kalwdios Μάϊος 7, 2010 #1281 Μάϊος 7, 2010 Η μορφή της δημοσίευσης και η πυγή της (indymedia). Δε μου επιτρέπουν να τη θεωρήσω σά δεδομένο. Θα προτιμούσα να μου έλεγες οτι το ξέρεις εσύ επειδή το ακουσες απο κάποιο φίλο σου.Πρώτα απ όλα η επιχειρηματολογία ειναι αηδιαστική το λιγότερο.Ξοδεύει 6 points για να δείξει οτι ο χώρος δεν ειχε κατάλληλη πυροπροστασία.1point λεγοντας οτι οι υπάλληλοι δεν ειχαν γνωσεις πρωτων βοηθειών (!!!) κάπου εκεί πετάει και τις απειλές που δέχτηκαν περι απώλυσης οπως υποστηρίζει το κείμενο.και μετά συνεχίσει οτι οι φύλακες έλειπαν κλπ...Είμαστε σοβαροί? Ποιός σοβαρός άνθρωπος θα αναλωθεί σε μιας τέτοιας μορφής επιχειρηματολογία?Αν είναι κανείς τόσο σίγουρος και γνωρίζει ότι δεν έχει βγάλει από το μυαλό του πράγματα και καταστάσεις, δε χρειάζεται να κάνει τόσες περιστροφές γύρω από ένα θέμα.Αρκεί μια πρόταση και τέλος.Οι τάδε απαγόρευσαν από τους υπάλληλους να φύγουν εκείνη την ημέρα από τη τράπεζα. Αυτό και μόνο αποτελεί βόμβα από μόνο του! Όλα τα γύρω γύρω αποδεικνύουν ότι ο συντάκτης όχι μόνο φαντάζεται πράγματα, αλλά ότι δεν έχει τη κοινή λογική να αξιολογήσει τη σοβαρότητα των καταστάσεων…αναμειγνύοντας μια τόσο σοβαρή κατηγορία με το ότι δεν γνώριζαν οι υπάλληλοι από πρώτες βοήθειες... έλεος δηλαδή.Ειναι αδυνατον να συμβαινουν ολα αυτα?? Τα αφεντικα ειναι γνωστο οτι δεν απειλουν για απολυσεις και σου λενε ευχαριστα να απεργησεις.. Αυτη η επιστολη ειναι σ ολο το ιντερνετ αλλα για τι δεν εχει βγει κανενας να την διαψευσει?
Jaco Μάϊος 7, 2010 #1282 Μάϊος 7, 2010 Θα μπορούσε κάλιστα να είσαι και εσύ ένας τέτοιος όπως και εγώ.Όχι δεν θα μπορούσε...Συμφωνώ ωστόσο ότι δεν γεννιούνται γι' αυτό... εννοείται εξάλλου... αλλά σημασία έχει αυτό που κάνουν και αυτό που αντιπροσωπεύουν... και αυτό που σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν, είναι την πλειοψηφία του κόσμου και τα ιδανικά της Δημοκρατίας... εννοείται ότι πολλά φταίνε για το πως κατέληξαν έτσι, αλλά δεν νομίζω ποτέ τα όργανα καταστολής να αντιπροσώπευαν κάτι καλύτερο... σε κανένα κράτος, σε κανένα πλανήτη... εξουσίες προστατεύουν και από αυτές διατάζονται (τις οποίες εξουσίες τις έχει ψηφίσει ο λαός βέβαια)...
Κοπρίτης Μάϊος 7, 2010 #1283 Μάϊος 7, 2010 Ανοιχτή επιστολή εργαζομένου της Μarfin● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.παιδια εαν δεν βγουν επισημα να το διαψευσουνή εαν επιβαιωθει απο αλλους εργαζομενουςμιλαμε για συνενοχη σε εγκληματικο βαθμο...τρια χρονια που εργαζομουνα στη Στουρναραμονο με την ανακοινωση καποιας πορειαςτο καταστημα εμπαινε σε κατασταση ετοιμοτητας καιμε το που πατουσαν ποδι οι διαδηλωτες σε ακτινα 10 λεπτουτο καταστημα εκλεινε και το προσωπικο πηγαινε για καφε μεχρι νεωτεραςστις μεγαλες δε πορειες δεν ανοιγε καθολουδεν ειναι δυνατον να παιζουν με ανθρωπινες ζωες για να βγει η δουλεια μια ημερας
kaynd Μάϊος 7, 2010 #1284 Μάϊος 7, 2010 Ειναι αδυνατον να συμβαινουν ολα αυτα?? Τα αφεντικα ειναι γνωστο οτι δεν απειλουν για απολυσεις και σου λενε ευχαριστα να απεργησεις.. Αυτη η επιστολη ειναι σ ολο το ιντερνετ αλλα για τι δεν εχει βγει κανενας να την διαψευσει?Όχι δεν ειναι αδύνατον να συμβαίνουν όλα αυτα. και φυσικά αν επιβεβαιωθούν με οποιοδήποτε τρόπο από αυτούς που περιγράφει ο Κοπρίτης μιλάμε για πολλαπλό έγκλημα.Αυτό που δε μου αρέσει είναι ο τρόπος που είναι γραμμένα αυτά στα διάφορα γνωστά και συνένοχα portals και ο όχι τόσο προφανής λόγος για τον οποίο γράφονται.
Dolly Μάϊος 7, 2010 #1285 Μάϊος 7, 2010 δεν ειναι δυνατον να παιζουν με ανθρωπινες ζωες για να βγει η δουλεια μια ημερας Και όμως συμβαίνει.Και έγινε ΚΑΙ εχτές (πάλι) ΚΑΙ σήμερα (πάλι)Σήμερα ήρθε ΠΑΛΙ γράμμα από τα κεντρικά να έχουμε φύγει στη 1.00 σαν ένδειξη πένθους, και ξέρεις τι μας είπαν?«Αν θέλει κανείς μπορεί να φύγει, δεν υπάρχει λόγος για την ασφάλεια σας».Σαν να σου λέει η γκόμενα, «αν θέλεις πήγαινε εκεί» , αλλά μόλις γυρίσεις θα σε ΓΑΜ….Την 4η δεν μας είχαν πει ΤΙΠΟΤΑ ως ξαναέγραψα.ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.
Κοπρίτης Μάϊος 7, 2010 #1286 Μάϊος 7, 2010 Και όμως συμβαίνει.Και έγινε ΚΑΙ εχτές (πάλι) ΚΑΙ σήμερα (πάλι)Σήμερα ήρθε ΠΑΛΙ γράμμα από τα κεντρικά να έχουμε φύγει στη 1.00 σαν ένδειξη πένθους, και ξέρεις τι μας είπαν?«Αν θέλει κανείς μπορεί να φύγει, δεν υπάρχει λόγος για την ασφάλεια σας».Σαν να σου λέει η γκόμενα, «αν θέλεις πήγαινε εκεί» , αλλά μόλις γυρίσεις θα σε ΓΑΜ….Την 4η δεν μας είχαν πει ΤΙΠΟΤΑ ως ξαναέγραψα.ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ. αυτο ειναι μεγαλο ζητηματο χω βιωσει κι εγω για αλλα ζητηματακαι να ξερεις (που σιγουρα το ξερεις ηδη)οτι ο μονος τροπος να την βγαλει ο εργαζομενος αλωβητος απο τετοιου ειδους εμμεσους εκβιασμουςειναι εφοσον δεν αποφασισει και πραξει σαν μοναδααλλα συνεννοημενα και συνολικα σαν προσωπικο καταστηματος/γραφειου κτλ...και εαν δυνατον και με τη συμφωνη γνωμη του εκαστοτε τοπικου διευθυντη
astrolabos Μάϊος 7, 2010 #1287 Μάϊος 7, 2010 Υπάρχουν και τα μαντρόσκυλα Γιώργο. Μετά θα είσαι ο "κομμουνιστής" και ο "συνδικαλιστής"
Κοπρίτης Μάϊος 7, 2010 #1288 Μάϊος 7, 2010 Υπάρχουν και τα μαντρόσκυλα Γιώργο. Μετά θα είσαι ο "κομμουνιστής" και ο "συνδικαλιστής"βρε ασε με πουν και Βασιλοφρωνα εαν προκειται για την ασφαλεια μου..χ€στηκα!απλα το ξερεις οτι μεγαλη μεριδα των εργαζομενων ειναι φοβισμενη και παει με το ρευμααλλιως ειναι ενας κακομοιρης μονος του να πει εγω φευγω γιατι φοβαμαικι αλλιως το 1/3 ή οι μισοι απο το δυναμικο ενος καταστηματος-γραφειου να δωσουν το εναυσμα και την ασπιδα στους υπολοιπους, αναλαμβανοντας εκεινοι το αρχικο κοστος του μπροσταρηειδικα μετα απο τετοια περιστατικα δεν θα επρεπε να συζητιεται καν τετοιο θεμααλλα κοιτα να δεις που φτασαμε (και που'σαι ακομα φοβαμαι)
JaguarOne Μάϊος 7, 2010 #1289 Μάϊος 7, 2010 Καλό... Όντως έτσι μας βλέπουν έξω... γιατί κάπως έτσι δεν μας βλέπουμε?
pank Μάϊος 7, 2010 #1290 Μάϊος 7, 2010 Ας έρθει εδω ο κύριος Kipper Wiiliams να δουλεύει 10ωρα+, να παίρνει ψίχουλα, να του ακριβαίνουν το κόστος ζωής και να λέει και ευχαριστώ μην τον απολύσουν, και μετά να δω τι θα κάνει αν του πω : ''Go back to work''.Ο προπαγανδιστής.Ο Άγγλος Πρετεντέρης.Ρε ουστ!!
astrolabos Μάϊος 7, 2010 #1291 Μάϊος 7, 2010 Στην Αγγλία νομίζεις ότι είναι παράδεισος και ότι δουλεύουν τετραωράκι και παίρνουν 4.000 το μήνα;
pank Μάϊος 7, 2010 #1292 Μάϊος 7, 2010 Δεν εχω καθαρή άποψη.Εχω άποψη όμως για εδω, και διαφωνώ με τη φήμη του τεμπέλη για τον Έλληνα.Πολύ δουλεύουμε, χωρίς να είμαστε παραγωγικοί. Χωρίς αντίκρισμα γενικά.Μια διαφορετική ανάγνωση της γελοιογραφίας ήταν.
astrolabos Μάϊος 7, 2010 #1293 Μάϊος 7, 2010 Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια. Εσύ και εγώ μπορεί να δουλεύουμε 10 και 14 ώρες την ημέρα, για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζειν, αλλά ξέρεις πόσοι είναι αυτοί που ζουν εις βάρος των πολλών; Εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλούς τέτοιους. Εργατοπατέρες συνδικαλιστές, προέδρους σωματείων, παρατρεχάμενους, μέλη επιτροπών, κτλ. Αυτό πειράζει τον Άγγλο και τον κάθε Άγγλο που δε γουστάρει να μας σώσει για να μπορεί ο κυρ λαμόγιος να συνεχίζει να ζει εις βάρος μας.
RootX Μάϊος 7, 2010 #1294 Μάϊος 7, 2010 Δεν νομίζω ότι αυτό πειράζει τους έξω Αντώνη, δυστυχώς. Η εντύπωση που έχουν οι συνάδελφοι Αγγλικής, Ιρλανδικής, Γερμανικής, Γαλλικής κλπ καταγωγής είναι ότι τους παίρνουμε την μπουκιά από το στόμα για να την φάμε σε ούζα, φραπέδες και τσιγάρα - δεν κάνω πλάκα. Λίγο οι πολιτικές σκοπιμότητες, πολύ τα media(ή το ανάποδο), κάπως έτσι μας βλέπουν
sotiris Μάϊος 7, 2010 #1295 Μάϊος 7, 2010 Το πρόβλημα είανι οι παράπλευροι αναρχι-δια-κοί που δρουν παραπλεύρως των πορειών.Πιστεύω ότι αν 100.000 δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πλακώσουν 100 *********** (όχι η γιαγιά σου ούτε η προγιαγιά σου, απλά δώσε σε φίλαθλο το σουγιά σου) τότε υπάρχει πρόβλημα, και το πρόβλημα είναι η ανοχή αυτών των απόψεων (κάφτονα τον καραγκιόζη, δουλεύει σε τράπεζα). Προσωπικά έχω τσαντιστεί με τα αναίτια κωλοδάκτυλα σε ΜΑΤ από το σώμα της πορείας, ενώ παραπλεύρως δρούσαν οι αναρχι-δια-κές ομάδες. Δεν βρισκόμουν σε αυτή, αλλά παλαιότερα τους είχαμε φωνάξει μόνο όταν σπάσανε τα ΚΕΠ Συντάγματος, όπου και ψιλολακίσανε =κι ο αναρχ-ιδ-ης φοβέρα θέλει.
BStath Μάϊος 7, 2010 #1296 Μάϊος 7, 2010 Κοίτα τι πήγαν να περάσουν στα μουλωχτά http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/05/2010_336437Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, ειναι ικανοί (και αυτοί που φαίνονται και αυτοί οι "αόρατοι") για τα χειρότερα. Προσοχή και ηρεμία στους δρόμους όσοι κυκλοφορείτε.
sotiris Μάϊος 7, 2010 #1297 Μάϊος 7, 2010 πες μου που είδες 1 φορα το ΣΥΡΙΖΑ να προτρέπει για επεισόδια.άλλο ΠΡΟΤΡΕΠΩ και άλλο ΚΑΘΥΣΤΕΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΩ (πράγμα που αναγνώρισε όλη η αριστερά του πόσο λάθος ήταν έστω και αυτή η καθυστέρηση) δε ξέρετε τι σας φταίει και σας φταίει προπάντων ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά του 3% (μόνος του) έως 15% (όλη μαζί η Αριστερά)............yeah right..... Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια άσχημη λούπα μετά τα Δεκεμβριανά, διότι έπαψε να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα που ασχολούνταν παλιότερα (προσωπικά θεωρώ τις απόψεις του Αλαβάνου πολύ σωστές στα περισσότερα θέματα) και ασχολείται με επικοινωνιακά τρυκ, έχοντας ταυτόχρονα μετασχηματιστεί σε μια αριστερή ελίτ αποτελούμενη κυρίως από βολεμένους. Και ο Τσίπρας σημαία (που όταν πρωτοβγήκε και δεν τον ήξερα ήμουν σαφώς υπέρ ενός νέου ανθρώπου κόντρα στα ραμολιμέντα, αλλά άλλο νέος, άλλο ***********). Έχει γίνει ανέκδοτο με άλλα λόγια το κόμμα. Και γι' αυτό μην περιμένεις με τα ίδια μυαλά να δεις το κόμμα σου να ξαναπιάνει το 3% που του δίναμε όλα αυτά τα χρόνια για να ευνοεί την πολυφωνία στη βουλή και να λέει και 5 σωστά πράγματα στο ευρωκοινοβούλιο.
sotiris Μάϊος 7, 2010 #1298 Μάϊος 7, 2010 Κοίτα τι πήγαν να περάσουν στα μουλωχτά http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/05/2010_336437Κάνει κριτική η φυλλάδα της Ν.Δ. ?Τους έπιασε το φιλότιμο ξαφνικά.
Snips Μάϊος 7, 2010 #1299 Μάϊος 7, 2010 Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια. Εσύ και εγώ μπορεί να δουλεύουμε 10 και 14 ώρες την ημέρα, για να εξασφαλίσουμε τα προς το ζειν, αλλά ξέρεις πόσοι είναι αυτοί που ζουν εις βάρος των πολλών; Εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλούς τέτοιους. Εργατοπατέρες συνδικαλιστές, προέδρους σωματείων, παρατρεχάμενους, μέλη επιτροπών, κτλ. Αυτό πειράζει τον Άγγλο και τον κάθε Άγγλο που δε γουστάρει να μας σώσει για να μπορεί ο κυρ λαμόγιος να συνεχίζει να ζει εις βάρος μας. Δεν νομίζω ότι αυτό πειράζει τους έξω Αντώνη, δυστυχώς.Η εντύπωση που έχουν οι συνάδελφοι Αγγλικής, Ιρλανδικής, Γερμανικής, Γαλλικής κλπ καταγωγής είναι ότι τους παίρνουμε την μπουκιά από το στόμα για να την φάμε σε ούζα, φραπέδες και τσιγάρα - δεν κάνω πλάκα. Λίγο οι πολιτικές σκοπιμότητες, πολύ τα media(ή το ανάποδο), κάπως έτσι μας βλέπουν Να ρωτήσω κάτι άσχετο. (αν και πάει στο ΘΕΜΑ "Χρεωκοπία...." ) Όλες αυτές οι χώρες που μας κοιτάνε όπως μας κοιτάνε και που θεωρούνται πιο αναπτυγμένες, πεινάνε ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ προς την Χώρα μας; Η μήπως τις αναγκάζουμε τις καυμένες να δανειστούν με την σειρά τους από "αλλού" επειδή μας δάνεισαν και δεν έχουν ρευστό; Και γιατί να μην δουλεύω και να πείνω και ούζο (καφέ τσιγάρα με τίποτα ); Γιατί πρέπει να γίνω robot Γερμανός για να έχω υπόσταση ως παραγωγικό ον; Και επίσης σε μεγάλο ποσοστό η δουλειά σε κάποια άλλη χώρα οφείλεται στο "ψείρισμα της μαιμούς" που λένε και οι παλιοί... Και δεν αναφέρομαι σε θέματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής ή άπτονται μέτρων ασφαλείας κτλ. Μιλάω γι απλά πράγματα...Πράγμα που διαπίστωσα και γω όταν βρέθηκα με Βρετανούς - Γερμανούς - Ιταλούς - Αμερικάνους συναδέρφους για 2 εβδομάδες και το επιβεβαίωσε και η σύζυγος μου σε επισκέψεις σε σχολεία στην Γερμανία - Πορτογαλία. Μιά μέρα δηλαδή για να πάνε "Αυτό".."εκεί".... Να πω εδώ πως από τις εξής χώρες: Πορτογαλία-Γαλλία-Λετονία-Λιθουανία-Γερμανία-Ισπανία-Τουρκία-Πολωνία κ Ελλάδα που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι μόνοι που κάναν δουλειά κατά γενική ομολογία ήταν οι Έλληνες. Όλοι περιμέναν πότε θα σηκωθούν οι Έλληνες δάσκαλοι για διάλεξη, πότε θα δείξουν τις εργασίες οι Έλληνες κτλ. Και βέβαια πέρυσι το καλοκαίρι που ήρθαν οι ξένες αποστολές σε Ελληνικό σχολείο, μείναν απλά αφωνοι με την δουλειά..Όχι βέβαια με τις υποδομές αλλά με την δουλειά που κάνανε δάσκαλοι-μαθητές. Ήμουν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και το είδα. Δεν δέχομαι ότι δεν δουλεύουμε. Απλά η πονηριά και το μεράκι του λαού μας συνήθως ξοδεύεται για άλλα πράγματα.
BStath Μάϊος 7, 2010 #1300 Μάϊος 7, 2010 Κάνει κριτική η φυλλάδα της Ν.Δ. ? Τους έπιασε το φιλότιμο ξαφνικά.Το συγκεκριμένο άρθρο δεν έχει να κάνει με τα κομματικά αλλά με τα πολιτειακά. Έχουν καταφέρει (και προσπαθούν κιάλο) να κάνουν τοι συνταγμα κολόχαρτο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.