Jump to content

4890-5770

Occultist

Recommended Posts

Κοίτα, οι απαιτήσεις μου είναι max settings με 4χΑΑ/8χΑF σε 1280χ1024 και πολύ ομαλό gameplay - frame rate που να μην προκαλεί lag ή σπάσιμο σε οποιαδήποτε σκηνή. Ούτε τρελές αναλύσεις ούτε benchmarks κλπ.
το αποπάνω + ΧΡ only =>

=> 4890 all the way ή μια 4870 1GB και μια musashi (25-30 Eυρώ) με ανέβασμα στα clocks για να έχεις την ησυχία σου.

Η 5770 είναι μια 4870/4890 (ίδια SIMDS ίδια clocks) σε μικρότερα nm (= μικρότερη κατανάλωση) αλλά με 128bit bus με την μνήμη αντί για 256 των 4870/4890.

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
4890 απο εμένα.. Έχει μακράν τις υπερβολές που θα σου φτιάχνουν την μέρα.. ;)
Αν θες DX11 και γενικά νεότερης γενιάς καρτούλα θα πρότεινα 5770.

Αλλιώς 4890 με τα χίλια. :T: Εγώ έχω καταευχαριστηθεί και το τελευταίο ευρό που έχω δώσει.

Αν και δεν είμαι σίγουρος, και εγώ τείνω προς 4890 μεριά. Απλά το θέμα είναι ότι σε Ελληνικό αξιόπιστο μαγαζί βρίσκω μόνο σε Connect3d. Αυτή τι λέει ποιοτικά; Βγάζει προβλήματα; Κάνει σαν ελικόπτερο σε gaming φάση; Την έχει τσεκάρει κανείς;

Από εδώ και από εκεί που κοίταξα στο net, άλλος λέει δε ρυθμίζονται τα φουρφούρια, άλλος ότι έχει μόνο 1 6πινο...μου φαίνεται λίγο ότι να ναι η connect3d...

( Το e-gate.gr το έχει δοκιμάσει κανείς σας; Το εμπιστεύεστε; )

Αν και δεν είμαι σίγουρος, και εγώ τείνω προς 4890 μεριά. Απλά το θέμα είναι ότι σε Ελληνικό αξιόπιστο μαγαζί βρίσκω μόνο σε Connect3d. Αυτή τι λέει ποιοτικά; Βγάζει προβλήματα; Κάνει σαν ελικόπτερο σε gaming φάση; Την έχει τσεκάρει κανείς;

Από εδώ και από εκεί που κοίταξα στο net, άλλος λέει δε ρυθμίζονται τα φουρφούρια, άλλος ότι έχει μόνο 1 6πινο...μου φαίνεται λίγο ότι να ναι η connect3d...

( Το e-gate.gr το έχει δοκιμάσει κανείς σας; Το εμπιστεύεστε; )

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519683&u=XFX-RADEON-HD4890-1GB-HD-489X-ZSF-PCI-E-RETAIL

Αυτό το είδες;

Απλά ξέρετε ποιο είναι το θέμα;...Ότι άμα πάω σε επίπεδο 5850, μετά θέλω και 4 πύρηνο να την υποστηρίξει καλά, μετά και οθόνη μεγάλη για να μην κοιμάται η 5850, μετά παραπάνω ram για τα νέα games, άρα και win 7-64...δηλαδή πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου:hang3:

Ενώ με μια 5770/4890 απλά δίνω την πνοή που χρειάζεται για να παίζει καλά το μηχάνημα στο επίπεδο που ανέφερα στα αρχικά post.

Δεν ξέρω όμως τελικά τι συμφέρει να κάνω, δηλαδή αν αξίζει τόσο πολύ τον κόπο να μπω σε μεγάλα έξοδα ή αν θα βολεύομαι αξιοπρεπώς με λιγότερο χρήμα για τα 2-3 καινούρια games που με απασχολούν ανά εξάμηνο (και αν...ανάλογα τι βγαίνει την δεδομένη περίοδο), μιας και το πιο κονσολάδικο, noob friendly, 15 year old target group περιεχόμενο των παχνιδιών τελευταία με αφήνει αδιάφορο...

Σε τελικη αναλυση οποια καρτα απο gtx260,4870 και πανω παρεις θα δεις τεραστια διαφορα απο 3870.Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο η μητρικη που εχεις επιτρεπει το κλοκαρισμα.Παντως δεν αξιζει να δωσεις χρημα γιατι δυο-τρια παιχνιδια που παιζεις.To dx 11 μην το θεωρεις βασικο παραγοντα,μεχρι να γεμισει η αγορα απο 40+ τιτλους dx11 θα περασει καιρος.Τα γραφικα σε very high ρυθμισεις μια χαρα φαινονται,ειτε ειναι dx9 ειτε dx10-dx11.

Οπότε, για να κρατήσω και ένα λογικό κόστος και να μην πηγαίνουμε σε άλλες κατηγορίες (πιστεύω 150 ευρώ είναι καλά), ποια προτείνεις μεταξύ 4870-5770 ;

Γνωμη μου ειναι οτι αν ψαξεις θα βρεις μεταχειρησμενη 4890 στα 90-100 ευρω, την τσιμπας και ξενοιαζεις...

Αλλα και σε καινουργια να πας θα προτιμουσα 4890 εναντι της 5770!

Μεταχειρισμένη κάρτα από άτομο που δε γνωρίζω, δεν αγοράζω - ειδικά από εδώ μέσα που πολλοί τις έχουν ψημένες στο oc και είναι με το ένα πόδι στο rma :p

Βέβαια μια λύση είναι να πάρω μια 5850 και να αναβαθμίσω τα υπόλοιπα υποσυστήματα σε κάποιο βάθος χρόνου, οπότε και η 5850 θα με εξυπηρετήσει και μετά την μετάβαση...

Είναι αμαρτία να δώσω 180+ για 4890 όταν με 240 παίρνω 5850 που είναι η μέρα με τη νύχτα κυριολεκτικά...

Μεταχειρισμένη κάρτα από άτομο που δε γνωρίζω, δεν αγοράζω - ειδικά από εδώ μέσα που πολλοί τις έχουν ψημένες στο oc και είναι με το ένα πόδι στο rma :p

Βέβαια μια λύση είναι να πάρω μια 5850 και να αναβαθμίσω τα υπόλοιπα υποσυστήματα σε κάποιο βάθος χρόνου, οπότε και η 5850 θα με εξυπηρετήσει και μετά την μετάβαση...

Είναι αμαρτία να δώσω 180+ για 4890 όταν με 240 παίρνω 5850 που είναι η μέρα με τη νύχτα κυριολεκτικά...

Εννοειτε πως η 5850 ειναι καταπληκτικη επιλογη για τα χρηματα της και στην κυριολεξια πεταει αλλα νομιζα οτι δεν θες να φτασεις σε αυτο το χρηματικο ποσο..Αν μπορεις να τα διαθεσεις προχωρα δεν θα το μετανοιωσεις!!

Παντως για μεταχειρισμενη καρτα γραφικων που λες αν καλυπτεται απο εγγυηση δεν καταλαβαινω πιο το προβλημα?

Βρες μια υλοποιηση των 5770/4870 που να σου αρεσει και αγορασε τη(ριξε και μια ματια σε benchmarks των παιχνιδιων που σου αρεσουν για να δεις ποια ειναι πιο γρηγορη).Δεν αξιζει η 5850 για 1280χ1024.

Αυτό είναι γεγονός.

Είναι καλό, (αν θέλουμε να ψωνίζουμε ορθολογικά), και δεδομένου πως υπάρχει budget, να αγοράζουμε πράγματα που θα αξιοποιηθούν από το υπόλοιπο σύστημα.

Η 5850 είναι φανταστική κάρτα, αλλά για 1280 απλά δεν κάνει.

Και με το δεν κάνει, δεν εννοώ πως «δεν θα παίζει καλά» αλλά πως είναι overkill γιατί δεν θα δείχνει τα δόντια της σε αυτή την ανάλυση. Για 1280 και μια 4870 είναι παραπάνω από αρκετή.

Αν κοιτάς για 23-24άρα οθόνη μελλοντικά, πάρε 5850 για να είσαι καλυμμένος, αλλά αν δεν είναι στα σχέδια σου, δεν νομίζω πως αξίζει, όταν θα παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα χρήματα.

Αν θέλεις την άποψή μου, είναι καλύτερα ν' αγοράσεις από εδώ μια μεταχειρισμένη παρά από άλλες αγγελίες ή stock house μαγαζιών. Εξηγούμαι: σε μια κλειστή κοινότητα, όποιος πουλάει σκάρτο υλικό μένει σιγά-σιγά απ' έξω. Επίσης, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στα posts του πωλητή στο forum και έτσι ν' αποκτήσεις μια άποψη για το αν έχει υπερχρονίσει και γενικά αν πουλάει λόγω προβληματικού hardware. Αυτές τις πληροφορίες δεν μπορεί να στις δώσει κανένα 2nd-hand hardware μαγαζί. Ειδικά δε αν το υλικό είναι και εντός εγγύησης, θα προτιμούσα 1000 φορές από εδώ. Αρκεί να μην βιάζεσαι γιατί καταπληκτικές ευκαιρίες εμφανίζονται κατά καιρούς.

Δυστυχώς το βάθος χρόνου είναι πολύ μικρό στους υπολογιστές. Αν και θα πρέπει να καθορίζεται από τις ανάγκες σου, πολλές φορές αναβαθμίζουμε και λόγω παραγόντων που δεν τους έχουμε αρχικά προβλέψει. Κατ' εμέ, μην πάρεις 5850 αν δεν την χρειάζεσαι τώρα. Βάλε ένα όριο τιμής, και χτύπα από τις αγγελίες ή από κάποιο stock house όποια κάρτα (των προδιαγραφών σου) το πιάσει.

4890.Αποψη μου.Το να αγορασεις μια καρτα που σε ορισμενες περιπτωσεις χανει και απο την 4870 επειδη εχει χαρακτηριστικα dx11 δεν μου λεει τιποτα.Η πας σε 5850 η παιρνεις μια 4870 με 80 ευρω.

4890 χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις ή μείνε ώς έχεις κ περίμενε να φθηνίνουν οι τουμπανιασμένες "5αρες".

-Θα γίνει κάποτε κ αυτό.

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και σταθμίζοντας και τα λοιπά κριτήρια, κατέληξα στην παραγγελία μιας Sapphire 4870 1gb από γνωστό κατάστημα. Πιστεύω πως δε θα έχει πρόβλημα με το τροφοδοτικό μου, έτσι ;

Σας ευχαριστώ όλους για τον προβληματισμό και τις απαντήσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.