Guest Ιούνιος 17, 2014 #17081 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 (ο νεοφιλελευθερος καπιταλισμος δεν εχει θεση στην ελλαδα ακομα, γι'αυτο πηρε 1% στις τελευταιες εκλογες.) Στείλε PM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 17, 2014 #17082 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Οι τραπεζες επρεπε να αφεθουν στην καταρευση κατα τη γνωμη σου?Ναι.2008–11 Icelandic financial crisis - Wikipedia, the free encyclopedia(και τώρα αρχίζουν οι συγκρίσεις Ελλάδας-Ισλανδίας, κλπ, κλπ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 17, 2014 #17083 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Οι τραπεζες επρεπε να αφεθουν στην καταρευση κατα τη γνωμη σου?Αν οχι, ποιος θα πληρωνε το λογαριασμο? Αν ναι, θελω να δω απο κοντα την κολλεκτιβα/κοοπερατιβα που σου εχει παρει τα μυαλα. (ο νεοφιλελευθερος καπιταλισμος δεν εχει θεση στην ελλαδα ακομα, γι'αυτο πηρε 1% στις τελευταιες εκλογες.) Αντιθετα το ερωτημα... 1) Outrageous HSBC Settlement Proves the Drug War is a Joke | | Rolling Stone 2) HSBC Bank Refuses To Let Customers Withdraw Large Sums Οι τραπεζες πρεπει να συνεχισουν να λειτουργουν κατ'αυτον τον τροπο, με οποιοδηποτε κοστος (και ατιμωρησια) για την κοινωνια αποκλειστικα και μονο λογω της οποιαδηποτε συνεισφορας τους? Αν ναι, υπαρχει καποιο σημειο στο οποιο το κακο που κανουν στην κοινωνια αντισταθμιζει το (οποιο) καλο τους? Ή απλα οχι, να τους δωσουμε και επισημα τα κλειδια της... σουφρας μας? Στην τελικη αφου ειναι τοσο σημαντικες οι τραπεζες γιατι δεν συμφωνειτε να τις κανουμε ΟΛΕΣ δημοσιες? Φουλ και 100% και για παντα. Αφου με μαθηματικη ακριβεια ολες καποτε θα βαρεσουν κανονι και λογω της σπουδαιοτητας τους θα αναγκαστουμε να τις πληρωσουμε παλι εμεις... Γιατι αυτος ο φαυλος κυκλος? Χωρις να παραγνωριζω την μεγαλειωδη νικη του Θανου, (ο οποιος για κομμα εκτος Βουλης πρεπει να ειχε το ρεκορ σε προβολη και σε αυτες τις εκλογες) την οποια, δεν κρυβω οτι εορτασα, οσο μου επετρεπαν οι συνθηκες, και χωρις να παραγνωριζω τις "λεπτες" διαφορες που εχει το τσιρκο του Τρελλαντωνη και του Βαγγελα, τι πολιτικη οδο νομιζεις οτι ακολουθουμε αν οχι αυτο που ειπε ο Μυραλης? Ρωταω γιατι εχω την εντυπωση (μπορει να κανω και λαθος) οτι στα "χαρτια" ωραια τα λεει ο Θανος, αλλα στην πραξη αν πηγαινε να τα κανει, ακριβως οπως ο πιτσαδορος θα του εβγαιναν... Επισης αν ΔΕΝ πιστευεις οτι εχουμε νεοφιλελε καπιταλισμο τοτε σημαινει οτι η πορεια μεχρι τωρα του ΠΑΝΔΟΚ (σορρυ LL αλλα δυστυχως χωρις τον βαγγελα του 12% εχετε τοση εξουσια οσο κι ο... Αλεξης) σου εχει δειξει οτι δεν κανει κουμαντο το "κεφαλαιο"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 17, 2014 #17084 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Ναι.2008–11 Icelandic financial crisis - Wikipedia, the free encyclopedia (και τώρα αρχίζουν οι συγκρίσεις Ελλάδας-Ισλανδίας, κλπ, κλπ...) To εχουμε ξαναπει και σε ολα αυτα που παρεθεσα (και ηταν μπολικα), μονο ο πετροσορτεπ απαντησε χωρις ουσιαστικη διαφωνια γιατι ειναι μηλα πορτοκαλια. Αντιθετα το ερωτημα...1) Outrageous HSBC Settlement Proves the Drug War is a Joke | | Rolling Stone 2) HSBC Bank Refuses To Let Customers Withdraw Large Sums Οι τραπεζες πρεπει να συνεχισουν να λειτουργουν κατ'αυτον τον τροπο, με οποιοδηποτε κοστος (και ατιμωρησια) για την κοινωνια αποκλειστικα και μονο λογω της οποιαδηποτε συνεισφορας τους? Αν ναι, υπαρχει καποιο σημειο στο οποιο το κακο που κανουν στην κοινωνια αντισταθμιζει το (οποιο) καλο τους? Ή απλα οχι, να τους δωσουμε και επισημα τα κλειδια της... σουφρας μας? Στην τελικη αφου ειναι τοσο σημαντικες οι τραπεζες γιατι δεν συμφωνειτε να τις κανουμε ΟΛΕΣ δημοσιες? Φουλ και 100% και για παντα. Αφου με μαθηματικη ακριβεια ολες καποτε θα βαρεσουν κανονι και λογω της σπουδαιοτητας τους θα αναγκαστουμε να τις πληρωσουμε παλι εμεις... Γιατι αυτος ο φαυλος κυκλος? Χωρις να παραγνωριζω την μεγαλειωδη νικη του Θανου, (ο οποιος για κομμα εκτος Βουλης πρεπει να ειχε το ρεκορ σε προβολη και σε αυτες τις εκλογες) την οποια, δεν κρυβω οτι εορτασα, οσο μου επετρεπαν οι συνθηκες, και χωρις να παραγνωριζω τις "λεπτες" διαφορες που εχει το τσιρκο του Τρελλαντωνη και του Βαγγελα, τι πολιτικη οδο νομιζεις οτι ακολουθουμε αν οχι αυτο που ειπε ο Μυραλης? Ρωταω γιατι εχω την εντυπωση (μπορει να κανω και λαθος) οτι στα "χαρτια" ωραια τα λεει ο Θανος, αλλα στην πραξη αν πηγαινε να τα κανει, ακριβως οπως ο πιτσαδορος θα του εβγαιναν... Επισης αν ΔΕΝ πιστευεις οτι εχουμε νεοφιλελε καπιταλισμο τοτε σημαινει οτι η πορεια μεχρι τωρα του ΠΑΝΔΟΚ (σορρυ LL αλλα δυστυχως χωρις τον βαγγελα του 12% εχετε τοση εξουσια οσο κι ο... Αλεξης) σου εχει δειξει οτι δεν κανει κουμαντο το "κεφαλαιο"? Το moral hazard, πιστευω οτι δεν διευθετηθηκε καθολου και διεθνως και εδω μετα τα τραγικα γεγονοτα. Πιστευω οτι με τους περιορισμους της τελευταιας Βασιλειας να γινει κατι, ωστοσο θα επρεπε να υπαρχουν μεγαλυτεροι περιορισμοι. Αυτο με την κρατικοποιηση δεν το γνωριζω γιατι να μη γινεται, σιγουρα δεν θα ηθελα να ειμαι μετοχος σε κατι τετοιο παντως. Οσο για το Θανο, αν υπηρχε περιπτωση ποτε να βγει θα σημαινε οτι ο κοσμος εγκρινει κατι αντιδιαμετρικο με το σημερα που διαλεγει αναμεσα σε αποχρωσεις του ιδιου χρωματος. (δεν παιρνω και ορκο, δεν ξερω τι κουμασι ειναι) Δεν ξερω τι ειναι, καπιταλισμο δεν το λες παντως. Επειδη γινονται αμοιβαιες εξυπηρετησεις σε φιλους επιχειρηματιες, δεν σημαινει οτι εγω αν ανοιξω αυριο επιχειρηση απολαμβανω τον καπιταλισμο. Που δεν κανει κουμαντο το κεφαλαιο? Δηλαδη στον κομμουνισμο αν εισαι ο κεφαλαιουχος δεν κανεις κουμαντο? Και πες οτι εχουμε στυγνο καπιταλισμο. Ειναι δυνατον σε μια διεθνοποιημενη ανταγωνιστικη οικονομια να μην ακολουθειται η διεθνης ταση και αυτο το μοντελο να ειναι βιωσιμο? (εδω μπαινει ερωτημα τι ειναι βιωσιμο. Απανταω μονος μου. Κανενα*. Ποσο μαλλον αν εισαι contrarian. Για μενα στον καπιταλισμο σημασια εχει να εχω δικαιωμα στο επιχειρην και οχι προνομιο και σιγουρα αυτο δεν υπαρχει εδω) *Το κυριαρχο μοντελο ειναι βιωσιμο μεχρι να σταματησει να ειναι παρα τα ασχημα νουμερα. Παραδειγμα Ελλαδα, χρεοκοπημενη 10 χρονια αλλα βιωσιμη μεχρι το 2010. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούνιος 17, 2014 #17085 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Φουλ και 100% και για παντα.Να θέλει ο άλλος ένα στεγαστικό και να τον στέλνουν στον 5το, στον 3το, σε άλλη υπηρεσία για το γνήσιο της υπογραφής, ξανά στον 5το και ξανά στον 3το? Για να πάρει το στεγαστικό μετά από 2-3 μήνες αν ΔΕΝ κάνουν απεργία?Καλό ακούγεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 17, 2014 #17086 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Να θέλει ο άλλος ένα στεγαστικό και να τον στέλνουν στον 5το, στον 3το, σε άλλη υπηρεσία για το γνήσιο της υπογραφής, ξανά στον 5το και ξανά στον 3το? Για να πάρει το στεγαστικό μετά από 2-3 μήνες αν ΔΕΝ κάνουν απεργία?Καλό ακούγεταιΚαι εδώ μπλέκεις την ανικανότητα των κυβερνώντων να πατάξουν την γραφειοκρατία με τον έλεγχο του κράτους στις αγορές.. Εγώ βλέπω αντίθετα έλεγχο του κράτους από τις αγορές, και το κράτος να προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.Στο Τ.Τ. ήταν ευκολότερο να πάρεις δάνειο, και είδαμε τα αποτελέσματα, κανένας έλεγχος και (όπως πλέον και σε άλλες τράπεζες) τα κόκκινα δάνεια στο φουλ.Οι 3 μήνες να πάρεις το δάνειο λόγο γραφειοκρατίας σε πείραξαν, όχι ότι δεν έπρεπε να πάρεις δάνειο γιατί δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις (λάθος της τράπεζας, όχι του κράτους).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 17, 2014 #17087 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Και εδώ μπλέκεις την ανικανότητα των κυβερνώντων να πατάξουν την γραφειοκρατία με τον έλεγχο του κράτους στις αγορές.. Εγώ βλέπω αντίθετα έλεγχο του κράτους από τις αγορές, και το κράτος να προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.Στο Τ.Τ. ήταν ευκολότερο να πάρεις δάνειο, και είδαμε τα αποτελέσματα, κανένας έλεγχος και (όπως πλέον και σε άλλες τράπεζες) τα κόκκινα δάνεια στο φουλ.Οι 3 μήνες να πάρεις το δάνειο λόγο γραφειοκρατίας σε πείραξαν, όχι ότι δεν έπρεπε να πάρεις δάνειο γιατί δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις (λάθος της τράπεζας, όχι του κράτους)..Το ΤΤ εχω μια εντυπωση οτι χρεοκοπησε απο τα ομολογα που το κρατος το αναγκασε να παρει.Ειδαλλως ειχε μια χαρα αποτελεσματα σε σχεση με ολες τις αλλες.Το να ειναι ο ελεγχομενος και ο ελεγχων ταυτοχρονα ειναι κατι που δεν θελουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούνιος 17, 2014 #17088 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Οσο για το Θανο, αν υπηρχε περιπτωση ποτε να βγει θα σημαινε οτι ο κοσμος εγκρινει κατι αντιδιαμετρικο με το σημερα που διαλεγει αναμεσα σε αποχρωσεις του ιδιου χρωματος. (δεν παιρνω και ορκο, δεν ξερω τι κουμασι ειναι)Από ένα σημείο και μετά μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ήθελε να τα κάνει όλα/τα περισσότερα μόνος του.Και εδώ μπλέκεις την ανικανότητα των κυβερνώντων να πατάξουν την γραφειοκρατία με τον έλεγχο του κράτους στις αγορές.. Εγώ βλέπω αντίθετα έλεγχο του κράτους από τις αγορές, και το κράτος να προσπαθεί να δείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.Στο Τ.Τ. ήταν ευκολότερο να πάρεις δάνειο, και είδαμε τα αποτελέσματα, κανένας έλεγχος και (όπως πλέον και σε άλλες τράπεζες) τα κόκκινα δάνεια στο φουλ.Οι 3 μήνες να πάρεις το δάνειο λόγο γραφειοκρατίας σε πείραξαν, όχι ότι δεν έπρεπε να πάρεις δάνειο γιατί δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις (λάθος της τράπεζας, όχι του κράτους)..1) Υπάρχει σοσιαλισμός χωρίς γραφειοκρατία?2) Τι είναι οι αγορές?3) Μιλάς για τους 3 μήνες που ευκολάκι γίνονται παραπάνω ανάλογα με τις ταύλες των δημοσίων υπαλλήλων (που θα έχουν μονιμότητα) ή τις απεργίες των σωματείων (άλλωστε παίρνω δεδομένο ότι θα υπάρχει ελληναρίστικη νοοτροπία). Και μου φέρνεις αντιπαράδειγμα τα ..... sub-prime mortgages. Το δάνειο γιατί δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιούνιος 17, 2014 #17089 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Το moral hazard, πιστευω οτι δεν διευθετηθηκε καθολου και διεθνως και εδω μετα τα τραγικα γεγονοτα. Πιστευω οτι με τους περιορισμους της τελευταιας Βασιλειας να γινει κατι, ωστοσο θα επρεπε να υπαρχουν μεγαλυτεροι περιορισμοι.Αυτο με την κρατικοποιηση δεν το γνωριζω γιατι να μη γινεται, σιγουρα δεν θα ηθελα να ειμαι μετοχος σε κατι τετοιο παντως.Α πολυ ωραια. Υπαρχει προβλημα δηλαδη. Χαιρομαι που συμφωνουμε. Δεν θα το ελεγα "moral" βεβαια. Ειναι αρκετα χειροπιαστο ωστε να χαρακτηριστει "hazard". Με παρηγορει το οτι εισαι οπτιμιστης και ελπιζεις σε καλυτερευση. Οσο για την κρατικοποιηση δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις, αλλα σημερα για παραδειγμα με το υπαρχον μοντελο πρακτικα εισαι μετοχος και μαλιστα του χειριστου ειδους, αφου τις πληρωνεις οταν (και οχι "ΑΝ") μπουνε μεσα, χωρις να απολαμβανεις κανενα απο τα οφελη τους οταν πηγαινουν καλα*.*δεν θεωρω οφελος το οτι οταν πηγαινουν καλα σε αφηνουν να δανειζεσαι λεφτα (ή ακομα χειροτερα το οτι σε αφηνουν να τραβας τα λεφτα σου απροβληματιστα). Αυτη ειναι η δουλεια τους αν δεν κανω λαθος και γιαυτο αλλωστε ριχνουμε τοσα λεφτα σε αυτο το βαρελι διχως πατο. Οσο για το Θανο, αν υπηρχε περιπτωση ποτε να βγει θα σημαινε οτι ο κοσμος εγκρινει κατι αντιδιαμετρικο με το σημερα που διαλεγει αναμεσα σε αποχρωσεις του ιδιου χρωματος. (δεν παιρνω και ορκο, δεν ξερω τι κουμασι ειναι)Δεν ξερω τι ειναι, καπιταλισμο δεν το λες παντως. Επειδη γινονται αμοιβαιες εξυπηρετησεις σε φιλους επιχειρηματιες, δεν σημαινει οτι εγω αν ανοιξω αυριο επιχειρηση απολαμβανω τον καπιταλισμο. Επισης πουθενα στον κοσμο δεν γινεται το τελευταιο που λες. Απλα σε καποιες χωρες ειναι λιγο πιο "πολιτισμενη" η ζουγκλα του "ανοιγω επιχειρηση" σε σχεση με την αντιμετωπιση απο το κρατος. Σε σχεση με την ανταγωνιστικοτητα με τους "συναδελφους σου", σε τρωνε ζωντανο, περιπου οπως κι εδω. Ειλικρινα, δεν ειμαι σιγουρος πως σε ενα τετοιο τσιφλικι μεγαλοεργολαβων θα μπορει ο καθε Μαργκαρετ Θανος να το αλλαξει προς ωφελος του εκαστοτε αγγελοπα που θελει αυριο να ανοιξει επιχειρηση και να απολαυσει καπιταλισμο.Που δεν κανει κουμαντο το κεφαλαιο? Δηλαδη στον κομμουνισμο αν εισαι ο κεφαλαιουχος δεν κανεις κουμαντο? Παιζει να εχεις δικιο. Δεν εχω δει, ουτε εχω ζησει ποτε σε κομμουνιστικο κρατος για να ξερω.Και πες οτι εχουμε στυγνο καπιταλισμο. Ειναι δυνατον σε μια διεθνοποιημενη ανταγωνιστικη οικονομια να μην ακολουθειται η διεθνης ταση και αυτο το μοντελο να ειναι βιωσιμο? (εδω μπαινει ερωτημα τι ειναι βιωσιμο. Απανταω μονος μου. Κανενα*. Ποσο μαλλον αν εισαι contrarian. Για μενα στον καπιταλισμο σημασια εχει να εχω δικαιωμα στο επιχειρην και οχι προνομιο και σιγουρα αυτο δεν υπαρχει εδω)Αν το απλοποιησεις, φυσικα και εχεις και εδω δικαιωμα στο επιχειρην. Δεν εχεις τοσα πολλα δικαιωματα οσο σε καποιες αλλες χωρες, συμφωνοι. Θα ηθελα ομως να ακουσω καποια παραδειγματα (σε συναρτηση με το πιο πανω) οπου υπαρχουνε π.χ. 1 χωρα που υπαρχει δικαιωμα στο επιχειρην και οχι προνομια οπως χαρακτηριστικα λες. Να το θεσω απλα. Για μενα, ο καπιταλισμος που ευαγγελιζεστε/οραματιζεστε ειναι τοσο ουτοπικος, οσο ο κομμουνισμος που κοροιδευετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 17, 2014 #17090 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 1) Υπάρχει σοσιαλισμός χωρίς γραφειοκρατία?2) Τι είναι οι αγορές?3) Μιλάς για τους 3 μήνες που ευκολάκι γίνονται παραπάνω ανάλογα με τις ταύλες των δημοσίων υπαλλήλων (που θα έχουν μονιμότητα) ή τις απεργίες των σωματείων (άλλωστε παίρνω δεδομένο ότι θα υπάρχει ελληναρίστικη νοοτροπία). Και μου φέρνεις αντιπαράδειγμα τα ..... sub-prime mortgages. Το δάνειο γιατί δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις?1) Ναι, γιατί να μην υπάρχει, στο 2014 είμαστε, την τεχνολογία την έχουμε. Ένα πληροφοριακό σύστημα δεν θα μπορούσε να τα καταργήσει όλα αυτά?2) ΟΙ τράπεζες, εγχώριες και μη.3) μίλα Ελληνικά, δεν τα ξέρω εγώ αυτά. Δεν μπορούσαν γιατί έπεσε ο μισθός τους, έχασαν δουλειά τους, ή ήταν λαμογιά που δεν είχαν σκοπό να τα ξεπληρώσουν. Σε κάθε περίπτωση οι φωστήρες των τραπεζών που έδωσαν έγκριση, έκαναν λάθος.Το ΤΤ εχω μια εντυπωση οτι χρεοκοπησε απο τα ομολογα που το κρατος το αναγκασε να παρει.Ειδαλλως ειχε μια χαρα αποτελεσματα σε σχεση με ολες τις αλλες.Το να ειναι ο ελεγχομενος και ο ελεγχων ταυτοχρονα ειναι κατι που δεν θελουμε.Δεν ξέρω γιατί χρεοκόπησε, ξέρω αυτά που λέγανε, με διευθυντές που τους κυνηγούσαν στην Τουρκία, και με δάνεια χωρίς εγγυήσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες και συγγενείς πολιτικών.Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιούνιος 17, 2014 #17091 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Έχουμε νεοφιλελευθερο καπιταλισμό, με μία γενναία δόση λαμογιάς.Δεν βλέπεις σχέσεις κεφαλαίου-κυβέρνησης? Δεν βλέπεις την κυβέρνηση να σώζει τις τράπεζες και να μεταφέρει το βάρος στον λαό?Νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό με κρατικοποιημένες τράπεζες ?? με κρατικοποιημένες ''προβληματικές'' επιχειρήσεις ?? με κρατικά μονοπόλια ?? με κλειστά επαγγέλματα ?? δε νομίζω Τάκη..... μίγμα απλού καπιταλισμού και σοσιαλισμού με ισχυρή δόση κρατικού παρεμβατισμού, θα έλεγε κανείς πως έχουμε. Νεοφιελεύθεροι πάντως σε καμία περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 17, 2014 #17092 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Μίγμα καπιταλισμού-σοσιαλοδημοκρατίας να το δεκτώ, σταγόνα σοσιαλισμού δεν έχουμε, εκτός αν αυτός είναι κρυμμένος σε 2-3 ανάγκες που το κράτος οφείλει να προσφέρει δωρεάν στους πολίτες του.Παιδιά, το κράτος είναι υποχείριο των τραπεζών και τον μεγαλοεργολάβων / μεγαλοεπιχειρηματιών, δεν νοήται σοσιαλισμός έτσι. Και ΟΛΕΣ οι κινήσεις του πηγαίνουν προς νεοφιλελευθερισμό μεριά Colt, όσα είπες τείνουν να καταργηθούν.Πάντως το να πει κάποιος ότι έχουμε έστω και υποψία σοσιαλισμού όταν κόβουν λεφτά από Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, συντάξεις και μειώνουν προσωπικό παντού, είναι απλά λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 17, 2014 #17093 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Σωστα, θα επρεπε να αυξανουν προσωπικο μεχρι να γινει 1 προς 1 αναλογια δημοσιο-ΙΤ, να αυξησουν συνταξεις, να αυξησουν τη μεγαλυτερη κατακεφαλην δαπανη στην ευρωπη για την υγεια. Γιατι ο σοσιαλισμος εχει παντα λεφτα, μην ξεχνιομαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιούνιος 17, 2014 #17094 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Το δάνειο γιατί δεν μπορούσες να το αποπληρώσεις?Γιατί πήρες δάνειο σε μια εποχή που μπορούσες να το πληρώσεις με το μισθό σου και τους φόρους που είχες, για να χτίσεις σπίτι και να μην είσαι στο νοίκι. Και ξαφνικά σου μειώνουν τους μισθούς, σου αυξάνουν τη φορολογία, και στο καπάκι ο μέγας συνταγματολόγος Βαγγέλης (γιατί είναι και παιδί του λαού) Βενιζέλος* επιβάλλει ΕΕΕΕΕΤΗΔΕ-νοίκι στο δικό σου σπίτι, γιατί έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 17, 2014 #17095 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Σωστα, θα επρεπε να αυξανουν προσωπικο μεχρι να γινει 1 προς 1 αναλογια δημοσιο-ΙΤ, να αυξησουν συνταξεις, να αυξησουν τη μεγαλυτερη κατακεφαλην δαπανη στην ευρωπη για την υγεια. Γιατι ο σοσιαλισμος εχει παντα λεφτα, μην ξεχνιομαστε.1-1? Γιατί πας σε ένα άκρο που κανείς δεν ανέφερε και παράλληλα δεν βλέπεις ότι με τις απολύσεις απλά καταστρέφουν τα αντίστοιχα ιδρύματα ΚΑΙ κάνουν κακό και στον ιδιωτικό τομέα?Αν αντί για τις τράπεζες έσωζαν τον κόσμο, όλοι θα είμασταν χαρούμενοι, αν έδιναν λεφτά στον κόσμο, για να ξεπληρώσουν τα δάνεια, αντί να τα δίνουν στις τράπεζες (που λανθασμένα έδωσαν δάνεια) για να δώσουν περισσότερα δάνεια, κανείς δεν θα χρώσταγε σε κανέναν, απλά οι τραπεζίτες δεν θα είχαν υπερκέρδος.Όχι ρε φούστη, είσαι τραπεζίτης και έδωσες κόκκινο δάνειο? Να το "πληρώσεις", να πας φυλακή εσύ, και στον δρόμο ο άλλος, όχι στον δρόμο ο άλλος, και εσύ λεφτά από το κράτος τσάμπα... Δεν μπορείτε να μην θέλετε κρατικό έλεγχο αλλά να ρουφάτε την κρατική βοήθεια, κάτσε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Ιούνιος 17, 2014 #17096 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Αν καταλαβαινω καλα μιλας για μια δραχμικη παπανδρεικη υποτιμηση και ψωμι σε ολους.Υπαρχει και το moral hazard του δανειζομενου ομως, γιατι εγω που δεν πηρα δανειο θα ενιωθα αδικημενος (οχι οτι τωρα δεν πληρωνω οσους τυχερους προλαβαν και πηραν δανεια)Δεν βλεπω να καταστραφηκε η υγεια (τουλαχιστον ακομα), εβλεπα ενα συστημα που δεν δουλευε καθολου καλα ομως και χρειαζοταν αλλαγη. Οπως βλεπει και ο συρ το πανδοκ ενα πραγμα. Για το δημοσιο ας μην μιλησουμε για το αν χρειαζονται 1.000.000 διεκπεραιωτες των υπολοιπων 2.500.000 που παραγουν. Ο ΙΤ παντα τελευταιος ερχοταν, δεν θα τον βαλουμε μπροσταρη ξαφνικα για δικαιολογιες.Μπορουμε καποια στιγμη να κατανοησουμε και να παιξουμε με τον κανονα του παιχνιδιου οτι ο τραπεζιτης ειναι εδω και 100 χρονια immortal? Λαθος ξελαθος, οι σοβαρες αλλαγες ξεκιναν bottom up, οχι top down.;Το moral hazard, πιστευω οτι δεν διευθετηθηκε καθολου και διεθνως και εδω μετα τα τραγικα γεγονοτα. Πιστευω οτι με τους περιορισμους της τελευταιας Βασιλειας να γινει κατι, ωστοσο θα επρεπε να υπαρχουν μεγαλυτεροι περιορισμοι.Αυτο με την κρατικοποιηση δεν το γνωριζω γιατι να μη γινεται, σιγουρα δεν θα ηθελα να ειμαι μετοχος σε κατι τετοιο παντως.Α πολυ ωραια. Υπαρχει προβλημα δηλαδη. Χαιρομαι που συμφωνουμε. Δεν θα το ελεγα "moral" βεβαια. Ειναι αρκετα χειροπιαστο ωστε να χαρακτηριστει "hazard". Με παρηγορει το οτι εισαι οπτιμιστης και ελπιζεις σε καλυτερευση. Οσο για την κρατικοποιηση δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις, αλλα σημερα για παραδειγμα με το υπαρχον μοντελο πρακτικα εισαι μετοχος και μαλιστα του χειριστου ειδους, αφου τις πληρωνεις οταν (και οχι "ΑΝ") μπουνε μεσα, χωρις να απολαμβανεις κανενα απο τα οφελη τους οταν πηγαινουν καλα*.*δεν θεωρω οφελος το οτι οταν πηγαινουν καλα σε αφηνουν να δανειζεσαι λεφτα (ή ακομα χειροτερα το οτι σε αφηνουν να τραβας τα λεφτα σου απροβληματιστα). Αυτη ειναι η δουλεια τους αν δεν κανω λαθος και γιαυτο αλλωστε ριχνουμε τοσα λεφτα σε αυτο το βαρελι διχως πατο. Αν εννοεις μετοχος μεσω του ΤΧΣ, υποτιθεται οτι με την ιδιωτικοποιηση βγαινει κερδος στον φορολογουμενο (πχ.ΗΠΑ), τωρα εμενα δεν μου αρεσε ο τροπος επανακεφαλαιοποιησης αλλα αυτον εχουμε.Και πες οτι εχουμε στυγνο καπιταλισμο. Ειναι δυνατον σε μια διεθνοποιημενη ανταγωνιστικη οικονομια να μην ακολουθειται η διεθνης ταση και αυτο το μοντελο να ειναι βιωσιμο? (εδω μπαινει ερωτημα τι ειναι βιωσιμο. Απανταω μονος μου. Κανενα*. Ποσο μαλλον αν εισαι contrarian. Για μενα στον καπιταλισμο σημασια εχει να εχω δικαιωμα στο επιχειρην και οχι προνομιο και σιγουρα αυτο δεν υπαρχει εδω)Αν το απλοποιησεις, φυσικα και εχεις και εδω δικαιωμα στο επιχειρην. Δεν εχεις τοσα πολλα δικαιωματα οσο σε καποιες αλλες χωρες, συμφωνοι. Θα ηθελα ομως να ακουσω καποια παραδειγματα (σε συναρτηση με το πιο πανω) οπου υπαρχουνε π.χ. 1 χωρα που υπαρχει δικαιωμα στο επιχειρην και οχι προνομια οπως χαρακτηριστικα λες. Να το θεσω απλα. Για μενα, ο καπιταλισμος που ευαγγελιζεστε/οραματιζεστε ειναι τοσο ουτοπικος, οσο ο κομμουνισμος που κοροιδευετε.Περα απο τις στρεβλωσεις της αγορας που δεν την αφηνουν να αυτορυθμιστει με προνομια(γαλα,φαρμακεια,μηχανικοι κλπ) σε διαφορους κλαδους που δεν βρισκω λογο να τα υπερασπιζεται καποιος, ειναι και η εξοντωτικη φορολογια μιας δεξιας καπιταλιστικης κυβερνησης οπως ακουω. Συμφωνοι αλλα σε μια κλιμακα οπου το 1 ειναι κομμουνισμος και 10 καπιταλισμος εγω θεωρω πως ειμαστε στο 4 (και αυτο λογω ευρω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιούνιος 17, 2014 #17097 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2014 Αν καταλαβαινω καλα μιλας για μια δραχμικη παπανδρεικη υποτιμηση και ψωμι σε ολους.Όχι, δεν ειμαι οικονομολόγος να τα ξέρω αυτά.. Απλά πραγματάκια, από το 2008 και μετά θυμάμαι πολλά δις να δίνοντε στις τράπεζες. Φακ δατ σιτ, δώσε τα στις τράπεζες για αποπληρωμή δανείων, δηλαδή οι πολίτες να χρωστάνε λιγότερα.Ανακαιφαλαιοποιούντε έτσι οι τράπεζες? Εν μέρη ναι, χαίροντε οι πολίτες? ναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούνιος 18, 2014 #17098 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2014 Το ΔΝΤ ταπεινώνει τους Έλληνες δικαστέςΣε ανακοίνωσή τους οι εφέτες Νικόλαος Σαλάτας και Βαρβάρα Πάπαρη αναφέρουν:«Είναι ακόμη νωπή η εκλογή του νέου προεδρείου της Ένωσης μας και με πολλή ανησυχία,αλλά και λύπη, διαπιστώνουμε ότι η μεγαλύτερη δικαστική ένωση στη χώρα μας , η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, είναι απούσα απ΄τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και προεχόντως, βέβαια, του νομικού κόσμου της χώρας.Αναφερόμαστε στην πρόσφατη από 11-6-2014 δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ, για τη χώρα μας,στην οποία,μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «….Δεν περιμένουμε πια αρνητικές αποφάσεις σχετικά με ειδικά μισθολόγια ή εισφορές επί των ακινήτων. Παρ’όλα αυτά, εάν υπάρξουν τέτοιες αποφάσεις, έχουμε δεσμευτεί για τη λήψη μέτρων συμψηφισμού.….».Η παραπάνω αναφορά, πρωτόγνωρη στα χρονικά της ανεξάρτητης Ελλάδας, εκφράζει αφενός την απαξίωση, από τους «δανειστές» μας , της ελληνικής δικαιοσύνης και των αποφάσεών της και αφετέρου τρομοκρατεί την ελληνική κοινωνία για την περίπτωση προσφυγής Ελλήνων πολιτών στη δικαιοσύνη.Προ ενός τέτοιου καταλυτικού φαινομένου,θα περιμέναμε την άμεση και σθεναρή αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, πριν μάλιστα από την εκδήλωση της ανησυχίας και του προβληματισμού των άλλων δικαστικών ενώσεων. Αντ’ αυτού το προεδρείο της Ένωσης ,επέλεξε τη σιωπή, άγνωστο για εμάς και ακατανόητο, για ποιούς λόγους. Δεν κρύβουμε ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο αναμονής, πριν προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, προσδοκώντας ότι, έστω και καθυστερημένα, το προεδρείο μας θα έπραττε τα αυτονόητα, αποδεικνύοντας τις ευαισθησίες του απέναντι στην ελληνική κοινωνία και το δικαστικό σώμα,κάτι που, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έπραξε.Ως μέλη, λοιπόν,του Δ.Σ της ΕΔΕ, ως δικαστές, αλλά και ως και Έλληνες πολίτες ,θεωρούμε ότι είναι πρώτιστο καθήκον μας, να καταδικάσουμε την,πέραν πάσης λογικής,νομιμότητας,αλλά και ευπρέπειας,αναφορά του ΔΝΤ στα ζητήματα δικαιοσύνης στην Ελλάδα και να διαβεβαιώσουμε το σύνολο του ελληνικού λαού ότι είμαστε παρόντες και παραμένουμε σε εγρήγορση, για τη προάσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του και πρωτίστως της εθνικής μας αξιοπρέπειας,που βάναυσα κατά τα τελευταία έτη και επαναλαμβανόμενα έχει πληγεί». Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιούνιος 18, 2014 #17099 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2014 Γιατί πήρες δάνειο σε μια εποχή που μπορούσες να το πληρώσεις με το μισθό σου και τους φόρους που είχες, για να χτίσεις σπίτι και να μην είσαι στο νοίκι. Και ξαφνικά σου μειώνουν τους μισθούς, σου αυξάνουν τη φορολογία, και στο καπάκι ο μέγας συνταγματολόγος Βαγγέλης (γιατί είναι και παιδί του λαού) Βενιζέλος* επιβάλλει ΕΕΕΕΕΤΗΔΕ-νοίκι στο δικό σου σπίτι, γιατί έτσι.Ναι αλλά αν διαβάσεις το post του μυραλις, είπε ότι ήταν λάθος της τράπεζας.Συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δάνεια όταν διανύονται περιόδοι βαριάς ύφεσης (καλή ώρα). Αυτό όμως δεν το κάνει (απαραίτητα) πρόβλημα της τράπεζας. Ναι, κάτι πρέπει να γίνεται υπερ του δανειζόμενου όταν μαμιέται η οικονομία ή σε φυσική καταστροφή. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχουν τώρα διευκολύνσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούνιος 18, 2014 #17100 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2014 Nα κάνω μια ειλικρινή χωρίς ειρωνεία ερώτηση?Κομμουνισμό όπου τον έχουμε αναφέρει, δεν έχουμε γιατί δεν είναι έτσι ο κομμουνισμός (Κούβα, Κίνα, κλπ)Σοσιαλισμό δεν έχουμε γιατί δεν είναι έτσι ο σοσιαλισμός (Γαλλία, Αγγλία ενίοτε, Ελλάδα, δεν ξέρω που αλλού) Τι σκατά έχουμε αφενός, και που, έχουμε ΚΑΠΟΙΟ απο αυτά τα πολιτεύματα όπως πρέπει για να ξέρουμε απο που να αντλούμε παραδείγματα και να φέρνουμε παραδείγματα. Γιατί κάθε φορά, "εκεί δεν έχουν τέτοιο, το έχουν κάνει κώλο, και το έχουν όπως τους βολεύει".Θα δεχτώ και σαν απάντηση το "πουθενά, εμείς θα το κάνουμε αγνά" (δεν ειρωνεύομαι), αλλά θέλω να ξέρω, για να πάω να δω και να διαβάσω.Απανταχού στον κόσμο με ελάχιστες εξαιρέσεις το πολίτευμα είναι ολιγαρχία.Τώρα το πώς αναδεικνύεται η ολιγαρχία είναι αυτό που ξεχωρίζει περαιτέρω τα πολιτεύματα και το πόσο ελεύθερα μπορεί να εκφράζεται η αντίθετη άποψη απλά δείχνει το πόση εμπιστοσύνη έχει η ολιγαρχία στον εαυτό της.Η δικιά μας έχει χάσει λίγη αυτο-εμπιστοσύνη και γι'αυτό και δυναμώνει τα σώματα ασφαλείας, για παν ενδεχόμενο (δες π.χ. τις πόσες αναιρέσεις μειώσεων έχει εγκρίνει η 'ανεξάρτητη' δικαστική αρχή για τους ένστολους, κατεξοχήν σώμα στελεχωμένο με ηλίθιους σε όλες τις γωνιές του πλανήτη - πλην φυσικά εξαιρέσεων).Δημοκρατικό πολίτευμα είναι αυτό στο οποίο ο πολίτης προτείνει και ψηφίζει. Με το πρόσχημα ότι αυτό είναι ανεφάρμοστο, είτε καταλήγουμε σε δημοψηφίσματα (οιωνεί δημοκρατία κι εκεί γιατί δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο - τύπου Ελβετία) είτε απλά κάνουμε ότι μας κα*λώσει και μετά επικαλούμαστε το εθνικό συμφέρον (χωρίς φυσικά ευθύνες! - δεν είδα τους προηγούμενους 10 υπουργούς οικονομικών να διώκονται για τις αποφάσεις τος, μόνο 1 είδα για μίζες - άσχετο με το βασικό παράπτωμα του ότι όταν διοικείς φέρεις και τις ανάλογες ευθύνες). Και για να εξηγήσω το σύστημα ευθυνών:Όταν διοικείς περίπτερο, αν το κάνεις μπάχαλο και μπεις μέσα, θα χρωστάς μερικά χιλιάρικα και θα τα ξεχρεώσεις ή θα πας φυλακή.Όταν διοικείς μια χώρα, αν την κάνεις μπάχαλο, μέσα δεν μπαίνεις, θα αναλάβεις την πολιτική ευθύνη και μετά θα ξανακατέβεις στις επόμενες εκλογές να σε ξαναψηφίσουμε.Πραγματικά το παρόν σύστημα διακυβέρνησης με ξεπερνάει, και δυστυχώς το βλέπω να επεκτείνεται παντού. Βλέπω π.χ. mail στο Πανεπιστήμιό μου, ομόφωνα αποφασίστηκε να αυξηθούν κάποια κόστη τύπου submit thesis και σκέφτομαι ότι στην ελλάδα αν το πανεπιστήμιο έστελνε τέτοιο email οι φοιτητές θα έχτιζαν τον πρύτανη για καμιά βδομάδα στο γραφείο και θα έκαναν κατάληψη στην Ακρόπολη. Δεν είμαι σίγουρος για το πιο από τα 2 είνια καλύτερο, απόλυτη ασυδοσία στην κυβερνητική πολιτική ή απόλυτη ασυδοσία στον πολίτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.