Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Δηλαδή σε υποθετικό δημοψήφισμα κύρωσης της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, τι ποσοστό των ψηφοφόρων θα κάτσει να αφιερώσει 2 ώρες να την διαβάσει; δεν σου λέω να την μελετήσει, μια απλή επιφανειακή ανάγνωση να κάνει

• Replies 18,6k
  • Created
  • Last Reply

Εφ'όσον δεν μπορούμε να ψηφίσουμε, γιατί κουραζόμαστε με τη δημοκρατία?

Με αυτό που λέτε, ότι ο λαός δεν μπορεί να αποφασίσει κλπ., γιατί να έχει ο λαός κάθε 4 χρόνια δικαίωμα να αλλάζει την κυβέρνηση? Θεωρητικώς ο νομοθέτης (διόρθωσέ με Τσάκο) προβλέπει υποθέτω πολλά κόμματα (=διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις). Όταν οι 10-20-50 μικροκαταστάσεις εκφυλίζονται σε 2, θετική - αρνητική, ανάλογα με το σύστημα αναφοράς, λογικό είναι να μην υπάρχει στην ουσία έλεγχος. Ξαφνικά το σταυροδρόμι γίνεται μονόδρομος, απλά εδώ ο μονόδρομος έτυχε να είναι και αδιέξοδο.

Δεν είναι ελληνικό το πρόβλημα, σε πολλές χώρες υπάρχουν μόνο 2 κόμματα = μόνο 2 απόψεις που συνήθως πλέον είναι και προς την ίδια κατεύθυνση (US για παράδειγμα).

Εγώ επιμένω πάντως, με το να με θεωρούν βλάκα και ηλίθιο, δεν προάγεται η δημοκρατία. Ούτε μπορώ σε καμία περίπτωση να πιστέψω στα managerial skills από τσιράκια που το μόνο που κάνουν και ενδιαφέρονται είναι το πώς θα ανέβουν στον κομματικό μηχανισμό, ώστε να αποκτήσουν εξουσία. Λυπάμαι, αλλά δημοκρατία σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τσιράκια τύπου ΕΣΣΔ, Ναζι-άρας Γερμανίας κλπ. Όταν το ΜΟΝΟ που βλέπω είναι τσιράκια, ε είναι λίγο απελπισία. Καλύτερα στο UK να μην ασχολούμαι και με τα πολιτικά, να ασχολούμαι με το αν το χτενίζει η Λαίδη.

υπάρχει και ένα διεθνές κίνημα προ boyle νομίζω,

που σε κατεβάζει εύκολα σε απόσταση 25μιλίων (απόσταση που μπορείς να διανύσεις προκειμένου να δανειστείς ή να βοηθήσεις)

justfortheloveofit.

δηλώνεις εργαλεία δεξιότητες και σε βρίσκει όποιος έχει ανάγκη.

Στους 2-3μήνες που είμαι φαίνεται να πηγαίνει άπατο.

Έχω ζητήσει 3 φορές πράγματα,δεν πήρα απάντηση απο κανέναν και ένα shout που είδα να γίνεται ήταν έκκληση για

δάσκαλο κιθάρας σε στέκι στα εξάρχεια αν θυμάμαι καλά.

Πιστεύω πως είναι δύσκολο να οργανώσεις τους πολύ ταλαίπωρους ή ιδιαίτερα ελεύθερους μέσω ιντερνετ.

από την άλλη η φυσική παρουσία είναι δύσκολο να μαθευτεί.

έχω μια κούτα φάρμακα,υπερηλίκων, που δεν ξέρω που να δώσω, σε ποιο κοινωνικό παντοπωλείο/κατάστημα whateva....

αξίζουν προβολής τέτοιες ενέργειες πάντως.

Υπάρχει πολύς κόσμος που μπορεί να βοηθηθεί και πνίγεται λόγω αδιαφορίας....

Για το δημοψήφισμα δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα, θεωρώ οτι έπρεπε να ερωτηθούμε για διάφορα πράγματα

αλλά όλοι φοβόντουσαν οτι ένα ΟΧΙ σε μια ερώτηση μπορεί να απαξιώσει το πολιτικό σύστημα

και να αδειάσει τις κομματικές φαρέτρες στις επόμενες εκλογές.

Νομίζω οτι δεν ρωτάνε, για να έχουν απλά δικαιολογία οι αντικυβερνήσεις (αντιπολίτευση δεν κάνει κανείς)

να δοκιμάσουν το δικό τους haircut στου κασίδη το κεφάλι

Καλύτερα στο UK να μην ασχολούμαι και με τα πολιτικά, να ασχολούμαι με το αν το χτενίζει η Λαίδη.

το χτενίζει τελικά? :fun:

Ο Καραμανλής αλληθωρίζοντας γεωπολιτικά συμφώνησε με τους Ρώσους την κατασκευή του αγωγού Μπουργκας Αλεξανδρούπολης.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος με την παρούσα απόφαση, οφείλει να αναγνωρίσει ότι ήταν ένα τεράστιο βήμα που μας έβαλε σε μπελάδες και θα έπρεπε να ερωτηθούμε με δημοψήφισμα.

Ένα δημοψήφισμα που θα έκανε νόμο την απόφαση και δεν θα επέτρεπε στον επόμενο πρωθυπουργό να την πάρει πίσω σαν να ήμαστε περίπτερο που σταμάτησε τα δέλτα παγωτά για να βάλει έβγα.

Μπαρδόν;;;

Δηλαδή να απαντήσει ο κόσμος στο ερώτημα...."Θέλετε να τα έχουμε καλά με τους Αμερικάνους που μας κοστίζουν τόσα ή με τους Ρώσους που θα μας κοστίσει πιο φτηνά, αλλά θα τσατιστούν οι αμερικάνοι και μετά θα μας κόψουν την καλημέρα;".

Ε τότε να ερωτηθούμε αν θέλουμε και την μπούρδα της "πράσινης" ανάπτυξης εντός Ελλάδας (φωτοβολταικά και @@ριές)....που ούτε λύνει το ενεργειακό, αλλά και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την αγροτική παραγωγή της χώρας για χάρην τρίτων συμφερόντων. Δηλαδή... "Θέλετε κτηνοτροφία/καλλιέργεια γης, ΑΛΛΑ θα πάρετε τον πούλο λόγω πλαφόν στις εξαγωγές ΛΟΓΩ συμφωνιών Ευρωπαική ένωσης (γεια σου ρε Σημίτη) ή θέλετε να παράγετε ενέργεια*, να σας δίνουμε κάποια ψίχουλα, ώστε να πλουτίζουν κάποιοι άλλοι;

*Θα δικαιούστε και επιδότηση βρε..."

Συγνώμη δηλαδή αλλά αν είναι να κάνουμε δημοψήφισμα για παρόμοια θέματα, δεν χρειαζόμαστε κυβέρνηση. Απλά μια επιτροπή που θα αναλαμβάνει να μοιράζει τα ερωτηματολόγια στα σπίτια...είται σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Και άντε και τα κάνουμε τα δημοψηφίσματα. Η ενημέρωση του κόσμου πριν απο αυτά δεν θα γίνεται από τα υπάρχοντα "ουδέτερα" και "πλήρως ανεξάρτητα" ΜΜΕ; Ο μέσος άνθρωπος στην χώρα δεν μπορεί να αντλήσει πληροφορίες από πραγματικά ουδέτερη πηγή.

Νομίζω η λύση είναι άνθρωποι με γνώσεις,αξιοπρέπεια,πατριωτισμό,σοβαρότητα,ανιδιοτέλεια και λογική.

Ο λογικός και ο έχων τη γνώση ,θα σκεφτεί πιο σωστά για μια απόφαση.

Σιγά μη βάλω τον κολλημένο που αμφισβητεί ότι είναι Ελληνική η Μακεδονία να ψηφίσει αύριο για τον τόπο. :hang3:

Με την άμεση δημοκρατία θα έχουμε φαινόμενα όπως να υπερισχύουν ακροδεξιές και ακροαριστερές απόψεις.

Ο έχων την άδεια θα νομιμοποιείται να παρέχει εργασία και θα απολαμβάνει –με κάποιους περιορισμούς – ίση μεταχείριση με τους υπηκόους του κράτους-μέλους. Συγκεκριμένα, θα απολαμβάνει των ίδιων εγγυήσεων για τις συνθήκες εργασίας και υγιεινής στον εργασιακό χώρο, θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε συνδικαλιστική ένωση των εργαζομένων της επιχείρησης και θα του αναγνωρίζονται τα διάφορα διπλώματα και πιστοποιητικά από τη χώρα προέλευσης.

Τι να σημαίνουν οι περιορισμοί; Ακούγεται εντελώς λάθος αυτό το πράγμα.

Η μητέρα μου δουλεύει σε μεταφορική και εδώ και κανα μηνά τα τιμολόγια που φέρνουν τα φορτηγά του εξωτερικού της έρχονται πάνω μαζι με δραχμή διπλα απο το ευρω. Καλομελετά και έρχεται :T:

Και οι αποδείξεις στην Αίγλη στο Κεφαλάρι έχουνε το ποσό και σε δραχμές, αλλά μάλλον έχουνε απλά κρατήσει παλιά μηχανή, ή είναι έτσι εκ "φύσεως".

Ότι ότι το θεωρώ απίθανο σε λίγους μήνες να είμαστε πάλι με τα Μάρκα, τις Δραχμές κλπ.

Καλησπέρα

αυτό που εγώ καταλαβαίνω έιναι πως ούτε το δημψήφισμα μπορεί να είναι λύση. Ο λόγος ? δεν μας το επτρέπουν οι δανειστές μας. Τα μούτρα που έκαναν στις Καννες αυτό ήταν στην ουσία: ''Ποιος ακριβώς σας είπε ότι είστε σε θέση να αποφασίζετε ?'' εννοούσαν εξ'ου και η ''ευγενική'' (λέμε τωρα) απομάκρυνση του ΓΑΠ. Κυνικός ή απαισιόδοξος, η ουσία είναι πως 180 χρόνια τώρα είμαστε προτεκτοράτο. Και στο προτεκτοράτο το πόπολο απολαμβάνει επίφαση δημοκρατίας για να κάθεται φρόνιμα και να αποφασίζουν άλλοι. Οχι αυτό.

Εδω αλλαξαν νταβατζιλικι πρωθυπουργο στην Ιταλια κ δεν ακουστηκε κιχ.. κ μεις θελουμε κ δημοψηφισμα και εκλογες! Δε ξερω αν το συνειδητοποιειτε ποσο δυσκολο θα πρεπε να ηταν αυτο. Μιλαμε για μια χωρα που παραγει απο λαδι και μαρουλια μεχρι αυτοκινητα... που για μενα αν γουσταραν να βγουν απο το ευρω δε θα νιωθαν το παραμικρο απο κριση, πεινα κτλ. και που με τις τωρινες συνθηκες τη συμφερει αφανταστα να βγει απο το ευρω περισσοτερο απο καθε αλλη χωρα. Αλλαξαν τον απολυτο, πρωθυπουργο της χωρας του, προεδρο της ομαδας του, πλουσιο επιχειρηματια, και οτι αλλο σκεφτειτε το χει, μεσα σε μια μερα....

Γιατί τόσο ηττοπάθεια ; Και εμείς παράγαμε αυτοκίνητα κάποτε , ανάμεσα σε πολλά άλλα, αλλά μία σειρά από πολιτικές και με την βοήθεια εργατοπατέρων της κάθε εποχής φτάσαμε αντί να κάνουμε το PONY να μεγαλώσει και να γίνει "OPEL" , το στείλαμε στα τάρταρα. Πού πήγε το εργοστάσιο της NISSAN στον Βόλο , τα εργοστάσια που φτιάχνανε ηλεκτρικές συσκευές . Στην παλιά μου γειτονιά υπήρχε η BIAMAX που έφτιαχνε και συναρμολογούσε λεωφορεία MERCEDES. Και πολλά άλλα παραδείγματα. Η ικανότητα και η γνώση υπάρχει , μην επαναλαμβάνουμε τί έφταιξε. Το θέμα είναι κατά πόσο καθένας από εμάς θέλει να αντιδράσει , να ιδρώσει και να ματώσει απο την δουλειά ή να επαναπαυτεί με αυτή την κατάσταση που όπως μας είπανε , ψάχνουν τον πάτο του βαρελιού.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.