Jump to content

Δημιουργία raid 0

Giorgos16

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum. Αυτό το καιρό σκέφτομαι να κάνω raid 0 (που είναι για επιδώσεις, αυτό δεν είναι;) και θα ήθελα να μου πείτε την διαδικασία για τη δημιουργία αυτού. Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε και έναν controller, απλά η αγορά δεν θέλω να γίνει μέσω internet. Ευχαριστώ.

Αν πας με controler τότε το "πώς" θα στο πει το manual του controler. Υποθέτω, θα μπεις στο BIOS του controler με κάποιο συνδυασμό πλήκτρων στο boot και θα στήσεις το RAID volume από εκεί.

Κατ'αρχάς πρέπει να μας πεις τι hardware έχεις ήδη (μητρική, σκληρούς) και τι σκοπεύεις να κάνεις/αγοράσεις.

Μερικές φορές ο onboard ελεγκτής RAID της μητρικής είναι καλύτερος από μια επιπρόσθετη κάρτα.

Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να αγοράσεις, καλό θα ήταν να μας δώσεις έναν προϋπολογισμό για να σου πει ο κόσμος και τι θα ήταν λογικότερο να αγοράσεις.

Η μητρική δεν έχει onboard ελεγκτή raid, το έχω ψάξει, γι'αυτό λέω για controller. Για σκληρό δίσκο έχω τον wd 640 AAKS. Μέχρι 100€ (τώρα 20 πάνω, 20 κάτω δεν με πειράζει) μαζί με τον δίσκο όμως τόσα. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θέλετε ρωτήστε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.