Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

για αυτό ακριβώς φίλε μου... επειδή ούτως ή άλλως τα πληρώνω μέσω "όλων των οδών"... προτιμώ να τα λέω με το όνομα τους, "γαμ@ησιάτικα", και όχι να παραμυθιάζομαι ότι είμαι και μέτοχος απο πάνω...

Βέβαια αναρωτιέσαι και πόσοι διάβασαν για τον εν λόγω δείκτη και ξαφνικά διέγραψαν όλα τα προβλήματα του τόπου. Βελτιώθηκε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. Ζήτω. Πάρτα ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί. Ξεχνάμε ανεργία, ξεχνάμε λιτότητα, ξεχνάμε διαφθορά, τα ξεχνάμε όλα. Και μάλιστα πράγματα που είναι ποιο άμεσα συνδεδεμένα με την ζωή μας. Αλλά αφού ανέβηκε ο εν λόγω δείκτης όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Εντάξει δεν τα ξεχνάμε, απλά τα αφήνουμε για το μέλλον. ΘΑ πέσουν/ανέβουν και τα άλλα. ΘΑ. Δυστυχώς αυτή η βλακεία κατοικοεδρεύει στην γκλάβα του Έλληνα οπαδού της κυβέρνησης.

yanni είμαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεσαι σε μένα, αλλά επειδή δεν τον κόβω και για τους υπόλοιπους

http://www.thelab.gr/off-topic/xreokopia-elladas-74533-796.html#post1063642411

[MENTION=11861]Nikos1071[/MENTION] Άρα με ρώτησες ότι με ρώτησες προκειμένου να καταλήξουμε ότι πρόκειται για γ@μησιάτικα, κάτι το οποίο είχα πει πριν καν μπεις στη συζήτηση;

Όχι, δε χρειάζεται να καταλήξουμε εκεί. Σε αυτό συμφωνούμε από την αρχή. Το παραμύθι-ανέκδοτο του μετόχου καυτηριάζω.

PS: Επίσης το ότι δε συμμετέχω συνεχώς στη συζήτηση, μην αφήνοντας να πέσει τίποτα κάτω, δε σημαίνει ότι δεν την παρακολουθώ κιόλας (no offense).

Όχι, δε χρειάζεται να καταλήξουμε εκεί. Σε αυτό συμφωνούμε από την αρχή. Το παραμύθι-ανέκδοτο του μετόχου καυτηριάζω.

PS: Επίσης το ότι δε συμμετέχω συνεχώς στη συζήτηση, μην αφήνοντας να πέσει τίποτα κάτω, δε σημαίνει ότι δεν την παρακολουθώ κιόλας (no offense).

Εφόσον λοιπόν συμφωνούμε ότι κάθε φορά που ο Διας κάνει ότι ξέρει να κάνει καλύτερα ;) με τα ταμεία, εμείς βάζουμε το χέρι στην τσέπη, τότε μας συμφέρει κάποια στιγμή αυτά τα ρημάδια να γίνουν εύρωστα πράγμα το οποίο μας κάνει άμεσα ενδιαφερομένους για τα αποτελεσματα τους. Αν συμφωνείς με την παραπάνω πρόταση τότε συμφωνείς με τον Τζουτζούκο και απλά δεν το ξέρεις.

Δεν είναι δυνατόν να τα λες αυτά τα πράγματα. Ζήτα από αυτόν που έφαγε τα λεφτά από τα ταμεία να τα πληρώσει, όχι από τους μαμάκες που τα πλήρωναν τόσα χρόνια! Ήμαρτον δηλαδή.

«Πόουλ, ξέρεις από... σαλάμι;»

Πολύ ενοχλήθηκε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης όταν σε κάποια στιγμή της σύσκεψης που έγινε με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Πόουλ Τόμσεν γύρισε προς το μέρος του και του είπε: «Αdonis, πολύ με απογοητεύσατε. Είμαι απογοητευμένος από εσάς». Ηταν σαν ένας κεραυνός που έπεσε στο κεφάλι του υπουργού Υγείας η φράση αυτή του κ. Τόμσεν.

Είναι αλήθεια ότι μόλις το άκουσε αυτό ο κ. Γεωργιάδης έμεινε άφωνος (speechless, όπως έλεγε χαρακτηριστικά), αλλά σε λίγο συνήλθε και ζήτησε από τον Τόμσεν να πάρει πίσω τη φράση αυτή. Ο κ. Τόμσεν όμως ήταν ανένδοτος και δεν συμφωνούσε με την πρόταση που είχε υποβάλει ο υπουργός Υγείας για το καθεστώς των μη συνταγογραφημένων φαρμάκων. Η πίκρα όμως του υπουργού ήταν τόσο μεγάλη που απείλησε μάλιστα να... μεταναστεύσει στις ΗΠΑ εάν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Τόμσεν δεν συγκινήθηκε με την απειλή περί μεταναστεύσεως του κ. Γεωργιάδη και τον κοιτούσε ατάραχος. Το ίδιο και οι υπόλοιποι υπουργοί που μετείχαν στη σύσκεψη, οι οποίοι δεν επιχείρησαν να τον αποτρέψουν. Ακόμα και ο κ. Ι. Στουρνάρας τον άκουγε μη μπορώντας να πιστέψει αυτά που άκουγε. Οπότε ο Αδωνις έβαλε τα μεγάλα μέσα: «Δεν μου λες, Πόουλ», είπε κάπως επιθετικά στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ παραμερίζοντας όλους τους τύπους, «από σαλάμι ξέρεις; Γιατί εάν ξέρεις, τότε θα γνωρίζεις ότι εάν φας αμέσως ολόκληρο το σαλάμι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνεις. Ενώ εάν το κόψεις σε φέτες και το τρως σιγά-σιγά το απολαμβάνεις». Φαίνεται ότι αυτή τη φορά ο κ. Τόμσεν ήξερε από... σαλάμι και δέχτηκε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις στο Υγείας στο πάρα πέντε!

Δεν είναι δυνατόν να τα λες αυτά τα πράγματα. Ζήτα από αυτόν που έφαγε τα λεφτά από τα ταμεία να τα πληρώσει, όχι από τους μαμάκες που τα πλήρωναν τόσα χρόνια! Ήμαρτον δηλαδή.

Ρε Κώτσο άσε τη γ@μημένη τη ρητορεία στην άκρη. Σου πα εγώ ότι αυτή η κατάσταση είναι καλή*; ΟΧΙ παναθεμά με. Σου λέω όμως ότι defacto μιας και ο μέσος Έλληνας πληρώνει τα σπασμένα αυτό τον κάνει stakeholder στο ρδέλομπου. Το να θέλετε να βάλετε τα χέρια στα αυτιά και να λέτε "λαλαλαλα δε σε ακούω δε σε ακούω" επειδή τρομάζετε στην ιδέα ότι συμφωνείτε με τον Άδωνη έχει την πλάκα του πάντως.

*Αν και μόλις 19-20 χρόνων πάντως την περίοδο 1999-2000 δε θυμάμαι κανέναν να φωνάζει όταν είχε μπει στο ΧΑΑ φρέσκο χρήμα μέσω των ταμείων. Έτσι να τα λέμε και όλα......

Ποια ρητορία ρε φίλε; Θα στο πω πιο απλά να το καταλάβεις. Δεν τους ψηφίζαμε, δε τους βάλαμε εκεί που ναι, και δε παίξαμε στο χρηματιστήριο. Δικάστηκε κανείς για τα λεφτά που χάθηκαν όχι; Τις εκφράσεις τις θυμάσαι; "Θα πέσει άπλετο φως!" Και τι έγινε; Για άλλη μια φορά τίποτα. Και που πήγατε; Στο εξιλαστήριο θύμα. Με 51 χρόνια ένσημα ο πατέρας μου έχει μείνει με 650 ευρώ σύνταξη, και θα πρέπει να λέει κι ευχαριστώ. Ο πεθερός μου για 45 χρόνια πλήρωνε την ακριβότερη κλίμακα του ΤΕΒΕ, πολύ παραπάνω από όσο έπρεπε για να πάρει καλή σύνταξη, μη σου πω τι παίρνει τώρα. Αυτά τα λεφτά έχουν πληρωθεί από τον λαό και 5 μλκς τα έφαγαν. Μη μου ζητάς να στήσω και κώλο τώρα "για να βγει η Ελλάδα από τέλμα". Τράβα πήδα σαμαράκο από τον 8ο να δεις το τέλμα.

Ποια ρητορία ρε φίλε; Θα στο πω πιο απλά να το καταλάβεις. Δεν τους ψηφίζαμε, δε τους βάλαμε εκεί που ναι, και δε παίξαμε στο χρηματιστήριο. Δικάστηκε κανείς για τα λεφτά που χάθηκαν όχι; Τις εκφράσεις τις θυμάσαι; "Θα πέσει άπλετο φως!" Και τι έγινε; Για άλλη μια φορά τίποτα. Και που πήγατε; Στο εξιλαστήριο θύμα. Με 51 χρόνια ένσημα ο πατέρας μου έχει μείνει με 650 ευρώ σύνταξη, και θα πρέπει να λέει κι ευχαριστώ. Ο πεθερός μου για 45 χρόνια πλήρωνε την ακριβότερη κλίμακα του ΤΕΒΕ, πολύ παραπάνω από όσο έπρεπε για να πάρει καλή σύνταξη, μη σου πω τι παίρνει τώρα. Αυτά τα λεφτά έχουν πληρωθεί από τον λαό και 5 μλκς τα έφαγαν. Μη μου ζητάς να στήσω και κώλο τώρα "για να βγει η Ελλάδα από τέλμα". Τράβα πήδα σαμαράκο από τον 8ο να δεις το τέλμα.

Ναιιιιιιιιι ρααααααα κανεις δεν έπαιξε στο ΧΑΑ. Πιο πολλές ΕΛΔΕ απο καφενεία και πιο πολλές οικονομικές εφημερίδες απο αθλητικές και όλα αυτά για πέντε ανθρώπους. Στάνταρ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φυσικά και παίξανε στα χρηματιστήριο, το κανάλι που έδειχνε τις μετοχές ήταν 2ο σε τηλεθέαση. Θυμάσαι ποιος το προωθούσε όμως όταν έλεγε βγείτε και παίξτε, κάνετε καλό στην οικονομία που πετάει; Το έτερον ήμισυ της κυβέρνησης σας. Από ΟΠΟΥ κι αν το πιάσεις βρωμάει. Και δε μου απάντησες, που είναι η δικαιοσύνη για τα χαμένα λεφτά; Που είναι οι δίκες; Ο Σημίτης φιγουράρει σαν τον τελευταίο επιτυχημένο πρωθυπουργό της ελλάδας, μέχρι κι οι πέτρες γελάνε (θα μου πεις εδώ ο γιωργάκης δίνει σεμινάρια κατά της κρίσης, παράνοια παντού).

Πριν βγάλεις @@ και ζητήσεις από τον κόσμο να βάλει πλάτη, καθάρισε τη σαπίλα που έχεις δημιουργήσει τόσα χρόνια.

Φυσικά και παίξανε στα χρηματιστήριο, το κανάλι που έδειχνε τις μετοχές ήταν 2ο σε τηλεθέαση. Θυμάσαι ποιος το προωθούσε όμως όταν έλεγε βγείτε και παίξτε, κάνετε καλό στην οικονομία που πετάει; Το έτερον ήμισυ της κυβέρνησης σας. Από ΟΠΟΥ κι αν το πιάσεις βρωμάει. Και δε μου απάντησες, που είναι η δικαιοσύνη για τα χαμένα λεφτά; Που είναι οι δίκες; Ο Σημίτης φιγουράρει σαν τον τελευταίο επιτυχημένο πρωθυπουργό της ελλάδας, μέχρι κι οι πέτρες γελάνε (θα μου πεις εδώ ο γιωργάκης δίνει σεμινάρια κατά της κρίσης, παράνοια παντού).

Πριν βγάλεις @@ και ζητήσεις από τον κόσμο να βάλει πλάτη, καθάρισε τη σαπίλα που έχεις δημιουργήσει τόσα χρόνια.

Ε τότε αφού μου λες οτι παίξανε τι λέμε ρε Κώστα; Ολοι όσοι παίζανε τραβάνε τα χέρια τους όταν μπήκε το φρέσκο χρήμα. Τώρα να λέμε εγω εχω χάσει τη σύνταξη μου εξαιτίας του ΧΑΑ όταν τότε έκαναν πάρτι εμένα μου φαίνεται φαρισαισμος.

Η άποψη μου για την τότε εποχή έχει ξαναειπωθει. Δε νοείται δική για τα χαμένα λεφτά του κοσμάκη. Κανεις δεν αναγκάστηκε να παίξει λεφτά του. Όσοι το έκαναν εθελοντικά πήραν μέρος σε ένα πάρτι παραλογισμού. Όσο κυνικό και αν σου ακούγεται, ας μην έπαιζαν!

Για τα ταμεία τώρα δεδομένου οτι η επένδυση των αποθεματικών τους σε μετοχές ήταν νόμιμη δε νομίζω να μπορούσε να γίνει κατι απο νομική σκοπιά. Απο την άποψη βέβαια της διαχείρισης κεφαλαίων αυτοί οι άνθρωποι θέλουν κρέμασμα απο τα @@ και να φυσάει και αέρας. Αλλά δεδομένου οτι οι πράξεις τους ήταν σύννομες δε νομίζω να μπορεί ποτε κανεις να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Δεν τους ψηφίζαμε, δε τους βάλαμε εκεί που ναι, και δε παίξαμε στο χρηματιστήριο.

Κώστα και χωρίς pun intending καθόλου πρέπει να είστε το 1ο νοικοκυριό στην Ιστορία της μοντέρνας Ελλάδας.

Για τα ταμεία όλος ο κόσμος θέλει να γίνουν υγιή, αλλά όλος ο κόσμος θέλει να αποδοθούν ευθύνες. Και ποινικές και αστικές. Δε με νοιάζει να φάει ο άλλος 20 χρόνια επειδή έπαιξε και έχασε ή έφαγε 10 εκατομμύρια. Τα 10 εκατομμύρια (μαζί με τους νόμιμους τόκους) τα θέλω να πάνε πίσω.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Κώστα και χωρίς pun intending καθόλου πρέπει να είστε το 1ο νοικοκυριό στην Ιστορία της μοντέρνας Ελλάδας.

Δεν είμαστε οι μόνοι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Προσωπικά ποτέ δεν τους ψήφισα, κι οι δικοί μου από το 88 και μετά τα ίδια. Τώρα αν μιλήσουμε για μετά τη χούντα ναι, το 85% της ελλάδας ένοχη είναι που ψήφισε Καραμανλή-Παπανδρέου.

Αλλά και πάλι. Καπιταλισμό δεν έχουμε; Δε μπορεί κι εδώ να έχουμε διπλά στάνταρ. Έπαιξες κι έχασες; Πλήρωσε. Όχι Γιάννης πίνει Μπάμπης πληρώνει, δε πάει έτσι. Τα ίδια έγιναν και με τις τράπεζες. Πάντα ο μλκς τα πληρώνει.

Για τα ταμεία όλος ο κόσμος θέλει να γίνουν υγιή, αλλά όλος ο κόσμος θέλει να αποδοθούν ευθύνες. Και ποινικές και αστικές. Δε με νοιάζει να φάει ο άλλος 20 χρόνια επειδή έπαιξε και έχασε ή έφαγε 10 εκατομμύρια. Τα 10 εκατομμύρια (μαζί με τους νόμιμους τόκους) τα θέλω να πάνε πίσω.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Ναι μαζί σου απλα σου λέω οτι δεδομένου οτι ο τότε νόμος τους άφηνε τους διαχειριστές των ταμείων να παίζουν σε μετοχές σε οτι ποσοστό επι του συνολικού τους κεφαλαίου ήθελαν δε νομίζω να μπορεί να γίνει κατι. Εκτός και αν μπορεί να τεκμηριωθεί οτι οι εν λόγω τύποι επωφελήθηκαν οι ίδιοι απο αυτή την κατάσταση (πχ inside info δλδ μια μέρα πριν μπουν τα ταμεία έμπαιναν και οι ίδιοι με δικά τους χρήματα κοκ). Προφανώς και νόμιμο μεν ηθικό οχι αλλά δε μπορώ να σκεφτώ πως αλλιώς μπορεί να στοιχειοθετηθει παράνομη πράξη.

Στο χρηματιστήριο όσοι παίξανε και χάσανε ας πρόσεχαν. Έτσι απλά. Που πας όταν δεν ξέρεις;

Από εκεί και πέρα όμως τα ταμεία δεν είναι ο κάθε τυχαίος γιδοβοσκός που πούλησε γίδια και στάνη για να γίνει εύκολα εκατομμυριούχος με κάτι που δεν γνώριζε. Ακόμα και αν η τοποθέτηση χρημάτων στο χρηματιστήριο μπορεί να δικαιολογείται υπό προϋποθέσεις, αν τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να στηρίξουν ένα χρηματιστήριο που ήδη ξεφούσκωνε ή αν κατακρατήθηκαν μετοχές που είχαν πάρει την κατιούσα μόνο και μόνο για να μην χειροτερέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε με την έναρξη της πτώσης, τότε κάποιοι πρέπει να πάνε μέσα, κακώς δεν έχουν πάει μέσα.

Εφόσον λοιπόν συμφωνούμε ότι κάθε φορά που ο Διας κάνει ότι ξέρει να κάνει καλύτερα ;) με τα ταμεία, εμείς βάζουμε το χέρι στην τσέπη, τότε μας συμφέρει κάποια στιγμή αυτά τα ρημάδια να γίνουν εύρωστα πράγμα το οποίο μας κάνει άμεσα ενδιαφερομένους για τα αποτελεσματα τους. Αν συμφωνείς με την παραπάνω πρόταση τότε συμφωνείς με τον Τζουτζούκο και απλά δεν το ξέρεις.

Η παραπανω λογικη ειναι περιπου ιδια με την τριπλεττα μπουζουκι-αστυνομικος-οργανο.

To αστειο δεν ειναι οτι κουβαλας τις ιδιες αποψεις με τον βιβλιοπωλη. Το αστειο ειναι οτι παλευεις να βγαλεις και τους υπολοιπους οτι συμφωνουν μαζι σου/σας.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.