Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

History teaches that wars begin when governments believe the price of aggression is cheap.

Ronald Reagan, Address to the Nation, Jan 16, 1984

chosen συμφωνω αλλα εδω κολλαει το αλλο ρητο που ειπε ο Reagan, μιας και οι νεαροι ηταν κομμουνιστες.

How do you tell a communist? Well, it's someone who reads Marx and Lenin. And how do you tell an anti-Communist? It's someone who understands Marx and Lenin.

Ronald Reagan :)

• Replies 18,6k
  • Created
  • Last Reply

Δίκαιον και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κομμουνισμός είναι της μόδας και πολλοί νεαροί τον ασπάζονται μέχρι να ωριμάσουν και να αρχίσουν να σκέφτονται διαφορετικά.

Καλώς ή κακώς, η επανάσταση από κάπου πρέπει να ξεκινήσει και δεν έχω πολλές ελπίδες για τους 50-60χρονους κοματόσκυλους που μάθανε μια ζωή με βολέματα.

Ξέρουμε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει από τη νεολαία, όχι απαραίτητα τους κομμουνιστές, αλλά σίγουρα από νέους με @@ κι όχι επαναστάτες του καναπέ.

Το θέμα είναι ότι Έλληνες κομμουνιστές δε με πείθουν γενικότερα και το αν θα αποτελέσουν τουλάχιστον την σκανδάλη για την μεγάλη αλλαγή, το βλέπω ως ένα δυσανάλογο ρίσκο.

Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, ότι ήταν πολύ δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Και ο Άγης τους ρώτησε με απορία:

- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;

Χάθηκαν οι Μεσογειακοί αγώνες του 2013 για την Ελλάδα - Αθλητικές Ειδήσεις - Ελλάδα - Contra.gr

Κρίμα.....δεν προλάβανε να φάνε πολλοί από το ιδεώδη του πρωταθλητισμού.

Εγώ προσωπικά ανήκω στους ικανοποιημένους όπως λέει ο "υπεύθυνος" στο άρθρο...

Το ζήσαμε το παράδειγμα των ολυμπιακών, του "εθελοντισμού" κτλ κτλ...

Δεν χρειάζεται και δευτερο ξεβράκωμα από τις εφορίες....

Απο tromaktiko αλλά έχει ενδιαφέρον

Εμείς οι φοιτητές διαθέτουμε πολλά χρήματα ώστε να πηγαινοερχόμαστε με ταξί οταν δίνουμε εξετάσεις...

ναι σωστα, το ξεχασα. ευχαριστω ολους αυτους που μου δειχνουν οτι για να ζησω τουλαχιστον "σωστα" πρεπει να φυγω απο εδω που ο καθενας σκεφτεται την παρτη του! ενα μεγαλο μπραβο λοιπον σε ολους αυτους που το παιζουν μαγκες με τον κοσμακι.....

με πνίγει το δίκιο μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα απολύτως! μόνο να βγω στα κανάλια και να γίνω ρεζίλι.

Θέλω να φύγω από εδώ.

Κανένας δεν με σέβεται

Δεν αντέχω άλλο! Κουράστηκα

Δεν μ'αρεσει που έχω δίκιο και μονο στα κανάλια πρέπει να βγω για να με ακούσει κάποιος!

και γαμώτο δεν έχω λεφτά να την κάνω από εδώ πέρα...

Δεν μ'αρεσει εδώ

Δεν μ'αρεσει που προσπαθώ να κάνω κάτι για μένα και τις σπουδές μου και δεν μπορώ να πάω να δώσω γιατί θυμήθηκαν να κάνουν απεργία.

Εγω σαν φοιτήτρια δεν γουστάρω να δίνω τα λεφτά μου σε ταξί!

Ο κόσμος τι τους φταίει ? αυτοί όλοι που τους φταίνε έχουν αμάξι και κυκλοφορούν αν όχι και δικό τους οδηγό.

Σκέφτομαι και κλαίω! ναι, κλαίω! γιατί νιώθω καταδικασμένη, εγκλωβισμένη σ'αυτή τη χώρα με τον κάθε.... Δεν θέλω να ζήσω έτσι.

Έχω φτάσει στο σημείο που λέω να κάνω πορεία. Εγώ που άκουγα πορεία κι έλεγα δεν πάω εγώ σε πορεία για χίλιους λόγους...

Μ'εκνευρίζει που οι δημοσιογράφοι ανακοινώνουν απλά τις απεργίες και δεν σχολιάζουν τι τραβάει ο κόσμος κάθε μέρα, δεν τολμάνε να πουν ότι ο κόσμος που κυκλοφορεί με τα ΜΜΜ δεν τους φταίει τίποτα.. όλοι είναι τραγικοί σε αυτή τη χώρα!

Εγώ τελείωσα. Το πήρα απόφαση.. ένα διακοσμητικό στοιχείο είμαι.

Ένας απλός αριθμός στον πληθυσμό.

μια φοιτήτρια που νιώθει οτί δεν μπορεί να κάνει τίποτα

ο,τι και να πει δεν θα την ακούσει κανένας κι άμα την ακούσει ίσως θα αντιδράσει χωρίς να σκεφτεί τι βλέπει εκείνη γύρω της

Αναγνώστης

Αν 18-20 χρονών έχεις τέτοια ψυχολογία και αίσθημα, με τι κουράγιο θα συνεχίσεις; Δηλαδή έχουμε πιάσει πάτο. 0. Μπορεί να έχουμε πέσει και παρακάτω.:sick:

Αν είσαι φοιτητής κάπως την παλεύεις . Μειώνεις τα εξοδα σου κλπ κλπ . Και σε 3-4-5 χρονάκια που θα έχεις τελειώσει ΙΣΩΣ έχει στρώσει η αγορά εργασίας .

Το πραγματικό χαστούκι το τρώνε αυτοί στα 25-27-30 που έχουν τελειώσει σπουδές στρατούς κλπ και αντί για ξεκίνημα στη ζωή βλέπουν μπροστά τους ένα αδιέξοδο .

Ευρωομόλογο=Ευρωμνημόνιο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Εργαλείο για το «ευρωμνημόνιο» τα ευρωομόλογα

Μη μου ξυνίζετε. Το είπε ανοιχτά και η "συντρόφισσα" Τρέμη στο δελτίο του Mega.

Ευτυχώς που οι Γερμανοί έχουν βρει λύση. Την οικονομική ευθανασία. :hang3:

Το πραγματικό χαστούκι το τρώνε αυτοί στα 25-27-30 που έχουν τελειώσει σπουδές στρατούς κλπ και αντί για ξεκίνημα στη ζωή βλέπουν μπροστά τους ένα αδιέξοδο .

Με περιγράφεις;:hang3:

Μη μου θυμίζεις και ξενερώνω

Αν 18-20 χρονών έχεις τέτοια ψυχολογία και αίσθημα, με τι κουράγιο θα συνεχίσεις; Δηλαδή έχουμε πιάσει πάτο. 0. Μπορεί να έχουμε πέσει και παρακάτω.:sick:

Ε, οχι και εχουμε πιασει πατο... αν ειχαμε πιασει πατο, μονο, θα ημασταν ευτυχισμενοι. Εμεις εχουμε 10 τονους κοτρονες επανω στο κεφαλι μας, 100 κιλα σκ@τ@ και απο κατω ειμαστε εμεις.... πιο κατω κι απο τον πατο...

Απο tromaktiko αλλά έχει ενδιαφέρον

Εμείς οι φοιτητές διαθέτουμε πολλά χρήματα ώστε να πηγαινοερχόμαστε με ταξί οταν δίνουμε εξετάσεις...

ναι σωστα, το ξεχασα. ευχαριστω ολους αυτους που μου δειχνουν οτι για να ζησω τουλαχιστον "σωστα" πρεπει να φυγω απο εδω που ο καθενας σκεφτεται την παρτη του! ενα μεγαλο μπραβο λοιπον σε ολους αυτους που το παιζουν μαγκες με τον κοσμακι.....

με πνίγει το δίκιο μου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα απολύτως! μόνο να βγω στα κανάλια και να γίνω ρεζίλι.

Θέλω να φύγω από εδώ.

Κανένας δεν με σέβεται

Δεν αντέχω άλλο! Κουράστηκα

Δεν μ'αρεσει που έχω δίκιο και μονο στα κανάλια πρέπει να βγω για να με ακούσει κάποιος!

και γαμώτο δεν έχω λεφτά να την κάνω από εδώ πέρα...

Δεν μ'αρεσει εδώ

Δεν μ'αρεσει που προσπαθώ να κάνω κάτι για μένα και τις σπουδές μου και δεν μπορώ να πάω να δώσω γιατί θυμήθηκαν να κάνουν απεργία.

Εγω σαν φοιτήτρια δεν γουστάρω να δίνω τα λεφτά μου σε ταξί!

Ο κόσμος τι τους φταίει ? αυτοί όλοι που τους φταίνε έχουν αμάξι και κυκλοφορούν αν όχι και δικό τους οδηγό.

Σκέφτομαι και κλαίω! ναι, κλαίω! γιατί νιώθω καταδικασμένη, εγκλωβισμένη σ'αυτή τη χώρα με τον κάθε.... Δεν θέλω να ζήσω έτσι.

Έχω φτάσει στο σημείο που λέω να κάνω πορεία. Εγώ που άκουγα πορεία κι έλεγα δεν πάω εγώ σε πορεία για χίλιους λόγους...

Μ'εκνευρίζει που οι δημοσιογράφοι ανακοινώνουν απλά τις απεργίες και δεν σχολιάζουν τι τραβάει ο κόσμος κάθε μέρα, δεν τολμάνε να πουν ότι ο κόσμος που κυκλοφορεί με τα ΜΜΜ δεν τους φταίει τίποτα.. όλοι είναι τραγικοί σε αυτή τη χώρα!

Εγώ τελείωσα. Το πήρα απόφαση.. ένα διακοσμητικό στοιχείο είμαι.

Ένας απλός αριθμός στον πληθυσμό.

μια φοιτήτρια που νιώθει οτί δεν μπορεί να κάνει τίποτα

ο,τι και να πει δεν θα την ακούσει κανένας κι άμα την ακούσει ίσως θα αντιδράσει χωρίς να σκεφτεί τι βλέπει εκείνη γύρω της

Αναγνώστης

Ειναι οντως τραγικο.Και φαντασου οτι ενα σωρο ακομη θελουν να φυγουν.

Φτασαμε να νιωθουμε ξενοι μεσα στην ιδια μας τη χωρα.....

Σκεψου μονο οτι μερικοι στα 27-30 θελουν σιγα σιγα να σταθεροποιηθουν με μια γυναικα,ενα σπιτι,ισως παντρευτουν κτλπ.

Τι να κανουμε .... κουραγιο,παθος και ελπιδες για τα ονειρα μας!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=HXXEWELMnNo]YouTube - FF.C Ας χαθώ στο όνειρο / as xathw sto oneiro[/ame]

Δεν πρέπει να μιζεριάζουμε και να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.

Και δεν το λεω μόνο σε εσάς. Το λεω πρώτα απ' ολα στον εαυτό μου.

Γιατί είναι δύσκολο να κρατηθείς αισιόδοξος στην παρούσα συγκυρία.

Ακόμα και να μην είσαι προσωπικά μέσα στα σκ@τ@, δε μπορεί να σε μην επηρρεάσει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Δε μπορείς να μην αγχώνεσαι για το αν θα διατηρήσεις την εργασία σου.

Και αν ναι, για το που θα κάτσει η μπίλια στις μειώσεις των ατομικών εσόδων, καθώς και στις αυξήσεις των ατομικών εξόδων.

Για το πόσες εκπτώσεις θα ακολουθήσουν σε κοινωνικές παροχές. Σε νοσοκομειακή περίθαλψη και στην εκπαίδευση.

Και φυσικά σκέφτεσαι και τα παιδιά σου που έχουν σα σημείο εκκίνησης της ζωης τους..........την αρχη της κατηφόρας.

Μακάρι να μην είμαστε στην αρχή της κατηφόρας, αλλά κάπου στη μέση της.

Και μακάρι να πιάσουμε γρήγορα την ανάβαση. Δε φτάνουν όμως μονο οι ευχές γι' αυτό.

Θα πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά πολύ περισσότερο αυτοί που ορίζουν τις τύχες μας.

Σε προχωρημένη ηλικία και με αρκετά ''στημένη'' τη ζωη μου, δε θα σας κρύβω ότι εχω ψαχτεί σοβαρά για να φύγω στο εξωτερικό. Προς το παρων δείχνουν να είναι περισσότερα αυτά που με κρατάνε εδω, από αυτά που με διώχνουν. Δε ξερω αν κάποια στιγμή γύρει αλλιώς η ζυγαριά. Δε μ' αρέσει να μιλάω υποθετικά, αλλά αν ήμουν πιο μικρός και υπεύθυνος μόνο για το τομάρι μου, νομίζω πως θα είχα φύγει. Ωστόσο θελω να πω στα νεότερα παιδιά που ενδεχομένως το σκέφτονται, πως θα πρέπει να το ψάξουν πολυ καλά πριν το αποφασίσουν. Δυστυχώς τα εργασιακά έχουν σφίξει σε παγκόσμιο επίπεδο, και δεν υπάρχουν εργασιακοί παράδεισοι πουθενά. Φυσικά δεν έχεις μόνο την ιδιότητα τους εργαζόμενου,αλλά και αυτή του πολίτη. Και ως τέτοιος, θέλεις να οδηγάς σε καλύτερο δρόμο, να στέλνεις το παιδί σου σε καλύτερο σχολείο,να σε κάνει καλά ενα ανθρώπινο νοσοκομείο και να νιώθεις ότι το κράτος σε σέβεται και προσπαθεί να σου λύσει τα προβλήματα, παρα να σου δημιουργήσει περισσότερα.

Ευρωομόλογο=Ευρωμνημόνιο.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Εργαλείο για το «ευρωμνημόνιο» τα ευρωομόλογα

Μη μου ξυνίζετε. Το είπε ανοιχτά και η "συντρόφισσα" Τρέμη στο δελτίο του Mega.

Ευτυχώς που οι Γερμανοί έχουν βρει λύση. Την οικονομική ευθανασία. :hang3:

Αμα ειναι αν συζηταμε με λινκ απο το ριζοσπαστη να βαζουμε τοτε και απο εσπρεσο που και πιο εγκυρα θα ναι , θα δουμε και κανενα γυμνο :p:p:p:p

Αν αφαιρέσεις τον κατά τη γνώμη μου οπισθοδρομικό τρόπο γραφής (ειλικρινά με κάνει να μη θέλω να τα διαβάσω) τις μεγαλύτερες αλήθειες θα βρεις στα κείμενα του Ριζοσπάστη. Δες την ουσία, όχι το περιτύλιγμα.

.... στις μειώσεις των ατομικών εσόδων, καθώς και στις αυξήσεις των ατομικών εξόδων.

Για το πόσες εκπτώσεις θα ακολουθήσουν σε κοινωνικές παροχές. Σε νοσοκομειακή περίθαλψη και στην εκπαίδευση.

Και φυσικά σκέφτεσαι και τα παιδιά σου που έχουν σα σημείο εκκίνησης της ζωης τους..........την αρχη της κατηφόρας.

Μακάρι να μην είμαστε στην αρχή της κατηφόρας, αλλά κάπου στη μέση της....

Όταν είσαι σε μια ξένη πόλη μόνο και μόνο για τη δουλειά ούτως ή άλλως είσαι με περιορισμένα ατομικά έσοδα. Ο καθένας κάνει στο σκατό του παξιμάδι και διαθέτει τα λίγα που του μένουν, άν του μένουν εκεί που πιστεύει και σε κάτι που θα μπορέσει να τον κάνει να νιώσει ότι δεν είναι ένα απλό ρομποτάκι που ξυπνάει 7 γυρνάει 7, κοιμάται και πάμε πάλι. Γιατί προφανώς οι ανάγκες του ανθρώπου δεν περιορίζονται στο φαγητό. Του τσάκωνα ίσως. Άντε και σε μπίτσιζ.

Όσο για τις εκπτώσεις... άσε και τα έζησα από πρώτο χέρι πρόσφατα. Ας όψεται η ιδιωτική ασφάλεια της εταιρίας που είμαι και πήγα σε ιδιωτική κλινική(έσκασα και άλλο ένα 1000άρικο και εγώ με τη συμμετοχή για 3 μέρες νοσηλεία) αλλιώς δεν ξέρω αν θα έγραφα τώρα... Σαν το σκυλί στο δρόμο θα ψοφήσεις και θα δείς πόσο αληθινό είναι το "Not a single **** was given that day". Στα δημόσια είτε δεν με δέχονταν επειδή δεν εφημέρευαν(και ας ήμουν έκτακτο) είτε είχα τον αριθμό 70 και ήμασταν στο #8 απο τις 7 το πρωί(είχε πάει 12).

Εκπαίδευση; Ένα πολύ απλό και άμεσο παράδειγμα είναι το ίδιο μας το forum. Δες τι γίνεται από ορθογραφικά και από συντακτικό πλέον. Μιλάμε αγγλικά και γκρίκλιζ καλύτερα από τα Ελληνικά. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ μας μαθαίνουν να τα αγαπάμε.-

Σεβασμό; Δες τι γίνεται με τις απεργίες. Επειδή του άλλου του κόβουν το δώρο από τα 4000 εμένα με τα 1000 πρέπει να με απολύσουν. Είπαμε. Ελλάδα είμαστε ότι θέλει ο καθένας κάνει. ΖΜΠΟΥΤΣ@ του ο ένας για τον άλλον. Σε οποιαδήποτε μορφή και τομέα. Ειδικά αν έχει τη μονιμότητα. Που θα πάει όμως... Μπορεί να πάρει πόδι και αυτή...

Είμαι 27, 3 χρόνια στην ίδια δουλειά, από την οποία έχω φάει 2 καλά χαστούκια χωρίς να είμαι υπεύθυνος και χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι, και βλέπω ότι αν σφίξουν και άλλο οι κ@λοι θα κατέβω σπίτι μου να πιάσω το πηλοφόρι, τη φρέζα, κοκ. Γιατί με 700-900 ευρώ δε βγαίνω. Και μάλιστα θεωρώ ότι είμαι και τυχερός που έχω τέτοια διέξοδο. Μπορεί απο γραφείο να σκάβω, αλλά τουλάχιστον θα κοιμάμαι και 1 ώρα το μεσημέρι και θα έχω ελεύθερο χρόνο για πάρτη μου. Γιατί τώρα ούτε να αρρωστήσω δεν προλαβαίνω.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτούς που είναι 30. μένουν με τους δικούς τους και δουλεύουν για 600 ευρώ και είναι και happy. Έχουν το iPhone4 τους και λένε όλα καλά. Ζουν σε μια δική τους πραγματικότητα....

Τι καλά ρε μάστορα, σε 3 χρόνια θα έχεις και 1-2 κουτσούβελα. Πόσο να σε κρατήσουν τα 600 με τη σύνταξη των δικών σου; Ή για όλη σου τη ζωή θα είσαι με τους δικούς σου;

Τέσπα μόνο εκκίνηση δεν βλέπω. Εδώ και χρόνια το μόνο που βλέπω είναι να λέμε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Και το κακό είναι πως δεν μπορώ να κάνω Save...

Λενε λενε λενε τι κανουν και οταν τους ρωταει η δημοσιογραφος ποιος στα παρεχει ολα αυτα,απαντανε... "οι γονεις μου ΦΥΣΙΚΑ"

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ocncLnnWU3E]YouTube - Radio Arvyla - Xlidanergoi[/ame]

Με αυτα που βλεπω πραγματικα δεν περιμενω απο τη γενια μου να αλλαξει κατι.

Ισως η επομενη γενια....αλλα τι να αλλαξει και αυτη,οταν η δικη μου θα της εχει δωσει τα ιδια με την προηγουμενη και χειροτερα;

Αν δεν είδατε το πρώτο μέρος του αφιερώματος του ΣΚΑΙ για την επανάσταση του 1821, θα σας προτρέψω να το βρείτε και να το δείτε. Παραθέτω από μνήμης:

"Τα πρώτα 150 χρόνια της τουρκοκρατίας, οι υποτελείς πόλεις πλήρωναν μικρούς φόρους και είχαν την ελευθερία να έχουν ατομική περιουσία. Τότε τα χωριά άκμασαν, δημιουργήθηκαν νέα χωριά κτλ. Τον 18ο αιώνα, η Πύλη ανέθεσε σε κοτζαμπάσηδες, Έλληνες προεστούς, να συλλέγουν τους φόρους από τα χωριά και να δίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό στη Πύλη και τα υπόλοιπα να τα κρατάνε αυτοί. Αποτέλεσμα; Άγρια φορολογία των Ελλήνων, λόγω της απληστίας των κοτζαμπάσηδων, οι οποίοι Έλληνες χωρικοί, φτάσανε σε σημείο να έχουν πλούσια παραγωγή, αλλά για να πληρώσουν τους φόρους, έπρεπε να την πουλήσουν και να ζήσουν με ψίχουλα. Αποτέλεσμα, πολλά χωριά να σβηστούν από τον χάρτη και οι κάτοικοί τους να πάνε σε πόλεις να βρούν την τύχη τους και μία καλύτερη ζωή".

"Ο Χέγκελ λέει κάπου ότι όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξέχασε να προσθέσει: την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα"

Καρλ Μαρξ

Λενε λενε λενε τι κανουν και οταν τους ρωταει η δημοσιογραφος ποιος στα παρεχει ολα αυτα,απαντανε... "οι γονεις μου ΦΥΣΙΚΑ"

Ναι βέβαια αυτή είναι η μία όψη.

Η άλλη όψη είναι τι ευκαιρίες έχει ένας νέος να δουλέψει και τι κίνητρο.

Όταν είσαι 20 και για να πας σε μία δουλειά της σειράς χρειάζεσαι προϋπηρεσία και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, αυτομάτως ο μέσος έλληνας φοιτητής αποκλείεται.

Οπότε θέτεις τον μέσο έλληνα φοιτητή στο concept ξύστα γιατί και να θες να δουλέψεις, δεν μπορείς.

Οι μισθοί των 4000 ευρώ συνήθως ικανοποιούν τα χούγια των τέκνων (αυτοκίνητα, shopping, χλιδάνεργους κλπ.), και για μένα είναι υποκρισία να συγκρίνεται ο μισθός ενός 30άρη με αυτόν ενός 50άρη, πέραν του ότι και τα 4000 ευρώ δεν είναι κοινός τόπος, ούτε και το δημόσιο σημαίνει πάντα ξύσιμο.

Η υποκρισία είναι μεγάλο πρόβλημα των ΜΜΕ, ειδικά τώρα, που βλέπουμε να θίγονται οι ΔΕΚΟ. Σίγουρα δουλεύει κόσμος και κοσμάκης στις ΔΕΚΟ που δεν θα έπρεπε να παίρνει ούτε τα μισά. Δουλεύει όμως και κάποιος κόσμος ο οποίος παράγει έργο. Το ότι με απολυτήριο δημοτικού έμπαινες στον ΟΤΕ και έπαιρνες όσα και ο Μηχανικός ο οποίος συνήθως επωμιζόταν ευθύνες, δεν σου φταίει ο Μηχανικός που αποφάσισε να δουλέψει στον ΟΤΕ για μια ασφάλεια, έναν ικανοποιητικό μισθό και ένα ανθρώπινο ωράριο εργασίας, σου φταίει το εκάστοτε πολιτικό κόμμα και το πελατειακό σύστημα που γέμισε τις ΔΕΚΟ με αμόρφωτους που φτύνουν γραμματόσημα όταν οι άλλοι στέλνουν e-mail. Τις γέμισε όμως και με ανεύθυνες πουλημένες στα εκάστοτε μεγαλοεταιρικά συμφέροντα διευθύνσεις. Δεν μπορώ να ξεχάσω έναν Διευθυντή/Μάνατζερ (=απόφοιτος deree που δεν ξέρει που πάνε τα 4 με γνωριμίες) του ΟΤΕ που είχε βγει και είχε πει "Δεν περιμέναμε ότι οι εναλλακτικοί πάροχοι θα είχαν τόσο μεγάλη απήχηση", όταν η forthnet πρωτοέδωσε με 40-50 ευρώ όλα μέσα και απεριόριστα τηλέφωνα, που στον ΟΤΕ ήθελες 50 ευρώ μόνο τα πάγια, και έχασαν 100000 συνδρομητές. Και αυτοί, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ δικαστεί.

Είναι ευχής έργο αυτό που γίνεται στη χώρα κατά την προσωπική μου άποψη, διότι μόνο έτσι θα γίνει το κατάλληλο reboot και θα πάρουν όσο περισσότερο δρόμο γίνεται τα κομματόσκυλα που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα.

Δείτε τη στρατιωτική θητεία, που όλοι κόπτονται για το βύσμα, και τη νοοτροπία που σου περνάει (ξύστα όσο μπορείς, μην αναλαμβάνεις ευθύνες, έχε από κοντά το βύσμα γιατί θα σε ξελασπώσει κλπ.).

Έχουμε καταντήσει να είμαστε ένα έθνος ευθυνόφοβων, που πάντα μας φταίνε οι συνθήκες.

Και πάντα ψάχνουμε το βύσμα που θα μας βοηθήσει, το connait υπό άλλους όρους.

Ευχής έργο, μόνο που για να το απολαύσεις πρέπει να διασχίσεις μόνιμα τα σύνορα, διότι αλλιώς είσαι κι εσύ μέρος του δράματος.

Ναι βέβαια αυτή είναι η μία όψη.

Η άλλη όψη είναι τι ευκαιρίες έχει ένας νέος να δουλέψει και τι κίνητρο.

Όταν είσαι 20 και για να πας σε μία δουλειά της σειράς χρειάζεσαι προϋπηρεσία και εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, αυτομάτως ο μέσος έλληνας φοιτητής αποκλείεται.

Οπότε θέτεις τον μέσο έλληνα φοιτητή στο concept ξύστα γιατί και να θες να δουλέψεις, δεν μπορείς.

Μιλωντας απο αυτα που βλεπω παντα και απο γνωστους ... η part-time δουλειες για φοιτητες εχουν μεγαλη ζητηση.

Εχεις δικιο ,δεν υπαρχουν τα κινητρα,αλλα αμα θελει καποιος πραγματικα να δουλεψει και το κυνηγησει θα τα καταφερει.

Δεν μπορω να δεχτω να ακουω απο φοιτητες "Δεν βρισκω δουλεια,οποτε μου πληρωνει ο μπαμπας" ,οταν οι δικοι μας εφευγαν 16 χρονων στην Γερμανια μονοι τους για να δουλεψουν στο εργοστασιο και οταν βλεπω Αλβανους 17 χρονων να ειναι μονοι τους Ελλαδα και να δουλευουν οικοδομη.Αλλα ετσι ειναι ο Ελληνας.Θελει το βυσμα του,θελει τη γραφειαρα του,δε θελει να λερωθει το armani,θελει και να χρησιμοποιει το αμαξι ακομη και για να παει να πιει καφε!

Εινει πιστευω περισσοτερο αυτο που λες στο τελος :

Έχουμε καταντήσει να είμαστε ένα έθνος ευθυνόφοβων, που πάντα μας φταίνε οι συνθήκες.

Αν δεν είδατε το πρώτο μέρος του αφιερώματος του ΣΚΑΙ για την επανάσταση του 1821, θα σας προτρέψω να το βρείτε και να το δείτε. Παραθέτω από μνήμης:

"Τα πρώτα 150 χρόνια της τουρκοκρατίας, οι υποτελείς πόλεις πλήρωναν μικρούς φόρους και είχαν την ελευθερία να έχουν ατομική περιουσία. Τότε τα χωριά άκμασαν, δημιουργήθηκαν νέα χωριά κτλ. Τον 18ο αιώνα, η Πύλη ανέθεσε σε κοτζαμπάσηδες, Έλληνες προεστούς, να συλλέγουν τους φόρους από τα χωριά και να δίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό στη Πύλη και τα υπόλοιπα να τα κρατάνε αυτοί. Αποτέλεσμα; Άγρια φορολογία των Ελλήνων, λόγω της απληστίας των κοτζαμπάσηδων, οι οποίοι Έλληνες χωρικοί, φτάσανε σε σημείο να έχουν πλούσια παραγωγή, αλλά για να πληρώσουν τους φόρους, έπρεπε να την πουλήσουν και να ζήσουν με ψίχουλα. Αποτέλεσμα, πολλά χωριά να σβηστούν από τον χάρτη και οι κάτοικοί τους να πάνε σε πόλεις να βρούν την τύχη τους και μία καλύτερη ζωή".

"Ο Χέγκελ λέει κάπου ότι όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ξέχασε να προσθέσει: την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα"

Καρλ Μαρξ

Tο είδα χθες τελικά.

Εϊναι ολόκληρο θέμα αυτό το ντοκυμαντέρ από μόνο του.

Αρχικά προβάλεται σε ιδιωτικό κανάλι γνωστού ανθρώπου του χώρου....

Απο κει και πέρα έμεινα σε 2-3 πραγματάκια...

τα 3 κακά λέει του ανθρώπου εκείνη την περίοδο ήταν τρία. "οι κοτσαμπάσηδες, οι παπάδες και οι τούρκοι". Δύσκολα το ακούς αυτά στα σχολεία και την συνέχεια του βέβαια, που έρχεται σε συμφωνία με αυτό που ειπώθηκε στα πρώτα λεπτά του επισοδείου. Δηλαδή το ότι οι Ωθωμανοί κατακτητές δεν έιχαν κανένα πρόβλημα με το τι πιστεύουν οι Έλληνες και όλα ήταν μέλι γάλα εφόσον η είσπραξη των φόρων γινόταν κανονικά. Σου λέει ο αυτοκράτωρας: Αφού μπορώ να τους έλεγχω μέσω της Εκκλησίας τους, με το γάντι, ποιος ο λόγος να τους φέρομαι βάρβαρα; Λεφτά θέλω, όχι άιμα. Και η Εκκλησία είναι σίγουρο πως έδωσε "σκληρό" αγώνα προκειμένου να μην αποκτήσει εξουσία και πλούτο τότε....

Το άλλο σαφώς είναι το συμφέρον των μεγάλων δυνάμεων ΠΑΛΙ....να επαναστατήσουμε.

Ποτέ μου δεν πίστεψα ότι φταίνε τα 400 δήθεν χρόνια σκλαβιάς-τουρκοκρατίας κτλ κτλ. Φταίνε 2-3-4 ομάδες οργανωμένων-συνασπισμών κτλ κτλ που δεν άφηναν τον κοσμάκη να ορθοποδήσει.

Δεν ξέρω βέβαια πόσα από αυτά που θα ακουστούν είναι αλήθεια, έχουν κάποιο σκοπό και προβάλονται αυτή την περίοδο κτλ κτλ...

@Hydra

Ακόμα και εντός των ιντερνετικών μας συνόρων, αμφιβάλλω αν υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρθηκαν για οικοδομή και παρεμφερή "δεν είναι για μένα αυτά" επαγγέλματα πριν νίψουν τα χείρας και βγάλουν εισητήρια. Βέβαια, σου λέει και δικαιολογημένα πια....ακόμα και στην οικοδομή ποια δεν υπάρχει δουλειά....

Αλλα ετσι ειναι ο Ελληνας.Θελει το βυσμα του,θελει τη γραφειαρα του,δε θελει να λερωθει το armani,θελει και να χρησιμοποιει το αμαξι ακομη και για να παει να πιει καφε!

Τροφή για σκέψη.

Μήπως αυτό το concept είναι μια καραμέλα που περνάει ραδιο-αρβύλα στην ελληνική κοινωνία για τη νοοτροπία του Έλληνα?

Εναλλακτικά, πόσους συγκεκριμένα γνωρίζεις εσύ γύρω σου που να θέλουν όλα τα παραπάνω χωρίς να βάλουν ένα x κόπο?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.