SLN Αύγουστος 5, 2014 #17941 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2014 Κοινη λογικη στα οικονομικα οχι δεν με πειθει. QFT Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Αύγουστος 5, 2014 #17942 Κοινοποίηση Αύγουστος 5, 2014 Εχω ξαναπει οτι οι οικονομολογοι ειναι πυροσβεστες αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα.Αυτα που εμαθε στο πανεπιστημιο καποιος χτες, σημερα ειναι ξινα σταφυλια αν δεν επικαιροποιειται που και παλι δεν σημαινει οτι ξερει τις μαγικες φορμουλες ειδικα για ενα πραγμα που καθημερινα διαμορφωνεται και αλλαζει.Και επειδη προκειται για αριθμους, η κοινη λογικη ειναι ενα ineficiency δυστυχως ή ευτυχως.Εμεις θελω να πιστευω προσπαθουμε να διαμορφωσουμε αποψη με οσο περισσοτερα κατανοητα δεδομενα εχουμε προσβαση να κρινουμε.Η αδιασπαστη τριας ειναι κοινωνικοοικονομοπολιτικη, καμια ξεχωριστα μονη της.(προσωπικες αποψεις, ατσιμενταριστες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Αύγουστος 6, 2014 #17943 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2014 (edited) Αν την προϋπόθεση για να γίνει κάτι την αποδώσεις με τον όρο "πρώτα" παραπλανείς τον κόσμο.ΟΚ. Ένα κυρίαρχο κράτος λοιπόν, όπως λες και συ, βλέπουμε ότι δεν μπορεί να πληρώσει όσα έχει συμφωνήσει στην πλειοψηφία των ομολογιούχων και αναγκάζεται να τους φεσώσει, ενώ δεν το επιθυμεί. Παρ'όλα αυτά η εκδίκαση από αμερικανικό δικαστήριο δεν παίζει κανένα ρόλο για σένα.Μετά συνεχίζεις λέγοντας ότι τα νέα ομόλογα εμπεριέχουν cac(όπως τα περισσότερα πλέον μετά το πάθημα της Αργεντινής) και γι αυτό το εφαρμοστέο δίκαιο πάλι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.Μπορείς τότε να εξηγήσεις γιατί δεν επιλέχθηκε ως εφαρμοστέο δίκαιο το ελληνικό για το 5ετές κτλ.; Ήταν απλά τυχαία η επιλογή του αγγλικού δικαίου; Είναι η απορία του μέσου ανθρώπου.Ναι φυσικά υπάρχει συνέχεια. Απλά με τους έξω δεσμεύεσαι με τζίφρες, δεν υπόσχεσαι όπως με τους μέσα. Όταν υπογράφεις η ασυνέπεια φαίνεται. Όταν δεν υπογράφεις, μετά τις εκλογές παίρνεις "λαϊκη εντολή" να τους πεθάνεις όλους. Και κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό, όπως και τη συνταγματική προστασία για τέτοιες πράξεις.Αν ο ΓΑΠ π.χ. υπέγραφε διακρατική συμφωνία ότι για τα επόμενα 5.000 χρόνια θα μας πηδάνε αράπηδες και ο Άρειος Πάγος έκρινε(για τον α/β λόγο) τη συμφωνία συνταγματική εμείς πρέπει να το δεχτούμε για να μη χαλάσουμε το continuity.Άρα, θα αποκτήσουμε πτυχίο ιατρικής, δασοπονίας, μεταλλειολογίας, νομικής κτλ. για να κρίνουμε την επάρκεια της τεκμηρίωσης του εκάστοτε ειδικού, την οποία ζητάει και μεταφέρει στον αναγνώστη ο δημοσιογράφος.Αλλιώς δεν εμπιστευόμαστε ούτε ασπιρίνη.Υ.Γ: Κάποιες δημοσιεύσεις εξηγούν γιατί αμφισβητείται το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και πάλι ό,τι και να πεις σε κάποιον ανειδίκευτο θα το "χάψει".Μα προφανώς και όταν επι τοις ουσίας λες οτι τα αμερικάνικα δικαστήρια απαίτησαν seniority για τα funds, προσπαθείς να αποπλάνησεις και να παράκινησεις το μέσο Μητσο συνωμοσιολογο να αρχίσει να βάζει με το φτωχό του μυαλό δρακους. Για την ιστορία το φεσωμα μια χαρα έπεσε όπως θα χεις καταλάβει. Απλα σε όλους όσους είχαν λαμβάνειν απο τη συγκεκριμένη σειρά ομολόγων. Και όπως συμφωνήσαμε αυτά τα ομόλογα ήταν με ξένο δίκαιο. Τι αλλάζει λοιπόν στα ομόλογα αγγλικού δικαίου που εξέδωσε η Ελλάδα; Πολύ απλα οτι δε μπορεί να αλλάξει τους όρους των συμβολαίων αυτών σε δεύτερο χρόνο. Που σημαίνει οτι σε περιπτωση που μπορεί να το αποπληρωσει μερικώς (άρα τους μίσους να τους πληρώσει και τους άλλους μίσους να τους αφήσει έτσι δε θα μπορεί). Θα μπορεί είτε να ρίξει ολικο μαχαίρι στη συγκεκριμένη σειρά είτε αν το 75% περίπου των επενδυτών συμφωνήσει σε αλλο διακανονισμό αυτός ο διακανονισμός θα ειναι δεσμευτικός και για τους υπόλοιπους (CAC). Απλα να το ξαναπώ οτι το δικαίωμα κανονιου στη σειρά το έχεις όπως και το είχες πριν. Πιστεύεις οτι ειναι θέμα γνώσεων για το τι πιστεύει ο καθένας ή προδιάθεσης για το τι θέλει να πιστέψει;Πχ ο [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] μας παρέθεσε δυο άρθρα. Και τα δυο την ίδια παπ@ρια λένε. Του άρεσε και την πίστεψε. Άνετα εύκολα και αβαδιστα. Αν ήθελε έστω και λίγο να το ψάξει θα άνοιγε τον προϋπολογισμό και θα προσπαθούσε με γνώσεις αριθμητικης να δει αν αυτά που γράφονται στο άρθρο ευσταθούν. Δεν το έκανε. Το γιατι ειναι προφανές.Ααααα και για να καταλάβουμε κατι για την σπουδαιότητα των όρων σε ένα συμβόλαιο. Το credit event στην περιπτωση της Ελλάδας δεν εγινε λογω του κούρεματος αυτού καθεαυτου. Εγινε επειδή εκ των υστέρων χωσαμε τα CAC. Το σκεπτικό ήταν οτι η τιμή του ομολόγου χωρις CAC ειναι διαφορετική απο την τιμή με CAC που σημαίνει οι υπολογισμοί για το ρίσκο του κάθε επενδυτή βγήκε off με την ένταξη του σχετικού όρου. Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 6, 2014 από LL_NEO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Αύγουστος 6, 2014 #17944 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2014 Αγαπάμε [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] και [MENTION=573]aggelopas[/MENTION]...-Δεν ξέρεις τι είναι το πλεόνασμα, δεν μπορείς να έχεις άποψη για τίποτα.-Δεν ξέρω πως ακριβώς το υπολογίζουμε, αλλά και αυτό που ανακοινώθηκε μαγειρεμένο ήταν όπως είπαν.-Δώσε μου μια πηγή που να τα λέει αυτά.-Ορίστε.-Δεν ξέρει τι λέει, δεν έχει στοιχεία, να ανοίξεις τον προϋπολογισμό και κομπιουτεράκι..Αν είχα όρεξη να κάνω αυτό το πράγμα, δεν θα διάβαζα καμία είδηση, και ποιος μου λέει εμένα ότι και εκεί οι αριθμοί δεν είναι μαγειρεμένοι? Δεν θα είναι πρώτη φορά..Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι όποιο δημοσίευμα και να σου έστελνα, και από τον Σαμαρά να ήταν γραμμένο, ψεύτικο θα το έβγαζες!Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Αύγουστος 6, 2014 #17945 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2014 Αγαπάμε [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] και [MENTION=573]aggelopas[/MENTION]...-Δεν ξέρεις τι είναι το πλεόνασμα, δεν μπορείς να έχεις άποψη για τίποτα.-Δεν ξέρω πως ακριβώς το υπολογίζουμε, αλλά και αυτό που ανακοινώθηκε μαγειρεμένο ήταν όπως είπαν.-Δώσε μου μια πηγή που να τα λέει αυτά.-Ορίστε.-Δεν ξέρει τι λέει, δεν έχει στοιχεία, να ανοίξεις τον προϋπολογισμό και κομπιουτεράκι..Αν είχα όρεξη να κάνω αυτό το πράγμα, δεν θα διάβαζα καμία είδηση, και ποιος μου λέει εμένα ότι και εκεί οι αριθμοί δεν είναι μαγειρεμένοι? Δεν θα είναι πρώτη φορά..Γιατί δεν παραδέχεσαι ότι όποιο δημοσίευμα και να σου έστελνα, και από τον Σαμαρά να ήταν γραμμένο, ψεύτικο θα το έβγαζες!Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το TapatalkΜάλιστα. Είπες κατα λέξη ότι η Ελλάδα ακολουθεί κανόνες που άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ακολουθούν. Και σου λέω sauce or gtfo. Μου δείχνεις λοιπόν δυο άρθρα που στο σύνολο τους έχουν μόνο ένα πράγμα να αναφέρουν. Το ότι εξαιρέθηκε απο τα οικονομικά στοιχεία η βοήθεια στις τράπεζες. Δε κάτσω να διαπραγματευτώ με έναν ανίδεο αν αυτή ειναι η σωστή αντιμετώπιση. Απλά θα σου πω ότι όλες οι χώρες που είχαν βοήθεια απο την ΕΕ για τις τράπεζες τους από Κύπρο μέχρι Ιρλανδία κτλ ακολούθησαν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση στα σχετικά στοιχεία. Άρα αγαπητέ μου πες μου, που ειναι η ειδική μεταχείριση στα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Αύγουστος 6, 2014 #17946 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2014 Μάλιστα. Είπες κατα λέξη ότι η Ελλάδα ακολουθεί κανόνες που άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ακολουθούν. Και σου λέω sauce or gtfo. Μου δείχνεις λοιπόν δυο άρθρα που στο σύνολο τους έχουν μόνο ένα πράγμα να αναφέρουν. Το ότι εξαιρέθηκε απο τα οικονομικά στοιχεία η βοήθεια στις τράπεζες. Δε κάτσω να διαπραγματευτώ με έναν ανίδεο αν αυτή ειναι η σωστή αντιμετώπιση. Απλά θα σου πω ότι όλες οι χώρες που είχαν βοήθεια απο την ΕΕ για τις τράπεζες τους από Κύπρο μέχρι Ιρλανδία κτλ ακολούθησαν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση στα σχετικά στοιχεία. Άρα αγαπητέ μου πες μου, που ειναι η ειδική μεταχείριση στα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας;Ζητάω συγνώμη, έπρεπε να ψάξω μισή ώρα να βρω αυτό που ήθελα από την αρχή.Υπογραμμισμένα αυτό που λες εσύ, bold και μεγάλα αυτό που λέω εγώ. Τώρα, γλωσσολόγος δεν είμαι, αλλά το "No, the definition is country-specific" για μένα σημαίνει ειδική μεταχείριση της χώρας.Ελληνικά Η WSJ συνεχίζει λέγοντας πως ένας εκπρόσωπος της Eurostat διευκρίνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Κομισιόν περιλαμβάνει προσαρμογές στον ορισμό που δίνει η στατιστική υπηρεσία, χωρίς ωστόστο να γνωρίζει ο ίδιος ποιες ακριβώς είναι αυτές, ενώ παρέπεμψε στον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Σάιμον Ο' Κόνορ."Πρώτον, εξαιρέσαμε τις δαπάνες των τόκων που αντιστοιχούν στο 4% του ΑΕΠ". Αυτό, εξήγησε o O' Κόνορ, συμφωνεί με τον γενικό ορισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος.«Δεύτερον, εξαιρέσαμε αρκετά ειδικά στοιχεία, ώστε να αποτυπωθεί πιο σωστά η υφιστάμενη διαρθρωτική δημοσιονομική θέση. Για το 2013, οι προσαρμογές αυτές ισοδυναμούν με το 9,5% του ΑΕΠ και αντανακλούν κυρίως το έκτακτο κόστος της στήριξης του τραπεζικού κλάδου, το οποίο ανήλθε στο 10,8% του ΑΕΠ, καθώς και την επιστροφή των κερδών από τα ομόλογα που διακρατούσαν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, που αντιστοιχούν στο 1,5% του ΑΕΠ."Έτσι, καταλήξαμε σε πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ", εξήγησε ο O΄Connor, χρησιμοποιώντας και συνοδευτικό πίνακα.Όταν ερωτήθηκε από την WSJ εάν η μεθοδολογία αυτή έχει εφαρμοστεί και σε κάποια άλλη χώρα μέλος της ΕΕ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε με e-mail:"Οχι, ο ορισμός αφορά την κάθε χώρα χωριστά".ΑγγλικάA Eurostat spokesman said the commission’s “primary surplus” figure includes adjustments to the Eurostat definition, though he said he didn’t know precisely what they were and referred questions to a commission spokesman.Mr. O’Connor obliged with details: First, we excluded interest expenditure of 4.0% of GDP. So far so good. That’s in keeping with the standard definition of a primary surplus.But then the tweaking goes on: Second, we exclude several specific items, mainly to better reflect the underlying structural fiscal position. In 2013, these adjustments amounted to 9.5% of GDP, mainly reflecting the one-off cost of the support to the banking sector, which amounted to 10.8% of GDP according to the programme definition, and the transfers from Member States to Greece corresponding to profits on Greek Bonds held by the Eurosystem Central Banks, which amounted to 1.5% of GDP. This brings us to a primary surplus of 0.8% of GDP.He also provided a table that broke down those additional exceptions, as a percentage of gross domestic product. (Greece’s GDP in 2013 was €182 billion.)Asked whether this methodology has been applied in any other EU member, the commission replied in an email: “"No, the definition is country-specific".Για χαλάρωσε με τους χαρακτηρισμούς, με το να υποτιμάς τον συνομιλητή σου δεν κερδίζεις τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Αύγουστος 6, 2014 #17947 Κοινοποίηση Αύγουστος 6, 2014 Δεν καταλαβα καλα. Για το αεπ λεμε? Αν ναι παντα country specific δεν ειναι?Επισης δεν ειμαι γλωσσολογος-μεταφραστης αλλα δεν σημαινει οτι τα specification οριζονται απο καθε κρατος ξεχωριστα?Ωστοσο παλι δε βοηθας και απλα βρισκεις λιγο πιο σοβαρο αρθρο που κανει καπου μια αναφορα σε κατι, χωρις να ξερουμε ποια ειναι η παραβιαση.Εκτος αν σου αρεσουν αρθρακια τυπου gossip gr που υποτιμαν εμας και γραφουν οτι τους ερθει και στο τελος ενα διεδωστε και ειμαστε κομπλε, δεν χρειαζεται να την ψαχνουμε το πε ο γιαννης ο δημοσιογραφος.Μετα λες και τον προυπολογισμο να ανοιγα, σιγα μαγειρεμενα ειναι. Ε μωρμαναμου τι συζηταμε τοτε? (οχι οτι δεν εχει το απαραιτητο μαγειρεμα αλλα το τι καταγγελεις απεχει ετη φωτος απο αυτο που νομιζεις οτι θα βρεις και θα επιβεβαιωσεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Αύγουστος 7, 2014 #17948 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2014 Ζητάω συγνώμη, έπρεπε να ψάξω μισή ώρα να βρω αυτό που ήθελα από την αρχή.Υπογραμμισμένα αυτό που λες εσύ, bold και μεγάλα αυτό που λέω εγώ. Τώρα, γλωσσολόγος δεν είμαι, αλλά το "No, the definition is country-specific" για μένα σημαίνει ειδική μεταχείριση της χώρας.ΕλληνικάΑγγλικάΓια χαλάρωσε με τους χαρακτηρισμούς, με το να υποτιμάς τον συνομιλητή σου δεν κερδίζεις τίποτα.Ωραιααααααα. Και τώρα πήγαινε να δεις τον απολογισμό του 2013 πχ για την Κύπρο και το ξανασυζηταμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Αύγουστος 7, 2014 #17949 Κοινοποίηση Αύγουστος 7, 2014 Και εγώ θα ήθελα να δω μια μελέτη για όσα λες, αλλά φοβάμαι ότι ο τωρινός σχηματισμός δεν θα την έκανε ποτέ για ευνόητους λόγους;Το μνημόνιο είναι απλά ο επίλογος της ληστείας. Και εδώ πρέπει να γίνει μια σοβαρή αναλογιστική μελέτη για να προσδιορίσουμε τί σημαίνει βιωσιμότητα. Χάνεις το 20%, το 40%, το 60%...; Σου "εγγυάται" ο Σαμαράς το 5%; Τί; Κάποτε διάβασα αυτό και με έβαλε σε σκέψεις:Η ΜΕΓΑΛΗ «ΣΦΑΓΗ» ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝΕγώ πάλι διάβασα κάτι άλλα:Η δυσάρεστη αριθμητική - γνώμες - Το Βήμα Onlineκαι κάτι φρεσκότεροΗ οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν μπορεί να τελειώσει με 1, 3 εκατομμύρια ανέργους - NEWS247Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.309.213 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.328.067 άτοµα.πρόσθεσε και 2,5 μύρια συνταξιούχους, και πές μου ξανά: Ποιά είναι η αναλογία εργαζόμενων ανά συνταξιούχων (να μη σου πώ μεταξύ μη ενεργά οικονομικών γιατί θα κλαίμε)??θυμήσου επίσης πως ακόμα και σήμερα το κράτος πληρώνει απο φόρους για να καλύπτονται οι συντάξεις σχεδόν 10 δισμυρια. Για να έχουμε τους μισούς περίπου να παίρνουν σύνταξη απο τα 50 και κάτω, με φόρους που πληρώνουμε εμείς, εισφορές που δεν βγαίνουν, και άγνωστο πόσες εκατοντάδες χιλιάδων να εργάζονται μαύροι. Κατα τ' αλλα, το PSI ήταν αυτό που μας κατέστρεψε έτσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Αύγουστος 8, 2014 #17950 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Ωραιααααααα. Και τώρα πήγαινε να δεις τον απολογισμό του 2013 πχ για την Κύπρο και το ξανασυζηταμε.Δεν θα κάτσω να παίξω άλλο την κολοκυθιά. Αν το "No, its country-specific" δεν σου αρκεί, δεν φταίω εγώ.Να σου πω, εσύ που είσαι καλός στα μαθηματικά (ή οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος συνδικαλιστομάχος / απεργιομάχος κτλ), μπορεί να μου πει:Πόσο στοίχησαν στο κράτος οι απεργίες των λιμενεργατών (που διώχνουν τους τουρίστες - λολ);Πόσο στοίχησαν στο κράτος οι απεργίες γενικα στην Αθήνα (που δίνουν κακή εικίνα στους τουρίστες - λολ);Και πόσο στοίχησε στο κράτος η τυφλή υποταγή των Σαμαροβενιζέλων στην τρόικα και την ΕΕ που έφερε το Ρώσικο εμπάργκο σε τουρισμό και αγροτικά προιόντα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Αύγουστος 8, 2014 #17951 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Δεν θα κάτσω να παίξω άλλο την κολοκυθιά. Αν το "No, its country-specific" δεν σου αρκεί, δεν φταίω εγώ.Να σου πω, εσύ που είσαι καλός στα μαθηματικά (ή οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος συνδικαλιστομάχος / απεργιομάχος κτλ), μπορεί να μου πει:Πόσο στοίχησαν στο κράτος οι απεργίες των λιμενεργατών (που διώχνουν τους τουρίστες - λολ);Πόσο στοίχησαν στο κράτος οι απεργίες γενικα στην Αθήνα (που δίνουν κακή εικίνα στους τουρίστες - λολ);Και πόσο στοίχησε στο κράτος η τυφλή υποταγή των Σαμαροβενιζέλων στην τρόικα και την ΕΕ που έφερε το Ρώσικο εμπάργκο σε τουρισμό και αγροτικά προιόντα;Ποια κολοκυθιά ρε εξυπνε; Πήρε η Κύπρος βοήθεια για τις τράπεζες; Πήρε; Εχει εγγραφεί στις δαπάνες; Οχι! Ακριβώς όπως και στην περιπτωση της Ελλάδας. Περαστικά σου λοιπόν. Όσον αφορά το εμπάργκο, γελάει ο κοσμος. Τις παπαριες που λέει ο γέροντας Τσιπρισιος ο Αγιοριτης έρχεσαι να μας πεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Αύγουστος 8, 2014 #17952 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Ποια κολοκυθιά ρε εξυπνε; Πήρε η Κύπρος βοήθεια για τις τράπεζες; Πήρε; Εχει εγγραφεί στις δαπάνες; Οχι! Ακριβώς όπως και στην περιπτωση της Ελλάδας. Περαστικά σου λοιπόν. Την κολοκυθια λοιπόν..Είχε διαφορετική αντιμετώπιση η Ελλάδα? Είχε! Επιβεβαίωθηκε ότι υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά για κάθε χώρα? Επιβεβαίωθηκε από εκπρόσωπο της κομμισιόν! Περαστικά σου λοιπόν. Όσον αφορά το εμπάργκο, γελάει ο κοσμος. Τις παπαριες που λέει ο γέροντας Τσιπρισιος ο Αγιοριτης έρχεσαι να μας πεις;Α, κοίτα μαγική σφαίρα να ξέρω τι ΘΑ γίνει δεν έχω. Αυτό θα το δούμε....Αλλά ακριβώς το ίδιο γέλιο ρίχνω και εγώ όταν ακούω ότι οι απεργίες διώχνουν τον τουρισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Αύγουστος 8, 2014 #17953 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Την κολοκυθια λοιπόν..Είχε διαφορετική αντιμετώπιση η Ελλάδα? Είχε! Επιβεβαίωθηκε ότι υπάρχουν άλλα μέτρα και σταθμά για κάθε χώρα? Επιβεβαίωθηκε από εκπρόσωπο της κομμισιόν! Περαστικά σου λοιπόν. Α, κοίτα μαγική σφαίρα να ξέρω τι ΘΑ γίνει δεν έχω. Αυτό θα το δούμε....Αλλά ακριβώς το ίδιο γέλιο ρίχνω και εγώ όταν ακούω ότι οι απεργίες διώχνουν τον τουρισμό.Δώσε σε κάποιον ανιδεο οποιοδήποτε κείμενο θες. Θα διαβάσει και θα καταλάβει αυτό ακριβώς που θέλει να διαβάσει και να καταλάβει Link to comment Share on other sites More sharing options...
seismic Αύγουστος 8, 2014 #17954 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 (edited) Δώσε σε κάποιον ανιδεο οποιοδήποτε κείμενο θες. Θα διαβάσει και θα καταλάβει αυτό ακριβώς που θέλει να διαβάσει και να καταλάβει Δώσε σε έναν χρεοκοπημένο Νεοδημοκράτη ένα φτύσιμο,..αυτός θα νομίζει ότι βρέχει.Η Ν.Δ μου θυμίζει τον Χότζα που έλεγε..... ρε τον πουστ.. τον γάιδαρο? ..πάνω που τον έμαθα να μην τρώει ψόφησε!Η ερώτηση είναι πολύ απλή.Αν φύγουμε από την Ευρώπη .... ο Τουρισμός στην Ελλάδα θα αυξηθεί ή θα μειωθεί? Έγινε επεξεργασία Αύγουστος 8, 2014 από seismic Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Αύγουστος 8, 2014 #17955 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Δεν θα κάτσω να παίξω άλλο την κολοκυθιά. Αν το "No, its country-specific" δεν σου αρκεί, δεν φταίω εγώ.Να σου πω, εσύ που είσαι καλός στα μαθηματικά (ή οποιοσδήποτε άλλος επίδοξος συνδικαλιστομάχος / απεργιομάχος κτλ), μπορεί να μου πει:Πόσο στοίχησαν στο κράτος οι απεργίες των λιμενεργατών (που διώχνουν τους τουρίστες - λολ);Πόσο στοίχησαν στο κράτος οι απεργίες γενικα στην Αθήνα (που δίνουν κακή εικίνα στους τουρίστες - λολ);Και πόσο στοίχησε στο κράτος η τυφλή υποταγή των Σαμαροβενιζέλων στην τρόικα και την ΕΕ που έφερε το Ρώσικο εμπάργκο σε τουρισμό και αγροτικά προιόντα;Δεν ξερω αν εκει στην Ολλανδια χρησιμοποιουνται αυτες οι αποτελεσματικες μινι επαναστασεις (πλακα θα ειχε παντως, πολυ πλακα), εγω σαν τουριστας εζησα απεργια της ΜΤΑ το 2005 (την πρωτη μετα το 1980) και δεν μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις.Δεν ειμαι και αηνσταην αλλα αν καταλαβαινω καλα λες απεργιες 2-3 χρονια γενικα+λιμενεργατες<ρωσικο εμπαργκο?Επισης λες εξω απο την ΕΕ? Μου θυμιζεις κατι αφισες που εβλεπα πιτσιρικας στους δρομους εξω το μααστριχτ.Εδω να τονισω το παραδειγμα της κουβας και τα χρεη που χαριστηκαν στην τσαουσα κυβερνηση τους απο το ξανθο γενος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Αύγουστος 8, 2014 #17956 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες. Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια. Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας. Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ. Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας Μανώλης Γλέζος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 8, 2014 #17957 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Δεν ξερω αν εκει στην Ολλανδια χρησιμοποιουνται αυτες οι αποτελεσματικες μινι επαναστασεις (πλακα θα ειχε παντως, πολυ πλακα), εγω σαν τουριστας εζησα απεργια της ΜΤΑ το 2005 (την πρωτη μετα το 1980) και δεν μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις.Δεν ειμαι και αηνσταην αλλα αν καταλαβαινω καλα λες απεργιες 2-3 χρονια γενικα+λιμενεργατες<ρωσικο εμπαργκο?Επισης λες εξω απο την ΕΕ? Μου θυμιζεις κατι αφισες που εβλεπα πιτσιρικας στους δρομους εξω το μααστριχτ.Εδω να τονισω το παραδειγμα της κουβας και τα χρεη που χαριστηκαν στην τσαουσα κυβερνηση τους απο το ξανθο γενος.Ενημερωτικά. Αυτό το καραγκιοζηλίκι που γίνεται στις απεργίες στην Ελλάδα, δεν το έχω συναντήσει στις αντίστοιχες της Αγγλίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Αύγουστος 8, 2014 #17958 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Ενημερωτικά. Αυτό το καραγκιοζηλίκι που γίνεται στις απεργίες στην Ελλάδα, δεν το έχω συναντήσει πουθενά στον πλανήτη, από απαρχής κόσμου. Φιξντ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Αύγουστος 8, 2014 #17959 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 Φιξντ. Θα γράψεις καμιά λατινο-εμπειρία εσύ ή θα πεθάνουν πρώτα τα εγγόνια μου? Τόσοι στο έχουν ζητήσει. Έλα και με έχει φάει η περιέργεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Αύγουστος 8, 2014 #17960 Κοινοποίηση Αύγουστος 8, 2014 ταξί-αεροπλάνο-σομπρέρο-Ακαπούλκο-τεκίλα-λάμα-βουνά-τεκίλα-τάπας-τεκιλα και άλλα βουνά (Άνδεις μάλλον)-ταξί-αεροδρόμιο-σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts