Jump to content

Πειτε ο,τι θελετε......

jax7480

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από papatsonis

βρε πατριωτη (αστορλαβος) που πας και ξετρυπωνεις αυτα τα κελεπουρια τις φωτο , δςσε και σε μας :D

News Poster φίλε μου :p

• Replies 34,9k
  • Created
  • Last Reply

ρε παπατσονη ειχα στο ναυτικο ενα παιδι 18χρονον που ηταν απο το πεταλιδι και ειχε ερθει στη φρεγατα. Πολλα προβληματα και πρεπει να ηταν ολιγον καθυστερημενο καθως δεν ηξερε ουτε μπανιο να κανει και δεν καταλαβαινε πολλα πραματα, εφαγε τρελα πακετα και στο τελος τον διωξαμε γιατι πηγε στη σκοπια να τη κανει τη μλκια, αν δεν ειναι μεγαλο μερος το πεταλιδι ξερεις τι απεγινε αυτη η ψυχη?? αν γνωριζεις παντα

χμ... καταλαβα ποιον λες , και πρεπει να μου μ ιλας για σχετικα προσφατα.. (το πολυ 1 χρονο) τον ελεγαν Κώστα Ζ.. ? με κατι γυαλια πατο μπουκαλα??

αυτος ειναι! ειχε ερθει προπερυσι οταν εγω απολυομουνα και τον ειχα καταλυπηθει φιλε , φαντασου τον βαζαμε να μαθει να κανει μπανιο , γαματα

Αρχική απάντηση από Samael

Oσο για τις 4 μπουκες.....ελεος,τα 2λιτρα δε θα μπορουσαν να τις εκμεταλευτουν ουτε με 800αλογα...

Its all about the "kagouria" ;)

Διαλεξε ΟΠΛΟ,ωρα και μερος....

Αρχική απάντηση από jax7480

Αυτο ισχυει μονο για τα υπολοιπα Ζαχουλη!!!!!Το δικο σου αποτελει εξαιρεση:p

Δραττομαι της ευκαιριας (σχετικα με τι μπορει να θεωρηθει "off topic" και απο ποιον) για να επαναφερω στη δημοσιοτητα ενα παλιοτερο (1.5 μηνα) topic το οποιο με ειχε χαλασει πολυ με την τροπη που πηρε: το topic-poll

Οι τεσσερις λογοι για τους οποιους ειχα/εχω ενοχληθει και αποφασησα να το επαναφερω:

1) Γιατι οπως ειχα αναφερει και στον τελευταιο καφε της Παρασκευης, θεωρω την εξελιξη του συγκεκριμενου thread απο τις μεγαλυτερες αδικιες προς τον Ban0r, ο οποιος εκτος απο το χαζο κουρεμα που εχει, δεν εχει δωσει σημαδια χαζομαρας στην εκφραση, δεν εχει "σκισει" threads τριτων και δεν πεταει μλκιες περα-δωθε.

β) Στον τελευταιο χρονο+ στον Λαμπη, εχουν ανοιξει τουλαχιστον 20 threads στο Off-topic σχετικα με ποδοσφαιρο, αλλα τοσα για μουσικη/συναυλιες/συγκροτηματα, αλλα τοσα σχετικα με αυτοκινητα/μετατροπες/καγκουρερι κλπ, καθως και πολλα ακομα με θεματολογια απο vegeterians, βιβλιοφιλους, gallery, τεχνικα μουσεια, πολιτιστικες εκδηλωσεις, μεχρι τον Benny Hill και τον "Spyros Kagadis". Και αυτο που δεν μπορεσα να καταλαβω ειναι "γιατι το hobby του παλικαριου να ειναι το ξεχειλισμα του ποτηριου?"

Γιατι να ανεχοσαστε τον καθε καγκουρα που πιστευει οτι το Ascona '89 του, ειναι υπερ-γαμω με τις 8 εξατμησεις που του εβαλε και αλλους 10 απο κατω να του δινουν προτασεις για το κανει ακομα πιο "κυριλε", και σ'αυτο το παλικαρι δεν δωθηκε η ευκαιρια να δει ποιοι συνομιλητες του εχουν το ιδιο hobby με αυτον? Αν ειναι αλλοι 10 χρηστες δλδ με παρομοια ενδιαφεροντα πως θα τολμησουν να το συζητησουν εδω μεσα? Σε ποιο σημειο στους κανονες του TheLab αναφερεται οτι το φορουμ μας ειναι μονο για τα PC, τα αυτοκινητα, το ποδοσφαιρο, το Μακεδονικο, τα κοαλα και την μουσικη και οτι οποιοδηποτε αλλο θεμα συζητησης απαγορευεται και διαιολογει διασυρμο?

c) Για να 'ρθουνε καποια πραγματα "στα ισια τους". Ενα σοβαροτατο poll, μια (κι αλλη μια λιγο αργοτερα) σοβαρη απαντηση και απο κει και περα το χαος. Σεβασμος στο παλικαρι "0". Απο τα καρα-ασχετα ποστς μεσα στο τοπικ του, μεχρι να τον χλευαζουν απο πανω. Ουτε κυκλοθυμικος ειμαι, ουτε πιωμενος, και ο Ban0r ο ιδιος μπορει να εχει ξεχασει την εκβαση αυτου του topic, αλλα ειλικρινα σας μιλαω εναμιση μηνα μετα, μου ειχε κατσει "εκει" και με ενοχλουσε αφανταστα. Για τους ιδιους λογους που ενοχληθηκα και σε "αλλο" τεχνικο φορουμ... Και οπως το εφερε η συζητηση προχτες στον καφε, ειχα τρομερη περιεργεια τι ειχε απογινει αυτο το thread. Και μετα λυπης ανακαλυπτω χτες, οτι απ'ολα τα ατομα που ποσταραν ΤΑ ασχετα ή τον κοροϊδεψαν για το hobby του, μονο ο Ζαχαριας ειχε τα @ρχιδια και να σβυσει τα ποστ του και να ζητησει συγνωμη απο τον χρηστη.

IV) Γιατι θα με χαλουσε ακομα περισσοτερο (υποθετικο σεναριο) αν καποιος αλλος χρηστης θελει να συζητησει κατι, να μοιραστει μια εμπειρια, να ζητησει μια συμβουλη σε καποιο ασχετο θεμα και να μη μπορει να αποκτησει το θαρρος να το κανει, με τον φοβο οτι θα τον κραξουνε/κοροϊδεψουν.

Το μονο που θα αλλαζε, αν κι εγω ενδιαφερομουν για το ice skating, θα ηταν οτι δεν θα αντεχα να "το κρατησω" εναμιση μηνα και οτι θα "τα εχωνα" λιγο πιο ωμα...

Chosen ανοικτος για αντιπαραθεσεις.

Αρχική απάντηση από jax7480

Eχεις πμ με τις λεπτομεριες της μαχης ;):hehe:

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το μέρος ότι τα 2 λίτρα δεν θα μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν! Φυσικά και ήταν για μόστρα οι εξατμίσεις. Το χρώμα τους ήταν περίεργο αφού σου λέω ότι από την εμπειρία μου οι εξατμίσεις αυτές σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο πέταγαν φωτιές. Τα δύο λίτρα που λές, με τα τούρμπο που μπορείς να τους βάλεις και για τέσσερις μεγάλες συζητάω για πάνω από ένα τούρμπο, είναι παράπάνω από αρκετά γι αυτές. Αν δεις χιλιοεξακοσσάρι με 500 άτια θα καταλάβεις τι μπορεί να κάνει ένα μοτέρ με σωστή φροντίδα. Τα άλογα θέλουν και την εξατμισή τους! Φυσικά και συμφωνώ ότι στο 99% των πειραγμένων η μία φτάνει και περισσεύει.

To οτι ηταν καμενες βασικα δε λεει κ τπτ,πολι το εχει ο καγκουρας να εβαλε κ απο κεινη την παπατζα που πατας το κουμπακι κ πεταει φωτιες απο πισω?Με αεριο νομιζω δουλευει αυτο.

Για την διαμετρο παντως επιμενω,ΑΝ οντως χρειαζοταν μεγαλητερη διατομη θα το κανανε κ στα εργοστασιακα με 500 κ 600 αλογα.Εχεις δει πιστευω εξατμισεις απο McLaren F1...

Δε νομιζω να ειναι "χαζοι" κ μεις που βαζουμε το μπουρι της σομπας οι εξυπνοι ;)

Συγκρινε

Veyron->8000cc-Quad Turbo-1001hp

post-119-1416071425,1894_thumb.jpg

Θα συμφωνησω με τον αποπανω...κι εγω πιστευω οτι πιο πολυ οι εταιριες χρησιμοποιουν τις πολλαπλες εξατμισεις για το design και οχι για την λειτουργικοτητα τους.

Απο την αλλη βεβαια μην κοιτατε την διατομη των αποληξεων. Αυτες δεν νομιζω οτι παιζουν ρολο. Πιο πολυ σημασια εχει η διατομη του σωληνα απο τον Octapus(χταποδι) και πισω μεχρι και το τελικο. Το πως θα ΒΓΑΙΝΟΥΝ τα καυσαερια στο τελος δεν παιζει κανενα ρολο.

Στα Τουρμπατα πιο πολυ μετραει αντιστοιχα το Downpipe και το catback. Μπορεις π.χ. σε αυτοκινητο 600 αλογων να εχεις μονο μια μεγαλη εξατμιση, η οποια απλα να ειναι ιδιας διατομης με την υπολοιπη εξατμιση(μεσσαιο, τελικο) ωστε να μην πνιγει τα καυσαερια.

Η αποληξη ειναι απλα για το θεαθηναι.(ή το πολυ πολυ για μειωση του θορυβου-σιγαστηρες)

post-51-1416071425,2219_thumb.jpg

Το εχω τονισει απειρες φορες οτι τα τοπικς που ανοιγονται απο εμενα ειναι σχετικα με τον Λαμπη και γενικα και ειδικα ,ακομα και στο τοπικ Πολιτισμος (που ανεφερε ο Chosen) δεν θα κατσω να ποσταρω για τα εργα της Λυρικης ουτε για του Μεγαρου αλλα για καποια πραγματα που μπορει να θελησουν να πανε γιατι εχουν ενδιαφερον .

Το γεγονος οτι κανενα ποστ μου η τοπικ μου (περα του ενος) δεν εχει φαει διαγραφη (κανενας μοντ η αντμιν δεν εχει διαγραψει ποστ μου) θα'πρεπε να δωσει απο μονο του την απαντηση αν ειμαι ακυρη η οχι .τα ποστς που θεωρω η θεωρουν οτι ειναι οντως ακυρα σβηνονται απο εμενα την ιδια και οχι απο ανωτερους του φορουμ -φυσικα κατοπιν δικης μου ενημερωσης ωστε να παω να τα σβησω .

Γλυψιμο δεν εκανα ποτε και δεν ειναι του χαρακτηρα μου να γλυφω και πολυ περισσοτερο σε ενα εξειδικευμενο φορουμ οπως το Λαμπ .

Να γλυψω για να πετυχω τι ? Να γινω μοντ ? Ε νταξ ,μη τρελλαθουμε και εντελως με σεναρια συνομωσιας και διαπλοκης τωρα .

Απλα λυπαμαι ομως γιατι περιμενα περισσοτερη στα ισα αντιμετωπιση απο καποιους και οχι σουπα μουπες κλπ κλπ .

Enduracell μιας και ανακατευτηκες κατοπιν δικης μου παρακλησης ,μαλλον δεν εισαι εσυ ο περιβοητος μοντ που αναφεροταν πριν την αναμειξη σου .

Σορρυ για το σχολιο προς εσενα που εκανα στην αρχη του ποστ .

Αυτη την κακοηθεια μερικων να αρχιζουν τα μπουρου μπουρου και να βαζουν στην πριζα τριτους να αρχισουν το πανηγυρι ποτε δεν μπορεσα να την καταλαβω .

Ισως γιατι δεν την ξερω την ρημαδα την λεξη ..ουτε σαν λεξη,ουτε σαν ουσια .

ΜπλεΟθονη σε ευχαριστω για την βοηθεια και για το ξεκαθαρισμα :flower:

Καλες γιορτες .

Αρχική απάντηση από ea6gka

μπλεοθονη εσυ ποσο χρονων εισαι?

Νομίζω πως την ερώτηση αυτή την έκανα 3-4 φορές σε διφορετικά μέλη, και είναι περισσότερο χιουμοριστική-σοβαροφανής, αλλά γίνεται για να δείξει την αμφιβολία μου για τα λεγόμενα του άλλου. Δεν είμαι 50 χρονών για να χρησιμοποιώ την ηλικία σαν επιχείρημα. Από την άλλη αλλιώς είναι ο άνθρωπος στα 15 αλλιώς στα 22 και αλλιώς στα 30. Με εξαιρέσεις φυσικά. Είμαι 22 αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να λές ότι είμαι και τριών!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το Φάνη, αν τον λένε Φάνη(δεν το αμφισβητώ, μην τρελαθούμε! Απλά δεν ξέρω πως τον λένε). Με την άποψή του έχω και με την επίθεσή του. Και γώ στην ηλικία του μπορεί να έκανα το ίδιο, ή για να το θέσω πιο σωστά, πριν από μερικά χρόνια. Εγώ προσπάθησα να τον κάνω να καταλάβει πως δεν μπορεις να επιτίθεσαι στον άλλο επειδή δεν σου αρέσουν οι απόψεις του. Οι απόψεις του άλλου Φάνη, είναι σεβαστές, όσο παράλογες (για σένα) κι αν είναι.

Αρχική απάντηση από enduracell

Λοιπόν για επειδή τώρα πήρα το κουράγιο να διαβάσω τα μισά κατεβατά που γράφεται στο πείτε ότι θέλετε. Ο mod που συμφώνησε ότι η Πασχαλιά βγαίνει συχνά offtopic είμαι εγώ. Αλλά οfftopic σε offtopic κατηγορία του forum δεν υπάρχει και ειδικά στο πείτε ότι θέλετε. Αν η έκρινα ότι η Πασχαλιά βγαίνει Offtopic σε κάποιο θέμα που δε πρέπει θα της έκανα παρατήρηση ο ίδιος. Η Πασχαλιά μπορεί να γράφει ότι θέλει στα offtopic, όποιος δε θέλει να διαβάζει τα post της μπορεί να την βάλει στην ignore list. Παρατηρήσεις και πόσο μάλλον ειρωνείες για post της Πασχαλιάς στο Offtopic παρακαλώ να σταματήσουν. Πιστεύω να καταλαβαινόμαστε.

κατά τα άλλα συνεχίστε να λέτε ότι θέλετε...

Η απάντηση του endu είναι αυτό που προσπαθώ να πω. Αλλά ο Φάνης έπρεπε να την ακούσει από αυτόν για να καταλάβει. Μπορεί να τον παρεξήγησε παλιότερα. Μπορεί και όχι. Το θέμα πρέπει να τελειώνει.

Δεν συμφωνώ όμως και με την paschalia που πέφτει στο ίδιο λάθος με τον Φάνη. Στο ιντερνετ είμαστε σε ένα φόρουμ. Τι πάει να πεί δεν έχει κότσια? Τον μάλωσε κανείς τώρα που είπε την άποψή του? Μπορεί να περίμενε. Μπορεί να μην είχε καταλάβει καλά ο Φάνης. Μπορεί να λέω και μ@λακίες.

Ας πάμε τώρα στις εξατμίσεις.

Κατ αρχήν πέφτετε στο λάθος που πέφτουν αρκετοί να συζητήσετε για εργοστασιακά. Σε αυτά τα αυτοκίνητα στην εξαγωγή υπάρχει καταλύτης, καζανάκια αισθητήρες κτλ. Σε αυτά λοιπόν τα αυτοκίνητα πρέπει να ρυθμιστούν τα καυσαέρια κτλ κτλ, οπότε και αποκλείουμε την περίπτωση αργοπορίας των βαλβίδων για μηδενισμό του lag κτλ, όπως και αρκετούς τρόπους βελτίωσης που θα χρειάζονταν μεγάλη τελική. Εγώ από την αρχή μίλησα για xtreme βελτίωση, όταν αναφέρθηκα στην ύπαρξη 2 και άνω τούρμπο. Ξέρεις γιατί η Veyron έχει μεσαία εξάτμιση? (Γιατί φυσικά η εξάτμιση που βλέπεις είναι όσο δυο μεγάλες εξατμίσεις) Γιατί η πίεση που δημιουργεί η μικρότερη διάμετρος στην εξαγωγή βοηθάει στην ροπή. Βέβαια υπάρχει χρυσή τομή. Μικρότερη πίεση σημαίνει μείωση στην ροπή, μεγαλύτερη, σημαίνει backpressure. Τα αυτοκίνητα με θηριώδη τούρμπο δεν το χρειάζονται αυτό. Αυτό που χρειάζονται αυτά είναι μια μεγάλη εξαγωγή για να φύγουν τα τεραστίων πιέσεων αέρια που βγάζει ο κύλινδρος.

Υπάρχουν αυτοκίνητα που για να ελλατώσουν ως το 0 το lag στις αλλαγές, βάζουν τις βαλβίδες εξόδου να μένουν ανοιχτές λίγο περισσότερο και αυτές της εισόδου να ανοίγουν λίγο νωρίτερα, έτσι ώστε να συνεχίζει το τούρμπο να γυρνάει από το φλεγόμενο καύσιμο και να έχει την απαραίτητη πίεση την ώρα που θα κουμπώσει η ταχύτητα. Αυτά τα αμάξια αν έχουν 2 τούρμπό χρειάζονται τεράστια εξαγωγή. Αυτά πετούν και αληθινές φωτιές. Φυσικά φωτιές τα αυτοκίνητα πετούν και για 2-3 άλλους λόγους.

Απάντηση στην απορία σου samael και jax είναι το γεγονός της αύξησης της ιπποδύναμης ενός εργοστασιακού μόνο και μόνο από την αλλαγή της εξάτμισης.

Αν γράφω κάτι που δεν καταλαβαίνετε πείτε μου να το εξηγήσω.

* Ζάχο δεν διαφωνώ με αυτό που λές για την διάμετρο, υπάρχουν όμως και χταπόδια, πολύ πολύ μεγάλα.

Φάνη, μπορώ να ξεχωρίσω και τα μέταλλα και τις επιπτώσεις της θερμοκρασίας. Αν θέλεις εύκολα να δεις τι χρώμα μπορεί να δώσει η θερμοκρασία στο μέταλλο, κοίτα την εξάτμιση μιας μηχανής.

Για S2000

post-71-1416071425,2339_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Chosen

Δραττομαι της ευκαιριας (σχετικα με τι μπορει να θεωρηθει "off topic" και απο ποιον) για να επαναφερω στη δημοσιοτητα ενα παλιοτερο (1.5 μηνα) topic το οποιο με ειχε χαλασει πολυ με την τροπη που πηρε: το topic-poll

έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Μερικές φορές μπορεί να αδικούνται χρήστες και να παρεξηγούνται ειδικά όταν είναι καινούργια μέλη στο forum. Δυστυχώς αν δεν διεκδικήσουν οι ίδιοι το δίκιο τους δε θα το βρούνε.

Σχετικά με τα άλλα δεν έχω να πω και πολλά. ότι γράφω σε Pm ή στο MSN ο καθένας μπορεί να το δημοσιεύει δε με πειράζει, δε ντρέπομαι για τις απόψεις μου. Δεν ήθελα να θίξω κάποιο και δεν κρύβομαι από κάτι γιατί απλά το θέμα paschaliaVSfanis_K δε με αφορά σαν χρήστη enduracell, με αφορά μόνο σα mod (κλίθηκα να κάνω παρατήρηση και την οποία και έκανα μέσο pm, παραδεχόμενος στη συνέχεια στο χρήστη ότι η pascalia βγαίνει συχνά offtopic σε ανάλογη ερώτηση του). Αν δεν ήμουν mod δε θα διάβαζα και δε θα συμμετείχα σε τέτοιες συζητήσεις όπως και δε το έκανα παλιότερα. Γενικά πείτε ότι θέλετε πάνω σε αυτό το θέμα. (μη χαλάτε το θέμα του Ζαχούλη με παρατηρήσεις)

Αρχική απάντηση από bleo8onhs

Απάντηση στην απορία σου samael και jax είναι το γεγονός της αύξησης της ιπποδύναμης ενός εργοστασιακού μόνο και μόνο από την αλλαγή της εξάτμισης.

Αν γράφω κάτι που δεν καταλαβαίνετε πείτε μου να το εξηγήσω.

Nαι αλλα εδω καπου τα μπερδεψαμε τα πραγματα...

Εξ αρχης μιλουσαμε για τελικα καζανακια κ διαμετρο αυτων.Αυτο που ειναι γεγονος ειναι

οτι αλλαζοντας ΜΟΝΟ το τελικο,δε κανεις τπτ αλλο απο το να αλλαζεις τον ηχο κ την εμφανιση το καρου σου.Αν ο τυπος με το Honda ειχε αλλαξει ολο το συστημα απο χταποδι-καταλυτη-τελικο δε ξερω...Αλλα ποσο τουμπανο μπορει να ειναι ενα 2λιτρο για να χρειαζετε(ναι,να χρειαζετε πραγματικα κ οχι απλα να δινει +2hp σε σχεση με 2 ας πουμε μπουκες)4 μπουκες.......?Αποψη μου ειναι οτι οσα αλογα κ να ειχε δεν θα εκαναν την διαφορα τα τελικα.

Το να πεταει φωτιες φανταζομαι δεν ειναι ενδειξη καλης λειτουργιας γιατι σημαινει οτι η καυση δεν ειναι καλη στον κλυνδρο κ το μιγμα αναφλεγετε στην εξατμηση.Για να βγαλει φωτιες βεβαια δε θα εχει ουτε μεσαιο αλλα ουτε κ καταλυτη.

Η αλλαγη εξατμησης(απο μπρος μεχρι πισω) δινει καποια αλογα,οι υπερβολες ομως το μονο που δινουν ειναι μουτζες... :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.