aggelopas Ιούλιος 4, 2014 #17401 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Από ότι κατάλαβα έκανε αρκετά ναυλάκια πριν τον πιάσουν. Δεν ξέρουμε πόσα κονόμησε και αν άξιζε η φυλακή. Παίζονται τεράστια ποσά στο εμπάργκο. ΠΧ: Αυτό που είναι σήμερα οι Βαρδινογιάννηδες το οφείλουν στα χοντρά φράγκα που κονόμησαν σπάζοντας το εμπάργκο της Ροδεσίας.O τιγρης μπορεις να μας πεις πως σκατα απο σχολη οδηγων εγινε μπιλιονερ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούλιος 4, 2014 #17402 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Δηλαδη 5 παροχοι 5 κολωνες στον ιδιο δρομο, 5 αυλακια δισυρματου, 5 χαντακια υδρευσης, 5 ταφροι αποχετευσης.Μηπως το χαος ξεκιναει απο εμας?Ωπα ωπα κατσε... μιλαμε για σωστο επενδυτη ετσι? ΑΝ (λεμε ΑΝ) ο σωστος επιχειρηματιας εχει κανει την ερευνα αγορας του και εχει δει οτι υπαρχει αγορα για 5 παροχους, νομιζεις οτι θα κωλωσει να στησει 5 κολωνες, 5 φρεατια ή τελος παντων να βρει τροπο να περασει και το δικο του καλωδιο απο τον στυλο της ΔΕΗ? Οπως περπαταω και βλεπω (πλεον) φρεατια της ταδε τηλεπικοινωνιακης εταιριας και οπως καθε 3 και λιγο κλεινουνε μιση λωριδα για να κανει ο καθε παροχος τα εργα του και οπως βλεπω σε καθε βεραντα απο μια "γλαστρα" ακτινοβολιας για "καλυτερο δικτυο" ετσι θα γινοταν και τοτε. Υπαρχει χωρος στην Ελλαδαρα για 5 παροχους ρευματος? Ή οπως με τις αλλες, θα ανοιξει ο καθε κατακαημενος το μαγαζακι του και μετα απο 2 χρονια θα συγχωνευτει?Υπαρχει μια λεπτη γραμμη στο δεν φτιαχνω δικη μου υποδομη αλλα αγοραζω/νοικιαζω την ηδη υπαρχουσα που λες εσυ και στο υπαρχει μια ξενη αγελαδα που την εχει αγορασει αλλος και την ταιζει χορτο αλλος αλλα εχει 5 βυζια και αρα μπορει να συντηρει 5 παροχους οποτε μαζευομαστε 5 και καβατζωνουμε απο ενα βυζι. Το απο που θα πινουμε εμεις γαλα θα το δειξει το μελλον. Δεν ξερω σε ποια απο τις 2 κατηγοριες ανηκει η ΔΕΗ αλλα ρεπω προς την 2η.Με αυτη την κυβερνηση που μπλεξαμε, δεν θα ειχα κανενα προβλημα να αποδειχτουμε λαθος εμεις και σε 10 χρονια να εχουμε φτηνοτερο ρευμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 4, 2014 #17403 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Από ότι κατάλαβα έκανε αρκετά ναυλάκια πριν τον πιάσουν. Δεν ξέρουμε πόσα κονόμησε και αν άξιζε η φυλακή. Παίζονται τεράστια ποσά στο εμπάργκο. ΠΧ: Αυτό που είναι σήμερα οι Βαρδινογιάννηδες το οφείλουν στα χοντρά φράγκα που κονόμησαν σπάζοντας το εμπάργκο της Ροδεσίας.Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι με δυο μηνάκια φυλακή του έκαναν τρελή ζημιάή ότι αν χάσει τις ευκαιρίες του εμπάργκο, δεν θα ξαναβρει άλλες ευκαιρίες με την οικονομική ευχέρεια που έχει.Πιστεύω πάντως ότι συγχωρείσαι αφού πιο πάνω είπες κάτι αρκετά σωστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούλιος 4, 2014 #17404 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι με δυο μηνάκια φυλακή του έκαναν τρελή ζημιάή ότι αν χάσει τις ευκαιρίες του εμπάργκο, δεν θα ξαναβρει άλλες ευκαιρίες με την οικονομική ευχέρεια που έχει.Πιστεύω πάντως ότι συγχωρείσαι αφού πιο πάνω είπες κάτι αρκετά σωστό.Ζημια μπορει να μην εφαγε πολυ,αλλα το χειροτερο ειναι οτι του εδειξαν οτι δε "μετραει" τοσο για να τη γλιτωσει.SLN γιατι μας πειραζει να περναει πανω απο υπαρχων δικτυο και να πληρωνει τελη διελευσης (και στη δεη τα πληρωνουμε αυτα αν δεν κανω λαθος)Η netflix που το bussiness model της ειναι video/ταινιες μεσω ιντερνετ, στηριζεται στην υποδομη των παροχων.Θα επρεπε να κανει δικο της δικτυο παγκοσμια? Απλα οταν αρχισε να γινεται μεγαλο το bandwidth που ετρωγε, της βαρεσε μια αυξηση σαν τελος διελευσης ενας παροχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 4, 2014 #17405 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Ζημια μπορει να μην εφαγε πολυ,αλλα το χειροτερο ειναι οτι του εδειξαν οτι δε "μετραει" τοσο για να τη γλιτωσει.Υποπτεύομαι ότι το δικό σου το "του έδειξαν" με του από πάνω, απέχει επί της ουσίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 4, 2014 #17406 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 O τιγρης μπορεις να μας πεις πως σκατα απο σχολη οδηγων εγινε μπιλιονερ?[ame=http://www.youtube.com/watch?v=m5rTtsEZ5eM]Αποφυλάκιση Μελισσανίδη το 1996 - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούλιος 4, 2014 #17407 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Στο βιντεο αυτο ειναι ηδη φτασμενος, κυκλοφορει με θωρακισμενη μερτσεντε και κατηγοριες δασμοδιαφυγης 1 εκατ. ευρω (αστειο ποσο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούλιος 4, 2014 #17408 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Ζημια μπορει να μην εφαγε πολυ,αλλα το χειροτερο ειναι οτι του εδειξαν οτι δε "μετραει" τοσο για να τη γλιτωσει.SLN γιατι μας πειραζει να περναει πανω απο υπαρχων δικτυο και να πληρωνει τελη διελευσης (και στη δεη τα πληρωνουμε αυτα αν δεν κανω λαθος)Η netflix που το bussiness model της ειναι video/ταινιες μεσω ιντερνετ, στηριζεται στην υποδομη των παροχων.Θα επρεπε να κανει δικο της δικτυο παγκοσμια? Απλα οταν αρχισε να γινεται μεγαλο το bandwidth που ετρωγε, της βαρεσε μια αυξηση σαν τελος διελευσης ενας παροχος.που κολλαει αυτο που λες? Μισο λεπτο... Τι λεμε τοσην ωρα ρε παιδι μου? Αν θα μπορεσει ενας να "αγορασει" ρευμα απο την ΔΕΗ και να το μεταπουλησει σε μας? Γιαυτο μιλαμε τοσην ωρα? Αν ειναι ετσι, τι με νοιαζει εμενα.... Ας κοψουνε το λαιμο τους. Αυτο νομιζω εγινε πριν μερικα χρονια με την energa κλπ με τα γνωστα αποτελεσματα.Νομιζα οτι η ολη κουβεντα ειναι οτι θα αγορασουνε κατι απο την ΔΕΗ που κοστολογειται ΧΧΧ δις και θα πληρωσουν ΧΧ δις. Δήλωση σοκ για το ξεπούλημα της ΔΕΗ: Ξεπουλάνε κοιτάσματα 120 δισ. με τίμημα 1,5 δισ. | Tribune.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Ιούλιος 4, 2014 #17409 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 [MENTION=1086]Hero[/MENTION]θα σε παρακαλούσα πολύ να μην μου απευθύνεσαι με χαρακτηρισμούς όπως "μεγάλε" κτλ...Μπορεί εσύ να το συνηθίζεις στις παρέες σου αλλά δυστυχώς για μένα δεν ακούγονται καλά στα αυτιά μου από αγνώστους αφού δεν έχω μάθει να μιλάω /απευθύνομαι έτσι και πιθανότητα είμαι πιο μεγάλος όχι μόνο σε ηλικία αλλά και και σε κιλά ( και προσπαθώ με κάθε τρόπο τα χάσω). Όπως καταλαβαίνεις το "μεγάλε" ίσως ισχύει σε "μεγάλο" ποσοστό...LL_NEO[/MENTION]"]ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 4, 2014 #17410 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Στο βιντεο αυτο ειναι ηδη φτασμενος, κυκλοφορει με θωρακισμενη μερτσεντε και κατηγοριες δασμοδιαφυγης 1 εκατ. ευρω (αστειο ποσο). Κατ'αρχας ποτέ δεν είσαι "φτασμένος", πάντα υπάρχει ο επόμενος στόχος. Εδώ βλέπεις τα πρώτα δικά του λεφτά μετά την διάλυση του συνεταιρισμού. Επίσης βλέπεις πως βγαίνουν τα χοντρά λεφτά, τα οποία αξίζουν και το ρίσκο της φυλακής. Οι New York Times για το ελληνικό δημόσιο που έπνιξε ένα μικρό success story – Η περίπτωση της Δέσποινας με τα υπέροχα μακαρόν που έβαλε λουκέτο Επένδυσε κάθε ευρώ που είχε για να βγάλει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, να σχεδιάζει ένα άψογο site, να φτιάξει μια κομψή συσκευασία. Ετσι γεννήθηκε το «Le macaron grec» μέσα σε μικρά κουτιά στο χρώμα της πράσινης ελιάς. Το «Le macaron grec» έγινε αυτομάτως επιτυχία, δεχόταν παραγγελίες, ακόμη και το περίφημο Huffington Post αφιέρωσε στη μικρή επιχείρηση ένα άρθρο τον Μάιο του 2013. «Όμως, όπως συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, οι γραφειοκράτες είχαν άλλα σχέδια. Σε μια χώρα όπου σε βλέπουν θετικά όταν ξοδεύεις χρήματα, αλλά θεωρείσαι εγκληματίας όταν βγάζεις χρήματα, το να στήσεις μια επιχείρηση είναι εφιάλτης», γράφει η Δέσποινα Αντύπα. «Οι απαιτήσεις ήταν εξωπραγματικές και συμπεριελάμβαναν προκαταβολή φόρων ύψους 50% των προσδοκώμενων κερδών την πρώτη διετία. Και οι φόροι αυτοί συλλέγονται ακόμα και αν η επιχείρηση έχει ζημίες. Χρειαζόμουν μόνο 20 τετραγωνικά μέτρα για την επιχείρησή μου, όμως οι επιθεωρητές μου είπαν ότι δεν θα μου δώσουν άδεια αν δεν έχω τουλάχιστον 150 τ.μ. Αναγκάστηκα να έχω ξεχωριστή τουαλέτα για τους πελάτες, αν και δεν δεχόμουν επισκέψεις πελατών. Η Πυροσβεστική ήθελε να έχω έξοδο κινδύνου εκεί που ο δήμος απαιτούσε να χτίσω έναν τοίχο». Ετσι, τον χειμώνα του 2013 η επιχείρηση έκλεισε, λίγο πριν προλάβει να εκτιναχθεί. «Το site και μερικά άδεια κουτιά στο πάνω ράφι της ντουλάπας είναι η μοναδική μαρτυρία του άδοξου τέλους ενός ονείρου». Τότε μια πρόταση προκειμένου να αναλάβει ο σύζυγός της ένα site στις Βρυξέλλες, την οδήγησε να πακετάρει τα πραγματά της και να μετακομίσει στις Βρυξέλλες αφήνοντας πίσω τα πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούλιος 4, 2014 #17411 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Ναι θελω να πω ειχε ηδη γινει και προεδρος της ΑΕΚ, ειχε μια επιφανεια (οσο μικρη και να ηταν σε σχεση με σημερα).Απο το μακαρον γκρεκ ηθελα να παρω αλλα δεν προλαβαινω πια.Αντιμετωπισε το προβλημα οποιασδηποτε νεας επιχειρησης δεν μπορει να βγαλει πανω απο 25.000 το χρονο για να εχει ενα χιλιαρικο καθαρο στην τσεπη το μηνα.που κολλαει αυτο που λες? Μισο λεπτο... Τι λεμε τοσην ωρα ρε παιδι μου? Αν θα μπορεσει ενας να "αγορασει" ρευμα απο την ΔΕΗ και να το μεταπουλησει σε μας? Γιαυτο μιλαμε τοσην ωρα? Αν ειναι ετσι, τι με νοιαζει εμενα.... Ας κοψουνε το λαιμο τους. Αυτο νομιζω εγινε πριν μερικα χρονια με την energa κλπ με τα γνωστα αποτελεσματα.Νομιζα οτι η ολη κουβεντα ειναι οτι θα αγορασουνε κατι απο την ΔΕΗ που κοστολογειται ΧΧΧ δις και θα πληρωσουν ΧΧ δις. Δήλωση σοκ για το ξεπούλημα της ΔΕΗ: Ξεπουλάνε κοιτάσματα 120 δισ. με τίμημα 1,5 δισ. | Tribune.grΟχι, μιλαμε για καποιον που θα παραγει ρευμα να μπορει να το περασει πανω απο το υπαρχον δικτυο πληρωνοντας ενα τελος για αυτη την υποδομη.Οσο για τα 120 δις θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω, γιατι αν συμφωνουσα θα πουλαγα σπιτια/χωραφια να γινω μετοχος. Ενδεικτικα τα σωρευτικα κερδη της ΔΕΗ για την τελευταια δεκαετια ειναι 1,2 με 1,3 δις.η πηγη για τους δυσπιστους http://www.capital.gr/fundamentals/balance.asp?stck=%C4%C5%C7&bls=Z&blsYear=113&p=οπου βλεπουμε και οτι τα 2 τελευταια χρονια εχει τη χειροτερη αναλογια assets to liabilities. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούλιος 4, 2014 #17412 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 «Όμως, όπως συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα, οι γραφειοκράτες είχαν άλλα σχέδια. Σε μια χώρα όπου σε βλέπουν θετικά όταν ξοδεύεις χρήματα, αλλά θεωρείσαι εγκληματίας όταν βγάζεις χρήματα, το να στήσεις μια επιχείρηση είναι εφιάλτης», γράφει η Δέσποινα Αντύπα. «Οι απαιτήσεις ήταν εξωπραγματικές και συμπεριελάμβαναν προκαταβολή φόρων ύψους 50% των προσδοκώμενων κερδών την πρώτη διετία. Και οι φόροι αυτοί συλλέγονται ακόμα και αν η επιχείρηση έχει ζημίες. Χρειαζόμουν μόνο 20 τετραγωνικά μέτρα για την επιχείρησή μου, όμως οι επιθεωρητές μου είπαν ότι δεν θα μου δώσουν άδεια αν δεν έχω τουλάχιστον 150 τ.μ. Αναγκάστηκα να έχω ξεχωριστή τουαλέτα για τους πελάτες, αν και δεν δεχόμουν επισκέψεις πελατών. Η Πυροσβεστική ήθελε να έχω έξοδο κινδύνου εκεί που ο δήμος απαιτούσε να χτίσω έναν τοίχο».Λόγω επαγγέλματος, έχει τύχει πάρα πολλές φορές να προσπαθώ να πείσω επίδοξους επιχειρηματίες Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος για το πώς θα πρέπει να είναι το κατάστημά τους από άποψη εγκαταστάσεων & διαρύθμισης. Καλώς ή κακώς υπάρχουν κανονισμοί και νομοθεσία η οποία πρέπει να τηρείται. Βέβαια προκειμένου ο κάθε μελλοντικός επιχειρηματίας να γλιτώσει τα 500 ευρώ που θα του πάρει ο μηχανικός για να του διεκπεραιώσει την διαδικασία της αδειοδότησης αποφασίζει να το κάνει μόνος του, έχοντας άγνοια κανονισμών και περιορισμών με αποτέλεσμα στην καλύτερη περίπτωση καθυστερήσεις.Όσον αφορά δε το ότι η κυρία χρειαζόταν μόνο 20 τετραγωνικά, θα σας φέρω σαν παράδειγμα το εργαστήριο που η [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] κάνει τις κατασκευές της. Προφανώς και καλύπτει τις ανάγκες της και το έχει κάνει με βάσει την εργονομία που την βολεύει, προφανώς και είναι μια χαρά για την "ερασιτεχνική χρήση" που του κάνει ΑΛΛΑ εάν ήθελε να το χρησιμοποιήσει σαν έδρα της επιχείρησής της, δεν έπαιρνε άδεια ούτε με σφαίρες.Υ.Γ. αυτά ισχύουν στην Αργολίδα που οι σχετικές υπηρεσίες δεν λαδώνονται... τι συμβαίνει στους μεγάλους δήμους άγνωστο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Ιούλιος 4, 2014 #17413 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 δεν έπαιρνε άδεια ούτε με σφαίρες. Είμαι απο τη Κρήτη σύντεκνε! Πρόσεχε ίντα λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούλιος 4, 2014 #17414 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Τελευταιο ποστ για σημερα γιατι παει μακρια η βαλιτσα και ακρη δεν βγαινει.Επισης καλο θα ηταν παραδειγματα "παροχης υπηρεσιων" τυπου netflix να λειπουνε απο μια κουβεντα για το ρευμα. Μπορει για καποιους να ειναι ενα και το αυτο αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου 99.9999% δεν αντιμετωπιζει την παροχη on-demand χολιγουντιανης ταινιας με το αν θα εχει φως και φυσικα ουτε τα 2 αυτα πραγματα εχουν την ιδια αρχη λειτουργιας, ουτε θελουν τις ιδιες υποδομες. Οχι, μιλαμε για καποιον που θα παραγει ρευμα να μπορει να το περασει πανω απο το υπαρχον δικτυο πληρωνοντας ενα τελος για αυτη την υποδομη.Καλα κανει... Το "παραγει" φυσικα παει στο οτι αγορασε ενα απο τα ετοιμα βυζια της ετοιμης γαλακτοπαραγωγου αγελαδας παραπανω ετσι? Το τονιζουμε αυτο και το ποσο ετοιμο το πηρε, γιατι ελπιζω να συμφωνουμε οτι αλλα "εξοδα" εχει το να παει ενα κρατικο μονοπωλιο να ξεκινησει να σκαβει για να βγαλει ΥΔΑΤ-ανθρακες κι αλλο εξοδο θα εχει ο εκαστοτε ιδιωτης αν παει να ξεκινησει να παιρνει αδειες/περιβαλλοντικα/απαλλοτριωσεις κλπ κλπ για να κανει το ιδιο. Προφανως το συμφερον που το παιρνει ετοιμο κατι τετοιο, ειναι πολλαπλασιο απο την τιμη αγορας. Δεκτο? Αλλα ας παει και το παλιαμπελο να το περασει πανω απο το δικτυο. Αυτο ειναι το λιγοτερο οπως ειπα. Αλλωστε τι να περασει πανω απο το δικτυο... το ιδιο ρευμα ειναι που προερχεται απο την ιδια καυση, απο τους ιδιους λιγνιτες Η ιδια ζητηση που ειχε χτες με την ΔΕΗ, θα εχει και αυριο. Δεν ειναι νετφλιξ. Αντε σε 10 χρονια να εχει φτιαξει μια κολωνα παραπανω για τον παραπανω κοσμο. Αν και οποτε υπαρξει μαζικη τεχνολογικη εξελιξη στο θεμα "ενεργεια" και πεσει η τιμη, τοτε θα αυξηθει και το bandwi... εεε η ζητηση ρευματος. Προς το παρον υπαρχει bottleneck στην παροχη! Ειτε τεχνητο, ειτε πραγματικο.Μεχρι τοτε, εχω μια μικρη υποψια οτι παλι στο λογαριασμο μου θα δω ενα "τελος περασματος της εταιριας πανω απο το δικτυο ΔΕΗ" αλλα ας μην προτρεχω. Εδω ακομα πληρωνω ενοικιο για το ιδιοκτητο σπιτι μου με το χαρατσι. Τιποτα δεν μου κανει εντυπωση. Ας οψεται... υποσχεθηκε ο πιτσαδορος οτι θα το καταργησει... θα τον ξαναψηφισω μηπως το κραταει για την 2η 4ετια.Οσο για τα 120 δις θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω, γιατι αν συμφωνουσα θα πουλαγα σπιτια/χωραφια να γινω μετοχος. Ενδεικτικα τα σωρευτικα κερδη της ΔΕΗ για την τελευταια δεκαετια ειναι 1,2 με 1,3 δις.Για τα νουμερα να διαφωνησεις με τον γαλαζιο συνδικαλιστη, οχι με μενα. Στον Αντωνακη τα παραπονα σου που τον εβαλε εκει και τον εχρισε και υποψ. ευρωβουλευτη. Εμενα προσωπικα 120 δις για κοιτασματα λιγνιτη για τα επομενα 30 χρονια δεν μου φαινονται παραλογο σαν ποσο.Σε καθε περιπτωση ομως, μηπως αμα παρεις αυτα τα κοιτασματα απο την ΔΕΗ και τα χαρισεις στον αλλονενενε, τα σωρευτικα εσοδα της μεγαλης ΔΕΗ θα πανε απο το 1.2 στο 0.2. Λεω εγω τωρα. (Βλεπεις οτι δεν αμφισβητω κανενα νουμερο... οτι πεις εσυ ειναι ευαγγελιο, αντιθετα με τον ισολογισμο της ΔΕΗ που προφανως ψευδεται)Μηπως κατα τα γνωστα, ετσι οπως το χωρισαμε σε καλη και κακη μικρη και μεγαλη ΔΕΗ, σε λιγο καιρο θα κλεισει και η μεγαλη ΔΕΗ σαν ασυμφωρη και θα την πουλησουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 4, 2014 #17415 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 ...Η Πυροσβεστική ήθελε να έχω έξοδο κινδύνου εκεί που ο δήμος απαιτούσε να χτίσω έναν τοίχο...Καλώς ή κακώς υπάρχουν κανονισμοί και νομοθεσία η οποία πρέπει να τηρείται.Καλώς ή κακώς υπάρχουν λαμόγια που λόγω θέσης μπορούν να σε εκβιάζουν για να πάρουν φακελάκι. Ο νόμος έρχεται τελευταίος.Παλαιότερα, ανοίγουμε bar στο Ψυχικό με φίλο. Έμπειρος μπάρμαν, τα είχε σχεδιάσει όλα, είχε μηχανικό να του ετοιμάσει τα χαρτιά και ήρθε η ώρα του ελέγχου. Έρχεται η πυροσβεστική, βλέπει στο πίσω μέρος έξοδο κινδύνου, μας ζητάει να γίνει ειδική πυρασφάλειας, από αυτές με την οριζόντια μπάρα που ανοίγουν αν πέσει ο όχλος απάνω σε περίπτωση φωτιάς.Την αγοράζουμε, τη βάζουμε, έρχεται η πυροσβεστική, μπαίνει η υπογραφή.Σειρά της αστυνομίας. Έρχεται, βλέπει ότι η πόρτα είναι στο πίσω μέρος του κτηρίου, όπου έβγαζε στον ακάλυπτο και μας ζητάει να την κλειδώσουμε!!! Γιατί; Γιατί λέει αν κάνει έφοδο, δε θέλει να την κοπανάμε από πίσω!!!Στην ερώτησή μας φυσικά, αν έρθει η πυροσβεστική και τη δει κλειδωμένη, όπου θα μας ρίξει πρόστιμο την 1η και αν γίνει ξανά, χάνουμε την άδεια, η απάντηση ήταν αποστομωτική: Άμα δε θέλετε, ανοίξτε μπακάλικο.Φυσικά, εμείς την αφήσαμε ξεκλείδωτη, γιατί θα ήταν πιό εύκολο να δικαιολογηθούμε στην αστυνομία, παρά στους συγγενείς των θυμάτων...Το θέατρο του παραλόγου αυτή η χώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούλιος 4, 2014 #17416 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Τελευταιο ποστ για σημερα γιατι παει μακρια η βαλιτσα και ακρη δεν βγαινει.Επισης καλο θα ηταν παραδειγματα "παροχης υπηρεσιων" τυπου netflix να λειπουνε απο μια κουβεντα για το ρευμα. Μπορει για καποιους να ειναι ενα και το αυτο αλλα η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου 99.9999% δεν αντιμετωπιζει την παροχη on-demand χολιγουντιανης ταινιας με το αν θα εχει φως και φυσικα ουτε τα 2 αυτα πραγματα εχουν την ιδια αρχη λειτουργιας, ουτε θελουν τις ιδιες υποδομες. Καλα κανει... Το "παραγει" φυσικα παει στο οτι αγορασε ενα απο τα ετοιμα βυζια της ετοιμης γαλακτοπαραγωγου αγελαδας παραπανω ετσι? Το τονιζουμε αυτο και το ποσο ετοιμο το πηρε, γιατι ελπιζω να συμφωνουμε οτι αλλα "εξοδα" εχει το να παει ενα κρατικο μονοπωλιο να ξεκινησει να σκαβει για να βγαλει ΥΔΑΤ-ανθρακες κι αλλο εξοδο θα εχει ο εκαστοτε ιδιωτης αν παει να ξεκινησει να παιρνει αδειες/περιβαλλοντικα/απαλλοτριωσεις κλπ κλπ για να κανει το ιδιο. Προφανως το συμφερον που το παιρνει ετοιμο κατι τετοιο, ειναι πολλαπλασιο απο την τιμη αγορας. Δεκτο? Αλλα ας παει και το παλιαμπελο να το περασει πανω απο το δικτυο. Αυτο ειναι το λιγοτερο οπως ειπα. Αλλωστε τι να περασει πανω απο το δικτυο... το ιδιο ρευμα ειναι που προερχεται απο την ιδια καυση, απο τους ιδιους λιγνιτες Η ιδια ζητηση που ειχε χτες με την ΔΕΗ, θα εχει και αυριο. Δεν ειναι νετφλιξ. Αντε σε 10 χρονια να εχει φτιαξει μια κολωνα παραπανω για τον παραπανω κοσμο. Αν και οποτε υπαρξει μαζικη τεχνολογικη εξελιξη στο θεμα "ενεργεια" και πεσει η τιμη, τοτε θα αυξηθει και το bandwi... εεε η ζητηση ρευματος. Προς το παρον υπαρχει bottleneck στην παροχη! Ειτε τεχνητο, ειτε πραγματικο.Αυτο με το plug 'n play σαφως και ειναι πιο ευκολο, δεν διαφωνει κανεις.Το παραδειγμα του netflix δεν εχει να κανει με τον κοινωνικο χαρακτηρα του αγαθου ουτε με το οτι καρπωθηκε ενα μαστο αγελαδας. Εχει να κανει με το εξης: φτιαχνω εγω αυριο ενα παρκο 100kw και θελω να πουλησω σε τιμες δεη.Πρεπει να φτιαξω ενα καινουριο δικτυο δισεκατομμυριων για να πουλησω ρευμα αξιας 15 χιλιαδων το χρονο?Οσο για το bottleneck δεν ξερω που ειναι, αλλα η ζητηση παραμενει στο ναδιρ http://www.dei.gr/Documents2/%CE%A3%CE%95%CE%97%CE%95/%CE%97%20%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%20%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%20%CE%95%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C.pdf Μεχρι τοτε, εχω μια μικρη υποψια οτι παλι στο λογαριασμο μου θα δω ενα "τελος περασματος της εταιριας πανω απο το δικτυο ΔΕΗ" αλλα ας μην προτρεχω. Εδω ακομα πληρωνω ενοικιο για το ιδιοκτητο σπιτι μου με το χαρατσι. Τιποτα δεν μου κανει εντυπωση. Ας οψεται... υποσχεθηκε ο πιτσαδορος οτι θα το καταργησει... θα τον ξαναψηφισω μηπως το κραταει για την 2η 4ετια.Αν δεις το λογαριασμο σου εχει δυο χρεωσεις που ονομαζονται ελληνικο συστημα διανομης και ελληνικο συστημα μεταφορας. Πληρωνεις ηδη το περασμα του ρευματος της ΔΕΗ πανω στο εθνικο μας δικτυο.Για τα νουμερα να διαφωνησεις με τον γαλαζιο συνδικαλιστη, οχι με μενα. Στον Αντωνακη τα παραπονα σου που τον εβαλε εκει και τον εχρισε και υποψ. ευρωβουλευτη. Εμενα προσωπικα 120 δις για κοιτασματα λιγνιτη για τα επομενα 30 χρονια δεν μου φαινονται παραλογο σαν ποσο.Σε καθε περιπτωση ομως, μηπως αμα παρεις αυτα τα κοιτασματα απο την ΔΕΗ και τα χαρισεις στον αλλονενενε, τα σωρευτικα εσοδα της μεγαλης ΔΕΗ θα πανε απο το 1.2 στο 0.2. Λεω εγω τωρα. (Βλεπεις οτι δεν αμφισβητω κανενα νουμερο... οτι πεις εσυ ειναι ευαγγελιο, αντιθετα με τον ισολογισμο της ΔΕΗ που προφανως ψευδεται)Μηπως κατα τα γνωστα, ετσι οπως το χωρισαμε σε καλη και κακη μικρη και μεγαλη ΔΕΗ, σε λιγο καιρο θα κλεισει και η μεγαλη ΔΕΗ σαν ασυμφωρη και θα την πουλησουμε?Δεν ειδα ποιος ειπε αυτη την πατατα (κατα την αποψη μου). Τετοια ποσα εχουν ακουστει και για τα πετρελαια-υδατανθρακες χωρις να εχει γινει καν το αναγνωριστικο ξετρυπημα. (αληθεια γιατι δεν τα κανουμε ενα ωραιοτατο cdo να βγουμε απο το μνημονιο?) Σε αυτο που λες με το χαρισμα των ορυχειων: το 49% της ΔΕΗ ειναι σε ιδιωτες μετοχους. Πληρωνουν κατι αυτοι για την εκμεταλλευση των κοιτασματων? Εγω λεω οποιος εκμεταλευεται κοιτασματα να πληρωνει royalty (πωστολενε), χαρισμα σε κανεναν. Τα νουμερα που ειπα για τα κερδη απο τον ισολογισμο της ΔΕΗ ειναι.Δεν εχω την τεχνογνωσια να κρινω αν το μοιρασμα των μοναδων που θελουν να κανουν ειναι δικαιο. Σαν ασχετος εγω διατηρω την καχυποψια μου.Ας βαλω τωρα τα δικα μου ετησια νουμερα.Νερο 1993 60 €,2003 140 €,2013 150 €τηλ. 1993 150 €, 2003 600 € (επακ), 2004-2010 200€+300€ adsl, 2013 300€(με νοβα)ρευμα 1993 200 €,2003 650 €, 2013 1000 €οι τιμες ειναι ονομαστικες και οχι αποπληθωρισμενες Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούλιος 4, 2014 #17417 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 [MENTION=173]Wizard![/MENTION] σε περιπτώσεις όπως αυτές, εάν είναι μάγκας ο μηχανικός (ή και ο ιδιοκτήτης) ζητάς γραπτώς την υπόδειξη της αστυνομίας, την υποβάλεις στην πυροσβεστική και τους αφήνεις να τσακώνονται (έχω βάλει δημόσιες υπηρεσίες να τσακώνονται μεταξύ τους και ήταν τρισμέγιστη απόλαυση - ηδονή) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούλιος 4, 2014 #17418 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Οι χρεώσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ανέκδοτο, αλλά είναι και για κλάματα. Και το χειρότερο είναι ότι, και οι πάγιες χρεώσεις που υπάρχουν πλέον, και οι αυξήσεις στις τιμές δεν οφείλονται σε προβλήματα της ΔΕΗ, αλλά στη ΡΑΕ (και επομένως τις κυβερνήσεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούλιος 4, 2014 #17419 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Οι χρεώσεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι ανέκδοτο, αλλά είναι και για κλάματα. Και το χειρότερο είναι ότι, και οι πάγιες χρεώσεις που υπάρχουν πλέον, και οι αυξήσεις στις τιμές δεν οφείλονται σε προβλήματα της ΔΕΗ, αλλά στη ΡΑΕ (και επομένως τις κυβερνήσεις)Άρα μιλάμε για θέμα διαχωρισμού ΔΕΗς με κυβέρνησης.Άρα ιδιωτικοποίηση!Τα λέω καλά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούλιος 4, 2014 #17420 Κοινοποίηση Ιούλιος 4, 2014 Άρα μιλάμε για θέμα διαχωρισμού ΔΕΗς με κυβέρνησης.Άρα ιδιωτικοποίηση!Τα λέω καλά?τσου.Η ΔΕΗ είναι ΔΕΚΟ. Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Οφέλειας. Να ξαναρχίσει να λειτουργεί ως τέτοια, και να κοστολογεί στο κόστος (παραγωγής, διανομής, και ανάπτυξης). Αυτό αφορά και τους συνδικαλιστές, και τις κυβερνήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.