Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Πάρτε μια αισιόδοξη ανάλυση για το σήμερα και το αύριο (κάνα δύο φορές ακόμα που έχω δει ανάλυση από Άλφα ήταν φουλ αισιόδοξη)

Newsbeast.gr | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Τουλάχιστον περίεργες οι αναλύσεις περί μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Και ένα στατιστικό από το σήμερα

Στο 27,5% η ανεργία τον Δεκέμβριο - Οικονομία - Επικαιρότητα - Τα Νέα Οnline

Υ.Γ. Αναμένονται δράματα με την Εθνική Τράπεζα.

Έγινε επεξεργασία από yanni

Η παραπανω λογικη ειναι περιπου ιδια με την τριπλεττα μπουζουκι-αστυνομικος-οργανο.

To αστειο δεν ειναι οτι κουβαλας τις ιδιες αποψεις με τον βιβλιοπωλη. Το αστειο ειναι οτι παλευεις να βγαλεις και τους υπολοιπους οτι συμφωνουν μαζι σου/σας.

Όταν σου περάσει η περίοδος περιμένω να μου πεις πως η παραπάνω άποψη ειναι ίδια με το μπουζούκι αστυνομικός όργανο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Όταν σου περάσει η περίοδος περιμένω να μου πεις πως η παραπάνω άποψη ειναι ίδια με το μπουζούκι αστυνομικός όργανο.

To οτι καποιοι δεν ειναι συνεχεια στα 4 στο κρεβατι με το κομμα, δεν σημαινει αυτοματα οτι εχουν περιοδο ή εχουν πονοκεφαλο. Μπορει απλα να μην ξαπλωνουν με το αβαταρ γιατι δεν τους αρεσει η φατσα του (ή ο εσωτερικος του κοσμος).

To οτι καποιοι δεν ειναι συνεχεια στα 4 στο κρεβατι με το κομμα, δεν σημαινει αυτοματα οτι εχουν περιοδο ή εχουν πονοκεφαλο. Μπορει απλα να μην ξαπλωνουν με το αβαταρ γιατι δεν τους αρεσει η φατσα του (ή ο εσωτερικος του κοσμος).

Το οτι κάποιοι δεν έχουν τον ΠΘ η το Τσίπρα αβαταρ δε σημαίνει οτι δεν ειναι κομματοσκυλα του αισχιστου είδους.

Στο ζουμί. Δως μου ένα επιχείρημα που να εξηγεί την καπάτζα που είπες παραπάνω. Το να πας να με προσβαλεις οχι μόνο δε με αποθαρρύνει αλλά αντιθέτως το διασκεδάζω.

Αρχικα η διασκεδαση ειναι αμφιδρομη. Το να το παιζεις οτι προσβαλλεσαι οταν ειναι η 50η φορα που εχεις αναφερει οτι καποιος με αντιθετη αποψη "εχει περιοδο" το κανει ακομα πιο διασκεδαστικο.

Στο θεμα μας... επειδη καταλαβαινω οτι παιζει ενα θεματακι με το να βλεπεις το οφθαλμοφανες.

Ξεκινας με το επιχειρημα

1) Πληρωνουμε τα σπασμενα ετσι κι αλλιως (το μπουζουκι ειναι οργανο)

2) Θελουμε να εχουμε ενα συστημα υγειας το οποιο να ειναι λειτουργικο, ειδικoτερα δε εφοσον ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ -αοριστος- (ο αστυνομικος ειναι οργανο)

και καταληγουμε στο

3) Εφοσον ειναι προς το συμφερον μας να παει καλα το πραγμα και εφοσον θα το (ξανα) πληρωσουμε γιατι να μην παρουμε το "παρασημο/ευφημο μνεια" οτι ειμαστε μετοχοι ή stakeholders ή οπως το λετε εσεις στο wall st και να μην βαλουμε ολοι αβαταρ τον βιβλιοπωλη? (ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι)

Γενικα αν εχω καταλαβει σωστα ακολουθεις την ρητορικη του Αδωνη που παρολο που ειναι πολυ σωστη (στο μυαλο του) δεν μπορω εγω-τουλαχιστον να καθομαι να την ενστερνιζομαι. Ειδικα εφοσον γνωριζω οτι η ρητορικη και ολα τα επιχειρηματα του εχουν στοχο ολους τους υπολοιπους ποπους εκτος απο τους δικους τους.

Καπου το δικαιο στην ολη φαση εχει χαθει. Απλα μενουμε με τα σκληρα και δυστυχως αληθινα γεγονοτα, χωρις ποτε να γινει μια προσπαθεια βελτιωσης. Απλα συνεχως η κατσαρολα θα τρυπαει και συνεχως θα μπαλωνουμε για να σωσουμε το νερο γιατι "ειμεθα ρεαλιστες και αναπτυξιακοι και ειναι πολυ αργα να κανουμε πισω".

Τα περι κομματοσκυλων, να τα πεις σε αυτους που πηγαινουν σε συγκεντρωσεις, σε συνεδρια ή που ειναι διορισμενοι ή που τρωνε ψωμακι παρατρεχαμενοι απο πισω απο καναν πολιτικαντη.

Αρχικα η διασκεδαση ειναι αμφιδρομη. Το να το παιζεις οτι προσβαλλεσαι οταν ειναι η 50η φορα που εχεις αναφερει οτι καποιος με αντιθετη αποψη "εχει περιοδο" το κανει ακομα πιο διασκεδαστικο.

Στο θεμα μας... επειδη καταλαβαινω οτι παιζει ενα θεματακι με το να βλεπεις το οφθαλμοφανες.

Ξεκινας με το επιχειρημα

1) Πληρωνουμε τα σπασμενα ετσι κι αλλιως (το μπουζουκι ειναι οργανο)

2) Θελουμε να εχουμε ενα συστημα υγειας το οποιο να ειναι λειτουργικο, ειδικoτερα δε εφοσον ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΣΕΙ -αοριστος- (ο αστυνομικος ειναι οργανο)

και καταληγουμε στο

3) Εφοσον ειναι προς το συμφερον μας να παει καλα το πραγμα και εφοσον θα το (ξανα) πληρωσουμε γιατι να μην παρουμε το "παρασημο/ευφημο μνεια" οτι ειμαστε μετοχοι ή stakeholders ή οπως το λετε εσεις στο wall st και να μην βαλουμε ολοι αβαταρ τον βιβλιοπωλη? (ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι)

Γενικα αν εχω καταλαβει σωστα ακολουθεις την ρητορικη του Αδωνη που παρολο που ειναι πολυ σωστη (στο μυαλο του) δεν μπορω εγω-τουλαχιστον να καθομαι να την ενστερνιζομαι. Ειδικα εφοσον γνωριζω οτι η ρητορικη και ολα τα επιχειρηματα του εχουν στοχο ολους τους υπολοιπους ποπους εκτος απο τους δικους τους.

Καπου το δικαιο στην ολη φαση εχει χαθει. Απλα μενουμε με τα σκληρα και δυστυχως αληθινα γεγονοτα, χωρις ποτε να γινει μια προσπαθεια βελτιωσης. Απλα συνεχως η κατσαρολα θα τρυπαει και συνεχως θα μπαλωνουμε για να σωσουμε το νερο γιατι "ειμεθα ρεαλιστες και αναπτυξιακοι και ειναι πολυ αργα να κανουμε πισω".

Τα περι κομματοσκυλων, να τα πεις σε αυτους που πηγαινουν σε συγκεντρωσεις, σε συνεδρια ή που ειναι διορισμενοι ή που τρωνε ψωμακι παρατρεχαμενοι απο πισω απο καναν πολιτικαντη.

Ο οποιοσδήποτε έχει συμφέρον απο κατι ειναι stakeholder. Δεδομένου οτι φαντάζομαι οτι κανεις δε θέλει να πληρώσει ΚΑΙ αλλά γ@μησιατικα μέσω φόρων για τα ταμεία αυτομάτως τον κανει stakeholder σε αυτά. Δεν εισαι stakeholder σε αυτά επειδή έχεις πληρώσει (αδίκως) τα μαλλιοκεφαλα σου σε αυτά. Εισαι stakeholder επειδή πολύ απλα δε θες (και πολύ σωστά) να πληρώσεις και αλλά γ@μησιατικα. Εισαι επίσης stakeholder διότι θες να αποδωθούν ευθύνες για αυτούς που τα ζημίωσαν.

Τώρα για το τελευταίο μπορεί ολοι να ξέρουμε οτι παίχτηκε πουστια εκείνη την περίοδο. Όλα καλά μέχρι εδω. Ολοι συμφωνούμε. Αλλά επειδή τελευταία φορά που τσεκαρα δε μπορεί ο κάθενας μας να φορέσει μια άσπρη περμανάντ περούκα και να το παίξει δικαστής πρέπει να βασιστουμε στη δικαιοσύνη. Και ναι στην προκειμένη περίπτωση η δικαιοσύνη δε μπόρεσε να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Το ξαναλέω. Κάθε φορά που δεν υπάρχει αντίλογος η κουβέντα παει στα κομματοσκυλα σα γκόμενες με περίοδο. Δε γίνεται να μην γελάω βλέποντας πως πάτε να κάλυψετε την έλλειψη επιχειρημάτων. Τι να κάνουμε ρε Σόλωνα. Σε οτι έχει να κανει με αριθμούς σας παίζω μπάλα όπως θέλω. Αν ποτε πάω να μπλεχτω σε κουβέντα για ρουτερ, δίκτυα ή κουπαστές πλοίων θα έχετε τη χαρά να με ταπωσετε. Αλλά συνήθως με θέματα με τα οποία δεν εχω ιδέα δεν καταπιάνομαι.

Ο οποιοσδήποτε έχει συμφέρον απο κατι ειναι stakeholder.
Ποια είναι η λογική σου σε αυτό. Είμαι stakeholder στην HSBC επειδή έχω 1000ευρώ εκεί και παίρνω "κερδος" 30 λεπτά του ευρώ τόκους τον χρόνο ? Ή είμαι stakeholder στην ΑΒΓΔΕΖ ο.ε. επειδή τα ΧΧΧmas παίρνω δώρο γαλοπούλα και το πάσχα τσουρέκι ? Είμαι stakeholder στην ΧΥΖ επενδυτική & ασφαλιστική επειδή έχω επενδύσει σε χαρτί τους 300Ευρώ και παίρνω 2Ευρώ κέρδος κάθε 2 χρόνια ?

Θα μας τρελάνεις ?

Ποια είναι η λογική σου σε αυτό. Είμαι stakeholder στην HSBC επειδή έχω 1000ευρώ εκεί και παίρνω "κερδος" 30 λεπτά του ευρώ τόκους τον χρόνο ? Ή είμαι stakeholder στην ΑΒΓΔΕΖ ο.ε. επειδή τα ΧΧΧmas παίρνω δώρο γαλοπούλα και το πάσχα τσουρέκι ? Είμαι stakeholder στην ΧΥΖ επενδυτική & ασφαλιστική επειδή έχω επενδύσει σε χαρτί τους 300Ευρώ και παίρνω 2Ευρώ κέρδος κάθε 2 χρόνια ?

Θα μας τρελάνεις ?

http://www.investopedia.com/terms/s/stakeholder.asp

Θα στο θέσω με ένα μη φορτισμένο παράδειγμα. Εγω ειμαι οπαδός του Παναθηναϊκού αλλά μην όντας μέλος της Παναθηναικης Σύμμαχιας δεν ειμαι έστω και έμμεσα μέτοχος. Παρόλα αυτά επειδή το αν η Δευτέρα μου θα παει καλά εξαρτάται απο το τι θα κανει η ομάδα την Κυριακή ειμαι stakeholder.

εγω εχω καταλαβει παντως ειτε σε ταμεια ειτε σε αθλητικα, stakeholder ειναι το συνωνυμο του μαλακα σε οικονομικη ορολογια.

Δε θα διαφωνησω σε αυτό. Το θέμα ειναι αν πρέπει άσκοπα να κλαιγεσαι για το πόσες φορές πιαστηκες *******, να συγχωρείς έναν που σε έπιασε μαλακ@ επειδή κάποιος σε έπιασε περισσότερο μαλακ@ ή να κοιτάξεις να μη σε ξαναπιασουν;

Πχ παράνομα επιδόματα. Πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί οτι αυτοί που έπαιρναν παράνομες αναπηρικές δε θα ξαναπάρουν και οτι θα τιμωρηθούν ή να πούμε ασε με μωρε οι άλλοι έφαγαν περισσότερα;

ή να πούμε ασε με μωρε οι άλλοι έφαγαν περισσότερα;

Ασχετα με τα πρωτα που λες (κι εσυ κι ο βιβλιοπωλης) και ειναι λιγο πολυ σωστα και πασιγνωστα καθοτι μαζι τα φαγαμε που λεει κι ο χοντρος.

Ως προς το τελευταιο... βλεπεις να γινεται καμια σοβαρη προσπαθεια να πιασουμε (και) τους αλλους που εφαγαν περισσοτερο?

Σε τελειως προσωπικο επιπεδο, αν εβλεπα οτι γινονται ενεργειες να βαλουμε πλατες ΟΛΟΙ (οριζοντια) για το θεμα δεν θα ειχα τοσες πολλες μερες το μηνα περιοδο.

Ασχετα με τα πρωτα που λες (κι εσυ κι ο βιβλιοπωλης) και ειναι λιγο πολυ σωστα και πασιγνωστα καθοτι μαζι τα φαγαμε που λεει κι ο χοντρος.

Ως προς το τελευταιο... βλεπεις να γινεται καμια σοβαρη προσπαθεια να πιασουμε (και) τους αλλους που εφαγαν περισσοτερο?

Σε τελειως προσωπικο επιπεδο, αν εβλεπα οτι γινονται ενεργειες να βαλουμε πλατες ΟΛΟΙ (οριζοντια) για το θεμα δεν θα ειχα τοσες πολλες μερες το μηνα περιοδο.

Το εχω ξαναπεί. Σε 18 μήνες έχουν μπει στη φυλακή περισσότεροι απο οτι τα τελευταία 18 χρόνια. Μεταξύ αυτών εκτός απο πολιτικούς, και τραπεζικοί/εφοπλιστές.

Ειναι αρκετοί; Προφανώς και οχι! Ειναι αλλαγή σε σχέση με το τι ίσχυε; Σαφώς και ναι.

Και...?? Τι γινεται με τοσες συλληψεις...?? Πηραμε πισω κανα φραγκο απο αυτους που πιασαμε να μην χρειαστει να βαζω τοσο πλατες...

Δεν ειμαι χαιρεκακος να θελω να μπαινει ο αλλος φυλακη... Ειμαι μετοχος και stakeholder και θελω να βλεπω η επενδυση μου να πιανει τοπο! Μονο τα νουμερα με νοιαζουνε...

Πληρωνω περισσοτερα, γκρινιαζω και αλλαζω τον CEO. Ετσι γινεται με τους μετοχους...

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] φυλακή έχουν μπει 5-10 άνθρωποι, δεν έχει μπει κανένας από αυτούς που έπαιξαν τα λεφτά στο Χρηματιστήριο, και κανένας πλην ενός πολιτικός που είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ. Οπότε δεν εντυπωσιάζομαι ιδιαίτερα από την ρητορική περι 18 μηνών και χρόνων.

Μεταξύ μας κιόλας, δεν θεωρώ την φυλάκιση σαν την σωστή τιμωρία για τέτοια εγκλήματα.

Στο θέμα, με την στενή σημασία της λέξης, Ναι είσαι stakeholder, με την ευρεία σημασία όμως, αφού δεν μπορείς να τραβήξεις τα χρήματα σου οπότε θέλεις και να φύγεις, είσαι αναγκασμένος να είσαι εκεί και δεν μπορείς να πάρεις μέρος στις αποφάσεις, μόνο stakeholder δεν είσαι..

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ – ΟΛΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb1-2007-2013.png

deiktes-ellada-_-1.png?w=700&h=

deiktes-ellada-_-2.png?w=700&h=

ergatiko-dynamiko_2.png?w=700&h=

Όσο για τον δείκτη κλίματος η δημοτική μας παράδοση λειτουργεί προφητικά...

— Ἀμπέλι μου πλατύφυλλο

καὶ κοντοκλαδεμένο,

γιὰ δὲν ἀνθεῖς, γιὰ δὲν καρπεῖς,

σταφύλια γιὰ δὲν βγάνεις;

Μὲ χάλασες, παλιάμπελο,

κι ἐγὼ θὰ σὲ πουλήσω.

— Μὴ μὲ πουλεῖς, ἀφέντρη μου,

κι ἐγὼ σὲ ξεχρεώνω.

Γιὰ βάλε νιοὺς καὶ σκάψε με,

γέρους καὶ κλάδεψέ με.

Βάλε γριές, μεσόκοπες

νὰ μὲ βλαστολογήσουν.

Βάλ’ καὶ κορίτσια ἀνύπανδρα

νὰ μὲ κορφολογήσουν.

ξεκινάω και βλέπω κανα ευθέως του γλόμπου

ΑΤΑΚΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ:

Ωραίος ο Καζάκης. Να μιλήσουμε λέει με ονόματα? Ο ιδιοκτήτης του καναλιού σας!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=VhBmwOo3VLo]Ευθέως με τον Δ. Καζάκη - YouTube[/ame]

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ – ΟΛΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

ceb5cebbcebbceb1ceb4ceb1-2007-2013.png

deiktes-ellada-_-1.png?w=700&h=

deiktes-ellada-_-2.png?w=700&h=

ergatiko-dynamiko_2.png?w=700&h=

Όσο για τον δείκτη κλίματος η δημοτική μας παράδοση λειτουργεί προφητικά...

— Ἀμπέλι μου πλατύφυλλο

καὶ κοντοκλαδεμένο,

γιὰ δὲν ἀνθεῖς, γιὰ δὲν καρπεῖς,

σταφύλια γιὰ δὲν βγάνεις;

Μὲ χάλασες, παλιάμπελο,

κι ἐγὼ θὰ σὲ πουλήσω.

— Μὴ μὲ πουλεῖς, ἀφέντρη μου,

κι ἐγὼ σὲ ξεχρεώνω.

Γιὰ βάλε νιοὺς καὶ σκάψε με,

γέρους καὶ κλάδεψέ με.

Βάλε γριές, μεσόκοπες

νὰ μὲ βλαστολογήσουν.

Βάλ’ καὶ κορίτσια ἀνύπανδρα

νὰ μὲ κορφολογήσουν.

Τι άλλο μας λες εκτός απο το ότι μας πήρε και μας σήκωσε (ύφεση και ανεργία) και ότι οι εκτιμήσεις της αγοράς υποδεικνύουν για πρώτη φορά μετά απο 4 χρόνια μια συγκρατημένη αισιοδοξία; Και ρωτάω διότι το ίδιο ακριβώς έχω πει εγώ άπειρες φορές τους τελευταίους 6 μήνες.

[MENTION=1498]SLN[/MENTION] και [MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

Με παραξενεύει που αντι να με ρωτάτε δεν κάνετε ένα google search και οι ίδιοι

ορίστε λοιπόν τι έγινε με μια απόφαση που έχει τελεσιδικίσει (και για να σας προλάβω ή εντολή κατάσχεσης δε σημαίνει και τόσο εύκολα είσπραξη όταν αναμειγνύονται off shore τράπεζες κτλ)

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=533677

Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον την πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τους καταδικασθέντες. Παράλληλα επικυρώνει την κατάσχεση που έχει διαταχθεί ενώ αποφάσισε τη δέσμευση όλης της υπόλοιπης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

[MENTION=188]yanni[/MENTION] έχω σταματήσει να διαβάζω τις αναλύσεις της Alpha εδώ και καιρό. Το λιγότερο απλοικές και με έναν περίδρομο λογικά άλματα.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO

Βγήκαν λοιπόν οι νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Αυτών που ανακεφαλαιώθηκαν και ήταν έτοιμες να ρίξουν ζεστό χρήμα στην αγορά; Θυμάστε; Θυμάστε και την πρόσφατη διαφήμιση της Εθνικής ότι θα ρίξει 3 δις στην αγορά για να επανεκκινηθεί η οικονομία; Ε τελικά φαίνεται ότι τους λείπουν κάτι λίγα ευρώ. Τίποτα το σπουδαίο, από 6 έως 9 δισεκατομμύρια. Πενταροδεκάρες. Και βέβαια ψάχνουν να αρμέξουν από τους μετόχους τους ΞΑΝΑ (Πειραιώς και Άλφα), πιθανόν να πληρώσουμε ως φορολογούμενοι το μάρμαρο του Λάτση στην Eurobank, ΞΑΝΑ, ενώ η Εθνική κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της και αρνείται να πει τι θα κάνει. Της λείπουν 2,2 δις αν και της περίσσευαν 3 δις για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

This is fun....... :sarcastic:

^^^

Πραγματικα εχω μια απορια...

Ας μη μιλησω για περασμενες καταστασεις... αντε παει στο διαολο περασανε...

Υπαρχει εστω ενας (1) ανθρωπος ο οποιος να πιστευει οτι αυτα τα λεφτα ειναι τα μονα που τους λειπουνε? Οτι με αυτα τα 6 ψωρο δις θα επιστρεψουν στην κερδοφορια? Οτι θα ξανανοιξουν την κανουλα με τα δανεικα ισως?

Εννοω τι ρολο βαρανε αυτα τα 6δις τα οποια θα δωσουμε εμεις στις ηδη δικες μας τραπεζες??? (με ποσοστο ανω του 80%

Με 81,01% το ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς | Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr

Στο 83,66% το ποσοστό του ΤΧΣ στην Alpha Bank | Newsbomb.gr )

Παλι για το παρασημο "stakeholders" και παπακια μαντολες θα παιξουμε μπαλα??

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] Δεν ξερω για τον Μυραλις αλλα εγω θελω να το ακουω απο τα δικα σου ποστ. Ειναι πιο αξιοπιστα οσο και να το κανεις απο τα δικα μου blog της συμφορας.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.