Narzul Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12, 2010 Eιχα τον wd mypassport 250 gb και ημουν πολυ ευχαριστημενος.Τωρα ομως που μου τον καβατζωσε η sister πρεπει να παρω αλλον.Δε θα με χαλουσε να ειναι λιγο μεγαλυτερος απ τον παλιο σε χωρητικοτητα οποτε κοιταω για 320 ή 500 γιγα.Εννοειτε να ειναι usb powered χωρις εξτρα τροφοδοσιες.Μεχρι στιγμης το ματι μου επεσε σε αυταhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345492&u=APACER-AC202-320GB-SHARE-STENO-BLACKhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303532&u=WESTERN-DIGITAL-WDBAAA3200ABL-MY-PASSPORT-ESSENTIAL-320GB-PACIFIC-BLUEhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345493&u=APACER-AC202-500GB-SHARE-STENO-BLACKΠιο πολυ για τον τελευταιο ψηνομαι.Τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Φεβρουάριος 12, 2010 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2010 Δώσε 5 ευρά παραπάνω και πάρε τον Seagate στα 500GBhttp://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/SEAGATE-EXPANSION-BLACK-500GB-EXTERNAL-HDD-2-5inches-ST905004EXD101-RK-ST905004EXD101.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 12, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2010 Εκτος απ τα 7 ευρω παραπανω και το ενα ετος μικροτερης εγγυησης σε σχεση με τον apacer προσφερει κατι καλυτερο ο seagate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Φεβρουάριος 12, 2010 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2010 Εκτος απ τα 7 ευρω παραπανω και το ενα ετος μικροτερης εγγυησης σε σχεση με τον apacer προσφερει κατι καλυτερο ο seagate?Το ότι είναι seagateΕγώ πριν λίγες μέρες πείρα αυτόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
topas Φεβρουάριος 12, 2010 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2010 τσιμπα τον 500αρι apacer!3 χρονια εγγυηση, σωμα αλουμινιου και η συσκευασια περιλαμβανει και προστατευτικο απο σιλικονη. Επισης το καλωδιακι usb Y που αναφερει βολευει πολυ καθως δεν σου αχρειστευει την usb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Φεβρουάριος 13, 2010 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 Το ότι είναι seagateΕγώ πριν λίγες μέρες πείρα αυτόνΠροσεχέ τον, γιατί τον πηρα την Τρίτη... πέρασα 15 gb, και τυχαια μου κόλλησε όταν τελείωσε η μαζική μεταφορά (εφόσον τον είχα κάνει ntfs) και δν έβγαινε με ασφαλή κατάργηση, και έτσι τον εβγαλα απλώς από το καλώδιο. Τον συνδέω πάλι και είχε μετατραπεί το σύστημα αρχείων σε raw (είχε χάσει το pagefile κ δν είχα πρόσβαση στα αρχεία).Τα επανέφερα τα αρχεία μου με πρόγραμμα recover και λέω εντάξει πάμε για καμια μέτρηση, αλλα να δώ κ τι σκληρό φοράει...βάζω hdd tune, πέρα από τις επιλογές για benchmarks, δν είχα κ πολλά στοιχεία οι άλλες επιλογές πχ. στα info και ξαφνικά μου κολλαει πάλι για ανεξήγητο τρόπο το προγραμμα αυτη τη φορά, τον βγάζω με τον ίδιο τρόπο, εφόσον δν γινόταν με ασφαλή κατάργηση, και πάλι το σύστημα εγινε raw...τον επιστρέφω και τον άλλαξα με τον Seagate, τον οποίο ήθελα από την αρχή αλλά με τράβηξε η δερμάτινη θήκη, οι μικρές διαστάσεις κ το αλουμινιένιο σώμα του adata. Παρεπιπτόντως το καλώδιο με το διπλό usb που έχει είναι για καλύτερες επιδόσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Φεβρουάριος 13, 2010 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 Προσεχέ τον, γιατί τον πηρα την Τρίτη... πέρασα 15 gb, και τυχαια μου κόλλησε όταν τελείωσε η μαζική μεταφορά (εφόσον τον είχα κάνει ntfs) και δν έβγαινε με ασφαλή κατάργηση, και έτσι τον εβγαλα απλώς από το καλώδιο. Τον συνδέω πάλι και είχε μετατραπεί το σύστημα αρχείων σε raw (είχε χάσει το pagefile κ δν είχα πρόσβαση στα αρχεία).Τα επανέφερα τα αρχεία μου με πρόγραμμα recover και λέω εντάξει πάμε για καμια μέτρηση, αλλα να δώ κ τι σκληρό φοράει...βάζω hdd tune, πέρα από τις επιλογές για benchmarks, δν είχα κ πολλά στοιχεία οι άλλες επιλογές πχ. στα info και ξαφνικά μου κολλαει πάλι για ανεξήγητο τρόπο το προγραμμα αυτη τη φορά, τον βγάζω με τον ίδιο τρόπο, εφόσον δν γινόταν με ασφαλή κατάργηση, και πάλι το σύστημα εγινε raw...τον επιστρέφω και τον άλλαξα με τον Seagate, τον οποίο ήθελα από την αρχή αλλά με τράβηξε η δερμάτινη θήκη, οι μικρές διαστάσεις κ το αλουμινιένιο σώμα του adata. Παρεπιπτόντως το καλώδιο με το διπλό usb που έχει είναι για καλύτερες επιδόσεις... Ελπίζω να μην μου παρουσιάσει κανένα προβλHμα, το πολύ πολύ ποιο μετά αλλάζω τον σκληρό που έχει μέσα... Όσο για τις 2 USB έκανα bench με την μια θύρα και μετα και με τις 2 και δεν είδα διαφορά (περίπου 30MB/S και στις 2 περιπτώσεις...) Παραθέτω φωτογραφία από το HDTune στην καρτέλα info Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Φεβρουάριος 13, 2010 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 Ελπίζω να μην μου παρουσιάσει κανένα προβλHμα, το πολύ πολύ ποιο μετά αλλάζω τον σκληρό που έχει μέσα...Όσο για τις 2 USB έκανα bench με την μια θύρα και μετα και με τις 2 και δεν είδα διαφορά (περίπου 30MB/S και στις 2 περιπτώσεις...) Παραθέτω φωτογραφία από το HDTune στην καρτέλα info Ίσως ήταν τυχαίο τι να πω... Όσο για τα 2 usb το είδα σε ένα review ξένου site, ίσως είναι για τους πιο παλιούς υπολογιστές με 1.1, δν θυμάμαι ακριβώς... Το 30mb/s είναι max transfer rate ? Γιατί εμένα έβγαζε λιγότερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intel4ever Φεβρουάριος 13, 2010 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 Ίσως ήταν τυχαίο τι να πω...Όσο για τα 2 usb το είδα σε ένα review ξένου site, ίσως είναι για τους πιο παλιούς υπολογιστές με 1.1, δν θυμάμαι ακριβώς... Το 30mb/s είναι max transfer rate ? Γιατί εμένα έβγαζε λιγότερο... Ναι κάπου στα 27.5 έβγαζε και το burst ήταν 30MB/S περίπου Σε usb 3 θα πάει καλύτερα πιστεύω... Δοκίμασα ένα άλλο καλώδιο που είχε μια μίνι usb και μια κανονική usb και δεν έκανε στον σκληρό, τον αναγνώριζε αλλά έλεγε 0 χωρητικότητα και δεν είχε το κανονικό του όνομα, αλλά με το καλώδιο που είχε (αυτό με τις 2 usb) είναι οκ. Μάλλον θα κόψω την 1 usb... τι να την κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Φεβρουάριος 13, 2010 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 Συνήθως λόγω τάσης, δν λειτουργούν οι μικροί με μεγαλύτερο καλώδιο...γι'αυτό δεν στον αναγνώριζε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Φεβρουάριος 13, 2010 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 Τεύχος 52 PC World - ο WD My Passport Elite 500GB είναι πρώτος σε σχετικό συγκριτικό τεστ. Βέβαια, το τεστ είναι περσινό. Άλλα τέστ εδώ : http://www.tomshardware.co.uk/charts/2009-2.5-mobile-hard-drive-charts/benchmarks,53.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 13, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 Tελικα παρηγγειλα αυτον κι ο θεος βοηθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Φεβρουάριος 13, 2010 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 καλορίζικος! εγω πριν κανα μηνα πηρα τον apacher 320gb αλλα και με e-sata θύρα όπου πραγματικά πετάει 70mb/sec για πλάκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Φεβρουάριος 13, 2010 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2010 καλορίζικος! εγω πριν κανα μηνα πηρα τον apacher 320gb αλλα και με e-sata θύρα όπου πραγματικά πετάει 70mb/sec για πλάκα. φυσικκο ειναι.USb-esata απεχουν πολυ.... μεγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pank Φεβρουάριος 18, 2010 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2010 Μπορεί κάποιος να μου συνοψίσει τι χάνω με αυτόν σε σχέση με αυτόν ;Εχω ενα πιστωτικό από pixmania, και το ζητούμενο είναι 500gb στο μικρότερο δυνατό κόστος. WD επιλέγω από προσωπική προτίμηση λόγω εμπιστοσύνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pancho Φεβρουάριος 18, 2010 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2010 Πρίν από λίγο καιρό αγόρασα αυτόν τον 2,5'' σκληρό : http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/External-HDD/Verbatim-Executive-Ultra-Speed-500GB-External-HDD-USB2-0-Arctic-White-2-5-47589.htm ο οποίος φοράει τον Toshiba MK 5055 GSX.Στο site του πλαισίου αναφέρει : " η τεχνολογία Turbo USB του χαρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 25% γρηγορότερες από αυτές που παρέχει η συνηθισμένη σύνδεση USB! " τις οποίες βέβαια δεν μπόρεσα να πιστοποιήσω. - Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, ώστε να μετρήσω αξιόπιστα την ταχύτητά του ? - Ποιά ταχύτητα πρακτικά θεωρείται ικανοποιητική ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Φεβρουάριος 18, 2010 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2010 HD Tunehttp://www.hdtune.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Φεβρουάριος 18, 2010 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2010 Μπορεί κάποιος να μου συνοψίσει τι χάνω με αυτόν σε σχέση με αυτόν ;Εχω ενα πιστωτικό από pixmania, και το ζητούμενο είναι 500gb στο μικρότερο δυνατό κόστος. WD επιλέγω από προσωπική προτίμηση λόγω εμπιστοσύνης.Ο πρώτος περιέχει κάποια προγραμματάκια τις WD (για backup, synch κτλ.), ίσως ελάχιστα ποιοτικότερα υλικά, τα front buttons...αυτά!Εγώ θα επέλεγα στη θέση σου τον δεύτερο, εκτός και αν ήθελα κάτι σχετικά πιο όμορφο, όπου σε αυτή την περίπτωση θα κοιτούσα την πρώτη επιλογή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pancho Φεβρουάριος 19, 2010 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 HD Tunehttp://www.hdtune.com/Πρίν λίγο ασχολήθηκα λίγο με το συγκεκριμένο προγραμματάκι και σε ένα test που έκανα, έβγαλε για τον Verbatim : Μ.Ο. σε READ ---> 23,5 MB/sec , με θερμοκρασία 38 οCΕίναι φυσιολογικές οι τιμές αυτές?Υποτίθεται πως έχουμε και : " η τεχνολογία Turbo USB του χαρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 25% γρηγορότερες από αυτές που παρέχει η συνηθισμένη σύνδεση USB! "| Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj_chris_g Φεβρουάριος 19, 2010 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2010 Πρίν λίγο ασχολήθηκα λίγο με το συγκεκριμένο προγραμματάκι και σε ένα test που έκανα, έβγαλε για τον Verbatim : Μ.Ο. σε READ ---> 23,5 MB/sec , με θερμοκρασία 38 οCΕίναι φυσιολογικές οι τιμές αυτές?Υποτίθεται πως έχουμε και : " η τεχνολογία Turbo USB του χαρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως και 25% γρηγορότερες από αυτές που παρέχει η συνηθισμένη σύνδεση USB! "|Εμένα στον 500άρη Seagate Expansion κατά μέσο όρο έχει ~25,4 MB/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.