Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Δεν έχω πρόχειρα την πληρότητα των προγραμμάτων για να σου απαντήσω. Αλλά έστω ότι δεν την καλύπτουν όπως υπονοείς. Πραγματικά μου λες ότι αυτό ενδιαφέρει την ΔΑΠ? Μην τυχόν και μείνουν χωρίς μεταπτυχιακό?

Δε θα ήθελα να κάνεις παραχώρηση αγορίνα μου. Πες μου εσένα ποια είναι η αίσθηση σου απο τα ελληνικά πανεπιστήμια. Επίσης πες μου γιατί εσύ δεν επέλεξες ελληνικό πανεπιστήμιο για το μεταπτυχιακό σου.

Δεν το ξέρω το περιστατικό με την Μακρή,

Newsbeast.gr | ΠΟΛΙΤΙΚΗ : «Έβαψαν γαλάζια τη Βουλή; Τι σκαρώνετε πάλι;»

αλλά βάλε το χέρι στην καρδιά και πες μου ότι ένα τεράστιο κύμα μετανάστευσης των νέων που έχει ξεκινήσει εδώ και 1-2 χρόνια και που συνεχίζεται και που η ΔΑΠ "σπρώχνει" δεν συντελεί στο να πέσουν οι δείκτες ανεργίας των νέων.

Μόνο οι 200 Έλληνες που ξέρω εγώ ότι είναι εδώ σαν φοιτητές, σε ένα μόνο πανεπιστήμιο, μίας μόνο πόλης, μίας μόνο χώρας μπορούν να αλλάξουν το ποσοστό ανεργίας κατά 0.0002%

Να σου αντιστρέψω την ερώτηση; Ξέρεις πολλούς που θα ήθελαν να πάνε για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό αλλά δεν πάνε, διότι κάτι τέτοιο θα βόλευε την κυβέρνηση;

Πας καλά μωρέ; Αν ο άλλος θέλει να κάνει μεταπτυχιακό εκτός και μπορεί, θα φύγει, δεδομένου ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια δε μπορούν να καλύψουν την ζήτηση.

Πραγματικά μου λες ότι αυτό ενδιαφέρει την ΔΑΠ? Μην τυχόν και μείνουν χωρίς μεταπτυχιακό?

Μακρυά απο μένα κάτι τέτοιο. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι μόνο οι αριστερές οργανώσεις ενδιαφέρονται για το καλό των φοιτητών. Αντι να λέμε ότι μπράβο που οι μ@λάκες με τα μπεζ παντελόνια και τα μπλε πουκάμισα ασχολιούνται και με τίποτα άλλο πλην απο την ετήσια εκδρομή στη Μύκονο και διοργανώνουν μια ημερίδα για κάτι που πραγματικά ενδιαφέρει τον επι πτυχίω φοιτητή (εμένα μου χαν φέρει στο ΠΑ.ΠΕΙ να μιλήσει το .....Γεωργίου) καθόμαστε και βγάζουμε ιστορίες συνωμοσίας τραβηγμένες απο τα μαλλιά. Μήπως απλά εσύ πανικοβάλεσαι επειδή μπορεί να πέσει ο δείκτης της ανεργίας εξαιτίας αυτής της πρωτοβουλίας;

Να σε καθησυχάσω. Αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο εξαιτίας της οποιασδήποτε παρόμοιας πρωτοβουλίας.

Δεν είναι παραχώρηση, είναι ότι δέχομαι ότι η ζήτηση δεν καλύπτεται και ότι δεν έχω στοιχεία επί του θέματος.

Το να λες πάντως "φύγετε έξω γιατί εδώ δεν χωράτε" το λες και παραδοχή αποτυχίας...

Για πολλοστή φορά, ΔΕΝ μιλάω καθόλου για την στάση των φοιτητών και τις επιλογές τους.

Μιλάω για το ότι η κυβέρνηση σε διώχνει ενώ θα έπρεπε να προσπαθεί να σε κρατήσει.

Διαφωνείς? Και να χαρείς, αν απαντήσεις, μην πεις πάλι για την στάση των φοιτητών.

Ιστορίες τραβηγμένες από τα μαλλιά λες εσύ, απόλυτα λογικές λέω εγώ αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο.

Όσο για την ΔΑΠ, ήταν και είναι όργανο της ΝΔ, ότι και να κάνει την ατζέντα της εξυπηρετεί.

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Δηλαδή για τους φοιτητές το κάνουν ε? Τους ανοίγουν τα μάτια οι φωστήρες και τους δείχνουν ότι μπορούν να πάνε και αλλού γιατί είναι χαζοί μάλλον και δεν μπορούν να ψάξουν μόνοι τους..

Ναι ρε ಠ_ಠ. Για αυτό ακριβώς το λόγο το κάνουν! Στη φωτογραφία γράφει "Canada, USA, Russia, China, Brazil" και προωθεί ένα σωρό χώρες. Όπου και να πάνε θα δούνε κάτι διαφορετικό και θα τους ανοίξουν οι ορίζοντες (πολύ περισσότερο από το να βλέπουν τις κομματικές παρατάξεις να αλωνίζουν στα πανεπιστήμια ή τα φαινόμενα σκουπιδιών υπό τις ευλογίες αναρχικών στο ΑΠΘ προ πολλού).

Από πάντα ήταν ωφέλιμες οι σπουδές στο εξωτερικό και θα συνεχίσουν να είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ! Άρα ναι, το καλό τους αποσκοπούν (ευθέως/πλαγίως).

Όσο για την παράνοια σου με τον δείκτη ανεργίας, σου έχω κι εσένα απάντηση. ΞΥΔΑΚΙ.

Ρε συ ειλικρινά. Τι σχέση έχει ο δείκτης ανεργίας** (ανεργία => ψάχνω δουλειά αλλά δεν βρίσκω. να το ξαναγραψω: ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ) με το "ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΞΤΡΑ ΣΠΟΥΔΕΣ"

** εδώ μπορείς να αντι-επιχειρηματολογήσεις ότι πχ το ελληνικό κράτος μετράει τους full-time φοιτητές κι ως άνεργους.

Δεν είμαι σίγουρος τι ισχύει στην Ελλάδα. Στο uk όμως, full-time student θεωρείται "employed"

1. Φαίνεται ότι μειώνεται η ανεργία.

2. Μειώνονται τα έσοδα των πανεπιστημίων (για τους λόγους που έγραψα)

3. Φεύγουν (πιθανόν για πάντα) τα μυαλά της χώρας από την χώρα, το αυριανό εργατικό δυναμικό.

4. Φεύγουν αυτοί που μπορούν να κινητοποιηθούν δυναμικά εναντίον της κυβέρνησης, κανείς δεν φοβάται τα ΚΑΠΗ...

5. Δείχνει ότι δεν εμπιστευοντε το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα που δημιούργησαν.

6. Δείχνει ότι με την ανεργία που δημιούργησαν δεν υπάρχει λύση εδώ παρά μόνο έξω!

1. Εν μέρη δεκτόν. Κατά το υπόλοιπο ήμισυ, σου απάντησα πιο πάνω

2. Συζητήσιμο το όλο concept. Ξεχνάς ότι εσύ είσαι στη πλευρά που τείνει να φωνάζει "δωρεάν παιδεία για όλους". Εγώ είμαι υπερ οι (καλές) σχολές να έχουν δίδακτρα ως επιπλέον μέθοδο χρηματοδότησης. Αλλά το "δωρεάν παιδεία για όλους" σημαίνει ότι θα πληρώνει το κράτος. Τι σχέση έχει αυτό? Ότι ο λόγος που αντιδράς στην αφίσα είναι επειδή δεν προέρχεται από παράταξη της αριστεράς. Εμμέσως λες ότι μειώνονται τα έσοδα των πανεπιστημίων, όταν ανήκεις ιδεολογικά σε μια γραμμή που (ένας) σκοπός της είναι να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος χρηματοδότησης των ιδρυμάτων αυτών. Κοινώς, είσαι φαουλ.

3. ಠ_ಠ (ειδικά το "πιθανόν για πάντα"). Ναι μεγάλη μερίδα φεύγει λόγω ανεργίας αλλά μία μερίδα της μερίδας θα ξανάρθει όταν ξαναφτιάξουν.

4. Ναι, αντί να ψάξουν για δουλειά για να βγάλουν τα προς τα ζην, να κάνουν απόσβεση τους σπουδές τους και να ανεξαρτητοποιηθούν, θα κάθονται να κάνουν πολύμηνες απεργίες/αντιστάσεις χωρίς ουσιαστικό νόημα παρέα με μια μερίδα υποκριτών, παρανοϊκών, επαναστατολάγνων.

5. Εχμ.. Πάλι φαουλ!! Το σύστημα εκπαίδευσης δεν δημιουργήθηκε έτσι επειδή πχ ήρθε μνημόνιο ή ανέβηκε η ΝΔ στη κυβέρνηση. Από "πάντα" (τα τελευταία 10-15 χρόνια) είχε ένα σωρό θέματα. Οπότε το "που δημιούργησαν" είναι φαουλ.

Εκτός αν εννοείς ότι αφήνουν τις κομματικές παρατάξεις ακόμα να αλωνίζουν, οπότε σε αυτό θα συμφωνήσω.

6. Και πριν την κρίση, κάποιοι τομείς αποτελούσαν μονόδρομο προς τα έξω. Όμως το "έξω" είναι εμπειρία ζωής και θεωρώ αρνητικό το γεγονός που το αποκρύπτεις για να πλασάρεις τα γεγονότα ως "επίτηδες το κάνουν με απώτερο σκοπό τους δείκτες". Μία λογική, παράνοια!!

Είναι τελείως αντΕθνική κίνηση, στην Ολλανδία το κράτος και τα πανεπιστήμια κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τους φοιτητές εδώ.

Στην Ολλανδία το κράτος και τα πανεπιστήμια, προωθούν προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα για να προσελκύσουν πιο εύκολα φοιτητές από άλλες χώρες. Και ως αντΕθνική κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί ένα ελληνικό πανεπιστήμιο που κάνει το ίδιο πράγμα!!!

Όλα αυτά γιατί ξέρουν ότι τους συμφέρει να μείνουν και να δουλέψουν εδώ οι ξένοι φοιτητές.

Και έρχεται η Ελληνική κυβέρνηση και κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο διώχνοντας τους φοιτητές και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι τραγικό λάθος για να μην πω κάτι χειρότερο?

ಠ_ಠ μωρέ που είναι τραγικό λάθος. Όταν υπήρχαν οι παχιές αγελάδες και τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ??? Γιατί ήμασταν βολεμένοι με τον φραπέ, τον ήλιο, την θάλασσα και ένα σωρό επιδοτήσεις που καταχράστηκαν. Τότε όμως, που να πας εξωτερικά να τρέχεις στο άγνωστο. Τώρα όμως που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να δουν πως δουλεύουν άλλα κράτη, είναι τραγικό λάθος? ಠ_ಠ

"Σεμινάρια" για να βρεις πρακτική δουλειά σαν φοιτητής εδώ.

"Σεμινάρια" για να βρεις δουλειά σαν ξένος εδώ.

"Σεμινάρια" για να συνεχίσεις εδώ μετά την σχολή.

(δεν είναι ακριβώς σεμινάρια, δεν θυμάμαι πως λέγοντε).

"Διευκολύνσεις" στους ξένους φοιτητές για να βρουν σπίτι εδώ.

Κοίταξε να δεις. Συμφωνώ με την ιδέα να προσελκύσουμε ξένους να έρθουν (για σπουδές/δουλειά/διακοπές).

Έχω όμως να πω δύο παραδείγματα ατόμων που γνωρίζω που δείχνουν κι άλλα προβλήματα

Ο ένας πλήρωσε 100 λίρες Λονδίνο - Κύπρο (πήγαινε-έλα), όταν εγώ θέλω τα διπλά για ταξίδι Ελλάδα - Αγγλία

Το άλλο άτομο πήγε διακοπές Τυνησία επειδή ήταν ελαφρώς πιο φθηνά

Για πολλοστή φορά, γιατί για τον Wizard λέτε αλλά και εσείς δεν πάτε πίσω.

ΔΕΝ αναφέρομαι στην αγάπη των φοιτητών για την χώρα τους, και για το αν θέλουν να πάνε στο εξωτερικό ή όχι ή αν θέλουν να γυρίσουν ή όχι. Πως μπορώ να το πω κάνοντας μεταπτυχιακό στο Άμστερνταμ? θα ήταν σαν να λέω ότι δεν αγαπάω την χώρα μου. Δεν αναφέρομαι καθόλου στους φοιτητές!

Αναφέρομαι στην παράταξη της ΔΑΠ (*προσκείμενη στο πρώτο κόμμα της κυβέρνησης, από εκεί παίρνει γραμμή).

Ε κι εγώ εκεί εστίασα (στο bold). Κάνω έναν ισχυρισμό ότι δεν θα έβγαινες να κράξεις αν η αφίσα προερχόταν από πχ συριζα. Για αυτό λέω ότι είσαι λάθος εξαρχής.

Δεν μου απάντησες όμως τι γνώμη έχεις για τους Έλληνες φοιτητές (της ιδεολογικής γραμμής πάντα) που τα έσκασαν από επιλογή στο Imperial αντί να κάτσουν να στηρίξουν την χώρα τους. Ποιος ο λόγος να πάρουν μεταπτυχιακό από εκεί πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά ενώ μπορούν να πάρουν καλό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα με λιγότερο από τα μισά λεφτά και με ότι απομένει (από αυτά που θα έδιναν συνολικά για ένα χρόνο σπουδές στο ಠ_ಠ λονδίνο) να στηρίξουν την ελληνική οικονομία?

Άσχετο αλλά ο wizard που κολλάει?

Δεν είπα τίποτα από τα bold σου, αλλά θα απαντήσω. Είσαι το Κράτος, απολύεις 2000 άτομα σε μια νύκτα, κατεβάζεις χιλιάδες αστυνομικούς σε μια μέρα στην Αθήνα για να καταστείλουν τον κόσμο ή για να μην πλησιάσει κανείς στις παρελάσεις ενώ ο λαϊκός παράγοντας δεν έχει καμία νίκη σε κανένα επίπεδο. Αν ήθελες είμαι 1000% σίγουρος ότι θα μπορούσες να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό νόμο.

Δεν είναι μία νύχτα, είναι ήδη 1.5 χρόνος+, στον οποίο ουκ ολίγα νομοσχέδια έχουν ήδη ψηφιστεί, πότε περιμένεις φτιάξεις την κατάσταση στην Παιδεία?

Quiz:

Είσαι το κράτος και θέλεις να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό νόμο με επιβολή. Τι αντιδράσεις θα εισπράξεις (σαν κράτος)?

[auto sarcasm] Γιατί να αισθανθείς έτσι? Εξάλλου (άκρο)-Αριστερός είμαι [/auto sarcasm]

Αν και το έκανες με απώτερο σκοπό να με προσβάλλεις, τελικά πέτυχες και ಠ_ಠ τα sarcasms. Αναφέρομαι στο δεύτερο σκέλος ;)

Έγινε επεξεργασία από Guest
ಠ_ಠ

Δεν είναι παραχώρηση, είναι ότι δέχομαι ότι η ζήτηση δεν καλύπτεται και ότι δεν έχω στοιχεία επί του θέματος.

Το να λες πάντως "φύγετε έξω γιατί εδώ δεν χωράτε" το λες και παραδοχή αποτυχίας...

Για πολλοστή φορά, ΔΕΝ μιλάω καθόλου για την στάση των φοιτητών και τις επιλογές τους.

Μιλάω για το ότι η κυβέρνηση σε διώχνει ενώ θα έπρεπε να προσπαθεί να σε κρατήσει.

Διαφωνείς? Και να χαρείς, αν απαντήσεις, μην πεις πάλι για την στάση των φοιτητών.

Ιστορίες τραβηγμένες από τα μαλλιά λες εσύ, απόλυτα λογικές λέω εγώ αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο.

Όσο για την ΔΑΠ, ήταν και είναι όργανο της ΝΔ, ότι και να κάνει την ατζέντα της εξυπηρετεί.

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Πόσοι νέοι πάνε για μεταπτυχιακό έξω κάθε χρόνο; Ρωτάω διότι πολύ απλά ΔΕΝ ξέρω και ΔΕΝ ξέρω αν υπάρχει τέτοια πληροφορία. Τι επίπτωση θα έχει κάτι τέτοιο στο γενικό δείκτη της ανεργίας;

Όσον αφορά τη ΔΑΠ και τη σχέση της με τη ΝΔ, α) Δεν ήμουν ποτέ ΔΑΠίτης, β) Δε συμπαθώ τους ΔΑΠίτες, γ) Προφανώς και η φοιτητική νεολαία τα έχει μέλι γάλα με το εκάστοτε "μαμά" κόμμα, εκτός και αν θες να μου πείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα μαχαίρια με τη δικιά του νεολαία και δε μιλιούνται μεταξύ τους (τώρα που το σκέφτομαι εξαρτάται και απο τη συνιστώσα)

Στη φωτογραφία γράφει "Canada, USA, Russia, China, Brazil" και προωθεί ένα σωρό χώρες. Όπου και να πάνε θα δούνε κάτι διαφορετικό και θα τους ανοίξουν οι ορίζοντες

Από πάντα ήταν ωφέλιμες οι σπουδές στο εξωτερικό και θα συνεχίσουν να είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ! Άρα ναι, το καλό τους αποσκοπούν (ευθέως/πλαγίως).

Για αυτά αγαπητέ συνήθως υπάρχουν τα προγράμματα Erasmus. Τόσο αυτά, όσο και τα μεταπτυχιακά οπουδήποτε είναι δουλειά του Πανεπιστημίου να προωθεί.

Δεν έχω πρόβλημα ούτε με τους φοιτητές που πάνε έξω ούτε με κανέναν, πρόβλημα έχω με την ΝΔ που αφού τα ξετίναξε όλα, σου λέει άντε φύγε τώρα..

Όσο για την παράνοια σου με τον δείκτη ανεργίας, σου έχω κι εσένα απάντηση. ΞΥΔΑΚΙ.

Να χαρώ εγώ επίπεδο συζήτησης...

** εδώ μπορείς να αντι-επιχειρηματολογήσεις ότι πχ το ελληνικό κράτος μετράει τους full-time φοιτητές κι ως άνεργους.

Δεν είμαι σίγουρος τι ισχύει στην Ελλάδα. Στο uk όμως, full-time student θεωρείται "employed"

Καλή ερώτηση, αλλά νομίζω φοιτητές δεν προσμετρούντε ως κάτι. Αν δεν φύγει κάποιος έξω, θα κάτσει εδώ. Όπου είτε θα πάει για μεταπτυχιακό (και αν μπει, μπήκε) όπου δεν προσμετράτε, είτε θα ψάχνει για δουλεια. Με 50% ανεργία στους νέους καταλαβαίνεις ότι και ο ίδιος, δύσκολα θα βρει δουλειά, και άρα θα προστεθεί στους ανέργους.

2. Συζητήσιμο το όλο concept. Ξεχνάς ότι εσύ είσαι στη πλευρά που τείνει να φωνάζει "δωρεάν παιδεία για όλους". Εγώ είμαι υπερ οι (καλές) σχολές να έχουν δίδακτρα ως επιπλέον μέθοδο χρηματοδότησης. Αλλά το "δωρεάν παιδεία για όλους" σημαίνει ότι θα πληρώνει το κράτος. Τι σχέση έχει αυτό? Ότι ο λόγος που αντιδράς στην αφίσα είναι επειδή δεν προέρχεται από παράταξη της αριστεράς. Εμμέσως λες ότι μειώνονται τα έσοδα των πανεπιστημίων, όταν ανήκεις ιδεολογικά σε μια γραμμή που (ένας) σκοπός της είναι να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος χρηματοδότησης των ιδρυμάτων αυτών. Κοινώς, είσαι φαουλ.

3. ಠ_ಠ (ειδικά το "πιθανόν για πάντα"). Ναι μεγάλη μερίδα φεύγει λόγω ανεργίας αλλά μία μερίδα της μερίδας θα ξανάρθει όταν ξαναφτιάξουν.

4. Ναι, αντί να ψάξουν για δουλειά για να βγάλουν τα προς τα ζην, να κάνουν απόσβεση τους σπουδές τους και να ανεξαρτητοποιηθούν, θα κάθονται να κάνουν πολύμηνες απεργίες/αντιστάσεις χωρίς ουσιαστικό νόημα παρέα με μια μερίδα υποκριτών, παρανοϊκών, επαναστατολάγνων.

5. Εχμ.. Πάλι φαουλ!! Το σύστημα εκπαίδευσης δεν δημιουργήθηκε έτσι επειδή πχ ήρθε μνημόνιο ή ανέβηκε η ΝΔ στη κυβέρνηση. Από "πάντα" (τα τελευταία 10-15 χρόνια) είχε ένα σωρό θέματα. Οπότε το "που δημιούργησαν" είναι φαουλ.

Εκτός αν εννοείς ότι αφήνουν τις κομματικές παρατάξεις ακόμα να αλωνίζουν, οπότε σε αυτό θα συμφωνήσω.

6. Και πριν την κρίση, κάποιοι τομείς αποτελούσαν μονόδρομο προς τα έξω. Όμως το "έξω" είναι εμπειρία ζωής και θεωρώ αρνητικό το γεγονός που το αποκρύπτεις για να πλασάρεις τα γεγονότα ως "επίτηδες το κάνουν με απώτερο σκοπό τους δείκτες". Μία λογική, παράνοια!!

2) Άσε το τι λέω ιδεολογικά. Μιλάμε για μεταπτυχιακά, εκεί προσωπικά δέχομαι να πληρώνω (ή να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο) δεδομένου ότι παίρνω κάτι παραπάνω από την γνωστή τριτοβάθμια παιδειά.

3)Πιθανόν είπα, δεν έδωσα.. πιθανότητες επιστροφής/παραμονής, τι αρπάζεσαι?

4)Τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα, δεν πειράζει, δεν θα σε πείσω τώρα.

5)Όπως έγραψα, στην παιδεία, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια κοινή πολιτική από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Όσων αφορά τις παρατάξεις, αν με το "να αλωνίζουν" εννοείς την συμμετοχή τους στα όργανα συνδιοίκησης, είμαι μαζί σου. Δεν θέλω συνδιοίκηση! Αν σε πειράζει η ύπαρξη τους αυτή καθ' αυτή διαφωνώ..

(Με απλά ελληνικά, θα ήθελα οι παρατάξεις να είναι απλά ο τρόπος οργάνωσης των φοιτητών και συνομιλίας των οργάνων τους με τους καθηγητές. Δεν θέλω να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις που σχετίζοντε με την λειτουργία των ιδρυμάτων και των τμημάτων, θέλω όμως να μπορεί να ακουστεί η γνώμη τους)

6) Δεν αποκρύπτω τίποτα, είναι "εμπειρία" το εξωτερικό, μαζί σου, αλλά για χιλιοστή φορά, ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Πολλά είναι καλά για τους φοιτητές, αλλά δεν είδα να κάνουν κάτι για αυτό..

Στην Ολλανδία το κράτος και τα πανεπιστήμια, προωθούν προγράμματα σπουδών στην αγγλική γλώσσα για να προσελκύσουν πιο εύκολα φοιτητές από άλλες χώρες. Και ως αντΕθνική κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί ένα ελληνικό πανεπιστήμιο που κάνει το ίδιο πράγμα!!!

Says who?

Όταν υπήρχαν οι παχιές αγελάδες και τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια, ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΦΕΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ??? Γιατί ήμασταν βολεμένοι με τον φραπέ, τον ήλιο, την θάλασσα και ένα σωρό επιδοτήσεις που καταχράστηκαν. Τότε όμως, που να πας εξωτερικά να τρέχεις στο άγνωστο. Τώρα όμως που όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να δουν πως δουλεύουν άλλα κράτη, είναι τραγικό λάθος?

Δεν είναι λάθος το κράτος να διώχνει τα νέα παιδιά έξω από την χώρα?

Αλήθεια πως θα ανασυνταχθεί το κράτος χωρίς νέους / επιστήμονες / εργαζόμενους? Σε παρακαλώ απάντησε μου σε αυτά..

Ε κι εγώ εκεί εστίασα (στο bold). Κάνω έναν ισχυρισμό ότι δεν θα έβγαινες να κράξεις αν η αφίσα προερχόταν από πχ συριζα. Για αυτό λέω ότι είσαι λάθος εξαρχής.

Μπορώ να απαντήσω, δεν θα το κάνω, δεν θα το γυρίσω σε ΣΥΡΙΖΑ VS ΝΔ γιατί θα φάω μπαν στο επόμενο ποστ..

Άσχετο αλλά ο wizard που κολλάει?

Αν θυμάμαι καλά, μαλώνατε και του λέγατε ότι δεν ξέρει να διαβάζει.. Παρατηρώ το ίδιο ακριβώς πράγμα από εσένα και τον LL_NEO.. Έχω γράψει άπειρες φορές, αυτό που απαντάει και από κάτω, "ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ"

Δεν μου απάντησες όμως τι γνώμη έχεις για τους Έλληνες φοιτητές (της ιδεολογικής γραμμής πάντα) που τα έσκασαν από επιλογή στο Imperial αντί να κάτσουν να στηρίξουν την χώρα τους. Ποιος ο λόγος να πάρουν μεταπτυχιακό από εκεί πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά ενώ μπορούν να πάρουν καλό μεταπτυχιακό στην Ελλάδα με λιγότερο από τα μισά λεφτά και με ότι απομένει (από αυτά που θα έδιναν συνολικά για ένα χρόνο σπουδές στο λονδίνο) να στηρίξουν την ελληνική οικονομία?

See above! Ο καθένας ας κάνει ότι θέλει, δικό του θέμα, δική του αποφάση.

Quiz:

Είσαι το κράτος και θέλεις να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό νόμο με επιβολή. Τι αντιδράσεις θα εισπράξεις (σαν κράτος)?

Why should i care? Αν ψηφίζεις έναν νόμο (που συμφωνώ απόλυτα), πρέπει και να μπορείς να τον εφαρμόσεις, αλλιώς είσαι unreliable. Τι σημαίνει ότι εισπράτω αντιδράσεις? Στείλε τα ΜΑΤ όπως κάνεις πάντα.. Δεν θα δώσω εγώ hints στην κυβέρνηση στο πως να το αντιμετωπίσει:smoke:

Αν και το έκανες με απώτερο σκοπό να με προσβάλλεις, τελικά πέτυχες και ಠ_ಠ τα sarcasms. Αναφέρομαι στο δεύτερο σκέλος ;)

Δεν είχα κανένα σκοπό να σε προσβάλω. Έγραψες ότι είχες αρχίσει να αισθάνεσαι ότι είμαι καλύτερος συνομιλητής από κάποιους, απάντησα ότι εφόσον με θεωρείς (Ακρο) Αριστερό και άρα ιδεολογικό σου αντίπαλο, δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι ότι είμαι "καλύτερος" συνομιλιτής από άλλους.. Είναι προφανές ότι σαν Άκρο θα είμαι ο χειρότερος.. (ναι, συνεχίζω να αυτοσαρκάζομαι εδώ).

Πόσοι νέοι πάνε για μεταπτυχιακό έξω κάθε χρόνο; Ρωτάω διότι πολύ απλά ΔΕΝ ξέρω και ΔΕΝ ξέρω αν υπάρχει τέτοια πληροφορία. Τι επίπτωση θα έχει κάτι τέτοιο στο γενικό δείκτη της ανεργίας;

Όσον αφορά τη ΔΑΠ και τη σχέση της με τη ΝΔ, α) Δεν ήμουν ποτέ ΔΑΠίτης, β) Δε συμπαθώ τους ΔΑΠίτες, γ) Προφανώς και η φοιτητική νεολαία τα έχει μέλι γάλα με το εκάστοτε "μαμά" κόμμα, εκτός και αν θες να μου πείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα μαχαίρια με τη δικιά του νεολαία και δε μιλιούνται μεταξύ τους (τώρα που το σκέφτομαι εξαρτάται και απο τη συνιστώσα)

Αυτό σου είπα, δεν ξέρω πόσοι πάνε έξω και πόσοι μένουν Ελλάδα. Σου έδωσα παραπάνω έναν αριθμό από την δικιά μου περιορισμένη οπτική γωνία..

Όπως το είπες, "εξαρτάται από την συνιστώσα" αλλά καμία συνιστώσα δεν έχει μαχαίρια με το κόμμα..

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]. Άρα να φανταστώ οτι στο περίπου τη σχέση που έχει η ΔΑΠ με τη ΝΔ την έχει και η φοιτητική σας νεολαία με το ΣΥΡΙΖΑ;

Και ορμώμενος απο την ερώτηση του Hero... Αν όπως λες ειναι ένα σατανικο σχέδιο της κυβέρνησης για να μειώσει την ανεργία ποια η διάφορα απο το να κάτσουν οι νέοι για μεταπτυχιακό εδω αντί να τρέχουν στις Αγγλιες; Και στη μια και στην άλλη ερώτηση δεν προσμετρώνται σαν άνεργοι.

Φίλε μου Σορρυ αλλά όσο το σκέφτομαι τόσο πιστεύω οτι το όλο θέμα που βάζεις στερείται λογικής.

Sent from my iPhone using Tapatalk

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]. Άρα να φανταστώ οτι στο περίπου τη σχέση που έχει η ΔΑΠ με τη ΝΔ την έχει και η φοιτητική σας νεολαία με το ΣΥΡΙΖΑ;

Και ορμώμενος απο την ερώτηση του Hero... Αν όπως λες ειναι ένα σατανικο σχέδιο της κυβέρνησης για να μειώσει την ανεργία ποια η διάφορα απο το να κάτσουν οι νέοι για μεταπτυχιακό εδω αντί να τρέχουν στις Αγγλιες; Και στη μια και στην άλλη ερώτηση δεν προσμετρώνται σαν άνεργοι.

Φίλε μου Σορρυ αλλά όσο το σκέφτομαι τόσο πιστεύω οτι το όλο θέμα που βάζεις στερείται λογικής.

\

Mαζί δεν συμφωνήσαμε ότι δεν καλύπτεται η ζήτηση? Αν δεν μπει μεταπτυχιακός, προσμετράται σαν άνεργος.

Σωστό θα ήταν να κάτσει εδώ και να αυξηθούν οι θέσεις, win-win, αλλά αν δεν σε καλύπτει η απάντηση δες και τους υπόλοιπους λόγους..

Μεταπτυχιακό έξω, μπορεί να σλημαίνει παραμένει ο άλλος έξω και μετά το τέλος του μεταπτυχιακού. Άρα.. δεν επιστρέφει να μείνει άνεργος Ελλάδα.

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

Έχεις πέσει σε χοντρό πολιτικό bias και βλέπεις θεωρίες συνωμοσίας. Σε γενικές γραμμές στερείσαι λογικής και προσωπικά δυσκολεύομαι να μην αντιδράσω με μπινελίκια :p

Αν ήθελε η κυβέρνηση να μειώσει αποτελεσματικά την ανεργία, θα μπορούσε να περάσει "κάτω από το τραπέζι" ένα νόμο που να δίνει σε πολυεθνικές 5% φορολογία εγγυημένα για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Με το καλημέρα θα είχες μια χούφτα multinationals έτοιμες να απορροφήσουν κόσμο και να πέσει ο δείκτης ανεργίας τουλάχιστον 100 φορές πιο πάνω από το 0.1% που εκτίμησε ο LL_NEO.

Αυτό θα μπορούσε να κάνει άνετα μια ύπουλη κυβέρνηση αντί να "κάθεται να καταστρώνει περίπλοκα σχέδια με το πως θα στείλουν νέους σπουδαστές στα εξωτερικά για να μειωθούν οι δείκτες". Θα παραπλανούσε τη μάζα με τα ΜΜΕ και θα περνούσε ύπουλα ένα τέτοιο νόμο χωρίς να αντιληφθεί κανείς τίποτα. Άλλωστε τόσες και τόσες φορές το έχουν κάνει (sarcasm στις τελευταίες προτάσεις)

Φυσικά και δεν το κάνουν αυτό με την φορολογία γιατί είναι παράνομο (από όσο γνωρίζω. δεν ξέρω τα διαδικαστικά τους).

Δεν χρειάζεται κατάλαβα. Είναι δύσκολο και δεν μπορείτε

Επαναλαμβάνω. Αν είχες περάσει απο ελληνικό πανεπιστήμιο τα τελευταία 15 χρόνια δε θα έμπαινες καν στη διαδικασία να το ρωτήσεις. ΔΕΝ το λέω ειρωνικά, ΔΕΝ το λέω για να σε μειώσω, με ότι είπα εννοούσα αυτό ακριβώς που διάβασες. Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν αρκετά σφιχτά κριτήρια για να σε κάνουν δεκτό (ειδικά αν δεν έχεις δόντι) και βασικά στα παπάρια τους καθότι έχουν ελάχιστες θέσεις να να γεμίσουν. Το τμήμα μου στο ΠΑ.ΠΕΙ το 2004 έπαιρνε, αν θυμάμαι καλά λιγότερα απο 20 άτομα στο ΜΒΑ του. Το αντίστοιχο στη Γλασκώβη είχε 85 άτομα.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO

Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν αρκετά σφιχτά κριτήρια για να σε κάνουν δεκτό (ειδικά αν δεν έχεις δόντι) και βασικά στα παπάρια τους καθότι έχουν ελάχιστες θέσεις να να γεμίσουν. Το τμήμα μου στο ΠΑ.ΠΕΙ το 2004 έπαιρνε, αν θυμάμαι καλά λιγότερα απο 20 άτομα στο ΜΒΑ του. Το αντίστοιχο στη Γλασκώβη είχε 85 άτομα.

Μην τα ξαναλεμε. Προφανως γνωριζεις οτι αυτο ισχυει μονο για τις σχολες που δεν "παραγουνε" τιποτα. Οι υπολοιπες π.χ. στις θετικες επιστημες, που εχουνε προγραμματα-ερευνα και καποια εσοδα μαι χαρα παιρνουνε κοσμακη, ειτε φορας μασελα, ειτε εισαι φαφουτης τελειως. Ορεξη να εχεις.

Μιλαω για ενα 80++% των καθηγητων που κανουνε δουλεια και "κινουνται". Μην αρχισουμε παραδειγματα με τον "ταδε" καθηγητη που εδιωξες τον φιλο μου για να παρει τον ΠΑΣΠΟΔΑΠΙΤΗ.

Μεταπτυχιακο σε Μαθηματικο/Φυσικο/Χημικο/Βιολογικο και στις περισσοτερες πολυτεχνικες σχολες κανεις ΟΠΟΤΕ θελεις σε καποιον καθηγητη που σε ενδιαφερει το αντικειμενο του. Αρκει βεβαια, να εχει αντικειμενο και να μην ειναι "το μαθηματακι μου να κανω και να πεφτει ο μισθουλακος στο τελος του μηνα".

Αν πεσεις σε καναν καλο δε, πληρωνεσαι κιολας (παλι πιο φαφουτης κι απο τον Γεωργιου).

Παραδεχομαι οτι τα οικονομικα/νομικα/φιλολογιες/κλπ ειναι αλλη ιστορια.

[MENTION=1498]SLN[/MENTION] Τι εννοείς λέγοντας " κανεις ΟΠΟΤΕ θελεις σε καποιον καθηγητη που σε ενδιαφερει το αντικειμενο του"?

Τα Master εξ όσων γνωρίζω είναι θέμα σχολής (πόσα θέσεις έχει το κάθε course κτλ) και επίσης δε διαλέγεις καθηγητή, course διαλέγεις.

Η όλη σου περιγραφή μου θυμίζει τη διαδικασία εξεύρεσης διδακτορικού το οποίο φαντάζομαι πως συμφωνούμε πως είναι εντελώς άλλο φρούτο απο ένα Master.

Στις σχολες που ξερω εγω (και ειναι πανω κατω οσες ανεφερα), το μαστερ ειναι απλα ενα διδακτορικο με 2 αντι για 4 ετη και 8 αντι για 4 μαθηματα.

Μαστερ(ακια) που πας για 1 χρονο να παρακολουθεις μαθηματα (μονο) και να δινεις εξετασεις* δεν πολυπαιζουνε εκει, παρα μονο σε πολυ ειδικες περιπτωσεις που και παλι δεν ξεπερνανε το 10-20%. Γιαυτο εβαλα και το συγκεκριμενο ποσοστο.

*Γενικα νομιζω οτι το 1-year μαστερ/αστραπη δεν παιζει στην Ελλαδα (αλλα ουτε σε Αγγλια/Αμερικη) στις "δικες μας" σχολες. Αυτα ειναι ανακαλυψεις αλλωνωνενε...

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.