Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Θέλουν να κάνουν ξεκαθάρισμα στη ΔΕΗ; Ας αρχίσουν από περιπτώσεις σαν και αυτές - Το MEGA δεν έχει ρεύμα στην κοινωνία, αλλά το κλέβει από τη ΔΕΗ/Ερώτηση-βόμβα στη Βουλή | Το Κουτί της Πανδώρας

Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να αποφεύγει αυτές τις προπαγάνδες και τους λαϊκισμούς. Μόνο έτσι θα αρχίσουμε να βλέπουμε ποιοτικότερη δημοσιογραφία*.

*κάποτε, στο μέλλον.

[MENTION=1086]Hero[/MENTION]

θα σε παρακαλούσα πολύ να μην μου απευθύνεσαι με χαρακτηρισμούς όπως "μεγάλε" κτλ...Μπορεί εσύ να το συνηθίζεις στις παρέες σου αλλά δυστυχώς για μένα δεν ακούγονται καλά στα αυτιά μου από αγνώστους αφού δεν έχω μάθει να μιλάω /απευθύνομαι έτσι και πιθανότητα είμαι πιο μεγάλος όχι μόνο σε ηλικία αλλά και και σε κιλά ( και προσπαθώ με κάθε τρόπο τα χάσω). Όπως καταλαβαίνεις το "μεγάλε" ίσως ισχύει σε "μεγάλο" ποσοστό...

LL_NEO[/MENTION]"]ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Sorry σε ξέχασα εσένα.

Μάγκα μου, αρχικά να σου πω ότι τους χαρακτηρισμούς αυτούς ΔΕΝ τους λέω με την παρέα μου. Μόνο διαδικτυακά τους χρησιμοποιώ. Πίσω από ένα pc άλλωστε, όλοι την ίδια ηλικία έχουμε.

Για το άλλο που είπες περί βάρους, ειλικρινά χ3στηκα αν είσαι 10 κιλά ή 10 τόνους. Εννοείται πως δεν σε έχω δει ποτέ (άρα το "μεγάλε" ήταν σχήμα λόγου). Αλλά για την παρεξήγηση και μόνο, εγώ ζητάω συγγνώμη.

Βασικά το α) αξιοποιείται από το ΚΚΕ σε θέματα ρητορικής και από την οποιαδήποτε αξιωματική αντιπολίτευση, δεξιά ή κεντροαριστερή, πλέον και σκέτο αριστερή, για λαϊκισμό και ψηφοθηρία. Όταν όμως η αξιωματική αντιπολίτευση, είτε κέντρο αριστερά είτε δεξιά, γινόταν κυβέρνηση, η εν λόγω ιδεολογία έμπαινε στην άκρη διότι "παραλάβαμε χάος" ή "παραλάβαμε καμμένη γη" ή πρόσφατα "δεν υπάρχει σάλιο" ή αύριο ίσως "οι Ευρωπαίοι σταμάτησαν να μας στηρίζουν".

Το β) δεν ισχύει. Βασικά δεν ισχύει περί βρωμιάς χεριών όπως το αντιλαμβάνομαι. Ποιο πολύ θα έλεγα ότι είναι

Στο ότι κανένας πολιτικός δεν ήθελε να έχει καθαρά τα χέρια του

Τώρα με αυτό που λες περί μνημονίου, στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να ψηφίσεις Γιωργάκη δαγκωτό.

Αυτό λέω και εγώ. Προτιμούσαν να κάτσουν με βρώμικα χέρια παρά να τα καθαρίσουν.

Και εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο. Για παράδειγμα σε μια στιγμή αφέλειας, ειλικρίνειας και χαζομάρας ο Χρυσοχοίδης είπε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο για να δικαιολογηθεί. Ξαφνικά όλοι οι άλλοι, με τον Ταμήλο πρώτο προφανώς, είχαν διαβάσει το μνημόνιο.

Να σου απαντήσω λίγο πιο σοβαρά γιατί το προηγούμενο reply που σου είχα κάνει, ήταν καθαρά για χαβαλέ.

Αρχικά μνημόνιο έπρεπε να είχαν διαβάσει όλοι είτε οι από εδώ, είτε οι από εκεί. Τώρα αν δεν το διάβασαν επειδή ξυνόντουσαν, ή είχαν άλλα καθήκοντα, ή δεν τους πλήρωναν εξτρα για να το διαβάσουν, ή δεν ήταν 10 σελίδες αντί για 300, ή ήταν στα εγγλέζικα ενώ εμείς ήμεθα έλληνεc, ή δεν ήταν αρκετά εικονογραφημένο, προσωπικά χ3στηκα και η βάρκα γέρνει.

Η μη ανάγνωση του μνημονίου για μένα είναι red flag για τον εκάστοτε πολιτικό. Η δουλειά τους, πέραν από το να πρήζουν κόσμο να τους ψηφίσει, είναι και να κρίνουν κατάλληλα ποιες πολιτικές ωφελούν καλύτερα με βάση την ιδεολογική τους υπόσταση.

Από κει και πέρα, εγώ προσωπικά το δέχομαι ότι τις μισές φορές όντως πήρανε κάποιοι "καμμένη γη" ή "χάος" ή "τους μπήκε ασάλιωτα" ή "σταμάτησαν/θα σταματήσουν να μας στηρίζουν και άντε να βρούμε άλλους χρηματοδότες". Το πιστεύω αυτό επειδή η μεγάλη πλειοψηφία, είτε λόγο άγνοιας είτε λόγω ηλιθιότητας, είναι ικανοί να πουν ψέμματα του στυλ "ναι ναι, όλα καλά πάνε" και από πίσω να λένε "ρε guys, πρέπει να δανειστούμε γιατί δεν βγαίνουμε. Λίγο ακόμα θα δανειστούμε μωρε. Λίγο ακόμα..."

Το πρόβλημα είναι ότι η παπαρολογία (μαζί με την αλαζονεία) πάει σύννεφο και άντε να διακρίνεις ποιες φορές είναι οι μισές που όντως γίνεται έτσι, και ποιες είναι οι άλλες μισές που το λένε όπως το είπες κι εσύ.

Εμένα πάντως η δικιά μου η γνώμη είναι ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν οφέλη σε βάθος χρόνου. Δηλαδή μετά βίας να δεις σοβαρά αποτελέσματα σε 6 μήνες ή 12 μήνες ή 2 χρόνια. Και όταν λέω αποτελέσματα, εννοώ να τα δει και ο τελευταίος άπιστος Θωμάς φάση (i hope you get my point).

Έγινε επεξεργασία από Guest

Οι περισσότεροι βουλευτές ΟΤΙ και αν τους βάλεις μπροστά να διαβάσουν, είτε είναι αλλαγές στην φορολογία της τυρόπιτας, είτε είναι το μνημόνιο, προτιμάνε πάντα να ακούσουν την περίληψη αντί να διαβάσουν το πολυσέλιδο κείμενο.

Η περίληψη αυτή έχει ως εξής

- Το ψηφίζεις, είμαστε ΟΚ ως κόμμα απέναντί σου and the prime minister loves you.

- Δεν το ψηφίζεις και έχεις minimum διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Αν κάνανε την δουλειά τους σωστά, σε ελάχιστες περιπτώσεις νομοσχέδια θα πέρναγαν χωρίς μια ντουζίνα τροποποιήσεις από την πρώτη μέρα. Και βέβαια φωτογραφική σφήνα σε άσχετο νομοσχέδιο θα έπρεπε να τριπλοκαμουφλαριστεί για να μην αποσυρθεί κακήν κακώς.

Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να αποφεύγει αυτές τις προπαγάνδες και τους λαϊκισμούς. Μόνο έτσι θα αρχίσουμε να βλέπουμε ποιοτικότερη δημοσιογραφία*.

Άλλη μία προπαγάνδα και λαϊκισμός...

Κλάφ'τα Χαράλαμπε | Το Κουτί της Πανδώρας

Οι περισσότεροι βουλευτές ΟΤΙ και αν τους βάλεις μπροστά να διαβάσουν, είτε είναι αλλαγές στην φορολογία της τυρόπιτας, είτε είναι το μνημόνιο, προτιμάνε πάντα να ακούσουν την περίληψη αντί να διαβάσουν το πολυσέλιδο κείμενο.

Η περίληψη αυτή έχει ως εξής

- Το ψηφίζεις, είμαστε ΟΚ ως κόμμα απέναντί σου and the prime minister loves you.

- Δεν το ψηφίζεις και έχεις minimum διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Αν κάνανε την δουλειά τους σωστά, σε ελάχιστες περιπτώσεις νομοσχέδια θα πέρναγαν χωρίς μια ντουζίνα τροποποιήσεις από την πρώτη μέρα. Και βέβαια φωτογραφική σφήνα σε άσχετο νομοσχέδιο θα έπρεπε να τριπλοκαμουφλαριστεί για να μην αποσυρθεί κακήν κακώς.

Ε γιατί μάγκα μου το 90+% του κόσμου κάτι τέτοια (στο bold) τα έχει δεδομένα. Έχεις δει να γίνονται σοβαρά παράπονα (από πολύ κόσμο κατά προτίμηση, γιατί έτσι θα έχει κάποια βαρύτητα) για τέτοια κουλά?

Άσε που το μνημόνιο από ότι κατάλαβα έχει και το εξής χαρακτηριστικό. Ότι άμα μπεις, χορεύεις μέχρι να ξεμπερδεύεις. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι στα ενδιάμεσα να βγεις από αυτό και να αναζητήσεις από αλλού δανεισμό.

Από την άλλη, για μένα προκαλεί εντύπωση που κάποιες άλλες χώρες βγήκαν πιο γρήγορα από εμάς. Τι διάολο, κανέναν δεν προβληματίζει αυτό?

Αλλά να λέμε του στραβού το δίκιο. Μια αφεντικολατρεία υπάρχει ακόμα στη χώρα. Κατάλοιπο των πολύ επιτακτικών/εξουσιαστικών συστημάτων του παρελθόντος θα έλεγα.

Το pandora's box τι bias έχει?

Αριστερό?

Δεξιό?

Γιατί εγώ κόβω τον πέο μου ότι τα ελληνικά news sites θα είναι είτε τέρμα αριστερά, είτε τέρμα δεξιά. Κάτι ενδιάμεσα, ανεξάρτητα και ελαφρώς προς μία κατεύθυνση (ενώ προσφέρουν στο ίδιο το άρθρο αντίλογο), δεν υπάρχουν που να χτυπάς τον ποπό σου κάτω.

Έγινε επεξεργασία από Guest

Το pandora's box τι bias έχει?

Αριστερό?

Δεξιό?

Παίζει ρόλο; Το ρεπορτάζ το διάβασες; Τα στοιχεία τα είδες; Μήπως υπάρχει αμφισβήτηση;

Το bias έχει να κάνει με τον τρόπο που τα παρουσιάζει και τον προσωπικό τρόπο γραφής του καθενός. Τα στοιχεία ΔΕΝ αλλάζουν με το bias.

Με το δικό σου σκεπτικό, ΚΑΜΙΑ είδηση δεν είναι αξιόπιστη, οπότε βρίσκεσαι σε λάθος thread, εκτός αν είσαι εδώ μόνο για να μας κάνεις μάθημα ποιό και τι θα διαβάζουμε.

Παίζει ρόλο; Το ρεπορτάζ το διάβασες; Τα στοιχεία τα είδες; Μήπως υπάρχει αμφισβήτηση;

Το bias έχει να κάνει με τον τρόπο που τα παρουσιάζει και τον προσωπικό τρόπο γραφής του καθενός. Τα στοιχεία ΔΕΝ αλλάζουν με το bias.

Με το δικό σου σκεπτικό, ΚΑΜΙΑ είδηση δεν είναι αξιόπιστη, οπότε βρίσκεσαι σε λάθος thread, εκτός αν είσαι εδώ μόνο για να μας κάνεις μάθημα ποιό και τι θα διαβάζουμε.

Ε με τέτοια απάντηση που μου δίνεις, πάλι καλά που δεν έχασα χρόνο να κάτσω να διαβάσω αυτό το μακρυνάρι και να κάθομαι σαν ******* να ψάχνομαι να δω που λέει αλήθειες, που λέει ψέμματα, που λέει ανακρίβειες και τι/που/πως/περί τίνος πρόκειται.

Ρε Wizard!. Μου θυμίζεις κάτι τύπους τέρμα ελληνάρες που δίνουν 20πλάσιο φόρτο εργασίας στους εργαζομένους τους και μετά τους λένε "βγάλτε τα πέρα γιατί έτσι κάνουν και οι καλύτεροι του κόσμου".

Για να μην σου πω ότι σε άλλη συζήτηση που λέγαμε περί εργατικού κόστους και τι θα γίνει αν ο υπάλληλος λογιστής λόγω excel αρχίζει να αποδίδει 4 φορές περισσότερο. Ε, εσύ πρέπει να είσαι ο τύπος που αντί να κοιτάξει να φέρει 2-4 φορές περισσότερες δουλειές, θα κοιτάξει να κόψει και το 75% των εργαζομένων του χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΥΓ.

Έλα δώσε την κόκκινη. Αφού με αυτά που γράφω, άνετα παρερμηνεύονται ως "προσωπική επίθεση".

Και να λες πάλι καλά που δεν σου ζήτησα να μου γράψεις μια σύνοψη του άρθρου.

ΕΥΤΥΧΩΩΩΩΩΣ !!!!!

Ευτυχώς που οι ψηλοί μισθοί τους αποτρέπουν απο την λήψη ''δώρων''. Απο κοντά και οι πατέρες του έθνους. (διάβασα χτές το βιβλίο του Ζήγρα και αηδίασα)

ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ και σε όποιον αρέσει λέμε !

Και το άλλο περί bias που είπες, τα έχεις καταλάβει αρκετά λάθος.

Πρώτον όλα τα news sites γέρνουν προς μία μεριά. Επειδή το κοινωνικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει μια ιδιαιτερότητα, αυτό το "γέρνει" είναι πολύ έντονο.

Δεύτερον, κανένα πρόβλημα με το αν είναι left-ish κάποιο site ή αν δοξάζει τον καπιταλισμό. Εγώ αν ήμουν τέρμα άσχετος από όλα αυτά, θα ήθελα να το επισημάνουν κάπου γραμμένο και όχι να με παραπλανούν.

Τρίτον, αν ένα site είναι ανεξάρτητο, τότε είναι ανεξάρτητο. Ούτε "πραγματική ενημέρωση" και σε γεμίζουμε με αριστερόστροφες παπαρολογίες, ούτε το αντίστροφο.

Και το bias δεν έχει να κάνει καθεαυτό με την αξιοπιστία. Είναι επί μέρους κομμάτι αλλά όχι ολόκληρο το "προϊόν". Για πιο αντικειμενική ενημέρωση, ο αναγνώστης διαβάζει το left-ish από την μία κι έπειτα διαβάζει το right-ish από την άλλη για να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όταν τα μισά (ας πούμε) παρουσιάζονται ως "ανεξάρτητα" αλλά τραβάνε γερή λόξα, τότε αυτό δεν είναι παραπλανητικό και προσβολή μέσα στα μούτρα σου?

Συμφωνόντας λοιπόν ότι δημοσιογραφική προπαγάνδα υπάρχει σε όλες τις αποχρώσεις , έτσι για να μην υπάρχει κανείς παραπονεμένος , ας σταθούμε στο ζουμί του άρθρου που δεν είναι τίποτα άλλο από μία αναφορά σχετικά με ερώτηση που κατέθεσε η Μακρή στη Βουλή. Απάντηση ....ίδωμεν.

Όμως το έργο έχει ξαναπαιχτεί , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο , πχ - Πόλεμος ΔΕΗ – Μυτιληναίου - ThePressProject

Όπως επίσης ίδια φαινόμενα βλέπουμε και με απλούς πολίτες.

Έγινε επεξεργασία από dangar

Μπλα, μπλα, μπλα χωρίς ουσία.

Αν έχεις επιχείρημα ή απόδειξη ότι λέει ψέμματα στο άρθρο, έλα να με βρεις.

Ε το βρισίδι το τραβάει ο οργανισμός σου μπας και στρώσεις και αφήσεις την αλαζονεία κατά μέρος.

Δηλαδή τι νόμιζες, θα κολλήσω στο ότι μπορείς να ρίξεις κάρτα/ban?

Όχι δεν παίζει αυτό. Θα κάνω επανάσταση αφού εσύ δεν μπορείς να διαβάσεις.

Αν εσύ τα διαστρεβλώνεις και θες να βγεις κι από πάνω (εκμεταλλευόμενος το moderating), πρόβλημα σου.

Εκφράσεις τύπου "μπλα μπλα μπλα χωρίς ουσία" και "έλα να με βρεις" στις επιστρέφω με το βρισίδι

ΥΓ. Δώστην. Άργησες.

[MENTION=16598]dangar[/MENTION]

Ωραίο φαίνεται το post σου. Την είδηση την έβαλα σε καινούριο tab και θα σου απαντήσω πιο μετά :)

10 αλήθειες και 7 ντοκουμέντα για τη ΔΕΗ

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ Νο1.: Ανεξόφλητο ποσό άνω του μισού εκατομμυρίου - Δεν κόπηκε το ρεύμα

_21404420465.jpg

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ Νο2.: Ανεξόφλητο ποσό άλλο μισό εκατομμύριο - Δεν κόπηκε το ρεύμα

_31404420468.jpg

Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Ανεξόφλητο ποσό 14.542,99€ - Δεν κόπηκε το ρεύμα

_41404420471.jpg

ΔΟΛ: Ανεξόφλητο ποσό 53.735,53€ - Δεν κόπηκε το ρεύμα, κάτι δεν πάει καλά με το ΕΕΤΗΔΕ

_51404420474.jpg

ΣΚΑΪ: Ανεξόφλητο ποσό 51.790,00€ - Δεν κόπηκε το ρεύμα, πλήρωσε το ΕΕΤΗΔΕ μετά την αποκάλυψη του TPP

_61404420478.jpg

ΠΗΓΑΣΟΣ: Ανεξόφλητο ποσό 28.538,00€ - Δεν κόπηκε το ρεύμα, Επίσης ερωτηματικά για το ΕΕΤΗΔΕ

_71404420481.jpg

ΕΥΤΥΧΩΩΩΩΩΣ !!!!!

Ευτυχώς που οι ψηλοί μισθοί τους αποτρέπουν απο την λήψη ''δώρων''. Απο κοντά και οι πατέρες του έθνους. (διάβασα χτές το βιβλίο του Ζήγρα και αηδίασα)

ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ και σε όποιον αρέσει λέμε !

Πάλι τα μπερδεύουμε και δεν κάνει.

Δεν παίζει να είσαι δικαστής και να πέρνεις όσα ένας απλός μισθωτός. Μακάρι να παίρνουν 100 φορές πιο πολλά αλλά να υπάρχουν καμιά 10άρια πιο πάνω από αυτούς που θα παίρνουν 1000 φορές πιο πολλά και θα τους ΕΛΕΓΧΟΥΝ όπως πρέπει.

Την κατσίκα του γείτονα πολύ την παίζουν τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια, αντί να παίζουν το "ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ-ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ".

Περιστατικό με εφορία που μου διηγήθηκε φίλος από Ν.Αφρική. Πολύ παλιά.

Φούρναρης (Ελεύθερος επαγγελαματίας) δήλωνε ετήσιο εισόδημα που αντιστοιχούσε σε 70 ριαντ ημερισίως περίπου. Αλλά περιουσιακά στοιχεία δυσανάλογα αυτού του εισοδήματος. Σκάει κάποια στιγμή ένας μαυρούκος εφοριακός και καταγράφει τον ημερίσιο τζίρο. Ήτοι 250 ευρώ περίπου.

-Φίλε φούρναρη δεν συμφωνεί αυτό με αυτό που δήλωσες.

-Ε σήμερα έτυχε να έχει κίνηση, είναι και τοπική εορτή, γιορτάζει και η Μάγδα, κλπ κλπ

-Οκ...

Ε λοιπόν, ο συγκεκριμένος εφοριακός, κατσικώθηκε στο σβέρκο του φούρναρη για 15 μέρες.

Ημερίσιος τζίρος κυμαινόταν στα ίδια επίπεδα (250ρ).

Απλά πράγματα στη συνέχεια: πρόστιμα, κατασχέσεις κλπ κλπ. Αλλά το καλύτερο ήταν ότι, ΚΑΝΕΙΣ στην περιοχή δεν σκέφτηκε να δηλώσει ψευδή στοιχεία ξανά. Τόσο απλά!

Ε' αυτός ο εφοριακός (το ολο σύστημα κατ' επέκταση) ας πάρει παραπάνω από μένα όταν φέρνει τέτοια αποτελέσματα στα έσοδα του κράτους, ΑΡΑ στις δικές μου "ευκολίες", είτε αυτές είναι μισθολογικές, είτε σε τομείς όμως Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια.

Απολαμβανω το thread οπως αυτος ο υπουργος :banging:

DD.jpg

Επισης σχετικα με νομπελιστες οικονομικων http://mises.ca/posts/blog/krugman-cant-understand-how-someone-could-be-so-stupid-as-to-believe-what-he-used-to-believe/

+LTCM

bonus link για τους πιο καμμενους http://taxodus.net/

Έγινε επεξεργασία από aggelopas

Αγγλικη μικρη και μεγαλη ΔΕΗ (μαλλον ουτε αυτοι ηξεραν πως να διαχειριστουν μια επιχειρηση) σπασιμο+πωληση επι κυρα-Μιλτενας Φριντμενας (Μαργκαρετ).

James Meek · How We Happened to Sell Off Our Electricity · LRB 13 September 2012

Άσχετα με την ΔΕΗ η ανάπτυξη συνεχίζεται - Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης κλείνει, και με εισήγηση της συζύγου Χαρδούβελη | Το Κουτί της Πανδώρας

Τί έλεγε το προεκλογικό σύνθημα; "... επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα.... μπλα, μπλα μπλα..."

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.