Jump to content

Αξίζει η αναβάθμιση ? [αξίζει/δεν αξίζει η νεκροψία θα δείξει]

TifoziF1

Recommended Posts

Μπήκα στο tripακι και εγώ !

Αυτή την στιγμή είμαι με Q6600 + Maximus Formula (X38) + 4GB ram (@3,4Ghz)

ΑΛΛΑ ένας φίλος δίνει Q9550 + GiaGiaByte EP45 UD3P + 4GB GSkill 1000άρες CL5 στα 300Ε. Δουλευουν μια χαρα στα 4.0Ghz (εγώ του τα είχα στήσει) με μια TRUE στα 300 ευρώ πακέτο. Η ερώτηση είναι :

Να δώσω Q6600 + Maximus Formula (X38) κάνα 180~200 και να πάρω το πακετάκι (και να πάω και στα 8GB) ??

Ή να περιμένω και εγώ όπως και πολύς κόσμος 32nm intel I9 + USB3/Sata3 ??? Περιμένω και το Fermi για να αντικαταστήσω την 8800GTS με μια 5850 @ 150Ευρώ.

Τι λέτε ?:look:

Δυστυχώς, το δίλημα αυτό είναι πάντα επίκαιρο και υπαρκτό.

Πάντα περιμένει κανείς την επόμενη τεχνολογία για να αναβαθμιστεί από την προηγούμενη.

Και το κακό είναι ότι η επόμενη θα είναι για λίγους μήνες επίκαιρη και μετά θα θεωρείται και αυτή προηγούμενη.

Αυτό επαναλαμβάνεται κάτι δεκαετίες τώρα.

Και βέβαια οι τσέπες μας στη πρίζα.

Εγώ πάντως που έχω q9550,που πάει στα 4ghz χαλαρά,έχω καταλήξει να είμαι σε stock συχνότητες στο 99% των περιπτώσεων μιας και η πιο βαριά εργασία που κάνει είναι games.

Αν θες για κάποιο συγκεκριμένο game συγκριτικό 4ghz vs stock,με μια 5850 που έχω πες μου.

Με λίγα λόγια,αν δεν ασχολείσαι με άλλες βαρίες εφαρμογές,που δεν ξέρω να σε συμβουλέψω,χτύπα μια 5850 και περίμενε για 32nm i9.

Έλεγα ότι κάνοντας αυτήν την αναβάθμιση των 100 ευρώ (+ την φτηνή 5850 όταν και όποτε) θα αποφύγω το tik (32nm) και θα πάω σε tok (32nm πιο κρύοι σε μεγαλύτερα Ghz)

H αλήθεια είναι οτι o Q6600 στα 3.4 μου φτάνει μια χαρά τώρα. Ο Q9550 (με μεγαλύτερη cache & SSE4.1) με +20% clocks (4.0+ Ghz) θα άντεχε για πολύ καιρό ακόμα τόσο όσο να πέσει η τιμή μτχ πακέτου I7 + X58 +6GB στο 300άρη.

Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάρω τηλέφωνο να πώ το θέλω.

εδώ και ένα μήνα, έχω λίωσει τις τρεις πλατφόρμες σε occt tests.

μπορώ να πω ότι πρώτη βγαίνει το 775 ( Q9550+P45) , μετά το AM3 και τελευταίο το Χ58 (όσο αφορά σταθερότητα και κρασαρίσματα)

εγώ θα σου έλεγα να προχωρήσεις γιατί α)όυτε ακριβά σου βγαίνει β) θα σου βγει και το ψυχολογικό "κόμπλεξ" της αναβάθμισης :hug:

Για τους λόγους ακριβώς που λέει ο junior, θα συμφωνήσω μαζι του. Απλά να ξαναδώσω έμφαση στο ποσό. Ένα κατοστάρικο που θα σου στοιχίσει αυτή η αναβάθμιση δεν είναι τίποτα. Do it Φαιδον!!!

απο q6600 σε q9550...νταξει...γενικα θα ευχαριστηθεις την αλλαγη πλατφορμας, θα παιξεις με μια καινουργια μητρικη, θα μαθεις και λιγα πραγματα , εμπειριες...θα σου φυγει αυτο το ψυχολογικο που εχουμε ολοι :p

απο κει και περα, δεν ειναι τρανη αναβαθμιση, και παλι θα σου μεινει στο μυαλο η επιθυμια για i9 32nm κλπ κλπ...κρατα τα λεφτα σου ;)

συμφωνω με τον Nick-firestorm

δεν προκειται να δεις μεγαλη διαφορα που να αξιζει τα 100 ευρω , ημουν ετοιμος να κανω κ εγω ακριβως το ιδιο αλλα σιγα για ~500 mhz παραπανω ? ο Q6600 δεν παει πιο πανω ?

Δεν αξιζει η αλλαγη.Νομιζεις οτι θα παρεις κατι φθηνο και οτι με αυτα που θα πουλησεις θα σου βγει φθηνοτερα.Στην πραγματικοτητα θα σκασεις extra 100€ για το ιδιο πραγμα,αυτο που ηδη εχεις.

Μονο και μονο επειδη τα χρηματα ειναι λιγα (100 ευρω) θα σου ελεγα σκεψου το απλα για να σου φυγει το μικροβιο της αναβαθμισης οπως ειπαν και αλλοι.

Σε καθε αλλη περιπτωση θα σου ελεγα να κατσεις στ'αυγα σου :p Διαφορα δεν προκειται να δεις, εκτος bench (που και εκει δεν θα ειναι μεγαλη).

Βασικα εγω δεν θα το εκανα.

Οσον αφορα το θεμα της καρτας προτεινω να περιμενεις τις nvidia πρωτα. Εκτος και αν βιαζεσαι πολυ που δεν νομιζω

Κι' εγω στο πνεύμα των άλλων παιδιών είμαι. δηλ. και ναι.....και οχι

Αν το 100άρι δε σε βαραίνει τόσο προχώρα. Εκτός από ενα τσικ στις επιδόσεις, θα σου προσφέρει και μια πιο ψύχραιμη ματιά ως προς τη μετάβαση σε i9 που λες.

Εγω θα το έκανα.

dont do it phedon!!!

:p

Kαλα καλα για ενα μεσης χρησης pc δεν ξερω τι να απαντησω απο q6600 σε s1366

ποσο μαλλον σε δυο περιπου ιδιους επεξεργαστες.

Ναι μεν σε οτι bench τρεξεις θα δεις διαφορά αλλα κατι παραπανω δυσκολα θα δεις.

Δεν ξερω και τι θες απο το pc σου ...οποτε οτι πω ισχυει για το τι θελω εγω απο το pc μου κανοντας απλα καποτε μεταβαση απο q6600 (@3.6) +4gb σε s1366+6gb.

To 775 κακα τα ψεματα αργοπεθαινει...η ενεση των 100Ε δεν προκειται να σου κρατησει πανω απο βδομαδα ..(και πολυ λεω) .

Η δωσε πχ 150-200 εχτρα για μια σχετικα φτηνη καλη μεταβαση σε ι5-ι7 σε σ1156 που και επιδοσεις θα εχεις και θα μπεις σε ddr3 εποχη -περισσοτερο για το ψυχολογικο της υποθεσης- ή δωσε οποτε νομιζεις οσα νομιζεις για s1366.

(βαριεμαι να δω αν παιρνεις κατι καλο σε s1366 με 150-200Ε ..οποτε η το κανεις τωρα ή αργοτερα)

Μια ακόμη σκέψη..

Χωρίς να ξέρω τι κάνεις με το pc σου και το κατά πόσο σου χρειάζονται 8gb ram, θα μπορούσες να πουλήσεις τα δικά σου 4gb και η ολη ιστορία να σου κοστίσει γύρω στο 50άρικο.

μεσα σε ενα χρονο περασα απο E6420 σε q6600 σε q9550 σε Athlon X2 (ναι το ξερω-downgrade:giveup:) και τελος σε i7 860...

ουσιαστικες διαφορες ειδα μονο απο 2πυρηνο σε 4πυρηνο! Ολοι οι 4πυρηνοι που περασαν απο τα χερια μου ηταν το ενα και το αυτο! (ισως να μου φανηκε λιγο καλυτερος ο i7 860 αλλα ειμαι σιγουρος οτι φταιει η μεταβαση απο τον διπυρηνο αθλονα + ο ψυχολογικος παραγοντας του hyperthreading, turbo, ddr3!)

η μεταβαση q6600-->q9550 ηταν μακραν η χειροτερη απο αποψη κερδους σε επιδοσεις (μετα βεβαια απο την q9550-->athlon x2 240:-O) οποτε απο μενα:

Don't do it Φαιδωνα! :no:

δωστα στην 5850 που λες και απολαυσε τωρα παιχνιδια ή παρε κανα 40αρη ιντελ και απολαυσε αποκρισιμοτητα!

οχι δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου εγω πηγα απο τα δικα σου σε νεο pc με ssd-intel 920

ram 6 -5850 και η διαφορα ειναι .....ο σφαιρα ssd και λιγες μικρες διαφορες ...που ανακαλυπτω σιγα σιγα ...πιστευω να γινουν μεγαλες και να πω ,,,,,καλως τα εδωσα

Περιμένω και το Fermi για να αντικαταστήσω την 8800GTS με μια 5850 @ 150Ευρώ.

Τι λέτε ?:look:

Μου αρέσει ο τρόπος που το έθεσες...

Για τα υπόλοιπα, πιστεύω πως αξίζει μόνο με το σενάριο που λες, και να συμπληρώσω να μην κρατήσεις ούτε τα 4GB επιπλέον μνήμης, προκειμένου να σου βγει ακόμα πιο φθηνά η μετάβαση.

...Μετά κάνουμε όλοι μαζί υπομονή για 32nm intel I9 + USB3/Sata3.

[ρακοσυλλέκτης mode on]Το έκανα, ναι, από αυτό γράφω, δεν είχα σύστημα. 4x4Ghz, 4x2GB, 2x64GB Samsung SLC @ raid0. Ramdisk 4GB (2GB pagefile, 2GB readyboost). ΠΟΛΥ πιο κρύος ο q9550@4 από τον q6600(g0)@3.4 !!

Παρόλο που είχα τους Samsung από πρίν στον Q6600 τώρα φαίνονται πολύ ταχύτεροι, ταχύτερο παντού και στο Battlefield, δεν έκανα νέα εγκατάσταση με το restore των Seven έφερα το OS + games +progs. Μακάρι με τα 100Ευρώ να μπορούσα να πήγαινα σε Ι7 + DDR3 αλλά δεν :p Ίσως όταν όλοι πάτε σε Ι9 να μπορέσω να πάω σε Ι7 με ένα 100άρι Ευρώ πάλι !!!

Το Ι7 του φίλου εγώ θα το "στήσω πάλι" και παίζει να με φτιάξει με μία από τις δύο GTX260 που έχει.[ρακοσυλλέκτης mode off]

Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας.

Αααα και όταν λέω 5850@150E το εννοώ. Όπως έγινε με τις 4870 που μέσα σε 9 μήνες από τα 230 που είχαν έπεσαν στα 150, και ήδη μετράνε 4-5 μήνες στα ράφια. Αντε ρε Fermi....

Edit: ΥΓ: grunt εσύ φταίς που με μπρίζωσες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.