Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Διαψεύδει ο Κικίλιας ότι έβγαλε παράνομα χρήματα στο εξωτερικό: Για θέματα ηθικής δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου - NEWS247

Φυσικά το θέμα για τον παραπάνω - που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του - καθώς βέβαια και για τους άλλους δύο , είναι και ηθικό.

Εμείς οι υπόλοιποι να στηρίξουμε με τις καταθέσεις μας το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, αλλά αν γίνει καμιά στραβή βρε αδελφέ, να μην έχουμε πάρει τα μέτρα μας;

Και γω θα ήθελα όλοι οι βουλευτές να έχουν λογαριασμούς μόνο στην Ελλάδα, συμφωνώ ότι προκύπτει θέμα ηθικής τάξεως αλλά ένα ξεφύλλισμα στα Πόθεν έσχες των βουλευτών σχεδόν όλων των κομμάτων θα σε πείσει ότι το πως αντιλαμβάνομαι εγώ και συ την ηθική δεν ταυτίζεται με την άποψη των πατέρων του έθνους.

Link to comment
Share on other sites

Ένα εκατομμύριο επαγγελματοβιοτέχνες χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη

Ένα εκατομμύριο μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες είναι χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Yπενθυμίζεται ότι σχεδόν τα 2/3 των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ χρωστούν στο Ταμείο από οικονομική αδυναμία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σφραγίσουν τα βιβλιάρια ασθενείας ενώ οι κατά καιρούς ρυθμίσεις απλώς αναδεικνύουν την οξύτητα του προβλήματος, την παντελή αδυναμία των μικροεπαγγελματιών και εμπόρων να αντεπεξέλθουν.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ από την ΠΑΣΕΒΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στην Αθήνα πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 6 Φλεβάρη το πρωί οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί Αττικής και η Ομοσπονδία Ελαφρών Φορτηγών που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, απαιτώντας το πάγωμα των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, μείωση κατά 50% των οφειλών προς το Ταμείο και σφράγισμα των βιβλιαρίων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς το πρόβλημα με τους ανασφάλιστους λαμβάνει εκρηκτικά χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή του Ταμείου, ο οποίος επικαλέστηκε την επιχειρηματολογία της τρόικας για να κρατήσει αρνητική στάση στα αιτήματά τους. Πιο συγκεκριμένα τους απάντησε ότι η τρόικα θεωρεί ότι αν κάποιος που δηλώνει επιχειρηματίας δεν μπορεί να πληρώνει 900 ευρώ το μήνα ως ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, τότε αυτός δεν μπορεί να θεωρείται επιχειρηματίας.

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι, θυμάστε εσείς παλιότερα, σε δημοσκοπήσεις, να ρωτάνε "Θέλετε να γίνουν πρόωρες εκλογές" ? Και μάλιστα να εμφανίζουν τα αποτελέσματα σε σχέση με το κόμμα που θα ψήφιζαν ?

Σίγουρα το ρωτούσαν που και που, αλλά το θυμάστε εσείς συχνά?

Link to comment
Share on other sites

Πάντα ρωτάνε και πάντα ψάχνουν πως να εμπλουτίσουν το ερωτηματολόγιό τους. Δεν είναι ούτε παράξενο ούτε ύποπτο. Αν θέλουν να φτιάξουν τις δημοσκοπήσεις δεν έχουν παρά να αλλάξουν ελαφρώς τον τηλεφωνικό τους κατάλογο, αφαιρώντας νούμερα που καλούσαν στο παρελθόν και επέμεναν να ψηφίζουν ένα συγκεκριμένο κόμμα και αντικαθιστώντας τα με τυχαία νούμερα που ακόμα και ως τυχαία θα αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν.

Link to comment
Share on other sites

Καραϊσκάκης, Μακρυγιάννης, Βενιζέλος: Το γένος διολισθαίνει προς τον πίθηκο

dsc_1290.jpg?itok=bi3T8Mep

Γνωρίζετε την απεικόνιση της εξέλιξης των ειδών, με τους σκυφτούς πίθηκους που σιγά-σιγά σηκώνονται, για να καταλήξουν στον όρθιο Homo Sapiens; Ε λοιπόν, στο γραφείο του Βενιζέλου στην Βουλή απεικονίζεται σε παγκόσμια αποκλειστικότητα η αντίστροφη πορεία της εξελίξεως. Τρία πορτρέτα κοσμούν τον τοίχο του γραφείου , το πρώτο απεικονίζει τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, το δεύτερο τον Γιάννη Μακρυγιάννη και το τρίτο τον Βαγγέλη Βενιζέλο αυτοπροσώπως. Πλήρης αντιστροφή της θεωρίας του Δαρβίνου, το ανθρώπινο είδος, αντί να εξελίσσεται, ολισθαίνει αστραπηδόν προς τον Homo Erectus κι από εκεί ακόμα πιο πίσω, στον πατέρα όλων μας, τον Μεγάλο Πίθηκα.

Καραϊσκάκης, Μακρυγιάννης, Βενιζέλος, ο απόλυτος εξευτελισμός ενός μεγαλομανούς. Αν ζούσανε οι συγχωρεμένοι, θα του σούρνανε του Βαγγέλη τα εξ αμάξης, ειδικά ο Γιώργης που ήτανε αθυρόστομος, θα του παρέδιδε του ΕΓΩ δωρεάν μαθήματα ανατομίας. Οι αγωνιστές της ελευθερίας πλάι-πλάι με τον υπάλληλο των δανειστών, Κλεαρέτη- Δίπλα Μαλάμου και δίπλα σ' αυτό τ΄ όνομά μου, για να ομιλήσουμε ποιητικώς, μπας και μας καταλάβουνε και στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ.

Τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που αποκαλεί εαυτόν deputy prime minister, μην τολμώντας να γράψει στα ελληνικά «Αναπληρωτής Πρωθυπουργός»; Γνωρίζει ο συνταγματολόγος ότι ο θεσμός αυτός δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε καταφεύγει εις την αγγλικήν, για να μη γίνει ρεζίλι των σκυλιών. Σαν το παιδάκι που ζητάει το κινητό του μπαμπά κι αυτός του δίνει ένα ψεύτικο με λαμπάκια και τραγουδάκια, για να παίζει χωρίς κίνδυνο. Κάπως έτσι και ο Σαμαράς αφήνει τον μικρό Βαγγέλη να παίζει τον deputy, γιατί αλλιώς θα του κλαίγεται όλη μέρα: «εγώ πότε θα γίνω πλωθυπουλγός, πότε θα γίνω πλωθυπουλγός;». Πρωθυπουργός ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να γίνει ούτε στην Μονόπολη.

Link to comment
Share on other sites

Προσβλητικό για τον Μακρυγιάννη όπως διατυπώνεται, τιμητικό για τον Βενιζέλο μιας και απεικονίζεται ως το επόμενο στάδιο και όχι το 175ο επόμενο στάδιο της (αντι)εξέλιξης.

Υ.Γ. Δεν κάθισα να δω τι λέει ο Μπογιόπουλος στο παραπάνω βίντεο, αλλά κατά 99% συμφωνώ. Ο μόνος άνθρωπος που αν έφευγε από το κόμμα του και ξεκίναγε νέο θα είχε σχεδόν σίγουρη την είσοδο του στην Βουλή, όποτε και αν γίνονταν οι επόμενες εκλογές. Αν το είχε κάνει και το 2012, ειδικά τότε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που ο δικομματισμός προσωρινά δεν υφίστατο, μπορεί η αριστερά σήμερα να ήταν διχοτομημένη στα δύο με παρόμοια ποσοστά αλλά αθροιστικά ποιο πάνω από αυτά που λαμβάνει σήμερα.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ο Μπογιόπουλος δεν είναι πολιτικός, απλός δημοσιογράφος. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι κατά το 90% του χρόνου του μεταφέρει τις ιδέες και την πολιτική του ΚΚΕ. Απλά το κάνει με τρόπο που δε το κάνει άλλο μέλος τους, με εξαίρεση ίσως την Κανέλλη σε μερικές στιγμές της.

Link to comment
Share on other sites

αν θες να κάνεις μια συνοψις...στα σεντόνια χάνεται η ουσία..

Γενικά πάντως επειδή έκλεισε και το θέμα που είχα ανοίξει για το τι σας εκνευρίζει στον λάμπη και επειδή τελευταία είναι σε έξαρση το φαινόμενο και επειδή το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν, δεν μπορείτε (γενικώς αναφέρομαι) να είστε πιο συνοπτικοί;

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχεις να απαντήσεις σε 5-6 points τα οποία άπτονται τεχνικών θεμάτων αυτό ειναι δύσκολο. Αλλά θα προσπαθήσω.

Το ζουμί του μνημονίου έχει ως εξής: Αναλαμβάνει η Ελλάδα να κλείσει τα ελλείμματα της και οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις μας δανείζοντας μας τα απαραίτητα χρήματα και να καλύψουν τα δημοσιονομικά/χρηματοδοτικά μας ελλείμματα μέχρι να έρθουμε ίσα βάρκα ίσα νερά.

Άμεσα λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της δανειακης σύμβασης πανε για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Αυτό αν το σκεφτείς εντελώς μονοδιάστατα. Διότι χωρίς αυτά τα χρήματα αυτά η Ελλάδα θα ειχε προχωρήσει σε άτακτη χρεοκοπία και ναι σε αυτή την περίπτωση θα ειχε βρεθεί σε αδυναμία μισθών και συντάξεων.

Όσον αφορά τώρα το ανέκδοτο του ποσά λεφτά έχει πληρώσει αε χρεωλυσια η Ελλάδα, απλά Λολ. Αν εσύ έχεις μια πιστωτική με χρέος 500 ευρώ και κάθε μήνα τη χρεώνεις 500 ευρω(συν τόκους) για να πληρώσεις τα προηγούμενα 500 στο τέλος του έτους θα αναρωτιέσαι γιατί εξακολουθείς να χρωστάς 500 ενώ έχεις καταβάλει στην τράπεζα 500x12=6000?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

τα 300δις έγιναν 320 στην διάρκεια του μνημονίου και με βαθιά ύφεση, η ανεργία εφτασε 28% αν και ανακοίνωσαν πρωτογενές πλεόνασμα (το πόσο των 3,something δις δεν είναι επιβεβαιωμένο) όχι γιατί ήρθε η ανάπτυξη ή το success story αλλά επειδή ματώνει ο λαός ... και έχουν το θράσος να λενε ότι θα επιστρέψουν το 70% στον λαό αποκαθιστώντας τις αδικίες !! Που όλα τα μνημόνια είναι μια αδικία.

Και βγαίνουν οι αποφάσεις από το ΣτΕ για επιστροφές σε στρατιωτικούς /δικαστικούς κτλ θέλοντας να προλάβουν και να εξανεμήσουν ήδη αυτό το 70%. Τι αναδιανομή είναι αυτή;

Απ'την άλλη χαρίζουν 250 εκ το Μεγαρο ως "χρέος" για τον πολιτισμό και τα δάνεια των 2 μεγάλων κομμάτων δεν εξυπηρετούνται (αλήθεια πως το βλέπεις αυτό; )

Έγινε επεξεργασία από sstav
Link to comment
Share on other sites

Αν δεις παλαιότερες αναρτήσεις μου θα δεις οτι εχω πει πολλές φορές οτι το μείγμα πολιτικής που επιλέχθηκε ήταν λάθος και οτι ουσιαστικά δεσμευσε τις επόμενες κυβερνήσεις ("μπήκαμε στο χορό θα χορέψουμε"). Όσον αφορά το success story ναι ειδικά άμα διαβάζεις thelab σίγουρα δε θα το δεις ΠΟΥΘΕΝΑ. Διότι θα δεις άπειρες καταχωρήσεις για επιχειρήσεις που φεύγουν αλλά πχ για Microsoft και HP δε θα διαβάσεις τπτ. Και αναφέρω αυτές τις δυο επίτηδες λόγω του χώρου που δραστηριοποιούνται. Επίσης σημαντικοί δείκτες, οι οικοδομές, το λιανεμπόριο, η μεταποίηση ειναι σε ανοδική πλέον πορεία. Ειδικά στην μεταποίηση ο δείκτης PMI ειναι στο 51.2 (και για να το κάνω λιανα πάνω απο 50 ειναι ένδειξη οικονομίας σε ανάπτυξη). Τα spreads ειναι σε προ μνημονίου επίπεδα με περαιτέρω πτωτική τάση (και αν δεν πέσουν μην περιμένει κανεις να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι). Μη βγει κανεις και μου πει οτι ο κόσμος πεινάει μπλα μπλα μπλα τι μας λες για δείκτες. Προφανώς και ο κόσμος δεν περνάει καλά. Και προφανέστατα χρειάζεται χρόνος μέχρι η ανάκαμψη να γίνει αισθητή.

Για το Μέγαρο και το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως ειναι οτι αυτή τη στιγμή η ΝΔ παίρνει ένα απειροελάχιστο κομμάτι της κρατικής ενίσχυσης αφού το υπόλοιπο πηγαίνει απευθείας στην εξυπηρέτηση των δανείων της.

Γενικώς η γνώμη μου για τις κρατικές ενισχύσεις; Κόψτε τις αύριο το πρωί για όλους και ας κόψουν το λαιμό τους.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

On another side, άκουσα* ότι ο μέσος όρος των πραγματικών μισθών (με βάση το eurostat) στην ελλάδα αυξήθηκε κατά την περίοδο 2008-2013. Από την μία, αυτή η δήλωση ήρθε σε αντίκρουση με ό,τι πίστευα μέχρι τώρα. Από την άλλη, φοβάμαι να ψάξω και να παραθέσω τα στοιχεία γιατί ευκολάκι λέει κάποιος "μαγειρεμένα"

Επανέρχομαι σε τούτο. Οι πραγματικοί μισθοί (σε μέσο όρο) όντως αυξήθηκαν από 2008 μέχρι κάπου 2010. Μετά υπήρχε μια ραγδαία κάθοδος λόγω μνημονίου και μετά πάλι ανοδική πορεία. Επίσημα στοιχεία από eurostat - labour market. Δεν κράτησα links αφού λύθηκε η απορία μου.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κράτησα links αφού λύθηκε η απορία μου.

Βολικό. Εγώ δε βρήκα στοιχεία στη Eurostat για την Ελλάδα, εκτός από τους δείκτες ανεργίας οι οποίοι είναι αυξητικοί:

Unemployment statistics - Statistics Explained

Αν η Ελλάδα αυξάνει τους μισθούς, ενώ παράλληλα αυξάνει την ανεργία, θα είναι παγκόσμια εξαίρεση...

Link to comment
Share on other sites

Βολικό. Εγώ δε βρήκα στοιχεία στη Eurostat για την Ελλάδα, εκτός από τους δείκτες ανεργίας οι οποίοι είναι αυξητικοί:

Unemployment statistics - Statistics Explained

Αν η Ελλάδα αυξάνει τους μισθούς, ενώ παράλληλα αυξάνει την ανεργία, θα είναι παγκόσμια εξαίρεση...

Δεν πας μια βόλτα από την ουρουγουάη τώρα που το νομιμοποίησαν να πιεις όσο θέλεις?

Η απορία μου είχε να κάνει με το "χοντρό" wage cut που έφερε το μνημόνιο, κάτι το οποίο δεν θυμάμαι να ανέφερε. Δεν έβγαλε επίσημη αναλυτική περιγραφή για το τι έγινε στα έτη 2008 με 2013, απλά αναφορικά μίλησε για τον (μικρό μεν) ρυθμό ανάπτυξης των μισθών και το στήριξε με επίσημα στοιχεία.

Και ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που οι μισθοί αυξάνονται παράλληλα με την ανεργία. Δύο λόγοι, για παράδειγμα, είναι ο συνδικαλισμός και η αποθάρρυνση της αποδοτικότητας.

Link to comment
Share on other sites

Απ'την άλλη χαρίζουν 250 εκ το Μεγαρο ως "χρέος" για τον πολιτισμό και τα δάνεια των 2 μεγάλων κομμάτων δεν εξυπηρετούνται (αλήθεια πως το βλέπεις αυτό; )

Ενώ το τρίτο κόμμα κατάφερε να πουλήσει δημόσια περιουσία και να τσεπώσει τον παρά, για να καλύψει τις δικές του ανάγκες.

Φωνάζει ο λωποδύτης, να φοβηθεί ο κλέφτης...

Link to comment
Share on other sites

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Αδειάζει κυριολεκτικά την τρόικα και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει στις χώρες του νότου το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα στην έκθεσή του για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες του Μνημονίου διαπιστώνει ότι οι τρεις σημαντικτότερες συνέπειες της πολιτικής λιτότητας η σημαντική απώλεια των θέσεων εργασίας, η μαζική εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η αύξηση του πληθυσμού που ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.

Συγκεκριμένα, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η πολιτική της τρόικας οδήγησε στο κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων, η οποία το 2012 ξεπέρασε το 50% στην Ελλάδα, το 30% στην Πορτογαλία και το 26,5% στην Κύπρο. Επισημαίνει επίσης την «αλλοίωση» βασικών προτύπων εργασίας και τη σημαντική μείωση του κατώτατου μισθού, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, όπου συρρικνώθηκε κατά 22%. Η έκθεση υπογραμμίζει, επίσης, ότι στις χώρες του μνημονίου προέκυψαν νέες μορφές φτώχειας που πλήττουν τα μεσαία και λαϊκά στρώματα, πχ η αδυναμία μιας μερίδας του πληθυσμού να πληρώσει τις υποθήκες και τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά η συνταγή εξόδου που ακολουθεί η χώρα μας εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια καθ' υπόδειξη της τρόικας δεν οδηγεί πουθενά. Η έκθεση εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Χασάπης η τρόικα

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εισηγητής της έκθεσης και ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών Αλεχάνδρο Σέρκας έκανε λόγο για «κοινωνικό τσουνάμι» που προκάλεσε η πολιτική της τρόικας στις χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής.

«Η τρόικα έδρασε μάλλον ως χασάπης, παρά ως χειρουργός που γνωρίζει την ανατομία ενός σώματος», σχολίασε ο εισηγητής της έκθεσης Αλ. Σέρκας.

Η έκθεση καλεί επίσης τα κράτη- μέλη και την ΕΕ να θέσουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανάκαμψης για τις χώρες του μνημονίου και να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, καθώς και μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.