tavliban Σεπτέμβριος 10, 2012 #11381 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 (edited) Τρανταχτή απόδειξη σε αυτό που λες φυσικά, η Κίνα...εκεί εκμεταλλεύονται (μάλλον έχουν υποδουλώσει) το τρελά φτηνό εργατικό δυναμικό που έχει επιβάλλει ο κομμουνισμός...Θες να παίρνεις 200€ (και ούτε) και να δουλεύεις σαν τον σκύλο σε φυλακή;Στην Β. Κορέα έχουν κάνει επενδύσεις? Στην παλιά ΕΣΣΔ έκαναν; Στην Κούβα; Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 10, 2012 από tavliban Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 10, 2012 #11382 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 εκεί εκμεταλλεύονται (μάλλον έχουν υποδουλώσει) το τρελά φτηνό εργατικό δυναμικό που έχει επιβάλλει ο κομμουνισμός...Θες να παίρνεις 200€ (και ούτε) και να δουλεύεις σαν τον σκύλο σε φυλακή;Στην Β. Κορέα έχουν κάνει επενδύσεις? Στην παλιά ΕΣΣΔ έκαναν; Στην Κούβα; Δεν τα ξέρεις καθόλου καλά. Καθόλου όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Σεπτέμβριος 10, 2012 #11383 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 (edited) επειδή η apple κλπ έχουν εργοστάσια στην Κίνα την κάνουν χώρα για επενδύσεις; Φθηνά εργατικά χέρια και μόνο θέλουν τα οποία θα κάνουν την δουλειά του χαμάλη...edit: Με λίγα λόγια προς το παρών οι κολοσσοί δεν μπορούν να στήσουν ένα γραφείο το οποίο θα σχεδιάζουν το iphone...Για μένα εκεί είναι η πραγματική επένδυση.Designers μηχανικοί κλπ υπάρχουν σε χώρες σαν την Ελλάδα :whistling με υψηλό επίπεδο μάθησης...Δηλαδή στις χώρες που αναφέρω έχουν/είχαν γίνει επενδύσεις δηλαδή επί κομμουνισμού και οι πολίτες εκεί ευημερούν; Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 10, 2012 από tavliban Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 10, 2012 #11384 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Αν είναι οι επενδύσεις να συνοδεύονται με υποδούλωση της εργατικής τάξης, δεν νομίζω ότι τις θέλουμε τέτοιες επενδύσεις. Ούτε κινητό να μην στέλνει η Apple στην Ελλάδα, όχι εργοστάσια να φτιάξει, αν είναι οι μισθοί να πάνε σε επίπεδα Κίνας.Τρανταχτή απόδειξη σε αυτό που λες φυσικά, η Κίνα...Υ.Γ. Αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος σε συζητήσεις με φίλο μου κομμουνιστή η οποιαδήποτε αναφορά μου στην Κίνα συνοδεύεται με απάντηση "Στην Κίνα αυτό που έχουν δεν είναι Κομμουνισμός". Link to comment Share on other sites More sharing options...
MasterCommander Σεπτέμβριος 10, 2012 #11385 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Η πλάκα είναι ότι πάνε να μας καταντήσουν Κίνα στους μισθούς και το ωράριο,χωρίς όμως να έχουμε τη βιομηχανία της Κίνας.Απλά έτσι επειδή έκαναν καραμέλα ότι μόλις πατώσουν οι μισθοί αυτόματα γίνεσαι ανταγωνιστικός.Όσο για τις ιδιωτικές επενδύσεις όσο υπάρχει η εκκρεμότητα της χρεωκοπίας και πόσο μάλλον η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ κανείς δεν τολμάει να βάλει τα λεφτά του,ότι και να αλλάξουμε εσωτερικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Σεπτέμβριος 10, 2012 #11386 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Η πλάκα είναι ότι πάνε να μας καταντήσουν Κίνα στους μισθούς και το ωράριο,χωρίς όμως να έχουμε τη βιομηχανία της Κίνας.Απλά έτσι επειδή έκαναν καραμέλα ότι μόλις πατώσουν οι μισθοί αυτόματα γίνεσαι ανταγωνιστικός.Όσο για τις ιδιωτικές επενδύσεις όσο υπάρχει η εκκρεμότητα της χρεωκοπίας και πόσο μάλλον η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ κανείς δεν τολμάει να βάλει τα λεφτά του,ότι και να αλλάξουμε εσωτερικά.συμφωνώ απόλυτα...Επίσης λένε να το πάνε 6ήμερη εργασία και ελαστικό ωράριο..Μα ρε φίλε εδώ οι βιομηχανίες δεν έχουν αντικείμενο. Θα πάνε να δουλεύουν μια extra μέρα χωρίς να την πληρώνονται και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί;;;; ΗΜΑΡΤΟΝ...Στο bold αυτό ακριβώς εννοώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 10, 2012 #11387 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Aπο την στιγμη που δεν κυκλοφορει χρημα στην αγορα, ολα ειναι καταδικασμενα...Σε συζητησεις μου, με οικονομολογους σε μεγαλες ναυτιλιακες εταιριες της Ελλαδας και της Αγγλιας, λενε για υφεση τουλαχιστον αλλα 7-10 χρονια και αυτο ΑΝ ολα πανε τελεια. Οποτε κατα 99% φευγω σε 3-4 μηνες εξωτερικο με την γυναικα μου ΚΑΙ το γατι μου σε καποια χωρα της Ασιας με τεραστια αναπτυξη. Να πανε να γ@μηθουν ολοι κ ολα εδω! Ομορφη η Ελλαδα, αλλα με το μελλον της οικογενειας μου δεν παιζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Σεπτέμβριος 10, 2012 #11388 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Απ' ότι διαβάζω η τρόικα δεν εγκρίνει το μέτρο της εφεδρείας και ζητά απολύσεις. Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι απόλυση ΔΥ στην Ελλάδα θα φέρει έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης με απρόβλεπτες συνέπειες για τα εξοχικά που διατηρούν ξένα celebrities στις Κυκλάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 10, 2012 #11389 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Γιάννη αν μπορείς κάντην τι να λέμε τώρα, και εγώ την αγαπάω, αλλά δυστυχώς είναι ωραία ΜΟΝΟ για διακοπές. (και να μπορείς να τις πληρώσεις). Αν πας Ασία (Hong Kong / Σιγκαπούρη ) θα έρθω να σε βρώ το βαριέμαι το Λονδίνο σιγά σιγά Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 10, 2012 #11390 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Για Singapore με βλεπω... Παντως και το Hong Kong ειναι πολυ ωραιο. Ασε που για σενα θα σου φανει σαν ενα Λονδινο, με πιο πολλους Ασιατες και τυφωνες Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Σεπτέμβριος 10, 2012 #11391 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Απ' ότι διαβάζω η τρόικα δεν εγκρίνει το μέτρο της εφεδρείας και ζητά απολύσεις. Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι απόλυση ΔΥ στην Ελλάδα θα φέρει έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης με απρόβλεπτες συνέπειες για τα εξοχικά που διατηρούν ξένα celebrities στις Κυκλάδες.Έτσι και βγεί η ΤΡΟΙΚΑ και ζητήσει δημοσίως κανονικές απολύσεις στο δημόσιο και όχι εφεδρεία, τα πουλάκια μας θα σπάσουνε την κυβέρνηση στο πι και φι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 10, 2012 #11392 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Υ.Γ. Αν θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος σε συζητήσεις με φίλο μου κομμουνιστή η οποιαδήποτε αναφορά μου στην Κίνα συνοδεύεται με απάντηση "Στην Κίνα αυτό που έχουν δεν είναι Κομμουνισμός".Ούτε στην Ρωσία είναι, και ακόμα ψάχνω να δω ΠΟΥ είναι, και ΠΟΥ έχει δουλέψει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Σεπτέμβριος 10, 2012 #11393 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 και είχα μια προσφορά να πάω singapore αλλά δεν την κυνήγησα καθόλου... μα....α έκανα μου φαίνεται...^^μόνο στο πι και φι; in a blink of an eye... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Galioni Σεπτέμβριος 10, 2012 #11394 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Meanwhile in bouzoukia.... Δηλαδή πληρώνω στη Βίσση επίδομα αλληλεγγύης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Σεπτέμβριος 10, 2012 #11395 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Στο glassdoor λέιι ότι οι μισθοί στην Κίνα για έναν μηχανικό με 5-10 χρόνια εμπειρία είναι περίπου 1000-1200€/$. Αξίζει για τέτοια ποσά να την προτιμήσεις? Γιατί να μην πας σε κάποια ευρωπαική χώρα/Καναδά/ΗΠΑ/Αυστραλία? Από βίζα τι παίζει στην Κίνα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Σεπτέμβριος 10, 2012 #11396 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 (edited) τι να την προτιμήσει κανείς ρε παιδιά; Αυτοί οι μισθοί ισχύουν για τους κινέζους μηχανικούς που ζουν σε κουτιά... Ότι έχει να κάνει με imported μηχανικό λογικά η εταιρεία που θα τον πληρώνει θα του δίνει παραπάνω (αν ας πούμε είναι η apple)...Αν κάποιος θέλει όντως να δουλέψει στην Ασία δύο επιλογές έχει. Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Best of the best είναι η Αυστραλία και μετά ο Καναδάς (for me) Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 10, 2012 από tavliban Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Σεπτέμβριος 10, 2012 #11397 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Meanwhile in bouzoukia.... Δηλαδή πληρώνω στη Βίσση επίδομα αλληλεγγύης; εγώ θέλω να δω τους λογαριασμούς αυτών που ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Σεπτέμβριος 10, 2012 #11398 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Παιδιά, μισό.Το Τόκυο έχει τόσο ψηλό κόστος ζωής που δεν ειναι και ότι καλύτερο ακόμα και για κόσμο που πληρώνεται καλά.Να σημειώσω πως ΔΕΝ έχω πάει.Hong Kong + Σιγκαπούρη, και στα 2 οταν τα είδα, είπα "ήμουν μαλα... που πήγα Λονδίνο και δεν ήρθα εδώ".Γενικά Κινα οπουδήποτε εκτός απο Πεκίνο / Σανγκάη / Hong Kong, δεν πας εύκολα γιατί θα κρεμαστείς στην βδομάδα. Καναδάς έχει ποιότητα ζωής αλλά οχι ζωή. (τα κεντρικά μας είναι εκεί, (τοροντο) εχω πάει αρκετές φορές για δουλειά), Αυστραλία δεν μπορώ να πω, αλλά για Σίδνεϊ λένε πως είναι πολύ καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Σεπτέμβριος 10, 2012 #11399 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Hong Kong είναι το μόνο μέρος που θα πήγαινα στην Κίνα και αυτό γιατί ήταν προτεκτοράτο των Βρετανών. Τοκυο όντως πανάκριβο, αλλά δεν παύει να είναι και γ..ω τις πόλεις (αν και τώρα θυμήθηκα τα πυρηνικά και κολώνω)... Καναδάς αν εξαιρέσεις το κρυο, μόνο και μόνο ότι έχουν ευρωπαική νοοτροπία και όχι αμeρικλάνικη θα το προτιμούσα 1000 φορές από USA. Australia είναι σαν την Ελλάδα σε κλίμα γεμάτο ξανθιές και ανεργία 3% (κάτι τέτοιο)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Σεπτέμβριος 10, 2012 #11400 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2012 Καναδάς έχει ποιότητα ζωής αλλά οχι ζωή. (τα κεντρικά μας είναι εκεί, (τοροντο) εχω πάει αρκετές φορές για δουλειά), Μου επιτρέπεις να διαφωνήσω εδώ και να σου πω, πως μάλλον δεν ήξερες που να πας για να διασκεδάσεις;Γιατί είχα τον αδερφό της γυναίκας μου 2.5 χρόνια στο Τορόντο και δεν θυμάμαι Παρασκευοσάββατο που να μην γύρισε ξημερώματα από τα ξενύχτια και τα μπεκρουλιάσματα... και όχι συνέχεια στα ίδια και τα ίδια.... με τις γυναίκες να είναι τελείως ακομπλεξάριστες (όχι όπως εδώ, που το κάθε μπάζο την έχει δει γκόμενα)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts