Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Κι ο άλλος έχει δικαίωμα να σου πουλήσει με το ζόρι κατεστραμμένα υποβρύχια, για τα οποία θα σου δανείσει επίσης με το ζόρι τα χρήματα κι έντοκα, ώστε να τα πληρώσεις.

Αυτό το σχόλιο, δεν είναι προβοκατόρικο.

Δες το προβοκατόρικο σχολιο μου στο #16714. Το αναφερω αυτο που λες.

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION]

Αν πας σε δραχμή δεν θα μπορεί να σε αγοράσει ο Σαουδάραβας;

Το πρόβλημα δεν νομίζω να είναι το ευρώ, το πρόβλημα είναι το χρέος που είναι σε ευρώ και πλέον διακρατικό. Και με δραχμή αύριο, πάλι χρεωμένος θα είσαι. Δεν ξέρω αν αλλάζουν τα δεδομένα στο εσωτερικό της χώρας. Αν θα πέσει το κόστος ζωής τόσο που να μην χρειάζεται το κράτος να σπαταλάει πολλά λεφτά στο εσωτερικό, οπότε θα του περισσεύουν περισσότερα. Αλλά για τι πράγμα θα του περισσεύουν; Να αποπληρώνει το χρέος; Σε αυτή την περίπτωση πόσο θα διαφέρει το σήμερα με ευρώ, έναντι του αύριο με δραχμή; Θα είναι καλύτερο; Χειρότερο; Μήπως θα είναι καλύτερο διότι ως λαός θα ρίξουμε χαμηλότερα τον πήχη πάνω από τον οποίο θα θεωρούμε ότι ευημερούμε; Ίσως η διατήρηση του ευρώ να μας εμποδίζει να δούμε την πραγματικότητα, να νομίζουμε ότι αύριο θα ξημερώσει 2007. Αλλά θα είναι καλύτερα;

Προσπαθώ να δω τι κέρδος θα έχουμε με τη δραχμή. Αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι πράγματα που σήμερα όσο είμαστε με ευρώ τα κατηγορούμε, αύριο να τα αποδεχόμαστε ως αναγκαία για την μετάβαση στην δραχμή. Αν π.χ. αύριο μειωθεί η καταναλωτική μας δύναμη θα κατηγορήσουμε το ευρώ. Αν αύριο με δραχμή καταποντιστεί η καταναλωτική μας δύναμη θα το βαφτίσουμε ίσως ως προσωρινό και αναγκαίο σύμπτωμα της μετάβασης στην δραχμή; Ίσως πάλι να κατηγορούμε κάποιους ξένους που χτυπάνε εκδικητικά την δραχμή όπως ακριβώς βγαίνανε και κατηγορούσαν τους οίκους αξιολόγησης για τις υποβαθμίσεις;

Αν από την άλλη πεις δεν σας πληρώνω; Ή έστω δεν σας πληρώνω με τους παρόντες όρους; Ή κουρεύω μονομερώς το χρέος; Ή σκίζω τα μνημόνια; Μπορείς ως Zero να κάνεις κάτι τέτοιο ή απλά θα το παίξεις καμικάζι και ότι βγει; Οι επιπτώσεις θα είναι μόνο στον τομέα της οικονομίας; Τα F-16 και τα στραβά υποβρύχια δεν νομίζω να τα παίρναμε αποκλειστικά για τις μίζες. Μια φιλική ματιά έριξε ο Κωστάκης προς Ρωσία, ένα όχι για τα Σκόπια στο Νάτο και τον φάγανε στο τσακ μπαμ. Πριν τα μνημόνια.

Απλές ερωτήσεις.

Να σου πω τι δεν καταλαβαίνεις με τη συλλογιστική σου κι εσύ και οι μνημονιακοί:

Είμαστε μια χώρα της πλάκας αντικειμενικά. Αν συγκρίνεις την οικονομία της Ελλάδας με την οικονομία της Κίνας, είμαστε ένα μηδενικό. Ζερό. Με τη συλλογιστική που έχεις (τη συλλογιστική του αγαπημένου πελάτη της τράπεζας) η χώρα θα πρέπει να δοθεί σε αυτούς που έχουν τα χρήματα να την 'τρέξουν'. Δηλαδή ας τα βγάλουμε όλα στο ΤΑΙΠΕΔ να μας τα πάρουν οι Κινέζοι, οι Σαουδάραβες κακ-Εμίρηδες και οι Γερμανοί. Αντικειμενικά η χώρα θα τρέξει καλύτερα ως κινεζική αποικία ή ως το 8ο ηνωμένο εμιράτο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τι τι θες τη χώρα:

1. να διαφυλάξεις έναν τρόπο ζωής

2. να διαφυλάξεις έναν πολιτισμό

3. να διαφυλάξεις μια κουλτούρα

ή

4. να πάρουμε όλοι καγιέν

5. να πάει το πετρέλαιο 30 λεπτά (100 δρχ)

6. να ζούμε όλοι σε βίλα

Δεν ξερω τι εγραψα και πιστευεις οτι ειπα να δωσουν τη χωρα σε αυτους που εχουν λεφτα.

Αν μιλας για το ξεπουλημα περιουσιων, κατ'αρχας εγω, εσυ και κανενας χατζηνικολαου δεν ειμαστε ικανοι εκτιμητες του ποσο κανει και αν ειναι δικαιο το τιμημα. Εξεφρασα το απλο, οταν βλεπεις 15 χρονια το ελληνικο να σαπιζει, 10 χρονια τις ολυμπιακες εγκαταστασεις, κατι δηθεν χρυσαφια που παραγουν μονο ζημιες (βλ.αστερας) κλπ. γιατι να μην τα ξεφορτωθεις? Ποσο μαλλον οταν χρωστας κιολα.

Τωρα αν στο ελληνικο εγινε κουτσουκελα και αποσυρθηκε ο αραβας για να κανει συνεργασια μετα με τον μοναδικο που εκανε μπιντ, ειναι αλλο θεμα.

1. ο τροπος ζωης εξελισσεται αεναα, τι να διαφυλαξεις?

2. ο πολιτισμος θελει παιδεια. Κατι που μας λειπει λιγο.Πως γινεται να λειπει οταν οσοι εχουν μεγαλωσει μεχρι σημερα ειχαν γα μω τα λεφτα σαν χωρα? Μηπως ειναι θεμα κουλτουρας?

3. πως διαφυλασσεται μια κουλτουρα με νομους? η κοινωνια ειναι ενα ζωντανο πραγμα. Καπου που θα εχει πολλους ξενους θα ειναι πιο εθνικ, καπου αλλου πιο παραδοσιακη, τωρα ειναι ως επι το πληστον μια υποκουλτουρα με μικρους πυρηνες.

Κανε ενα τσεκ τον προβλητα που μας πηραν οι κινεζοι σε συγκριση με τον ολπ, κερδη ανα εργαζομενο ή ογκος εμπορευματοκιβωτιων.

Εκτος αν θελουμε να παραμεινει ενα χωριο οικονομικα η ελλαδα, και να την αραζουμε λαηκ ε μπος οπως στα 90s ή καλυτερα λαηκ '99 για την πλεμπα.

Ωραια τα λουμπεν να την αραζεις με κανενα φιλο στα εξαρχεια να οραματιζεσαι, αλλα το πρωι θα πας στην ωραια ή κακη δουλιτσα σου, γιατι ειναι πιο ευκολο απο τα λογια και αποδεδειγμενα δουλευει αυτος ο κοσμος.

υγ.Η Αγγλια μια χωρα μεγαλυτερα απο τη δικη μας σαν οικονομια και σαν τα παντα ολα, ειχε αποφασισει καποια στιγμη οχι πολυ μακρια να εχει στανταρ ισοτιμια με το μαρκο (βλ.erm) για να κρατησει το τοπικο της νομισμα αλλα να συμμετεχει λιγο γιαλαντζι οπως ολοι τοτε σε κατι κοινο ευρωπαικο. Τι ομορφο εγινε εκει?

hint: Ενα τυπος με το επιτελειο του 3000 μιλια μακρια μεσα απο ενα κομπιουτερ, γονατισε BoE, υποικ και πρωθυπουργο και δαγκωσε λιγακι φορολογουμενους.

bonus pack. H ισλανδια ειναι μια μικρη χωρα με δικο της νομισμα. Τι συνεβη στο νομισμα της απο το 2006 μεχρι το 2009 και γιατι??

Πως εφτασε να ειναι το πιο υπερτιμημενο νομισμα στον κοσμο και ποσο εσκασε πανυγηρικα μετα?

hint: carry trade

bonus bonus pack. H ελβετια ειναι μια μικρη χωρα με δικο της νομισμα και πολυ ισχυρη οικονομια. Τι συνεβη σε αδαεις συμπολιτες μας με ομορφα στεγαστικα δανεια σε φραγκο που εφτασαν να χρωστανε 20% παραπανω απο το αρχικο δανειο και γιατι??

hint: safety

3x bonus pack. Η Βενεζουελα ειναι μια απο τις χωρες με τα μεγαλυτερα κοιτασματα πετρελαιου στον κοσμο. Φουλ εξαγωγη. Χωρες με εξαγωγη ενεργειας σε μικροτερη κλιμακα αναλογικα ειναι ο καναδας, η νορβηγια, η αυστραλια. Τι εγινε στο peso μπορει να καταλαβει κανεις?

hint: left

4x bonus pack. H αργεντινη ειναι μια χωρα προτυπο για μας. Με ομορφα capital controls και 2 ισοτιμιες. Η μια μαυρη (blue dollar) και η αλλη επισημη. Τι παιζει εκει?

Νο hint.

Έγινε επεξεργασία από aggelopas

Επειδή είμαστε τεμπέληδες και δεν παράγουμε τίποτα... Olive Oil, Honey Could Help Lift Greece Out of Recession - Bloomberg

Και το ελληνικό για όσους δυσκολεύονται:

Bloomberg: Ελαιόλαδο και μέλι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση | οικονομια | ethnos.gr

Εμείς οι φαρμακοποιοί είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Είχαμε διαδόσει σε όλα τα ΜΜΕ ότι η Ελλάδα έχει τις χαμηλότερες τιμές στα ΜΥΣΥΦΑ σε όλη την Ευρώπη. Ο λόγος που ζητούσαν επίμονα απελευθέρωση τιμής δεν ήταν για να μειωθούν οι τιμές. Ήταν το εντελώς αντίθετο, να αυξηθούν! Δε μας πίστεψαν, ή μάλλον δε ήθελαν να μας πιστέψουν. Η αλήθεια ήταν άλλη αλλά κανείς - πλην ημών των φαρμακοποιών - δε την έλεγε: Η χασούρα των εταιρειών από τις μεγάλες μειώσεις τιμών στα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι τεράστια και κάπως πρέπει αυτές να... «ρεφάρουν».

...τώρα θα μας πιστέψουν, ακόμη και τα ζώα.. :hehe:

Επειδή είμαστε τεμπέληδες και δεν παράγουμε τίποτα... Olive Oil, Honey Could Help Lift Greece Out of Recession - Bloomberg

Και το ελληνικό για όσους δυσκολεύονται:

Bloomberg: Ελαιόλαδο και μέλι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση | οικονομια | ethnos.gr

Πάντως, μια βόλτα σε σουπερμάρκετ του εξωτερικού αρκεί για να δείτε ότι όντως εξάγουμε πολύ λάδι και ξύδι, (κυρίως από Κρήτη, Σητεία). Μέλι δεν το έχω προσέξει, αλλά στα ράφια βλέπω 3-4 διαφορετικά brands ελληνικού λαδιού και ξυδιού, αλλά πολύ ακριβά...

Δεν ξερω τι εγραψα και πιστευεις οτι ειπα να δωσουν τη χωρα σε αυτους που εχουν λεφτα.

Αν μιλας για το ξεπουλημα περιουσιων, κατ'αρχας εγω, εσυ και κανενας χατζηνικολαου δεν ειμαστε ικανοι εκτιμητες του ποσο κανει και αν ειναι δικαιο το τιμημα. Εξεφρασα το απλο, οταν βλεπεις 15 χρονια το ελληνικο να σαπιζει, 10 χρονια τις ολυμπιακες εγκαταστασεις, κατι δηθεν χρυσαφια που παραγουν μονο ζημιες (βλ.αστερας) κλπ. γιατι να μην τα ξεφορτωθεις? Ποσο μαλλον οταν χρωστας κιολα.

γκωσε λιγακι φορολογουμενους.

Όταν σπίτι σου έχεις μια συσκευή και δε δουλεύει καλά, την πετάς ή την επισκευάζεις;

Όταν σπίτι σου έχεις μια συσκευή και δε δουλεύει καλά, την πετάς ή την επισκευάζεις;

Την επισκευαζω. Εχω ομως μερικες που τις επισκευαζω κατι χρονια και δεν λεω να τις πεταξω.(gigaworks s750)

Το πρωην IBC δοθηκε για 50 ή παραπανω χρονια με μια πολυ μικρη τιμη ανα τμ αν το δεις ετσι απλα, προτιμουσες να το βλεπεις να σαπιζει?

Αν περασεις μια βολτα απο το ΟΑΚΑ κοιτα velodrome, tennis, αψιδα και τειχος των εθνων και θυμησου τα απο το 2004.

Ουτε καν σε φαση ελληνικο που ειναι σαν post apocalypse, του οακα χρησιμοποιουνται(!).

RHEUMAVEK,RUVOMINOX,DELIMON,DICLOGEL,VILONIT 1 ευρω φθηνοτερα και ιδια δουλεια.

οσον αφορα το οτριβιν εγω βλεπω οτι απο 15/05/2013 εως 3/10/2013 ειχε 5,94 € καλα λεει το blog εγκυρη και εγκαιρη ενημερωση με χιουμορ

Έγινε επεξεργασία από aggelopas

Αν δουλεύει αρκετά καλά για τα δεδομένα του αγοραστή, τότε την πουλάς. Βέβαια, είναι λίγο άκυρη η σύγκριση γιατί μιλάμε για χώρους, όχι αναλώσιμα προϊόντα.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν κάτι δεν είναι κερδοφόρο, δε το πουλάς, απολυεις τον ανίκανο που το χειρίζεται και βρίσκεις άλλον.

Όταν μιλάμε για χώρους που μένουν ανεκμετάλλευτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τότε χάνεις τα έσοδα που θα είχες στην εναλλακτική τους. Και μάντεψε τι άλλο χάνεις αν κάτι δεν αξιοποιείται για χρόνια. Σωστά! Μερικές δεκάδες/εκατοντάδες/χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σαν κι αυτές που (εδώ και 4 χρόνια) ψάχνει ο ένας στους δύο νέους.

Τους χώρους, είτε τους πουλάς είτε τους νοικιάζεις. Αναλόγως τι σε συμφέρει καλύτερα και τι μπορείς να βρεις σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Για το άλλο που εννοείς.

Δεν μπορείς να απολύσεις κάποιον με την ίδια ευκολία όταν μιλάμε για δημόσιο (λόγω γραφειοκρατίας, μονιμότητας, κλπ)

Ο τοπικός έλεγχος του νομίσματος έχει όλα αυτά που αναφέρεις, αλλά δεν αναφέρεις ότι με το χαμηλό exchange rate κερδίζεις εξαγωγές και τονώνεις την εσωτερική αγορά. Και όσον αφορά το πετρέλαιο, αντικαθιστάς σιγά σιγά με ηλεκτρισμό ή με αέριο ή με ο,τιδήποτε άλλο μπορείς ώστε να μην εξαρτάσαι τόσο από τις εισαγωγές, αν και είμαι σίγουρος ότι αν βγάλεις τους φόρους η τιμή θα είναι affordable και με δραχμές.

Καλό ακούγεται, αλλά:

(1)

Είμαστε μια χώρα της πλάκας αντικειμενικά.

(2)

2. ο πολιτισμος θελει παιδεια. Κατι που μας λειπει λιγο.Πως γινεται να λειπει οταν οσοι εχουν μεγαλωσει μεχρι σημερα ειχαν γα μω τα λεφτα σαν χωρα? Μηπως ειναι θεμα κουλτουρας?

3. πως διαφυλασσεται μια κουλτουρα με νομους? η κοινωνια ειναι ενα ζωντανο πραγμα. Καπου που θα εχει πολλους ξενους θα ειναι πιο εθνικ, καπου αλλου πιο παραδοσιακη, τωρα ειναι ως επι το πληστον μια υποκουλτουρα με μικρους πυρηνες.

[MENTION=188]yanni[/MENTION] [MENTION=573]aggelopas[/MENTION] [MENTION=1086]Hero[/MENTION]

Θα πιαστώ μόνο από ένα παράδειγμα για να σας εξηγήσω γιατί σύμφωνα με τη δική μου οπτική γωνία το ξεπούλημα και οι μνημονιακές πρακτικές είναι εντελώς λανθασμένες.

Το παράδειγμα το έχετε δώσει εσείς και είνια η επικείμενη αξιοποίηση του Ελληνικού.

Το Ελληνικό ήταν -μαντέψτε- αεροδρόμιο. Δεν είχα την τύχη να πετάξω αποτέ από εκεί, όμως για τον μέσο Αθηναίο ήταν ένα αεροδρόμιο που πήγαινες εύκολα, ο πατέρας μου π.χ. πέταγε συχνά από εκεί και πήγαινε τα 80s και τα 90s σε 20-30 λεπτά από το κέντρο με το αμάξι. Η αντιστοιχία με μια χώρα όχι τσίρκο είναι το αεροδρόμιο London City.

Το φιλέτο αυτό λοιπόν καταργήθηκε εν μία νυκτί με βάση νόμους που πιθανότατα παραβαίνουν την ελληνική εθνική κυριαρχία. Η ρήτρα που υπάρχει στη σύμβαση του αεροδρομίου Σπατών είναι σε αντίφαση με την εθνική κυριαρχία, αφού εάν αύριο γίνει δημοψήφισμα για το άν οι αθηναίοι θέλουμε 2ο αεροδρόμιο και ψηφίσουμε ναι, η σύμβαση τίθεται υπεράνω του Συντάγματος της Ελλάδας (ας με διορθώσει κάποιος αν λέω ********, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν λέω).

Η ιδέα να γίνει το Ελληνικό μητροπολιτικό πάρκο, κατοικίες για εύπορους Σαουδάραβες, γραφεία για πετυχημένους χαρτογιακάδες των Βρυξελλών και παραλία για τους λουόμενους των περιχώρων ανοίγοντας τις εκατομμύρια θέσεις εργασίας* ίσως ήταν καλή με τα δεδομένα των late 90's που υπογράφηκε η σύμβαση, σήμερα όμως όποιος έχει αντίληψη του τι γίνεται γύρω του και βλέπει πώς αναπτύσσονται οι άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης καταλαβαίνει ότι οι αερομεταφορές παίζουν απίστευτα μεγάλο ρόλο για να πολιορκηθεί η Αθήνα 30 χρόνια με τη σύμβαση του Ελ Βενιζέλ χωρίς να διαθέτει ένα 2ο αεροδρόμιο (το οποίο το είχε έτοιμο!).

Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Όταν υπογράφεις 30ετείς συμβάσεις και δεσμεύσεις σε θέματα που δεν μπορείς να δεσμευτείς (διότι για μένα ο υπουργός που υπέγραψε σύμβαση μη ανέγερσης/λειτουργίας 2ου εμπορικού αεροδρομίου σε ακτίνα 250 χμ θα πρέπει να αντιμετωπίσει κακουργηματικές κατηγορίες για εσχάτη προδοσία προς το δημόσιο) θέλοντας και μη θα μείνεις πίσω.

*θέσεις εργασίας φυσικά για σερβιτόρους και καθαρίστριες, διότι οι εξειδικευμένες θέσεις που δίνει αυτός ο τύπος ανάπτυξης της παροχής υπηρεσιών παραδουλεύτρας είναι ελάχιστες, και δεν συνάδουν καθόλου με την επιστημονική κατάρτιση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού της χώρας που αναγκαστικά θα εργαστεί σε χώρες που έχουν ανεπτυγμένη αγορά εργασίας για εξειδικευμένο προσωπικό και δεν έχουν αποκλειστικά σερβιτόρους. Και ακόμη υπό αυτό το πρίσμα, σκεφτείτε λίγο πόσες θέσεις εργασίας χάνονται από τη μή ύπαρξη ενός 2ου αεροδρομίου, φτηνού, που θα μπορούν να έρχονται χλιμίτζουρες τουρίστες με το κιλό και θα μπορούμε να κάνουμε convert όλα τα παλιά άδεια σπίτια και τα ξενοδοχεία - γαμιστρώνες σε χλιμιτζουρο-hostel όπως έχει κάνει η μισή -έξυπνη- ευρώπη.

my 2 cents.

για τον μέσο Αθηναίο ήταν ένα αεροδρόμιο που πήγαινες εύκολα

σε καμία περίπτωση. Δεν ήξερες ποτέ πότε θα φτάσεις, εκτός κι αν έμενες εκεί γύρω.

Κατά τα άλλα συμφωνώ.

σε καμία περίπτωση. Δεν ήξερες ποτέ πότε θα φτάσεις, εκτός κι αν έμενες εκεί γύρω.

Κατά τα άλλα συμφωνώ.

Έχω χάσει πτήση Βενιζέλο ξεκινώντας 3 ώρες νωρίτερα λόγω της εκπληκτικής ταχύτητας του μετρό και της άμεσης ανταπόκρισης των μετεπιβιβάσεων!

Αμφιβάλλω ότι θα μου έπαιρνε 2 ώρες να πάω από Πατήσια - Ελληνικό με το μετρό.

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION]

Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράφεις. Απλά θεωρώ ότι σε αυτά που γράφεις παίζει ρόλο η χρεοκοπία μας σε επίπεδο πολιτικών και όχι το αν έχουμε ή δεν έχουμε μνημόνια, το αν έχουμε ευρώ ή δραχμή. Πόσα γράφουμε εδώ μέσα που μας φαίνονται αντισυνταγματικά/παράνομα/παράλογα/ξεπουλήματα; Κάθε μέρα. Συνέχεια. Πριν και μετά τα μνημόνια. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά Business. Δεν χρειάζεται επιπλέον ανάλυση εδώ. Τι κάνει η αντιπολίτευση; Υπόσχεται για μετά τις εκλογές, ψηφίζει παρόν, αποχωρεί από την ψηφοφορία, καταθέτει μια ερώτηση που μετά από λίγες ώρες κανένας δεν θα θυμάται. Μετάφραση: Business. Τι κάνει ο κόσμος για αυτά; Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω ιδέα. Ψηφίζει Ψινάκη, Μπέο και Μπακογιάννη(τον Κώστα) διότι δεν χόρτασε αρκετούς άσχετους/υπόδικους/Μητσοτάκιδες.

Κάτι ακόμα από το προηγούμενο ποστ σου. Βασικά αυτό το "μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί" μου θυμίζει λιγάκι το "Ολυμπιακοί - Αντιολυμπιακοί". Σε μεγάλο βαθμό είναι τρίχες, ποιο πολύ για να δημιουργεί πόλωση και να οδηγεί τον κόσμο στο να δικαιολογεί καταστάσεις που χωρίς την πόλωση, απλά δεν θα δικαιολογούσε. Ποιο πολύ για να χωρίσει τον κόσμο σε άσπρο και μαύρο, ώστε κανείς να μην ψάξει να βρει το γκρίζο. Βοηθάει και τα κόμματα στο να έχουν σταθερή πελατεία και σταθερή ρητορική, αλλιώς τα ποσοστά τους θα είχαν διακύμανση που θα θύμιζε θερμοκρασία 24ώρου σε έρημο και η ρητορική τους θα ήταν μόνιμα ξεπερασμένη. Γενικά θεωρώ αφελές να χωρίζει κάποιος τον κόσμο σε μνημονιακούς/αντιμνημονιακούς, Ολυμπιακούς/Αντιολυμπιακούς. Ο κόσμος δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Είναι όλες οι αποχρώσεις από το άσπρο στο μαύρο. Και μάλιστα πολλοί από αυτούς μπορεί να είναι δύο αποχρώσεις ταυτόχρονα(υποστηρίζω κάτι που δεν μου αρέσει διότι π.χ. δεν βλέπω εναλλακτική). Όταν μιλάμε για μνημονιακούς/αντιμνημονιακούς, πολύ περισσότερο όταν βάζουμε ταμπέλα στον συνομιλητή μας με το καλημέρα της ανάρτησής μας, έχουμε ήδη υποβαθμίσει το επίπεδο του διαλόγου που επιθυμούμε να κάνουμε. Ο συνομιλητής μας θα μιλήσει λιγότερο ελεύθερα, θα πάρει μια κάποια ποιο αμυντικογενή ή επιθετική στάση στην συζήτηση η οποία θα έχει περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει σε ένα αδιέξοδο παρά σε κάποια κοινά συμπεράσματα.

Και κάτι τελευταίο. Ένα πράγμα που μου έχει κολλήσει, προ μνημονίων, είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Δεν το έχω ψάξει, οπότε εν συντομία να πω ότι πάντα είχα την εντύπωση ότι το γήπεδο δεν σταμάτησε λόγω Κορμοράνων, αλλά λόγω Mall. Ένα πολυκατάστημα στον Βοτανικό πόσο ζημιά θα έκανε στο Mall και τα συμφέροντα πίσω από το Mall? Και βέβαια ο ιδιοκτήτης του Mall, μάντεψε ποιος είναι.

Hint: Ελληνικό, Eurobank, IBC κ.τ.λ.....

Οπότε πες μου. Όταν κάποιος έχει ΟΛΟΥΣ του πολιτικούς στο τσεπάκι του, είτε αυτοί είχαν 40% στις εκλογές είτε τότε 3%, για ποια μνημόνια μιλάμε;

Όταν ο Τσίπρας λέει για σκίσιμο μνημονίων, επιστροφή μισθών σε επίπεδα πριν την κρίση και για ειδικά δικαστήρια είναι λαϊκιστής, επιδιώκει την αποσταθεροποίηση και θέλει το κακό της χώρας. Όταν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος μας κυβέρνησης με 155 περίπου βουλευτές, 5 μέρες πριν τις ευρωεκλογές που μπορεί να τους στείλει σπίτι τους υπόσχονται πάνω από 700000 θέσεις εργασίας από το πουθενά σε ορίζοντα 6 χρόνων δεν τρέχει τίποτα.. και ένας Πρετεντέρης δεν βρέθηκε να μιλήσει για λαϊκισμό..

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Ρε συ myralis,

Δηλαδή POV=1 έχεις;

Ξέχνα μια στιγμή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, χρυσές αυγές, αγανακτισμένους, ανεργίες κτλ κτλ. Ξέχνα το παρελθόν τους, ξέχνα το μέλλον τους.

Έτσι με το χέρι στη καρδιά ρε μάστορα. Αυτό το κόμμα σου με αυτά που λέει που δεν είναι τίποτα παρά ένα ακόμα ΘΑ που ακούμε δεκαετίες τώρα, που εσύ το λες κάτι καινούργιο και εγώ χειρότερο και απο παλιό είναι σε θέση να ηγηθεί χώρας 11.000.000; Βλέπεις βάζω και τους χαιδεμένους εξ ανατολών.

Και άντε να σε βοηθήσω, ξέχχα επίσης και ότι στο κόμμα σου έχουν εισέλθει ουκ ολίγα γνωστά και άγνωστα λαμόγια.

Ένα επιχείρημα έτσι να σταθεί για κανα 5λεπτο. Αλλά πρόσεχε μην πεις ότι "δεν κυβέρνησε ποτέ" και "έτσι από αντίδραση στα παλιά μεγάλα κόμματα". Θα εκτεθείς διότι αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν και κάποιοι άλλοι.

Όταν ο Τσίπρας λέει για σκίσιμο μνημονίων, επιστροφή μισθών σε επίπεδα πριν την κρίση και για ειδικά δικαστήρια είναι λαϊκιστής, επιδιώκει την αποσταθεροποίηση και θέλει το κακό της χώρας. Όταν ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος μας κυβέρνησης με 155 περίπου βουλευτές, 5 μέρες πριν τις ευρωεκλογές που μπορεί να τους στείλει σπίτι τους υπόσχονται πάνω από 700000 θέσεις εργασίας από το πουθενά σε ορίζοντα 6 χρόνων δεν τρέχει τίποτα.. και ένας Πρετεντέρης δεν βρέθηκε να μιλήσει για λαϊκισμό..

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

διαφορα , επικοινωνία | MEGA TV

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.