Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ---Zapotek--

Γκοολλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλ......

1-1!!!!!!!!!

Αρχική απάντηση από ---Zapotek--

Καντε τα 2 τα γκολακια...

Χεχεχε, ετσιιιιιιιιιι ετσιιιιιιιιιιιιιιιιι.............

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=18635

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από .38-.45

οπως οσα δε γραφει ο Παπαρρηγοπουλος και οσα δε μαθαινονται στα σχολεια.

ακομα κι ο Μακρυγιαννης, λεει παρα πολλα για τα κατορθωματα και τις σφαγες γυναικοπαιδων και Εβραιων απο τους ελληνες.

και αυτο τι σχεση με τις ημερες αυτες? δλδ δικαιολογημενα εγιναν? μη μου πεις να κανουμε και συγκριση αριθμων γιατι θα ξερασω.

αστχοη η τοποθετηση σου , δλδ να μην εχουμε καποιες μερες ετσι μνημης ας πουμε γιατι καναμε περιπου τα ιδια , ελεος

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 18:12]

και αυτο τι σχεση με τις ημερες αυτες? δλδ δικαιολογημενα εγιναν? μη μου πεις να κανουμε και συγκριση αριθμων γιατι θα ξερασω.

αστχοη η τοποθετηση σου , δλδ να μην εχουμε καποιες μερες ετσι μνημης ας πουμε γιατι καναμε περιπου τα ιδια , ελεος

η ιστορια, οπως και η μνημη, ειναι επιλεκτικη.

διαλεγουμε να θυμομαστε (και να μαθαινουμε στα παιδια μας) οτι μας συμφερει.

διαλεγουμε να γραφουμε την ιστορια κατα τροπο που ειναι βολικος για τις επιδιωξεις μας.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 16:35]

στη 2η και την 3η, το αεροπλανο της Helios ειναι το ιδιο. η φωτο ειναι τραβηγμενη απο την ιδια ακριβως οπτικη γωνια.

σωστός! :T:

να και η photo που πείραξαν http://www.airliners.net/open.file/517270/M/

επιλεκτικη ναι ειναι , αλλα εγινε κατι αλλο τις ημερες εκεινες που καναμε εμεις και δε το ξερω?

δεν νομιζεις οτι εισαι λιγο αυστηρος?

γιορταζουμε ολα τα δεινα που παθαμε, αλλα για τα κακα που καναμε δε λεμε κουβεντα.

γιατι πχ, δεν γιορταζουμε καθε χρονο (οπως και δεν προκειται να γιορτασουμε και τα 1000 χρονια απο το 1014) την τυφλωση 14,000 χιλαδων Βουλγαρων απο το Βασιλειο Β', τον οποιο τον καμαρωνουμε κι ολας και τον ονομασαμε Βουλγαροκτονο και δινουμε και το ονομα του σε δρομους για να μην τον ξεχασουμε ποτέ.

αυστηροτητα ειναι;

ποιος μιλησε για γιορτη ? ημερα μνημης ειναι

και τι σχεση εχει ο βουλγαροκτονος με ολα αυτα ?ειχανε πολεμο τοτε και οι πολεμοι γινοντουσαν με αλλες ηθικες τοτε, πηγες πισω 1000 χρονια το ξερεις? μηπως φταιει και ο μεγας αλεξανδρος? σοβαρεψου

και δηλαδη τι να πουμε για τα κακα που καναμε? εδω μιλαμε για πογκρομ εν καιρο ειρηνης , οχι εν καιρω πολεμου.

εχεις δει κανα λεο να λεει , ωχ συγνωμη που σας μαμησαμε?

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Σήμερα, στις 18:22]

διαλεγουμε να γραφουμε την ιστορια κατα τροπο που ειναι βολικος για τις επιδιωξεις μας.

τα ειπες ολα.... και αυτο για τον βουλγαροκτονο ειναι αληθεια... πρεπει να δεις τα βιβλια του λυκειου, ιστορια. μετα να παρεις και ενα ΄΄ουδετερο΄΄ βιβλιο ιστοριας και θα καταλαβεις... το λαθος ειναι οτι μας τα πασαρουν ετσι(μεσα απο βιβλια), λες και εμεις ειμαστε οι ΄΄καλοι΄΄ παντα. το ιδιο δεν εγινε και με τους σλαβους και τις σκλαβινιες?

επίσης ο εγκέφαλος έχει διαδικασίες εξομάλυνσης των κενών μνήμης που οδηγούν σε μη εμφάνιση ασυνεχειών.

οταν κάτι δε το θυμόμαστε τείνει να συμπληρώνεται απο το cpu με τον πλέον βολικό/ομαλό τρόπο και αυτό δεν είναι καν αντιληπτό,δεν μπορούμε να το θυμηθούμε/ελέγξουμε.

******* εξεταστική!!!!!

πιλάφι έχει γίνει ο αν-εγκέφαλος μου....

οι μισές νευρικές απολήξεις καταληγουν "τραγικά" όπου ναναι.......

ημερες μνημης; για επιλεκτικη μνημη δε μιλαμε;

πολεμος; εχω την εντυπωση πως ηταν εξεγερση.

ή μηπως ο πολεμος δικαιολογει τα παντα; εχει αλλαξει πολυ η ηθικη του πολεμου; εκτος απο τα οπλα, δε νομιζω πως εχει αλλαξει τιποτα σε εναν πολεμο.

πογκρομ; καθε μερα τα βλεπουμε γυρω μας, αλλα κουβεντα δε λεμε.

οτι ειναι κατα το συμφερον και τιποτα παραπανω, αυτα που σαν πολιτης και φορολογουμενος πρεπει να γνωριζω.

ημερες μνημης ειναι μνημης και τιποτα αλλο , ειδικα σε ημερες που μιλαμε για γεγονοτα συγκεκριμενα η μνημη δεν ειναι επιλεκτικη, εκτος και αν εγινε κατι αλλο την ιδια ημερα και δε το ξερω.

πολεμος , αναφερομαι στο βουλγαροκτονο ο οποιος ητανε σε κινησεις εκκαθαρισμου των βουλγαρων μετα την επιθεση τους στον ελλαδικο χωρο, δλδ με αλλα λογια τους ειχε στο κυνηγι ΜΕΤΑ την επιθεση αυτων

ειδες κανα πογκρομ τυπου 55 στην αθηνα ή οπου εισαι και δε το ξερω? γιατι και εγω εδω μενω και απορω. και σε ενα πογκρομ τι να πεις? αναθεματιζεις αυτους που σε κυνηγανε.

συμφεροντα στην ιστορια υπαρχουνε και σε αυτο που αναφερομαι εγω εξυπηρετηθηκαν τα συμφερονατ των τουρκων περαν των προσδοκιων τους , εγω ομως δεν ειπα οι κωλοτουρκοι κλπ , ειπα ημερα μνημης για τους 1000δες προσφυγες ελληνες ή με τη γενικοτερη εννοια ανθρωπους.

φορους πληρωνω και εγω και μαλιστα δυσαναλογους του εισοδηματος μου , γιατι ειμαι βλακας και δε πηγα σε ενα φοροτεχνικο να κανει πουτανιες να τον γλυτωσω.

εμ δεν ηταν πολεμος, στασιαστες τους θεωρησε καθως ανηκαν (ωραια λεξη) στη βυζαντινη αυτοκρατορια.

εθνικο πογκρομ, φυλετικο ή κοινωνικο; εχει διαφορα; και συνηθως δεν κυνηγανε εμας, εμεις απλα κανουμε πως δεν το καταλαβαινουμε οτι συμβαινει γυρω μας.

και παλι, δεν το καταλαβαινω. τι παει να πει "ημερα μνημης για τους 1000δες προσφυγες ελληνες ή με τη γενικοτερη εννοια ανθρωπους"; 10 χρονια μετά, θα εχουμε "μερα μνημης για τους 150.00 νεκρους του τσουναμι ή της γενικοτερης εννοιας ανθρωπος" ?

οχι, προφανως. γιατι;

νομιζω δεν εχει νοημα περαιτερω αναλυση , οταν μου λες για στασιαστες τους βουλγαρους που ειχανε οργανωμενο στρατο με βασιλια και βασιλικη οικογενεια κινουμενο δυτικα και απειλιτικα εις βαρος του τοτε πολυεθνικου κρατους που λεγοτανε βυζαντιο , τοτε ναι εχουμε πολεμο .

μην μπεις στο κοπο να μου απαντησεις , εγω τελειωσα εδω

"πολυεθνικο κρατος";

στο σχολιο μου το μαθανε σαν "αυτοκρατορια". ελπιζω καποτε να βρω το γιατι.

Ο Βασίλειος επιβάλλεται στους επαναστάτες.

τελειωσα κι εγω.

θα το βρεις πιο ευκολα απο το νοημα της ζωης παντως .

το λινκ που μας εδωσες με επιβεβαιωνει πανηγυρικα , μερικα αποσπασματα

-Οι Βούλγαροι με αρχηγό τον Σαμουήλ, ισχυρή προσωπικότητα ανάλογη μ' εκείνη του Βασιλείου

-Στη μάχη κατά των Βουλγάρων ο βυζαντινός στρατός

-Κλειδιού το 1014, ο στρατηγός Νικηφόρος Ξηφίας αιφνιδιάζει το στρατό του Σαμουήλ

-Έτσι και ο Βασίλειος έκαμε τότε μια πράξη απάνθρωπη. Τύφλωσε τους αιχμαλώτους αφήνοντας σε κάθε εκατοντάδα ένα μονόφθαλμο και τους έστειλε πίσω στο βασιλιά τους που δεν άντεξε το φριχτό αυτό θέαμα και ξεψύχισε(κοιτα να δεις που το λενε, ποσο αδικοι ειμαστε εμεις οι ελληνες τελικα, κωπροσκυλα μεγαλα)

-τον εξωτερικό εχθρό που επιτίθεται, λεηλατεί και καταλαμβάνει βυζαντινά εδάφη

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 20:28]

-Έτσι και ο Βασίλειος έκαμε τότε μια πράξη απάνθρωπη. Τύφλωσε τους αιχμαλώτους αφήνοντας σε κάθε εκατοντάδα ένα μονόφθαλμο και τους έστειλε πίσω στο βασιλιά τους που δεν άντεξε το φριχτό αυτό θέαμα και ξεψύχισε

this is gross... :drool: :drool: (το smiley ήταν οτι πιό κοντά βρήκα σε ξερατό)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.