trendy Μάϊος 21, 2014 #16741 Μάϊος 21, 2014 Έχω χάσει πτήση Βενιζέλο ξεκινώντας 3 ώρες νωρίτερα λόγω της εκπληκτικής ταχύτητας του μετρό και της άμεσης ανταπόκρισης των μετεπιβιβάσεων!Αμφιβάλλω ότι θα μου έπαιρνε 2 ώρες να πάω από Πατήσια - Ελληνικό με το μετρό. , μετρό δεν υπήρχε και το να πιάσεις την πτήση ισοδυναμούσε με 3άδα στο ξυστό. Εγώ δε θα αμφέβαλα αν την έχανες και αυτήν την πτήση. Το πρόβλημά σου δεν είναι πού είναι το αεροδρόμιο, αλλά πόσο αναξιόπιστες είναι οι συγκοινωνίες. Και προφανώς είναι προτιμότερο να έχεις αεροδρόμιο μακριά από κατοικημένες περιοχές, τόσο για την ηχορύπανση όσο και για το ενδεχόμενο δυστυχήματος.
Myralis Μάϊος 21, 2014 #16742 Μάϊος 21, 2014 Ρε συ myralis,Έτσι με το χέρι στη καρδιά ρε μάστορα. Αυτό το κόμμα σου με αυτά που λέει που δεν είναι τίποτα παρά ένα ακόμα ΘΑ που ακούμε δεκαετίες τώρα, που εσύ το λες κάτι καινούργιο και εγώ χειρότερο και απο παλιό είναι σε θέση να ηγηθεί χώρας 11.000.000; Βλέπεις βάζω και τους χαιδεμένους εξ ανατολών.Βλέπω τα πράγματα διαφορετικά, δεν βλέπω το κόμμα σαν την υπέρτατη εξουσία που θα την ψηφίσω για να μου λύσει τα προβλήματα και να σώσει την χώρα από όλα τα δεινά. Οι περισσότεροι από εσάς το βλέπετε το θέμα σαν μια ανάθεση. "Σας αναθέτω να μου καλυτερευσετε την ζωή" , ΛΑΘΟΣ. Κανείς δεν θα σου καλυτερευσει την ζωή, εσύ θα την κάνεις καλύτερη.Για να απαντήσω (σε αντίθεση με εσένα που δεν έχεις πει ποτέ τι στηρίζεις), δεν το λέω καν καινούργιο, το λέω διαφορετικό. Όχι το κόμμα δεν είναι ακόμα εκεί που θέλω να είναι, για αυτό συμμετέχω και αγωνίζομαι, για να το πάω εκεί που θέλω, όχι, δεν είναι σε θέση να ηγηθεί χώρας 11.000.000, αλλά guess what, κανένας δεν είναι σε θέση να ηγηθεί χώρας 11.000.000. Ο λαός είναι αυτός που πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια του, ο λαός είναι αυτός που θα πρέπει να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα, ο λαός είναι αυτός που πρέπει να δουλέψει για να βγούμε από την κρίση. Τα κόμματα είναι εκεί που είναι για να βοηθήσουν τον λαό νομοθετώντας υπέρ του, για να δείξουν κατευθύνσεις και να αναλάβουν τον σχεδιασμό (και όχι την υλοποίηση) της ανασυγκρότησης της χώρας.Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ακριβώς αυτό το διαφορετικό, χωρίς να παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν και στην καθαρότητα και την μοναδικότητα της ιδεολογίας σαν το ΚΚΕ.Αν 40 χρόνια μετά την μεταπολίτευση, περιμένεις ακόμα να ψηφίσεις κάτι και έτσι η ζωή σου να μπει στον αυτόματο πιλότο και να γίνει καλύτερη, τότε πάνε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ / ΝΔ, ζήτα το ρουσφετάκι σου, και ρίξε το κουκί σου εκεί. Οι δυνάμεις που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την μεταπολίτευση του λαού, και αυτό θέλει πολύ δουλειά ακόμα.Όσο για τους χαϊδεμένους εξ' ανατολών, αυτή η φράση σου αρκεί για να καταλάβω ότι δεν έχεις κατανοήσει καθόλου ούτε τις θέσεις ούτε την λογική του ΣΥΡΙΖΑ. διαφορα , επικοινωνία | MEGA TVΕίμαι στην δουλειά, δεν θέλω να ανοίξω το site του MEGA εδώ.. αν μου λίνκαρες τα τηλέφωνα επικοινωνίας του MEGA ok, nice trolling..
Wizard! Μάϊος 21, 2014 #16743 Μάϊος 21, 2014 Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%. Σύμφωνα με την απάντηση της Επιτροπής στις 12 Ιανουαρίου 2012, ανακύπτει πρόβλημα ηθικού κινδύνου σε σχέση με τα εν λόγω χρέη.Το 2012, σε μία περίοδο περιορισμένης ρευστότητας όταν οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν ενυπόθηκα στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, έλαβαν περαιτέρω τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.Γραπτή ερώτηση - Δάνεια με προνομιακούς όρους και εξυπηρέτηση του χρέους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στην κυβέρνηση - E-013481/2013Στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής προβλέπει τον διορισμό εντολοδόχου παρακολούθησης σε όλες τις τράπεζες που τελούν υπό αναδιάρθρωση. Τον Ιανουάριο του 2013, οι εντολοδόχοι παρακολούθησης ξεκίνησαν εργασίες παρακολούθησης σε τέσσερις κεντρικές τράπεζες. Οι εντολοδόχοι επαληθεύουν την ορθή διακυβέρνηση και τη χρήση εμπορικών κριτηρίων σε σημαντικές αποφάσεις πολιτικής. Στο έργο της παρακολούθησης υπάγεται επίσης η διαδικασία έκδοσης νέων δανείων και η αναδιάρθρωση υφιστάμενων πιστώσεων προς τους συνδεδεμένους δανειολήπτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών κομμάτων. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο του 2013 δεν χορηγήθηκε κανένα νέο δάνειο σε πολιτικό κόμμα. Τρεις από τις τέσσερις υπό παρακολούθηση τράπεζες έχουν χορηγήσει δάνεια στα πολιτικά κόμματα που αναφέρετε στην ερώτησή σας. Η συντριπτική πλειονότητα των εν λόγω δανείων είναι μη εξυπηρετούμενα ήδη από τον Ιανουάριο του 2013Γραπτή ερώτηση - Δάνεια με προνομιακούς όρους και εξυπηρέτηση του χρέους των ελληνικών πολιτικών κομμάτων στην κυβέρνηση - E-013481/2013Έλα να βλέπω αμφισβητήσεις και κρίσεις προς τους δημοσιογράφους που τα έγραψαν... Oh wait...!
sotiris Μάϊος 21, 2014 #16744 Μάϊος 21, 2014 , μετρό δεν υπήρχε και το να πιάσεις την πτήση ισοδυναμούσε με 3άδα στο ξυστό. Εγώ δε θα αμφέβαλα αν την έχανες και αυτήν την πτήση. Το πρόβλημά σου δεν είναι πού είναι το αεροδρόμιο, αλλά πόσο αναξιόπιστες είναι οι συγκοινωνίες. Και προφανώς είναι προτιμότερο να έχεις αεροδρόμιο μακριά από κατοικημένες περιοχές, τόσο για την ηχορύπανση όσο και για το ενδεχόμενο δυστυχήματος. Έχεις δει πού είναι το Ελληνικό? Πού είναι πιθανότερο να προκαλέσεις ατύχημα, στα σπάτα ανάμεσα στα βουνά ή στο ελληνικό πού ναι πάνω στο κύμα?
Myralis Μάϊος 21, 2014 #16745 Μάϊος 21, 2014 Έχεις δει πού είναι το Ελληνικό? Πού είναι πιθανότερο να προκαλέσεις ατύχημα, στα σπάτα ανάμεσα στα βουνά ή στο ελληνικό πού ναι πάνω στο κύμα?Στο ελληνικό που είναι ανάμεσα στην θάλασσα (Δεν μας νοιάζει) και σε Άλιμο, Αργυρούπολη και ΓλυφάδαΣτάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk
trendy Μάϊος 21, 2014 #16746 Μάϊος 21, 2014 Είχα πετάξει αρκετές φορές και από το Ελληνικό. Από τη μία είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή και από την άλλη ο αεροδιάδρομος ευθυγραμμίζεται με τις περιοχές που ανέφερε ο Myralis. Το Βενιζέλος είναι στα μεσόγεια που είναι μία τεράστια φλαταδούρα, πολύ πιο αραιοκατοικημένα, με τον αεροδιάδρομο να ευθυγραμμίζεται με λιγότερες κατοικημένες περιοχές ή βουνά. Τα μόνα βουνά τριγύρω είναι ο Υμηττός και τα 3 βουνά των μεσογείων, η Μερέντα, το Πάνειο και ο Όλυμπος, όλα εκτός αεροδιαδρόμου και σε μεγάλη απόσταση από το αεροδρόμιο.
sotiris Μάϊος 21, 2014 #16747 Μάϊος 21, 2014 [MENTION=994]trendy[/MENTION] [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] Εγώ δεν είπα να καταργήσουμε το Βενιζέλο. Για ξαναδιαβάστε τι έγραψα. Δεν μου φάινεται πολύ πιθανό να γίνει ατύχημα στο Ελληνικό, δείτε λίγο πού είναι το london city. Εγώ είπα ότι αντί να κάνουμε το αεροδρόμιο κατοικίες, να το κάνουμε 2ο αεροδρόμιο. Με την παλιά συλλογιστική, αεροδρόμιο για πτήσεις εσωτερικού. Με τη νέα συλλογιστική, low cost δώρο στη Ryanair. Οι τουρίστεν που θα φέρει θά 'ναι πιο χρήσιμοι από τα απλησίαστα σπίτια του Ελληνικού. Τεσπα μπορεί να λέμε ότι θέλουμε αενάως, my 2 cent όπως προείπα. Μέσα στην πόλη είναι το Eilat που πήγα πρόσφατα :P
trendy Μάϊος 21, 2014 #16748 Μάϊος 21, 2014 Μαζί σου να λειτουργούσε κι άλλο το Ελληνικό. Αλλά μου γράφεις ότι δε θα σου έπαιρνε πάνω από 2 ώρες να πας εκεί, ενώ δε σου φταίει το πού είναι το αεροδρόμιο, αλλά το πόσο αναξιόπιστα είναι τα ΜΜΜ.
Petrossortep Μάϊος 22, 2014 #16749 Μάϊος 22, 2014 [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] υγ.Η Αγγλια μια χωρα μεγαλυτερα απο τη δικη μας σαν οικονομια και σαν τα παντα ολα, ειχε αποφασισει καποια στιγμη οχι πολυ μακρια να εχει στανταρ ισοτιμια με το μαρκο (βλ.erm) για να κρατησει το τοπικο της νομισμα αλλα να συμμετεχει λιγο γιαλαντζι οπως ολοι τοτε σε κατι κοινο ευρωπαικο. Τι ομορφο εγινε εκει? hint: Ενα τυπος με το επιτελειο του 3000 μιλια μακρια μεσα απο ενα κομπιουτερ, γονατισε BoE, υποικ και πρωθυπουργο και δαγκωσε λιγακι φορολογουμενους. bonus pack. H ισλανδια ειναι μια μικρη χωρα με δικο της νομισμα. Τι συνεβη στο νομισμα της απο το 2006 μεχρι το 2009 και γιατι?? Πως εφτασε να ειναι το πιο υπερτιμημενο νομισμα στον κοσμο και ποσο εσκασε πανυγηρικα μετα? hint: carry trade bonus bonus pack. H ελβετια ειναι μια μικρη χωρα με δικο της νομισμα και πολυ ισχυρη οικονομια. Τι συνεβη σε αδαεις συμπολιτες μας με ομορφα στεγαστικα δανεια σε φραγκο που εφτασαν να χρωστανε 20% παραπανω απο το αρχικο δανειο και γιατι?? hint: safety 3x bonus pack. Η Βενεζουελα ειναι μια απο τις χωρες με τα μεγαλυτερα κοιτασματα πετρελαιου στον κοσμο. Φουλ εξαγωγη. Χωρες με εξαγωγη ενεργειας σε μικροτερη κλιμακα αναλογικα ειναι ο καναδας, η νορβηγια, η αυστραλια. Τι εγινε στο peso μπορει να καταλαβει κανεις? hint: left 4x bonus pack. H αργεντινη ειναι μια χωρα προτυπο για μας. Με ομορφα capital controls και 2 ισοτιμιες. Η μια μαυρη (blue dollar) και η αλλη επισημη. Τι παιζει εκει? Νο hint. Ενδιαφέροντα ερωτήματα. Εκτός βέβαια από κάποια likes(για τα ερωτήματα που έθεσες , ή για τις απαντήσεις που θα έδωσε καθένας με τη φαντασία του, ποιός ξέρει; ) δεν υπάρχει σχολιασμός. Ας κάνω την αρχή. bonus pack. H ισλανδια ειναι μια μικρη χωρα με δικο της νομισμα. Τι συνεβη στο νομισμα της απο το 2006 μεχρι το 2009 και γιατι??Πως εφτασε να ειναι το πιο υπερτιμημενο νομισμα στον κοσμο και ποσο εσκασε πανυγηρικα μετα? hint: carry trade Δίνεις ως hint τον όρο carry trade. Περιληπτικά, για όσους δεν γνωρίζουν, carry trade είναι 1. Το να δανείζεσαι χρήματα σε ένα νόμισμα με χαμηλό επιτόκιο(λόγω της εκεί πολιτικής), π.χ. γιεν με επιτόκιο 1%, 2. να μετατρέπεις τα γιεν σε ένα άλλο νόμισμα με υψηλό επιτόκιο, π.χ. ισλανδική κορώνα με 8%, να καταθέτεις σε κορώνα 3. και να απολαμβάνεις κέρδος ίσο με τη διαφορά των επιτοκίων(7%) αν η ισοτιμία παραμείνει ίδια. Διαφορετικά, αν το γιεν ανατιμηθεί ως προς την κορώνα τότε θα χάσεις ποσοστό ίσο με αυτό της ανατίμησης, από το αρχικό αποτέλεσμα. Αν όμως η κορώνα ως προς το γιεν ανατιμηθεί(πράγμα που τροφοδοτείται και από το carry trading), η επένδυση αυτού του είδους γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, μέχρι να πάρουν μέτρα οι κεντρικές τράπεζες. Δεν ξέρω πώς ακριβώς θες να σχετίσεις το θέμα της Ισλανδίας με την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά πες μου τί πιστεύεις; Αν ακολουθούσαμε μια σφικτή πολιτική,σαν αυτή της Ισλανδίας που αύξησε τα επιτόκιά της στο 15% περίπου για να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στο νόμισμα, θα είχαμε υποτίμηση ή ανατίμηση της δραχμής από το carry trade(υπάρχουν και άλλοι παράγοντες βέβαια για τις ισοτιμίες, αλλά εστιάζω στο δικό σου σκεπτικό); Σχετικά με το αδύνατο τρίλημμα(impossible trinity), είναι απλό αυτό που θέλω να πω. Είναι αδύνατον να πετύχεις σταθερή ισοτιμία, και ανεξάρτητη νομισματική πολιτική(επιτόκια) χωρίς να έχεις περιορισμό στη ροή των κεφαλαίων(capital controls). [Τρόπος του λέγειν «σταθερή ισοτιμία» ,μπορεί να υπάρχει πρόβλεψη και για μικρές υποτιμήσεις(διολίσθηση) για να παραμένει ισοσκελισμένο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.] Συνεπώς, κεφάλαια-άπειρα-σε ξένο νόμισμα πρέπει να έχει η Κεντρική Τράπεζα για να στηρίξει την ισοτιμία σε περίπτωση μείωσης των επιτοκίων(για τόνωση της οικονομίας) υπό καθεστώς έλλειψης capital controls. Το παράδειγμα για το carry trade εξηγεί τους λόγους. Ο όρος κλειδί εδώ είναι «current account convertibility». Δηλαδή το να επιτρέπεις αγοραπωλησίες νομισμάτων για τη διεξαγωγή εμπορίου και να περιορίζεις τις επενδυτικές που εμπεριέχουν κερδοσκοπία. Η Ελλάδα μέσω της λιτότητας πέτυχε πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών(1,4 δις το 2013). Δεν έχουμε ανάγκη από δανεισμό για να αγοράζουμε από το εξωτερικό. Ακόμα και χωρίς κονδύλια από την Ε.Ε.(ισοζύγιο τρεχουσών μεταβιβάσεων) είμαστε κοντά. Τα Βασικά Μεγέθη του Ισοζυγίου Πληρωμών Ενδιαφέρον, είναι και το παρακάτω απόσπασμα για την Ισλανδία σχετικά με την έλλειψη συναλλαγματικών διαθεσίμων: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Τελείωσαν τα ψέματα και τα παραμύθια για την Κύπρο. «Ο Γκόρντον Μπράουν δεν θα τολμούσε να διεξάγει οικονομικό πόλεμο εναντίον της Γαλλίας ή της Γερμανίας ή κάποιου άλλου μεγάλου κράτους. Ήταν γι’ αυτόν ένα είδος Φόκλαντ και ήλπιζε ότι θα γινόταν δημοφιλής σαν έγινε η Θάτσερ μετά τον πόλεμο των Φόκλαντ. Όταν απευθυνθήκαμε στην Αμερική, την μακρόχρονη σύμμαχό μας, μας είπαν, «Συγνώμη παιδιά, είμαστε απλά αποροφημένοι με άλλα πράγματα». Κι έτσι αφεθήκαμε μόνοι μας. Με όλες τις πόρτες της Δύσης κλειστές για εμάς, στραφήκαμε στην Κίνα, που οδήγησε σε συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων (currency swaps) ανάμεσα στην Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας και την κεντρική τράπεζα της Κίνας.» Δεν υπάρχουν φίλοι στη διεθνή σκηνή. Μόνο σύμμαχοι και αποικιοκράτες. Η ουσία είναι να μπορείς να τους ξεχωρίζεις. υγ. Η Αγγλια μια χωρα μεγαλυτερα απο τη δικη μας σαν οικονομια και σαν τα παντα ολα, ειχε αποφασισει καποια στιγμη οχι πολυ μακρια να εχει στανταρ ισοτιμια με το μαρκο (βλ.erm) για να κρατησει το τοπικο της νομισμα αλλα να συμμετεχει λιγο γιαλαντζι οπως ολοι τοτε σε κατι κοινο ευρωπαικο. Τι ομορφο εγινε εκει? hint: Ενα τυπος με το επιτελειο του 3000 μιλια μακρια μεσα απο ενα κομπιουτερ, γονατισε BoE, υποικ και πρωθυπουργο και δαγκωσε λιγακι φορολογουμενους. Χαριτωμένο αυτό που είπες για το δάγκωμα των φορολογουμένων. Και τί δάγκωμα ε;;; The trading losses in August and September were estimated at £800 million, but the main loss to taxpayers arose because the devaluation could have made them a profit. Καλό το κόλπο του να συγκρίνεις μια "business as usual" κατάσταση με επιστροφή στη δραχμή, αλλά ο αντίπαλος είναι τα 6 χρόνια ύφεση, ανεργία 30%, μείωση αγοραστικής δύναμης 50%+, απειλές κατασχέσεων σε ανέργους και ελεύθερους επαγγελματίες/μηχανικούς από τις υπέρογκες εισφορές και τεκμήρια, καθυστερήσεις στους μισθούς, κατάλυση δημόσιας ασφάλισης, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων και νέα μέτρα μέχρι το 2018 τουλάχιστον. Όχι θυσίες, ευρωπαϊκό "businesss as usual". Οι Άγγλοι αποφάσισαν, να κάνουν ό,τι και στην Αργεντινή, εντασσόμενοι στο ευρωπαϊκό μηχανισμό ισοτιμιών-πρόδρομο του ευρώ-με μια ισοτιμία που κρίθηκε υψηλή και έπληττε τις εμπορικές τους συναλλαγές. Η Γερμανία δεν διευκόλυνε την κατάσταση κρατώντας υψηλά τα επιτόκιά της για να κρατήσει χαμηλό πληθωρισμό, πιέζοντας τους άλλους να υποτιμήσουν. Δέχθηκαν λοιπόν επίθεση από τον Σόρος που πούλαγε μαζικά ομόλογα και παρά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους ότι θα αυξήσουν το επιτόκιό τους δεν έπεισαν τους traders που συνέχισαν να φεύγουν από το νόμισμα. Όμως χάνουμε την ουσία. Δεν επέτρεπε ο ERM capital controls, ούτε μίλησε ποτέ κανείς για εσαεί παγιωμένη ισοτιμία(έστω και σε κανάλι) με δραχμή. Ξέρεις πόσες υποτιμήσεις έχει φάει η δραχμή από το 70 μέχρι σήμερα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι; bonus bonus pack. H ελβετια ειναι μια μικρη χωρα με δικο της νομισμα και πολυ ισχυρη οικονομια. Τι συνεβη σε αδαεις συμπολιτες μας με ομορφα στεγαστικα δανεια σε φραγκο που εφτασαν να χρωστανε 20% παραπανω απο το αρχικο δανειο και γιατι??hint: safety Πάλι με το μέγεθος...Το ελβετικό φράγκο ανατιμήθηκε έναντι του ευρώ και όσοι δανείστηκαν σε φράγκο σήμερα είναι χαμένοι. Πρόστυχη ενέργεια των τραπεζών που στηρίζουμε με τις περιουσίες μας απέναντι σε ανίδεους πολίτες, αφού ήξεραν ότι τότε το φράγκο ήταν υποτιμημένο. Μετέτρεψαν τα δάνεια σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. Ο νόμος προστατεύει τους δανειολήπτες αυτούς, δίνοντάς τους το δικαίωμα να αποπληρώσουν στην αρχική ισοτιμία. Αυτό τί σχέση έχει με μας σαν χώρα; Για το εξωτερικό μας χρέος; Αναγκαστικά πρέπει να διαγράψουμε. Πραγματική διαγραφή. Όχι την αντικατάσταση που μας επέβαλαν με κούρεμα των ταμείων μας. 3x bonus pack. Η Βενεζουελα ειναι μια απο τις χωρες με τα μεγαλυτερα κοιτασματα πετρελαιου στον κοσμο. Φουλ εξαγωγη. Χωρες με εξαγωγη ενεργειας σε μικροτερη κλιμακα αναλογικα ειναι ο καναδας, η νορβηγια, η αυστραλια. Τι εγινε στο peso μπορει να καταλαβει κανεις?hint: left 4x bonus pack. H αργεντινη ειναι μια χωρα προτυπο για μας. Με ομορφα capital controls και 2 ισοτιμιες. Η μια μαυρη (blue dollar) και η αλλη επισημη. Τι παιζει εκει? Νο hint. Σε συνθήκες υπερπληθωρισμού χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο νόμισμα και προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με οτιδήποτε έχει αξία. Αυτός είναι και ο λόγος ανάπτυξης μαύρης αγοράς στις χώρες που επιχειρούν να κρατήσουν σταθερή ισοτιμία. Ο υπερπληθωρισμός, στον οποίο αναφέρθηκε και ο colt δεν είναι ανεξήγητο φαινόμενο που συμβαίνει στις χώρες με εθνικά νομίσματα γενικώς. Όπως καταλαβαίνεις δεν θα υπήρχαν κράτη αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Από την Wikipedia διαβάζουμε τα αναμενόμενα: "Hyperinflations are usually caused by large persistent government deficits financed primarily by money creation. As such, hyperinflation is often associated with wars, their aftermath, sociopolitical upheavals, or other crises that make it difficult for the government to tax the population. A sharp decrease in real tax revenue coupled with a strong need to maintain the status quo, together with an inability or unwillingness to borrow, can lead a country into hyperinflation." Άρα, όποια κυβέρνηση μας γυρίσει στη δραχμή και παρασυρθεί σε κοπή χρημάτων χωρίς όριο για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους μας πάει κατευθείαν σε τέτοιες καταστάσεις. Σημασία, έχει επίσης και πώς θα διαχειριστεί τη μετάβαση για να μην πανικοβάλει τον πληθυσμό. Όσο για τις καταθέσεις, αυτές θα μετατραπούν σε τοπικό νόμισμα με την κατάλληλη ισοτιμία π.χ. 1ευρώ=2 δραχμές. Μετά τη μετατροπή αυτή ισχύει ότι ειπώθηκε παραπάνω. Να βάλω και εγώ τέλος ένα quiz χωρίς hints, να δω ποιοί θα το απαντήσουν. Τί συμπεραίνουμε από το παρακάτω: Α) Κινδυνεύει η ζωή του πρωθυπουργού μας Αντώνη Σαμαρά. Τα συμφέροντα τον θέλουν νεκρό. Β) Η Λευκή Αδελφότητα, οι Νεφελίμ, οι Ιλουμινάτοι και άλλοι εκτός των φτωχών πλην τίμιων ιδιοκτητών του απεικονιζομένου εντύπου και των Λαγκαρντιανών, θέλουν δραχμή για να μας αγοράσουν μπιρ παρά. Γ) Η Ουκρανία έχει ανάγκη τάχιστα από ελληνική τεχνογνωσία(ελέχθη από τον Μπένι) Δ) Είμαστε προσδεδεμένοι στο άρμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δεν πρέπει να αντιδρούμε στους ισχυρούς. Όπα Ε.Ε. εννοούσα. Οι Σύριοι που αντέδρασαν στον κάθε υποκινούμενο εκσυγχρονιστή-ισλαμιστή, από ΗΠΑ και Τουρκία, για να έχουν δικό τους κράτος, σήμερα μετράνε νεκρούς. Ας είχαν μείνει στην εκδημοκράτηση όπως η Ουκρανία. Ε) Τελικά η ΤΙΤΑΝ είναι όντως η καλύτερη κάρτα. Να απαντήσουν παρακαλώ μόνο σπουδαστές θετικών επιστημών, διαθέτοντες κριτική σκέψη. Όχι οικονομολόγοι.
LL_NEO Μάϊος 22, 2014 #16750 Μάϊος 22, 2014 [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION]Σχετικό/άσχετο Στην πράξη πλεον naked carry trade δε γίνεται (σχεδόν) ποτέ και άρα λόγω Interest rate parity οι περιπτώσεις όπου μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί αυτό το σκηνικό είναι ελάχιστες και πολύ μικρής διάρκειας. (τα black boxes καραδοκουν)Είδα φως (χρημ. ορολογία για να τσαντίσω το φίλο μου το [MENTION=173]Wizard![/MENTION]) και μπήκαΑυτό που θέλει (νομίζω) να σου πει ο [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] είναι ότι ανεξαρτήτως ισοζυγίου τρέχουσων συνναλλαγών, η επιστροφή στη δραχμή θα αφήσει τη χώρα ευάλωτη σε (κάτσε να δεις πως το έλεγαν πριν το euro) κερδοσκοπικές επιθέσεις. Δε θα έχεις τα απαραίτητα συναλλαγματικά αποθέματα για να το αποτρέψεις αυτό και άρα το αποτέλεσμα θα είναι σεξ μέχρι εσχάτων. Όσον αφορά για τις υποτιμήσεις της δραχμής, το πες και μόνος σου. Απο το 70 μέχρι σήμερα. Φαντάσου αυτή τη διακύμανση μέσα σε λίγες μέρες
colt3003 Μάϊος 22, 2014 #16751 Μάϊος 22, 2014 Σε συνθήκες υπερπληθωρισμού χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο νόμισμα και προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με οτιδήποτε έχει αξία. Αυτός είναι και ο λόγος ανάπτυξης μαύρης αγοράς στις χώρες που επιχειρούν να κρατήσουν σταθερή ισοτιμία.Ο υπερπληθωρισμός, στον οποίο αναφέρθηκε και ο colt δεν είναι ανεξήγητο φαινόμενο που συμβαίνει στις χώρες με εθνικά νομίσματα γενικώς. Όπως καταλαβαίνεις δεν θα υπήρχαν κράτη αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Από την Wikipedia διαβάζουμε τα αναμενόμενα:"Hyperinflations are usually caused by large persistent government deficits financed primarily by money creation. As such, hyperinflation is often associated with wars, their aftermath, sociopolitical upheavals, or other crises that make it difficult for the government to tax the population. A sharp decrease in real tax revenue coupled with a strong need to maintain the status quo, together with an inability or unwillingness to borrow, can lead a country into hyperinflation."Άρα, όποια κυβέρνηση μας γυρίσει στη δραχμή και παρασυρθεί σε κοπή χρημάτων χωρίς όριο για να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους μας πάει κατευθείαν σε τέτοιες καταστάσεις. Σημασία, έχει επίσης και πώς θα διαχειριστεί τη μετάβαση για να μην πανικοβάλει τον πληθυσμό. Όσο για τις καταθέσεις, αυτές θα μετατραπούν σε τοπικό νόμισμα με την κατάλληλη ισοτιμία π.χ. 1ευρώ=2 δραχμές. Μετά τη μετατροπή αυτή ισχύει ότι ειπώθηκε παραπάνω.Αυτό είναι το ζουμί. Για να γίνω λίγο πιο αγοραίος θα μπορούσε κανείς να αντοιστοιχίσει την όλη κατάσταση με το τσίτι: ''της κοντής choochoonas, το μαλί της φταίει''. Όπου μαλί βλέπε το νόμισμα και όπου τσουτσού η οικονομία. Επομένως, γιατί επιμένουμε να προσανατολιζόμαστε στις τρίχες, όταν το αληθινό πρόβλημα βρίσκεται αλλού ??
Wizard! Μάϊος 23, 2014 #16753 Μάϊος 23, 2014 Πλήρωνε μ@κα....Προς παραγραφή το αδίκημα Σαχινιδή-Ζανιά που χάριζαν χρέη και δάνεια σε κατασκευαστικές εταιρίες
yanni Μάϊος 23, 2014 #16754 Μάϊος 23, 2014 Πλήρωνε μ@κα....Προς παραγραφή το αδίκημα Σαχινιδή-Ζανιά που χάριζαν χρέη και δάνεια σε κατασκευαστικές εταιρίεςΩστόσο, αν μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, οπότε θα κλείσει η Βουλή δεν έχουν συγκεντρωθεί 30 υπογραφές βουλευτών, προκειμένου να διεξαχθεί η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τότε το πιθανό αξιόποινο των πράξεων των δύο υπουργών θα παραγραφεί, όπως προβλέπει ο σκανδαλώδης νόμος Βενιζέλου «περί ευθύνης υπουργών», αφού θα έχουν παρέλθει δύο σύνοδοι από την επόμενη βουλευτική περίοδο της τέλεσης του αδικήματος.Αναρωτιέμαι τι είναι ποιο ατυχές. Το ότι ο Μπένι είναι ακόμα μέσα στην Βουλή και μάλιστα ως δεύτερος στην κυβέρνηση ή το ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση αριθμεί 29 βουλευτές;
yanni Μάϊος 23, 2014 #16755 Μάϊος 23, 2014 Έλα παίδες. Σε 150 χρόνια ΚΑΙ εδώΓερμανία: Εγκρίθηκε η μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 63 από τα 65 έτη- Capital.gr
aggelopas Μάϊος 24, 2014 #16757 Μάϊος 24, 2014 Συμπτώσεις...Προεκλογικές συμπτώσειςΑναβάλει την αξιολόγηση ο Moody’s λόγω Μπαλτάκου | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα"Έως και τέσσερις μήνες αναβάλλει την αξιολόγησή του για την ελληνική οικονομία ο οίκος Moody’s, ο οποίος αναμενόταν να εκδώσει την Παρασκευή τη σχετική έκθεσή του."Απο συριζαικο μπλογκ και αυτο.[MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] εννοω αυτο ακριβως, οτι μια μικρη χωρα με ενα νομισμα δικο της με συγκριτικα μικρα συναλλαγματικα αποθεματικα ειναι πολυ πιο ευκολος στοχος απο οτι το €,$. Τα 800 που λες ηταν το κερδους του σωρρα. Περιπου το 5πλασσιο στοιχισε στους φορολογουμενους που δεν ειναι και ευκαταφρονητο 20 χρονια πριν.Με το φραγκο λεω οτι οι δανειοληπτες αυτοι νιωσανε ενα μινι νομισματικο κραχ, που εν αγνοια τους ειχαν γινει φορεξ (καρι) τρεηντερς.Το οτι η δραχμη εφαγε υποτιμησεις ασχετως αν ανοιξε ρουθουνι ή οχι ειναι καλο? Εγω πιστευω οτι αυτοι που ειχαν αποθησαυριζαν σε δολλαρια και οχι σε δραχμες. Και σε ακραιες καταστασεις πολλες χωρες πλεον εχουν υιοθετησει το δολλαριο ως τοπικο νομισμα τους.Η πολιτικη λιτοτητας ισως ηταν λαθος αλλα μονο εκ των υστερων μπορουμε να το κρινουμε. Ποια ηταν η εναλλακτικη (εκτος δραχμης)?Αυτο που ρωτας σε τυπου ισλανδιας κατασταση, ειναι πολυ θεωρητικο. Με μια ματια λεω ανατιμηση, αλλα παιζει ρολο και η σταθεροτητα σε καποια οικονομικα για να γινει το καρρυ. Αλλα ειπαμε στην ισλανδια μετα το σκασιμο 40% του νομισματος ειχαν και καποια θεματακια με πληθωρισμο απο το 2009, και γενικα λιγο σκατοκατασταση οικονομικα απο οτι καταλαβα σε ενα μισαωρο που ασχοληθηκα.Το current account convertibility θα το μελετησω καλυτερα καθως και τα λινκ γιατι δεν ειχα χρονο και γνωση να τα καταλαβω.Αυτο με το πρωτοσελιδο δεν το καταλαβα παντως.Τελικα συμφωνεις μαζι μου, αλλα θα ηθελες μια δραχμη με αποστειρωμενο regulation δεν εχω καταλαβει?[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] naked carry δεν το ηξερα, αλλα αν κρινω απο το CNY ηταν για 3 χρονια με κλειστα ματια σιγουρατζα για πολλους μεχρι που αρχισε φετος να αντιστρεφει.
Petrossortep Μάϊος 26, 2014 #16758 Μάϊος 26, 2014 [MENTION=573]Αυτό που θέλει (νομίζω) να σου πει ο [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] είναι ότι ανεξαρτήτως ισοζυγίου τρέχουσων συνναλλαγών, η επιστροφή στη δραχμή θα αφήσει τη χώρα ευάλωτη σε (κάτσε να δεις πως το έλεγαν πριν το euro) κερδοσκοπικές επιθέσεις. Δε θα έχεις τα απαραίτητα συναλλαγματικά αποθέματα για να το αποτρέψεις αυτό και άρα το αποτέλεσμα θα είναι σεξ μέχρι εσχάτων. Όσον αφορά για τις υποτιμήσεις της δραχμής, το πες και μόνος σου. Απο το 70 μέχρι σήμερα. Φαντάσου αυτή τη διακύμανση μέσα σε λίγες μέρεςΈχουμε την πρόσφατη περίπτωση της Ισλανδίας για να πάρουμε μια γεύση από αυτό που λες(section currency).2008–11 Icelandic financial crisis - Wikipedia, the free encyclopediaΤελικά κατάφεραν να επαναφέρουν την ισοτιμία σε καλά επίπεδα αν και αντιμετώπισαν πληθωρισμό. Υψηλό πληθωρισμό είχε και η Ελλάδα τις δεκαετίες του 80 και του 90, αλλά και τα επιτόκια τότε ήταν διαφορετικά όπως και οι αυξήσεις που δίνονταν. Βέβαια, κανένας υποστηρικτής της δραχμής δεν έχει κρύψει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες τους πρώτους μήνες παράλληλα με πτώση της αγοραστικής δύναμης στα εισαγόμενα, που είναι αναγκαία για να μην δανείζεσαι συνάλλαγμα. Όσον αφορά το πετρέλαιο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την υψηλή αναλογία των φόρων.Εμείς τώρα έχουμε μια κατάσταση παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας χωρίς άμεσα ορατή απεμπλοκή που στοιχίζει χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Αν χαλαρώσεις τους φόρους τότε απομακρύνεσαι από τους στόχους. Αν επιτύχεις ανάπτυξη τότε μεγαλώνει το πλεόνασμα στόχος σαν απόλυτο μέγεθος.Αυτό είναι το ζουμί. Για να γίνω λίγο πιο αγοραίος θα μπορούσε κανείς να αντοιστοιχίσει την όλη κατάσταση με το τσίτι: ''της κοντής choochoonas, το μαλί της φταίει''. Όπου μαλί βλέπε το νόμισμα και όπου τσουτσού η οικονομία. Επομένως, γιατί επιμένουμε να προσανατολιζόμαστε στις τρίχες, όταν το αληθινό πρόβλημα βρίσκεται αλλού ??Το νόμισμα δεν είναι πανάκεια. Κανένας δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.Θεωρητικά, μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα και με τα δύο νομίσματα. Πρακτικά όμως το ευρώ έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα. Προϋποθέτει προσαρμοστικότητα των τιμών προς τα κάτω. Αυτό σημαίνει δυνατότητα μείωσης μισθών εισάγοντας παράλληλα την έννοια της αμοιβής βάσει της ανταγωνιστικότητας(ατομική διαπραγμάτευση). Με απλά λόγια, αντίο εργατικό δίκαιο. Χύθηκε αίμα για να μπορούν οι εργαζόμενοι μέσω των συνδικάτων να καθορίζουν αμοιβές συλλογικά(δεδομένου ότι ο μηχανισμός των τιμών δεν σε αμοίβει βάσει του τί παράγεις, αλλά του πόσο σπάνια είναι τα προσόντα σου, πόσο αναλώσιμος είσαι.)Όσον αφορά τη μείωση των τιμών των βασικών αγαθών και υπηρεσιών εκεί έχουμε την πραγματικότητα των καρτέλ και την ανελαστικότητα ζήτησης. Νομίζω έγινα ξεκάθαρος.Έτσι ενώ με τη δραχμή χάνουν αναλογικά όλοι το ίδιο με το ευρώ γυρνάμε σε ό,τι ίσχυε στην βιομηχανική Αγγλία του 19ου αιώνα. Δεν ξέρω για σένα, αλλά οι ευρωπαϊκές εκλογές έδειξαν αποστροφή του κόσμου απέναντι στον φιλελευθερισμό των τεχνοκρατών του ευρώ.Για περισσότερα ξεκινάς από εδώ: Internal Devaluation Definition | Economics HelpΑυτο με το πρωτοσελιδο δεν το καταλαβα παντως.Τελικα συμφωνεις μαζι μου, αλλα θα ηθελες μια δραχμη με αποστειρωμενο regulation δεν εχω καταλαβειΤί δεν κατάλαβες [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] ; Αυτοί που έχουν λεφτά στο εξωτερικό και θέλουν, υποτίθεται, να μας αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί λιβανίζουν μέρα νύχτα τον Σαμαρά. Για να σε αγοράσουν όμως πρέπει και εσύ να είσαι σε δύσκολη κατάσταση και να ξεπουλάς. Αυτό συμβαίνει τώρα και με το Δημόσιο και με τους πολίτες που ξεπουλάνε περιουσιακά στοιχεία για να απαλλαγούν από τα χαράτσια του ίδιου τους του κράτους.[MENTION=1446]Dolly[/MENTION]Μηχανικός δεν είσαι; Ρώτα αν έχεις κανά γνωστό συνάδελφο εδώ, ποιό είναι το ετήσιο κόστος απλά για να έχεις την ιδιότητα του μηχανικού(παρόμοια και για ελεύθερο επαγγελματία) και τί παθαίνεις αν δεν το καλύψεις(έχω ξάδελφο γι'αυτό στο λέω);Hint: ΚΕΑΟ
TopCLR Μάϊος 26, 2014 #16759 Μάϊος 26, 2014 Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στην ατζέντα Σαμαρά - Βενιζέλου | Newsbomb.gr«στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αναλογικότητας» ή "Εμείς καλώς τις πήραμε, όχι όμως και ο Αλέξης";
colt3003 Μάϊος 26, 2014 #16760 Μάϊος 26, 2014 Το νόμισμα δεν είναι πανάκεια. Κανένας δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.Θεωρητικά, μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα και με τα δύο νομίσματα. Πρακτικά όμως το ευρώ έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα. Προϋποθέτει προσαρμοστικότητα των τιμών προς τα κάτω. Αυτό σημαίνει δυνατότητα μείωσης μισθών εισάγοντας παράλληλα την έννοια της αμοιβής βάσει της ανταγωνιστικότητας(ατομική διαπραγμάτευση). Με απλά λόγια, αντίο εργατικό δίκαιο. Χύθηκε αίμα για να μπορούν οι εργαζόμενοι μέσω των συνδικάτων να καθορίζουν αμοιβές συλλογικά(δεδομένου ότι ο μηχανισμός των τιμών δεν σε αμοίβει βάσει του τί παράγεις, αλλά του πόσο σπάνια είναι τα προσόντα σου, πόσο αναλώσιμος είσαι.)Όσον αφορά τη μείωση των τιμών των βασικών αγαθών και υπηρεσιών εκεί έχουμε την πραγματικότητα των καρτέλ και την ανελαστικότητα ζήτησης. Νομίζω έγινα ξεκάθαρος.Έτσι ενώ με τη δραχμή χάνουν αναλογικά όλοι το ίδιο με το ευρώ γυρνάμε σε ό,τι ίσχυε στην βιομηχανική Αγγλία του 19ου αιώνα. Δεν ξέρω για σένα, αλλά οι ευρωπαϊκές εκλογές έδειξαν αποστροφή του κόσμου απέναντι στον φιλελευθερισμό των τεχνοκρατών του ευρώ.Για περισσότερα ξεκινάς από εδώ: Internal Devaluation Definition | Economics HelpΟπότε καταλήγουμε στο δίλημμα το σκληρού νομίσματος που θα επιφέρει διακύμανση στις αμοιβές, έναντι του ευέλικτου νομίσματος το οποίο θα επιφέρει ''καλές'' αμοιβές αλλά με επιδείνωση της αγοραστικής δύναμης. Σαν να φαίνεται πως έχουμε να κάνουμε με το ίδιο τελικά αποτέλεσμα, και πρέπει να αναζητηθεί αλλού η λύση...Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, την είδα και εγώ (για την ακρίβεια έλπιζα πως θα την δώ) την αποστροφή του κόσμου. Ωστόσο το τάιμινγκ και ο τρόπος πιστεύω πως έχουν κεφαλαιώδη σημασία. Είναι άλλο πράγμα να το παίξεις όπως ο Γαλλοι, χωρίς να έχεις τις δικές τους δυνατότητες, και άλλο να είσαι εντός την μέρα που το οικοδόμημα θα κατεδαφιστεί. Σε αντίθεση με τους σεισμούς, η παραμονή μέχρι τέλους θεωρώ πως θα έχει περισσότερο όφελος. Τακτική.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.