colt3003 Φεβρουάριος 24, 2013 #13301 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 (edited) Σκεψου δηλαδη κι εγω να μην εγραφα οτι να αφησουμε τα ευχολογια και να κοιταξουμε ποια ειναι η πραγματικοτητα και απεναντι σε αυτην την πραγματικοτητα, ποια ειναι η θεση σου/μου/μας σαν πολιτων που κοιταμε να διαφυλαξουμε τα συμφεροντα του κρατους (κρατους-πολιτων και οχι κρατους-Σαμαρα-Μπενι-Φωτη).Σου εγραψα, οτι το ξεπουλησαμε (αοριστος) οσο-οσο και ρωτησα ποια ειναι η θεση σου και ενω συμφωνεις οτι το ξεπουλησαμε (αοριστος)... γραφεις επρεπε να το πουλησουμε αλλα να κανουμε καλυτερο ντιλ και δεν θελω να παμε σε Σταλινικα μοντελα και αλλα λογια ν'αγαπιομαστε......και πάνω που έλεγα πως ήμουν σαφής....Ποιά είναι η θέση μου? μα είπα : εκμετάλλευση του πλούτου με τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το κράτος και την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ποίος μπορεί να το κάνει /εξαγγείλει αυτό ?1. η τρέχουσα τριανδρία ? είπαμε αυτοί το δώκανε φτηνά 2. Ο Αλέξης ? Το έλπιζα αλλά δεν το λέει. Είπε πως θα τους διώξει αλλά δεν είπε με τι θα (και αν) θα τους αντικαταστήσει. Δεν μου κάνει.3. Χ.Α. ? δεν ξέρω αν και απο που έχουν αντιγράψει κάτι. Άλλωστε δεν φαίνεται να είναι στις άμεσες προτεραιότητες τους.Συμπέρασμα: Η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος (τουλάχιστον αυτοί απο τους οποίους αναμένουμε να αναλάβουν την εξουσία στο προσεχές μέλλον) δεν έχει στα σχέδια του σαφή τρόπο για το πως θα εκμεταλλευτούμε σωστά τον πλούτο μας. Οπότε τι ρωτάς ποια είναι η θέση μου, όταν δεν υπάρχει πολιτικός συνδυασμός που να την εκφράζει ? Άλλωστε ο κόσμος ακόμα ειναι διχασμένος στο αν πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο ή όχι. Η/Οι πολιτική/οι ακολουθούνε αυτή την τάση. Αμα αποφασίσουμε, βλέπουμε.[MENTION=1839]MaGiCMaN[/MENTION]: Ωραία λοιπόν. Τα μεταλεία βλάπτουν. Για το πετρέλαιο ας μη το συζητάμε κάν. Ρύπανση του χαμού. Ο λιγνίτης επίσης χαλάει περιβάλλον και πνευμόνια, και οι ανεμογεννήτριες σκοτώνουνε τις κίχλες. Τι μας μένει ? πυρηνική ενέργεια ? Εγώ μέσα είμαι αλλά δεν ξέρω για τους άλλους. Να γυρίσουμε στα κεριά ? Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 24, 2013 από colt3003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Φεβρουάριος 24, 2013 #13302 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 το μαμησες.σου ειπα εγω να γυρισουμε στα κερια?απλα, ο καθενας σκεφτεται μακρια απο τον ποπο μου. οταν θα ερθει κατι στα μερη του καθενος, τοτε θα ζοριστει.εαν κανουν ορυχειο, στο νησι σου, θα μεινεις απραγος?εγω οχι αν γινει κατι στα μερη μου. θα με βρουν απεναντι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Φεβρουάριος 24, 2013 #13303 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 το μαμησες.σου ειπα εγω να γυρισουμε στα κερια?απλα, ο καθενας σκεφτεται μακρια απο τον ποπο μου. οταν θα ερθει κατι στα μερη του καθενος, τοτε θα ζοριστει.εαν κανουν ορυχειο, στο νησι σου, θα μεινεις απραγος?εγω οχι αν γινει κατι στα μερη μου. θα με βρουν απεναντι.Ορυχείο δεν έχουν κάνει. Έχουμε όμως λατομεία. Τα οποοία φρόντισαν να τα κλείσουν γιατί δεν ήταν σε θέση να επιβάλλουν όρους εξόρυξης. Το αποτέλεσμα είναι να ακριβοπληρώνουμε το μπετό, προς όφελος των μεταφορέων των αδρανών υλικών στο νησί. Με αυτή την λογική ''μακριά απο εμένα'' δεν θα έπρεπε να έχουμε λιγνιτορυχεία και εργοστάσια παραγωγής ρεύματος απο λιγνίτη (το 48% της παραγωγής ρεύματος). Και τότε πώς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Φεβρουάριος 24, 2013 #13304 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 (edited) εγω προσωπικα δεν εχω δει κοσμο απο την κοζανη/πτολεμαιδα, να διαμαρτυρεται..γνωστοι μου απο κοζανη, μου ελεγαν, οτι παρακαλουσε ο κοσμος να μπει να δουλεψει, και μιλαμε για χρονια πριν, για καλα χρονια δηλαδη..τα αποτελεσματα, ηρθαν μετα απο χρονια. ισως, τωρα που το σκεφτομαι, να μην διαμαρτυροταν παλια ο κοσμος στην κοζανη, γιατι δεν υπαρχει πληροφορηση οπως τωρα...επισης, οι αποζημιωσεις ηταν μεγαλες, για αυτους που τα χωρια τους, καταστραφηκαν, για να βγει ο λιγνιτης...η γνωμη μου, ειναι οτι ο καθενας, ειναι υπευθυνος να προστατεψει τον τοπο του.υ.γ για τον πως μπορει να γινει παραγωγη ρευματος, θεωρω τις ανεμογενητριες και τα φωτοβολταικα τα ιδανικοτερα..αν το σκεφτεις, απο το κολπο ολο του λιγνητη τρωνε πολλοι. μηχανηματα, μηχανικοι, εργαλεια, εργατες κτλ χιλια δυο πραγματα...και πιστευω, οτι στοιχιζει πολυ περισσοτερο, απο την τοποθετηση και ανεμογενητριων... απλα το ''συστημα'' δεν δουλευει. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 24, 2013 από MaGiCMaN Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Φεβρουάριος 24, 2013 #13305 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 υ.γ για τον πως μπορει να γινει παραγωγη ρευματος, θεωρω τις ανεμογενητριες και τα φωτοβολταικα τα ιδανικοτερα..Και εγώ. Ωστόσο για κάθε λύση υπάρχει και ένα πρόβλημα στο Ελλάντα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Φεβρουάριος 24, 2013 #13306 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 Οπότε τι ρωτάς ποια είναι η θέση μου, όταν δεν υπάρχει πολιτικός συνδυασμός που να την εκφράζει ? Ok τωρα εννοησα.Περιμενουμε να ερθει ο πολιτικος συνδυασμος που θα μας εκφραζει.Αντε πες μαζι σου... Μεχρι τοτε τι γινεται? Μονος τους θα ερθει? Εμεις τι θα κανουμε για να ερθει πιο γρηγορα (ή εστω να ερθει καποτε) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Φεβρουάριος 24, 2013 #13307 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 Περιμενουμε να ερθει ο πολιτικος συνδυασμος που θα μας εκφραζει.Αντε πες μαζι σου... Μεχρι τοτε τι γινεται? Μονος τους θα ερθει? Εμεις τι θα κανουμε για να ερθει πιο γρηγορα (ή εστω να ερθει καποτε) ?Γιατί ? πιστεύεις ότι θα επικρατήσει κανείς απο τους υπάρχοντες μετά το τέλος όλων αυτών που ζούμε ? Όπως ξαναείπα, Δεν ξέρω. Σε αντίθεση με άλλους, δεν κατέχω απόλυτες αλήθειες, και δεν διαθέτω λύσεις προς πώληση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Φεβρουάριος 24, 2013 #13308 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2013 Γιατί ? πιστεύεις ότι θα επικρατήσει κανείς απο τους υπάρχοντες μετά το τέλος όλων αυτών που ζούμε ? Ασχετο... Ουτε στο ελαχιστο δεν με νοιαζει αν θα επικρατησει κανεις μετα το τελος ολων αυτων. Αλλα πιστευω ακραδαντα οτι δεν χρειαζεται να "επικρατησει" κανεις. Την δουλεια τους (θα) την κανουνε και θα φυγουνε, ειτε κυριοι, ειτε κυνηγημενοι, οπως εχει γινει σε τοσες αλλες χωρες. Το κακο ειναι οτι η ιστορια επαναλαμβανεται και κανεις δεν μαθαινει απο αυτην. Ολοι νομιζουν οτι "σε μας, ειναι αλλιως" Δυστυχως με αυτα που βλεπω μερα με τη μερα τεινω να πιστευω οτι θα φυγουνε "κυριοι". Τι θα αφησουνε πισω δεν ξερω. :help1:Προς το παρον, με απασχολει περισσοτερο να επιβιωσω εγω μεχρι το τελος και ακολουθως το πότε και τί θα ερθει "μετα".Οι "λυσεις προς πωληση" ειτε λεγονται πολιτικοι, ειτε Μεσσιες, ειναι γιαυτους που ψαχνουν να "αγορασουν" κατι... Εγω το μονο που παλευω να αγορασω ειναι καμια μητρικη, οχι "λυσεις" στα προβληματα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Φεβρουάριος 25, 2013 #13309 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 Ασχετο... Ουτε στο ελαχιστο δεν με νοιαζει αν θα επικρατησει κανεις μετα το τελος ολων αυτων. Αλλα πιστευω ακραδαντα οτι δεν χρειαζεται να "επικρατησει" κανεις. Την δουλεια τους (θα) την κανουνε και θα φυγουνε, ειτε κυριοι, ειτε κυνηγημενοι, οπως εχει γινει σε τοσες αλλες χωρες. Το κακο ειναι οτι η ιστορια επαναλαμβανεται και κανεις δεν μαθαινει απο αυτην. Ολοι νομιζουν οτι "σε μας, ειναι αλλιως" Δυστυχως με αυτα που βλεπω μερα με τη μερα τεινω να πιστευω οτι θα φυγουνε "κυριοι". Τι θα αφησουνε πισω δεν ξερω. :help1: Προς το παρον, με απασχολει περισσοτερο να επιβιωσω εγω μεχρι το τελος και ακολουθως το πότε και τί θα ερθει "μετα". καλώς ήλθες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 25, 2013 #13310 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 (edited) εγω προσωπικα δεν εχω δει κοσμο απο την κοζανη/πτολεμαιδα, να διαμαρτυρεται..γνωστοι μου απο κοζανη, μου ελεγαν, οτι παρακαλουσε ο κοσμος να μπει να δουλεψει, και μιλαμε για χρονια πριν, για καλα χρονια δηλαδη..τα αποτελεσματα, ηρθαν μετα απο χρονια. ισως, τωρα που το σκεφτομαι, να μην διαμαρτυροταν παλια ο κοσμος στην κοζανη, γιατι δεν υπαρχει πληροφορηση οπως τωρα...επισης, οι αποζημιωσεις ηταν μεγαλες, για αυτους που τα χωρια τους, καταστραφηκαν, για να βγει ο λιγνιτης...η γνωμη μου, ειναι οτι ο καθενας, ειναι υπευθυνος να προστατεψει τον τοπο του.υ.γ για τον πως μπορει να γινει παραγωγη ρευματος, θεωρω τις ανεμογενητριες και τα φωτοβολταικα τα ιδανικοτερα..αν το σκεφτεις, απο το κολπο ολο του λιγνητη τρωνε πολλοι. μηχανηματα, μηχανικοι, εργαλεια, εργατες κτλ χιλια δυο πραγματα...και πιστευω, οτι στοιχιζει πολυ περισσοτερο, απο την τοποθετηση και ανεμογενητριων... απλα το ''συστημα'' δεν δουλευει.Σηκώνει μεγάλη κουβέντα.Ο λιγνίτης υπάρχει.Τα φωτοβολταϊκά που θα τα βρεις?Δεν θα τα αγοράσεις?Από τι κατασκευάζονται από αέρα? Κι αυτά επιβαρύνουν το περιβάλλον.Που θα τα βάλεις? Θα κάνεις την Κοπαΐδα φωτοβολταϊκό πάρκο ή θα τα βάζει ο κάθε 'επενδυτής' αυτόνομα? Και αν τα βάζει αυτόνομα ο 'επενδυτής', ποιος θα τα φυλάει?Εδώ κλέβουν σωλήνες χαλκού και φρεάτια χαλκού από κατοικημένες περιοχές (ξηλώνουν εγκαταστάσεις ύδρευσης σε σπίτια). Πώς θα σώσεις τα φωτοβολταϊκά από τους γύφτους? Με αίμα - τιμή - χρυσά αυγά και ελληνικό ήλιο της βεργίνας?Για το περιβάλλον:Είναι σαν να λες κάνω 500 χιλιόμετρα το χρόνο αλλά επειδή είμαι οικολόγος αλλάζω το αμάξι του 1980 που έχω με ένα του 2012. Ναι μεν καις λιγότερο, αλλά για την κατασκευή του αυτοκινήτου αυτού έκαψες CO2 (και άρα δαπάνησες ενέργεια) όσο να κινούσες το παλιό 50 χρόνια.Για τη ρύπανση:Πού είναι καλύτερα να ρυπάνεις, στην Κοζάνη ή στην Αττική? Δεν εννοώ ότι η Κοζάνη πρέπει να την πληρώνει, αλλά σκέψου ότι αν βάλεις κι άλλα εργοστάσια στην Αττική θα πεθάνουν όλοι.Αν θες καθαρό περιβάλλον, η μόνη ενέργεια είναι η πυρηνική. Το μειονέκτημά της είναι ότι στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά, θα μολύνεις απότομα και με αρκετές συνέπειες. Φυσικά από τη στιγμή που υπάρχει στην ευρύτερη γειτονιά της βορείου Ελλάδας (Βουλγαρία) είναι βλακεία να μην έχει και η Ελλάδα 1 εργοστασιάκι.Η εξίσωση είναι damn simple => λεφτά = ενέργεια.το μαμησες.σου ειπα εγω να γυρισουμε στα κερια?απλα, ο καθενας σκεφτεται μακρια απο τον ποπο μου. οταν θα ερθει κατι στα μερη του καθενος, τοτε θα ζοριστει.εαν κανουν ορυχειο, στο νησι σου, θα μεινεις απραγος?εγω οχι αν γινει κατι στα μερη μου. θα με βρουν απεναντι.Υπάρχει μια χρυσή τομή μεταξύ του συμφέροντος και του ιδανικού.Π.χ. για να κατασκευαστεί το μετρό στην Αθήνα (επειδή λες για τον τόπο του καθενός) διαλύθηκαν μερικοί τόνοι αρχαίων και κειμηλίων.Όλη η Αθήνα έχει από κάτω μια άλλη Αθήνα του Περικλέους. Τι να κάνουμε, να φύγουμε να πάμε αλλού? Όσον αφορά την μπούρδα με τον τόπο μου και τον τόπο σου, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια του πολιτικού συστήματος για να βγάζουν κομματόσκυλα βουλευτές από τα κωλοχώρια με 5 ψήφους.Κι εγώ έχω χωριό αλλά δεν θα πάω να ψηφίσω τον κάθε ηλίθιο που εκμεταλλεύεται την αγραμματοσύνη της μάζας για να το παίζει μετά εκπρόσωπος του λαού (π.χ. Ταμήλος!).Η χώρα έχει κεντρική κυβέρνηση, και αυτή η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίζει που θα γίνεται και τι, αλλιώς αν η τοπική βυσματο-αυτοδιοίκηση θέλει να αποφασίσει, ας της κοπούν τα κρατικά κονδύλια και να προσπαθησει να τα βγάλει πέρα αυτόνομα, όπως στο UK, και να δω τι θα λέτε όταν τα δημοτικά τέλη θα έρχονται 1500 ευρώ το χρόνο (για να πληρώνετε όλα τα βύσματα που μπήκαν στους ΟΤΑ - ξαναβλέπε UK). Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 25, 2013 από sotiris Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Φεβρουάριος 25, 2013 #13311 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 καταρχήν All welcome to thread page 666!!! :devil:Περίεργο το πράγμα με την ενέργεια... Οι Γερμανοί και οι Κινέζοι παρακαλάνε να αγοράσουμε τα φτιαγμένα προ 10ετίας (?) ηλιακά τους Panel ώστε να πουλήσουν την παραγωγή τους. Ως γνωστόν οι παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα ηλιακά πάνελ δεν είναι αποδοτική σε συνάρτηση με την τιμή τους. Προσωπικά θεωρώ την ηλιακή ενέργεια μ@λ@κι@ αυτή τη δεδομένη στιγμή και κανείς μα κανείς δεν πρέπει να ασχοληθεί σε μια τέτοια επένδυση. Ίσως άμα βελτιωθεί η απόδοσή τους και πέσει και η τιμή τους να αξίζει. Προς το παρών μακρυά.Η αιολική ενέργεια είναι εκεί που πρέπει να επενδύσει η χώρα. Δεν κατανοώ τους πολίτες γιατί δεν αφήνουν να κατασκευαστούν σε συγκεκριμένα σημεία ανεμογεννήτριες (μακρυά από τους τόπους διαμονής αυτών). Η απόδοσή τους σε σύγκριση με την τιμή εγκατάστασής τους αξίζει την επένδυση, και θα δώσει 1. καθαρότατη ενέργεια στα νησιά (που φυσάει 360 μέρες το χρόνο) και στην υπόλοιπη Ελλάδα2. ΔουλειέςΑλλά όχι, θα μας χαλάσει την αισθητική...τρίχες κατσαρές...Στην Σαμοθράκη οι ανεμογεννήτριες φαίνονται από πολύυυυ μακρυά ή στην Σύρο είναι πάνω σε ένα βουνό...Πρέπει σιγά σιγά (ή μάλλον γρήγορα) να ξεφύγουμε από τον λιγνίτη, γιατί με τα πρόστιμα που πληρώνουμε στην Ε.Ε. την κάνει πανάκριβη μορφή ενέργειας.Με το πυρηνικό εργοστάσιο το πρόβλημα λέγεται "απόβλητα". Δεν ξέρω την τεχνολογία αλλά αν μου εγγυηθούν (μαγικά) ότι δεν θα γίνει καμιά καταστροφή ποτέ, και ότι τα πυρηνικά απόβλητα ανακυκλώνονται ή δεν παράγονται τότε είμαι υπέρ. Αλλά σε μια χώρα με παρελθόν σε σεισμούς και χωρίς ειδικευμένο προσωπικό (πρέπει να φέρουμε Γάλλους και Γερμανούς μηχανικούς) να μου λείπει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 25, 2013 #13312 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 25, 2013 #13313 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 Υπάρχει μια χρυσή τομή μεταξύ του συμφέροντος και του ιδανικού.Π.χ. για να κατασκευαστεί το μετρό στην Αθήνα (επειδή λες για τον τόπο του καθενός) διαλύθηκαν μερικοί τόνοι αρχαίων και κειμηλίων.Όλη η Αθήνα έχει από κάτω μια άλλη Αθήνα του Περικλέους. Τι να κάνουμε, να φύγουμε να πάμε αλλού? Όσον αφορά την μπούρδα με τον τόπο μου και τον τόπο σου, αυτά είναι καραγκιοζιλίκια του πολιτικού συστήματος για να βγάζουν κομματόσκυλα βουλευτές από τα κωλοχώρια με 5 ψήφους.Κι εγώ έχω χωριό αλλά δεν θα πάω να ψηφίσω τον κάθε ηλίθιο που εκμεταλλεύεται την αγραμματοσύνη της μάζας για να το παίζει μετά εκπρόσωπος του λαού (π.χ. Ταμήλος!).Η χώρα έχει κεντρική κυβέρνηση, και αυτή η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίζει που θα γίνεται και τι, αλλιώς αν η τοπική βυσματο-αυτοδιοίκηση θέλει να αποφασίσει, ας της κοπούν τα κρατικά κονδύλια και να προσπαθησει να τα βγάλει πέρα αυτόνομα, όπως στο UK, και να δω τι θα λέτε όταν τα δημοτικά τέλη θα έρχονται 1500 ευρώ το χρόνο (για να πληρώνετε όλα τα βύσματα που μπήκαν στους ΟΤΑ - ξαναβλέπε UK).Θα στο πω ωμά.Πού μένεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 25, 2013 #13314 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 25,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Στη μνημονιακή Ελλάδα της κρίσης και της στέρησης …λεφτά υπάρχουν για ανακαίνιση οθωμανικών μνημείων! Αυτό προκύπτει από όσα ειπώθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού της Γ.Γ. Πολιτισμού του ΥΠΑΙΘΠΑ με θέμα “Δράσεις τομέα Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ-Πορεία υλοποίησης και μελλοντικές προοπτικές’. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Φεβρουάριος 25, 2013 #13315 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 Το σκάνδαλο με τα ορυχεία στη Χαλκιδική είναι για δικαστήριο εσχάτης προδοσίας. Φυσικά μέχρι να δω το ντοκυμαντερ του Εξάντα πίστευα ότι καίμε τον ιδιώτη που ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Φεβρουάριος 25, 2013 #13316 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 Το σκάνδαλο με τα ορυχεία στη Χαλκιδική είναι για δικαστήριο εσχάτης προδοσίας. Φυσικά μέχρι να δω το ντοκυμαντερ του Εξάντα πίστευα ότι καίμε τον ιδιώτη που ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα. Μην ανησυχείς, δες το δελτίο του MEGA και θα σου περάσει. :hehe: Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Φεβρουάριος 25, 2013 #13317 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 Το σκάνδαλο με τα ορυχεία στη Χαλκιδική είναι για δικαστήριο εσχάτης προδοσίας. Φυσικά μέχρι να δω το ντοκυμαντερ του Εξάντα πίστευα ότι καίμε τον ιδιώτη που ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα.και ηδη ετοιμαζονται και για νεες περιοχες...Νέο μέτωπο στο Κιλκίς | Eλλάδα | Ελευθεροτυπία Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 25, 2013 #13318 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2013 (edited) Θα στο πω ωμά.Πού μένεις?Ναι γι' αυτό (ΚΑΙ γι' αυτό για νά 'μαι 100% σωστός) πλέον μένω στο UK και αυτό που θέλω για το μέλλον είναι να πάω Barca forevah.Ο καθείς κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις εμπειρίες του και με το τι θέλει.Αθήνα για μένα πλέον το κέντρο έχει τελειώσει, όσο κι αν μου αρέσει λόγω του ότι έχω περάσει εκεί όλη μου σχεδόν τη ζωή. Εφόσον η κεντρική διοίκηση επιλέγει να υποβαθμίσει το κέντρο των Αθηνών, από μένα παίρνει μαύρο εμπράκτως σε 100 τομείς με κυριότερο τον εαυτό μου.Δεν είναι ότι δεν πιστεύω στην τοπική διοίκηση, πιστεύω πολύ και σε αυτή και στην άμεση δημοκρατία κλπ., αλλά στην Ελλάδα έχουμε το πρόβλημα των ενώσεων πολιτών. Ενώνονται 10 μαλάκες και λένε 'επισήμως' ********.Π.χ. μου είχε έρθει εκπρόσωπος των κατοίκων πολιτών να μου διαμαρτυρηθεί για τις κεραίες μου (στην ταράτσα στην Αθήνα έχω 4-5 πιάτα και 3-4 grid ελέω AWMN) λέγοντάς μου να βγάλω τις κεραίες του θανάτου των εταιριών κινητής γιατί η τηλεόρασή της δεν έπιανε καλά, και όλα αυτά ενώ μίλαγε στο κινητό. Να της εξηγήσεις τι είναι το dB? Τι είναι η ισχύς? Τι είναι το SNR? Τι θα καταλάβει? Εδώ κοιτάει το πλυντήριο πιάτων και νομίζει ότι το σχεδίασε η NASA. Αυτό μας έχει φάει, ο συνδικαλισμός και η ημι(α)μάθεια, και όπως έλεγε κι ένας καθηγητής μου, όταν συναντώνται 2 ηλίθιοι, η συνολική ηλιθιότητα αυξάνει λόγω συμμετρίας. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 25, 2013 από sotiris Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Φεβρουάριος 26, 2013 #13319 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2013 Η αιολική ενέργεια είναι εκεί που πρέπει να επενδύσει η χώρα. Δεν κατανοώ τους πολίτες γιατί δεν αφήνουν να κατασκευαστούν σε συγκεκριμένα σημεία ανεμογεννήτριες (μακρυά από τους τόπους διαμονής αυτών). Η απόδοσή τους σε σύγκριση με την τιμή εγκατάστασής τους αξίζει την επένδυση, και θα δώσει 1. καθαρότατη ενέργεια στα νησιά (που φυσάει 360 μέρες το χρόνο) και στην υπόλοιπη Ελλάδα2. ΔουλειέςΑλλά όχι, θα μας χαλάσει την αισθητική...τρίχες κατσαρές...Στην Σαμοθράκη οι ανεμογεννήτριες φαίνονται από πολύυυυ μακρυά ή στην Σύρο είναι πάνω σε ένα βουνό...Πολυ μ'αρεσει η ευκολια που αγκαλιάζουμε τις "εναλλακτικες" μορφες παραγωγης ενεργειας...Μεχρι να αρχισει η παραγωγη της ενεργειας (και οχι μονο) να γινεται με κριτηριο το κοινωνικο όφελος και όχι την κονόμα της ιδιοτικης επενδυσης, τοτε καθε μορφη παραγωγης ενεργειας θα εχει και τις αναλογες αρνητικες συνεπειες...Αν ειναι να στραφουμε σε αιολικη/ηλιακη με γνωμονα την προστασια του περιβαλλοντος, αυτο θα πρεπει να γινει με μεγαλο κοστος και μικρο αποτελεσμα, προκειμενου να διασφαλισεις την προστασια του περιβαλλοντος.Δεν εχω προβλημα φυσικα, αλλα αυτο προυποθετει μια διαφορετικη μορφη κοινωνικης, πολιτικης και οικονομικης οργανωσης της κοινωνιας, οπου το πρωτευον ειναι οι κοινωνικες αναγκες και οχι το κερδος.Στο υφισταμενο συστημα παιρνεις τα... παρακατωΧιος 1Χιος 2«Η παραγωγή αιολικής ενέργειας λόγω της μη προβλεψιμότητάς της, αλλά και εξαιτίας της κυμαινόμενης καταναλωτικής ζήτησης, δεν μπορεί εύκολα να καταργήσει την εξάρτησή της από τους συμβατικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας (Hughes, 2011, Oikonomou et el, 2009). Για παράδειγμα, η Δανία που σήμερα καλύπτει το 20% περίπου της κατανάλωσης ρεύματός της από την αιολική ενέργεια, δεν έχει καταφέρει ακόμη να μειώσει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ παράλληλα μειώθηκαν τα εισοδήματά της από τον τουρισμό και υπήρξαν αρνητικές επιπτώσεις στην κτηνοτροφία. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία (που επίσης στηρίζεται ενεργειακά, σε μεγάλο βαθμό, στην εκεί εγκατεστημένη αιολική ισχύ), ως προς τη μείωση των εκπομπών του CO2».«Κατ’ αντιδιαστολή, τα οφέλη που προσφέρονται από την εταιρεία στον τοπικό πληθυσμό, κρίνονται ως μη ικανοποιητικώς ανταποδοτικά, καθώς είναι τα ελάχιστα που προβλέπονται βάσει του Νόμου, και τα οποία αφορούν περιορισμένο τμήμα του εντόπιου πληθυσμού. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι λίγες και θα γίνουν, μάλιστα, ελάχιστες στο μέλλον, λόγω της φύσης της επένδυσης, ενώ παράλληλα οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ θα συνεχίζουν να λειτουργούν, με όλες τις ανάλογες συνέπειες.»«Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα είναι μεγαλύτερο από αυτή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύσιμα. Οπότε, υπάρχουν βάσιμες επιφυλάξεις ως προς το πραγματικό μέγεθος της ανταποδοτικότητας των τελών, το οποίο δεν θα αντιστοιχεί με αυτό που παρουσιάζεται στην Τεχνική Έκθεση της εταιρείας, αφού θα είναι μειωμένο.»«Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός περί δημιουργίας μόνιμων θέσεων απασχόλησης προς τόνωση της τοπικής αγοράς εργασίας είναι ανακριβής και, εφόσον μειωθεί η τουριστική κίνηση ως αποτέλεσμα της καταστροφής του τοπίου, αναμένεται και ανάλογη μείωση των θέσεων εργασίας.»«Έχει μάλιστα αποδειχθεί ότι η αύξηση της παραγωγής αιολικής ενέργειας, αντίθετα, οδηγεί σε πολλαπλάσια αύξηση παραγωγής της αναγκαίας συμβατικής ενέργειας (Dena 2004, Wind Energy Report). Εν πάση περιπτώσει, ο διάλογος επάνω σε αυτό το θέμα παραμένει ανοικτός και τίποτα, στον τομέα της αιολικής ενέργειας, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως δεδομένο.»Ναξος 1Ναξος 2Συνολικά και πέραν των τεχνικών ζητημάτων, πρόκειται για ένα έργο τεραστίων διαστάσεων, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τη φυσιογνωμία του νησιού και την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του σε ηλεκτρική ενέργεια. Το τοπίο πρόκειται να αλλάξει δραματικά, κάτι το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ακόμη και από τη φωτορεαλιστική απεικόνιση στην ίδια τη Μ.Π.Ε. Το νησί αρχίζει να μετατρέπεται σε βιομηχανία παραγωγής και εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και εκτός Ελλάδας. Ήδη, στη Νάξο έχει εγκατασταθεί ένα αιολικό πάρκο ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 7,56 MW με 9 ανεμογεννήτριες, στην Αμμόμαξη της Κορώνου, καθώς και 2 ανεμογεννήτριες ισχύος 1,2 MW, στη θέση Ξηρόκαμπος. Σε αυτά τα ήδη υλοποιημένα έργα, έρχονται τώρα να προστεθούν τα δύο νέα αιολικά πάρκα του Κοπελούζου, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.), η σημερινή κατάσταση εξέλιξης των αιτήσεων για εγκατάσταση και άλλων αιολικών πάρκων στη Νάξο αγγίζει τα 180MW, τη στιγμή που οι μέγιστες ενεργειακές ανάγκες του νησιού δεν ξεπερνούν τα 30MW.Έργα τέτοιων διαστάσεων δεν πραγματοποιούνται προς όφελος του περιβάλλοντος ή των κατοίκων των νησιών, αλλά εξυπηρετούν μόνο τα μεγάλα συμφέροντα και γίνονται σε βάρος του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Οι ανεμογεννήτριες εγκαθίστανται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, ενώ για να φτάσουν μέχρι εκεί διανοίγονται χιλιόμετρα νέων δρόμων μέσα σε δασικές ή μη εκτάσεις, με ολέθριες επιπτώσεις στη χλωρίδα, την πανίδα (συμπεριλαμβανομένης της ορνιθοπανίδας) και στο μοναδικό τοπίο των κυκλαδίτικων νησιών. Επιτρέπεται να γεμίζουν οι κορυφογραμμές των βουνών με ανεμογεννήτριες - πύργους του Άϊφελ, τη στιγμή που οι όροι δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές απαγορεύουν την ανέγερση κτιρίων ύψους άνω των 7,5m. Κάθε έννοια χωροταξικού σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο ουσιαστικά ισοπεδώνεται, καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται σε Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια - ΣΧΟΟΑΠ να επιβάλλουν πιο αυστηρούς όρους για την εγκατάσταση έργων Α.Π.Ε., από αυτούς που προβλέπονται στο Ειδικό Χωροταξικό για τις Α.Π.Ε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 26, 2013 #13320 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2013 μπάζουν τα κείμενα και είναι προφανές ότι θέλουν να προωθήσουν την άρνηση των κατοίκων.Από εκεί και πέρα, διαφωνώ με την τοποθέτηση Α/Μ σε μικρά νησιά, όπως αυτά των κυκλάδων, για λόγους αισθητικής και μόνο. Από την άλλη, πρέπει να βρεθεί κάποια λύση και για αυτά, εκτός αν δεν έχουν πρόβλημα να περνάνε το καλοκαίρι τους με μηχανήματα που υπολειτουργούν λόγω χαμηλής τάσης και έντασης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts