Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

αν είναι η τελευταία μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα να μας πάρει η μπάλα για 5-10 χρόνια, ΟΛΟΥΣ.

προτιμώ να τη φάω εγώ που περνάω μια απλή οικονομική δυσκολία......

(σε σύγκριση με τους παππούδες μου που εκτός των οικονομικών δυσκολιών είχαν να αντιμετωπίσουν και εμφυλίους και Α/Β Παγκόσμιο πόλεμο και χούντα)

....παρά να φάνε το χειρότερο αγγούρι τα παιδιά μας που ακόμα δε γεννηθήκανε και θα τους καλέσουμε να πληρώσουν τα σπασμένα x10.

ΘΕΛΩ ΛΥΣΗ και τη θέλω ΣΥΝΤΟΜΑ......όσο πιο σύντομα αρχίσει τόσο πιο σύντομα θα τελειώσει.

• Like 1

Και γω αυτό λέω, αλλά θα μας πάρει όλους η μπάλα Γιώργο... θα αλλάξουν πολλά πράγματα και θα τη νύφη θα την πληρώσουμε όλοι... οι δανειστές μας, μας έχουν πολλά μαζεμένα και θα ξεσπάσουν επάνω μας εάν δεν τους ξεπουλήσουμε φθηνά το τομάρι μας...

Εδιτ:

http://blog.atimes.net/?p=1357

από το link του Jaco...

its finances and political system have the character of a banana republic

είμαστε μπανανία και "επισήμως"....:suicide2:

Για να δείτε τι αλήτες είναι οι δημοσιογράφοι:

Βγήκε τώρα ο alpha στο δελτίο των 1 και λέει ότι "Οι Βρυξέλλες πιέζουν για την κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα". Ρε αλήτες, οι Βρυξέλλες ενδιαφέρονται μακροοικονομικά για τα οικονομικά του Ελληνικού Κράτους. Του Ελληνικού Κράτους, όχι του ιδιωτικού τομέα. Αλλά δε περίμενα τίποτε διαφορετικό από τη μεριά των εργοδοτικών οργανώσεων και των δημοσιογράφων. Στην αναμπουμπούλα χαίρονται.

• Like 7

"Οι Βρυξέλλες πιέζουν για την κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα".

Στο πρώτο μέρος περί αλητείας των δημοσιογράφων δεν θα διαφωνήσω καθόλου...

Πάντως όντως είναι οδηγία της ΕΕ να μειωθούν όλοι οι μισθοί, ακόμα και των ιδιωτικών υπαλλήλων και η δικαιολογία τους είναι ότι οι μισθοί είναι πολύ υψηλοί για την πραγματική οικονομία της χώρας... Δηλαδή οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν μικρότερα έξοδα, έτσι ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ... επίσης για τον λόγο αυτό επιμένουν να γίνουν πιο ελαστικές οι σχέσεις εργασίας και να απελευθερωθούν οι απολύσεις, έτσι ώστε να μην πληρώνουν αποζημιώσεις και να δουλεύεις ή να σε πληρώνουν όσο θέλουν... αυτό λένε βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας και του ανταγωνισμού όσων αφορά τους εργαζομένους, δηλαδή ή δουλεύεις σαν σκλάβος και πληρώνεσαι έστω και αυτό το λίγο ή δεν δουλεύεις καθόλου και πεθαίνεις της πείνας... απλά τα πράγματα γι' αυτούς...

Το θέμα είναι πως κάνεις τους έλληνες να δουλέψουν ενώ έχουν μάθει μια ζωή να κάθονται (δεν μιλάω φυσικά για όλους αλλά τουλάχιστον το 50% των εργαζομένων)... κοινώς πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα, γι' αυτό λέω ότι σκοπός τους είναι να μας κάνουν την μικρή Κίνα της ΕΕ, έτσι να έχουν φθηνά εργατικά χέρια και να μας ελέγχουν...

Πάντως με την διαφθορά που έχουμε (είμαστε νομίζω μέσα στις 5-6 πρώτες διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο), καλά θα μας κάνουν... θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι... το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξουν και ήδη το έχουν κάνει, είναι να μας δημιουργήσουν τύψεις και μόλις σκύψουμε το κεφάλι θα μας καβαλήσουν... Υπό άλλες συνθήκες θα ήμουν πιο αντιδραστικός, αλλά όταν βλέπω αυτή την διαφθορά και το πως έχουμε καταντήσει σαν έθνος, γίνομαι και εγώ οπαδός της άποψης ότι όλα πρέπει να γκρεμιστούν, να φτάσουμε στο μηδέν και να εξαθλιωθούμε, ώστε να φύγει από πάνω μας αυτό το μικρόβιο και αν ωριμάσουμε σαν κοινωνία, τότε να αποκτήσουμε την ανάλογη θέση... σ' αυτή την χώρα-μαύρη-τρύπα τίποτα δεν δουλεύει σωστά, η κοινωνία έχει εξευτελιστεί και δεν υπάρχει πια ίχνος τιμιότητας, μπέσας και αλληλεγγύης... εγώ προσωπικά για μια τέτοια κοινωνία δεν πρόκειται να αγωνιστώ, όταν ωριμάσουν και οι θεσμοί και οι άνθρωποι αρχίσουν να λειτουργούν όπως πρέπει, τότε ναι...

• Like 2

Ναι ρε Μήτσο, αλλά δε μπορώ να δεχθώ ότι θέλουν να συμπιέσουν την αξία του χρήματος, αλλά να μην λένε τίποτα για τους 16μισθούς των υπαλλήλων της βουλής, τα τρελά και αφορολόγητα λεφτά των βουλευτών, τους μισθούς των δικαστικών, και την τραμπουκιστική τους αξίωση να δίνουν το 50% των εισφορών που δίνουν οι άλλοι ΔΥ και να απαιτούν το διπλάσιο ποσό για εφάπαξ.

Αυτή τη φορά πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους και να δείξουμε ότι αν θα πρέπει να έχουμε λιτότητα, να την έχουμε όλοι, όχι τα γνωστά θύματα που πληρώνουν εδώ και 30 χρόνια που έχουμε λιτότητα.

• Like 1

Μα εκεί είναι διαφθορά για την οποία λέω... όλοι αυτοί είναι διεφθαρμένοι όσο δεν πάει και είναι πολύ μεγάλο ποσοστό... η ΕΕ τώρα θα αναγκάσει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων να συμπιέσει τα εισοδήματα του και θα γίνει και για τους ιδιωτικούς και τους δημόσιους, μέσα από την διαδικασία της πτώσης είναι που θα πρέπει να αφυπνιστούμε όχι για λόγους που δεν έχουμε καταλάβει... δηλαδή αν είναι να βγεις στους δρόμους για να σώσεις τον 14ο μισθό σου, ενώ εσύ δουλεύεις σαν το σκυλί από το πρωϊ ως το βράδυ, για ποιο λόγο από τον αγώνα σου να σώσεις αυτόν που τα ξύνει από το πρωϊ ως το βράδυ... όχι, θα πρέπει να πέσει στον βούρκο μαζί σου, για να καταλάβει τι εστί κοινωνία...

Τώρα αν το 1/10 την γλυτώσει από αυτήν την ιστορία είναι άλλο θέμα και πίστεψε με αυτοί θα έχουν άλλα προβλήματα, γιατί αν ξεχωρίζουν τώρα, όταν ο κόσμος θα πεινάσει θα είναι οι πρώτοι που θα φοβούνται για την ζωούλα τους και τα υπάρχοντά τους... Θα φοβούνται να βγουν στους δρόμους...

Αντώνη, όλοι θα την πληρώσουμε, άλλοι πολύ άλλοι λιγότερο, αυτό είναι δεδομένο και βασικά έτσι πρέπει να γίνει, είναι ευκαιρία να αλλάξει το μυαλό των ανθρώπων...

Αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα σε 15 χρόνια από τώρα να μην απειλεί ο γιατρό ότι θα πεθάνω αχειρούργητος αν δεν δώσω φακελάκι, να μην κοιτάει πως να με κλέψει ο υδραυλικός και ο ηλεκτρολόγος, να μην μου το παίζει εξουσία ο μπάτσος, να με εξυπηρετεί όπως πρέπει ένας δημόσιος υπάλληλος, να έχουν σωστούς καθηγητές και δασκάλους τα παιδιά μου, να μην είναι τα πάντα γύρω μου πρόχειρα και επικίνδυνα κλπ κλπ, τότε ναι ας ισοπεδωθούμε και ας το ξαναχτίσουμε... θα ανησυχήσω αν γίνει "κάτι" και δεν θα περάσουμε σαν έθνος δύσκολα, γιατί σημαίνει ότι θα παραμείνουμε οι ίδιοι...

• Like 1

Αυτή τη φορά πρέπει να κατέβουμε στους δρόμους και να δείξουμε ότι αν θα πρέπει να έχουμε λιτότητα, να την έχουμε όλοι, όχι τα γνωστά θύματα που πληρώνουν εδώ και 30 χρόνια που έχουμε λιτότητα.

Και τι θα πετύχεις αν κατέβεις στους δρόμους Αντώνη; Νομίζεις θα σε ακούσουν; Ότι έχουνε το αυτί τους στραμμένο στο λαό; Ίσα ίσα θα χαρούν που δεν θα σε πληρώσουνε εκείνη την μέρα που δεν θα δουλέψεις (==κι άλλα $$ για να την σκαπουλάρουν).

Έγινε επεξεργασία από alexis2044

Και τι θα πετύχεις αν κατέβεις στους δρόμους Αντώνη; Νομίζεις θα σε ακούσουν; Ότι έχουνε το αυτό τους στραμμένο στο λαό; Ίσα ίσα θα χαρούν που δεν θα σε πληρώσουνε εκείνη την μέρα που δεν θα δουλέψεις (==κι άλλα $$ για να την σκαπουλάρουν).

Οπότε συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την Τζούλια? Δεν είναι λύση αυτή.

Και τι θα πετύχεις αν κατέβεις στους δρόμους Αντώνη; Νομίζεις θα σε ακούσουν; Ότι έχουνε το αυτό τους στραμμένο στο λαό; Ίσα ίσα θα χαρούν που δεν θα σε πληρώσουνε εκείνη την μέρα που δεν θα δουλέψεις (==κι άλλα $$ για να την σκαπουλάρουν).

Από τότε που ο κόσμος σταμάτησε να βγαίνει στους δρόμους και να σκέπτεται όπως σκέφτεσαι, ξεκινήσαμε να κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματά μας και να τα χάνουμε.

Άλλο να παλεύεις εσύ και άλλο να πληρώνεις άλλους να παλεύουν για εσένα (=συνδικαλιστές), οι οποίοι στο κάτω κάτω σε έχουν γραμμένο και για το μόνο το οποίο ενδιαφέρονται είναι η βόλεψή τους.

• Like 4

Από τότε που ο κόσμος σταμάτησε να βγαίνει στους δρόμους και να σκέπτεται όπως σκέφτεσαι, ξεκινήσαμε να κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματά μας και να τα χάνουμε.

Άλλο να παλεύεις εσύ και άλλο να πληρώνεις άλλους να παλεύουν για εσένα (=συνδικαλιστές), οι οποίοι στο κάτω κάτω σε έχουν γραμμένο και για το μόνο το οποίο ενδιαφέρονται είναι η βόλεψή τους.

Εγώ θα κατέβω στην πορεία μαζί σου. Αλλά σε ρωτάω, πόσο καιρό θα αντέξει ο καθένας μας χωρίς μισθό και με τρεχούμενα δάνεια, νοίκια, ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο κ.ο.κ; Και με την σκέψη ότι τα λεφτά που θα έπαιρνε διαφορετικά πάνε σε αυτούς που πολεμάει;

Δεν είμαι εναντίον της αλλαγής και του ξηλώματος του κατεστημένου που μας έφερε εδώ. Αλλά σκέφτομαι ρεαλιστικά.

Προτείνεις να γίνουμε όλοι μάρτυρες; Είναι αυτή η μόνη λύση; Να βγούμε ουρλιάζοντας στους δρόμους;

Οπότε συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με την Τζούλια? Δεν είναι λύση αυτή.

Αυτό είναι το διλλημα μας, βλέπεις: Κινητοποίηση ή Τζούλια...:TD:

Προτείνεις να γίνουμε όλοι μάρτυρες; Είναι αυτή η μόνη λύση; Να βγούμε ουρλιάζοντας στους δρόμους;

Φαντάζεσαι τον πανικό τους αν βγούμε όλοι ουρλιάζοντας στους δρόμους;

• Like 3

Φαντάζεσαι τον πανικό τους αν βγούμε όλοι ουρλιάζοντας στους δρόμους;

Φαντάζομαι να βγάζουν μολύβι και χαρτί να δούνε πόσο θα πάει το χρέος μας κατά κεφαλήν κατά μέσο όρο ανά μέρα για να δούνε πόσο καιρό θα αντέξουμε.

Η στατιστική είναι πολύ ******* πολλές φορές.

Πανικός; Δεν νομίζω. Αλλά και να πανικοβληθούνε, μόλις τελειώσουν όλα αυτά νομίζεις θα αλλάξει κάτι; Εγώ σου λέω ότι θα γυρίσουν στο κανονικό του τροπάρι και ο κόσμος θα ναι πλέον υπερβολικά εξασθενημένος για να απαντήσει με άλλο ένα παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Δυστυχώς μελετήθηκαν οι λαϊκές εξεγέρσεις του περασμένου αιώνα και το λουρί που μας προσαρμόστηκε είναι πραγματικό, περάστηκε ύπουλα μέσα από τις τράπεζες και τον δανεισμό και λέγεται προσωπικό χρέος.

Έγινε επεξεργασία από alexis2044
  • Like 1

Και πως αλλιώς θα εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας ;

Δε λεω κι' εγω ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά η επόμενη εναλλακτική του δρόμου είναι ο καναπές.

Δε λεω να βγούμε και να τα σπάσουμε, αλλά να δώσουμε μια παρουσία και να στείλουμε ενα μήνυμα.

Μας μαμάνε και πρέπει να σκούξουμε. Αν τη βγάλουμε στη μούγγα, μπορεί να νομίζουν ότι μας αρέσει κι' όλας.

Εγω κατέβηκα σε τρείς πορείες. Απλά αύξησα τον όγκο των διαμαρτυρόμενων, και μια φορά που είδα υποψία φασαρίας, έκοψα λάσπη.

Δεν ελπίζω να αλλάξει κάτι, αλλά δε μπορώ να σκεφτώ και κάτι άλλο.

π.χ θα ήταν εφικτό να μην πληρώναμε μαζικά τα τέλη κυκλοφορίας του χρόνου ;

ή κάποιο φόρο ;

Μαζικά όμως.

Για να υπάρξει μαζική αντίδραση, θα πρέπει να υπάρξουν μαζικές επιπτώσεις που πραγματικά να πλήξουν την μάζα σε τέτοιο βαθμό που να ξεσηκωθεί... ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο... το θέμα όμως είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τι πρέπει να απαιτήσει, δεν υπάρχει ξεκάθαρος στόχος γι' αυτό δεν υπάρχει και δυναμική...

Ο στόχος δεν είναι να διεκδικήσουμε να δουλεύουμε λίγο και να ζούμε σαν βασιλιάδες, πράγμα το οποίο θέλουν οι περισσότεροι έλληνες (aka greek dream), αλλά να διεκδικήσουμε μια μη διεφθαρμένη και αξιοκρατική κοινωνία (όσο γίνεται)... ο τελευταίος όμως στόχος, δεν αποτελεί πραγματικό στόχο για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου...

Δυστυχώς μελετήθηκαν οι λαϊκές εξεγέρσεις του περασμένου αιώνα και το λουρί που μας προσαρμόστηκε είναι πραγματικό, περάστηκε ύπουλα μέσα από τις τράπεζες και τον δανεισμό και λέγεται προσωπικό χρέος.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Δεν γίνεται όμως να μην υπάρχει τρόπος να άλλαξει αυτό. Και δυστυχώς ο όρος "κοινωνική εξέγερση" και "επανάσταση" είναι κάτι τόσο διαφορετικά αλλά και τόσο συνώνυμα ταυτόχρονα. Φαντάζομαι ότι σε περίπτωση κανονικής επανάστασης των πολιτών (πράγμα που δύσκολα θα συμβεί εδώ λόγω "δεν βαριέσαι, ξεκινάμε αύριο..."), την επόμενη ημέρα θα σκάσει κάνα "Κόσσοβο" στην Θράκη....κάποιο "ΘΕΡΜΟΤΕΡΟ" επεισόδειο στο Αιγαίο... κτλ κτλ (να προλάβει η τζούλια να βγάλει 2ο DVD δεν παίζει...)

"Που πάρε ρε Ελληναράδες, να αλλάξετε το σύστημα;"

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.