colt3003 Ιούνιος 30, 2013 #14421 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Eχμ... χλωμακης/χλωμοπουλος...Εκτος αν εννοεις οτι ολος ο πλανητης λειτουργει ετσι για εταιριες μικροτερες απο το "Χ" μεγεθος. Απο ενα Χ μεγεθος και πανω... "δεν"...Ολοι ειμαστε ισοι απενταντι στον νομο αλλα καποιοι ειναι πιο ισοι απο τους ισους...είχαν καλούς δασκάλους για αυτό. Δηλαδή λές πως είναι μάταιο να υπάρχει έλεγχος έστω και για επιχειρήσεις ένός Χ μεγέθους γιατί πάντα θα τη γλιτώνουν οι καρχαρίες ?? (και μιλάμε για ΠΟΛΥ μεγάλους καρχαρίες, όχι χρυσόψαρα όπως ο Δαυίδ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 30, 2013 #14422 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Δηλαδή λές πως είναι μάταιο να υπάρχει έλεγχος έστω και για επιχειρήσεις ένός Χ μεγέθους γιατί πάντα θα τη γλιτώνουν οι καρχαρίες ?? (και μιλάμε για ΠΟΛΥ μεγάλους καρχαρίες, όχι χρυσόψαρα όπως ο Δαυίδ)Η συλλογιστικη μου ειναι η εξης.Ξεκιναμε απο το ερωτημα "Να υπαρχουν κομματα? Ναι ή οχι?Εστω "ναι" καθως αν πουμε "οχι" παμε σε καταστασεις Σταλιν που δεν τις θελετε και φευγουμε απο την "δημοκρατια" μας Αυτα τα κομματα να λαμβανουν (αποκλειστικα) πολιτικες/κομματικες επιχορηγησεις απο το κρατος για να συντηρηθουν ή να συντηρουνται (αποκλειστικα) απο δικες τους δρασεις? fund-raisers, χορηγιες κλπ κλπΦανταζομαι θα λες το 2ο...Εξηγησε μου εσυ πως γινεται λοιπον το εκαστοτε κομμα (που θα κερδισει τις εκλογες) να ελεγχει και να θετει σε ισχυ "ελεγκτικους μηχανισμους" εναντια σε αυτους που το στηριξαν οικονομικα και οχι απλα το ανεβασαν στην εξουσια αλλα πολυ απλα του επετρεψαν να υπαρχει και να συντηρειται.Οταν μου απαντησεις σε αυτο, θα σου πω κι εγω ποσο ματαιος (ή για τα ματια του κοσμακη) ειναι ο ελεγχος που με ρωτας να γινεται.Δεν λεω οτι ολα ειναι ματαια κλπ κλπ... Εκεινο που λεω ειναι οτι εμενα σαν "υπαλληλο/απλο πολιτη" δεν με ενδιαφερει αν το μεγαλο αφεντικο που μπορει και ξεφευγει απο τη δαγκανα της εξουσιας λεγεται Κατσελης, Μπομπολας, ΔΟΛ, Δαυιδ, Γκολντμαν, JP Morgan, Mονσαντο, Ροθτσαηλντ ή δεν ξερω κι εγω τι. Μου αρκει το οτι ξεφευγει.Με ενδιαφερει να ξερω οτι οπως γινεται με μενα... κανεις τους δεν ειναι ασφαλης απο την δαγκανα του κρατους/νομου. Δυστυχως ετσι οπως παει βλεπω καποιους που ειναι τριπλασφαλισμενοι. Και αυτο απλα με εμποδιζει να "χαρω" οταν βλεπω καποια απο τα μικρα ψαρια να τσακωνονται στην φακα. Η μεχρι τωρα ιστορια εχει δειξει οτι οταν μια μικρο-μεγαλη επιχειρηση πεφτει εξω στην Ελλαδαρα της κρισης απλα απορροφαται απο μια μεγαλυτερη (συνηθως πολυεθνικη για να συντηρηθει το success story). Αυτη η συνεχομενη απορροφηση μικρων εταιριων απο πολυεθνικες δεν θα επρεπε να σε αφηνει αδιαφορο. Αλλο το να μαζευτουμε 10-20-200-2000 αγροτες να κανουμε ενα συνεταιρισμο για να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο/ανταγωνιστικοτερο κι αλλο να πουληθουμε σε εναν αλλο μεγαλυτερο ομιλο και να τελειωνουμε. Εσενα σαν τελικο καταναλωτη σε συμφερει το πρωτο. Και ειδικα οταν προκειται για εταιριες τροφιμων, θα επρεπε να ανησυχεις διπλα και πολυ περισσοτερο απο οτι για την ΕΡΤ/ΟΛΠ/Vodafone/wind κλπ κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιούνιος 30, 2013 #14423 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 (edited) Η συλλογιστικη μου ειναι η εξης.Ξεκιναμε απο το ερωτημα "Να υπαρχουν κομματα? Ναι ή οχι? Εστω "ναι" καθως αν πουμε "οχι" παμε σε καταστασεις Σταλιν που δεν τις θελετε και φευγουμε απο την "δημοκρατια" μας Αυτα τα κομματα να λαμβανουν (αποκλειστικα) πολιτικες/κομματικες επιχορηγησεις απο το κρατος για να συντηρηθουν ή να συντηρουνται (αποκλειστικα) απο δικες τους δρασεις? fund-raisers, χορηγιες κλπ κλπ Φανταζομαι θα λες το 2ο... Εξηγησε μου εσυ πως γινεται λοιπον το εκαστοτε κομμα (που θα κερδισει τις εκλογες) να ελεγχει και να θετει σε ισχυ "ελεγκτικους μηχανισμους" εναντια σε αυτους που το στηριξαν οικονομικα και οχι απλα το ανεβασαν στην εξουσια αλλα πολυ απλα του επετρεψαν να υπαρχει και να συντηρειται. Οταν μου απαντησεις σε αυτο, θα σου πω κι εγω ποσο ματαιος (ή για τα ματια του κοσμακη) ειναι ο ελεγχος που με ρωτας να γινεται. Δεν λεω οτι ολα ειναι ματαια κλπ κλπ... Εκεινο που λεω ειναι οτι εμενα σαν "υπαλληλο/απλο πολιτη" δεν με ενδιαφερει αν το μεγαλο αφεντικο που μπορει και ξεφευγει απο τη δαγκανα της εξουσιας λεγεται Κατσελης, Μπομπολας, ΔΟΛ, Δαυιδ, Γκολντμαν, JP Morgan, Mονσαντο, Ροθτσαηλντ ή δεν ξερω κι εγω τι. Μου αρκει το οτι ξεφευγει. Με ενδιαφερει να ξερω οτι οπως γινεται με μενα... κανεις τους δεν ειναι ασφαλης απο την δαγκανα του κρατους/νομου. Δυστυχως ετσι οπως παει βλεπω καποιους που ειναι τριπλασφαλισμενοι. Και αυτο απλα με εμποδιζει να "χαρω" οταν βλεπω καποια απο τα μικρα ψαρια να τσακωνονται στην φακα. Η μεχρι τωρα ιστορια εχει δειξει οτι οταν μια μικρο-μεγαλη επιχειρηση πεφτει εξω στην Ελλαδαρα της κρισης απλα απορροφαται απο μια μεγαλυτερη (συνηθως πολυεθνικη για να συντηρηθει το success story). Αυτη η συνεχομενη απορροφηση μικρων εταιριων απο πολυεθνικες δεν θα επρεπε να σε αφηνει αδιαφορο. Αλλο το να μαζευτουμε 10-20-200-2000 αγροτες να κανουμε ενα συνεταιρισμο για να ελπιζουμε σε κατι καλυτερο/ανταγωνιστικοτερο κι αλλο να πουληθουμε σε εναν αλλο μεγαλυτερο ομιλο και να τελειωνουμε. Εσενα σαν τελικο καταναλωτη σε συμφερει το πρωτο. Και ειδικα οταν προκειται για εταιριες τροφιμων, θα επρεπε να ανησυχεις διπλα και πολυ περισσοτερο απο οτι για την ΕΡΤ/ΟΛΠ/Vodafone/wind κλπ κλπ Καθώς θεωρώ ότι το multi quote κουράζει περισσότερο θα απαντήσω σε ένα κομματι. Αν και στην υπογραφή μου έχω τον Ροίδη να τα χλευάζει (δικαίως) θεωρώ πως η ύπαρξη κομμάτων έχει περισσότερα πλεονεκτήματα απο αλλές λύσεις. Η χρηματοδότησή τους ωστόσο θα μπορούσε να προέρχεται σε ένα ποσοστό απο το κράτος (και εδώ σημειώνω πως τα σημερινά ποσά είναι αστρονομικά για το γούστο μου) και σε ένα ποσοστό απο ιδιώτες, οι οποιοι με έλεγχο της βουλής θέλεις, της αστυνομίας θέλεις, οποιουδήποτε τελοσπάντων, δεν θα είναι σε θέση να δωρίσουν περισσότερα απο όσα ορίζονται ήδη με κοινωτική οδηγία (νομίζω 12.000 ευρά). Ηδη είμαστε αρκετά μακριά απο το σήμερα όπου υπάρχουν κόμματα όπου λεβέντικα και επαναστατικά δηλώνουν πως δεν θα δεχθούν έλεγχο στις ροές των εσόδων τους (οι κακές γλώσσες λένε πως το κάνουν για να συνεχίσουν να έχουν το όπλο παρά πόδα, αλλά αυτό είναι άλλη μεγάλη ιστορία ) Βέβαια θα μου πείς πως αυτά δεν εφαρμόζονται ούτε στη Γερμανία, παρ' όλα αυτά πάγια θέση μου είναι πως αν θέλεις να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά, πρέπει να είσαι εσύ πρώτα σοβαρός και συνεπής με τον λόγο σου. Για αυτό βλέπεις π.χ. στα States να μην τρέχει τίποτα για τη δράση της Mosanto π.χ., αλλά δεν άκουγες και παρόλες, περί περιορισμού της ασυδοσίας της προεκλογικά (σε αντίθεση με ότι γίνεται εδώ, με αποτέλεσμα κανένας να μην υπολογίζει κανένα). Η ισότητα που επιθυμείς μεταξύ σε εσένα και τη Siemens π.χ. είναι χίμαιρα. Ουδέποτε υπήρξε. Είναι απο τα κακά του τρέχοντος συστήματος, και κανείς δεν αντιλέγει. Το ζήτημα λοιπόν είναι το εξής: Είτε φτιαχουμε/τε/νε ενα κράτος που θα έχει ένα μίνιμουμ ισονομίας και θα τείνουμε να πλησιάσουμε κράτη που τα πολιτικά τους συστήματα καταφέρνουν να παρέχουν ισονομία για όλους πλην όσο το δυνατόν λιγότερων, είτε το σύνολο των πολιτών διαπιστώνει / επιλέγει πως αυτό δεν είναι αρκετό και προτείνεται μια δικαιότερη λύση. Λύσεις επιστροφές σε αποτυχημένα μοντέλα, καθώς και συνουσιασμοί των Θείων, όπως προ ημερών πρότεινε ο πιτσιρίκος, προσωπικά με βρίσκουν κάθετα αντίθετο, και θα έπρεπε και εσένα το ίδιο. Εκτός αν ορέγεσαι τρίτο γυρο εμφυλίου και μας το έχεις κρυφό. Εντιτ: και με αυτά και αυτά πάλι δεν μας είπες: Εσύ τι θέλεις να γίνει ? τι όραμα / σχέδιο /λύση έχεις για τη χώρα ? γιατί μέχρι τώρα μόνο παράπονα για την τρέχουσα κατάσταση βλεπω. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 30, 2013 από colt3003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιούνιος 30, 2013 #14424 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Eχμ... χλωμακης/χλωμοπουλος...Εκτος αν εννοεις οτι ολος ο πλανητης λειτουργει ετσι για εταιριες μικροτερες απο το "Χ" μεγεθος. Απο ενα Χ μεγεθος και πανω... "δεν"...Ολοι ειμαστε ισοι απενταντι στον νομο αλλα καποιοι ειναι πιο ισοι απο τους ισους...Το αυτο. Ηξερες το Too Big to Fail? Παιζει πλεον επίσημα το Holder: Banks too big to prosecute - Salon.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 30, 2013 #14425 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 (edited) Εντιτ: και με αυτά και αυτά πάλι δεν μας είπες: Εσύ τι θέλεις να γίνει ? τι όραμα / σχέδιο /λύση έχεις για τη χώρα ? γιατί μέχρι τώρα μόνο παράπονα για την τρέχουσα κατάσταση βλεπω. Στην textbook ερωτηση σου "Εσύ τι θέλεις να γίνει ? τι όραμα / σχέδιο /λύση έχεις για τη χώρα ? " σε παραπεμπω στο αρθρο του πιτσιρικου. Ακριβως για αυτο γραφτηκε. Αν εσυ δεν το θελεις προφανως εισαι πιο βολεμενος και βλεπεις οτι "νταξει μωρε καλα ειμαστε.... 1 βαψιματακι θελει, 2-3 μερεμετια και τα σωβατεπια και διορθωνεται η φαση" Εγω δυστυχως πιστευω οτι πρεπει να φτιαχτει κατι απο την αρχη και σιγουρα οχι πανω στα σημερινα θεμελια. Αμα δεν συμφωνεις, δεν πειραζει. Δεν θα παω να σε βγαλω πουλημενο, οπως εσυ πας να με βγαλεις καφρο ή πολεμοκαυλο ή whatever. Αμα δεν γινεται να εχω ισοτητα απεναντι στον νομο εγω και η Siemens για ποιο λογο να υπαρχει νομος??? Για το αν ερθει μπει κανεις αυριο σπιτι μου να μου κλεψει 200 ευρω ή για να κυνηγαμε οσους δεν κοβουν αποδειξεις ή δεν πληρωνουν τα χαρατσια?? Δεν ψαρωνει κανεις με "νεους εμφυλιους" και "WW 3". Αυτα τα λενε στα Αμερικανακια για να τους τρομαξουν και να κατσουν ησυχα. Οταν βλεπεις κατι και ειναι αδικο (και μαλιστα τοσο αδικο σε τετοιο βαθμο και κατ' εξακολουθηση) το λες. Δεν καθεσαι να λες "Χμμ ας μην το πουμε καλυτερα γιατι μπορει να γινει πολεμος." Οσο σιωπας τοσο αυτο γιγαντωνεται και τοσο μεγαλυτερος θα ειναι ο πολεμος οταν πια η κατασταση φτασει στο απροχωρητο και πας να το διορθωσεις. Δεν γραφει πουθενα σε κανενα Συνταγμα (ειτε Αμερικης, ειτε CCCP, Cuba, Korea, Japan) οτι ειμαστε ολοι ισοι εκτος απο καποιους. Εμεις το εχουμε κανει ετσι στην πορεια. Αν εσυ συμβιβαστηκες οτι ετσι ειναι, οποτε ας παμε καλυτερα να παραπονεθουμε για αδυναμια ελεγκτικου μηχανισμο στην καφετερια που δεν κοβει αποδειξεις δεν μπορω να κανω κατι. Απο το να κυνηγαω μικροπωλητες στην Ερμου που πουλανε CD χωρις ΑΦΜ και χωρις ταμειακη, προτιμω να κυνηγω Χιμαιρες. Ετσι και τις πιασω εγω, θα αλλαξει κατι ουσιαστικο στην ζωη μου. Ετσι και πιασεις εσυ 10000, μικροπωλητες CD, απλα θα δημιουργησεις 10000 νεες θεσεις εργασιας για μικροπωλητες CD. Ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων. Το αυτο. Ηξερες το Too Big to Fail? Παιζει πλεον επίσημα το Holder: Banks too big to prosecute - Salon.com Ηξερα αυτο [ame] [/ame]Ειναι 4λεπτα γεματα ατακαρες Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 30, 2013 από SLN Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 30, 2013 #14426 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιούνιος 30, 2013 #14427 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Στην textbook ερωτηση σου "Εσύ τι θέλεις να γίνει ? τι όραμα / σχέδιο /λύση έχεις για τη χώρα ? " σε παραπεμπω στο αρθρο του πιτσιρικου. Ακριβως για αυτο γραφτηκε.Αν εσυ δεν το θελεις προφανως εισαι πιο βολεμενος και βλεπεις οτι "νταξει μωρε καλα ειμαστε.... 1 βαψιματακι θελει, 2-3 μερεμετια και τα σωβατεπια και διορθωνεται η φαση" Εγω δυστυχως πιστευω οτι πρεπει να φτιαχτει κατι απο την αρχη και σιγουρα οχι πανω στα σημερινα θεμελια. Αμα δεν συμφωνεις, δεν πειραζει. Δεν θα παω να σε βγαλω πουλημενο, οπως εσυ πας να με βγαλεις καφρο ή πολεμοκαυλο ή whatever.Αμα δεν γινεται να εχω ισοτητα απεναντι στον νομο εγω και η Siemens για ποιο λογο να υπαρχει νομος??? Για το αν ερθει μπει κανεις αυριο σπιτι μου να μου κλεψει 200 ευρω ή για να κυνηγαμε οσους δεν κοβουν αποδειξεις ή δεν πληρωνουν τα χαρατσια?? Δεν ψαρωνει κανεις με "νεους εμφυλιους" και "WW 3". Αυτα τα λενε στα Αμερικανακια για να τους τρομαξουν και να κατσουν ησυχα.Οταν βλεπεις κατι και ειναι αδικο (και μαλιστα τοσο αδικο σε τετοιο βαθμο και κατ' εξακολουθηση) το λες. Δεν καθεσαι να λες "Χμμ ας μην το πουμε καλυτερα γιατι μπορει να γινει πολεμος." Οσο σιωπας τοσο αυτο γιγαντωνεται και τοσο μεγαλυτερος θα ειναι ο πολεμος οταν πια η κατασταση φτασει στο απροχωρητο και πας να το διορθωσεις.Δεν γραφει πουθενα σε κανενα Συνταγμα (ειτε Αμερικης, ειτε CCCP, Cuba, Korea, Japan) οτι ειμαστε ολοι ισοι εκτος απο καποιους. Εμεις το εχουμε κανει ετσι στην πορεια. Αν εσυ συμβιβαστηκες οτι ετσι ειναι, οποτε ας παμε καλυτερα να παραπονεθουμε για αδυναμια ελεγκτικου μηχανισμο στην καφετερια που δεν κοβει αποδειξεις δεν μπορω να κανω κατι.Απο το να κυνηγαω μικροπωλητες στην Ερμου που πουλανε CD χωρις ΑΦΜ και χωρις ταμειακη, προτιμω να κυνηγω Χιμαιρες. Ετσι και τις πιασω εγω, θα αλλαξει κατι ουσιαστικο στην ζωη μου. Ετσι και πιασεις εσυ 10000, μικροπωλητες CD, απλα θα δημιουργησεις 10000 νεες θεσεις εργασιας για μικροπωλητες CD. Ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων.μάλιστα. Δεν προέκυψα πουλημένος αλλά βολεμένος....Η άποψή μου παραμένει: Ματαιοπονείς. Αυτό που ονειρεύεσαι ποτέ δεν υπήρξε ποτέ πουθενά. κυνήγα το όσο θέλεις. Όσο για το που οδηγούν οι λύσεις του πιτσιρίκου, είναι παραπάνω απο σίγουρο. Έχει ήδη ξανασυμβεί ! Επιπλέον άν είναι τόοοσο αποτελεσματικές ίσως και να μπορείς να μας εξηγήσεις πως και είναι προτιμητέες μόνο απο τους Αφρικάνους. Μας έχεις ίδιους ? τότε θα δεχτείς πως όπως και εκεί, έτσι και εδώ λύση δεν θα δωθεί και το αίμα θα πάει γόνα. Ευχομαι μόνο να είσαι εδώ για να απολαύσεις το έργο των επιθυμιών σου, να πληρώσεις το τίμημα αυτών, και να μη την δείς πρόσφυγας. Αλλωστε σύμφωνα με εσένα τίποτα κακό δεν θα συμβεί. Έτσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 30, 2013 #14428 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Αν συμβει αυτο που επιθυμω θα συμβει σε παγκοσμια κλιμακα οποτε οπου και να πας προσφυγας δεν θα "γλυτωσεις".Στα υπολοιπα παραμυθακια που εχεις αναγαγει σε "νομους που επαναλαμβανονται στην ιστορια" σε παραπεμπω σε ενα παγκοσμιο νομο της φυσης που ισχυει απο την βιολογια και την εξελικτικη θεωρια μεχρι την κοινωνιολογια.Without order nothing exists,Without chaos nothing evolves.Τα υπολοιπα ειναι για εσωτερικη καταναλωση. Αυτα με τους Αφρικανους δεν καταλαβα που παει οποτε το αφηνω. Μαλλον το ειπες σε φαση εντυπωσιασμου. Εκτος αν πιστευεις οτι εκει περα γινεται καμια σοβαρη επανασταση και δεν σφαζονται απλα για να κυβερνησει ο ενας ή ο αλλος οσο οι "αλλοι" απλα τους παιρνουν τα διαμαντια με ανταλλαγμα οπλα για να αλληλο-σκοτωνονται. Αν δεν το πιστευεις αυτο περιμενε μεχρι να παρουν 20-25%+ τα ορκ εδω για να το δεις live.Σου ευχομαι λοιπον κι εγω με τη σειρα μου να δεις καποτε μια αστυνομια/συμβουλιο να ελεγχει αυτους που την πληρωνουν ωστε να μην χρειαζεται εγω (και οι ομοιοι μου) να ματαιοπονουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 30, 2013 #14429 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 [MENTION=1498]SLN[/MENTION] Πιάνομαι απο το δεύτερο συνθετικό του "ματαιοπονουμε" και ρωτάω. Τι ακριβώς κανεις δλδ για να αλλάξει η κατάσταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούνιος 30, 2013 #14430 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 [MENTION=1167]colt3003[/MENTION]Ο υπαρκτός σοσιαλισμός αποτυχημένο μοντέλο ενώ ο καπιταλισμός επιτυχημένο! Για τον πρώτο "δεν ακούμε ούτε κουβέντα" για τον δεύτερο ήμαστε διατεθειμένοι να ενώσουμε τα κουρέλια του και να προσποιηθούμε ότι δουλεύει.Ένας μεγάλος κομμουνιστής : P είχε πει κάποτε: «Η ελευθερία της δημοκρατίας δεν είναι ασφαλής εάν οι άνθρωποι ανέχονται την ανάπτυξη της ιδιωτικής δύναμης σε βαθμό που αυτή να γίνεται ισχυρότερη από το ίδιο το δημοκρατικό κράτος. Αυτή είναι η ουσία του φασισμού, ο έλεγχος της κυβέρνησης από έναν ιδιώτη, μια ομάδα η από οποιαδήποτε ιδιωτική δύναμη μπορεί να ασκήσει τέτοιο έλεγχο».Αυτό βιώνουμε σήμερα.Το είχα βάλει αλλού αλλά αξίζει τον κόπο[ame=http://www.youtube.com/watch?v=EjVvawmUt8I]American Fascism: Ralph Nader Decries How Big Business Has Taken Control of the U.S. Government 1/2 - YouTube[/ame][ame=http://www.youtube.com/watch?v=oIZtPsAG33U]American Fascism: Ralph Nader Decries How Big Business Has Taken Control of the U.S. Government 2/2 - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 30, 2013 #14431 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 [MENTION=1498]SLN[/MENTION] Πιάνομαι απο το δεύτερο συνθετικό του "ματαιοπονουμε" και ρωτάω. Τι ακριβώς κανεις δλδ για να αλλάξει η κατάσταση; 1) Bank run 2) Δεν ψηφιζω το αβαταρ σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Ιούνιος 30, 2013 #14432 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Μένουμε Ελλάδα <3Ακριβότερες οι κλήσεις και η αποστολή SMS σε εθνικά κινητά δίκτυα από ότι σε περιαγωγή εντός Ε.Ε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 30, 2013 #14433 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 1) Bank run 2) Δεν ψηφιζω το αβαταρ σου Ωραίος. Αν αρχίσεις και βλέπεις και ΕΡΤ online μόλις αλλάξουν τα κοζα θα μπορείς να κανεις και αίτηση για αντιστασιακή σύνταξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 30, 2013 #14434 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 (edited) Ωραίος. Αν αρχίσεις και βλέπεις και ΕΡΤ online μόλις αλλάξουν τα κοζα θα μπορείς να κανεις και αίτηση για αντιστασιακή σύνταξη.Ενα ονειρο ζωης αρχιζει να παιρνει σαρκα και οστα. Αν παλι δεν αλλαξουν τα κοζα δεν τρεχει τιποτα. Δεν χανομαστε... θα βαλώ αβαταρ τον Αντωνη θα γινω γαλαζιο παιδι να τρεχω στα συνεδρια και θα περιμενω διορισμο. Το παν ειναι να εχεις εναλλακτικες.edit: Στην περιπτωση Βου που δεν μου βγει η επανασταση, πρεπει να αρχισω να ακουω και Σφακιανακη και να τρεχω οπου παει να πεταω λουλουδια και να μερακλωνω ή μπορω να "κατσω" στην χιπ χοπ? Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 30, 2013 από SLN Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιούνιος 30, 2013 #14435 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 [MENTION=1167]colt3003[/MENTION]Ο υπαρκτός σοσιαλισμός αποτυχημένο μοντέλο ενώ ο καπιταλισμός επιτυχημένο! Για τον πρώτο "δεν ακούμε ούτε κουβέντα" για τον δεύτερο ήμαστε διατεθειμένοι να ενώσουμε τα κουρέλια του και να προσποιηθούμε ότι δουλεύει.Ένας μεγάλος κομμουνιστής : P είχε πει κάποτε: «Η ελευθερία της δημοκρατίας δεν είναι ασφαλής εάν οι άνθρωποι ανέχονται την ανάπτυξη της ιδιωτικής δύναμης σε βαθμό που αυτή να γίνεται ισχυρότερη από το ίδιο το δημοκρατικό κράτος. Αυτή είναι η ουσία του φασισμού, ο έλεγχος της κυβέρνησης από έναν ιδιώτη, μια ομάδα η από οποιαδήποτε ιδιωτική δύναμη μπορεί να ασκήσει τέτοιο έλεγχο».Αυτό βιώνουμε σήμερα.Σαν τι θα ήθελες να ακούσουμε δηλαδή για τον υπαρκτό σοσιαλισμό ? Αν οι αλυσιδωτές πτώσεις των καθεστώτων είναι ψέμμα, αν το ότι άφησαν όλο τον κόσμο τους σε απόλυτη ένδεια είναι ψέμμα, αν κάπου κάπου επέβαλαν την πειθώ των επιχειρημάτων τους με τάνκς είναι ψέμμα, αν ο Όργουελ που τον έχω διαβάσει, είναι ψέυτης, άν ο Καπλάνι που επίσης έχω διαβάσει είναι ψέυτης, αν οι μαρτυρίες με όσους εξ Αλβανίας έχω συσζητήσει είναι ψεύτες, τότε έχω λάθος. Τι απο τα παραπάνω όμως είναι ψέμμα ?? Και θα προτιμούσα, αφού με τιμάτε με το χρόνος σας να με διαβάσετε, μην παρακάμπτετε: Αρχική απάντηση απο εμένα λίγα πόστ πιο πάνω: Το ζήτημα λοιπόν είναι το εξής: Είτε φτιαχουμε/τε/νε ενα κράτος που θα έχει ένα μίνιμουμ ισονομίας και θα τείνουμε να πλησιάσουμε κράτη που τα πολιτικά τους συστήματα καταφέρνουν να παρέχουν ισονομία για όλους πλην όσο το δυνατόν λιγότερων, είτε το σύνολο των πολιτών διαπιστώνει / επιλέγει πως αυτό δεν είναι αρκετό και προτείνεται μια δικαιότερη λύση. Ο καπιταλισμός δεν έιναι ότι δικαιότερο υπάρχει. Πολύ ωραία. Και εγώ επιμένω και ξανά μανά λέω:Και ο υπαρκτός σοσιαλισμός δεν ήταν ότι δικαιότερο υπήρξε, και ευτυχώς μας άφησε γειά.Και η προσφυγή στη βία (όπως πρεσβεύει ο πιτσιρίκος) δεν θα αποτελέσει λύση στον μετασχηματισμό / κατάρρευση / όπως_θές_πέστο του καπιταλισμού. Ισα ισα θα κάνει τα πράματα χειρότερα για περισσότερους (συμφωνώντας με εσένα που έγραψες πιο πάνω, πως όποτε δοκιμάστηκε μια γρήγορη [και βίαια θα συμπληρώσω εδω] αλλαγή στην Ελλάδα [παντού θα διωρθώσω] αυτή ήταν πάντα προς το χειρότερο). Βέβαια η ζωή των ''επαναστατών'' θα βελτιωθεί δραματικά, αλλά θα είναι εφήμερο.Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: Υπάρχει κάποια σοβαρή αντιπρόταση ή να αφήσουμε εργολαβία την επανάσταση στον πιτσιρίκο-ράμπο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 30, 2013 #14436 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 (edited) Ενα ονειρο ζωης αρχιζει να παιρνει σαρκα και οστα. Αν παλι δεν αλλαξουν τα κοζα δεν τρεχει τιποτα. Δεν χανομαστε... θα βαλώ αβαταρ τον Αντωνη θα γινω γαλαζιο παιδι να τρεχω στα συνεδρια και θα περιμενω διορισμο. Το παν ειναι να εχεις εναλλακτικες.Δε σε κόβω για Καλαματιανο οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένεις να αλλάξουν τα κοζα. Ο Myralis έχει ήδη πετάξει κανα 2 φορές στη ζουλα οτι η Ελλάδα έχει λίγους δημόσιους υπαλλήλους οπότε φαντάζομαι οτι το κόμμα που υποστηρίζει θα κινήσει αξιοκρατικες αλά 1981 διαδικασίες προκειμένου να στελεχωθεί ο δημόσιος τομέας με ικανά άτομα.Οσον αφορά το Σφακιανακη. Αργησες ρε συ. Μεγαλώσες πολυ για να μάθεις τώρα την τέχνη του λουλουδοπολεμου. Είναι όπως η Jedi academy. Ξεκινάς απο μικρός εκει. Πέραν τούτου είναι ολίγον τι αντιφατικο να είσαι fan και του Νοτη και του Αντώνη. Η ψυχούλα μου το ξέρει τι τραβάω κάθε φορά που κάπου εκει στις 2 το πρωι μετα το πρόβατα ξυπνάτε αρχίζει και τα χώνει στον Αντώνη.Ασε που ο λουλουδοπολεμος είναι ακριβό σπορ, ειδικά για όσους περιμένουν διορισμό. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 30, 2013 από LL_NEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 30, 2013 #14437 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Ο Myralis έχει ήδη πετάξει κανα 2 φορές στη ζουλα οτι η Ελλάδα έχει λίγους δημόσιους υπαλλήλους οπότε φαντάζομαι οτι το κόμμα που υποστηρίζει θα κινήσει αξιοκρατικες αλά 1981 διαδικασίες προκειμένου να στελεχωθεί ο δημόσιος τομέας με ικανά άτομα.Τι έκανα?Α, το να ακούμε για αξιοκρατία στον Δ.Τ. από άνθρωπο που ψήφισε Ν.Δ. πάει πολύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 30, 2013 #14438 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Τι έκανα?Α, το να ακούμε για αξιοκρατία στον Δ.Τ. από άνθρωπο που ψήφισε Ν.Δ. πάει πολύ...Εσυ δεν είπες πριν κανα 2-3 σελίδες οτι η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχει λιγότερους δημ υπαλλήλους;Οσον αφορά την αξιοκρατία, αστο. Όταν σταματήσετε να υπερασπίζεστε δικαιώματα κλικων (υπάλληλοι της βουλής, ΕΡΤ) έλα να μου ξαναμιλησεις. Με τη στάση σας γίνεστε συνένοχοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 30, 2013 #14439 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Δε σε κόβω για Καλαματιανο οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένεις να αλλάξουν τα κοζα. Ο Myralis έχει ήδη πετάξει κανα 2 φορές στη ζουλα οτι η Ελλάδα έχει λίγους δημόσιους υπαλλήλους οπότε φαντάζομαι οτι το κόμμα που υποστηρίζει θα κινήσει αξιοκρατικες αλά 1981 διαδικασίες προκειμένου να στελεχωθεί ο δημόσιος τομέας με ικανά άτομα.Οσον αφορά το Σφακιανακη. Αργησες ρε συ. Μεγαλώσες πολυ για να μάθεις τώρα την τέχνη του λουλουδοπολεμου. Είναι όπως η Jedi academy. Ξεκινάς απο μικρός εκει. Πέραν τούτου είναι ολίγον τι αντιφατικο να είσαι fan και του Νοτη και του Αντώνη. Η ψυχούλα μου το ξέρει τι τραβάω κάθε φορά που κάπου εκει στις 2 το πρωι μετα το πρόβατα ξυπνάτε αρχίζει και τα χώνει στον Αντώνη.Ασε που ο λουλουδοπολεμος είναι ακριβό σπορ, ειδικά για όσους περιμένουν διορισμό.Εξαρταται απο το βιογραφικο ρε συ. Τοση χαρτουρα εχω μαζεψει. Αφου μεταφερω τα εκλογικα μου δικαιωματα στην Καλαματα, αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του και δεν με βαλει (υφ)υπουργο στον επομενο ανασχηματισμο... (Κοντα ειναι λογικα... Ακολουθει την πορεια του Αντρεα το 87-89 με ανασχηματισμους καθε 15μερο για να εχει ελπιδα να βγαλει την 4ετια) πιστευω οτι χτυπαω ανετα διοικητικη θεση (major) δημοσιου οργανισμου.Τοτε θα μου επιτρεπει το πε-η-τσεκ μου να πεταξω 40-50 καλαθακια στον Αητο που πεθαινει στον αερα. Ξερω επισης και το "σωμα μου". Τα υπολοιπα θα τα μαθω μετα τον διορισμο.Το προβλημα ειναι να αφησω μαλια για να κρυβω τις ωτοασπιδες που θα φοραω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιούνιος 30, 2013 #14440 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2013 Εξαρταται απο το βιογραφικο ρε συ. Τοση χαρτουρα εχω μαζεψει. Αφου μεταφερω τα εκλογικα μου δικαιωματα στην Καλαματα, αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του και δεν με βαλει (υφ)υπουργο στον επομενο ανασχηματισμο... (Κοντα ειναι λογικα... Ακολουθει την πορεια του Αντρεα το 87-89 με ανασχηματισμους καθε 15μερο για να εχει ελπιδα να βγαλει την 4ετια) πιστευω οτι χτυπαω ανετα διοικητικη θεση (major) δημοσιου οργανισμου.Τοτε θα μου επιτρεπει το πε-η-τσεκ μου να πεταξω 40-50 καλαθακια στον Αητο που πεθαινει στον αερα. Ξερω επισης και το "σωμα μου". Τα υπολοιπα θα τα μαθω μετα τον διορισμο.Το προβλημα ειναι να αφησω μαλια για να κρυβω τις ωτοασπιδες που θα φοραω.Με το μισθό του γενικού γραμματέα στα 3500 ευρα με το ζόρι να στριμωχτεις δεύτερο τραπέζι πίστα (και αυτο χλωμο). Γι αυτο σου λέω. Να αλλάξουν τα κοζα να έρθει το φίλοπτωχο ταμείο στα πράγματα να επανέλθουν οι μισθοί στα προ της κρίσης επίπεδα να μπορείς να κινήθεις σαν άνθρωπος. Χωρίς 3 επικαθιμενα γαρύφαλλα στον άρχοντα θα μαζέψουν τα υπόλοιπα τραπέζια υπογραφές για να σε διώξουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts