dpolal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 21, 2010 Έχα ένα παλιό συστηματάκι με socket 478 μπορντάκι της Soltek που το χρησιμοποιώ για δοκιμές και πειράματα... Είχα να το ανάψω πολύ καιρό, πατάω το power on, ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή γυρίζει μισή φορά και πάπαλα. - Φαντάζομαι ότι τα έχει παίξει το τροφοδοτικό. Το αποσυνδέω, το βραχυκυκλώνω και βλέπω ότι δούλευε κανονικά. -Φαντάζομαι ότι τα έχει παίξει η DDR μνήμη. Δοκιμάζω με 2-3 άλλες που έχω, δεν έπαιζε. -Φανταζομαι ότι τα έχει παίξει η κάρτα γραφικών Δοκιμάζω με άλλη, δέν έπαιζε. -Φαντάζομαι ότι μπορεί να βραχυκυκλώνει κάπου στο κουτί. Τα αποσυνδέω όλα, τα στήνω πάνω στο γραφείο, δεν έπαιζε. -Φαντάζομαι ότι μπορεί να έπαθε κάτι ο επεξεργαστής, Celeron 2,5GHz. (απίθανο σενάριο) Δοκιμάζω με έναν Ρ4 1,7GHz, δεν έπαιζε. - Clear CMOS, βγάζω-βάζω μπαταρία, δεν έπαιζε. Καταλήγω στο ότι τα έπαιξε η μητρική... Αποσυνδέω ότι μπορεί να μου χρειαστεί και πάω να την πετάξω. Μαζοχιστικά σκεπτόμενος, λέω δεν κάνω μια τελευταία δοκιμή.. Συνδέω ξανά και ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΜΕΣΩΣ... :dance3: Ξαναπαρατηρώ και βλέπω ότι το μπόρντ λειτουργούσε ΧΩΡΙΣ την μπαταρία του BIOS... Βάζω την μπαταρία στο μπόρντ, ΔΕΝ λειτουργεί... Βγάζω την μπαταρία, ΟΛΑ ΚΑΛΑ... Η μπαταρία του BIOS βραχυκύκλωνε το μπόρντ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Φεβρουάριος 21, 2010 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 Έλεος !! :wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Φεβρουάριος 21, 2010 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 Έχω την υποψία ότι και η δική μου προηγούμενη μπαταρία δεν άφηνε το σύστημα να ποστάρει, σε αραιά όμως διαστήματα (1 φορά το μήνα ή το δίμηνο). Την έβγαλα για περίπου 2 μήνες, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα. Τώρα εδώ και 1 μήνα έχω βάλει καινούργια και πάει καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Φεβρουάριος 21, 2010 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 Μήπως είναι το clear cmos jumper στην λάθος θέση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Φεβρουάριος 21, 2010 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 ακολουθεί άκυρη ερώτηση..Συγγνώμη αν σας βγουν τα μάτια αλλα δεν γνωρίζω καθόλου..Παίζει να έχει χαλάσει η μπαταρία....? Μην γελάτε σας βλέπω..Ξέρω οτι αμα έχει αδείασει δουλεύει το pc αλλά βγάζει λάθος ημερομηνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 21, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 Παίζει να έχει χαλάσει η μπαταρία....? To παράδειγμα μου επιβεβαιώνει το γεγονώς ότι μπορεί να συμβεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Φεβρουάριος 21, 2010 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 To παράδειγμα μου επιβεβαιώνει το γεγονώς ότι μπορεί να συμβεί... δηλαδή άλλαξες μπαταρία και δουλεύει οκ τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 21, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 δηλαδή άλλαξες μπαταρία και δουλεύει οκ τώρα? NAI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Φεβρουάριος 21, 2010 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2010 δοκιμασες με καινουργια μπαταρια? μου ειχε συμβει κι εμενα αυτο και τραβουσα τα μαλλια μου οταν τελικα το βρηκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgismo13 Μάρτιος 1, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 Τα soltek τρώνε τρελά σκαλώματα. Σε παλιό pc που είχα μου το έκανε αρκετες φορές (socket 478 Με P4@3.2). Βραχυκυκλώνε για ποιούς ξέρει λόγους και έφτιαχνε σε άκυρες φάσεις απλά αφαιρώντας κάθε τι που έδινε ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borg Μάρτιος 1, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2010 χαχα εποχές Ρ4 και Αthlon XP και παλαιότερα ήταν τα προβλήματα τα ποιο κουλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.