Jump to content

sata drivers

AGRIMI

Recommended Posts

ξέρετε κάποιο site που να έχει όλους τους sata srivers για laptops ώστε να τα ενσωματώσω σε ένα xp cd?

τις ιντελ που έχω δεν κάνουν δουλειά και έχω βαρεθεί όλη την ώρα να ψάχνω για sata drivers. ειδικά τα καινούρια τα laptops όλα σχεδόν χρειάζονται καινούριους sata drivers

στο site της εταιρείας της μητρικής κοιταξες?για ριξε μια ματια εδω

Οι drivers για sata ενσωματώθηκαν με την έλευση του service pack (SP) 3, οπότε αν δεν έχετε ένα αντίγραφο των xp με SP 3 ενσωματωμένο θα πρέπει να προβείτε σε μερικές ταρζανιές. Δύο λύσεις έχουν πέσει μέχρι στιγμής στην αντίληψη μου η μία είναι κάπως μπακάλικη ενώ η άλλη αποτελεί τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Αν θέλετε να κάνετε κάτι quick and dirty θα πρέπει να πάτε στο bios σας και να πείτε στον sata ελεγκτή της μητρικής σας να δουλεύει σε pata mode, αποτέλεσμα αυτού είναι να μην αξιοποιείτε όλες τις δυνατότητες του υπολογιστή σας και να χάνετε σε ταχύτητα. Η δεύτερη λύση είναι ο σωστός τρόπος προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μιας και θα σας μείνει παρακαταθήκη ένα windows xp cd που θα περιέχει τους sata drivers με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε ξανά το ίδιο πρόβλημα. Υποθέτω λοιπόν ότι κάπου θα βρείτε ένα υπολογιστή που τρέχει windows και έχει cd-rom. Κατεβάζουμε το nlite και εκκινούμε το πρόγραμμα, βάζουμε μέσα το cd με τα windows xp που έχουμε ενώ παράλληλα κατεβάζουμε το SP3 από την σελίδα της microsoft. Πείτε στο nlite να δημιουργήσει ένα νέο .iso image στην τοποθεσία της επιλογής σας, εφόσον έχετε βάλει μέσα το cd των windows xp θα δημιουργήσει ένα νέο .iso file, μετά θα σας ρωτήσει τι θέλετε να ενσωματώσετε σε αυτό το iso και εσείς θα πατήσετε service pack και θα του υποδείξετε την τοποθεσία όπου έχετε αποθηκεύσει το SP. Πλέον έχετε ένα νέο iso image των windows xp που δεν θα σας δημιουργήσει ποτέ ξανά πρόβλημα, απλά γράψτε το σε ένα νέο cd.

ισως βοηθησει:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.