3likos Ιούνιος 14, 2014 #17021 Ιούνιος 14, 2014 * Ειδικά στο δ έχετε δίκο οι μόνοι που αξίζει να ακούμε/διαβάζουμε/βλέπουμε είναι Μπογιόπουλος, Μπαγκςμπάνης, και Κούλογλου. Όλοι οι άλλοι είναι πουλημένοι και μόνο οι τρεις που προανέφερα είναι αντικειμενικοί.Κάνεις λάθος. Οι δημοσιογράφοι που αναφέρεις είναι "δηλωμένοι" ο ένας ΚΚΕ (το λέει κιολας) και ο άλλος υποψήφιος με το Σύριζα. Δεν πλασσάρονται ως ανεξάρτητοι ή αντικειμενικοί (όπως ΝΕΡΙΤ,ΜΕΓΚΑ κλπ) αλλά και να το κάνουν όταν τους διαβάζεις ξέρεις απο ποια οπτική τα βλέπουν.Γενικά δεν ειναι υπερβολή να πούμε ότι η μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ ασκούν προπαγάνδα υπερ της κυβέρνησης ούτε ότι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων καναλιών είναι μεγάλοι επιχερηματίες που εμπλέκονται και σε άλλες πτυχές της οικονομίας (ακτωρ κλπ). Άρα ας μην εθελοτυφλούμε ότι τα ΜΜΕ δεν ειναι στρατευμένα ούτε ότι η κυρίαρχη τάση που επικρατεί σε αυτά δεν ειναι κυβερνητική εδώ μέχρι και η χούκλη στον ΑΝΤ1 δεν μπόρεσε να τα κουκουλώσει και μίλησε για την κακια τη στιγμή (εννοώντας το "αντικειμενικο" προεκλογικο ρεπορταζ που θα μεινει στα ανέκδοτα,) ο Χατζηνικολάου (κλασικός φιλελέ δημοσιογραφος) τουίταρε ότι η "παραίτηση" ειναι καλή λύση για τη χούκλη... υπάρχει διαπλοκή στα κανάλια , το ξέρουν και οι πέτρες...επίσης για το δ ([MENTION=573]aggelopas[/MENTION]) ξεχνάς ότι τα ΜΜΕ ειναι μηχανισμός που επηρεάζει την κοινή γνώμη. Δεν ειναι λογική ότι αμα θες τα πιστεύεις, άμα θες όχι.. αμα όλη μερα έχεις ένα παπαγαλάκι να στα πρήζει επηρεάζεσαι τι να κάνουμε.
LL_NEO Ιούνιος 14, 2014 #17022 Ιούνιος 14, 2014 Κάνεις λάθος. Οι δημοσιογράφοι που αναφέρεις είναι "δηλωμένοι" ο ένας ΚΚΕ (το λέει κιολας) και ο άλλος υποψήφιος με το Σύριζα. Δεν πλασσάρονται ως ανεξάρτητοι αλλά και να το κάνουν όταν τους διαβάζεις ξέρεις απο ποια οπτική τα βλέπουν.Γενικά δεν ειναι υπερβολή να πούμε ότι η μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ ασκούν προπαγάνδα υπερ της κυβέρνησης ούτε ότι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων καναλιών είναι μεγάλοι επιχερηματίες που εμπλέκονται και σε άλλες πτυχές της οικονομίας (ακτωρ κλπ). Άρα ας μην εθελοτυφλούμε ότι τα ΜΜΕ δεν ειναι στρατευμένα ούτε ότι η κυρίαρχη τάση που επικρατεί σε αυτά δεν ειναι κυβερνητική εδώ μέχρι και η χούκλη στον ΑΝΤ1 δεν μπόρεσε να τα κουκουλώσει και μίλησε για την κακια τη στιγμή (εννοώντας το "αντικειμενικο" προεκλογικο ρεπορταζ που θα μεινει στα ανέκδοτα,) ο Χατζηνικολάου (κλασικός φιλελέ δημοσιογραφος) τουίταρε ότι η "παραίτηση" ειναι καλή λύση για τη χούκλη... υπάρχει διαπλοκή στα κανάλια , το ξέρουν και οι πέτρες...επίσης για το δ ([MENTION=573]aggelopas[/MENTION]) ξεχνάς ότι τα ΜΜΕ ειναι μηχανισμός που επηρεάζει την κοινή γνώμη. Δεν ειναι λογική ότι αμα θες τα πιστεύεις, άμα θες όχι.. αμα όλη μερα έχεις ένα παπαγαλάκι να στα πρήζει επηρεάζεσαι τι να κάνουμε.Τώρα το ξέρουμε. Ιούνιο του 12 που ο Κούλογλου έπαιρνε συνέντευξη στον Αλέξη (στη ΝΕΤ τότε έτσι για να τα θυμόμαστε αυτά) και του έλεγε στη συνέντευξη πάνω ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου το ξερες; Το αυτό και με τον Μπαξ.Απο κει και περα το γεγονός ότι λες ότι ο Χ,Ψ είναι γνωστός "κάτι" ισχύει και για το Mega. Το ξέρουμε ότι είναι μνημονιακό κανάλι.
3likos Ιούνιος 14, 2014 #17023 Ιούνιος 14, 2014 Τώρα το ξέρουμε. Ιούνιο του 12 που ο Κούλογλου έπαιρνε συνέντευξη στον Αλέξη (στη ΝΕΤ τότε έτσι για να τα θυμόμαστε αυτά) και του έλεγε στη συνέντευξη πάνω ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου το ξερες; Το αυτό και με τον Μπαξ.Απο κει και περα το γεγονός ότι λες ότι ο Χ,Ψ είναι γνωστός "κάτι" ισχύει και για το Mega. Το ξέρουμε ότι είναι μνημονιακό κανάλι.Ωραια το ξέρουμε. Δεν είναι μονο το MEGA όμως. Αυτό που υποστηρίζω ειναι ότι τα μνημονιακα-κυβερνητικα (όπως θες πες τα) κανάλια έχουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της ενημέρωσης. Και ααφού λοιπόν στοχεύουν στο να εξυπηρετούν ένα σκοπό τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για αντικειμενική δημοσιογραφία παρα για διαπλεκόμενη (δε νομίζω να έτυχε το MEGA να ειναι μνημονιακό, μάλλον κάπως σχετίζεται και με τα συμφέρονται του ιδιοκτήτη του δε συμφωνείς?)για τον Κούλογλου κλπ δεν νιώθω κάποια αναγκη να τους υπερασπιστώ. Απλως η σαπίλα των ΜΜΕ κατα τη γνώμη μου πηγάζει απο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Ε ο κουλογλου και ο μπαξε (δεν ειναι ότι τους εμπιστεύομαι ειδικά τον 1ο οριακά τον σιχαίνομαι όσο την τρεμη λχ) δεν ειναι τα χειρότερα δείγματα δημοσιογραφίας.
aggelopas Ιούνιος 14, 2014 #17024 Ιούνιος 14, 2014 Εγω παντως εκει γυρω στο 11-12 ειχα πιστεψει την αντικειμενικοτητα μπαξ, κουλο, ελληνοφρεν και εφσυν.Η κακια στιγμη αλλα ευτυχως καταλαβα τα λαθη μου.(παραλιγο να αγορασω χοτ ντοκ και ανφολο)
LL_NEO Ιούνιος 14, 2014 #17025 Ιούνιος 14, 2014 Ωραια το ξέρουμε. Δεν είναι μονο το MEGA όμως. Αυτό που υποστηρίζω ειναι ότι τα μνημονιακα-κυβερνητικα (όπως θες πες τα) κανάλια έχουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της ενημέρωσης. Και ααφού λοιπόν στοχεύουν στο να εξυπηρετούν ένα σκοπό τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για αντικειμενική δημοσιογραφία παρα για διαπλεκόμενη (δε νομίζω να έτυχε το MEGA να ειναι μνημονιακό, μάλλον κάπως σχετίζεται και με τα συμφέρονται του ιδιοκτήτη του δε συμφωνείς?)για τον Κούλογλου κλπ δεν νιώθω κάποια αναγκη να τους υπερασπιστώ. Απλως η σαπίλα των ΜΜΕ κατα τη γνώμη μου πηγάζει απο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Ε ο κουλογλου και ο μπαξε (δεν ειναι ότι τους εμπιστεύομαι ειδικά τον 1ο οριακά τον σιχαίνομαι όσο την τρεμη λχ) δεν ειναι τα χειρότερα δείγματα δημοσιογραφίας.Ρε παιδί μου να σου πω κάτι; Δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση. Πουθενά. Ο Παναγιωτόπουλος πχ ήταν δημοσιογράφος με εκπομπή γνώμης και έγινε βουλευτής και υπουργός. Και βάζω έναν απο τη ΝΔ για να μη φανεί ότι πάω πάλι να βγω με κόκκινο στο Συριζα. Υπάρχουν άπειροι. Παντού! Ξέρεις τι με ενοχλεί; Και θα σου δώσω ως παράδειγμα το thelab.Ξέρεις ποια site εδώ μέσα είναι κόκκινο πανί αν αναφέρεις σαν πηγή; Το antinews (Σαμαρικό) και το defencenet. Έχω δει άνθρωπο εδώ να ζητάει συγνώμη που έφερε το δεύτερο σαν πηγή. Απο κει και πέρα:lifo; Δώσε πράμα στο λαόavgi; Βάλε να χουμεpandorokouti; θέλουμε κι άλλοtvxs; Ωωωωωω το cnn της Ελλάδας σε συσκευασία siteolympiablogspot; (το thinktank του καμμένου με συγγραφέα τον ξάδερφο του Καμμένου). Πιάστηκα μ@λακας μια φορά και κάθησα 2 μέρες και τρωγόμουν με το Γιάγκο για κάτι ασυναρτησίες που έγραφε για τα ομόλογα.Indymedia; Η εγγυρότητα σε όλο της το μεγαλείο (αν και για να είμαι ειλικρινής έχω καιρό να δω link απο κει).Ε εν ολίγοις χ3σε με (όχι εσύ, μιλάω γενικά) παραπονιόμαστε για έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης και αν κρίνεις απο το τι links αναπαράγουμε εδώ μέσα τελικά καταλήγεις ότι ο καθένας ανάλογα με το τι ψηφίζει στηρίζει την ενημερωση του σε πηγές πιο χρωματισμένες απο την Πράσινη και τον ΠρωταθλητήΟρμώμενος απο [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] θυμήθηκα τώρα Ελληνοφρένεια και Λαζόπουλο. Ειδικά για το πρώτο το χω δει μια φορά και κοίτα τι παρατήρησα.Ο δεξιός (Μπαλούρδος) ΜΑΤτζής, κομματόσκυλο και ηλίθιοςΟ αριστερός έξυπνος, σπιρτόζος, διαννοούμενος, γυαλάκι κτλ. Α και ολίγον τι τρίζει την όπισθεν (νταξ σε αυτό να μη διαφωνίσω)Και θυμάμαι πόσες φορές εδώ μέσα κοροιδεύω κόσμο που νομίζει ότι επειδή ψηφίζει Συριζα έχει παρει enchant bracers με +1000 intellect. Δεν είναι υπουλη προπαγάνδα αυτή;
aggelopas Ιούνιος 14, 2014 #17026 Ιούνιος 14, 2014 Σε tipping point καταστασεις 2012, το olympia ηταν αρκετα πιστευτο, ειδικα σε οσα απαιτουσαν ειδικες γνωσεις. (cds κλπ.) Μου τα χαλασε με τους ψεκασμους ομως γιατι ειχε φορεθει πολυ επι χαρδαβελα (2007+) και δεν εφερνε καινουριες μοδες.Ελληνοφρενεια εγω λεω πριν το γυρισει ξεκαθαρα. Οταν ηταν μονο ραδιοφωνο και εβαζε και στο σαητ κατι σκιτσακια αστεια (που ηταν μονο προς μια κατευθυνση απο οτι καταλαβα μετα) Αυτο με τα bracers δεν το καταλαβα, μπραζερς ξερω εγω.
ΓιαγκΤ Ιούνιος 14, 2014 #17027 Ιούνιος 14, 2014 Το συνεχές οικονομικό έγκλημα της ΔΕΗ στα νησιάΩς γνωστόν, τα νησιά που δεν συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας (π.χ. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) επί δεκαετίες στηρίζονται στο πετρέλαιο για την ηλεκτροπαραγωγή, σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%.Το κόστος αγοράς πετρελαίου είναι τόσο υψηλό που, για να μην πληρώνουν οι κάτοικοι των νησιών 4 και 5 φορές πιο ακριβά το ρεύμα, τη διαφορά επωμίζονται (και σωστά) όλοι οι Έλληνες καταναλωτές μέσα από τις ΥΚΩ που αναφέρονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ.Το 2011 η ΔΕΗ πλήρωσε 800 εκατ. ευρώ για αγορές υγρών καυσίμων, ενώ το 2012 το ποσό αυτό σχεδόν άγγιξε το 1 δισ. ευρώ. Οι συνεχείς αυξήσεις του κόστους πετρελαίου είχαν το (πολύ αναμενόμενο) αποτέλεσμα να ξεπερνούν σημαντικά τα 700 περίπου εκατ. που συγκεντρώνει η ΔΕΗ από τις ΥΚΩ (που επίσης χρηματοδοτούν και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο). Μαζί με την αύξηση των ενταγμένων πολιτών στο ΚΟΤ, η ΔΕΗ πλέον καλείται να μαζέψει 1,1-1,2 δισ. τον χρόνο από τις ΥΚΩ. Εξ ου και οι αυξήσεις.Πόσο κοστίζει η διασύνδεση των Κυκλάδων με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας; Περίπου 1 δισ. ευρώ. Μόλις σε έναν χρόνο, δηλαδή, θα είχαμε κάνει απόσβεση…Θα περίμενε κανείς κυβέρνηση και ΔΕΗ να έχουν ως βασικό μέλημα τη διασύνδεση των νησιών, την εκμετάλλευση του τεράστιου και ανεξάντλητου δυναμικού ανανεώσιμης ενέργειας (ήλιος, αέρας, γεωθερμία) και εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας (ναι, υπάρχουν ακόμα ξενοδοχειακές μονάδες που δεν έχουν ηλιακούς θερμοσίφωνες για ζεστό νερό χρήσης και καίνε ρεύμα…)Βασικός στόχος της ΔΕΗ είναι η κατασκευή νέων πετρελαϊκών μονάδων (π.χ. Ρόδος), για τις οποίες μάλιστα έχει αιτηθεί δάνειο αξίας 175 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ την ίδια ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές το ΥΠΕΚΑ ζητά επίμονα εξαιρέσεις από την Ευρώπη για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν οι πετρελαϊκές μονάδες, με σκοπό να παρατείνει τη ρυπογόνο λειτουργία τους για πολλά χρόνια ακόμα.Αλλά δεν πειράζει. Όσο υπάρχουν 6,5 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ελλάδα που πληρώνουν – δήθεν ως κοινωνική πολιτική – το πετρέλαιο των νησιών, ας διατηρήσουμε αυτήν την κατάσταση προς τέρψιν όσων νέμονται το αντίστοιχο κύκλωμα, π.χ. πετρέλαιο, μεταφορά, αεριοστρόβιλοι (με κάποιο μαγικό τρόπο, αυτό θυμίζει επίσης σε πολλά σημεία το καθεστώς προμήθειας νερού ύδρευσης στα νησιά με πλωτές υδροφόρες…).
deninho Ιούνιος 14, 2014 #17028 Ιούνιος 14, 2014 εμείς πάντως είμαστε συνδεδεμένοι με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας και έχουμε και ανεμογεννήτριες (και κάτι σκόρπιες φάρμες φ/β)
aggelopas Ιούνιος 14, 2014 #17029 Ιούνιος 14, 2014 Εχω μια εντυπωση οτι ο ΑΔΜΗΕ δεδυε πως τον λενε ειναι υπευθυνος για διασυνδεση, και τελευταια ασχολειται με αυτη την ανεξαντλητη ανανεωσιμη ενεργεια.Αν θυμαμαι καλα επισης η Σκυρος δεν θελει ανεμογεννητριες στο νησι.
Γιωργος_Μ Ιούνιος 14, 2014 #17030 Ιούνιος 14, 2014 Στα άλλα με κάλυψε ο [MENTION=573]aggelopas[/MENTION]* αλλά σε αυτό να σου πω ότι έχω δηλώσει άπειρες φορές ότι όπως είναι στον πολιτικό χάρτη η ΝΔ εγώ είμαι στο τέρμα δεξιά κομμάτι. Πιο δεξιά ο τοίχος. Και κοίτα τώρα ποιος μιλάει για αντιδραστικούς και κατ' επίφαση δημοκράτες. Αυτός που δηλώνει ότι επειδή δε γουστάρει μια άποψη, θα γούσταρε να δει να δουλεύει το κονσερβοκούτι γόνα. [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] σου χρωστάω μια απάντηση για τα προηγούμενα αγορίνα. Ούτε το ξέχασα και ούτε υπεκφεύγω. Αλλα:α) Μόλις γύρισα απο μπάνιοβ) Σε μια ώρα έχει Εθνική και περιμένω μουσαφηρηδεςγ) Μου τα κανε κυδώνια ο Δημοκράτης και δεν είμαι σε mood για σοβαρή συζήτηση τώρα.Θα επανέλθω.* Ειδικά στο δ έχετε δίκο οι μόνοι που αξίζει να ακούμε/διαβάζουμε/βλέπουμε είναι Μπογιόπουλος, Μπαγκςμπάνης, και Κούλογλου. Όλοι οι άλλοι είναι πουλημένοι και μόνο οι τρεις που προανέφερα είναι αντικειμενικοί.Κοιτα αφου το εχεις δηλωσει οτι εισαι φασισταριο το παιρνω το σχολιο πισω για τα περι κοτσια, τωρα για το αντιδραστικος που ανεφερα δεν το ανεφερα επειδη απλα δεν μου αρεσει η αποψη σου.Για μενα προοδος της ανθρωποτητας σημαινει το εξης : Αφου παραγουμε πολλαπλασια αγαθα λογω τεχνολογιας (σε σχεση με το παρελθον), πρεπει αντιστοιχα οι ανθρωποι να μπορουνε να καλυπτουνε τουλαχιστον τις βασικες τους αναγκες.Υπο αυτη την εννοια λοιπον εισαι αντιδραστικος και οπισθοδρομικος.Και το κονσερβοκουτι ητανε σχημα λογου, αμα πιστευα οτι θα λυθει η κατασταση ετσι θα το ειχα πραξει κιολας.
LL_NEO Ιούνιος 14, 2014 #17031 Ιούνιος 14, 2014 Κοιτα αφου το εχεις δηλωσει οτι εισαι φασισταριο το παιρνω το σχολιο πισω για τα περι κοτσια, τωρα για το αντιδραστικος που ανεφερα δεν το ανεφερα επειδη απλα δεν μου αρεσει η αποψη σου.Για μενα προοδος της ανθρωποτητας σημαινει το εξης : Αφου παραγουμε πολλαπλασια αγαθα λογω τεχνολογιας (σε σχεση με το παρελθον), πρεπει αντιστοιχα οι ανθρωποι να μπορουνε να καλυπτουνε τουλαχιστον τις βασικες τους αναγκες.Υπο αυτη την εννοια λοιπον εισαι αντιδραστικος και οπισθοδρομικος.Η ανθρωπότητα εκει που προοδεύε ξέχασε να αρχίσει να ανέχεται την αντίθετη άποψη; Ή η πρόοδος σε αυτό το κομμάτι περιορίζεται στο "διαφορετικό κονσερβοκούτι για κάθε θύμα" (δικά σου λογια για το οτι μου αρμόζει ο θάνατος με κονςερβοκουτι έτσι; ) προκειμένου να αποφύγουμε και τον κίνδυνο μολύνσεως; Με αλλά λογια και πιο απλα, γελάω όταν μου μιλάει για φασισμό επίδοξος χειριστής κονσερβοκουτιου. Επιδεικνύεις απλα την τρικυμία που κυριαρχεί στο κρανίο το δικό σου και των ομοίων σου. Sent from my iPhone using Tapatalk
Γιωργος_Μ Ιούνιος 14, 2014 #17032 Ιούνιος 14, 2014 Θα απαντησω εγω γιατι ξυπνησα καλα.α) απο που προκυπτει η μειοψηφια? επειδη βλεπω 1.825.000 ο 1ος και 1.655.000 ο δευτερος. Εκτος αν χαριτολογεις οτι εγιναν λαθος εκλογες πριν ενα μηνα.β)2 με 2,5 χρονια τελευταια.σχετικα γρηγορα αν ψηφισε λαθος καποιος να το αλλαξειγ)ας ψηφισουμε οποιον υποσχεθει να το αλλαξει, το ειπε καποιος?δ)ο κοσμος ειναι ελευθερος να ακουει και να κρινει οτι θελει.δεν μπορουν να αφυπνισθουν ολοι με το ζορι.ε)το εχουμε αναλυσει αυτοα) Αμα δεν ξερεις τι σημαινει η λεξη πλειοψηφια ανοιξε το λεξικο (50% + 1 για να σε βοηθησω)β) Σε αλλες χωρες εχουνε παραιτηθει για πολυ μικροτερα πραγματα και εσυ το περνας στο ντουκου τοσο σοβαρο ζητημα.γ) Αυτο που λες δεν αλλαζει την πραγματικοτητα, δεν σημαινει οτι αν ανεχεται κατι ο κοσμος ειναι και σωστο. Ασε που για αυτο ανεφερα την προπαγανδα των Μ.Μ.Εδ) Και εσενα μπορω σε βαλω σε ενα κελι και σου πω εισαι ελευθερος να πας οπου θελεις. Γιατι αμα θες να με πεισεις οτι υπαρχει πλουραρισμος και ελευθερια του λογου , ενας απο τους δυο μας ζει σε διαφορετικη χωρα.ε) Αφου το εχεις αναλυσει μπορουσες να μας βαλει το ρεζουμε.Δεν θελω να σε προσβαλλω γιατι δεν σε ξερω προσωπικα, αλλα μιλας λες και ακουω καποιον βουλευτη στη τηλεοραση που αλλαζει θεμα , οταν δεν τους βολευει μια ερωτηση η μια τοποθετηση.
Γιωργος_Μ Ιούνιος 14, 2014 #17033 Ιούνιος 14, 2014 Η ανθρωπότητα εκει που προοδεύε ξέχασε να αρχίσει να ανέχεται την αντίθετη άποψη; Ή η πρόοδος σε αυτό το κομμάτι περιορίζεται στο "διαφορετικό κονσερβοκούτι για κάθε θύμα" (δικά σου λογια για το οτι μου αρμόζει ο θάνατος με κονςερβοκουτι έτσι; ) προκειμένου να αποφύγουμε και τον κίνδυνο μολύνσεως; Με αλλά λογια και πιο απλα, γελάω όταν μου μιλάει για φασισμό επίδοξος χειριστής κονσερβοκουτιου. Επιδεικνύεις απλα την τρικυμία που κυριαρχεί στο κρανίο το δικό σου και των ομοίων σου. Sent from my iPhone using TapatalkΣου απαντησα για το κονσερβοκουτι, ειναι η τελευταια σειρα. (το προσθεσα μετα απο 1 λεπτο ισως να μην το ειδες)
aggelopas Ιούνιος 14, 2014 #17034 Ιούνιος 14, 2014 α) Αμα δεν ξερεις τι σημαινει η λεξη πλειοψηφια ανοιξε το λεξικο (50% + 1 για να σε βοηθησω)β) Σε αλλες χωρες εχουνε παραιτηθει για πολυ μικροτερα πραγματα και εσυ το περνας στο ντουκου τοσο σοβαρο ζητημα.γ) Αυτο που λες δεν αλλαζει την πραγματικοτητα, δεν σημαινει οτι αν ανεχεται κατι ο κοσμος ειναι και σωστο. Ασε που για αυτο ανεφερα την προπαγανδα των Μ.Μ.Εδ) Και εσενα μπορω σε βαλω σε ενα κελι και σου πω εισαι ελευθερος να πας οπου θελεις. Γιατι αμα θες να με πεισεις οτι υπαρχει πλουραρισμος και ελευθερια του λογου , ενας απο τους δυο μας ζει σε διαφορετικη χωρα.ε) Αφου το εχεις αναλυσει μπορουσες να μας βαλει το ρεζουμε.Δεν θελω να σε προσβαλλω γιατι δεν σε ξερω προσωπικα, αλλα μιλας λες και ακουω καποιον βουλευτη στη τηλεοραση που αλλαζει θεμα , οταν δεν τους βολευει μια ερωτηση η μια τοποθετηση.α) ε τι να κανουμε? βολτα τις καφετεριες και τις παραλιες να μαζεψουμε τους απεχοντες? η να βγαλουμε πασοκ με ποσοστα τσαβες για να σου αρεσει? Το συνταγμα προεβλεψε συνεργασιες.β)Σε αλλες χωρες δεν εχουν παραιτηθει για χοντροτερα ομως.γ)Δεν αλλαζει κατι, η προπαγανδα ειναι μεσα στο παιχνιδι.δ) Επειδη πηρα το χαπι και βγηκα απο το ματριξ, ζω αλλου και δεν το κατανοω αυτο. Θες να πεις οτι ειστε φυλακισμενοι καποιοι (ολοι? και εγω?) και δεν μπορουμε να εκφραστουμε? Υπαρχει χουντα για να καταλαβω?ε)Το ρεζουμε ειναι οτι χρειαζεται δημοψηφισμα για να αποφασισουμε αν πρεπει να κανουμε δημοψηφισματα, γιατι εγω θεωρω την κυραμαρια ακαταλληλη να αποφασισει για τη δραχμη, ενω αλλοι υποστηριζουν οτι πρεπει να εχει λογο περα απο τις κανονικες εκλογες.Δεν αλλαξα θεμα, στην πραγματικοτητα πηγα που ειναι λιγο πιο δυσκολη συνηθως.Οσο για το "Αφου παραγουμε πολλαπλασια αγαθα λογω τεχνολογιας (σε σχεση με το παρελθον), πρεπει αντιστοιχα οι ανθρωποι να μπορουνε να καλυπτουνε τουλαχιστον τις βασικες τους αναγκες."Υπαρχει καπου ποσοτικοποιημενο αυτο με τα αγαθα ανα ανθρωπο καθως και ποιες βασικες αναγκες δεν καλυπτονται σε σχεση με 20 χρονια πριν ας πουμε?
Guest Ιούνιος 14, 2014 #17035 Ιούνιος 14, 2014 Πρέπει να είμαστε από τις μόνες χώρες που οι "αριστεροί" θέλουν να επιβάλλουν με κάθε κόστος ένα 100% ανθρωποκεντρικό σύστημα, και οι "δεξιοί" αποδέχονται περισσότερο την ύπαρξη διαφορετικών αντιλήψεων, φυλών, θρησκειών ή σεξουαλικών προτιμήσεων.Ρε σεις, πως τα έχουμε καταφέρει έτσι?
ΓιαγκΤ Ιούνιος 15, 2014 #17036 Ιούνιος 15, 2014 Η κυβέρνηση και η Eurobank οφείλουν κάποιες απαντήσεις σχετικά με τον κ. Χαρδούβελη Του Γιώργου ΒασσάλουΤην επομένη – και μία ημέρα πριν την ορκωμοσία των νέων υπουργών – η Eurobank ανακοίνωσε λακωνικά ότι ο κ. Χαρδούβελης «αποχωρεί». (1) Δε δήλωσε ρητά αν και πότε ακριβώς ο κ. Χαρδούβελης παραιτήθηκε από τις τρεις θέσεις του στην τράπεζα (διευθύνων οικονομικός σύμβουλος, μέλος εκτελεστικής επιτροπής και διευθυντής οικονομικών μελετών). Δε διευκρίνισε επίσης αν ο κ. Χαρδούβελης διαθέτει μετοχές της τράπεζας και τι ακριβώς έγινε με αυτές.Το άρθρο 18 του Ν. 1558/1985 περί κυβέρνησης και κυβερνητικών οργάνων αναφέρει :«Τα μέλη της Κυβέρνησης και οι υφυπουργοί δεν επιτρέπεται να συνάπτουν οποιασδήποτε μορφής σύμβαση με το Δημόσιο ή άλλα νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα, από την οποία γεννάται οποιοδήποτε όφελος υπέρ αυτών ή τρίτων» κι ότι «η απαγόρευση ισχύει και για οποιασδήποτε μορφής εταιρεία ή επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει μέλος της Κυβέρνησης ή υφυπουργός ως κύριος μέτοχος ή ως ομόρρυθμος, ετερόρρυθμος ή περιορισμένης ευθύνης εταίρος ή διατηρεί την ιδιότητα ανώτατου διοικητικού στελέχους.» (2)Η Eurobank έχει πλήθος συμβάσεων με το ελληνικό δημόσιο (3) - στις οποίες περιλαμβάνονται και ομολογιακές συμβάσεις (4) - και είναι βέβαιο ότι θα συνάψει κι άλλες στο κοντινό μέλλον.Επιπλέον, το 35% του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) (5) που μπορεί να διατείνεται ότι είναι «νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου», αλλά η διοίκησή του ορίζεται από το υπουργείο οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας. (6) Σύμφωνα, λοιπόν, με την ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με τις δημόσιες προμήθειες (2004/18/ΕΚ) ως «οργανισμοί δημοσίου δικαίου» νοούνται οι οργανισμοί που έχουν όλα τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: α) έχουν συσταθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό της κάλυψης αναγκών γενικού συμφέροντος («Σκοπός του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η συνεισφορά στη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος» (7) ), β) έχουν νομική προσωπικότητα και γ) (…) έχουν διοικητικό, διευθυντικό ή εποπτικό συμβούλιο, του οποίου περισσότερο από το ήμισυ των μελών διορίζεται από τις κρατικές (…) αρχές». (8)Το ΤΧΣ επίσης εγγυάται «εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου» (9) και τα χρήματα που διαθέτει για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών προέρχονται από το EFSF – δηλαδή τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης - και είναι κομμάτι του χρέους που πρέπει να αποπληρώσουν συλλογικά οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα. Οι ιδιώτες μέτοχοι έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τον τρόπο με τον οποίο το ΤΧΣ – σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών - διαχειρίζεται τις μετοχές του.Δεν έχει αποσαφηνιστεί δημοσίως τι αξίας μετοχές έχει ο κ. Χαρδούβελης στη Eurobank ή αν διατηρεί κάποια στελεχική ιδιότητα. Προς το παρόν, λοιπόν, δε διασφαλίζεται ότι στη διαχείριση οποιασδήποτε σύμβασης μεταξύ Eurobank και δημοσίου, και - μέσω του ΤΧΣ - της διαδικασίας διαχείρισης και πώλησης των μετοχών της Eurobank, o κ. Χαρδούβελης δεν θα έχει κάποιο οικονομικό ή εταιρικό συμφέρον που ίσως να μη συμπίπτει με αυτό του ελληνικού δημοσίου.Η Ελλάδα έχει όμως επικυρώσει τη Σύμβαση κατά της Διαφθοράς των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με αυτή «δημόσιος αξιωματούχος» ή «υπάλληλος» θεωρείται οποιοσδήποτε έχει νομοθετική, εκτελεστική, διοικητική ή δικαστική αρμοδιότητα είτε έχει εκλεγεί, είτε έχει διοριστεί (Άρθρο 2). Σύμφωνα με αυτή τη σύμβαση λοιπόν, ο παραπάνω κώδικας δεοντολογίας θα πρέπει να θεωρηθεί ότι ισχύει και για τον υπουργό οικονομικών. Ως εκ τούτου η κυβέρνηση οφείλει, αν θέλει να διαλυθεί κάθε υπόνοια για τη δυνατότητα του κ. Χαρδούβελη να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, και δεδομένου ότι αναμένεται να εμπλακεί σε πολλαπλές συναλλαγές με τον μέχρι χθες εργοδότη του, να φροντίσει να έρθουν στη δημοσιότητα:- Τα έγγραφα που αποδεικνύουν λύση συμβολαίου με τη Eurobank και για τις τρεις θέσεις που κατείχε σε αυτή ο κ. Χαρδούβελης- Ενημέρωση για το αν στα περιουσιακά στοιχεία του κ. Χαρδούβελη περιλαμβάνονται μετοχές της Eurobank και ποια είναι η αξία τους.- Ενημέρωση για τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες μεταξύ του κ. Χαρδούβελη ή/και του οικογενειακού του περιβάλλοντος και της Eurobank.
Asp Ιούνιος 15, 2014 #17037 Ιούνιος 15, 2014 Μερικές σκόρπιες σκέψεις για την οικονομία Είμαι ελ. επαγγελματίας. Η κατάσταση στην αγορά είναι τραγική. Όποιος ασχολείται με την πραγματική οικονομία και όχι με αέρα κοπανιστό το ξέρει. Το βλέπει καθημερινά. Ρωτήστε όποιον επιχειρηματία θέλετε. Ρωτήστε όποιον μισθωτό θέλετε, που ξέρει τα οικονομικά της επιχείρησης που δουλεύει. Ρωτήστε στις εισαγωγικές εταιρίες που πρέπει να πληρώνουν μετρητοίς και προκαταβολικά. Ρωτήστε τις εξαγωγικές, πότε παίρνουν την επιστροφή του ΦΠΑ. Ρωτήστε όποιον λογιστή θέλετε.Κανείς δεν έχει ρευστότητα. Που πήγε η ρευστότητα? Στους φόρους φυσικά!Εγώ πρόπερσι πλήρωσα περίπου 2.500€ φόρο εισοδήματος και πέρσι με τον ίδιο (και ελαφρώς χειρότερο τζίρο) περίπου τα διπλάσια (4.500€). Και όταν πήγα να κάνω ρύθμιση, γιατί προφανώς δεν τα είχα ντούκου, μπήκαν τόκοι. Για κάτσε ρε μπάρμπα(κράτος). Πήρα κάνα δάνειο από ‘σένα και δεν το θυμάμαι και θες και τόκους?Έχουμε και λέμε.Τέλος επιτηδεύματος 650€. Δηλαδή εγώ και ο Βαρδινογιάννης δίνουμε τα ίδια λεφτά. Θα μου πεις ένας ο Βαρδινογιάννης, ένας και εγώ. Sounds fair. Αρρώστια! Προκαταβολή φόρου 55%. Εκεί που η κβαντική μηχανική, τα ταξίδια στο χρόνο και το ελληνικό φορολογικό σύστημα γίνονται τουρλουμπούκι. Τρέλα! 26% από το πρώτο ευρώ. Καλά εδώ τι να πεις? Θα συμφωνούσα για λόγους απλοποίησης του φορολογικού αν ο συντελεστής ήταν λίγο μικρότερος και δεν υπήρχαν τα 2 προηγούμενα. Χαράτσι για ακίνητα που δεν έχεις εισοδήματα από αυτά. Δηλαδή όταν το έχτιζες ή το αγόραζες δεν πλήρωσες φόρο? Δεν πλήρωσες ΦΠΑ? Ήθελα να ‘ξερα, που σκ@τ@ τα σπουδάσανε αυτά τα οικονομικά να πάμε και εμείς να μορφωθούμε! Και οι δικοί μας και οι ξένοι. Δεν ξέρω αν είναι ηλίθιοι, άχρηστοι ή βαλτοί. Το αποτέλεσμα βλέπω. Ο τρόπος που φορολογούνε είναι της λογικής τόσα μου λείπουνε, τόσα βάζω. Είναι σαν να βάλω εγώ ένα mouse ή ένα φλασάκι 500€ αντί για 5€. Γιατί? Γιατί τόσα μου λείπουνε. Πόσα λέτε να πούλαγα? Είμαστε ζώα όρθια τελικά(βάζω και τον εαυτό μου μέσα), είμαστε βλαμμένοι εντελώς, που αφήνουμε ανθρώπους που καθαρίζουν 5-10-20-100k τον μήνα (βουλευτές, δικαστικούς, μεγαλόμανατζαραίους ΔΕΚΟ, τραπεζίτες) να καθορίζουν ότι εμείς πρέπει να ζήσουμε με 300-500-1000€ μηνιαίως. Πρόσφατα έκανα πρόσληψη μια κοπέλα 4ώρο. Ξέρετε που έχουν πάει οι μισθοί? Περίπου 350€ μικτά. 280€ καθαρά. Εντάξει καλά κάνανε και ρίξανε τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά 280??? Εγώ, αν και δεν περισσεύουν, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να πω ζήσε με 280 τον μήνα και δίνω παραπάνω από όσα θα μπορούσα να δίνω βάσει νόμου. Αυτοί που το ψηφίσανε δεν ντρέπονται? Όχι βέβαια! Όπως δεν ντρέπονται και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες που δίνουν αυτούς τους μισθούς σκλαβιάς. «Ο χορτάτος, τον πεινασμένο δεν τον σκέφτεται.» ή αλλιώς «Δώσε στους πολιτικούς τον βασικό μισθό, να δεις για πότε φτιάχνουν όλα τα προβλήματα.» Συγνώμη για το σεντόνι. Ξέρω ότι είναι λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι, αλλά ενώ διαβάζω το νήμα με ενδιαφέρων, δεν έχω χρόνο να γράφω συχνά.
LL_NEO Ιούνιος 15, 2014 #17038 Ιούνιος 15, 2014 Και το κονσερβοκουτι ητανε σχημα λογου, αμα πιστευα οτι θα λυθει η κατασταση ετσι θα το ειχα πραξει κιολας.Αδερφέ πάνω που λέω ότι δε μπορείς να γίνεις πιο γραφικός έρχεσαι και πετάς ένα ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης σε συσκευασία 2 σειρών και με κάνεις να πιστεύω ότι έχω περιορισμένη φαντασία.Άρα για να καταλάβω. Αυτό που μας λες είναι οτι δεν εννοούσες ότι είπες για τα κονσερβοκούτια όχι επειδή το θεωρείς ανήθικο, αντιδημοκρατικό ή ότι δε συνάδει με την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους που πριν επικαλέστηκες αλλά επειδή πολύ απλά δεν είναι αποδοτικό σαν μέτρο;Και ξαναρωτώ. Έχεις εσύ το θράσος να λες εμένα φασίστα και αντιδραστικό; Σόρρυ που θα σε στενοχωρήσω αλλά με αυτά που λες η μόνη σου διαφορά απο τη ΧΑ είναι το διαφορετικό χρώμα μπλουζάκι. Εκείνοι έχουν κατηγορηθεί ότι σκοτώνουν ανθρώπους επειδή είναι απο άλλη χώρα, εσύ αν μπορούσες να το κάνεις σε large scale (δεν είναι τυχαίο μάλλον που ο Χίτλερ είναι γατάκι αν τον συγκρίνεις με κάτι αριστεροβλαστάρια τύπου Στάλιν, Μαο κτλ) θα το έκανες για να εξαλίψεις απόψεις αντίθετες με τις δικές σου.
Myralis Ιούνιος 15, 2014 #17039 Ιούνιος 15, 2014 Πρέπει να είμαστε από τις μόνες χώρες που οι "αριστεροί" θέλουν να επιβάλλουν με κάθε κόστος ένα 100% ανθρωποκεντρικό σύστημα, και οι "δεξιοί" αποδέχονται περισσότερο την ύπαρξη διαφορετικών αντιλήψεων, φυλών, θρησκειών ή σεξουαλικών προτιμήσεων.Ρε σεις, πως τα έχουμε καταφέρει έτσι?Δεν καταλαβαίνω πολλά από αυτό το μήνυμα.Τι προσπαθούν να επιβάλλουν ακριβώς οι "αριστεροί"?Ποιο ειναι το 100% ανθρωποκεντρικό σύστημα? και άσε το 100%, το ανθρωποκεντρικό σύστημα είναι το δημοψήφισμα? Δηλαδή ένα αντίθετο σύστημα ποιο είναι και γιατί είναι λάθος, αφού νόμιζα πως ο ανθρωπισμός πρέπει να προάγεται από κάθε εκδήλωση του ανθρώπου.Τι διαφορετικό αποδέχοντε οι Δεξιοί στο θέμα μας, και που είδες την αποδοχή διαφορετικών αντιλήψεων / φυλών / θρησκειών / σεξουαλικών προτιμήσεων από δεξιούς γιατί εγώ βλέπω παντού το αντίθετο!-----------------------------------------------Διαφορετικές αντιλήψεις -> Δήλωση Μπαλτάκου: "Αντικομμουνιστής γεννήθηκα, και έτσι θα πεθάνω" , και άλλες πολλές άλλων που δεν θυμάμαι τώρα.φυλών -> Εδώ γελάμε, που στην Ελλάδα αν είσαι μαυρος θεωρείσαι αυτόματα και ξένος..Θρησκειών -> Ναι, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τους δεξιούς για το κτήσιμο τζαμιών στις πόλεις...Σεξουαλικών προτιμήσεων - > Ούτε εδώ υπάρχει αντίδραση από δεξιούς σε ότι αφορά την συμβίωση και τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων
Snips Ιούνιος 15, 2014 #17040 Ιούνιος 15, 2014 Τα τζαμιά δεν έχουν να κάνουν με δεξιούς ή όχι.Εσύ δλδ γουστάρεις τζαμιά;Διότι αν κόπτεσαι για ίσα δικαιώματα, ελευθερίες και ισότητες, μάλλον κάτι δεν βγάζετε καλά προς τα έξω απο την όλη ιδεολογία σας, διότι τέτοιο πάθος για τον χριστιανισμό (που δεν έχω σχέση διότι δεν είμαι εβραίος, τόσο απλά) δεν είδα. Για το φωτο-αρνητικό του όμως...μόνο τεμενάδες δεν κάνετε. Για τους ομοφυλόφιλους; Άστο. Πουστοσυζήτηση σαν ακόμα μία εκπομπή των ΜΜΕ όπου πρωτοστατούν όλοι αυτοί δεν αρχίζω τώρα.Αυτό που πιθανολογώ ότι θέλει να πει ο [MENTION=1086]Hero[/MENTION], είναι ότι μέσα από το παραλήρημα του αριστερού αντιρατσισμού τα τελευταία χρόνια, έχετε καταντήσει περισσότερο ρατσιστές απο αυτούς που κατηγορείτε. Και δεν είναι τυχαίο κατ' εμέ. Έχει την βάση του, έχει το σκοπό του.Παλιά, κάποιος "επιτρεποταν" να είναι Χρυσαυγίτης πχ αν δεν έκανε τίποτα κακό. Τώρα αυτός ο κάποιος απαγορευεται καν να σκεφτεί σαν Χρυσαυγίτης. Τι λέω?! Απαγορεύεται να σκεφτεί ή να πει "Ώπα ρε σεις, νομίζω ότι σε αυτό έχουν και ένα δίκιο". Διαπιστώνεις φαντάζομαι απο κει που είσαι το πόσο βράζει, και πόσο οξύθυμος είναι κάποιος αντίθετος μόλις διαπιστώσει ότι δίπλα του υπάρχει "ρατσιστής". Διαπιστώνεις φαντάζομαι και το αποτέλεσμα στην κοινωνία γενικότερα έ;Edit: Ρϊξε μια ματιά στο επόμενο ποστ για να καταλάβεις τι λέω. Ο καθένας θέλει να ζήσει την ουτοπία του, είναι σίγουρος ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, αν καθαρίσει τον άλλον.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.