Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Δηλαδή εγώ που βγάζω 36Κ το χρόνο, έχω στην τσέπη μου 5120€ και ο άλλος που βγάζει 12Κ (δηλαδή το 1/3 από αυτό που βγάζω εγώ) έχει στην τσέπη του 12Κ.

Άρα να πάρω τηλέφωνο τον διευθυντή μου, να του ζητήσω μείωση στο μισθό, από 3.000€ το μήνα να μου δίνει 1.000€. (Δεν θα πέρνει και τίποτα το κράτος!!! xaxaxaa)

Επίσης, από τον πίνακα λείπουν λεφτά. (Για αυτά θα μίλαγε ο Παπανδρέου μάλλον :p). Φτιάξε πάλι τον πίνακα σωστά και μετά θα σου πω γιατί και πάλι δεν έχει νόημα η φορολογική κλίμακα που λες.

Οχι εσυ που βγάζεις 36000 στην τσέπη οπως εξηγεί ο sotiris εχεις 29440 και έχεις πληρώσει φόρο συνολικά 6560

Στην ουσία στην φορολογία εισοδήματος "κόβουν το εισόδημα σε κομμάτια" και σε κάθε ένα απο αυτά εφαρμόζουν ενα συντελεστή φόρου % ( δηλ.1ο κομμάτι 12000 αφορολόγητο φόρος μηδέν-2ο κομμάτι 12000 εως 16000 φόρος 18% κ.ο.κ)

• Replies 18,6k
  • Created
  • Last Reply

Πολύ καλά τα γράφει ο Σωτήρης ( αν αυτό είναι και το όνομα του).

Είναι στα λίγα που δεν έχει γίνει ακόμη πρόταση στην κυβέρνηση αν δεν απατώμαι,

μόνο τον Λεβέντη έχω ακούσει να τα λέει.

Πως και κανένα κόμμα δεν έχει προτείνει κάτι τόσο λογικό και απλό δεν μπορώ να το καταλάβω....

Δηλαδή εγώ που βγάζω 36Κ το χρόνο, έχω στην τσέπη μου 5120€ και ο άλλος που βγάζει 12Κ (δηλαδή το 1/3 από αυτό που βγάζω εγώ) έχει στην τσέπη του 12Κ.

Άρα να πάρω τηλέφωνο τον διευθυντή μου, να του ζητήσω μείωση στο μισθό, από 3.000€ το μήνα να μου δίνει 1.000€. (Δεν θα πέρνει και τίποτα το κράτος!!! xaxaxaa)

Επίσης, από τον πίνακα λείπουν λεφτά. (Για αυτά θα μίλαγε ο Παπανδρέου μάλλον :p). Φτιάξε πάλι τον πίνακα σωστά και μετά θα σου πω γιατί και πάλι δεν έχει νόημα η φορολογική κλίμακα που λες.

ARRRRGGGGHHHH!!!!!

Αυτός που παίρνει 22κ θα έχει στην τσέπη του 12000+3280+3040+2000(το λάθος του Σωτήρη).

Σωτήρη το πρόβλημα είναι πώς αν φορολογείς το 90% πάνω από τις 50.000€ θα τριπλασιαστούν οι "φτωχοί". Ποιός μακάκας θα κάθεται να του τρώνε το 90% στο επιπλέον εισόδημα. Η λύση για τη χώρα μας είναι οι συναλλαγές μέσω τραπεζών. Τέλος.

Τώρα το έκανες χειρότερο. Φτιάξε σωστά τα νούμερα γιατί έτσι όπως τα έχεις γράψει δεν υπάρχει νόημα να βγάζεις πάνω από 12Κ το χρόνο. (Πως έχεις μπλεχτεί έτσι ρε φίλε; )

:confused:

Δουλεύει κλιμακωτά το σύστημα.

OMG... Ξαφνικά νιώθω τόσο χαζός.. SORRY, MY FAULT

******* εξεταστική με έχεις χαζέψει.. (Και δεν εννοώ για την MIESENS)

Η ανοιχτή επιστολή του Walter Wuellenweber προς τους Έλληνες πολίτες που δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού "Stern", και η απάντηση που δόθηκε από εναν συμπατριώτη μας.

link

Η ανοιχτή επιστολή του Walter Wuellenweber προς τους Έλληνες πολίτες που δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού "Stern", και η απάντηση που δόθηκε από εναν συμπατριώτη μας.

link

υπαρχει καποιο λινκ στο 'γνησιο' θεμα ?? (του stern)

ARRRRGGGGHHHH!!!!!

Αυτός που παίρνει 22κ θα έχει στην τσέπη του 12000+3280+3040+2000(το λάθος του Σωτήρη).

Σωτήρη το πρόβλημα είναι πώς αν φορολογείς το 90% πάνω από τις 50.000€ θα τριπλασιαστούν οι "φτωχοί". Ποιός μακάκας θα κάθεται να του τρώνε το 90% στο επιπλέον εισόδημα. Η λύση για τη χώρα μας είναι οι συναλλαγές μέσω τραπεζών. Τέλος.

Σίγουρα με 90% ισχύει αυτό που λες, αλλά με τεκμήρια και με πιο ελαστικούς συντελεστές μαζεύτονται τα χρήματα.

Το κυριότερο είναι αυτό που έγραψε ο KoMM, πώς γλιτώνεις αυτούς που φοροδιαφεύγουν.

@CptKoulis: Δεν έχεις δίκιο, δεν γίνεται να κερδίζεις χρήματα και να μην αποδίδεις τίποτα στο κράτος σου. Μετά μη ζητάς σχολεία, δρόμους και νοσοκομεία. Όλες οι ευνομούμενες χώρες που δεν βασίζονται στη μαύρη εισροή χρήματος έχουν φορολογικούς συντελεστές υψηλούς και flatrate (σκανδιναβικές χώρες). Το ότι εδώ πουλάμε τη θάλασσα για δικιά μας και δεν αποδίδουμε και τίποτα πίσω είναι κοινός τόπος, δεν μας δίνει κάποιο δίκιο. Επίσης, δεν αναφέρομαι σε επιχειρήσεις, επιχειρηματικότητα κλπ. αλλά σε φορολογία φυσικών προσώπων και εισοδημάτων.

υπαρχει καποιο λινκ στο 'γνησιο' θεμα ?? (του stern)

φίλε μου μόνο αυτό βρήκα, που στην ουσία αποτελεί κάτι σα δευτερολογία ή ανταπάντηση του Walter Wuellenweber. Από αυτή προκύπτει ότι μάλλον απαντάει συγκεκριμμένα (εξοπλισμοί, γερμανικές αλυσίδες κτλ.).

Ωστόσο δε βρήκα κάπου την απάντηση του Γεωργίου Ψωμά. Μπορεί να δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του περιοδικού ή απλά να πηγε στο mailbox του κυρίου Wuellenweber ή και να μην υπήρξε ποτέ. Πάντα με επιφύλαξη τα αντιμετωπίζω αυτά τα πράγματα. Το έβαλα εδω επειδή είναι σχετικό με το θέμα και το άφησα στην κρίση τους καθενός.

Αλλά για να δείτε πόσο πολύ από αλλού έρχονται αυτές οι οδηγίες διακυβέρνησης...

Έστω ότι έμενε ο Αλογοσκούφης και επέβαλε μέτρα λιτότητας. Δεξιός γαρ...ο χαζο"αριστερίζων" ελληνικός λαός θα έκανε επανάσταση. Οπότε, άστον τον άνθρωπο να φύγει...Δεξιά κυβέρνηση και μέτρα λιτότητας δεν πάει....Ας έρθει ο επόμενος...να "σώσει" την χώρα...

Και η επανάσταση.....ΘΑ (δανεικό από τον Ανδρέα αυτό) γίνει...ΟΤΑΝ....ΚΑΙ..ΑΝ...

Φραγκμα δεν ειναι λυση 10 καλοπαιδα που κολλουν παρανομα αφησες να ειναι το προτυπο μας. Αμα ειναι να γλυτωσουμε απο τους σημερινους πολιτικους και να παμε στην ακρα αριστερα προσωπικα να μου λειπει :) .

Τίποτα από τα δύο.

Η απάντηση εδώ:

ΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ! « www.olympia.gr

και εδώ:

Ο Γ. Παπανδρέου διαδήλωνε κατά του ασφαλιστικού...

Ούτε ήταν ο Σημίτης αυτός που ευθυνόταν για την εκτόξευση του χρέους παρά τα σκάνδαλα και τις υπερτιμολογήσεις έργων, ούτε ο Καραμανλής για τον διπλασιασμό του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο τα χρόνια της διακυβέρνησής του, εντός του ευρώ.

Η ανταγωνιστικότητα δεν έρχεται μέσα σε 5 χρόνια και σίγουρα δεν έρχεται από κυβερνήσεις που βάλλονται από παντού. Αυτοί που είχαν την υποστήριξη ελληνικών και ξένων συμφερόντων θα έπρεπε να είχαν αρχίσει την αλλαγή από νωρίς.

Λέγοντας αλλαγή ενοούμε την προσέλκυση νέων επενδύσεων σε τομείς υψηλής τεχνολογίας με ειδικούς ευνοϊκούς νόμους.

Όχι κολπάκια του τύπου πάω τα εισητήρια των συγκοινωνιών στο 1,5€ και μετατάσσω υπαλλήλους για να αλαφρώσω τις συγκοινωνίες και να τις δώσω σε κάποιον ιδιώτη.*

Δυστυχώς τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων εκλογών και τα γκάλοπ σχετικά με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων δείχνουν ότι οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει ακόμα τί παίζεται και θα χρειαστεί να "ξαναπληρώσουν". Προβλέπω και άλλες πολλαπλές αποκαλύψεις αλά "siemens" στο μακρινό μέλλον μόλις οι τωρινοί υπουργοί θα 'έχουν βολευτεί στις νήσους Cayman.

*Στις ειδήσεις άκουσα ότι σε έρευνα του ΙΝΚΑ(μάλλον) εξέτασαν το κόστος μετακίνησης με ΙΧ-βεζνίνη+συντήρηση- ένταντι των αστικών συγκοινωνιών και το βρήκαν μικρότερο.

Συμφωνα με οσα εχουν ανακοινωθει μεχρι στιγμης,η φορολογια για εισοδηματα πανω απο 100Κ το χρονο θα ειναι 45%. Πολυ απλα η εφορια ειναι συνεταιρος στην τσεπη σας.

Πως θα σας φαινοταν να στησετε μια δουλεια μαζι με τον κολλητο σας,να εχετε βαλει εσεις ολα τα κεφαλαια,να τρεχετε εσεις ολη την επιχειρηση απο τα ξημερωματα μεχρι το βραδυ,να μην κοιμαστε τα βραδια απο το αγχος και τις ευθυνες,ενω ο κολλητος σας ολη τη μερα ξυνεται στην καφετερια/στο μπαρακι/στη Μυκονο και στο τελος να μοιραζεστε τα κερδη 50-50?

Αν σας φαινεται λογικο ή δικαιο pm αμεσα για να συνεργαστουμε

Με τετοιους συντελεστες στη φορολογια,γιατι να μην πουλησετε την επιχειρηση και να βαλετε τα κεφαλαια στην τραπεζα να παιρνετε τους τοκους?

H εταιρική φορολογία είναι 25% και θα πάει 20% αν δεν κάνω λάθος. Αναφαίρομαι σε εταιρικά κέρδη. Αν τα ξαναρίξεις πίσω στην εταιρία δεν φορολογούνται καθόλου. Επίσης μην ξεχνάς ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ότι φας ότι πιεις και ότι ............ τα χρεώνεις στην εταιρία. Αυτά βέβαια δε σημαίνουν ότι είμαστε καλά... το αντίθετο.

H εταιρική φορολογία είναι 25% και θα πάει 20% αν δεν κάνω λάθος. Αναφαίρομαι σε εταιρικά κέρδη. Αν τα ξαναρίξεις πίσω στην εταιρία δεν φορολογούνται καθόλου. Επίσης μην ξεχνάς ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ότι φας ότι πιεις και ότι ............ τα χρεώνεις στην εταιρία. Αυτά βέβαια δε σημαίνουν ότι είμαστε καλά... το αντίθετο.

Ειναι 24% για τα αδιανεμητα κερδη,αυτα δηλαδη που βγαζει η εταιρεια αλλα δεν τα παιρνουν οι δικαιουχοι και μενουν στην εταιρεια με σκοπο να προχωρησει σε επενδυσεις/να ισχυροποιησει τη θεση της κλπ κλπ.Φημολογειται* οτι καθε χρονο το 24% θα μειωνεται κατα μια μοναδα, ωστε στο τελος του 2014 να ειναι στο 20%

Αυτα που βγαινουν απο την εταιρεια,τα διανεμομενα, φημολογειται* οτι θα φορολογηθουν με 35%.Το υπολοιπο 65% που απομενει,διανεμεται στους μερισματουχους,αναλογα με το ποσοστο συμμετοχης τους στην εταιρεια.

Στη συνεχεια,αυτοι φορολογουνται ως φυσικα προσωπα με βαση την κλιμακα που ειδαμε σε προηγουμενο ποστ ενω ο φορος που πληρωσαν απο τη συμμετοχη τους στην εταιρεια(το 35% που λεγαμε) εκπιπτει.

τυχαιο λινκ

*φημολογειται γιατι καθε 3 και λιγο αλλαζουν τα δεδομενα

** αν καποιος ειναι λογιστης ή τα ξερει καλυτερα ας διορθωσει/επιβεβαιωσει/εξηγησει

*Στις ειδήσεις άκουσα ότι σε έρευνα του ΙΝΚΑ(μάλλον) εξέτασαν το κόστος μετακίνησης με ΙΧ-βεζνίνη+συντήρηση- ένταντι των αστικών συγκοινωνιών και το βρήκαν μικρότερο.

Ναι, συνεχίστε να αναδημοσιεύετε τέτοια πράγματα, αφορμή ψάχνουν για να πάνε την βενζίνη στα 3 ευρώ το λίτρο...

Φραγκμα δεν ειναι λυση 10 καλοπαιδα που κολλουν παρανομα αφησες να ειναι το προτυπο μας. Αμα ειναι να γλυτωσουμε απο τους σημερινους πολιτικους και να παμε στην ακρα αριστερα προσωπικα να μου λειπει :) .

History teaches that wars begin when governments believe the price of aggression is cheap.

Ronald Reagan, Address to the Nation, Jan 16, 1984

Οσο πιο γρήγορα τους αναγκάσουμε να εξαφανιστούν τόσο το καλύτερο

Cosmo.gr - Επίθεση δέχτηκε ο Κώστας Σημίτης

από την είδηση:

Γρήγορα κατέφθασε μια ομάδα αστυνομικών, που φυγάδευσε τον πρώην πρωθυπουργό σε μία πολυκατοικία και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

ποιος μηνπω τους άνοιξε και τον έμπασε μέσα; έξω, στο δρόμο, να νιώσουν κι αυτοί, όπως νιώθει ο κόσμος τα ΜΑΤ στις πορείες.

Ναι, συνεχίστε να αναδημοσιεύετε τέτοια πράγματα, αφορμή ψάχνουν για να πάνε την βενζίνη στα 3 ευρώ το λίτρο...

Μπορεί να το μεταφέρω και λάθος αλλά το νόημα του ρεπορτάζ ήταν ότι το κόστος των δύο εναλλακτικών έχει γίνει πλέον συγκρίσιμο. Θα σε πιάνουν από παντού.

Ήταν μεγάλος σταθμός που το 'λεγε, αλλά δεν θυμάμαι τώρα.

ΥΓ: Για την τιμή του πετρελαίου, πιστεύω ότι είναι φουσκωμένη λόγω φόρων περισσότερο. Και της τιμής του πετρελαίου φυσικά που κινείται σταθερά πάνω από τα 85 δολάρια.

Όταν αυξήσεις την τιμή ενός αγαθού με ανελαστική ζήτηση αυξάνεις τα έσοδά σου, αρκεί να καρπώνεσαι εσύ την άυξηση και όχι το κράτος.

Με την αύξηση του ειδικού φόρου πολλά βενζιδάκια αναγκάστηκαν να κλέψουν(για να μη δείξουν αυξημένες τιμές), ή να κλείσουν(δύο μεγάλα στην περιοχή μου) ή εφόσον μπορούσαν να αυξήσουν και άλλο τις τιμές για να πατσίσουν τη χασούρα από τη μείωση της πωλούμενης ποσότητας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.