CrazyAnt1416003257 Δεκέμβριος 20, 2012 #12901 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2012 Αλήθεια , για αυτά τα ρημάδια τα ίδια ακίνητα πόσες φορές πρέπει να πληρώσω φόρο; Ρητορική βέβαια η ερώτηση... Μεχρι αυριο που ειναι το τελος του κοσμου και θα γινει σταχτη και μπουρμπουρη... Αλλιως και να πεθανεις, θα πληρωνει ο κληρονομος Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 20, 2012 #12902 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2012 Τελικά η θητεία έχει κόστος ή είναι τζάμπα?(πιστεύω ότι έχει πιο πολύ σχέση με τη χρεοκοπία παρά με το ... στρατός που παρουσιάζεσαι γι' αυτό το βάζω εδώ):http://www.omhroi.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4083&mode=nested&order=0&thold=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Δεκέμβριος 21, 2012 #12903 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 στο ίδιο καπιταλιστικό σύστημα λειτουργούν και οι επιχειρήσεις που απολύουν κόσμο, αλλά το ΠΑΜΕ πάει και κάνει καταλήψεις και διαμαρτυρίες. Εκείνοι στο κατούρι πηγάδισαν, δηλαδή, και πειράζουν οι απολύσεις τους, ενώ στο ριζοσπάστη, δεν πειράζουν;Απλά άλλο να απολύει μία επιχείρηση με σκοπό την αύξηση του κέρδους και άλλον αν δεν βγαίνει.(BTW μακριά το ΚΚΕ από μένα, ειδικά οι φασιστικές καταλήψεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 21, 2012 #12904 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 αρκετές από τις επιχειρήσεις που δαιμονοποιεί το ΚΚΕ, δε βγαίνουν και απολύουν κόσμο. Και όχι απλώς δε βγαίνουν, αλλά όταν έρχεται μια παραγγελία, που θα μπορούσε να δημιουργήσει ρευστότητα στην επιχείρηση -κι άρα πιθανώς να τους πληρώσει-, αυτοί συνεχίζουν τις καταλήψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Δεκέμβριος 21, 2012 #12905 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 http://www.capital.gr/stoupas/images/largeImages/9a4fcf4d-77ea-49c7-930a-f9a2c01fe457.jpg από εδώ Πλούσιες χώρες με φτωχούς ανθρώπους... - Capital.gr και εδώ Βραζιλία: Ιδιωτικοποιήσεις και μείωση των φόρων με αφορμή την επίσκεψη του Άλεξ στην λατινική Αμερική.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Δεκέμβριος 21, 2012 #12906 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 Ερώτηση ρε μάγκες. Ολος αυτός ο χαμός είναι για το αν θα πληρώνετε το χαράτσι ή για το πως θα το πληρώνετε; Αν είναι για το πρώτο ΟΚ κατανοητό, αλλα αν έχω καταλάβει καλα απο το 2013 αυτο θα πληρώνεται μέσω της εφορίας.Είναι OK να πληρώνει ο μικρομεσαίος και μεσαίος συνταξιούχος και να μην πληρώνουν τα λαμόγια που ήπιαν και πίνουν το αίμα; Για εμένα δεν είναι μόνο θέμα αδικίας αλλά και ηθικότητας. :patsak: Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 21, 2012 #12907 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 Τελικά η θητεία έχει κόστος ή είναι τζάμπα?(πιστεύω ότι έχει πιο πολύ σχέση με τη χρεοκοπία παρά με το ... στρατός που παρουσιάζεσαι γι' αυτό το βάζω εδώ)::: OMHROI.gr :: ,Στη δεύτερη περίπτωση το σχεδόν δωρεάν κοστίζει περισσότερο από τα 8*9 = 72 ευρώ μισθού, αφού μόνο 2 πάτοι σιλικόνης (κρίσιμο αξεσουάρ των φαντάρων) στοιχίζουν περί τα 50 ευρώ, με το συνολικό εξοπλισμό του νεοσύλλεκτου να ξεπερνάει πολλές φορές και τα 200 ευρώ – αλλά χαλάλι, αφού η Ελληνίδα μάνα θα καμαρώσει τον στρατευμένο υιό . Όλα όμως αυτά είναι μικροποσά, και μπροστά στην προσφορά στην πατρίδα, είναι αστειότητες. Θα αφήσουμε την Ελλάδα απροστάτευτη για 2 πάτους σιλικόνης? Αδυνατώ να πιστέψω ότι γράφουνε σοβαρά. Εδώ η προσφώνηση απο τον Λούκι Λούκ παίρνει την πραγματική της διάσταση: Τρυφερά πόδια. Παρόλο που υπηρέτησα και δεν θεωρώ τον στρατό ότι καλύτερο μου συνέβη στη ζωή μου, πιστεύω ότι ο στρατός δεν έχει ανάγκη απο κάτι τέτοιους. Αρκεί βεβαίως να δεχτούν και τους περιορισμούς που προκύπτουν απο το Σύνταγμα (στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων)..... Αν και αμφιβάλλω αν τους λείπει καμιά φιλοσοφία περι μη άσκησης αυτών.Ζήτω το κράτος που επιθυμούμε, αλλά είναι οι άλλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 21, 2012 #12908 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 (edited) Αδυνατώ να πιστέψω ότι γράφουνε σοβαρά. Εδώ η προσφώνηση απο τον Λούκι Λούκ παίρνει την πραγματική της διάσταση: Τρυφερά πόδια. Παρόλο που υπηρέτησα και δεν θεωρώ τον στρατό ότι καλύτερο μου συνέβη στη ζωή μου, πιστεύω ότι ο στρατός δεν έχει ανάγκη απο κάτι τέτοιους. Αρκεί βεβαίως να δεχτούν και τους περιορισμούς που προκύπτουν απο το Σύνταγμα (στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων)..... Αν και αμφιβάλλω αν τους λείπει καμιά φιλοσοφία περι μη άσκησης αυτών.Ζήτω το κράτος που επιθυμούμε, αλλά είναι οι άλλοι.Δικό μου το κείμενο, σοβαρά γράφω, ή τουλάχιστον, όσο σοβαρά μπορείς να ασχοληθείς με γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια αυτού του επιπέδου (στρατός εν έτει 2012). Προσωπικά το πιστεύω, η θητεία μαμάει την ελληνική οικονομία. Στη Φινλανδία είχαν κάνει και μελέτη επ' αυτού για την αντίστοιχη επιρροή στο ΑΕΠ. Τώρα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ύπαρξη ή ανυπαρξία πολιτικών δικαιωμάτων όσων δεν έχουν πάει στρατό, μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γελοίο εκλογικό σύστημα που βγάζει βουλευτές από ... μονοεδρικές με 500 ψυχές που μετά μπαίνουν στη Βουλή και βαριούνται να πάνε στις επιτροπές. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 21, 2012 από sotiris Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 21, 2012 #12909 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 Στη Φινλανδία κάνανε την έρευνα, αλλά παρ'όλα αυτά η υποχρεωτική στράτευση συνεχίζει να ισχύει. Υποχρεωτική στράτευση υπάρχει ακόμα και στην ουδέτερη Ελβετία.Εδώ που οι τούρκοι ψάχνουν αφορμή για να κάνουν ντου (αλβανούς, μανκεϊντόνιανς και Βούλγαρους δεν τους υπολογίζω ως ουσιαστικούς εχθρούς), αντί να ζητάμε να γίνει ουσιαστική η θητεία, κι όχι μόνο οικοκυρικά, ζητάμε να καταργηθεί τελείως. Γελάει ο κόσμος με τα χάλια μας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Δεκέμβριος 21, 2012 #12910 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 ^^ αφού όλοι αναζητούν να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Δεκέμβριος 21, 2012 #12911 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 Δικό μου το κείμενο, σοβαρά γράφω, ή τουλάχιστον, όσο σοβαρά μπορείς να ασχοληθείς με γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια αυτού του επιπέδου (στρατός εν έτει 2012). Προσωπικά το πιστεύω, η θητεία μαμάει την ελληνική οικονομία. Στη Φινλανδία είχαν κάνει και μελέτη επ' αυτού για την αντίστοιχη επιρροή στο ΑΕΠ. Τώρα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ύπαρξη ή ανυπαρξία πολιτικών δικαιωμάτων όσων δεν έχουν πάει στρατό, μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γελοίο εκλογικό σύστημα που βγάζει βουλευτές από ... μονοεδρικές με 500 ψυχές που μετά μπαίνουν στη Βουλή και βαριούνται να πάνε στις επιτροπές.Όπως τα γράφεις Σωτήρη.Δυστυχώς το θέμα στρατός, είναι από εκείνα που μπάζουν και αρνούμαστε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει επειδή έχει άμεση σχέση με την εθνική μας ταυτότητα και προστασία (τρομάρα μας, τώρα με το μνημόνιο #3). Ακόμα και από τη σκοπιά της οικονομίας, φαίνεται να υπάρχουν μείζονα προβλήματα που παραμελούνται υπό το πρόσχημα των δύο παραπάνω πεποιθήσεων.Αναδημοσιεύω και το πολύ εύστοχο σχόλιο:Το παραμύθι ότι ο στρατός "σε κάνει άντρα" κτλ είναι ένα πολύ ύπουλο τέχνασμα μέσω του οποίου για δεκαετίες γίνεται πλύση εγκεφάλου των νέων αλλά και είναι η εύκολη δικαιολογία για την αθλιότητα που χαρακτηρίζει τη ζωή του στρατεύσιμου στο στρατό. Η βρώμα, το λίγο και κακό φαγητό, ο πανταχού παρόν παραλογισμός και η οπισθοδρομικότητα γίνονται από τους περισσότερους γαργάρα με το σκεπτικό "Και τι θα πάθεις ρε, πήγαινε στο στρατό να σκληρύνεις", και έτσι δεν διορθώνεται τίποτα αφού τα κακώς κείμενα του στρατού βαφτίζονται "καταστάσεις που σε κάνουν άντρα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 21, 2012 #12912 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2012 Δικό μου το κείμενο, σοβαρά γράφω, ή τουλάχιστον, όσο σοβαρά μπορείς να ασχοληθείς με γελοιότητες και καραγκιοζιλίκια αυτού του επιπέδου (στρατός εν έτει 2012). Προσωπικά το πιστεύω, η θητεία μαμάει την ελληνική οικονομία. Στη Φινλανδία είχαν κάνει και μελέτη επ' αυτού για την αντίστοιχη επιρροή στο ΑΕΠ. Τώρα για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, δεν νομίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ύπαρξη ή ανυπαρξία πολιτικών δικαιωμάτων όσων δεν έχουν πάει στρατό, μάλλον μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γελοίο εκλογικό σύστημα που βγάζει βουλευτές από ... μονοεδρικές με 500 ψυχές που μετά μπαίνουν στη Βουλή και βαριούνται να πάνε στις επιτροπές.Τι να πω... ίσως να φταίει και η απόσταση απο τότε που υπηρέτησα εγώ (1993) και ίσως σήμερα να είναι χειρότερα σαν συνολική εμπειρία/οργάνωση. Δεν έχω εικόνα για αυτό.Πάντως τουλάχιστον για εμένα το θέμα σύνταγμα είναι στεγανό. Είτε το αποδέχεσαι και απολαμβάνεις/διεκδικείς δικαιώματα και βάζεις πλάτη με υποχρεώσεις, είτε ιδιωτεύεις. Και για το ότι βρίσκονται 10 -20 λαμόγια να περνάνε απο τα παράθυρα η να προσθέτουν στα άρθρα (όπως το 86) δεν φταίει αυτό. Ο σεβασμός του και η τήρησή του είναι κύρια ευθύνη όλων μας. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα σιάδι επειδή ''το κάνουν και άλλοι''. Άλλωστε έχουμε ξαναπεράσει περίοδο αμφισβήτησης των πάντων (και ως τέτοιο εξέλαβα το άρθρο), και δεν βγήκε τίποτα καλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 22, 2012 #12913 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 (edited) Στη Φινλανδία κάνανε την έρευνα, αλλά παρ'όλα αυτά η υποχρεωτική στράτευση συνεχίζει να ισχύει. Υποχρεωτική στράτευση υπάρχει ακόμα και στην ουδέτερη Ελβετία.ΟΚ, μας είπες τις δύο χώρες. Στις υπόλοιπες 30 της Ευρωζώνης δεν υπάρχει.Δεν υπάρχει καν στη Σερβία που τον πόλεμο τον έχουμε δει με τα μάτια μας.Στη Σερβία δεν καραδοκούν οι Κροάτες να κάνουν ντου?Οι Μαυροβούνιοι?Οι Βόσνιοι?Οι Αλβανοί?Οι Βούλγαροι?Οι Σκοπιανοί?(βάλε όποια χώρα θες με ερωτηματικό).Επίσης:1. Στη Φινλανδία:α) παίρνουν μισθό 60 ευρώ την ΗΜΕΡΑ (εδώ αν πας είναι 8.6 το μήνα)β) αν δεν θες δεν πας (με προφάσεις, όχι σαν εδώ που πρέπει να το κάνεις ανατολικό ζήτημα).2. Στην Ελβετία δεν θυμάμαι, αλλά δεν νομίζω να μπαίνουν ούτε 9 μήνες ούτε συνεχόμενα ούτε να κάνουν ******** τύπου γόπινγκ.3. Όλες αυτές οι χώρες έχουν ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ εναλλακτική θητεία. Εδώ ξέρεις πότε θεσμοθετήθηκε και έπαψε να είναι αδίκημα? το 2009-2010.Εδώ που οι τούρκοι ψάχνουν αφορμή για να κάνουν ντου (αλβανούς, μανκεϊντόνιανς και Βούλγαρους δεν τους υπολογίζω ως ουσιαστικούς εχθρούς), αντί να ζητάμε να γίνει ουσιαστική η θητεία, κι όχι μόνο οικοκυρικά, ζητάμε να καταργηθεί τελείως. Γελάει ο κόσμος με τα χάλια μας...Περιμένοντας τους βαρβάρους. Ο κόσμος γελάει γιατί περιμένεις να σου μπουν οι Τούρκοι αλλά έχεις μέσα 2-3 μύρια μετανάστες. Εγώ γελάω, βγαίνει ο άλλος και μου λέει ότι θα μου μπουν οι Τούρκοι και το κέντρο έχει γίνει Καμπούλ! Ε ας μπούνε οι Τούρκοι να γίνει τουλάχιστον κάτι πιο πολιτισμένο, καμιά Κωνσταντινούπολη ας πούμε! (δεν το εννοώ, αλλά καταλαβαίνεις το πνεύμα).Τι να πω... ίσως να φταίει και η απόσταση απο τότε που υπηρέτησα εγώ (1993) και ίσως σήμερα να είναι χειρότερα σαν συνολική εμπειρία/οργάνωση. Δεν έχω εικόνα για αυτό.Η εμπειρία είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων. Π.χ. αν είσαι χρυσαυγίτης, πας γιατί γουστάρεις και πρέπει. Προσωπικά είχα αρκετούς φίλους στρατόκαυλους που πάντα διαφωνούσαν με μένα και μόλις πήραν ιδία άποψη του θέματος κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται.Πάντως τουλάχιστον για εμένα το θέμα σύνταγμα είναι στεγανό. Είτε το αποδέχεσαι και απολαμβάνεις/διεκδικείς δικαιώματα και βάζεις πλάτη με υποχρεώσεις, είτε ιδιωτεύεις. Και για το ότι βρίσκονται 10 -20 λαμόγια να περνάνε απο τα παράθυρα η να προσθέτουν στα άρθρα (όπως το 86) δεν φταίει αυτό. Ο σεβασμός του και η τήρησή του είναι κύρια ευθύνη όλων μας. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα σιάδι επειδή ''το κάνουν και άλλοι''. Άλλωστε έχουμε ξαναπεράσει περίοδο αμφισβήτησης των πάντων (και ως τέτοιο εξέλαβα το άρθρο), και δεν βγήκε τίποτα καλό.Δεν θεωρώ ότι οι κληρωτοί στρατιώτες είναι το κέντρο του Συντάγματος των Ελλήνων. Πιστεύω υπερισχύουν άλλα άρθρα.Επειδή το αναφέρεις όμως:6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων. Άρθρο 4 παράγραφος 6:'Κάθε έλληνας' = και άρρεν, και θήλυ.'που μπορεί να φέρει όπλα' = άρα δεν μπαίνουν Ι3 άοπλοι και Ι4. wait a minute, ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!Καταλαβαίνω φυσικά ότι το Σύνταγμα είναι ένα πολύ γενικό πλαίσιο νόμων αλλά επειδή στην Ελλάδα μας έχουν φάει οι εξειδικεύσεις κυρίως προς τους ημέτερους και κυρίως για ότι μας συμφέρει, προτιμώ να κρατάω πολύ στιβαρή στάση σε ό,τι δεν συμφωνώ.ps Και ναι, ίσως είναι υπεροπτικό, αλλά πιστεύω ότι το Σύνταγμα δεν είναι η Βίβλος, και είναι και αυτό υπό κρίση. Όχι όπου δεν μας συμφέρει, αλλά όπου ξεπερνιέται από την εποχή του. Οπότε θεωρώ ότι μπορώ να το κρίνω. Και το κατέβασμα τραγουδιών/τανιών/κλπ. είναι παράνομο, τουλάχιστον με το γράμμα του νόμου, αλλά επειδή οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι για μια άλλη εποχή, δεν νομίζω να πτοούνται πολλοί. Υπάρχουν 2 τρόποι ζωής, να κοιτάς τους νόμους αποχαυνωμένος και να λες σε όλα ναι, ή να κρατάς μια πιο δυναμική στάση σε ό,τι δεν σου αρέσει και να λές και κάνα ΟΧΙ. Αυτό είναι που ξεχωρίζει άλλωστε και το κάθε άτομο από τον διπλανό του, αλλιώς θα είμασταν όλοι ο ... μέσος άνθρωπος. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2012 από sotiris added ps Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 22, 2012 #12914 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 Επίσης:1. Στη Φινλανδία:α) παίρνουν μισθό 60 ευρώ την ΗΜΕΡΑ (εδώ αν πας είναι 8.6 το μήνα)Οκ αρχίζω να καταλαβαίνω το πραγματικό πρόβλημα.....Άρθρο 4 παράγραφος 6:'Κάθε έλληνας' = και άρρεν, και θήλυ.'που μπορεί να φέρει όπλα' = άρα δεν μπαίνουν Ι3 άοπλοι και Ι4. wait a minute, ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ!Καταλαβαίνω φυσικά ότι το Σύνταγμα είναι ένα πολύ γενικό πλαίσιο νόμων αλλά επειδή στην Ελλάδα μας έχουν φάει οι εξειδικεύσεις κυρίως προς τους ημέτερους και κυρίως για ότι μας συμφέρει, προτιμώ να κρατάω πολύ στιβαρή στάση σε ό,τι δεν συμφωνώ.ps Και ναι, ίσως είναι υπεροπτικό, αλλά πιστεύω ότι το Σύνταγμα δεν είναι η Βίβλος, και είναι και αυτό υπό κρίση. Όχι όπου δεν μας συμφέρει, αλλά όπου ξεπερνιέται από την εποχή του. Οπότε θεωρώ ότι μπορώ να το κρίνω. Και το κατέβασμα τραγουδιών/τανιών/κλπ. είναι παράνομο, τουλάχιστον με το γράμμα του νόμου, αλλά επειδή οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας είναι για μια άλλη εποχή, δεν νομίζω να πτοούνται πολλοί. Υπάρχουν 2 τρόποι ζωής, να κοιτάς τους νόμους αποχαυνωμένος και να λες σε όλα ναι, ή να κρατάς μια πιο δυναμική στάση σε ό,τι δεν σου αρέσει και να λές και κάνα ΟΧΙ. Αυτό είναι που ξεχωρίζει άλλωστε και το κάθε άτομο από τον διπλανό του, αλλιώς θα είμασταν όλοι ο ... μέσος άνθρωπος.Πιθανόν να νομίζεις ότι προσπαθώ να σε πείσω για να τρέξεις να καταταγείς. Κάθε άλλο. Ο καθένας μας τελικώς είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Απλά επι του συγκεκριμένου έχω να σχολιάσω ότι: αυτό που λένε Ελλάδα σήμερα είναι ελεύθερη χώρα επειδή όοοοταν τελικά χρειάστηκε, οι πολλοί ΔΕΝ λάκισαν (κάτι για το οποίο μέμφομαι και αυτούς (μετανάστες) που στο ζενίθ της νίοτης τους την κοπανάνε απο τη χώρα τους δηλώνωντας θύματα πολέμου αντί να πολεμήσουν για τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ χώρα έρχονται να πάρουν τη δική μας) με ότι πρόσχημα φανταστείς ή και χωρίς αυτό, και όοοοοταν καλμάρανε τα πράγματα ξανακουβαληθήκαν, μερικοί δε ως σωτήρες, αλλά έκατσαν εδώ και έβγαλαν τη μπουγάδα. Εγώ είμαι 10000% με αυτούς, και επειδή σήμερα βλέπουμε και τις συνέπειες, είμαι 10000% κατά των ''εισαγώμενων'' σωτήρων, οι οποίοι μας κατσικώθηκαν κατόπιν να κυβερνήσουν μια χώρα για την οποία προηγουμένως δεν είχαν δώσει τίποτα. Και βλέπουμε σήμερα τα χαίρια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 22, 2012 #12915 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 ΟΚ, μας είπες τις δύο χώρες. Στις υπόλοιπες 30 της Ευρωζώνης δεν υπάρχειΑυστρία, Κύπρος, Ελλάδα, Φινλανδία, Δανία. Ακόμα και στην Ολλανδία ο νόμος για την υποχρεωτική στράτευση είναι ενεργός, απλά λόγω συνθηκών δεν τον αξιοποιούν.Επίσης:1. Στη Φινλανδία:α) παίρνουν μισθό 60 ευρώ την ΗΜΕΡΑ (εδώ αν πας είναι 8.6 το μήνα)Ούτε καν. Μάξιμουμ 10 ευρώ τη μέρα. Μίνιμουμ 5.β) αν δεν θες δεν πας (με προφάσεις, όχι σαν εδώ που πρέπει να το κάνεις ανατολικό ζήτημα).Με τι συνέπειες; Γιατί στην Ελβετία πληρώνεις 3% παραπάνω φορολογία εισοδήματος. Αν δε θες να πιάσεις όπλο, κάνεις 50% παραπάνω θητεία σε κοινωνικές υπηρεσίες. Δε διαφωνώ με κανένα από τα δύο.2. Στην Ελβετία δεν θυμάμαι, αλλά δεν νομίζω να μπαίνουν ούτε 9 μήνες ούτε συνεχόμενα ούτε να κάνουν ******** τύπου γόπινγκ.3. Όλες αυτές οι χώρες έχουν ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ εναλλακτική θητεία. Εδώ ξέρεις πότε θεσμοθετήθηκε και έπαψε να είναι αδίκημα? το 2009-2010.αντί να ζητάμε να γίνει ουσιαστική η θητεία, κι όχι μόνο οικοκυρικά, ζητάμε να καταργηθεί τελείωςΔεν είπα κάτι διαφορετικό. Να γίνει ουσιαστική η θητεία είπα κι εγώ. Όχι, όμως, να καταργηθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 22, 2012 #12916 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 (edited) Αυστρία, Κύπρος, Ελλάδα, Φινλανδία, Δανία. Ακόμα και στην Ολλανδία ο νόμος για την υποχρεωτική στράτευση είναι ενεργός, απλά λόγω συνθηκών δεν τον αξιοποιούν.Θα σου μιλήσω με τα νούμερα που φιγουράρουν στη wikipedia. Όχι με κάτι περισσότερο. Αυστρία: υποχρεωτική στράτευση 6 μήνες, εναλλακτική 9 μήνεςΕλβετία: 3-4 μήνες υποχρεωτική στράτευσηΦινλανδία: 6 μήνες υποχρεωτική, 12 μήνες εναλλακτικήΔανία: Δεν βρήκα πληροφορίες, διαφώτισέ με.Κοίτα τώρα την αντίθεση:Ελλάδα: 9 μήνες θητεία, 24 μήνες εναλλακτική (είναι το διπλάσιο του 12 μηνου)Κύπρος: 24 μήνες θητεία, 36 μήνες εναλλακτικήΕπειδή γνωρίζω πώς λειτουργούν οι νόμοι στις χώρες τύπου Αυστρίας και Ελβετίας, δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο το 'βύσμα' για να πάρεις ευνοϊκή μετάθεση στο ναυτικό του Δούναβη ούτε πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση ο εργοδότης σου να σε απολύσει όταν πας στρατό. Αντιθέτως στην Ελλάδα ναι μεν υπάρχουν οι νόμοι, αλλά όλοι ξέρουμε πόσο αποτελεσματικά εφαρμόζονται (και πόσο εκτός πραγματικότητας είναι, διότι ελάχιστοι δουλεύουν πλεόν με πλήρη σύμβαση εργασίας που θεμελιώνει όλα αυτά τα δικαιώματα, όταν δουλεύεις με 'μπλοκάκι' ποιος θα σε ξαναπροσλάβει, το μπλοκάκι?).Κοίτα τώρα τη λίστα με αυτές που δεν έχουν υποχρεωτική θητεία: 1. Albaniα 2. Belgium 3. Bosnia and Herzegovina 4. Bulgaria 5. Croatia 6. Czech Republic 7. France 8. Germany 9. Hungary 10.Ireland 11.Italy 12.Latvia 13.Lithuania 14.Luxembourg 15.Republic of Macedonia 16.Malta 17.Montenegro 18.Netherlands 19.Poland 20.Portugal 21.Romania 22.San Marino 23.Serbia 24.Slovakia 25.Slovenia 26.Spain 27.Sweden 28.United KingdomΕπίσης οι κάτωθι δεν έχουν καθόλου ένοπλες δυνάμεις: 1.Iceland* 2.Liechtenstein 3.Monaco* 4.Vatican CityΔεν πιστεύω ότι έχει νόημα η συζήτηση, καθείς με τις απόψεις του. Εμένα δεν μου 'κάθεται' πάντως καλά. Δεν λέω να μην έχουμε στρατό ή ότι δεν χρειαζόμαστε στρατό (= να καταργήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις), λέω ότι το πανηγύρι της θητείας στοιχίζει πιο πολύ χρήμα απ'όσο κερδίζουμε με το να μην έχουμε επαγγελματίες, οι οποίοι είναι και πιο αποτελεσματικοί και πιο εξειδικευμένοι. Και πιστεύω είναι ένα από τα αίτια της χρεωκοπίας, και η συμμετοχή, αλλά και τα παράλογα ποσά για τα εξοπλιστικά για στρατιωτικό εξοπλισμό που αν τολμήσουμε και χρησιμοποιήσουμε θα μας κάνει ντου το νάτο, η αντάντ και ο άξονας μαζί.[MENTION=1167]colt3003[/MENTION] Δεν διαφωνώ σε αυτό που γράφεις για τους εισαγώμενους σωτήρες και για την εξορία των Παρισίων (μην το γενικεύεις όμως γιατί άλλο να πας με λεφτά να ξύνεσαι στο Παρίσι άλλο να πηγαίνεις μετανάστης π.χ. στη Γερμανία να βρεις δουλειά στη φάμπρικα - δεν είναι η εύκολη λύση και μην αυταπατάσαι, πιο εύκολη είναι να κάθεσαι στο καφενείο του χωριού και να κλαις τη μοίρα σου), αλλά αυτό τι σχέση έχει με τη θητεία και την επίπτωσή της στην οικονομία? Δεν βλέπω κάποια άμεση σύνδεση. Είναι τουλάχιστον γελοίο να θεωρείς ότι όσοι κατατάσσονται το κάνουν για το καλό της πατρίδας, το κάνουν γιατί είναι υποχρεωτικό. Κατατάσσονται και λαμόγια και μη λαμόγια. Το πρόβλημά σου δεν θα έπρεπε να είνια αυτοί που δεν κατατάσσονται (αφού αυτοί έχουν τις συνέπειες του νόμου) αλλά αυτοί που κατατάσσονται και υπηρετούν δι αλληλογραφίας ή χρησιμοποιούν όλα τα πολιτικά μέσα για μια ευνοϊκότερη θητεία ή παίρνουν ψευδές Ι5. Και μετά, υπηρετώντας στα σύνορα Κατεχάκη - Μεσογείων, θα μου το παίξουν και ετοιμοπόλεμοι? Ουρτ! Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 22, 2012 από sotiris προσθήκη σκέλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 22, 2012 #12917 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 Επίσης οι κάτωθι δεν έχουν καθόλου ένοπλες δυνάμεις: 1.Iceland* 2.Liechtenstein 3.Monaco* 4.Vatican City Το Βατικανό έχει στρατό από την Ελβετία Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 22, 2012 #12918 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 [MENTION=1167]colt3003[/MENTION] Δεν διαφωνώ σε αυτό που γράφεις για τους εισαγώμενους σωτήρες και για την εξορία των Παρισίων (μην το γενικεύεις όμως γιατί άλλο να πας με λεφτά να ξύνεσαι στο Παρίσι άλλο να πηγαίνεις μετανάστης π.χ. στη Γερμανία να βρεις δουλειά στη φάμπρικα - δεν είναι η εύκολη λύση και μην αυταπατάσαι, πιο εύκολη είναι να κάθεσαι στο καφενείο του χωριού και να κλαις τη μοίρα σου), αλλά αυτό τι σχέση έχει με τη θητεία και την επίπτωσή της στην οικονομία? Δεν βλέπω κάποια άμεση σύνδεση. Είναι τουλάχιστον γελοίο να θεωρείς ότι όσοι κατατάσσονται το κάνουν για το καλό της πατρίδας, το κάνουν γιατί είναι υποχρεωτικό. Κατατάσσονται και λαμόγια και μη λαμόγια. Το πρόβλημά σου δεν θα έπρεπε να είνια αυτοί που δεν κατατάσσονται (αφού αυτοί έχουν τις συνέπειες του νόμου) αλλά αυτοί που κατατάσσονται και υπηρετούν δι αλληλογραφίας ή χρησιμοποιούν όλα τα πολιτικά μέσα για μια ευνοϊκότερη θητεία ή παίρνουν ψευδές Ι5. Και μετά, υπηρετώντας στα σύνορα Κατεχάκη - Μεσογείων, θα μου το παίξουν και ετοιμοπόλεμοι? Ουρτ!Το ''πρόβλημα'' που έχω είναι ότι όλοι φωνάζουν και ζητάνε κράτος να λειτουργεί και να τους παρέχει, και όταν φτάνει η κουβέντα στο τι πρέπει να προσφέρει ο καθένας για τη δημιουργία του, όλοι σφυράνε αδιάφορα. Ειναι καταφανές όμως ότι για να απαιτείς πρέπει πρώτα να προσφέρεις. Ενα απο αυτά είναι και ο στρατός. Έγραψα ότι δεν υπηρέτησα πρόσφατα προκειμένου να έχω μια εικόνα του σήμερα, αλλά τότε που πήγα, και ενώ δεν είμαι ο στρατόκαυλος δεν μπορώ να μην πω ότι δεν έμαθα και 10 πράγματα. Αυτό μου ζητήθηκε και αυτό πρόσφερα. Αυτό που με διαολίζει πέραν φυσικά των υπηρετούντων εξ ασφαλούς αποστάσεως, είναι και αυτοί που με μοναδικό εφαλτήριο την υποχρέωση της στρατιωτικής θητείας πάνε να μου πούν για το αναχρονιστικόν του Συντάγματος (αλήθεια κάθε πότε αλλάζει το Σύνταγμα και με τι αφορμές στις άλλες χώρες ?), λές και δεν υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα επί του προκείμενου (βλέπε αρμοδιότητες Προέδρου της Δημοκρατίας, λειτουργία κοινοβουλίου κλπ). Εμένα αυτό μου θυμίζει κάτι σε φυγοπονιά, μιάς και καταπίνουν απο άγνοια την κάμηλον διυλίζοντας τον κώνωπα. Με άλλα λόγια δεν τους νοιάζει πραγματικά η ουσία και ο λόγος του Συντάγματος, αλλά κρεμιούνται απο εκείνες τις λεπτομέρειες που χαλάνε τη βόλεψή τους. Και φυσικά έτσι δεν πρόκειται να πάει τίποτα μπροστά, γιατί όπως και να το κάνουμε και μας αρέσει δεν μας αρέσει το κράτος το αποτελούμε και το ορίζουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, και το Σύνταγμα θα πρέπει να είναι βράχος, και όχι λάστιχο να το τραβάει ο καθένας κατα πως τον βολεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 22, 2012 #12919 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 Το ''πρόβλημα'' που έχω είναι ότι όλοι φωνάζουν και ζητάνε κράτος να λειτουργεί και να τους παρέχει, και όταν φτάνει η κουβέντα στο τι πρέπει να προσφέρει ο καθένας για τη δημιουργία του, όλοι σφυράνε αδιάφορα.Ποιος ορίζει το πρέπει?Πότε ορίστηκε επί παραδείγματι η θητεία?Επί βαλκανικών.Τότε ναι, είχε κάποιο νόημα, γιατί δεν είχαμε καθόλου στρατό και οι πόλεμοι ήταν πιο απλοί. Ειναι καταφανές όμως ότι για να απαιτείς πρέπει πρώτα να προσφέρεις. Ενα απο αυτά είναι και ο στρατός. Τίποτα δεν είναι καταφανές και τίποτα δεν είναι γενική αλήθεια πλην από 5-10 νόμους της φυσικής. Τα υπόλοιπα είνια ανθρώπινα κατασκευάσματα τα οποία πάντα ήταν είναι και θα είνια υπό αίρεση. Αν αφήσεις ένα μήλο να πέσει πέφτει, αυτό είναι καταφανές.Το μοντέλο της προσφοράς / απολαβής είναι ένα ωραίο μοντέλο για να συντηρείς μια αίσθηση δικαίου. Κι εγώ το πιστεύω και προσπαθώ να προσφέρω ενώ θα μπορούσα να τα ξύνω διαρκώς και να είμαι στην παραλία όλη μέρα. Το πώς προσπαθεί ο καθένας να προσφέρει και αν αυτό συνάδει με το πλαίσιο των νομικών κατασκευασμάτων είναι άλλο θέμα.Έγραψα ότι δεν υπηρέτησα πρόσφατα προκειμένου να έχω μια εικόνα του σήμερα, αλλά τότε που πήγα, και ενώ δεν είμαι ο στρατόκαυλος δεν μπορώ να μην πω ότι δεν έμαθα και 10 πράγματα. Αναμφισβήτητα. Κι εγώ θα μάθω 10 πράγματα. Αξίζουν οι 18 μήνες όμως που ήταν όταν ήμουν 18 χρονώνε για 10 πράγματα ή μήπως θα μπορούσα να έχω μάθει 100 πιο χρήσιμα?Χρήσιμα και για μένα και για την Ελλάδα. Γιατί δεν θυμάμαι η Ελλάδα να είναι σε πόλεμο ή έστω υπό απειλή πολέμου ώστε να χρειάζεται να καταταγώ. Αν ήταν, μπορεί να κατατασσόμουν.Αυτό μου ζητήθηκε και αυτό πρόσφερα. Αυτό που με διαολίζει πέραν φυσικά των υπηρετούντων εξ ασφαλούς αποστάσεως, είναι και αυτοί που με μοναδικό εφαλτήριο την υποχρέωση της στρατιωτικής θητείας πάνε να μου πούν για το αναχρονιστικόν του Συντάγματος (αλήθεια κάθε πότε αλλάζει το Σύνταγμα και με τι αφορμές στις άλλες χώρες ?), λές και δεν υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα επί του προκείμενου (βλέπε αρμοδιότητες Προέδρου της Δημοκρατίας, λειτουργία κοινοβουλίου κλπ). Εμένα αυτό μου θυμίζει κάτι σε φυγοπονιά, μιάς και καταπίνουν απο άγνοια την κάμηλον διυλίζοντας τον κώνωπα. Με άλλα λόγια δεν τους νοιάζει πραγματικά η ουσία και ο λόγος του Συντάγματος, αλλά κρεμιούνται απο εκείνες τις λεπτομέρειες που χαλάνε τη βόλεψή τους. Και φυσικά έτσι δεν πρόκειται να πάει τίποτα μπροστά, γιατί όπως και να το κάνουμε και μας αρέσει δεν μας αρέσει το κράτος το αποτελούμε και το ορίζουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, και το Σύνταγμα θα πρέπει να είναι βράχος, και όχι λάστιχο να το τραβάει ο καθένας κατα πως τον βολεύει.Μα ο καθένας ασχολείται με τους νόμους και το Σύνταγμα με βάση αυτά που τον αφορούν. Εγώ πέραν από μία γενική γνώση που πήρα στο Γυμνάσιο σε ένα μάθημα που λεγόταν Δίκαιο ή κάπως έτσι δεν ασχολούμαι στην καθημερινότητά μου με το Σύνταγμα των Ελλήνων. Δεν είμαι Δικηγόρος, είμαι Χημικός, και δεν μου χρησιμεύει ιδιαιτέρως στη δουλειά μου, πολλώ δε μάλλον τώρα που δουλεύω στην Αγγλία. Μπορεί να μου καταλογίσεις ότι κακώς δεν θυμάμαι απέξω 125 άρθρα του συντάγματος και θα σου απαντήσω ότι δίκιο έχεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο επ' αυτού.Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο καθένας θέτει εαυτόν ως πρότυπο. Π.χ. εσύ θέτεις τον εαυτό σου ως πρότυπο τήρησης του Συντάγματος κι εγώ θέτω εμένα ως πρότυπο σωστής ερμηνείας του. Άκρη δεν βγαίνει διότι προφανώς όλοι κινούμαστε σε άλλο σύστημα αναφοράς, εγώ στο δικό μου, εσύ στο δικό σου κι ο δείνα στο δικό του.Προσπαθώ πάντα να ερμηνεύω τη χρησιμότητα των εκάστοτε νόμων / ρυθμίσεων κλπ. με βάση το αποτέλεσμα που βλέπω από αυτούς. Για παράδειγμα ο νόμος που επιβάλλει ρύθμιση της τιμής του φυσικού αερίου με βάση την τιμή του πετρελαίου, είναι ένας καταστρεπτικός νόμος για το περιβάλλον, διότι για παράδειγμα στην Αθήνα καίνε όλοι τζάκι, καίνε ό,τι νά 'ναι (νοβοπάν, mdf, τα οποία έχουν κόλλες οι οποίες με τις καύσεις βγάζουν πολυκυκλικούς υδρογονάνθρακες σε μεγάλη ποσότητα = καρκίνος) και με αυτόν τον τρόπο οι φόροι που θα κερδηθούν από την αυξημένη τιμή του αερίου θα δοθούν στο σύστημα υγείας για να θεραπεύσει (αν μπορέσει) τους επερχόμενους καρκινοπαθείς. Αυτά που γίνονται πλέον στην Ελλάδα είνια εγκλήματα, υπάρχει απουσία κάθε λογικής από την πολιτική και πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει μέλλον. Η θητεία δεν πιστεύω ότι είναι το μείζον ζήτημα της Ελλάδας, απασχολεί όμως πολύ τους νέους και το υπάρχον σύστημα αναβολών είναι τραγικό, δεν είναι δυνατόν να κατατάσσεσαι 30 χρονών και να σου ζητάνε μάλιστα 9 μήνες ακατέβατα. Θα έπρεπε να είναι πιο ρεαλιστική η θητεία ώστε να μην έχει τις αντιδράσεις και τον αντίκτυπο στην οικονομία που έχει, θα μπορούσε να είναι 2-3 τρίμηνα μεταξύ 18 και 21 χρονών και να πηγαίνει ο νέος καλοκαίρια να παίρνει την απαραίτητη εκπαίδευση. Απλά ο στόχος της πλέον δεν είναι η εκπαίδευση αλλά η ικανοποίηση συμφερόντων (τοπικών, πολιτικών, στρατιωτικών κλπ). Η οποία εκπαίδευση όταν ο νέος αμέσως μετά τη θητεία την κάνει στο εξωτερικό για δουλειά (πλέον), δείχνει και το πόσο χρήσιμη είναι.Είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που έχουν κρατήσει τη θητεία (και για να μην κοροϊδευόμαστε, οι περισσότερες χώρες την κρατούσαν για τη χαμηλού κόστους εναλλακτική υπηρεσία, π.χ. Γερμανία) και αυτό γίνεται κυρίως για να μη μας μειωθούν τα νούμερα σε σχέση με τη γείτονα. Είναι τραγικό όμως να τρως το κουτόχορτο ότι οι κληρωτοί θα σε 'σώσουν', όταν βλέπεις καθημερινά βίντεα με τους ασύμμετρους πλέον πολέμους σε Ισραήλ/Γάζα/Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ, Αφρικανικές χώρες τύπου Ζαΐρ κλπ. και το τι ... πλεονεκτήματα έχουν κερδίσει όλου τους με την ύπαρξη της στρατιωτικής τους δύναμης.Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα όταν κατατάχθηκα στο στρατό (αναγκαστικά διότι δεν είχα άλλη αναβολή) προσωπικά ήταν η ιεραρχία, νούμερο ένα ήταν ο Βενιζέλος (ήταν υπουργός άμυνας). Αυτό δεν το δέχθηκα και δεν το δέχομαι. Αν είναι ποτέ δυνατόν να προσκυνάω το Βενιζέλο, προτιμώ να προσκυνάω τον Κασιδιάρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Δεκέμβριος 22, 2012 #12920 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2012 Ποιος ορίζει το πρέπει?Πότε ορίστηκε επί παραδείγματι η θητεία? Επί βαλκανικών. Τότε ναι, είχε κάποιο νόημα, γιατί δεν είχαμε καθόλου στρατό και οι πόλεμοι ήταν πιο απλοί. Για αυτό απο τους 26 μήνες που υπηρέτησαν οι πατεράδες μας κατεβήκαμε στους 17 που υπηρέτησα εγώ και καταλήξαμε στους 9 σήμερα. Όπως βλέπεις δεν είναι στεγανό και σωστά προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες. Και πάλι υπάρχει απόσταση όμως απο την πλήρη κατάργηση., όπως ευαγγελίζονται πολλοί στη σελίδα που αρθρογραφείς. Τίποτα δεν είναι καταφανές και τίποτα δεν είναι γενική αλήθεια πλην από 5-10 νόμους της φυσικής. Τα υπόλοιπα είνια ανθρώπινα κατασκευάσματα τα οποία πάντα ήταν είναι και θα είνια υπό αίρεση. Αν αφήσεις ένα μήλο να πέσει πέφτει, αυτό είναι καταφανές. Το μοντέλο της προσφοράς / απολαβής είναι ένα ωραίο μοντέλο για να συντηρείς μια αίσθηση δικαίου. Κι εγώ το πιστεύω και προσπαθώ να προσφέρω ενώ θα μπορούσα να τα ξύνω διαρκώς και να είμαι στην παραλία όλη μέρα. Το πώς προσπαθεί ο καθένας να προσφέρει και αν αυτό συνάδει με το πλαίσιο των νομικών κατασκευασμάτων είναι άλλο θέμα. Και εγώ για την αίσθηση δικαίου που απορρεέι βλέπω ως σωστότερο αυτό το μοντέλο. Αλλωστε ποιο το κακό σε αυτό και αν όχι το δίκαιο τότε τί θα έπρεπε να αποτελεί τη βάση ενός κράτους ?? Αναμφισβήτητα. Κι εγώ θα μάθω 10 πράγματα. Αξίζουν οι 18 μήνες όμως που ήταν όταν ήμουν 18 χρονώνε για 10 πράγματα ή μήπως θα μπορούσα να έχω μάθει 100 πιο χρήσιμα? Χρήσιμα και για μένα και για την Ελλάδα. Γιατί δεν θυμάμαι η Ελλάδα να είναι σε πόλεμο ή έστω υπό απειλή πολέμου ώστε να χρειάζεται να καταταγώ. Αν ήταν, μπορεί να κατατασσόμουν. Επανερχόμεθα ξανά και ξανά στη δυνατότητα αποκόμισης περισσότερων γνώσεων και αξιοποίησης ορθολογικότερα του χρόνου. Μαζί σου είμαι. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Μα ο καθένας ασχολείται με τους νόμους και το Σύνταγμα με βάση αυτά που τον αφορούν. Εγώ πέραν από μία γενική γνώση που πήρα στο Γυμνάσιο σε ένα μάθημα που λεγόταν Δίκαιο ή κάπως έτσι δεν ασχολούμαι στην καθημερινότητά μου με το Σύνταγμα των Ελλήνων. Δεν είμαι Δικηγόρος, είμαι Χημικός, και δεν μου χρησιμεύει ιδιαιτέρως στη δουλειά μου, πολλώ δε μάλλον τώρα που δουλεύω στην Αγγλία. Μπορεί να μου καταλογίσεις ότι κακώς δεν θυμάμαι απέξω 125 άρθρα του συντάγματος και θα σου απαντήσω ότι δίκιο έχεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο επ' αυτού. Το μάθημα λεγόταν αγωγή πολίτη και δυστυχώς είχε μικρή βαρύτητα. Ούτε και εγώ ξέρω τα 120 άρθρα απ'εξω (αν και αυτά τα οποία καθορίζουν τα δικαιώματά μας συνήθως τα ξέρουμε ) μιας και όύτε και εγώ είμαι δικηγόρος. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι δεν χρησιμεύουν στη δουλειά μου. Εκτός και αν το κεφάλι του καθενός έχει μέσα αποκλειστικά θέματα που αφορούν τη δυλειά του. Είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που έχουν κρατήσει τη θητεία (και για να μην κοροϊδευόμαστε, οι περισσότερες χώρες την κρατούσαν για τη χαμηλού κόστους εναλλακτική υπηρεσία, π.χ. Γερμανία) και αυτό γίνεται κυρίως για να μη μας μειωθούν τα νούμερα σε σχέση με τη γείτονα. Είναι τραγικό όμως να τρως το κουτόχορτο ότι οι κληρωτοί θα σε 'σώσουν', όταν βλέπεις καθημερινά βίντεα με τους ασύμμετρους πλέον πολέμους σε Ισραήλ/Γάζα/Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ, Αφρικανικές χώρες τύπου Ζαΐρ κλπ. και το τι ... πλεονεκτήματα έχουν κερδίσει όλου τους με την ύπαρξη της στρατιωτικής τους δύναμης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχα όταν κατατάχθηκα στο στρατό (αναγκαστικά διότι δεν είχα άλλη αναβολή) προσωπικά ήταν η ιεραρχία, νούμερο ένα ήταν ο Βενιζέλος (ήταν υπουργός άμυνας). Αυτό δεν το δέχθηκα και δεν το δέχομαι. Αν είναι ποτέ δυνατόν να προσκυνάω το Βενιζέλο, προτιμώ να προσκυνάω τον Κασιδιάρη. Το ποιός και πως θα μας σώσει έχει πολλές παραμέτρους. Επι της συγκεκριμένης όμως όσον αφορά τους ασύμετρους πολέμους, έχει να κάνει με το ποια θεωρείται κατα καιρους ως ορθότερη αντιμετώπιση μιας κατάστασης. Στην Ελλάδα όπως και στις λοιπές χώρες (παρόλο που δεν υπάρχουν κληρωτοί ) υπάρχει η αντίληψη ότι πρέπει να υπάρχει τακτικός στρατός. Δεν είμαι ειδικός επί του θέματος και δεν γνωρίζω κατά ποσο και με ποιο τρόπο αυτό είναι σωστότερο απο την δημιουργία λ.χ. Αντάρτικων ομάδων, οπως και να έχει όμως το ζήτημα της εκπαίδευσης όπως ξαναείπαμε πιο πάνω παραμένει υπαρκτό. Οσον αφορά το ζήτημα της ιεραρχίας ειλικρινα ποτέ δε με είχε απασχολήσει καθόλου μιας και δεν μου ζητήθηκε να προσκυνήσω κανένα απο δαύτους, και ούτε είχα και τέτοια πρόθεση. Ο καθένας στη δουλειά του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts