yanni Μάρτιος 5, 2014 #16101 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Δεν απομονώνω το υπόλοιπο post, απλά θέλω να απαντήσω μόνο σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχει τεράστια σημασία πώς ήρθε αυτή η βελτίωση. Αν λέμε ότι έχουμε "πρωτογενές" πλεόνασμα σήμερα αλλά ήρθε μετά από πώληση για ένα κομμάτι ψωμί τόσων κρατικών επιχειρήσεων τι να την κάνω τετοια βελτίωση; Μόνο στα χαρτιά είναι. Σωστός, απλά πολλοί θα τρέξουν να απαξιώσουν οτιδήποτε το θετικό ασχέτως το αν προήρθε με κάποιο τέχνασμα ή αν ήταν αποτέλεσμα θετικών εξελίξεων. Δεν θα το ψάξουν καν. Και αυτοί οι ίδιοι ενδεχομένως να κάνανε το παραπάνω ποστ του [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] για τον εν λόγω δείκτη αν κυβερνούσε ο Τσίπρας. Πιθανόν ούτε τότε θα ψάχνανε να δουν τι στο διάολο είναι ο εν λόγω δείκτης, αρκεί που θα φαινόταν θετικός. Προσωπικά έχω πολλά να σούρω στην κυβέρνηση. Αυτό που θα σε βάζουν να δηλώνεις και τα κοσμήματα από την προ-προ-προ-προ-προ-προ γιαγιά σου είναι για για παράδειγμα. Ουσιαστικά αν φορολογηθούν και αυτά η κυβέρνηση δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τον κάθε διαρρήκτη που μπαίνει σε ένα σπίτι. Αλλά όσο παίζουμε αυτό το παιχνίδι των πολιτικών, το άσπρο-μαύρο, δεν θα πάμε πουθενά. Όπου ήμασταν πριν 30 χρόνια, βρισκόμαστε σήμερα και θα βρισκόμαστε σε 30 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάρτιος 5, 2014 #16102 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Δεν απομονώνω το υπόλοιπο post, απλά θέλω να απαντήσω μόνο σε αυτό το κομμάτι. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχει τεράστια σημασία πώς ήρθε αυτή η βελτίωση. Αν λέμε ότι έχουμε "πρωτογενές" πλεόνασμα σήμερα αλλά ήρθε μετά από πώληση για ένα κομμάτι ψωμί τόσων κρατικών επιχειρήσεων τι να την κάνω τετοια βελτίωση; Μόνο στα χαρτιά είναι.Γαμω το κέρατο μου ρε Κώστα. Τα έσοδα απο ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΝ αντικατοπτρίζονται στο πλεόνασμα. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάρτιος 5, 2014 #16103 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Ρε παιδί μου είναι απλά τα πράγματα. Ζει 3 φορές χειρότερα ο κόσμος τώρα από ότι πριν 3 χρόνια; Φταίει η μνημονιακή πολιτική ναι ή όχι; Άσε απαντάω εγώ, ναι. Όσα νούμερα και να μου φέρεις αυτό δεν αλλάζει. 3 φορές δεν ξέρω αν ζει και σίγουρα δεν ξέρεις και συ που δε πατάς εδω κατω ούτε για κοπή πίτας αλλά ναι σίγουρα ζει χειρότερα. Και γι αυτό φταίει το πάρτυ των προηγούμενων 40 ετών και το γεγονός οτι ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 5, 2014 #16104 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 και το γεγονός οτι ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό. Όχι όλοι. Λάτσιδες, Μπόμπολες, καναλάρχες, Σάλλες κ.τ.λ. δεν πληρώνουν. Πληρώνονται όσο πληρώνουμε το λογαριασμό. Εκεί δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάρτιος 5, 2014 #16105 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Όχι όλοι. Λάτσιδες, Μπόμπολες, καναλάρχες, Σάλλες κ.τ.λ. δεν πληρώνουν. Πληρώνονται όσο πληρώνουμε το λογαριασμό. Εκεί δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα.Όλοι πληρώνουν αλλά αν με ρωτάς αν ο καθένας πληρώνει στο βαθμό που του αναλογεί η απάντηση ειναι σαφώς ΟΧΙ. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Μάρτιος 5, 2014 #16106 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Ρε παιδί μου είναι απλά τα πράγματα. Ζει 3 φορές χειρότερα ο κόσμος τώρα από ότι πριν 3 χρόνια; Φταίει η μνημονιακή πολιτική ναι ή όχι; Άσε απαντάω εγώ, ναι. Όσα νούμερα και να μου φέρεις αυτό δεν αλλάζει. Κώστα δε φταίει η μνημονιακή πολιτική. Όπως στρώνει κάποιος κοιμάται. Δεν μπορείς για 40 χρόνια να ψηφίζεις λαμόγια να λυμαίνονται το κρατικό πλούτο και το μέλλον σου και ξαφνικά όταν έρθει ο λογαριασμός να ρωτάς γιατί και να γκρινιάζεις που ο σερβιτόρος σε βάζει να πλύνεις πιάτα για να ξεπληρώσεις το λογαριασμό. Δεν είδα να γίνεται παραπομπή προηγούμενων πρωθυπουργών για την διαχείριση που κάνανε και φτάσαμε ώς εδώ. Δεν είδα να γίνεται έρευνα για το πως και ποιος πήρε δάνεια και τόσο ανεύθυνα τα άφησε να λήξουν όλα την ίδια χρονιά, βάζοντας μας στην ουσία προ τετελεσμένου γεγονότος Γενικά το μόνο που είδα είναι η δαιμονοποίηση αυτών που ήρθαν να μας βάλουν σε μια σειρά και να μας αναγκάσουν να κάνουμε τα αυτονόητα (απελευθέρωση επαγγελμάτων, μείωση πλεονάζοντος προσωπικού, κλείσιμο φορέων που δεν παράγουν έργο) και αντί να κυνηγάμε αυτούς και τους γόνους αυτών που μας κυβερνούσαν σαράντα χρόνια, κυνηγάμε αυτούς που θέλουν να μας ξελασπώσουν. Βέβαια δύσκολες αποφάσεις πρέπει να παρθούν και επώδυνα μέτρα, αλλά για μια φορά, βάλτε τη λογική σας να σκεφτεί. Λέτε η τρόικα να λέει πάτησε στο λαιμό το μικρό ή λέει θέλω το Χ ποσό και οι δικοί μας για να μην πειράξουν τους χρηματοδότες τους πατάνε αυτούς που μπορούν να πατήσουν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάρτιος 5, 2014 #16107 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Ρε παιδί μου είναι απλά τα πράγματα. Ζει 3 φορές χειρότερα ο κόσμος τώρα από ότι πριν 3 χρόνια; Φταίει η μνημονιακή πολιτική ναι ή όχι; Άσε απαντάω εγώ, ναι. Όσα νούμερα και να μου φέρεις αυτό δεν αλλάζει.Φταίει λίγο και ότι ζούσαμε αρκετά πιο πλούσια απ' όσο έπρεπε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάρτιος 5, 2014 #16108 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Κώστα δε φταίει η μνημονιακή πολιτική. Όπως στρώνει κάποιος κοιμάται. Δεν μπορείς για 40 χρόνια να ψηφίζεις λαμόγια να λυμαίνονται το κρατικό πλούτο και το μέλλον σου και ξαφνικά όταν έρθει ο λογαριασμός να ρωτάς γιατί και να γκρινιάζεις που ο σερβιτόρος σε βάζει να πλύνεις πιάτα για να ξεπληρώσεις το λογαριασμό.Δεν είδα να γίνεται παραπομπή προηγούμενων πρωθυπουργών για την διαχείριση που κάνανε και φτάσαμε ώς εδώ. Δεν είδα να γίνεται έρευνα για το πως και ποιος πήρε δάνεια και τόσο ανεύθυνα τα άφησε να λήξουν όλα την ίδια χρονιά, βάζοντας μας στην ουσία προ τετελεσμένου γεγονότος Γενικά το μόνο που είδα είναι η δαιμονοποίηση αυτών που ήρθαν να μας βάλουν σε μια σειρά και να μας αναγκάσουν να κάνουμε τα αυτονόητα (απελευθέρωση επαγγελμάτων, μείωση πλεονάζοντος προσωπικού, κλείσιμο φορέων που δεν παράγουν έργο) και αντί να κυνηγάμε αυτούς και τους γόνους αυτών που μας κυβερνούσαν σαράντα χρόνια, κυνηγάμε αυτούς που θέλουν να μας ξελασπώσουν. Βέβαια δύσκολες αποφάσεις πρέπει να παρθούν και επώδυνα μέτρα, αλλά για μια φορά, βάλτε τη λογική σας να σκεφτεί. Λέτε η τρόικα να λέει πάτησε στο λαιμό το μικρό ή λέει θέλω το Χ ποσό και οι δικοί μας για να μην πειράξουν τους χρηματοδότες τους πατάνε αυτούς που μπορούν να πατήσουν; Με μνημονιακή πολιτική εννοώ την πολιτική που προσπαθούν να επιβάλουν (με την δικαιολογία της τρόικας) τα τελευταία χρόνια, δε διαφωνώ με αυτά που λες. Φταίει λίγο και ότι ζούσαμε αρκετά πιο πλούσια απ' όσο έπρεπε... Ποιοι ρε συ; Εγώ κι εσύ; Ή ο αστρολάβος; Γιατί από όσο ξέρω δε τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, άλλοι ήταν αυτοί (τους είπε ο γιάννης πιο πάνω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 5, 2014 #16109 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Όλοι πληρώνουν αλλά αν με ρωτάς αν ο καθένας πληρώνει στο βαθμό που του αναλογεί η απάντηση ειναι σαφώς ΟΧΙ. Sent from my iPhone using TapatalkΌχι εδώ διαφωνούμε. Ο Λάτσης δεν πλήρωσε για την Eurobank, δεν θα πληρώσει για το Mall, του κάναν ρύθμιση χάρισμα για το IBC και σαν επιπλέον bonus έγινε μέτοχος της Εθνικής με ένα κάρο warrants που σημαίνει ότι διατηρεί το δικαίωμα να αποχωρήσει και από εκεί με ελάχιστο κόστος αν δεν του κάθεται καλά ή να γίνει μεγαλομέτοχος εκ του ασφαλούς αν δει ότι αξίζει ως επένδυση. Και βέβαια είναι ο μόνος πλειοδότης για το Ελληνικό.Στον Μπόμπολα χαρίζονται έργα και εργάκια και βέβαια καμιά αντίρρηση για τα διόδια αρκεί οι πολιτικοί να έχουν free pass.Ο Σάλλας που πήγαινε για φούντο πήρε δώρο 6 τράπεζες και το παίζει σήμερα ο Νο 1 στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλά τους για 20 χρόνια χρήσης των συχνοτήτων και τους δίνεται παράταση.Sorry αλλά δεν πληρώνουν τίποτα. Έχουν φάει και συνεχίζουν να τρώνε και αντί να πληρώνουν τους ζητάμε να δώσουν το μπουρμπουάρ στο γκαρσόνι με αντάλλαγμα να φάνε και το γλυκό που σερβίρεται όταν ζητάς τον λογαριασμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάρτιος 5, 2014 #16110 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Ποιοι ρε συ; Εγώ κι εσύ; Ή ο αστρολάβος; Γιατί από όσο ξέρω δε τρώγαμε με χρυσά κουτάλια, άλλοι ήταν αυτοί (τους είπε ο γιάννης πιο πάνω).Δημόσιος υπάλληλος ο πατέρας, ελεύθερη επαγγελματίας η μητέρα (συνοικιακό μαγαζί) και ιδιόκτητο διαμέρισμα.Κανένα άλλο έξτρα εισόδημα.Πιστεύω ότι σαν οικογένεια είμασταν και είμαστε στην μεσαία τάξη (πες μου αν διαφωνείς επ' αυτού γιατί είναι σημαντικό).Ε πιστεύω ότι για μεσαία τάξη, ναι, τρώγαμε με "χρυσά" κουτάλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάρτιος 5, 2014 #16111 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 (edited) Είστε στην εργατική τάξη, αλλά με αστεράκι. Το γιατί δε θέλω να επεκταθώ γιατί έχουμε συζητήσει αρκετά και με πμς.Η πλειοψηφία της εργατικής τάξης η οποία δεν είχε βυσματικές άκρες σε κόμματα δεν τρώγανε με χρυσά κουτάλια. Είχαν περισσότερο εισόδημα φυσικά και ζούσαν οι περισσότεροι πιο άνετα από τώρα για δύο κύριους λόγους, η φορολογία ήταν λίγο πιο ανθρώπινη κι υπήρχαν και δουλειές (και φυσικά δεν υπήρχε και το ευρώ). Ούτε στους γονείς μου ούτε σε μένα τόσα χρόνια έχει χαρίσει λεφτά κανείς πάντως.Από την άλλη ξέρω αρκετούς που λόγω πλάτες στο Πασοκ/ΝΔ έκλειναν δουλειές, κι αυτοί στην εργατική τάξη ήταν. Υπό αυτήν την έννοια.. ξέρω γω, ίσως και να συμφωνούμε. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 5, 2014 από DJD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Μάρτιος 5, 2014 #16112 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 [MENTION=23]DJD[/MENTION] [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] φαντασία και δημιουργική λογιστική; Μα ο Σταθάκης στο πρωτογενές πλεόνασμα είπε οτι θα στηριχθεί η κυβέρνηση Συριζα προκειμένου να ζητήσει οτι ειναι να ζητήσει. Καλός λακαμάς ο Σταθάκης, αλλά κυρίως, που κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση? Γαμω το κέρατο μου ρε Κώστα. Τα έσοδα απο ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΝ αντικατοπτρίζονται στο πλεόνασμα. Δεν μειώνουν τα έξοδα όμως? (δεν ξέρω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάρτιος 5, 2014 #16113 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Καλός λακαμάς ο Σταθάκης, αλλά κυρίως, που κολλάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην συζήτηση?Δεν μειώνουν τα έξοδα όμως? (δεν ξέρω) Μα όταν αμφισβητείται η εγκυρότητα ενός αριθμού δε θεωρείς άξιο λόγου το γεγονός οτι και η αντίθετη πλευρά τον αποδέχεται σαν πραγματικό; Στο δεύτερο θέμα που έφερες, ναι οι ενδεχόμενες ζημιές θα εγγράφονταν στα αποτελέσματα της γενικής κυβέρνησης και άρα θα μείωναν το πρωτογενές πλεόνασμα. Όμως: Οι μόνες αξιόλογες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει ειναι του ΟΠΑΠ και της ΔΕΣΦΑ και οι δυο είχαν κέρδη Για να μη θεωρηθεί οτι πάω την συζήτηση αλλού, σε δεύτερο χρόνο πες μου γιατί θεωρείς το Σταθάκη λακαμα. Ειναι βασικά ο μόνος που μπορώ να ακούσω απο εσάς χωρίς να βγάλω φλυκταινες. Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάρτιος 5, 2014 #16114 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 (edited) απ'την άλλη εγώ είμαι υποχρεωμένος να ακούω τις βλακείες του Γεωργιάδη, ενός εκ των δύο "αξιόλογων" σύμφωνα με σένα στελεχών της ΝΔ (το άλλο είναι ο Βορίδης...) να εκφέρει την άποψη ότι ...ακουσον άκουσον "είμαστε μέτοχοι των ταμείων που υποχρεωνόμαστε να χρηματοδοτούμε με τις εισφορές μας..." Περισσότερη λαλακία στο μυαλό δεν χωράει... Αν εξακολουθείς να έχεις την ίδια γνώμη βρε ΛΕΟ , τι να πω...προσπαθώ να καταλάβω ...αλλά το μικρό μου του μυαλό αδυνατεί... Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 5, 2014 από sstav Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάρτιος 5, 2014 #16115 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 απ'την άλλη εγώ είμαι υποχρεωμένος να ακούω τις βλακείες του Γεωργιάδη ενός εκ των δύο "αξιόλογων" σύμφωνα με σένα στελεχών της ΝΔ (το άλλο είναι ο Βορίδης...) να εκφέρει την άποψη ότι ...ακουσον άκουσον "είμαστε μέτοχοι των ταμείων που υποχρεωνόμαστε να χρηματοδοτούμε με τις εισφορές μας..."Περισσότερη λαλακία στο μυαλό δεν χωράει... Μπερδεύτηκα. Αυτό τώρα έρχεται ως απάντηση σε τι ακριβώς; Oh and btw τα ελλείμματα των ταμείων χρηματοδοτούνται απο τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης. Υπό αυτή την έννοια ναι όλοι μέτοχοι τους είμαστε. ΥΓ τι ειναι το ΛΕΟ; Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάρτιος 5, 2014 #16116 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 απλά επειδή βγάζεις φλύκταινες με τους άλλους του Σύριζα (και γω με πολλούς), περισσότερο με συφιλιάζουν οι 2 που θεωρείς "αξιόλογους"Μετοχος;;;; από που κι ως που; Που οι διοικήσεις των ταμείων "υποχρεωνόντουσαν" τα αποθέματά τους να τα κάνουν ομόλογα; Που συγχώνευαν τα "υγιή" ταμεία με τα "ασθενή" ταμεία όπως ήθελαν; Που δεν είχα ποτέ την επιλογή να επιλέξω τον φορέα ασφάλισής μου; Γελάνε οι πέτρες...και οι πέτρες γελάνε με τα του Άδωνι...ο άνθρωπος έχει ψυχολογικά θέματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάρτιος 5, 2014 #16117 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 απλά επειδή βγάζεις φλύκταινες με τους άλλους του Σύριζα (και γω με πολλούς), περισσότερο με συφιλιάζουν οι 2 που θεωρείς "αξιόλογους"Μετοχος;;;; από που κι ως που; Που οι διοικήσεις των ταμείων "υποχρεωνόντουσαν" τα αποθέματά τους να τα κάνουν ομόλογα; Που συγχώνευαν τα "υγιή" ταμεία με τα "ασθενή" ταμεία όπως ήθελαν; Που δεν είχα ποτέ την επιλογή να επιλέξω τον φορέα ασφάλισής μου; Γελάνε οι πέτρες...και οι πέτρες γελάνε με τα του Άδωνι...ο άνθρωπος έχει ψυχολογικά θέματα...Ρε πουλάκι μου έλα εδω. Σωστά αυτά που λες αλλά πες μου αν διαφωνείς σε κατι απο το παρακάτω:Πληρώνεις ΚΑΙ εσύ μέσω της φορολόγησης τα γ@μησιατικα των ταμείων ναι ή οχι. Αυτό σε κανει αυτόματα μέτοχο (ή για να ακριβολογώ stakeholder για το οποίο δεν υπάρχει ελληνική λέξη);Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikos1071 Μάρτιος 5, 2014 #16118 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 να ρωτήσω τότε και εγώ... μπορώ να πάρω πίσω τα λεφτά που έχω δώσει όλα αυτά τα χρόνια και να φύγω? γιατί μετόχους με το ζόρι... πρώτη φορά βλέπω... ας μην παίζουμε με τις λέξεις λοιπόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάρτιος 5, 2014 #16119 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 Ψάχνετε για δάνεια που λήξαν όλα μαζί; πάρτε τα - Ντοκουμέντο απο το 1964: Πώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Μάρτιος 5, 2014 #16120 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2014 να ρωτήσω τότε και εγώ... μπορώ να πάρω πίσω τα λεφτά που έχω δώσει όλα αυτά τα χρόνια και να φύγω? γιατί μετόχους με το ζόρι... πρώτη φορά βλέπω... ας μην παίζουμε με τις λέξεις λοιπόν.Οχι αλλά ουτοις η άλλως (το λέω για Τρίτη φορά) τα γ@μησιατικα τα πληρώνεις μέσω ΚΑΙ της φορολογίας Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts