Wizard! Φεβρουάριος 27, 2014 #16061 Φεβρουάριος 27, 2014 Για κάποιον που προφανώς ξέρει απο εξοπλιστικά μιας έχει τουλάχιστον τις γνώσεις να εκτιμήσει ότι εγώ δεν έχω ιδέα (btw έπεσες μέσα διότι ποτέ δεν ασχολήθηκα με το θέμα) θα περίμενα να ξέρεις ότι οι S-300 αγοράστηκαν απο την Κύπρο και τοποθετήθηκαν στην Κρήτη το 1999. Εγώ ο άσχετος πάντως το ήξερα.Αγοράστηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, και "παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα". Οκ. Μας τους χάρισαν οι Κύπριοι, είναι κουβαρντάδες.
LL_NEO Φεβρουάριος 27, 2014 #16063 Φεβρουάριος 27, 2014 Αγοράστηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, και "παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα". Οκ. Μας τους χάρισαν οι Κύπριοι, είναι κουβαρντάδες.Εξ όσων γνωρίζω απο τα δημοσιεύματα της εποχής η ανακοίνωση απόκτησης των πυραύλων οδήγησε σε αντιδράσεις την Τουρκική πλευρά και Αθήνα - Λευκωσια συννενοηθηκαν για την τοποθέτηση των εν λόγω πυραύλων στην Κρήτη. Τους πληρώσαμε εμείς τελικα; Δεν ξέρω. Ρωτά το κωλοφανταρο το φίλο σου και πες μας και εμάς. Α με την ευκαιρία. Για κάποιων που ασχολείται με τα εξοπλιστικά θα περίμενα να ξέρεις γιατίΑ) οι s300 δεν ειναι σε κοινή θεαΒ) δε γίνονται (πλην της μιας στο τέλος του 2013) ασκήσεις με αυτούς. Sent from my iPhone using Tapatalk
deninho Φεβρουάριος 27, 2014 #16064 Φεβρουάριος 27, 2014 αν και είμαστε τέρμα οφ τόπικ, γιατί δεν είναι σε κοινή θέα και δε χρησιμοποιούνται;
LL_NEO Φεβρουάριος 27, 2014 #16065 Φεβρουάριος 27, 2014 αν και είμαστε τέρμα οφ τόπικ, γιατί δεν είναι σε κοινή θέα και δε χρησιμοποιούνται;Διότι με 5 λεπτά deployment time δε χρειάζεται να ειναι στημένοι ποτε και άρα μας συμφέρει να μην ξέρουν οι Τούρκοι που ακριβώς βρίσκονται. Όσον αφορά το γιατί δε χρησιμοποιούνται σε ασκήσεις ε νομίζω οτι ο λόγος ειναι προφανής. Με το κόστος που έχουν αυτοί οι πύραυλοι δε νομίζω οτι ειναι λογικό να τους σπαταλουμε σε ασκήσεις. Sent from my iPhone using Tapatalk
Wizard! Φεβρουάριος 27, 2014 #16066 Φεβρουάριος 27, 2014 αν και είμαστε τέρμα οφ τόπικ, γιατί δεν είναι σε κοινή θέα και δε χρησιμοποιούνται;Δεν είμαστε εκτός θέματος, οι εξοπλισμοί και τα δημόσια/ολυμπιακά έργα είναι μαρκάν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κλάπηκαν και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Απλά τον Samarofan τον βολεύει να ασχοληθεί μόνο με τους S300 γιατί είναι θολό το τοπίο της αγοράς τους. Για τα υπόλοιπα, δε λέει κουβέντα...
SLN Φεβρουάριος 27, 2014 #16067 Φεβρουάριος 27, 2014 Διότι με 5 λεπτά deployment time δε χρειάζεται να ειναι στημένοι ποτε και άρα μας συμφέρει να μην ξέρουν οι Τούρκοι που ακριβώς βρίσκονται. Σορρυ, (δεν το λεω κοροιδευτικα, απλα εγω αλλο πραγμα εχω ακουσει απο το δικο μου κ$%@#$φανταρο) αλλα δηλαδη αυτο που ακουγεται για χρονια κατω, οτι "Τους αγορασαμε, τους χρυσοπληρωσαμε, αλλα λογω της φυσεως των S300, οι Τουρκοι θεωρουν casus belli τo deployment τους, οποτε και εμεις κιοτεψαμε (μπορει να κιοτεψαν και οι Κυπριοι για τον ιδιο λογο βεβαια και να τους πασαραν σε μας) και απλα τους εχουμε, με τη ζελατινα, και ακομα και να γινει κατι αυτοι δεν θα παιξουν" Ή τουλαχιστον δεν θα παιξουν για αυτο τον λογο που αγοραστηκαν που ηταν εξαρχης η "αποτρεπτικη δραση".
LL_NEO Φεβρουάριος 27, 2014 #16068 Φεβρουάριος 27, 2014 Δεν είμαστε εκτός θέματος, οι εξοπλισμοί και τα δημόσια/ολυμπιακά έργα είναι μαρκάν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που κλάπηκαν και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Απλά τον Samarofan τον βολεύει να ασχοληθεί μόνο με τους S300 γιατί είναι θολό το τοπίο της αγοράς τους. Για τα υπόλοιπα, δε λέει κουβέντα...Μάλιστα. Πες μας λοιπόν πόσα χρήματα χάλασαμε ας πούμε απο το 2000 μέχρι σήμερα σε εξοπλιστικά, πόσα σε έργα και πόσα απο αυτά πήγαν σε μίζες. Οχι αοριστιες του στυλ το μεγαλύτερο μέρος. Νούμερο. [MENTION=1498]SLN[/MENTION] φαντάζομαι συμφωνούμε οτι σε ένα τέτοιο τοπίο όπως τα εξοπλιστικά οτι και να πούμε για το τι χρησιμοποιείται και τι δε χρησιμοποιείται ειναι στην καλύτερη περίπτωση εικασία. Sent from my iPhone using Tapatalk
Wizard! Φεβρουάριος 27, 2014 #16069 Φεβρουάριος 27, 2014 Μάλιστα. Πες μας λοιπόν πόσα χρήματα χάλασαμε ας πούμε απο το 2000 μέχρι σήμερα σε εξοπλιστικά, πόσα σε έργα και πόσα απο αυτά πήγαν σε μίζες. Οχι αοριστιες του στυλ το μεγαλύτερο μέρος. Νούμερο."Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι". :hi:
LL_NEO Φεβρουάριος 27, 2014 #16070 Φεβρουάριος 27, 2014 "Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι". :hi:Μάλιστα. Θα μπορούσα να ξαναρώτησω αλλά κατι μου λέει οτι θα έχουμε παλι την ίδια κατάληξη με την ερώτηση μου για τη χρηματοδότηση του κράτους χωρίς τράπεζες όπου χρειάστηκε να περάσουν κάμποσα replies μέχρι να δεήσεις να πεις οτι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Βαριέμαι να το ξανακάνω. Sent from my iPhone using Tapatalk
Wizard! Φεβρουάριος 27, 2014 #16071 Φεβρουάριος 27, 2014 Το ποιός δεν έχει ιδέα, είναι φανερό νομίζω, όπως και το ποιός είναι κομματόσκυλο. Οπότε η συζήτηση γενικά μαζί σου δεν έχει νόημα Ότι γράφω, το γράφω για όλους θέλουν να διαβάσουν και είναι ανοικτοί στο να δούνε κάτι άλλο από αυτό που τους πασάρει το Mega Channele...
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 27, 2014 #16072 Φεβρουάριος 27, 2014 Άλλα 20 δισ. παρακαλούμε...Πάνω από ένα χρόνο τώρα, κυβέρνηση και τραπεζίτες υπόσχονται πως, με το πέρας της ανακεφαλαιοποίησης (το τελευταίο σκέλος της οποίας κόστισε στον φορολογούμενο 41 δισ.), θα άρχιζε να ρέει η ρευστότητα στην αγορά.Πάνω από έναν χρόνο τώρα γίνομαι δυσάρεστος λέγοντας ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς οι τράπεζες θα παραμείνουν πτωχευμένες και μετά την ανακεφαλαιοποίηση.Τώρα, λίγο-λίγο, δειλά-δειλά, έρχεται η επιβεβαίωση. Πρώτα διαρρέουν το «εύρημα» της Blackrock ότι δύο τράπεζες (Εθνική και Eurobank) έχουν ανάγκη 6 δις επί πλέον. Αμέσως μετά πηγές του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ανέβασαν το ποσό που θα απαιτηθεί στα 20 δισ. (βλ. εδώ για το ρεπορτάζ των Financial Times). Κάποια στιγμή το πραγματικό ποσό θα ακουστεί και, θα με θυμηθείτε, θα ξεπερνά τα 50 δισ. (Τα 20 δισ. της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τους το πραγματικό μέγεθος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που οι τραπεζίτες κρύβουν συστηματικά, αλλά μόνον τις άστοχες προβλέψεις για το πόσο καιρό θα πάρει για να επιστρέψουν οι τράπεζες στην... κερδοφορία.)Τα πράγματα αγαπητέ αναγνώστη είναι απελπηστικά απλά: Το ελληνικό δημόσιο δεν είχε το δικαίωμα να δανείζεται ούτε για τον εαυτό του ούτε, ιδίως, για τους τραπεζίτες όσο παραμένει πτωχευμένο (δηλαδή, όσο το δημόσιο χρέος είναι, όπως όλοι παραδέχονται, μη βιώσιμο). Αν πράγματι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση έχει ηθικό καθήκον απέναντι στον εξουθενομένο έλληνα φορολογούμενο και τον κουρασμένο Ευρωπαίο πολίτη να πει κάτι απλό στην τρόικα:«Δεν θα βουλιάξουμε κι άλλο σε όλο και λιγότερο βιώσιμο χρέος δανειζόμενοι από τον ευρωπαίο φορολογούμενο νέα κονδύλια εκ μέρους τραπεζών που θα παραμείνουν πτωχευμένες ακόμα και να το κάνουμε. Από την άλλη, ζητάμε από την ΕΚΤ να μην κάνει τα στραβά μάτια – να καταδείξει τις μαύρες τρύπες των τραπεζών μας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις τράπεζές μας. Να μεταφερθούν οι μετοχές τους στον ESM (από το Ελληνικό Ταμείο Χρητοπιστωτικής Σταθερότητας) την ώρα που η ΕΚΤ θα διορίζει νέα ΔΣ με εντολή την εξυγείανση όσων από τις τράπεζες με έδρα την Ελλάδα μπορούν να εξυγειανθούν και την εκκαθάριση των υπόλοιπων. Κι όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή στην διαδικασία αυτή της δικής μας κυβέρνησης – και βεβαίως χωρίς να προστίθενται νέα δάνεια στους ώμους των ελλήνων φορολογούμενων οι οποίοι, πολύ απλά, είναι αδύνατον να τα σηκώσουν.» (Βλ. εδώ για άρθρο που, τον περασμένο Φεβρουάριο, έλεγε ακριβώς αυτό, με τίτλο «Να αφελληνιστούν»)
KoMM Φεβρουάριος 27, 2014 #16073 Φεβρουάριος 27, 2014 Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αναλάβετε τις τράπεζές μας. Να μεταφερθούν οι μετοχές τους στον ESM (από το Ελληνικό Ταμείο Χρητοπιστωτικής Σταθερότητας) την ώρα που η ΕΚΤ θα διορίζει νέα ΔΣ με εντολή την εξυγείανση όσων από τις τράπεζες με έδρα την Ελλάδα μπορούν να εξυγειανθούν και την εκκαθάριση των υπόλοιπων. Κι όλα αυτά χωρίς την συμμετοχή στην διαδικασία αυτή της δικής μας κυβέρνησηςκαι αυτο τι σημαινει για τις καταθεσεις;
yanni Φεβρουάριος 27, 2014 #16075 Φεβρουάριος 27, 2014 Το άρθρο, να με συγχωρείτε, γράφει μ@λ@κίες. Πατάει πάνω σε δύο λέξεις "δις" και "τράπεζες" για να κάνει ντόρο.
KoMM Φεβρουάριος 27, 2014 #16076 Φεβρουάριος 27, 2014 Ποιές καταθέσεις;εννοω μπας και εχουμε εξυγιανση στυλ Κυπρου...
LL_NEO Φεβρουάριος 27, 2014 #16077 Φεβρουάριος 27, 2014 Άλλα 20 δισ. παρακαλούμε...Δε θα σχολιάσω τα λεγόμενα του Βαρουφακη. Ο καθένας έχει άποψη για τα λεγόμενα του. Μια ερώτηση μόνο. Λέει να σταματήσουν να πληρώνουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι. ΟΚ. Το λογαριασμό για το κόστος τελικα της ανακεφαλαιοποιησης/εκκαθάρισης whatever ποιος θα τον παραλάβει;Sent from my iPhone using Tapatalk
LL_NEO Φεβρουάριος 27, 2014 #16078 Φεβρουάριος 27, 2014 Το ποιός δεν έχει ιδέα, είναι φανερό νομίζω, όπως και το ποιός είναι κομματόσκυλο. Οπότε η συζήτηση γενικά μαζί σου δεν έχει νόημα Ότι γράφω, το γράφω για όλους θέλουν να διαβάσουν και είναι ανοικτοί στο να δούνε κάτι άλλο από αυτό που τους πασάρει το Mega Channele... Μερικοί ενδεχομένως να ειναι κομματοσκυλα. Άλλοι παλι πρόβατα. Sent from my iPhone using Tapatalk
ΓιαγκΤ Φεβρουάριος 27, 2014 #16079 Φεβρουάριος 27, 2014 Δε θα σχολιάσω τα λεγόμενα του Βαρουφακη. Ο καθένας έχει άποψη για τα λεγόμενα του. Μια ερώτηση μόνο. Λέει να σταματήσουν να πληρώνουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι. ΟΚ. Το λογαριασμό για το κόστος τελικα της ανακεφαλαιοποιησης/εκκαθάρισης whatever ποιος θα τον παραλάβει;Sent from my iPhone using TapatalkΌταν έρθει, στείλε μου πμ να σου δώσω διεύθυνση που στέλνω και τα δικά μου τιμολόγια από πελάτες που μπατιρίσανε. Ονομάζετε οικονομικό ρίσκο και δυστυχώς είναι δυσνόητο πίσω από την υπαλληλική θαλπωρή.
LL_NEO Φεβρουάριος 27, 2014 #16080 Φεβρουάριος 27, 2014 Όταν έρθει, στείλε μου πμ να σου δώσω διεύθυνση που στέλνω και τα δικά μου τιμολόγια από πελάτες που μπατιρίσανε. Ονομάζετε οικονομικό ρίσκο και δυστυχώς είναι δυσνόητο πίσω από την υπαλληλική θαλπωρή.Το χετε καταλάβει οτι όταν δεν έχετε απάντηση σε αντίλογο κάνετε σα γκόμενες με περίοδο έτσι;Όσον αφορά το οικονομικό ρίσκο αναρωτιέμαι: στην Κύπρο μόνο οι τραπεζίτες τελικα το επομιστηκαν; Διότι για όσους δεν το κατάλαβαν όταν λέμε εκκαθάριση τραπεζών στην ΕΕ, η Ευρώπη έχει πει οτι αυτό το μοντέλο θα ακολουθηθεί. edit:Αχ αυτός ο Σταθάκης. Όσο και να θέλει να κρατηθεί στο τέλος τα πετάει:Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χώρας που της επιτρέπουν να το παίξει σκληρό καρύδι και να κάνει μονομερείς ενέργειες όσον αφορά τις Μνημονιακές υποχρεώσεις:Α) Πρωτογενές πλεόνασμα (αυτό βρε που ειναι πλασματικό, μαύρο κουτί και βουτηγμένο στο αίμα) και άρα δε χρειάζεται χρήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της (πλην χρέους)Β) Οι τράπεζες μας λόγω της ανακεφαλαιοποιησης (της εγκληματικής ντε το λέγε και ο Βαρουφακης σήμερα) δεν παίρνουν χρήματα μέσω του ΕΛΑ οποτε θεωρεί δύσκολο να παραβιάσει το θεσμικό της ρόλο η ΕΚΤ και να κλείσει την κάνουλα. Να σαι καλά ρε Σταθάκη.Sent from my iPhone using Tapatalk
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.