Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Τι ποσοστο αυτοκτονιων εχουμε σε σχεση με αλλες χωρες που το κανει τοσο σημαντικο θεμα στην Ελλαδα?

Εγω βλεπω οτι με την κριση ειχαμε 700 λιγοτερους νεκρους σε τροχαια παντως.

Έγινε επεξεργασία από aggelopas

Αποφάσισε τι είμαι. τΣΥΡΙΖΑ, Ψεκασμένος; Μου τα αλλάζεις συχνά και με μπερδεύεις.

Αν σου πω θα φάω ban.

Απο κει και πέρα συγκοινωνούντα δοχεία είστε. Ένας εδω ένας εκεί θα τα βρείτε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γιάγκο εξήγησε μου κάτι εδώ, πήγα και το διάβασα όλο το άρθρο.

Δηλαδή οι ******** που λέει με κάνουν να τραβάω τα μαλλιά μου στα πιο πολλά.

Και ότι γράφει απο κάτω για 1000 ευρώ εδώ και 650 εκεί και ήταν μαζί του στο Βέλγιο και στο Λονδίνο και στην Σπιναλόγκα for that matter.

Που, ή ποια γραμματέας δεν ακολουθεί σε τέτοιες θέσεις, και ΦΥΣΙΚΑ της τα πληρώνουν και όλα?

Και αν με ρωτήσεις 1005€ πόσο είναι για 3 μέρες Βέλγιο με αεροπορικά + διαμονή + έξοδα κίνησης είναι μια χαρά, το ΜΟΝΟ τραβηγμένο είναι τα 140€ την μέρα αλλά σε αυτά είναι έξοδα + αποζημίωση που στην εν λόγο πόλη ακόμα και η εταιρία η δική μου που πιο ευραίοι πεθαίνεις δίνουν 60€ και εγώ θα είμαι όλη μέρα στο γραφείο.

Και οι λοιπές ******** επειδή δούλευε (έχει συγκεκριμένα παρατατηκό) σε βιβλιοπωλείο που εκδίδει φασιστικά βιβλία (επειδή είναι του Πλεύρη που άσχετα αν είναι ακραίος σε μερικά πράγματα είναι ίσως ο καλύτερος ιστορικός που έχουμε, αλλά επειδή έχει ψύχωση με την αρχαία Ελλάδα είναι φασίστας και χρυσή αυγή φυσικά).

Οπότε επειδή εγώ δουλεύω σε εταιρία που έχει παιδιά στην Ινδία να γράφουν κώδικα είμαι και εγώ δουλέμπορος και φασίστας και μέρος του regime?

Όσο για την συνωνυμία που αναφέρει εκεί απλά γελάω που "ερευνάται".

Το ΜΟΝΟ μεμπτό που μπορώ να βρω και το άρθρο δεν του έκοψε καν να σχολιάσει πέραν του τίτλου είναι το

Που ναι αν παίρνει 5.000 τον μήνα ναι τότε γάμα τον τον μπουμπούκο.

Αλλά

α) δεν το ξέρουμε, και κόβω τον πού*** μου πως το ψάξανε εκτενώς και ή πήραν τα @@ τους και παίρνει μισθό οκ, ή δεν το βρήκαν

β) Κάθε κυβέρνηση του πλανήτη έχει ΚΑΙ ιδιωτικούς υπαλλήλους για 1000-2 λόγους.

Δεν είμαι φαν του μπουμπούκου αν και είμαι κατά 90% με τον LL σε πολλά, αλλά να κράζουμε λίγο πιο καλά άποψη μου.

Έλα ρε Κλεισθένη που δεν την ξέρης! Ρώτα εμάς που υπήρξαμε πελάτες του και συνδρομητές (μισά μισά με τον πατέρα μου : ) ) στην πολιτική αγωγή.

Συνεταίρος του είναι στις εκδόσεις και στην πολιτική Αγωγή.

Μεταφέρανε το μαγαζί στο Υπουργείο : )

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/459049451391549442

γιατι δεν αφηνετε το σοου να παιξει μονο του να δουμε που θα καταληξουν οι δυο, και βιαζεστε να παρετε το μερος του ενος ή του αλλου?

απο οτι λεει αυτος η θεση ειναι αμμισθη.

μπορει να παιρνει συμβουλο οποιον θελει.

εσυ αν ησουν υπουργος και ηξερες (edit ως επαγγελματικα επαρκη) καποιον απο παλια, δεν θα τον επαιρνες συνεργατη? εγω αυτο καταλαβαινω, ισως δεν καταλαβαινω καλα.

Έγινε επεξεργασία από aggelopas

Απορώ πάντως και με τους δύο. Κυρίως όμως με τον τελικά πληρωμένο επαναστάτη Βαξεβάνη. Αφού είναι φως φανάρι ότι δεν κάνει δημοσιογραφία. Ας τον πάρουν τον άνθρωπο για Πρετεντέρη να τελειώνουμε.

________

Λοιπόν.

Πολύς ντόρος για τα διάφορα διαγράμματα. Εγώ είμαι απο χωριό και δεν σκαμπάζω οικονομικόμπαρούφες που τις σπουδάζουν οι λίγοι για να πηδάνε τους πολλούς.

Δέχομαι ότι έτσι είναι. Έχουμε πλεόνασμα. Βλέπουμε και ανάπτυξη, και επενδύσεις, και δώρα στους μισθούς. Και επιστροφή αυτών σε επίπεδα 2009 και ακόμα παραπάνω. Πάρα πολύ καλά.

Εγώ ακόμα όμως βλέπω οδηγούς, ανάμεσα τους και "επαγγελματίες" να παρκάρουν πάνω σε ποδηλατόδρομους, σε πεζοδρόμια, σε θέσεις αναπήρων.

Ακόμα βλέπω ομάδες εργαζομένων να παίρνουν επιδόματα που δεν δουλεύουν για αυτά. (καρεκλάδες ιπταμενοι ΠΑ πχ που παίρνουν 6000 το λιγότερο ανα εξάμηνο για μία πτήση τον μήνα-και δυστυχώς δεν είναι μόνο οι μεγάλοι σε ηλικία, κάτι ΔΕΗτζίδες "ανθιυγεινών" απο τα γραφεία τους", κάτι απο δω κάτι απο κει.)

Ακόμα βλέπω σκατόπαιδα που χωρίς να εργάζονται αλλάζουν τα κινητά και τα tablets σαν τα πουκάμισα με την βοήθεια του large πατέρα που συνηγορεί και αυτός στην γενικότερη "παιδεία" του τέκνου του.

Ακόμα βλέπω παίδες που την 25 Μαρτίου γιορτάζουν την γέννηση του Cobain και της 28η Οκτ τον θάνατο του.

Ακόμα βλέπω κάθε λογής φουσταρά να αποτελεί ίνδαλμα και πρότυπο επαγγελματισμού σε όλα ανεξερέτως τα media.

Πολλά βλέπω....

Δηλαδή θα έρθει το παραδάκι αλλά μετά τι; Πάμε μια απο τα ίδια; Μήπως αν μας βρει έτσι το παραδάκι θα είναι χειρότερο;

Απορώ πάντως και με τους δύο. Κυρίως όμως με τον τελικά πληρωμένο επαναστάτη Βαξεβάνη. Αφού είναι φως φανάρι ότι δεν κάνει δημοσιογραφία. Ας τον πάρουν τον άνθρωπο για Πρετεντέρη να τελειώνουμε.

________

Λοιπόν.

Πολύς ντόρος για τα διάφορα διαγράμματα. Εγώ είμαι απο χωριό και δεν σκαμπάζω οικονομικόμπαρούφες που τις σπουδάζουν οι λίγοι για να πηδάνε τους πολλούς.

Δέχομαι ότι έτσι είναι. Έχουμε πλεόνασμα. Βλέπουμε και ανάπτυξη, και επενδύσεις, και δώρα στους μισθούς. Και επιστροφή αυτών σε επίπεδα 2009 και ακόμα παραπάνω. Πάρα πολύ καλά.

Εγώ ακόμα όμως βλέπω οδηγούς, ανάμεσα τους και "επαγγελματίες" να παρκάρουν πάνω σε ποδηλατόδρομους, σε πεζοδρόμια, σε θέσεις αναπήρων.

Ακόμα βλέπω ομάδες εργαζομένων να παίρνουν επιδόματα που δεν δουλεύουν για αυτά. (καρεκλάδες ιπταμενοι ΠΑ πχ που παίρνουν 6000 το λιγότερο ανα εξάμηνο για μία πτήση τον μήνα-και δυστυχώς δεν είναι μόνο οι μεγάλοι σε ηλικία, κάτι ΔΕΗτζίδες "ανθιυγεινών" απο τα γραφεία τους", κάτι απο δω κάτι απο κει.)

Ακόμα βλέπω σκατόπαιδα που χωρίς να εργάζονται αλλάζουν τα κινητά και τα tablets σαν τα πουκάμισα με την βοήθεια του large πατέρα που συνηγορεί και αυτός στην γενικότερη "παιδεία" του τέκνου του.

Ακόμα βλέπω παίδες που την 25 Μαρτίου γιορτάζουν την γέννηση του Cobain και της 28η Οκτ τον θάνατο του.

Ακόμα βλέπω κάθε λογής φουσταρά να αποτελεί ίνδαλμα και πρότυπο επαγγελματισμού σε όλα ανεξερέτως τα media.

Πολλά βλέπω....

Δηλαδή θα έρθει το παραδάκι αλλά μετά τι; Πάμε μια απο τα ίδια; Μήπως αν μας βρει έτσι το παραδάκι θα είναι χειρότερο;

Η αμορφωσια δεν ειναι θεμα χρηματων.

Και σε αυτη τη χωρα οι ανθρωποι δεν ειναι φτιαγμενοι για να συνυπαρχουν.

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Btw σε εντελώς διαφορετικό θέμα.

Οι επόμενες 10 συνεδριάσεις είναι αρκετά ενδιαφέρουσες απο τεχνική σκοπιά. Ο λόγος;

Την κάτω γραμμή δεν θα την χαρακτήριζα ποτέ γραμμή αντίστασης. Οι γραμμές αντίστασης απ'όσο ξέρω είναι οριζόντιες και δέιχνουν...την αντίσταση σε χαμηλότερες τιμές για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω γιατί τις ονομάζουν έτσι τις πλαγιαστές.

Αυτό που δείχνει το σχήμα πάντως μοιάζει σε αυτό. Περιττό να πούμε πόσο υποκειμενική είναι η τεχνική ανάλυση μέσω σχημάτων. Είναι πρακτικό αδύνατο να μελετήσεις στρατηγικές πάνω σε αυτό το πράγμα.

Κρίση ειλικρίνειας. Όταν έγραφα το ποστ μου, είχα ξεκινήσει να γράφω "κάνε ένα google search ρε παλικάρι μου". Ως εκ τούτου θα ήθελα να πιστέψω ότι οι μελλοντικοί μου συνάδελφοι κάπου στο δεύτερο τρίτο χρόνο σπουδών ξέρουν τι σημαίνουν αυτοί οι όροι.

Στο ΟΔΕ του ΟΠΑ προς το τέλος των σπουδών δεν ήξεραν τί σημαίνει π.χ. PnL Statement γιατί δεν το είχαν ακούσει ποτέ σε μάθημα. Εκτεταμένη ορολογία μαθαίνεις στη δουλειά εφόσον είναι στο αντικέιμενό σου(π.χ. όχι στο ΜΚΤ, λογιστικά κλπ.) ή αν αφιερώσεις εσύ χρόνο.

Αυτό που λες πάντως για εσωτερική πληροφόρηση πριν την κρίση έρχεται σε αντίθεση με τη διαδεδομένη αντίληψη ότι μπήκαμε σε μνημόνιο για να ξεφορτωθούν οι ξένοι τα ομόλογα. Μα άμα είχαν εσωτερική πληροφόρηση γιατί να περιμένουν μετά το Καστελόριζο να τα ξεφορτωθούν;

Δεν ξέρω αν είχαν όλοι. Πάντως... Το είχα ποστάρει παλιά, αλλά τώρα το έσβησαν. Πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας(Όττο Πωλ) μιλάει ανοικτά για ντόμινο χρεοκοπιών και λήψη σκληρών μέτρων που θα ξεκινήσει από κάποιον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης. Στην αρχή δεν αναφέρει τη χώρα. Μετά όμως κάνει μια νύξη για τα προβλήματα της χώρας μας. Το βίντεο ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2009.

Που στοχεύει ο Καζάκης; Να σαι καλα με έκανες και γέλασα

Τουλάχιστον δεν αλλάζει στάση απέναντι στο μνημόνιο αναλόγως του ποιός κυβερνά. Επίσης, αν ήθελε καρέκλα το ξέρεις ότι υπάρχουν άλλοι σχηματισμοί που οδηγούν εκεί(ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ποτάμια, ΧΑ), όχι κόμματα του περιθωρίου. Αν αληθεύουν τα όσα ξέρω από γνωστούς είναι εύπορος, λόγω της γυναίκας του και δεν καίγεται ούτε για πολιτική ούτε καν για εργασία.

Η χώρα Α έχει 130δις χρέος και η χώρα Β έχει 170 δις χρέος

Στο ερώτημα ποια θα δάνειζες θα μου έλεγες φαντάζομαι την πρώτη. Καλά μέχρι εδώ;

Αν σου πω ότι η πρώτη έχει να αποπληρώσει 60δις απο το χρέος της τα επέμενα 3 χρόνια και ότι η δεύτερη έχει να αποπληρώσει 10 δις απο το χρέος της στο ίδιο διάστημα η απάντηση σου θα ήταν η ίδια;

Αν σου πω ότι το χρέος της πρώτης αυξάνεται κατα 20δις το χρόνο ενώ το χρέος της δεύτερης μειώνεται κατα 3 δις το χρόνο, θα εξακολουθούσες να επιμένεις ότι είναι φρονιμότερο να δανείσει κάποιος την πρώτη χώρα;

Επειδη δεν εχω καταλαβει, στο θρεντ αυτο ο λλνεο λεει οτι σωθηκαμε και οι υπολοιποι λενε οχι. ή ειναι περισσοτερο ενα intel-amd θεμα?

Τελικά, ο ΓΑΠ ήταν ο Σωτήρας που θυσίασε εαυτόν και κόμμα για να βάλει την Ελλάδα στον οδυνηρό μεν, ίσιο δε δρόμο της βιωσιμότητας του χρέους. Εκτός αν κατάλαβα λάθος και ο Σαμαράς περιέκοψε συντάξεις και φορολόγησε πλασματικά εισοδήματα με αποτελεσματικότερο τρόπο.

η αποψη ερχεται με τη γνωση, αλλιως εκει ειναι που πας σε οτι γυαλιζει.

αλλιως καταληγουμε σε διαχωρισμους προδοτες-πατριωτες, σωρρας, υδρογονανθρακες, cds, ουρανιο, βρηλ κλπ.

ντροπη ειναι να λες οτι εγω ξερω και δεν αναθεωρεις ποτε την αποψη σου οταν δεχεσαι νεα δεδομενα που σου χαλαν την υπαρχουσα αποψη.

Στη δημοκρατία κάθε πολίτης ψηφίζει με βάση το συμφέρον του, με απώτερο σκοπό να εξυπηρετείται το συμφέρον των περισσότερων. Λιγάκι χλωμό γιατί η κυβέρνηση που "γλεντάει"(όρος συμφορουμίτη) τώρα την Ελλάδα είναι στο 35% του εκλογικού σώματος.

Όποιος άγεται και φέρεται από άρθρα είναι άξιος της μοίρας του. Το πολύ πολύ οι αναλύσεις να επιβεβαιώσουν όσα βλέπεις στην προσωπική σου ζωή. Για κάποιον που δεν ξέρει γρι από οικονομικά ανάκαμψη μπορεί να σημαίνει χαμηλότερη ανεργία(κλήσεις για συνέντευξη), αύξηση στους μισθούς, διακοπή ενός ή περισσοτέρων ληστρικών φόρων όχι νέοι φόροι(αυτό θα φανεί στα εκκαθαριστικά του 2013) κτλ. Έχεις δει τίποτα τέτοιο χειροπιαστό;

More Greek Statistics? Troika Confirms Primary Surplus - Real Time Brussels - WSJ

Όχι, δεν έχω ιδέα τι διάβασα, αλλά ακούγεται καλό

Εγώ συμφωνώ με τις διορθώσεις που έγιναν γιατί δεν αφορούν επαναλαμβανόμενα μεγέθη. Βέβαια αλλού νομίζω ότι είναι το πρόβλημα. Αφενός δεν φορολούνται πραγματικά εισοδήματα(άρα τίθεται θέμα βιωσιμότητας των εσόδων, χώρια τον στόχο για ~8 δις επιπλέον πλεόνασμα), αφετέρου είδα αυτό που χρήζει διερεύνησης: Γ. Βαρουφάκης: Μην τους πιστεύετε – Στατιστική οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα | Bank Wars – Τράπεζες

700 εκατ. ευρώ που “ανακαλύφθηκαν” σε λογαριασμούς τοπικών αρχών και άλλα 4,7 δισ. ευρώ που προέκυψαν στα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Μήπως οι τοπικές αρχές και τα συνταξιοδοτικά ταμεία βιώνουν μια εκπληκτική αναγέννηση; Όχι, αγαπητέ αναγνώστη. Αντίθετα, τα χρήματα που δανείστηκε η ελληνική πολιτεία από την Ευρώπη, ήταν σταθμευμένα στους λογαριασμούς αυτούς και κατά τη διάρκεια του 2013, δεν υπολογίζονται ως μέρος νέων κρατικών υποχρεώσεων, αλλά μετρήθηκαν ως μέρος της… περιουσίας τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σχετίζει έσοδα με αύξηση ενεργητικού που προήλθε από δανεισμό. Δεν ξέρω σε τί ακριβώς αναφέρεται. Ή λέει μπούρδες ή έγινε χοντρή ματσακωνιά.

ΕΔΙΤ: http://www.fskyrtsos.gr/economy/item/890-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD

Έγινε επεξεργασία από Petrossortep

Την κάτω γραμμή δεν θα την χαρακτήριζα ποτέ γραμμή αντίστασης. Οι γραμμές αντίστασης απ'όσο ξέρω είναι οριζόντιες και δέιχνουν...την αντίσταση σε χαμηλότερες τιμές για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω γιατί τις ονομάζουν έτσι τις πλαγιαστές.

Αυτό που δείχνει το σχήμα πάντως μοιάζει σε αυτό. Περιττό να πούμε πόσο υποκειμενική είναι η τεχνική ανάλυση μέσω σχημάτων. Είναι πρακτικό αδύνατο να μελετήσεις στρατηγικές πάνω σε αυτό το πράγμα.

Έχεις δίκιο. Το ζεύγος των πλάγιων γραμμών ονομάζεται (αν θυμάμαι καλά) πλάγιο κανάλι διακύμανσης. Καταχρηστικά και για χάρη συντομίας όμως τις ονομάζουμε γραμμή στήριξης και αντίστασης

Δεν ξέρω αν είχαν όλοι. Πάντως... Το είχα ποστάρει παλιά, αλλά τώρα το έσβησαν. Πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας(Όττο Πωλ) μιλάει ανοικτά για ντόμινο χρεοκοπιών και λήψη σκληρών μέτρων που θα ξεκινήσει από κάποιον αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης. Στην αρχή δεν αναφέρει τη χώρα. Μετά όμως κάνει μια νύξη για τα προβλήματα της χώρας μας. Το βίντεο ανέβηκε τον Ιανουάριο του 2009.

Μα πως μπορούμε να μιλάμε για εσωτερική πληροφόρηση για κάτι το οποίο βγήκε στα media; Και μένα το αφεντικό μου, μου λεγε τέλη του 2008 ότι έρχεται κ@υλί για την Ελλάδα και ότι θα μας αγοράσουν οι Τούρκοι και γω του λεγα να πάει να μαμηθεί γιατί νόμιζα ότι με πειράζει (το αστείο για τους Τούρκους που θα μας ξαναυποδουλώσουν μου το λεγε συνέχεια).

Τουλάχιστον δεν αλλάζει στάση απέναντι στο μνημόνιο αναλόγως του ποιός κυβερνά. Επίσης, αν ήθελε καρέκλα το ξέρεις ότι υπάρχουν άλλοι σχηματισμοί που οδηγούν εκεί(ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ποτάμια, ΧΑ), όχι κόμματα του περιθωρίου. Αν αληθεύουν τα όσα ξέρω από γνωστούς είναι εύπορος, λόγω της γυναίκας του και δεν καίγεται ούτε για πολιτική ούτε καν για εργασία.

Δεν είπα ότι είναι πουλημένος. Έχει εμμονη με το ότι πρέπει να γυρίσουμε στη δραχμή και αυτά που γράφει είναι biased στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ως δραχμολάτρης με ποιον ακριβώς να συνεργαστεί; ΧΑ, Λαφαζάνης, ΚΚΕ. Θα βρει καρέκλα σε κάποιο απο αυτά μήπως;

Τελικά, ο ΓΑΠ ήταν ο Σωτήρας που θυσίασε εαυτόν και κόμμα για να βάλει την Ελλάδα στον οδυνηρό μεν, ίσιο δε δρόμο της βιωσιμότητας του χρέους. Εκτός αν κατάλαβα λάθος και ο Σαμαράς περιέκοψε συντάξεις και φορολόγησε πλασματικά εισοδήματα με αποτελεσματικότερο τρόπο.

O ΓΑΠ αρκέστηκε στα "εύκολα" μέτρα. Ο ΓΑΠ και οι γύρω του έλεγαν για Τιτανικούς και κράτος διεφθαρμένων ενώ ήξεραν ότι τέτοιες δηλώσεις βάζουν τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο της Ελλάδας. Και τέλος και κυριότερο ο ΓΑΠ μας δέσμευσε στο συγκεκριμένο μείγμα πολιτικής χωρίς να κάνει ούτε μια διαρθρωτική αλλαγή στη χώρα.

Στη δημοκρατία κάθε πολίτης ψηφίζει με βάση το συμφέρον του, με απώτερο σκοπό να εξυπηρετείται το συμφέρον των περισσότερων. Λιγάκι χλωμό γιατί η κυβέρνηση που "γλεντάει"(όρος συμφορουμίτη) τώρα την Ελλάδα είναι στο 35% του εκλογικού σώματος.

Όποιος άγεται και φέρεται από άρθρα είναι άξιος της μοίρας του. Το πολύ πολύ οι αναλύσεις να επιβεβαιώσουν όσα βλέπεις στην προσωπική σου ζωή. Για κάποιον που δεν ξέρει γρι από οικονομικά ανάκαμψη μπορεί να σημαίνει χαμηλότερη ανεργία(κλήσεις για συνέντευξη), αύξηση στους μισθούς, διακοπή ενός ή περισσοτέρων ληστρικών φόρων όχι νέοι φόροι(αυτό θα φανεί στα εκκαθαριστικά του 2013) κτλ. Έχεις δει τίποτα τέτοιο χειροπιαστό;

Μίλα για τον ευατό σου. Εδώ μέσα αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι έχουμε γεμίσει απο Μητέρες Τερέζες που ψηφίζουν με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό.

Εγώ συμφωνώ με τις διορθώσεις που έγιναν γιατί δεν αφορούν επαναλαμβανόμενα μεγέθη. Βέβαια αλλού νομίζω ότι είναι το πρόβλημα. Αφενός δεν φορολούνται πραγματικά εισοδήματα(άρα τίθεται θέμα βιωσιμότητας των εσόδων, χώρια τον στόχο για ~8 δις επιπλέον πλεόνασμα), αφετέρου είδα αυτό που χρήζει διερεύνησης: Γ. Βαρουφάκης: Μην τους πιστεύετε – Στατιστική οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα | Bank Wars – Τράπεζες

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σχετίζει έσοδα με αύξηση ενεργητικού που προήλθε από δανεισμό. Δεν ξέρω σε τί ακριβώς αναφέρεται. Ή λέει μπούρδες ή έγινε χοντρή ματσακωνιά.

ΕΔΙΤ: Free Sunday - Πρωτογενές πλεόνασμα μέσω των χρεοκοπημένων ασφαλιστικών ταμείων!

Πίεσα τον εαυτό μου και διάβασα το link του Μπαρουφάκη. Στο μισό λεπτό μου είχε σηκωθεί η τρίχα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Σόρρυ αυτόν τον τύπο τον μισω πραγματικά. Δε μιλάμε για αντιπάθεια. Μιλάμε για αγνό καθαρό μίσος. Όχι για το έχει αντίθετες απόψεις. Και Μηλιός έχει. Και ο Δραγασάκης. Τον μισώ για το ξερολίστικο στυλάκι του, για τις @αρχιδοπροφητείες του, που αν είχε μια στάλα φιλότιμο μετά απο τόσες φορές που έχει φάει φόλα θα έπρεπε να το έχει βουλώσει και κυρίως για το γεγονός ότι επεδίωξε και τον έκανε νοματαίο η κρίση. Είδες τι σου είπα πριν; Ο Καζάκης έχει εμμονές που τον ωθούν σε μια συγκεκριμένη θεώρηση. Αυτός συνειδητά επέλεξε να προβληθεί λέγοντας τις ******** που λέει επειδή αυτές πουλάνε. Ο Μηλιός, ο Καζάκης κτλ ενδεχομένως να πιστεύουν ότι αυτά που λένε είναι εφαρμόσιμα. Ο Μπαρουφάκης είμαι σίγουρος ότι ξέρει οτι αυτά που λέει βλάπτουν τη χώρα του. Και αυτό δεν του το συγχωρώ.

Ώπα παρασύρθηκα. Πρόσεξε να δεις. Σε ένα απο τα δυο link λέει ότι αυτός ο όρος συμπεριλαμβάνεται στο TMU. Πήγα μια στον προυπολογισμό του 2014 και στη μετατροπή απο ESA95 σε TMU δεν είδα να σκάει κάποιο τέτοιο νούμερο. Κάπου εκεί οι γνώσεις μου επι του θέματος στερεύουν καθότι η λογιστική δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου. Αν δεν είναι στο TMU και είναι στο ESA95 τότε ότι ισχύει για Ελλάδα, ισχύει και για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Άσχετο με αυτό που συζητάμε εδώ. Λέμε ότι το χρέος έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2009 απο τα 300δις στα 320δις (130% και 170%) και άρα η πολιτική δεν αποδίδει καρπούς. Όχι ακριβώς. Αν θυμάμαι καλά είχαμε 16%(36δις) έλλειμμα το 2009. Αν δεν κάναμε τπτ (και με κάποιο τρόπο οι αγορές συνέχιζαν να μας δανείζουν) αυτή τη στιγμή το χρέος μας θα ήταν κάπου στα 500 δις και αν το ΑΕΠ είχε μείνει στα επίπεδα του 2009 το αντίστοιχο ποσοστό θα ήταν κάπου στο 200%.

Έγινε επεξεργασία από LL_NEO

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε...όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι … 500 ευρώ!! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.

Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.

Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως … ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου…

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαϊδάρους!

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών… Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να … ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους? Τι θα κάνεις εσύ?

(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας. Φυσικά τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς»... των γαιδάρων.)

Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε...όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή και όσοι προχώρησαν στην πώληση γύρισαν σπίτι με το τσαντάκι γεμάτο και το χαμόγελο στα χείλη.

Ο άνδρας με τη γραβάτα επέστρεψε την επόμενη μέρα και πρόσφερε 150 ευρώ για κάθε απούλητο γάιδαρο, κι έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι πούλησαν τα ζώα τους. Τις επόμενες ημέρες προσέφερε 300 ευρώ για όσα ελάχιστα ζώα ήταν ακόμα απούλητα με αποτέλεσμα και οι τελευταίοι αμετανόητοι να πουλήσουν τα γαϊδούρια τους.

Μετά συνειδητοποίησε ότι στο χωριό δεν έμεινε πια ούτε ένας γάιδαρος και ανακοίνωσε σε όλους ότι θα επέστρεφε μετά από μια εβδομάδα για να αγοράσει οποιοδήποτε γάιδαρο έβρισκε έναντι … 500 ευρώ!! Και αποχώρησε.

Την επόμενη μέρα ανέθεσε στον συνέταιρό του το κοπάδι των γαϊδάρων που είχε αγοράσει και τον έστειλε στο ίδιο χωριό με εντολή να τα πουλήσει όλα στην τιμή των 400 ευρώ το ένα.

Οι κάτοικοι βλέποντας την δυνατότητα να κερδίσουν 100 ευρώ την επόμενη εβδομάδα, αγόρασαν ξανά τα ζώα τους 4 φορές πιο ακριβά από ότι τα είχανε πουλήσει, και για να το κάνουν αυτό, αναγκάστηκαν να ζητήσουν δάνειο από την τοπική τράπεζα.

Όπως φαντάζεστε, μετά την συναλλαγή οι δύο επιχειρηματίες έφυγαν διακοπές σε έναν φορολογικό παράδεισο της Καραϊβικής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν υπερχρεωμένοι, απογοητευμένοι, και με τα γαϊδούρια στην κατοχή τους που δεν άξιζαν πλέον τίποτα.

Φυσικά οι αγρότες προσπάθησαν να πουλήσουν τα ζώα για να καλύψουν τα χρέη. Μάταια. Η αξία τους είχε πατώσει. Η τράπεζα λοιπόν κατάσχεσε τα γαϊδούρια και εν συνεχεία τα νοίκιασε στους πρώην ιδιοκτήτες τους.

Ο τραπεζίτης όμως πήγε στον δήμαρχο του χωριού και του εξήγησε ότι εάν δεν ανακτούσε τα κεφάλαια που είχε δανείσει θα κατέρρεε και αυτός, και κατά συνέπεια θα ζητούσε αμέσως το κλείσιμο της ανοικτής πίστωσης που είχε με τον δήμο.

Πανικόβλητος ο δήμαρχος και για να αποφύγει την καταστροφή, αντί να δώσει λεφτά στους κατοίκους του χωριού για να καλύψουν τα χρέη τους, έδωσε λεφτά στον τραπεζίτη, ο οποίος παρεμπιπτόντως … ήταν κουμπάρος του δημοτικού συμβούλου…

Δυστυχώς όμως ο τραπεζίτης αφού ανέκτησε το κεφάλαιό του, δεν έσβησε το χρέος των κατοίκων, και ούτε το χρέος του δήμου, ο οποίος φυσικά βρέθηκε ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Βλέποντας τα χρέη να πολλαπλασιάζονται και στριμωγμένος από τα επιτόκια, ο δήμαρχος ζήτησε βοήθεια από τους γειτονικούς δήμους. Αυτοί όμως του έδωσαν αρνητική απάντηση, γιατί όπως του είπαν είχαν υποστεί την ίδια ζημιά με τους δικούς τους γαϊδάρους!

Ο τραπεζίτης τότε έδωσε στον δήμαρχο την «ανιδιοτελή» συμβουλή / οδηγία να μειώσει τα έξοδα του δήμου: λιγότερα λεφτά για τα σχολεία, για το νοσοκομείο του χωριού, για την δημοτική αστυνομία, κατάργηση των κοινωνικών προγραμμάτων, της έρευνας, μείωση της χρηματοδότησης για καινούρια έργα υποδομών… Αυξήθηκε η ηλικία συνταξιοδότησης, απολύθηκαν οι περισσότεροι υπάλληλοι του δημαρχείου, έπεσαν οι μισθοί και αυξήθηκαν οι φόροι.

Ήταν έλεγε αναπόφευκτο, αλλά υποσχόταν με αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές «να βάλει τάξη στη λειτουργία του δημοσίου, να βάλει τέλος στις σπατάλες» και να … ηθικοποιήσει το εμπόριο των γαϊδάρων.

Η ιστορία άρχισε να γίνεται ενδιαφέρουσα όταν μαθεύτηκε πως οι δυο επιχειρηματίες και ο τραπεζίτης είναι ξαδέρφια και μένουν μαζί σε ένα νησί κοντά στις Μπαχάμες, το οποίο και αγόρασαν με τον ιδρώτα τους. Ονομάζονται οικογένεια Χρηματοπιστωτικών Αγορών, και με μεγάλη γενναιότητα προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν την εκλογική εκστρατεία των δημάρχων των χωριών της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία δεν έχει τελειώσει γιατί κανείς δεν γνωρίζει τι έκαναν μετά οι αγρότες. Εσύ τι θα έκανες στην θέση τους? Τι θα κάνεις εσύ?

(Μετάφραση από το ιταλικό κείμενο το οποίο ήταν μετάφραση του γαλλικού και πάει λέγοντας. Φυσικά τα κείμενα αυτά είναι μεταφρασμένα σε όλες τις γλώσσες γιατί ως γνωστό στην ιστορία αυτή εμπλέκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δημοτικές αρχές και φουκαράδες χωρικοί όλου του κόσμου καθώς όλος ο πλανήτης υπόκειται στους «κανόνες της αγοράς»... των γαιδάρων.)

WTB Donkeys

Sent from my iPhone using Tapatalk

Real.gr - Πολιτική - Θερμή υποδοχή στον Παπανδρέου στην Κρήτη

:suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide:

Real.gr - Πολιτική - Θερμή υποδοχή στον Παπανδρέου στην Κρήτη

:suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide::suicide:

Το βλαμμένο μπέρδεψε πάλι τις γιορτές και αντί για Πάσχα το πέρασε για απόκριες; Γιατί έχει ντυθεί τηλεόραση με το σεμεδάκι του;

Αν και το παραπάνω video πιθανόν κάπου ψεύδεται/κάνει λάθος/παραφουσκώνει πράγματα (μιλάει για εξαφανισμό της παραλιακής αλλά στο 4:19 στην φωτογραφία υπάρχει δρόμος ταχείας κυκλοφορίας) το ότι έχουν ξεπουλήσει τα πάντα στον Λάτση και του έχουν χαρίσει δις που τα πληρώνουμε εμείς, είναι γεγονός.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.