Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Να ρωτήσω όμως κάτι τους απανταχού αντι-κρατιστές, σοβαρά, αν είναι να φτιαχτεί ένας δημόσιος δρόμος, γιατί να κάνουμε διαγωνισμούς, να δίνει λεφτά το κράτος στον Μπόμπολα (ή σε όποιον μειοδοτήσει) και να δίνουμε και εμείς λεφτά στον Μπόμπολα μέσω διοδίων? Δεν θα έβγαινε ποιο φτηνό για το κράτος να έχει την "Δημόσια Εταιρεία Κατασκευής Αυτοκινητόδρομων", με μισθούς δημοσίου, και να πληρώνει και το κράτος και εμείς λιγότερα?

Αν ο Μπόμπολας θέλει να τα οικονομήσει φτιάχνωντας δρόμο, να πληρώσει το κράτος για να αγοράσει γη, να πληρώσει από την τσέπη του να φτιάξει τον δρόμο, να τον κάνει ανταγωνιστικότερο από τον δημόσιο, και ας βάλει και ότι διόδια θέλει.. Αυτό είναι επιχειρηματικότητα, όχι το προηγούμενο...

Δεν ακούγεται ποιο δίκαιο?

Απάντηση υπάρχει:

«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

Δες και την άποψη ενός στρατιωτικού:

Ελλήνων Έθνος: Γιατί αποφασίσθηκε η κατάργηση των ΜΟΜΑ;

Συμπέρασμα ? η Ε.Ε. είναι αυτή που δεν τα θέλει αυτά. Μένει μόνο να αναρρωτηθούμε σε ποιά κράτη υπάρχουν ακόμα τέτοιες δομές.

Απάντηση υπάρχει:

«Πόρτα» στη ΜΟΜΑ | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

Δες και την άποψη ενός στρατιωτικού:

Ελλήνων Έθνος: Γιατί αποφασίσθηκε η κατάργηση των ΜΟΜΑ;

Συμπέρασμα ? η Ε.Ε. είναι αυτή που δεν τα θέλει αυτά. Μένει μόνο να αναρρωτηθούμε σε ποιά κράτη υπάρχουν ακόμα τέτοιες δομές.

Μάλιστα.. Φέρνεις σαν παράδειγμα κάτι που και δεν γνώριζα, και είναι λίγο διαφορετικό δεδομένου ότι είχε να κάνει με τον στρατό.

Θα μου επιστρέψεις να μην δεχτώ σαν λόγο που έκλεισε τον συνδικαλισμό

ο αχαλίνωτος συνδικαλισμός και ο υπέρμετρος διορισμός υπαλλήλων εις βάρος πιστώσεων των έργων με αποτέλεσμα η εκτέλεση πολλών εξ' αυτών να γίνεται αντιοικονομική.
, ειδικά όταν αυτά τα γράφει στρατιωτικός.

Τα υπόλοιπα δεν μου φαίνεται περίεργα. Αλλά πες μου κάτι, άσχετα από την ρητορική σου ερώτηση που έβαλά σε bold, και όταν και τα 2 άρθρα γράφουν ότι έκαναν πολύ καλό όσο λειτουργούσε μετά τον πόλεμο, που είναι το κακό για την Ελληνική Οικονομία να ξανακάνουμε κάτι τέτοιο? Και μην μου πεις πάλι για την Ευρώπη να χαρείς... Αν το πρόβλημα είναι η Ευρώπη πρέπει να ανοίξουμε άλλη συζήτηση..

Μάλιστα.. Φέρνεις σαν παράδειγμα κάτι που και δεν γνώριζα, και είναι λίγο διαφορετικό δεδομένου ότι είχε να κάνει με τον στρατό.

Θα μου επιστρέψεις να μην δεχτώ σαν λόγο που έκλεισε τον συνδικαλισμό , ειδικά όταν αυτά τα γράφει στρατιωτικός.

Τα υπόλοιπα δεν μου φαίνεται περίεργα. Αλλά πες μου κάτι, άσχετα από την ρητορική σου ερώτηση που έβαλά σε bold, και όταν και τα 2 άρθρα γράφουν ότι έκαναν πολύ καλό όσο λειτουργούσε μετά τον πόλεμο, που είναι το κακό για την Ελληνική Οικονομία να ξανακάνουμε κάτι τέτοιο? Και μην μου πεις πάλι για την Ευρώπη να χαρείς... Αν το πρόβλημα είναι η Ευρώπη πρέπει να ανοίξουμε άλλη συζήτηση..

Ε... καλά !! Αμα τα λέει στρατιωτικός τι περιμένεις ....

Η επιτομή της προκατάληψης γίνεσαι.

Ωστόσο η απάντηση που θές είναι στο άρθρο που σου παρέθεσα:

Λογάριαζε χωρίς τον «ξενοδόχο» ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, που έσπευσε να προαναγγείλει την επανασύσταση της περίφημης ΜΟΜΑ, της «κατασκευαστικής» του στρατού, που μεταπολεμικά πρωταγωνίστησε με έργα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» να αποκτήσει εκ νέου ο στρατός δομές για να κάνει έργα ιδέες που δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην Ευρώπη. Από τις Βρυξέλλες τα μηνύματα που φτάνουν στον υπουργό θέλουν το θέμα να σκοντάφτει, καθώς θεωρείται ότι παραβιάζονται οι κανόνες περί ανταγωνισμού. Μάλλον αναμενόμενο...

Παρ' όλα αυτά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω και αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εποχές είναι διαφορετικές. Μεταπολεμικά η Ελλάδα είχε ανάγκη πληθώρας έργων βασικών υποδομών. Τώρα οι ανάγκες είναι διαφορετικές και πιο σύνθετες. Επιπλέον, θα έπρεπε να μπει γερά το χέρι στην τσέπη για αγορές εξοπλισμού και προσλήψεις προσωπικού για τη νέα ΜΟΜΑ.

Και πουθενά δεν αναφέρεται ότι το όλο ζήτημα σκαλώνει επειδή η εταιρία θα αποτελείται απο ένστολους.

Ε... καλά !! Αμα τα λέει στρατιωτικός τι περιμένεις ....

Η επιτομή της προκατάληψης γίνεσαι.

Μωρέ ναι, εγώ είμαι προκατειλημμένος εναντίον στρατιωτικών, εσύ δεν είσαι εναντίων "δομών που ακολουθούντε ακόμα σε κάποια περίεργα κράτη"?

Και πουθενά δεν αναφέρεται ότι το όλο ζήτημα σκαλώνει επειδή η εταιρία θα αποτελείται απο ένστολους.

Δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ η κατά του να αποτελείται από ένστολους.

Κατά θα ήμουν βέβαια, γιατί ο σκοπός ειναι να μειώσουμε και την ανεργία.. Το ότι σταμάτησε λόγο Ευρώπης το κατάλαβα, όπως και το που σκοντάφτει, την δικιά σου γνώμη ζήτησα.

Θα ήταν καλό ή κακό να ξαναξεκινήσει κάτι τέτοιο για την Ελληνική οικονομία?

Μωρέ ναι, εγώ είμαι προκατειλημμένος εναντίον στρατιωτικών, εσύ δεν είσαι εναντίων "δομών που ακολουθούντε ακόμα σε κάποια περίεργα κράτη"?

Ναι είμαι προκατειλημένος όταν κάτι το οποίο δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε, κάποιοι (για τους δικούς τους λόγους) επιμένουν να το πασσάρουν σαν ''μόνη λύση''

Δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ η κατά του να αποτελείται από ένστολους.

Κατά θα ήμουν βέβαια, γιατί ο σκοπός ειναι να μειώσουμε και την ανεργία.. Το ότι σταμάτησε λόγο Ευρώπης το κατάλαβα, όπως και το που σκοντάφτει, την δικιά σου γνώμη ζήτησα.

Θα ήταν καλό ή κακό να ξαναξεκινήσει κάτι τέτοιο για την Ελληνική οικονομία?

Ναι θα ήταν καλό, μόνο υπο την αυστηρή προυπόθεση ότι δεν θα χρειαζόταν να εισάγουμε εκ νέου ξένους εργάτες για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Σε αυτό ασπάζομαι τον Μαρξ.

Ναι είμαι προκατειλημένος όταν κάτι το οποίο δοκιμάστηκε στην πράξη και απέτυχε, κάποιοι (για τους δικούς τους λόγους) επιμένουν να το πασσάρουν σαν ''μόνη λύση''

Δεν πασάρεται σαν "μόνη λύση", πασάρεται σαν ποιο δίκαιη λύση. Αλλά το σταματάω εδώ.

Ναι θα ήταν καλό, μόνο υπο την αυστηρή προυπόθεση ότι δεν θα χρειαζόταν να εισάγουμε εκ νέου ξένους εργάτες για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Σε αυτό ασπάζομαι τον Μαρξ.

Συμφωνούμε απόλυτα λοιπόν (!), με την Ευρώπη που δεν μας αφήνει τι να κάνουμε λοιπόν?

1) Να το ξεχάσουμε και να κάτσουμε στα αυγά μας? (με ότι συνέπειες έχει αυτό)

2) Να βγούμε από την Ευρώπη και να κάνουμε ότι θέλουμε? (με ότι συνέπειες έχει αυτό)

3) Να προσπαθήσουμε να αναδιαμορφώσουμε την Ευρώπη και να βρούμε μια μέση λύση? (και ότι βγει, όποτε βγει)

4) Να κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να βγούμε από την Ευρώπη? (που σημαίνει πρόστιμο κατευθείαν)

Συμφωνούμε απόλυτα λοιπόν (!), με την Ευρώπη που δεν μας αφήνει τι να κάνουμε λοιπόν?

1) Να το ξεχάσουμε και να κάτσουμε στα αυγά μας? (με ότι συνέπειες έχει αυτό)

2) Να βγούμε από την Ευρώπη και να κάνουμε ότι θέλουμε? (με ότι συνέπειες έχει αυτό)

3) Να προσπαθήσουμε να αναδιαμορφώσουμε την Ευρώπη και να βρούμε μια μέση λύση? (και ότι βγει, όποτε βγει)

4) Να κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να βγούμε από την Ευρώπη? (που σημαίνει πρόστιμο κατευθείαν)

Κατά τη δική μου άποψη, τίποτα απο τα 4.

Είτε μας αρέσει είτε όχι αφενός η είσοδός μας στην Ε.Ε. είναι δρόμος χωρίς επιστροφή, αφετέρου είμασταν και σήμερα ακόμα περισσότερο είμαστε πολύ μικροί για να ορίσουμε εμείς εξελίξεις. Αν η Ε.Ε. παρέμενε αυτό που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της, θα σου έλεγα πως πρέπει να παραμείνουμε μέσα ότι και να γίνει. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν και άλλοι διαφωνούντες εντός της, οι οποίοι έχουν τη δυναμη να προβούν σε αλλαγές. Ήδη εδώ και 5 - 6 (δεν θυμάμαι ακριβώς) χρόνια τα κράτη αυτά είπαν όχι στην περεταίρω ενοποίηση, με το ''οχι'' στο ευροσύνταγμα. Για εμένα αυτό ήταν η αρχή του τέλους. Αν τότε ο κόσμος δεν ήθελε μια κοινή χάρτα δικαιωμάτων - υποχρεώσεων, πιστεύω πως δύσκολα τελικά θα αποδεχτεί μια οικονομική χάρτα, που θα του κάνει τη ζωή χειρότερη. Πιστεύω πως τελικά η Ε.Ε. θα διαλυθεί ''εις τα εξ ων συνετέθη''. Θεωρώ πως θα είναι καλύτερα μέχρι τότε να είμαστε εντός, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, μια δική μας αποχώρηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσπείρωση των υπολοίπων, και τότε τα πράγματα για εμάς θα είναι δύσκολα. Άλλωστε θα έπρεπε να μας παραξενεύει το ότι κράτη κατά πολύ ισχυρότερα απο εμας, παρ'όλο που αντιμετωπίζουν παρόμια προβλήματα, δεν κάνουν κίνηση εξόδου.

Το καλύτερο που μπορούμε τελικώς να ελπίζουμε, είναι μια στροφή σε πιο χαλαρή οικονομική πολιτική. Μοχλός πίεσης για τέτοια απόφαση εκτιμώ πως θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (η άνοδος των ευροσκεπτικιστών), καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις στα μεγάλα κράτη. Ειδικά στη Γαλλία. Μέχρι τότε ? υπομονή.

[MENTION=1167]colt3003[/MENTION]

Άρα το (1) :whistling

Οχι. Το (1) υπονοείς παραίτηση. Εγώ λέω πως πρέπει να ασκήσουμε πίεση, ωστε να προχωρήσουν σε στροφή της πολιτικής τους. Πιο συγκεκριμένα: ψήφο στις ευροεκλογές σε αυτόν που θα ζητήσει τη διάλυσή της. Όποιος και να είναι αυτός.

Οχι. Το (1) υπονοείς παραίτηση. Εγώ λέω πως πρέπει να ασκήσουμε πίεση, ωστε να προχωρήσουν σε στροφή της πολιτικής τους. Πιο συγκεκριμένα: ψήφο στις ευροεκλογές σε αυτόν που θα ζητήσει τη διάλυσή της. Όποιος και να είναι αυτός.

Λέω ξεκάθαρα παραίτηση, δεν το υπονοώ. Αλλά τώρα κατάλαβα το σκεπτικό σου καλύτερα, δεν προσανατολιζόμουν στις ευρωεκλογές.

Α! εντάξει, τον παρεξηγήσαμε τον Πρωτόπαπα, δεν είναι ο μόνος

Το ΠΑΣΟΚ αγαπάει το banking

Πρωτόπαπας, Κουσελάς, Φ. Γεννηματά, Ανωμερίτης βολεύτηκαν σε Εθνική και Αγροτική

Τι ωραία; Δεξιοί και αριστεροί Ευρωπαίοι τρώγονται και αλληλοδιαψεύδονται με φόντο τις Ελληνικές κάλπες για τις Ευρωεκλογές. Μόνο η κουτσή Μαρία από τα Μπαρμπάντος δεν έχει ανακατευθεί με την Ελληνική πολιτική σκηνή.

Ψόφα από την ζήλια Ομπάμα. :p

Πως τονΕ λένε ρε παιδιά αυτόν τον κορυφαίο συνταγματολόγο που είναι στις 3 τελευταίες κυβερνήσεις; Έχει κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά...

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η φορολόγηση επιδομάτων | κοινωνια | ethnos.gr

Κι άντε να δούμε πόσα ακόμα θα ακολουθήσουν...

Α! εντάξει, τον παρεξηγήσαμε τον Πρωτόπαπα, δεν είναι ο μόνος

Το ΠΑΣΟΚ αγαπάει το banking

Τι δεν καταλαβαίνετε; :rolleyes: Στον Τραπεζικό κλάδο (ιδίως στον συνδικαλισμό) το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα μπετόν αρμέ. Αφού μπήκαν τόσες δεκάδες χιλιάδες από τρύπες και παράθυρα. Ακόμα λαμπάδες στον Μένιο ανάβουνε.

Κατά τη δική μου άποψη, τίποτα απο τα 4.

Είτε μας αρέσει είτε όχι αφενός η είσοδός μας στην Ε.Ε. είναι δρόμος χωρίς επιστροφή, αφετέρου είμασταν και σήμερα ακόμα περισσότερο είμαστε πολύ μικροί για να ορίσουμε εμείς εξελίξεις. Αν η Ε.Ε. παρέμενε αυτό που οραματίστηκαν οι δημιουργοί της, θα σου έλεγα πως πρέπει να παραμείνουμε μέσα ότι και να γίνει. Ωστόσο σήμερα υπάρχουν και άλλοι διαφωνούντες εντός της, οι οποίοι έχουν τη δυναμη να προβούν σε αλλαγές. Ήδη εδώ και 5 - 6 (δεν θυμάμαι ακριβώς) χρόνια τα κράτη αυτά είπαν όχι στην περεταίρω ενοποίηση, με το ''οχι'' στο ευροσύνταγμα. Για εμένα αυτό ήταν η αρχή του τέλους. Αν τότε ο κόσμος δεν ήθελε μια κοινή χάρτα δικαιωμάτων - υποχρεώσεων, πιστεύω πως δύσκολα τελικά θα αποδεχτεί μια οικονομική χάρτα, που θα του κάνει τη ζωή χειρότερη. Πιστεύω πως τελικά η Ε.Ε. θα διαλυθεί ''εις τα εξ ων συνετέθη''. Θεωρώ πως θα είναι καλύτερα μέχρι τότε να είμαστε εντός, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, μια δική μας αποχώρηση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσπείρωση των υπολοίπων, και τότε τα πράγματα για εμάς θα είναι δύσκολα. Άλλωστε θα έπρεπε να μας παραξενεύει το ότι κράτη κατά πολύ ισχυρότερα απο εμας, παρ'όλο που αντιμετωπίζουν παρόμια προβλήματα, δεν κάνουν κίνηση εξόδου.

Το καλύτερο που μπορούμε τελικώς να ελπίζουμε, είναι μια στροφή σε πιο χαλαρή οικονομική πολιτική. Μοχλός πίεσης για τέτοια απόφαση εκτιμώ πως θα είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (η άνοδος των ευροσκεπτικιστών), καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις στα μεγάλα κράτη. Ειδικά στη Γαλλία. Μέχρι τότε ? υπομονή.

''Είτε μας αρέσει είτε όχι αφενός η είσοδός μας στην Ε.Ε. είναι δρόμος χωρίς επιστροφή, αφετέρου είμασταν και σήμερα ακόμα περισσότερο είμαστε πολύ μικροί για να ορίσουμε εμείς εξελίξεις.'' λυπαμαι που θασε απογοητευσω αγαπητε ραγια αλλα ουτε μασ αρεσει ουτε μονδρομος ειναι ουτε πολυ μικροιειμαστε για να ορισουμε τις εξελιξεις.ενας λαος ολοκληρος απο ελληνες και οχι ραγιαδες ναι μπορει να τα καταφερει και χωρις τους προστατες-δανειστες ευρωπαιους.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.