Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Αν μπορείς να αποφεύγεις και εσύ το "δασκαλίστικο" ύφος,γιατί εκτός του ότι είναι προσβλητικό προς το συνομιλητή σου,υποβιβάζει και εσένα σαν σκεπτόμενο άνθρωπο που μπορεί να συζητήσει.

Είμαι υπέρ της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας,δεν είμαι βλάκας και γνώμη δε θα μου αλλάξεις ούτε θα μου την υποτιμήσεις έτσι προσβλητικά.

Για συμαζευτείτε λίγο ... πολλά μποφόρ πιάσανε!

Δε θεωρώ τον εαυτό μου ανίκανο να λαμβάνω αποφάσεις γενικά,αλλά ΝΟΜΙΚΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ κτλπ δε γεννηθήκαμε όλοι τόσο γνώστες να τις πάρουμε.

:getlost:

Ας βάλουμε την προγιαγιά μου να τις πάρει αυτές τις αποφάσεις λέω εγώ...ξέρει καλύτερα.

• Replies 18,6k
  • Created
  • Last Reply
Προσπάθησε να τιθασεύσεις τον τρόμο σου.

Πρωτίστως όμως προσπάθησε να ξεχωρίζεις τα κείμενα που σε υποβιβάζουν κατάμουτρα με ανύπαρκτα επιχειρήματα.

Εν τέλει αν θεωρείς τον εαυτό σου ανίκανο να παίρνει αποφάσεις που τον αφορούν, παρηγορήσου με την σκέψη ότι είσαι εξαίρεση.

Το δημοψήφισμα είναι μακράν η πιο βρώμικη διαδικασία για μια δημοκρατία. Ποιός θα θέσει το ερώτημα, για ποιό ζήτημα, τί πιθανές απαντήσεις θα έχει, ποιός θα το ερμηνεύσει, θα είναι δεσμευτικό για το λαό στο μέλλον; Μικρολεπτομέρειες έτσι;

Το δημοψήφισμα είναι σαν να ορίζεις έναν μάνατζερ να σου διευθύνει την εταιρεία και αντί να τον αξιολογείς από τα αποτελέσματα που σου φέρνει, να μπλέκεσαι συνέχεια στα πόδια του υποδεικνύοντάς του τί πρέπει να κάνει. Ή να σε ρωτάει ο μάνατζερ διάφορα πονηρά για το τί θα πράξει ώστε να πάρει τη συγκατάθεσή σου σε βλαπτικές για σένα αποφάσεις.

Αν υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια δύο λύσεις υπάρχουν, εκλογές ή ξεσηκωμός. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Στο θέμα μας:

Η μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της Ευρωζώνης | οικονομια | ethnos.gr

Το νέο αυτό Σύμφωνο θα στηθεί στα πρότυπα της Συμφωνίας Σένγκεν (για την ελεύθερη διακίνηση των προσώπων), δηλαδή θα βασίζεται σε διακυβερνητικές συμφωνίες και θα περιορίζεται μόνο στις χώρες που πρεσβεύουν τη δημοσιονομική ορθοδοξία.

Οι χώρες που θα μετέχουν στο νέο Σύμφωνο θα δεσμεύονται για σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία, εφαρμόζοντας αυστηρούς κανόνες για το έλλειμμα και τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Το νέο σύμφωνο θα είναι "εθελοντικό". Μαντέψε ποιοί θα είναι μεσα στους εθελοντές.

Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ. Ας καεί η Ελλάδα αν είναι να προχωρήσει η οικονομική διακυβέρνηση.

Και τέλος για τις cashless payments. Ένα παλιό βίντεο από την ίδια την ΕΕ, έλεγε για όσα αναφέρετε πιο πάνω. Μάλλον έχει διαγραφεί τώρα.

Έδειχνε ανθρωπους να ψωνίζουν αγαθά ευρείας κατανάλωσης(π.χ. εφημερίδες) με ειδικές κάρτες που τις περνούσες μπροστά από το σκάνερ του εμπόρου χωρίς κωδικό.

Πιστεύω ότι η απόλυτα αχρήματη κοινωνία θα αργήσει λίγο, μέχρι να βρουν σοβαρά πρωτόκολλα ασφάλειας.

Διαβάστε και αυτό: Is a cashless society on the cards? - Telegraph

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Y1jsU8StIVo]The Real Face of the European Union: Preview of a North American Union? - YouTube[/ame]

Ένα ντοκυμαντέρ κατά της ΕΕ από τους Άγγλους. Ενδιαφέρον έχουν οι ιστορικές πληροφορίες για την σχέση της ΕΟΚ με το όραμα του Χίτλερ.

Το δημοψήφισμα είναι μακράν η πιο βρώμικη διαδικασία για μια δημοκρατία. Ποιός θα θέσει το ερώτημα, για ποιό ζήτημα, τί πιθανές απαντήσεις θα έχει, ποιός θα το ερμηνεύσει, θα είναι δεσμευτικό για το λαό στο μέλλον; Μικρολεπτομέρειες έτσι;

Το δημοψήφισμα είναι σαν να ορίζεις έναν μάνατζερ να σου διευθύνει την εταιρεία και αντί να τον αξιολογείς από τα αποτελέσματα που σου φέρνει, να μπλέκεσαι συνέχεια στα πόδια του υποδεικνύοντάς του τί πρέπει να κάνει. Ή να σε ρωτάει ο μάνατζερ διάφορα πονηρά για το τί θα πράξει ώστε να πάρει τη συγκατάθεσή σου σε βλαπτικές για σένα αποφάσεις.

Αν υπάρχει λαϊκή δυσαρέσκεια δύο λύσεις υπάρχουν, εκλογές ή ξεσηκωμός. Τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

Ποιος θα θέση το ερώτημα θα πρέπει δημοκρατικά να το καθορίζει το σύνταγμα.

Αν ο μάνατζερ σε ρωτάει διάφορα πονηρά ώστε να πάρει βλαπτικές για σένα αποφάσεις τι θα τον σταματήσει να τις πάρει όταν θα έχει το ελεύθερο με την αντιπροσωπευτική;

Οι εκλογές είναι κάθε τέσσερα χρόνια και ο ξεσηκωμός δεν είναι συνταγματική πρακτική.

Τα δημοψηφίσματα δεν είναι πανάκεια.

Μπορεί να ψηφίσεις λανθασμένα αλλά θα είναι δικό σου το λάθος με πιθανότητα να μάθεις και να βελτιωθείς.

Δεν θα είναι ένα εσκεμμένο λάθος για προσωπικό όφελος που θα επαναλαμβάνετε κάθε μερικά χρόνια από όποιον κατάφερε και άρπαξε την ψήφο σου

Αν μπορείς να αποφεύγεις και εσύ το "δασκαλίστικο" ύφος,γιατί εκτός του ότι είναι προσβλητικό προς το συνομιλητή σου,υποβιβάζει και εσένα σαν σκεπτόμενο άνθρωπο που μπορεί να συζητήσει.

Είμαι υπέρ της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας,δεν είμαι βλάκας και γνώμη δε θα μου αλλάξεις ούτε θα μου την υποτιμήσεις έτσι προσβλητικά.

Για συμαζευτείτε λίγο ... πολλά μποφόρ πιάσανε!

Δε θεωρώ τον εαυτό μου ανίκανο να λαμβάνω αποφάσεις γενικά,αλλά ΝΟΜΙΚΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ κτλπ δε γεννηθήκαμε όλοι τόσο γνώστες να τις πάρουμε.

:getlost:

Ας βάλουμε την προγιαγιά μου να τις πάρει αυτές τις αποφάσεις λέω εγώ...ξέρει καλύτερα.

Η προγιαγιά σου δεν έχει δικαίωμα ψήφου ανά τετραετία?

Η γιαγιά σου?

Οι γονείς σου?

Ξέρεις πόσο μας έχουν κάψει παππούδες / γιαγιάδες που ψηφίζουν Παπανδρέο και Καραμανλή λόγω ονόματος?

Ξεχνάς ένα μικρό μειονέκτημα της δημοκρατίας δι' αντιπροσώπου, κι εσύ, και ο κειμενογράφος της μπούρδας:

όσο τα πρόσωπα εξουσίας δεν ελέγχονται από το λαό, τόσο ανεβαίνει τάξη η διαπλοκή των συμφερόντων. Δηλαδή οι πολιτικοί ενώ φαίνεται να έχουν αλισβερίσι με το λαό, αυτό δεν είναι η καθημερινότητά τους, αλλά η εξαίρεση της τετραετίας. Καθημερινώς έχουν τα αλισβερίσια με τις μίζες, τους κουμπάρους κλπ.

Εγώ διαφωνώ κάθετα με τη Δημοκρατία δι' αντιπροσώπου και με την ύπαρξη πολιτικών δικαιωμάτων σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης και μόρφωσης. Για να μην πω ότι για να δούμε προκοπή θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα από όσους είναι γραμμένοι σε κομματικούς καταλόγους.

Τέλος είναι σαφές ότι παγκοσμίως έχουν εκχωρηθεί τα δικαιώματα των πολλών σε (κ)ολίγους. Η λύση θα είναι μοιραία δυστυχώς, αφού δεν μπορεί να υπάρξει ένας απλός έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (που να ΤΙΜΩΡΕΙ τους ανίκανους βουλευτές, δεν είναι παιχνίδι η τύχη της χώρας, with great power comes great responsibility), θα συνεχίσουν να υπάρχουν σύνθετοι έλεγχοι (δια της βίας προφανώς).

Με τρεις λέξεις: ολιγαρχική αντιπροσωπευτική οχλοκρατία :p

ή μήπως ολιγαρχική αντιπροσωπευτική κατευθυνόμενη (media) οχλοκρατία ;

Εγω ειμαι ξεκαθαρα μαζι με τον Petrossortep παντως.Ρε παιδια,μιλατε με ορους δημοκρατιας ετσι οπως την εφηυραν στην Αθηνα οταν εμεις ειχαμε χοληστερινη και οι υπολοιποι λαοι τρωγανε βελανιδια.Εχει αλλαξει η ζωη κ εχει γινει περιπλοκη,δεν μπορει ο καθενας να αποφασιζει για τα παντα.Η λυση του σωτηρη ειναι δηλαδη να διαλεξουμε ποιος θα ψηφιζει για τι?Δηλαδη ποιος θα το βγαλει αυτο το κριτηριο?Εκει δεν υπαρχει προβλημα?"Ειναι αδυνατον να τεθουν τετοια κριτηρια και να ειναι αντικειμενικα,να ειναι λιγοτερα απο 500 σελιδες (το καθενα) ,και να υπαρχει ενας που να τα ξερει καλα και να μπορει να τα εφαρμοσει.

Επειδη εχω καρτα γραφικων nvidia,δεν σημαινει οτι μπορω να εχω γνωμη για το πως θα γραφτει ενας driver.Εγω μονο το αποτελεσμα (εικονα) μπορω να δω και να κρινω.Προγραμματιστης δεν ειμαι,οπως και ο προγραμματιστης,επειδη πχ θα δικαστει απο δικαστηριο αν παρανομησει,δεν μπορει να εχει γνωμη για το ποσους βαθμους δικαιοδοσιας πρεπει να εχουμε.

οσο αφορα το 'ηλεκτρονικο χρημα' -λογικο ειναι να θελουν να εξαφανισουν το χρημα σε υλικη μορφη !

ΑΝ το εχει ο καθενας μας στην τσεπη του (χαρτια και κερματα να κανουν ντριγκι ντριγκι!!) τοτε δεν εχουν την δυνατοτητα να το ελεγξουν και να μας ελεγξουν ολοκληρωτικα..

περα απο το χρημα που θελουν να μαζεψουν λογω χρεους, πιστευω οτι αυτη η καταιγιδα φορων εχει και σαν σκοπο να στεγνωσουν τον πολιτη απο την 'ασφαλεια' του - να αδειασουν τα κομποδεματα....

εχει προσεξει κανεις την διαφημιση της εθνικης για το πλαστικο χρημα??

Εγώ διαφωνώ κάθετα με τη Δημοκρατία δι' αντιπροσώπου και με την ύπαρξη πολιτικών δικαιωμάτων σε ανθρώπους χαμηλής νοημοσύνης και μόρφωσης. Για να μην πω ότι για να δούμε προκοπή θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα από όσους είναι γραμμένοι σε κομματικούς καταλόγους.

ΕΕΛΛΛΛΛΕΕΕΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣ!!!!

δεκτη αγαπητε Σωτηρη η αποψη σου και σεβαστη !!

αλλα για πες μου ...σ αυτο το μαυρο χαλι μας εφεραν οι αμορφωτοι και οι αναξιοι??? (να ζουν? ν αναπνεουν?...μηπως μυριζουν κι ασχημα?)

οι 300 εχουν βγαλει δημοτικο?? ολοι αυτοι οι λεμεδες της μιζας και των δις ειναι τσοπανηδες ??

Αν ήταν έτσι βρε παιδιά δε θα υπήρχαν οι δικηγόροι να με αντιπροσωπεύσουν ενώπιον του δικαστηρίου,δε θα υπήρχαν οι λογιστές να με βοηθήσουν στα οικονομικά μου και δε θα υπήρχε ο γεωπόνος να μου πει πώς και τί πρέπει να κάνω με την x,y σοδειά.

Πιστεύω ότι η μεγάλη αγανάκτιση των πολιτών ,τους οδηγεί σε θολές σκέψεις.

Η γιαγιά σου?

Οι γονείς σου?

Ξέρεις πόσο μας έχουν κάψει παππούδες / γιαγιάδες που ψηφίζουν Παπανδρέο και Καραμανλή λόγω ονόματος?

Και σαφώς δε διαφωνώ,αλλά ποιά είναι η λύση; Να τα καταργήσω και να εφαρμόσω ένα σύστημα ,που δε μπορεί να έχει μέλλον,για χίλιους δυό λόγους;

Και το κακό δεν είναι να κάνουμε μια τέτοια πρόταση.Το κακό είναι να την κάνει ο καθένας,που νομίζει ότι θα γυρίσουμε στην Εκκλησία του Δήμου,χωρίς μάλιστα να κατανοεί ότι από τότε μέχρι τώρα έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια και η πολιτική έχει γίνει πλέον κάτι που απαιτεί γνώσεις που θα βοηθήσουν σε θέματα δικαίου,οικονομίας κ.ο.κ.

Και μη ξαναλέμε τα ίδια.Τις γνώσεις τις έχουν οι δικοί μας,τα @@ ,την αξιοπρέπεια και την έννοια του λαού δεν έχουν.Οπότε τα άτομα φταίνε.Αυτά και οι κομματικοί σχηματισμοί πρέπει να αλλάξουν...

Ξεχνάς ένα μικρό μειονέκτημα της δημοκρατίας δι' αντιπροσώπου, κι εσύ, και ο κειμενογράφος της μπούρδας:

όσο τα πρόσωπα εξουσίας δεν ελέγχονται από το λαό, τόσο ανεβαίνει τάξη η διαπλοκή των συμφερόντων. Δηλαδή οι πολιτικοί ενώ φαίνεται να έχουν αλισβερίσι με το λαό, αυτό δεν είναι η καθημερινότητά τους, αλλά η εξαίρεση της τετραετίας. Καθημερινώς έχουν τα αλισβερίσια με τις μίζες, τους κουμπάρους κλπ.

Βεβαίως δε δέχομαι το Σύνταγμα όπως είναι και πιστεύω χρειάζονται κάποιες αλλαγές σχετικά με αυτό που λές.Τι φταίει πάλι λοιπόν; Όχι το σύστημα αυτό καθαυτό,αλλά πράγματα ,τα οποία μπορούν να αλλάξουν.

Τώρα για τον κειμενογράφο της μπούρδας :

Sotiris Georganas - Assistant Professor - Economics - Auctions, Experiments, Bounded Rationality

Και κατά τ'άλλα θα αποφασίζει η γιαγιά μας και ο αμόρφωτος για θέματα που χρειάζονται σοβαρές γνώσεις. (με την άμεση δημοκρατία) .Μάλιστα....καθόλου παράδοξο. :/

Και αυτοί που λες ότι θα πρέπει να διαγραφούν από λίστες κομμάτων,συνδικαλιστές κτλπ θα είναι που θα παίρνουν τις άμεσες αποφάσεις...Όχι ότι είναι αμόρφωτοι,αλλά να σου δώσω ένα παράδειγμα του ποίοι θα αποφασίζουν "άμεσα".

Μπορεί να ψηφίσεις λανθασμένα αλλά θα είναι δικό σου το λάθος με πιθανότητα να μάθεις και να βελτιωθείς.

Τί λες φίλε μου;;;

Να το παίξουμε κορώνα - γράμματα καλύτερα;;;

Υ.Γ: Το ότι συγχέουμε τις εποχές είναι σύνηθες φαινόμενο τελευταία.Εκτός της αμεσοδημοκρατίας που θέλουμε να ζήσουμε σαν αρχαίοι Αθηνάιοι,για παράδειγμα βγαίνει ο καθένας και λέει άλλα τόσα για την εποχή εκείνη ,με τα πρίσματα και τα δεδομένα της δικής του. Οι αρχαίοι ήταν μισογύνηδες,οι αρχαίοι ήταν στρατόκαβλοι,οι αρχαίοι ήταν φούστες,οι αρχαίοι ήταν παιδεραστές....

Η ημιμάθεια είναι ότι χειρότερο.

Πού είναι η σοφία που χάσαμε μέσα στη γνώση;

Πού είναι η γνώση που χάσαμε μέσα στις πληροφορίες;

T.S.Eliot

Θεωρώ το πρόσφατο δημοψήφισμα του Γιωργάκη μια στημένη μπούρδα, που εξυπηρέτησε την έλευση Παπαδήμου.

Ωστόσο θα υποθέσω ότι θα γινόταν ενα δημοψήφισμα με θέμα : ευρώ ή δραχμή.

Εγω θα ψήφιζα δραχμή, γιατί σε αυτό τον πλανήτη εχω το τομάρι μου, τα ρούχα μου και ενα αυτοκίνητο 15ετίας.

Και αυτά θα τα διατηρήσω χωρίς τις θυσίες που μου ζητάει η ΕΕ για να μείνω στο ευρώ.

Με το δημοψήφισμα θα μπορούσα να εκφραστώ.

Κάποιος άλλος έχει περιουσία, εισοδήματα, καταθέσεις και είναι ανθρώπινο να φοβάται.

Με το δημοψήφισμα θα μπορούσε να εκφραστεί.

Κάποιος άλλος μπορεί να φοβάται την απότομη και βαθιά βουτιά στη φτώχεια.

Κάποιος άλλος μπορεί να έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και να θέλει τη δραχμή, για να έρθει να αγοράσει κοψοχρονιάς τα πάντα.

Φοβόμαστε το διπλανό μας, και δε φοβόμαστε τους αδίστακτους εκπροσώπους των εταιριών και των τραπεζών ;

Θεωρώ πως θα επερχόταν μιας μορφής κάθαρση στην κοινωνία.

Εγω προσωπικά θα αποσυρόμουν από το δρόμο, αν ήξερα ότι αυτό για το οποίο διαμαρτύρομαι το αποφάσισε ο sotiris, ο Tsakonas, ο Hydra κτλ.

Στην ερώτηση :

α) προτιμάς τη δόλια γνώση

ή

β) την άδολη άγνοια

εγω διαλέγω το β.

Παραδέχομαι ωστόσο ότι και δεν είναι εύκολο να απαντήσεις,

και η απάντηση που επέλεξα δεν έχει ενα (σκληρό έστω) μαξιλάρι ασφαλείας σε μια ενδεχόμενη 'στραβή'.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο να αποφασίσουμε.

Είναι και να είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το όποιο τίμημα της απόφασης μας.

Και εκεί είναι κατα τη γνώμη μου που κάνουμε πίσω, αφήνουμε άλλους να αποφασίσουν για εμάς, και στο τέλος χάνουμε πάντα εμείς το παιχνίδι.

Η γιαγιά σου?

Οι γονείς σου?

Τέλος είναι σαφές ότι παγκοσμίως έχουν εκχωρηθεί τα δικαιώματα των πολλών σε (κ)ολίγους. Η λύση θα είναι μοιραία δυστυχώς, αφού δεν μπορεί να υπάρξει ένας απλός έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (που να ΤΙΜΩΡΕΙ τους ανίκανους βουλευτές, δεν είναι παιχνίδι η τύχη της χώρας, with great power comes great responsibility), θα συνεχίσουν να υπάρχουν σύνθετοι έλεγχοι (δια της βίας προφανώς).

και ελεγα τι μου θυμιζει το παραπανω ποστ ..... :hmm::hmm:

http://www.thelab.gr/off-topic/ekloges-2009-poll-and-thread-67665-32.html#post1062694984

Let's make a deal shall we ? Οταν θα εχουμε παλι εκλογες ΕΣΥ θα γυρισεις σουμπιτος με το πρωτο αεροπλανο απο Αγγλια και εγω θα σου δωσω τα δικα μου σταυρουδακια για να μην λες οτι αισθανεσαι αδικημενος γιατι δεν εχεις παραπανω "βαρυτητα" ψηφου απτους υπολοιπους κοινους θνητους, που ετυχε να μην σπουδασουν να μην γινουν επιστημονες/γιατροι/δικηγοροι να μην βγαλουν πανω απο 140 σε IQ test κλπ, τωρα αμα δεν σου φτανουν τα δικα μου σου δινω και τα σταυρουδακια της φουκαριαρας μανας μου, στην τελικη θα ψησω και το υπολοιπο σοι, πατα λιγο Ελλαδα και τα βρισκουμε :getlost:

Εγω ειμαι ξεκαθαρα μαζι με τον Petrossortep παντως.Ρε παιδια,μιλατε με ορους δημοκρατιας ετσι οπως την εφηυραν στην Αθηνα οταν εμεις ειχαμε χοληστερινη και οι υπολοιποι λαοι τρωγανε βελανιδια.Εχει αλλαξει η ζωη κ εχει γινει περιπλοκη,δεν μπορει ο καθενας να αποφασιζει για τα παντα.Η λυση του σωτηρη ειναι δηλαδη να διαλεξουμε ποιος θα ψηφιζει για τι?Δηλαδη ποιος θα το βγαλει αυτο το κριτηριο?Εκει δεν υπαρχει προβλημα?"Ειναι αδυνατον να τεθουν τετοια κριτηρια και να ειναι αντικειμενικα,να ειναι λιγοτερα απο 500 σελιδες (το καθενα) ,και να υπαρχει ενας που να τα ξερει καλα και να μπορει να τα εφαρμοσει.

Επειδη εχω καρτα γραφικων nvidia,δεν σημαινει οτι μπορω να εχω γνωμη για το πως θα γραφτει ενας driver.Εγω μονο το αποτελεσμα (εικονα) μπορω να δω και να κρινω.Προγραμματιστης δεν ειμαι,οπως και ο προγραμματιστης,επειδη πχ θα δικαστει απο δικαστηριο αν παρανομησει,δεν μπορει να εχει γνωμη για το ποσους βαθμους δικαιοδοσιας πρεπει να εχουμε.

Κανένας δεν θέλει να βαράει οχτάωρα ψηφίζοντας νόμους και αποφάσεις.

Όμως πέντε με δέκα δημοψηφίσματα σε μια τετραετία για πολύ σοβαρά ζητήματα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Δεν είναι δυνατόν να παίρνει "λευκή επιταγή" ο "μάνατζερ" και να νοικιάζει τον πάτο μας για τα επόμενα 50 χρόνια τσεπώνοντας τα νοίκια!

Σε κανένα επάγγελμα δεν παίρνεις "λευκή επιταγή" για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα

Επειδή έχεις κάρτα nvidia σίγουρα δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη για τους οδηγούς της κάρτας.

Αν ήσουν βέβαια μέτοχος τις εταιρίας, φαντάζομε στο συμβούλιο των μετόχων θα άκουγαν την άποψη σου με μεγάλη προσοχή.

Όμως πέντε με δέκα δημοψηφίσματα σε μια τετραετία για πολύ σοβαρά ζητήματα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Δεν είναι δυνατόν να παίρνει "λευκή επιταγή" ο "μάνατζερ" και να νοικιάζει τον πάτο μας για τα επόμενα 50 χρόνια τσεπώνοντας τα νοίκια!

Σε κανένα επάγγελμα δεν παίρνεις "λευκή επιταγή" για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα

Επειδή έχεις κάρτα nvidia σίγουρα δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη για τους οδηγούς της κάρτας.

Αν ήσουν βέβαια μέτοχος τις εταιρίας, φαντάζομε στο συμβούλιο των μετόχων θα άκουγαν την άποψη σου με μεγάλη προσοχή.

Αν μιλάμε για πολύ συγκεκριμένα θέματα με ξεκάθαρη διατύπωση και πιθανές συνέπειες όπως ένα νέο διακρατικό δάνειο, ή την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου εκεί μπορεί να προβλεφθεί δημοψήφισμα στο Σύνταγμα ή και αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή.

Και πάλι όμως ο λαός μπορεί να δει π.χ. στην τελευταία περίπτωση την ξένη πολυεθνική σαν εισβολέα και όχι σαν έναν στρατηγικό εταίρο με σπάνια τεχνογνωσία και να πει όχι.

Εγώ είχα προτείνει δημοκρατία κληρωτών, κατευθείαν από το λαό, με τετραετία θητεία για να μη δημιουργούνται "τζάκια" με ιστορικό παράνομων συνεργασιών. Αν βελτιώσεις λοιπόν αυτό και την "αστυνόμευση" της δημοκρατίας ίσως και να μην χρειάζονται τα δημοψηφίσματα πέραν του πολύ σοβαρού θέματος του δανεισμού.

Σχετικά με την ηλεκρονική διακυβέρνηση και το ηλεκτρονικό χρήμα:

Βενιζέλος: "I HAVE A DREAM"

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4zwtvDtMIxM]Βενιζέλος για ηλεκτρονικό χρήμα 27/6/2011 - YouTube[/ame]

ΕΕΛΛΛΛΛΕΕΕΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣ!!!!

δεκτη αγαπητε Σωτηρη η αποψη σου και σεβαστη !!

αλλα για πες μου ...σ αυτο το μαυρο χαλι μας εφεραν οι αμορφωτοι και οι αναξιοι??? (να ζουν? ν αναπνεουν?...μηπως μυριζουν κι ασχημα?)

οι 300 εχουν βγαλει δημοτικο?? ολοι αυτοι οι λεμεδες της μιζας και των δις ειναι τσοπανηδες ??

Ναι, πιστεύω ότι υπαίτιοι για την κατάσταση μέχρι ενός σημείου είναι και όσοι ψήφιζαν όλα αυτά τα χρόνια τα 2 κόμματα αυτά, για τα δικά τους πιστεύω ο καθένας. Πάντα τους το έλεγα ότι κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, και κατ'ιδίαν, δεν το λέω μόνο τώρα.

Η δημοκρατία, ακόμη κι αυτή που έχουμε σήμερα, είναι ένα πολίτευμα που χρειάζεται λαό μορφωμένο. Αυτό το πρόβλημα είχαμε και έχουμε στην Ελλάδα. Μόρφωση δεν είναι το Πανεπιστήμιο, είναι να έχεις μια αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω σου.

Αν ήταν έτσι βρε παιδιά δε θα υπήρχαν οι δικηγόροι να με αντιπροσωπεύσουν ενώπιον του δικαστηρίου,δε θα υπήρχαν οι λογιστές να με βοηθήσουν στα οικονομικά μου και δε θα υπήρχε ο γεωπόνος να μου πει πώς και τί πρέπει να κάνω με την x,y σοδειά.

Όπως δεν χρειάζεσαι ηλεκτρολόγο για να αλλάξεις μια λάμπα, έτσι δεν χρειάζεσαι και οικονομολόγο για να ανοίξεις ένα λογαριασμό. Υπάρχουν κάποια πράγματα που ο μέσος άνθρωπος θεωρεί ότι είναι δουλειές εξειδικευμένες, ενώ δεν είναι. Απλά απαιτούν μια εμπειρία. Δεν μπορείς να με πείσεις ότι π.χ. ο Λοβέρδος είναι ικανός για το υπουργείο υγείας ενώ δεν έχει καν γιατρός. Να μού 'λεγες ο π.χ. Κρεμαστινός (παληό Πασόκ με Παπανδρέο) να σου πω εντάξει, με Λοβέρδο δεν με πείθεις. Αντίθετα με ατάκες τύπου δεν υπάρχει σάλιο, θά ταν ένας πολύ καλός ηλεκτρολόγος.

Και κατά τ'άλλα θα αποφασίζει η γιαγιά μας και ο αμόρφωτος για θέματα που χρειάζονται σοβαρές γνώσεις. (με την άμεση δημοκρατία) .Μάλιστα....καθόλου παράδοξο. :/

Και αυτοί που λες ότι θα πρέπει να διαγραφούν από λίστες κομμάτων,συνδικαλιστές κτλπ θα είναι που θα παίρνουν τις άμεσες αποφάσεις...Όχι ότι είναι αμόρφωτοι,αλλά να σου δώσω ένα παράδειγμα του ποίοι θα αποφασίζουν "άμεσα".

Δεν έχω πει πουθενά ότι η άμεση δημοκρατία είναι η λύση. Η στροφή σε κάτι ΠΙΟ άμεσο, είναι ΜΙΑ λύση, αλλά άλλο αυτό, άλλο αυτό που παρουσιάζεις ως άμεση. Επίσης δεν λέω ότι ξέρω κάποια λύση, δεν είμαι ούτε παντογνώστης ούτε φωστήρας της πολιτικής. Απλά βλέπω ότι το παρόν μοντέλο δε δουλεύει. Καλώς ή κακώς, δεν δουλεύει. Κι όταν κάτι δεν δουλεύει, ή το φτιάχνεις (=ποινές πολιτικών, ενίσχυση άμεσων ψηφοφοριών τουλάχιστον για απτά θέματα κλπ.) ή το αλλάζεις (=δεν ξέρω με τι μπορείς να το αλλάξεις, χούντα, βασιλιά, κομμουνισμό, you name it).

Υ.Γ: Το ότι συγχέουμε τις εποχές είναι σύνηθες φαινόμενο τελευταία.Εκτός της αμεσοδημοκρατίας που θέλουμε να ζήσουμε σαν αρχαίοι Αθηνάιοι,για παράδειγμα βγαίνει ο καθένας και λέει άλλα τόσα για την εποχή εκείνη ,με τα πρίσματα και τα δεδομένα της δικής του. Οι αρχαίοι ήταν μισογύνηδες,οι αρχαίοι ήταν στρατόκαβλοι,οι αρχαίοι ήταν φούστες,οι αρχαίοι ήταν παιδεραστές....

Όλα αυτά τα έχουμε πλέον στις δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες, ως ένα βαθμό :) Ας αποκτήσουμε λοιπόν και λίγη από την αμεσοδημοκρατία των Αθηνών :)

και ελεγα τι μου θυμιζει το παραπανω ποστ ..... :hmm::hmm:

http://www.thelab.gr/off-topic/ekloges-2009-poll-and-thread-67665-32.html#post1062694984

Let's make a deal shall we ? Οταν θα εχουμε παλι εκλογες ΕΣΥ θα γυρισεις σουμπιτος με το πρωτο αεροπλανο απο Αγγλια και εγω θα σου δωσω τα δικα μου σταυρουδακια για να μην λες οτι αισθανεσαι αδικημενος γιατι δεν εχεις παραπανω "βαρυτητα" ψηφου απτους υπολοιπους κοινους θνητους, που ετυχε να μην σπουδασουν να μην γινουν επιστημονες/γιατροι/δικηγοροι να μην βγαλουν πανω απο 140 σε IQ test κλπ, τωρα αμα δεν σου φτανουν τα δικα μου σου δινω και τα σταυρουδακια της φουκαριαρας μανας μου, στην τελικη θα ψησω και το υπολοιπο σοι, πατα λιγο Ελλαδα και τα βρισκουμε :getlost:

Δεν χρειάζεται να μου μιλάς στα Αγγλικά, καταλαβαίνω και τα ελληνικά.

Προφανώς αυτοπροσδιορίζεσαι ως βλάξ, διότι βλέπω ότι η δημοσίευσή μου σε έθιξε. Σαφώς και δεν αναφέρομαι σε κάποιον προσωπικά (εν αντιθέσει με σένα, που το ύφος σου είναι τουλάχιστον αγενές) όταν λέω ότι η δημοκρατία απαιτεί μορφωμένο λαό (που απ'ότι καταλαβαίνω από το ύφος σου, αδυνατείς να εντάξεις εαυτόν στην ευρεία αυτή κατηγορία - τουλάχιστον έχεις αυτογνωσία).

Η γνώμη μου δεν αλλάζει καλώς ή κακώς με την πάροδο του χρόνου, έχω αρκετά σταθερές απόψεις και 'πιστεύω' για τα τεκταινόμενα, που απέχουν αρκετά από την -από πολλούς αγαπειθήσα- ρήση και x-blockbuster 'Όπου φυσάει ο άνεμος'.

το "Θελετε να πουλησουμε δημοσια περιουσια ναι η οχι" ,ειναι απλο ερωτημα και μπορουν να απαντησουν φυσικα ολοι οχι.Το δυσκολο ειναι στους επιμερους ορους της καθε αποφασης.Πχ εστω εχουμε μια προβληματικη δημοσια υπηρεσια.Θελετε να την πουλησουμε ΝΑΙ/ΟΧΙ .Θελετε να την εξυγιανουμε ΝΑΙ/ΟΧΙ .Φυσικα στο πρωτο θα παει ΟΧΙ παμψηφει και στο δευτερο παμψηφει ναι.Το τι και πως θα εξυγιανθει ,με ποιον τροπο μπορει να τεθει στην κριση ολων,χωρις να μπερδευτουν με την μανατζερικην?Φυσικο είναι να θελεις να φτιαχτει κατι ,αλλα πρεπει και να ξερεις να πιανεις το katsavidi και τα λοιπα εργαλεια...Γιατι φανταζομαι να ρωταμε με επιθυμητα αποτελεσματα,ειναι ευκολο.Θες να γινεις πλουσιος ΝΑΙ/ΟΧΙ.Το δυσκολο ειναι στις επιμερους αποφασεις για το πως θα το πετυχεις αυτο...

το "Θελετε να πουλησουμε δημοσια περιουσια ναι η οχι" ,ειναι απλο ερωτημα και μπορουν να απαντησουν φυσικα ολοι οχι.Το δυσκολο ειναι στους επιμερους ορους της καθε αποφασης.Πχ εστω εχουμε μια προβληματικη δημοσια υπηρεσια.Θελετε να την πουλησουμε ΝΑΙ/ΟΧΙ .Θελετε να την εξυγιανουμε ΝΑΙ/ΟΧΙ .Φυσικα στο πρωτο θα παει ΟΧΙ παμψηφει και στο δευτερο παμψηφει ναι.Το τι και πως θα εξυγιανθει ,με ποιον τροπο μπορει να τεθει στην κριση ολων,χωρις να μπερδευτουν με την μανατζερικην?Φυσικο είναι να θελεις να φτιαχτει κατι ,αλλα πρεπει και να ξερεις να πιανεις το κατσαβιδι και τα λοιπα εργαλεια...Γιατι φανταζομαι να ρωταμε με επιθυμητα αποτελεσματα,ειναι ευκολο.Θες να γινεις πλουσιος ΝΑΙ/ΟΧΙ.Το δυσκολο ειναι στις επιμερους αποφασεις για το πως θα το πετυχεις αυτο...

Έχεις στο μυαλό σου θέματα που χρίζουν τεχνοκρατικής επίλυσης, και δεν επιλύονται με δημοψήφισμα.

Να σου φέρω ένα παράδειγμα:

Ο Καραμανλής αλληθωρίζοντας γεωπολιτικά συμφώνησε με τους Ρώσους την κατασκευή του αγωγού Μπουργκας Αλεξανδρούπολης.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος με την παρούσα απόφαση, οφείλει να αναγνωρίσει ότι ήταν ένα τεράστιο βήμα που μας έβαλε σε μπελάδες και θα έπρεπε να ερωτηθούμε με δημοψήφισμα.

Ένα δημοψήφισμα που θα έκανε νόμο την απόφαση και δεν θα επέτρεπε στον επόμενο πρωθυπουργό να την πάρει πίσω σαν να ήμαστε περίπτερο που σταμάτησε τα δέλτα παγωτά για να βάλει έβγα.

Το θέμα είναι ότι οι περισσότερες ερωτήσεις που θα μπορούσαν να τεθούν σαν δημοψήφισμα στις μέρες μας έχουν μία τεχνοκρατική φύση, που τις καθιστά δύσκολες να απαντηθούν. Φοβάμαι ότι η πλειοψηφία θα απαντήσει με βάση κομματική γραμμή ή πληροφόρηση από τον Αυτιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Φοβάμαι ότι η πλειοψηφία θα απαντήσει με βάση κομματική γραμμή ή πληροφόρηση από τον Αυτιά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό είναι η ρίζα του απολυταρχισμού. Η θεώρηση ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.