Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

http://www.skai.gr/news/greece/article/148754/to-kratos-tha-yperaspistei-to-dimosio-symferon--28-7-2010/

Στη Ρόδο, 59 φορτηγά αποκλείστηκαν το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι από μέλη τοπικού σωματείου ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης, τα οποία μετέφεραν οικοδομικά υλικά και ευπαθή προϊόντα.

2 από αυτά με τα ευπαθή προιόντα του πατέρα μου.

Έπρεπε να στείλουμε 2 φορτηγά μας να μπουν ΜΕΣΑ στο λιμάνι και να ξεφορτώσουν 1-1 τα τελάρα με τα χέρια κ@λο με κ@λο με τα φορτηγά που κατέβηκαν.

Ρε δε πάνε στο διάτανο όλοι τους λέω γω? Κάθε φορά δηλαδή που 1 κλάδος απεργεί να επηΡεάζονται όλοι οι υπόλοιποι?

• Replies 18,6k
  • Created
  • Last Reply
Έφαγα κάρτα διοτι ρώτησα ο βασικός ποσο ειναι μάλιστα...

Ολοκληρώνω λοιπόν λες και μου απάντησε κάποιος 580€ τα οποία το 23% είναι φπα τα 100 ευρώ απο αυτά ειναι τρόφιμα τα αλλα 100 ειναι ρεύμα - νερο - τα αλλα 30 ειναι τηλέφωνο αρα εχουμε 230 για τα τελείως απαραίτητα.

Αν λοιπόν ο πολίτης δεν εχει στέγη θα πρεπει να την νοικιάσει αρα έχουμε - 300 ολο μαζι μας κανει 530.

τα 50 ευρω στο φπα αρα δεν περισσεύει ουτε για τσίχλα.

Ρεύμα νερό το μήνα είναι 30€ (όχι για οικογένεια, αλλά για να λες 100 τα τρόφιμα, 300 ενοίκιο λογικά δε μιλάς για οικογένεια). Το ΦΠΑ το έχεις υπολογίσει ήδη. Οι πράξεις σου θα έπρεπε να βγουν 160 για τα απαραίτητα 460 σύνολο άρα μένουν 120 για άλλα έξοδα. Άντε τυχερούλη :p

Βασικα δεν ειναι τυφλη... μια χαρα θα τις δουνε τις "μιζες" που θα μπουνε στις τσεπες τους, οποτε ολα τα παραπανω θα ειναι ασκοπα...

Μάλλον βλέπω ότι θα καταλήξουμε σάν τα ψάρια του Αρκά, από τους ''καρχαρίες'' της Τρόικας....

arkas.jpg

Παρεπιπτόντως το κλιμάκιο της Τρόικας αποκτά και δικά του γραφεία στο Κολωνάκι, για να μήν ταλαιπωρούνται με το πήγαινε-έλα τα παιδιά.

Ε, ρέ γκαζάκι που έχουν να φάνε το χειμώνα...

Eντάξει ...το υποπτευόμασταν εξαρχής, ήταν στα ΣΟΣ θέματα, αλλά επιβεβαιώνεται με τρανό τρόπο πλέον χειροπιαστά..μιλώντας για το εργασιακό μου περιβάλλον....Στόχος της τεχνιτής οικονομικής κρίσης είναι η υποβαθμιση του βιοτικού επιπέδου των μικρομεσσαίων, η μείωση του μισθού τους και η καλλιέργεια της μόνιμης ανασφάλειας ώστε να γαλουχηθούν με την έννοια "..να έχω την δουλίτσα μου και να πέρνω τον μισθουλάκο μου ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ/ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ώστε να κρατήσω την θέση μου..." και να μην υπάρχει αντίδραση....Αντιδράει κανείς;;;;ε όχι βεβαια ...που να πάω με 40 βαθμούς έξω! To είπε και αυτό ο Μητσοτάκης ("πρέπει να γίνει πιο φτωχός ο μέσος Έλληνας")....Έτσι πλέον τα μεγαλοστελέχη θα μπορούν στα ΔΣ να παρουσιάζουν δείκτες αύξησης των κερδών και να δικαιολογήσουν τα bonus τους....

Διανύουμαι μεταγραφική περίοδο, και ο Γιώργης φέρνει κοινοτικό δεκάρι αεροδρομίου :

Σύμβουλος του Γιώργου πρώην υπουργός του Πρόντι

Εκτός από την ενοχλητική κατ' εμε παραδοχή ότι δε μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους τα θέματα για τα οποία τους ψήφισε ο ελληνικός λαός, ή μάλλον δεν είναι ικανοί να υλοποιήσουν ούτε αυτά που τους προστάζει το ΔΝΤ. Σαν να κατεβαίνεις με σκονάκι και να ανοίγεις στη ζούλα και το βιβλίο:hang3:

ή σαν να κατεβαίνεις στον πάγκο με την ενδεκάδα στο χαρτάκι, και να παίρνεις τηλέφωνο και τον πρόεδρο

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε το ηγεμονικό (φαντάζομαι) συμβόλαιο του ιταλού αστέρα, τη στιγμή που πετσοκόβονται συντάξεις πεινασμένων γερόντων. Και το λεω μιας και Να συνεχίσει τις «μετεγγραφές» συμβούλων σκοπεύει ο πρωθυπουργός.

Μερικά πράγματα που άκουσα για τον κύριο Σιόπα από ανταποκριτή ραδιοφωνικού σταθμού στην Ιταλία. Τα μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη καθώς δε μπορώ να τα διασταυρώσω. Είναι οπωσδήποτε ενα ζήτημα το ότι από τα έργα και τις ημέρες του, ο ανταποκριτής επέλεξε να αναφέρει αυτά που έχουν ''θετικό'' άκουσμα.

- Είναι 70 ετών

- Επί των ημερών του στο υπουργείο οικονομικών της Ιταλίας, η κυβέρνηση Prodi μείωσε τα όρια ηλικίας από τα 60 στα 58 χρόνια, υλοποιώντας μια από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

- Επί των ημερών του τιμωρήθηκε με εξοντωτικό χρηματικό πρόστιμο μια Ιταλίδα ηθοποιός που πιάστηκε να φοροδιαφεύγει.

- Το 2009 παρευρέθηκε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης κατά τη συνάντηση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Noμιζω οτι θα πεσει ακυρο γιατι ως γνωστον τα τελευταια 40+χρονια oι κυβερνησεις μας ειναι made in usa.

Σκέψου τώρα πόσοι ζημιώνονται απο αυτήν την ιστορία.

Το κατάστημα όταν κλείνει αφήνει συνήθως και χρέη πίσω του.

-Χάνουν εισφορές τα ήδη βεβαρημένα ΤΕΒΕ - ΙΚΑ και για να καλύψουν αυτά τις ζημιές, αυξάνουν τις εισφορές των άλλων.

-Χάνει ο ιδιοκτήτης το ενοίκιο.

-Χάνει η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, και ο δήμος τα δημοτικά τέλη.

-Χάνουν οι προμηθευτές.

-Το κράτος απο την είσπραξη του ΦΠΑ.

-Οι λογιστές.

Το τελειωτικό χτύπημα βέβαια δίνεται στον χρεωκοπημένο ΟΑΕΔ, που καλείται να πληρώσει τους απολυμένους υπαλλήλους. Απίστευτος φαύλος κύκλος...

Οι περισσότεροι παράγοντες από αυτούς που λες όμως βάζανε χέρι στην κωλότσεπη του επαγγελματία τόσα χρόνια.

Ακόμα να ξέρετε κάτι, πολλά από αυτά τα λουκέτα είναι relocations λόγο ηλιθίου ιδιοκτήτη του ακινήτου που αύξησε το νοίκι εν μέσω κρίσης, και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι καταστηματάρχες, δεν είναι λουκέτο λόγω default.

Αυτό ισχύει πχ για πολλά καταστήματα στον Φάρο Ψυχικού που ξέρω, και εικάζω πως είναι και έτσι και στο κέντρο σε ένα βαθμό.

Σωστά όλα αυτά που λέτε, και τα ξέρω απο πρώτο χέρι.

Ειδικά τα ενοίκια είναι ο μεγαλύτερος βραχνάς για τους επαγγελματίες, αφού πολλοί ιδιοκτήτες ήθελαν να κάνουν περιουσία απο ένα μαγαζάκι 30 και 40τ.μ.!

Εγώ απλά ανέφερα τις επιπτώσεις απο το κλείσιμο ενός καταστήματος.

Όσο για το ΤΕΒΕ να αναφέρω ότι προσωπικά πληρώνω 804euros την διμηνία (4.800 το χρόνο!), διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με μόλις 12 χρόνια στο ταμείο.

Δύσκολα μαζεύονται πιά, ενώ δεν θέλω κάν να φαντάζομαι πόσο θα πληρώνω σε 10 χρόνια....

Η ΔΕΗ επίσης σφάζει κανονικά στο γόνατο, ενώ τα δημοτικά τέλη ανα τετραγωνικό των μαγαζιών έχουν τριπλάσια τιμή απο αυτή του σπιτιού....

αυτό για το τεβε είναι τραγικό! και σου στέλνουν και επιστολή που σου λένε και ευχαριστώ για την συνέπειά σας...ξέρω κόσμο που δεν πληρώνει τεβε εσκεμμένα: μαζεύονται ενα δεκάρι χιλιάδες ευρώ (και λίγα λέω) και πάνε εξοφλήση με διακανονισμό πληρώνοντας μέρος του ποσού...πάλι χάνει κράτος και το παίζουν και έξυπνοι

αυτό για το τεβε είναι τραγικό! και σου στέλνουν και επιστολή που σου λένε και ευχαριστώ για την συνέπειά σας...ξέρω κόσμο που δεν πληρώνει τεβε εσκεμμένα: μαζεύονται ενα δεκάρι χιλιάδες ευρώ (και λίγα λέω) και πάνε εξοφλήση με διακανονισμό πληρώνοντας μέρος του ποσού...πάλι χάνει κράτος και το παίζουν και έξυπνοι

Έκπτωση κάνουν στους τοκογλυφικούς τόκους, όχι στην πραγματική οφειλή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.