Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Κι εδω τιθεται ενα ερωτημα... Ειναι απολυτα σιγουρο οτι (απολυτα) μονοι τους το χαλασαν?

Δηλαδη το κοβουμε οτι π.χ. δεν ενεπλακη κανενας ιδιωτης σε φαση "παρε-δω-το-μπικικινι-και-χαλασε-το-να-το-ξεπουλησεις-στη-μιση-τιμη-να-το-παρω-εγω-να-βγουμε-ολοι-κερδισμενοι"?

Με κίνδυνο να ξαναχαρακτηριστώ ρατσιστής, θα σου απαντήσω αυτό που πιστεύω εγώ:

Όχι δεν είναι σίγουρο. Και για να είμαι απόλυτα ακριβής, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Οσο έχουμε να κάνουμε με 2 σύνολα (το ένα που ψηφίζει ότι γυαλίζει και το άλλο που δεν ψηφίζει νομίζοντας πως έτσι κάτι κάνει), ούτε έλεγχος πρόκειται να υπάρξει ούτε λογοδοσία. Γιατί κανένα απο τα 2 δεν ζητάει κάτι τέτοιο. Ο Έλληνας, καιρό τώρα το οτιδήποτε δημόσιο δεν το νιώθει δικό του για να το διαφυλάξει. Το τομάρι του μόνο. Το σπίτι του να λάμπει απο λάτρα , και απο την οξώπορτα και παραέξω, ας μαμηθεί το σύμπαν. Το βλέπουμε παντού, και κάνουμε πως δεν ισχύει, ή το δικαιολογούμε με φαιδρότητες πως το έφερε ''η κρίση''. Κοροιδευόμαστε μεταξύ μας και μιλάμε για ''απορρυθμίσεις'' λες και πρίν τα πάντα δούλευαν σαν Ελβετικός κούκος.

Με αυτή τη νοοτροπία ξέχνα τα όλα. Ούτε ο δημόσιος ''έλεγχος'' (χα χα) θα αποτρέψει τις δυσλειτουργίες (γιατί και με δημόσια ΔΕΗ και αυξήσεις στις τιμές έχουμε, και κάτι συνδικαλιστοτόμαρα να παίζουν με τους διακόπτες έχουμε), και φυσικά ούτε και ο ιδιώτης θα κάνει πως είναι άγιος. (και γιατί άλλωστε ??).

Πέρσι είχα παρευρεθεί σε ένα σεμινάριο, και κοντά στα άλλα μίλησε και ένας Αμερικάνος. Δεν θυμάμαι πόσες φορές μέτρησα τη φράση ''...in my country''. Ε! αυτό δεν το έχουμε.

• Replies 18,6k
  • Created
  • Last Reply
Σορυ... με ατομα σε ignore list οσο κι αν παλευουν να τρολλαρουν, δεν απανταω. Μεχρι τωρα τα πηγαινα καλα.

Σορρυ αλλά μόλις έδειξες ότι δεν ενδιαφέρεσαι καθόλου για διάλογο αλλά thanks για το attention*

*που αν δεν είχαν ειπωθεί σοβαρά πράγματα, ούτε καν θα το έδινες.

Σορυ... με ατομα σε ignore list οσο κι αν παλευουν να τρολλαρουν, δεν απανταω. Μεχρι τωρα τα πηγαινα καλα.

Δεδομένου οτι πριν μου απαντήσες να υπόθεσω οτι δεν ειμαι σε μια τέτοια λίστα; Αν η υπόθεση μου ειναι σωστή τότε απλα να σε ενημερώσω οτι ακομα περιμένω να μου πεις τι πάροχο έχεις για internet/τηλεφωνία

Βοηθάμε την ανάπτυξη, βοηθάμε τις νέες ιδέες, τους νέους επιχειρηματίες, βοηθάμε όσους κάνουν γνωστή την Ελλάδα στο εξωτερικό. Oh, wait...

Οι New York Times για το ελληνικό δημόσιο που έπνιξε ένα μικρό success story – Η περίπτωση της Δέσποινας με τα υπέροχα μακαρόν που έβαλε λουκέτο [εικόνες] | Tvkosmos.gr

Δεδομένου οτι πριν μου απαντήσες να υπόθεσω οτι δεν ειμαι σε μια τέτοια λίστα; Αν η υπόθεση μου ειναι σωστή τότε απλα να σε ενημερώσω οτι ακομα περιμένω να μου πεις τι πάροχο έχεις για internet/τηλεφωνία

Ωραια αφου εξισωνεις το ρευμα και το νερο με το ιντερνετ και το τηλεφωνο να σου πω οτι ακολουθω την ιδια λογικη που σου απαντησα.

Με ενδιαφερει να μην κοβεται το ρευμα/νερο/τηλεφωνο και να πληρωνω (τουλαχιστον) τα ιδια με πριν. Αν αυτα τα 2 τηρουνται ο παροχος δεν με απασχολει.

Αν τυχον η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ αποδειχτει ετσι και δεν εχουμε τα καλα της energa κλπ λαμογιων που ειχαμε πριν λιγα χρονια εδω, δεν εχω κανενα προβλημα.

Και μιας που πιασαμε αυτη την κουβεντα. Μια βολτα απο το αντιστοιχο φορουμ θα σου θυμισει με γλαφυροτατο τροπο το ποσα χρονια περασαν μεχρι οι εναλλακτικοι να πιασουν ενα επιπεδο της προκοπης και μεχρι ο Ελληναρας με το φραπογαλο, αρχισει να κοκορευεται στην τουριστρια οτι οι υπαλληλοι της hol περνανε "για παρτη του" οπτικες ινες στην διαφημιση?

Θα ξαναπερασυμε παλι καμμια 10ετια παιδικων ασθενειων των εναλλακτικων?

Ξαναλεω οτι για σενα μπορει να ειναι το ιδιο οι συγκρισεις αλλα δεν μπορεις να περιμενεις οτι ολος ο κοσμος εχει την ιδια ευαισθησια στο "εκατσα 2 ωρες χωρις νετ και εχασα το raid στο WoW" με το "εκατσα 2 ωρες χωρις νερο/φως".

Ωραια αφου εξισωνεις το ρευμα και το νερο με το ιντερνετ και το τηλεφωνο να σου πω οτι ακολουθω την ιδια λογικη που σου απαντησα.

Με ενδιαφερει να μην κοβεται το ρευμα/νερο/τηλεφωνο και να πληρωνω (τουλαχιστον) τα ιδια με πριν. Αν αυτα τα 2 τηρουνται ο παροχος δεν με απασχολει.

Αν τυχον η ιδιωτικοποιηση της ΔΕΗ αποδειχτει ετσι και δεν εχουμε τα καλα της energa κλπ λαμογιων που ειχαμε πριν λιγα χρονια εδω, δεν εχω κανενα προβλημα.

Και μιας που πιασαμε αυτη την κουβεντα. Μια βολτα απο το αντιστοιχο φορουμ θα σου θυμισει με γλαφυροτατο τροπο το ποσα χρονια περασαν μεχρι οι εναλλακτικοι να πιασουν ενα επιπεδο της προκοπης και μεχρι ο Ελληναρας με το φραπογαλο, αρχισει να κοκορευεται στην τουριστρια οτι οι υπαλληλοι της hol περνανε "για παρτη του" οπτικες ινες στην διαφημιση?

Θα ξαναπερασυμε παλι καμμια 10ετια παιδικων ασθενειων των εναλλακτικων?

Ξαναλεω οτι για σενα μπορει να ειναι το ιδιο οι συγκρισεις αλλα δεν μπορεις να περιμενεις οτι ολος ο κοσμος εχει την ιδια ευαισθησια στο "εκατσα 2 ωρες χωρις νετ και εχασα το raid στο WoW" με το "εκατσα 2 ωρες χωρις νερο/φως".

Προφανώς και αυτό που λες ειναι σωστό. Αλλα ακομα δε μου απαντήσες τι πάροχο έχεις.

Δηλαδή:

1) 2013 ζημιές

2) μπαμπούλας η ιδιωτικοποίηση

3) κάτσε να δείξουμε λίγο κέρδος να μην χάσουμε τα κονέ και τις θέσεις

4) όταν ξεχαστεί η ιδιωτικοποίηση, πάμε πάλι ζημιά

5) όταν ξαναέρθει ο μπαμπούλας, πάμε πάλι ίσα ίσα κέρδη να φαινόμαστε "οκ"

Άρα με το σκεπτικό που λες, αυτομάτως καταρρίπτεται το προηγούμενο επιχείρημα (ότι η ΔΕΗ έχει κέρδη)

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

Αν για παράδειγμα η ΔΕΗ έχει κέρδη φέτος και είχε ζημιές τα προηγούμενα χρόνια, δεν σου κάνει κουκου ως επιχείρημα "κάτι παίζει εδώ", τι να σου πω. Ένα θεματάκι πάντως με τα νούμερα το έχετε εκεί στην αριστερά.

Λες σε εμένα να σοβαρευτώ όταν διατυπώνεις τέτοιες σκέψεις? Πραγματικά είναι αστείο! "Ας αράξουμε" την μία "ας κερδοφορίσουμε" την άλλη.. Γιατί να το κάνουν αυτό? Makes no sense!

Έχω δηλώσει ότι γέρνω ελαφρώς δεξιά.

Αν πάλι με ρωτάς αν είμαι Νέα Δημοκρατία, έχω απαντήσει επί του θέματος σε παλαιότερα post. Δεν θα κάθομαι να λέω τα ίδια και τα ίδια. Όποιος θέλει, ας με κάνει search να διαβάσει.

Για να βοηθήσω όμως τους αναγνώστες μας, όχι δεν έχω ψηφίσει ΝΔ αλλά ναι, ιδεολογικά γέρνω ελαφρώς δεξιά (με μια προτίμηση σε ό,τι είναι κοντά στο κέντρο).

Tα περί ΝΔ τα ξέρω και σε πιστεύω, σε ρώτησα γιατί το να με κατηγορείς για βαμμένο όταν και εσύ και άλλοι εδώ είναι βαμμένοι δεν είχε λογική. Απλά για να δημιουργήσεις εντυπώσεις ήταν?

Καιρός να αφήσεις κι εσύ τις κακές παρέες και να γίνεις λίγο περισσότερο αντικειμενικός αν θέλεις να υπερασπίζεσαι το εθνικό συμφέρον. Ας μην γίνεις δεξιός ποτέ, πραγματικά χέστηκα, αρκεί να καταλαβαίνεις επιτέλους τι επιχειρήματα λέμε.

Να τη και η φράση κλειδί, πως το ορίζεις το εθνικό συμφέρον? Εθνική ανεξαρτησία, Οικονομική ευρωστία για το κράτος? Οικονομική άνεση στους πολίτες? Στρατιωτική υπεροχή? Ολα τα προηγούμενα?

Γιατί με το να (ξε)πουλάς* δημόσια περιουσία σε ιδιώτες χάνεις Εθνική ανεξαρτησία, η Οικονομική ευρωστία για το κράτος είναι μόνο πρόσκαιρη, και χάνεις και τα μέσα για να παράγεις κάτι, τα παραδείγματα από άλλες χώρες δείχνουν ότι η Οικονομική άνεση στους πολίτες θα γίνει χειρότερη και η στρατιωτική υπεροχή τρώει πλήγμα αν ένας ιδιώτης μπορεί να κόψει το ρεύμα στον στρατό..

*το "ξε" μικρή σημασία έχει, δεν διαπραγματευομαι την τιμή, απλά δεν θέλω να πουληθεί.

Προφανώς και αυτό που λες ειναι σωστό. Αλλα ακομα δε μου απαντήσες τι πάροχο έχεις.

Βέβαια ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι οι τηλεπικοινωνίες και η ενέργεια δεν είναι το ίδιο πράγμα για πολλούς λόγους. Μόνο και μόνο οι εξελίξεις στην τεχνολογία ήταν τρομερές, από την άλλη, ποια τεχνολογία αναπτύχθηκε στην ενέργεια τόσο πολύ?

Κολλημενος με τη μπαλα...

Περσυ hol, φετος 4νετ. Ο,τι κατσει. Εκει που μενω, το dslam του ΟΤΕ... δινει σε ολους τα ιδια. Οπου ειναι φτηνοτερο κατα καιρους παω. Ουδεμια διαφορα δεν εχω δει απο τον ενα στον αλλον, απλα αν τυχει και πεσω σε καμμια "τηλεφωνικη-προσφορα" για να "κλεψουν" πελατη πηγα. Μονο Cyta δεν παω που να με πληρωσουν κιολας :p

Για να μην εχουμε παρεξηγησεις και αρχισεις τα δικα σου... ειπαμε... εχω διαπιστωσει τοσα χρονια οτι το dslam δινει τα ιδια ασχετα με τον παροχο. Το εχουμε οτι αν εβλεπα αποσυνδεσεις, χαμηλοτερες ταχυτητες κλπ κλπ θα επελεγα με αλλα κριτηρια ετσι?????

Κολλημενος με τη μπαλα...

Περσυ hol, φετος 4νετ. Ο,τι κατσει. Εκει που μενω, το dslam του ΟΤΕ... δινει σε ολους τα ιδια. Οπου ειναι φτηνοτερο κατα καιρους παω. Ουδεμια διαφορα δεν εχω δει απο τον ενα στον αλλον, απλα αν τυχει και πεσω σε καμμια "τηλεφωνικη-προσφορα" για να "κλεψουν" πελατη πηγα. Μονο Cyta δεν παω που να με πληρωσουν κιολας :p

Για να μην εχουμε παρεξηγησεις και αρχισεις τα δικα σου... ειπαμε... εχω διαπιστωσει τοσα χρονια οτι το dslam δινει τα ιδια ασχετα με τον παροχο. Το εχουμε οτι αν εβλεπα αποσυνδεσεις, χαμηλοτερες ταχυτητες κλπ κλπ θα επελεγα με αλλα κριτηρια ετσι?????

Παραπάνω έλεγες οτι απο την απελευθέρωση μιας υπηρεσίας δεν έχεις δει ποτε ωφελος. Τώρα λες οτι απο τον ανταγωνισμό μεταξύ των παροχών παίζεις μπάλα και αναλόγως πας όπου βρεις πιο φτηνά. Δεν το θεωρείς αυτό ωφελος μιας και για μια δεδομένη υπηρεσία (όπου όπως λες και συ η ποιότητα της ειναι πάνω κατω η ίδια για όλους) μπορείς και κάθε χρόνο να της μειώνεις το κόστος;

@Hero

αυτό που ήθελα να πω ότι δεν συνηγορεί καμιά αισιοδοξία για να πάνε τα πράγματα κατ'ευχή και κατά πως πρέπει

oι άλλοι πάντως το έπιασαν...πιστεύεις ότι οι σοβαροί επιχειρηματίες της Ελλάδας πληρώνουν τους φόρους που πρέπει ή πληρώνουν καθόλου φόρους;

@LL_NEO είναι η πρώτη φορά που ο ανταγωνισμός δούλεψε στον κλαδο των τηλεπικοινωνιών και υπάρχει μείωση τιμών στις παροχές απαρχαιομένων πλέον (VDSL είναι στα σπάργανα ακόμα εδώ) υπηρεσιών δικτύωσης στην Ελλάδα...Τόσο που έχουν κλείσει/συγχωνεύονται ή θα συγχωνευτούν οι περισσότεροι πάροχοι και θα μείνουν 2 στην μικρή Ελληνική Αγορά...

Tα περί ΝΔ τα ξέρω και σε πιστεύω, σε ρώτησα γιατί το να με κατηγορείς για βαμμένο όταν και εσύ και άλλοι εδώ είναι βαμμένοι δεν είχε λογική. Απλά για να δημιουργήσεις εντυπώσεις ήταν?

Όχι δεν ήταν για να δημιουργήσω εντυπώσεις.

Αλλά δεν σου έκανε καθόλου εντύπωση ότι υπήρχαν ζημιές τα προηγούμενα έτη.

Λες σε εμένα να σοβαρευτώ όταν διατυπώνεις τέτοιες σκέψεις? Πραγματικά είναι αστείο! "Ας αράξουμε" την μία "ας κερδοφορίσουμε" την άλλη.. Γιατί να το κάνουν αυτό? Makes no sense!

Εχμ ναι....

Αν κάνουμε επιλεκτική ανάγνωση και παίρνουμε συγκεκριμένα αποσπάσματα, γίνονται παπάδες στο μονταζ.

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ τι έγραψε ο άλλος και τι απάντησα εγώ ως υποθετικό σενάριο. Μαζί με την παράγραφο πάνω από το "Δηλαδή:"

Αν πάλι δεν το βλέπεις, τότε επέτρεψε μου να θεωρήσω ότι προπαγανδίζεις ασύστολα.

Να τη και η φράση κλειδί, πως το ορίζεις το εθνικό συμφέρον? Εθνική ανεξαρτησία, Οικονομική ευρωστία για το κράτος? Οικονομική άνεση στους πολίτες? Στρατιωτική υπεροχή? Ολα τα προηγούμενα?

Γιατί με το να (ξε)πουλάς* δημόσια περιουσία σε ιδιώτες χάνεις Εθνική ανεξαρτησία, η Οικονομική ευρωστία για το κράτος είναι μόνο πρόσκαιρη, και χάνεις και τα μέσα για να παράγεις κάτι, τα παραδείγματα από άλλες χώρες δείχνουν ότι η Οικονομική άνεση στους πολίτες θα γίνει χειρότερη και η στρατιωτική υπεροχή τρώει πλήγμα αν ένας ιδιώτης μπορεί να κόψει το ρεύμα στον στρατό..

*το "ξε" μικρή σημασία έχει, δεν διαπραγματευομαι την τιμή, απλά δεν θέλω να πουληθεί.

Ό,τι μπορείς να ιδιωτικοποιήσεις, μπορείς και να κρατικοποιήσεις.

Ό,τι μπορείς να κρατικοποιήσεις, μπορείς και να ιδιωτικοποιήσεις.

Το θέμα είναι:

1) τι θετικά + αρνητικά προσφέρει το privatisation?

2) τι θετικά + αρνητικά προσφέρει το nationalisation?

3) τι χρειάζεται η Ελλάδα τώρα και για τα επόμενα 5-10-15 χρόνια για να αποδώσει καλύτερα?*

4) *Διάβασε το αστεράκι πιο κάτω*

*Ξέρω ότι η λέξη "αποδώσει" στα αυτιά σου θα ακουστεί πολύ γενική. Για να στο κάνω ξεκάθαρο, παίρνω quote από άλλου που λέει:

Αυτό είναι "απόδοση".

Ερώτηση τώρα. Δεν σε καλύπτει αυτό το σενάριο?

Χαζομάρα είπες...

Που να μιλούσα και σοβαρά ρε.

@Hero

αυτό που ήθελα να πω ότι δεν συνηγορεί καμιά αισιοδοξία για να πάνε τα πράγματα κατ'ευχή και κατά πως πρέπει

Μεγάλε στη συγκεκριμένη παράγραφο που διάβασες τη λέξη "αισιοδοξία", μίλησα για δύο περιπτώσεις.

Έπειτα πρόσθεσα μια τρίτη περίπτωση που είναι μακραν "το χειρότερο σενάριο" (να μην σου τύχει δηλαδή) κι έγραψα ότι το άφησα (αυτό το τρίτο σενάριο) στην άκρη για λόγους αισιοδοξίας.

Κάνω αντιγραφή τη παράγραφη για να το δεις εδώ.

*Εδώ παίζουν δύο περιπτώσεις. Είτε να μειώσει την φορολογία, είτε να την αφήσει στα ίδια επίπεδα και το υπόλοιπο των εσόδων να το μεταφέρει κάπου αλλού. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο να το "καταπιεί" όπως έχουμε συνηθίσει αλλά προτίμησα αυτό το σενάριο να το αφήσω εκτός για λόγους αισιοδοξίας.

Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα όποιον θέλεις για να σου πει.

mea culpa. Συγνώμη.

Και η φάση είναι ότι σε προηγούμενη απάντηση σου είχα απαντήσει σοβαρά αλλά το προσπέρασες.

Εκεί που λέω για subsidies και δυνάμεις προσφοράς/ζήτησης

Παραπάνω έλεγες οτι απο την απελευθέρωση μιας υπηρεσίας δεν έχεις δει ποτε ωφελος. Τώρα λες οτι απο τον ανταγωνισμό μεταξύ των παροχών παίζεις μπάλα και αναλόγως πας όπου βρεις πιο φτηνά. Δεν το θεωρείς αυτό ωφελος μιας και για μια δεδομένη υπηρεσία (όπου όπως λες και συ η ποιότητα της ειναι πάνω κατω η ίδια για όλους) μπορείς και κάθε χρόνο να της μειώνεις το κόστος;

Ετσι για το χαβαλε να παιξω μπαλα στο δικο σου γηπεδο.

ναι και ο ΟΤΕ απο τοτε που αγοραστηκε απο την DT ξεκινησε να δινει VDSL... Ταυμα!! Ταυμα!!

Περασαν 20 χρονια για να φυγει η ρετσινια του "μαγαζιου του Τομπρα" που το ειχαν καταντησει ετσι η συγκυβερνηση σου.

Περα απο αυτο που γραφει ο sstav, θεωρω οτι υπαρχει ο παραγοντας της τεχνολογικης εξελιξης στο συγκεκριμενο. Κατι που απουσιαζει π.χ. απο τον παροχο νερου. Οσο και να μπαγλαμιστεις καποια στιγμη θα δωκεις ιντερνετ στο ποπολο γιατι ολος ο εξοπλισμος φτηναινει.

Εδω η Ρουμανια εχει κανει παπαδες.

Αντιθετα τον λιγνιτη παλι πρεπει να πληρωνεις 4κ τον μαυρο να σκαβει στην Πτολεμαιδα για να βγαλει καρκινο απο τα 24.

Και συνεχιζουμε... ποσα χρονια περασαν για να δουμε φως? Εχω κανει και θητεια στο DSLAM κωνσταντινουπολεως στην Πατρα. Δεν παραπονεθηκα, γιατι ολο το DSLAM του πΟΤΕ ηταν πιτταρισμενο και ο μονος ρολος του παροχου ηταν να σε στελνει στον ΟΤΕ και τουμπαλιν. Δεν εχεις την ιδια ευελιξια να μπαγλαμιστεις με το ρευμα, οπως μπαγλαμιζοσουν με το νετ.

Μην ακουσω για ανανεωσιμες πηγες, γιατι στην οικολογικη Ελλαδα οι ΑΠΕ = $$. Μια φορα ετυχε να δωσω ομιλια σε ασχετο κοσμο για φωτοβολταικα με νανοσωληνες ανθρακα και ο αλλος απο κατω με ρωτησε ποσες KWh θα δινει το συγκεκριμενο γιατι τωρα η ΔΕΗ τους αλλαξε την τιμη πωλησης.

Και στην τελικη ο Γιαγκος πανω ειπε κατι. Ελα περνα γραμμη στο σπιτι μου και ελα πουλα μου φτηνοτερα το ρευμα σου.

Αυτο δεν ειναι μια σωστη πρακτικη ενος σωστου επιχειρηματια?? Δεν παιζει ετσι μπαλα η αγορα? Ειναι ξεπερασμενο το μοντελο στο συγχρονο κοσμο? Κανει μια επενδυση και ανοιγει το μαγαζι του. Ετσι δεν κανει ο οποιοσδηποτε idiot-ης? Αλλα ξεχασα, δεν ειμεθα idiot-ες... ειμεθα "επενδυται".

Το να πας να δωσεις λεφτα να αγορασεις κοψοχρονια-κιολας κατι το οποιο εχει πληρωσει ηδη ο πελατης (μεσω φορολογιας/λογαριασμων) τοσα χρονια, δεν το θεωρω τοσο μαγκικο... και παιζει στα ορια του λαμογιου.

Και κατι τελευταιο... Γιατι πρεπει να πουλησω την ΔΕΗ αντι να απολυσω τον Φωτοπουλο/νοικοκυρεψω το μαγαζι? Εμμεσως πλην σαφως μου λες οτι... Τα @@ να ξεπουλαειβαλει σε ταξη την Ελλαδα μεσω ιδιωτικοποιησεων τα εχει ο πιτσαδορος, αλλα δυστυχως του λειπουν τα @@ να νοικοκυρεψει το κρατος?

Το ιδιο εργο με τον καουμποϋ στο Αμερικα τα 80s.

Και κατι τελευταιο... Γιατι πρεπει να πουλησω την ΔΕΗ αντι να απολυσω τον Φωτοπουλο/νοικοκυρεψω το μαγαζι? Εμμεσως πλην σαφως μου λες οτι... Τα @@ να ξεπουλαειβαλει σε ταξη την Ελλαδα μεσω ιδιωτικοποιησεων τα εχει ο πιτσαδορος, αλλα δυστυχως του λειπουν τα @@ να νοικοκυρεψει το κρατος?

Εδώ ένα νοικοκύρεμα πήγαν να κάνουν στον τομέα της υγείας και οι συνδικαλιστές τα έκλεισαν όλα για 3 μήνες.

Μάλλον θεώρησαν προτιμότερο να τα δώσουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. (αστειεύομαι στη δεύτερη πρόταση)

Σιγά μην τον βρήκανε!

Ο Ρέστης μπήκε φυλακή με διαταγή των αμερικανών επειδή έσπαγε το εμπάργκο πετρελαίου του Ιράν.

Ακόμα χειρότερα.

Όπως τα μεγάλα παιδιά, δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και τον πελαργό που φέρνει τα παιδιά, ομοίως θα έπρεπε να πάψουν να πιστεύουν, ότι μπορούν να πιάσουν τον πολύ μεγάλο πλούτο (και δη τον ''μετακινήσιμο''). Πάλι η τσοκαρία θα την πληρώσει τη νύφη. (θα τους βαφτίσουνε και πλούσιους !! -βλέπε δηλώσεις για έξτρα φορολογία στους έχοντες εισόδημα άνω των 20κ-). Αλλά βλέπεις, είναι ωραίο το παραμύθι.

...πάντως έστω και απο σπόντα, ο εν λόγω πιστεύω πως απο τούδε και στο εξής θα προτιμάει να μασάει. Κάτι είναι και αυτό...

Ετσι για το χαβαλε να παιξω μπαλα στο δικο σου γηπεδο.

ναι και ο ΟΤΕ απο τοτε που αγοραστηκε απο την DT ξεκινησε να δινει VDSL... Ταυμα!! Ταυμα!!

Περασαν 20 χρονια για να φυγει η ρετσινια του "μαγαζιου του Τομπρα" που το ειχαν καταντησει ετσι η συγκυβερνηση σου.

Περα απο αυτο που γραφει ο sstav, θεωρω οτι υπαρχει ο παραγοντας της τεχνολογικης εξελιξης στο συγκεκριμενο. Κατι που απουσιαζει π.χ. απο τον παροχο νερου. Οσο και να μπαγλαμιστεις καποια στιγμη θα δωκεις ιντερνετ στο ποπολο γιατι ολος ο εξοπλισμος φτηναινει.

Εδω η Ρουμανια εχει κανει παπαδες.

Αντιθετα τον λιγνιτη παλι πρεπει να πληρωνεις 4κ τον μαυρο να σκαβει στην Πτολεμαιδα για να βγαλει καρκινο απο τα 24.

Και συνεχιζουμε... ποσα χρονια περασαν για να δουμε φως? Εχω κανει και θητεια στο DSLAM κωνσταντινουπολεως στην Πατρα. Δεν παραπονεθηκα, γιατι ολο το DSLAM του πΟΤΕ ηταν πιτταρισμενο και ο μονος ρολος του παροχου ηταν να σε στελνει στον ΟΤΕ και τουμπαλιν. Δεν εχεις την ιδια ευελιξια να μπαγλαμιστεις με το ρευμα, οπως μπαγλαμιζοσουν με το νετ.

Μην ακουσω για ανανεωσιμες πηγες, γιατι στην οικολογικη Ελλαδα οι ΑΠΕ = $$. Μια φορα ετυχε να δωσω ομιλια σε ασχετο κοσμο για φωτοβολταικα με νανοσωληνες ανθρακα και ο αλλος απο κατω με ρωτησε ποσες KWh θα δινει το συγκεκριμενο γιατι τωρα η ΔΕΗ τους αλλαξε την τιμη πωλησης.

Και στην τελικη ο Γιαγκος πανω ειπε κατι. Ελα περνα γραμμη στο σπιτι μου και ελα πουλα μου φτηνοτερα το ρευμα σου.

Αυτο δεν ειναι μια σωστη πρακτικη ενος σωστου επιχειρηματια?? Δεν παιζει ετσι μπαλα η αγορα? Ειναι ξεπερασμενο το μοντελο στο συγχρονο κοσμο? Κανει μια επενδυση και ανοιγει το μαγαζι του. Ετσι δεν κανει ο οποιοσδηποτε idiot-ης? Αλλα ξεχασα, δεν ειμεθα idiot-ες... ειμεθα "επενδυται".

Το να πας να δωσεις λεφτα να αγορασεις κοψοχρονια-κιολας κατι το οποιο εχει πληρωσει ηδη ο πελατης (μεσω φορολογιας/λογαριασμων) τοσα χρονια, δεν το θεωρω τοσο μαγκικο... και παιζει στα ορια του λαμογιου.

Το ιδιο εργο με τον καουμποϋ στο Αμερικα τα 80s.

Συμφωνω με το technology decay/mature αλλα στο τελος τα χαλας.

Ακομα και η wind με τη vodafone το ιδιο κανουν, πριν γινουνε κολλητοι.

Δηλαδη ο μυτηληναιος το καραβι lng να το παει απο τη στερια στο εργοστασιο του, να μην περασει απο τα κοινα δικτυα ή να φτιαξει δικο του δικτυο. Και η gazprom εχει μεινει πισω που κανει το ιδιο και δεν παρακαμπτει την ουκρανια.

Δηλαδη 5 παροχοι 5 κολωνες στον ιδιο δρομο, 5 αυλακια δισυρματου, 5 χαντακια υδρευσης, 5 ταφροι αποχετευσης.

Μηπως το χαος ξεκιναει απο εμας?

Ακόμα χειρότερα.

Όπως τα μεγάλα παιδιά, δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη και τον πελαργό που φέρνει τα παιδιά, ομοίως θα έπρεπε να πάψουν να πιστεύουν, ότι μπορούν να πιάσουν τον πολύ μεγάλο πλούτο (και δη τον ''μετακινήσιμο''). Πάλι η τσοκαρία θα την πληρώσει τη νύφη. (θα τους βαφτίσουνε και πλούσιους !! -βλέπε δηλώσεις για έξτρα φορολογία στους έχοντες εισόδημα άνω των 20κ-). Αλλά βλέπεις, είναι ωραίο το παραμύθι.

...πάντως έστω και απο σπόντα, ο εν λόγω πιστεύω πως απο τούδε και στο εξής θα προτιμάει να μασάει. Κάτι είναι και αυτό...

Από ότι κατάλαβα έκανε αρκετά ναυλάκια πριν τον πιάσουν. Δεν ξέρουμε πόσα κονόμησε και αν άξιζε η φυλακή. Παίζονται τεράστια ποσά στο εμπάργκο.

ΠΧ: Αυτό που είναι σήμερα οι Βαρδινογιάννηδες το οφείλουν στα χοντρά φράγκα που κονόμησαν σπάζοντας το εμπάργκο της Ροδεσίας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.