Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Δεν είναι δεδομένα κερδοσκοπία αυτό. Θα μπορούσε απλά κάποιος να έβαλε ένα στοίχημα και του έκατσε. Επένδυσε 1 δις, η αξία της επένδυσης διπλασιάστηκε, πούλησε τα μισά, εξασφάλισε το κεφάλαιό του και από την υπόλοιπη μισή επένδυση ότι βγει. Αν αύριο βγει ο Τσίπρας και πει με βροντερή φωνή "Δεν σας πληρώνω" τότε οι εν λόγω κερδοσκόποι θα έχουν κερδίσει "ΜΗΔΕΝ", αν υποθέσουμε ότι αυτό το "Δεν σας πληρώνω" είναι κάτι το δυνατό και όχι το κάτι το αδύνατο. Οπότε πως κάποιος είναι κερδοσκόπος όταν δεν έχει βγάλει κέρδος; Θα μου πεις δεν είναι βλάκες και θα ξέρουν από πριν τι θα βγει να πει ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας/Σαμαράς/Παπακωνστανίνου/Βενιζέλος/κ.τ.λ. οπότε θα φροντίσουν να πουλήσουν. Αυτό δεν τους κάνει κερδοσκόπους. Επιπλέον αυτά τα ομόλογα από κάποιους τα αγόρασαν, δεν τα πήραν δώρο. Αυτοί που τα πούλησαν στα 17 σεντς φοβούμενοι ότι η αξία τους θα μηδενιστεί, θα βαράγανε το κεφάλι τους μετά.

Οι ποιο πολλοί από αυτούς απλά παίζουν στοιχήματα. Ελάχιστοι επηρεάζουν πραγματικά τις εξελίξεις και βέβαια τους χρειάζεται πάντα μια κερκόπορτα να φωνάξει "ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ".

Έγινε επεξεργασία από yanni

Τι εννοείς να ξεκινήσουμε να ζούμε με δανεικά; Το κάνουμε εδώ και χρόνια. Ακόμα δεν είχαμε απελευθερωθεί και είχαμε πάρει δάνεια. Μέχρι και σήμερα αυτό κάνουμε. Εγώ λέω πρώτος απο όλους οτι αυτό πρέπει να μετριαστεί και τα δάνεια μας να μην αναλώνονται για μίζες και για μισθούς που δε μπορούμε να συντηρήσουμε. Ξέρεις πως γίνεται; Με περικοπές δαπανών και με νοικοκύρεμα του κράτους.

Σε παρακαλώ μην αλλοιώνεις την ιστορία. Δεν πήραμε δανεικά. Μας τα φορτώσανε με το ζόρι. Οικονομικός έλεγχος από παλιά για να υπάρχει πάντα αναβρασμός στο φιλέτο που ενώνει 3 ηπείρους.

Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει σημείο επαφής. Εσύ υποστηρίζεις τη λογική του "μαζί τα φάγαμε", "μαζί δανειστήκαμε".

Ε φτάνει πια με την κοροϊδία. Δε δέχομαι να βάζετε τον κόσμο που δε φταίει σε τίποτα στο ίδιο τσουβάλι ευθύνης και απολογίας με όλα τα λαμόγια και τους δοσίλογους που μας περιτριγυρίζουν.

Σε παρακαλώ λοιπόν αν θες να συνεχίσουμε οποιαδήποτε συζήτηση με σοβαρά επιχειρήματα να αφήσεις την τακτική των Σαμαράδων και των Πάγκαλων ρίχοντας ευθύνες και σκατό με το φτυάρι προς πάσα κατεύθυνση απλά γιατί έτσι βολεύει να στηρίξεις τα επιχειρήματά σου.

Οι υπεύθυνοι της κατάστασης είναι ξέχωρα από τον απλό κόσμο και δεν συγχέονται σαν έννοιες σε καμία απολύτως περίπτωση.

[MENTION=30461]Superior_Mind[/MENTION]

Οι χώρες δανείζονται όλη την ώρα. Το θέμα είναι αυτά τα δανεικά να τα μετατρέψεις σε επενδύσεις και αυτές οι επενδύσεις να σου αποφέρουν περισσότερα οφέλη σε βάθος χρόνου από όσο θα σε επιβαρύνει το επιτόκιο. Αν τα δανεικά αυτά γίνουν προσλήψεις, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, προεκλογικές αυξήσεις κ.τ.λ., καταλήγεις εδώ που είμαστε σήμερα. Αυτοί τα φάγανε και τα κοπρόσκυλά τους, αλλά και εμείς όταν πάμε στην κάλπη ψηφίζουμε πάντα τον "Λεφτά υπάρχουν". Ανέκαθεν. Αλλά και τώρα μην νομίζεις ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η τρόικα και το μνημόνιο είναι καλή δικαιολογία για αρκετούς να ψηφίσουν τις παροχές που υπόσχεται ο συριζα. Επισήμως θα πάνε να ψηφίσουν πολλοί όχι στο μνημόνιο, ανεπίσημα θα πάνε να ψηφίσουν αύξηση μισθού, προσλήψεις στο δημόσιο, επιδοτήσεις κ.τ.λ.

Τόση ηττοπάθεια πια; Πάει; Μας τερμάτισαν και ηθικά και ψυχολογικά και τα δέχεστε όλα αψήφιστα και ως κάτι το φυσιολογικό; Δε βράζει το αίμα κανενός σας;

[MENTION=188]yanni[/MENTION] άμα είσαι τόσο σίγουρος για τις ερχόμενες εκλογές να τις καταργήσουμε κι αυτές γιατί ξέρουμε από τώρα το αποτέλεσμα. Δε μπορώ άλλο για απόψε. Παραιτούμαι μέχρι νεωτέρας. Καλό βράδυ

Σε παρακαλώ μην αλλοιώνεις την ιστορία. Δεν πήραμε δανεικά. Μας τα φορτώσανε με το ζόρι. Οικονομικός έλεγχος από παλιά για να υπάρχει πάντα αναβρασμός στο φιλέτο που ενώνει 3 ηπείρους.

Λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει σημείο επαφής. Εσύ υποστηρίζεις τη λογική του "μαζί τα φάγαμε", "μαζί δανειστήκαμε".

Ε φτάνει πια με την κοροϊδία. Δε δέχομαι να βάζετε τον κόσμο που δε φταίει σε τίποτα στο ίδιο τσουβάλι ευθύνης και απολογίας με όλα τα λαμόγια και τους δοσίλογους που μας περιτριγυρίζουν.

Σε παρακαλώ λοιπόν αν θες να συνεχίσουμε οποιαδήποτε συζήτηση με σοβαρά επιχειρήματα να αφήσεις την τακτική των Σαμαράδων και των Πάγκαλων ρίχοντας ευθύνες και σκατό με το φτυάρι προς πάσα κατεύθυνση απλά γιατί έτσι βολεύει να στηρίξεις τα επιχειρήματά σου.

Οι υπεύθυνοι της κατάστασης είναι ξέχωρα από τον απλό κόσμο και δεν συγχέονται σαν έννοιες σε καμία απολύτως περίπτωση.

Δε θυμάμαι τον Γέωργιο Κάνιγκ να έχει στείλει την αγγλική αρμάδα και να μας απειλέι πως αν δεν δεχτούμε να πάρουμε τα λεφτά θα ισοπεδώσει το σύμπαν. Ευχαρίστως να την αφήσω όταν και εσύ αφήσεις τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Πόσο χρονών είσαι φίλε μου και τι δουλειά κάνεις άν επιτρέπεται; Αν είσαι μικρός τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου; Απλά για να σου δείξω πως είσαι και συ συνένοχος στο έγκλημα.

Τόση ηττοπάθεια πια; Πάει; Μας τερμάτισαν και ηθικά και ψυχολογικά και τα δέχεστε όλα αψήφιστα και ως κάτι το φυσιολογικό; Δε βράζει το αίμα κανενός σας;

[MENTION=188]yanni[/MENTION] άμα είσαι τόσο σίγουρος για τις ερχόμενες εκλογές να τις καταργήσουμε κι αυτές γιατί ξέρουμε από τώρα το αποτέλεσμα. Δε μπορώ άλλο για απόψε. Παραιτούμαι μέχρι νεωτέρας. Καλό βράδυ

Α! με συγχωρείς δεν το ήξερα. Την άλλη φορά θα σου βάλω like Θα σου πω ότι έχεις δίκιο και θα φωνάξω και

"Στα άρματα συγχωριανοί".

Εδώ συζητάμε σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες. Και επίσης, σε περίπτωση που επίσης δεν το κατάλαβες, οι επόμενες εκλογές είναι για να βγει νέα κυβέρνηση όχι για να βγει ΟΠΩΣ+ΔΗΠΟΤΕ νέα κυβέρνηση σύριζα. Και βέβαια αν δεν βγει κυβέρνηση συριζα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξαναβγεί κυβέρνηση Σαμαρά. Αλλά όταν λέω εγώ ότι δεν γλυτώσαμε από τον δικομματισμό είμαι μάλλον γραφικός.

Ξέρεις πως γίνεται; Με περικοπές δαπανών και με νοικοκύρεμα του κράτους.

γίνεται με ανάπτυξη και με το να ξεκολλήσει το μυαλό του έλληνα (που έχει κολλήσει εκεί από τους πολιτικούς) ότι "βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός"

Έγινε επεξεργασία από deninho

Πόσο χρονών είσαι φίλε μου και τι δουλειά κάνεις άν επιτρέπεται; Αν είσαι μικρός τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου; Απλά για να σου δείξω πως είσαι και συ συνένοχος στο έγκλημα.

35.

Ελεύθερος επαγγελματίας και εγώ και ο πατέρας μου.

Έχεις έτοιμη λίστα με ηλικιακά και επαγγελματικά κριτήρια για το που φέρει ευθύνες ο καθένας μας;

Πραγματικά δε ξέρω αν πρέπει να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα από απόγνωση.

Αν σε κάλυψαν οι απαντήσεις μου ξεκίνα να μου απαγγέλεις τις κατηγορίες και θα τις δεχθώ αδιαμαρτύρητα γιατί ως τεχνοκράτης οικονομολόγος που είσαι, κάτι παραπάνω κατεβάζει η κούτρα σου από μας τους φτωχούς και ταπεινούς που δεν είχαμε στο χωριό μας freddo.

όχι φίλτατε LL_NEO.

Το μέτωπό μου όπως και της οικογένειάς μου είναι καθαρό και δε θα σου επιτρέψω το παραμικρό άσχετα αν δε γνωριζόμαστε. Δε στο επιτρέπω ούτε καν έμμεσα μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου που είσαι ότι δηλώσεις.

Μέρος στο παιχνίδι σου δε θα πάρω.

35.

Έχεις έτοιμη λίστα με ηλικιακά και επαγγελματικά κριτήρια για το που φέρει ευθύνες ο καθένας μας;

Αν σε κάλυψαν οι απαντήσεις μου ξεκίνα να μου απαγγέλεις τις κατηγορίες και θα τις δεχθώ αδιαμαρτύρητα γιατί ως τεχνοκράτης οικονομολόγος που είσαι, κάτι παραπάνω κατεβάζει η κούτρα σου από μας τους φτωχούς και ταπεινούς που δεν είχαμε στο χωριό μας freddo.

όχι φίλτατε LL_NEO.

Το μέτωπό μου όπως και της οικογένειάς μου είναι καθαρό και δε θα σου επιτρέψω το παραμικρό άσχετα αν δε γνωριζόμαστε. Δε στο επιτρέπω ούτε καν έμμεσα μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου που είσαι ότι δηλώσεις.

Το σέβομαι. Οποτε θα σου ζητήσω την επόμενη φορά που θα μπεις πχ σε ένα ταξί να ρωτήσεις τον οδηγό αν έπεσε ο τζίρος του όταν μειώθηκαν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

[MENTION=4171]deninho[/MENTION] σε κάθε νορμαλ χώρα μέρος του νοικοκυρέματος ειναι και οι επενδύσεις. Αλλά στη χώρα που για χρόνια οι βάσεις για στρατιωτικούς και αστυνομικούς ήταν απο τις ψηλότερες μπορείς να καταλάβεις με τη νοοτροπία μπολιαζοταν ο κάθε Έλληνας απο μικρός.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Νοικοκύρεμα????? Για την ώρα έχουμε παιχνίδι με τα νούμερα και με τις παρωπίδες μόνιμα να κοιτάνε σε μια κάποια, οποιαδήποτε, όπως πάντα, εκλογική αναμέτρηση. Την χώρα ποιος την -beep-?

Η κυβέρνηση πασχίζει λοιπόν να δημιουργήσει πλεόνασμα έστω και εικονικά μην πληρώνοντας τα χρέη της στο εσωτερικό για να πέσουν τα spreads και να βγει στις αγορές πριν τις ευρωεκλογές και να πανηγυρίζει ότι βγήκαμε από το τούνελ. Η αντιπολίτευση από την άλλη φωνάζει ότι θα κυνηγήσει τους επενδυτές/κερδοσκόπους μόλις γίνει κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δημιουργήσει αβεβαιότητα στις αγορές.

Το ποιος θα κέρδιζε αυτό το στοίχημα εξαρτιόταν από τις δημοσκοπήσεις. Όσο αυτές βγάζανε οριακά μπροστά το σαμάρι, τα spreads πέφτανε. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδωσαν όμως προβάδισμα στον κουλ οπότε τα spreads ανέβηκαν.

Greece Govt Bond 10 Year Acting as Benchmark Chart - GGGB10YR - Bloomberg

Γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα σε αυτή τη χώρα όπου κοιτάμε όλοι απλά τις επόμενες εκλογές και τίποτα άλλο.

Ε φτάνει πια με την κοροϊδία.
Παραιτούμαι μέχρι νεωτέρας. Καλό βράδυ
35.

όχι φίλτατε LL_NEO.

Αποφάσισε. Εκτός αν μας κοροϊδεύεις

απο το να τρολάρω τα λινκ του Myralis

Που δείχνει και το πλήθος των επιχειρημάτων σου για το εν λόγω λινκ.

Άρα μου λες ότι αν η τακτική σας δεν αποδώσει και οι ξένοι δεν αποδεχτούν να διαγράψουν το Χ ποσό των χρωστούμενων τότε η επιστροφή στη δραχμή είναι μονόδρομος;

Νεοδημοκράτης είσαι, όπως και οι ΠΑΣΟΚοι, για μονόδρομους θα μιλάς μόνο.

Η επιστροφή στην δραχμή, αν γίνει, και γίνει από τον λαό, θα ειναι το σωστό πράγμα. Το στοίχημα είναι να μπορεί να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια, όχι να ζει σαν δούλος στην ίδια του την χώρα για να γράφει "ευρω" και όχι "δραχμή" το νόμισμα στο πορτοφόλι του.

[MENTION=1086]Hero[/MENTION] Ντάξυ, τώρα τον έβαλες στην θέση του...

[MENTION=1086]Hero[/MENTION] Ντάξυ, τώρα τον έβαλες στην θέση του...

Αφού αυτά τα "αποχωρώ" και λίγα λεπτά αργότερα ξανά απάντηση, είναι όλα τα λεφτά. Τουλάχιστον εγώ τα βρίσκω ανούσια και αστεία.

On another side, άκουσα* ότι ο μέσος όρος των πραγματικών μισθών (με βάση το eurostat) στην ελλάδα αυξήθηκε κατά την περίοδο 2008-2013. Από την μία, αυτή η δήλωση ήρθε σε αντίκρουση με ό,τι πίστευα μέχρι τώρα. Από την άλλη, φοβάμαι να ψάξω και να παραθέσω τα στοιχεία γιατί ευκολάκι λέει κάποιος "μαγειρεμένα"

* όχι από το καφενείο της γειτονιάς αλλά από καθηγητή οικονομικών. Εξού και η έκπληξή μου.

Έγινε επεξεργασία από Guest

Πες τον καθηγητή να ποστάρει στο thread με τα Ανέκδοτα. Θα πάρει πολλά Likes.

Φαίνεται άλλωστε αυτό που λέει με την κίνηση της ευρύτερης αγοράς.

Πρέπει να κάτσω και να κοιτάξω τα δεδομένα του eurostat. Μόνο έτσι θα είμαι σε θέση να πάρω θέση.

Δε θυμάμαι τον Γέωργιο Κάνιγκ να έχει στείλει την αγγλική αρμάδα και να μας απειλέι πως αν δεν δεχτούμε να πάρουμε τα λεφτά θα ισοπεδώσει το σύμπαν. Ευχαρίστως να την αφήσω όταν και εσύ αφήσεις τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Πόσο χρονών είσαι φίλε μου και τι δουλειά κάνεις άν επιτρέπεται; Αν είσαι μικρός τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου; Απλά για να σου δείξω πως είσαι και συ συνένοχος στο έγκλημα.

Μην μας αναγκάζεις να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.

Κανένας από εμάς δεν συμφώνησε να διαλύσουμε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να πάρουμε τα ακριβά υποβρύχια που γέρνανε. Παρεμπιπτόντως αφού γίναμε εμείς χρηματοδότες και beta tester οι τούρκοι αγόρασαν φτηνότερα το δοκιμασμένο!

Κανένας δεν συμφώνησε να δανεισθούμε από 7 γερμανικές τράπεζες (που γνώριζαν ότι δεν ήμασταν εις θέση να αποπληρώσουμε) για να αγοράσουμε τα τανκς που πουλάγανε.

Γερμανοί και Έλληνες που κονομήσανε τα έκαναν αυτά,

Από συμπαθών τον Πλεβρη να καταλήξεις να μας γράφεις κόπιες του μαζί τα φάγαμε Πάγκαλου δεν το περίμενα!

Αφού αυτά τα "αποχωρώ" και λίγα λεπτά αργότερα ξανά απάντηση, είναι όλα τα λεφτά. Τουλάχιστον εγώ τα βρίσκω ανούσια και αστεία.

On another side, άκουσα* ότι ο μέσος όρος των πραγματικών μισθών (με βάση το eurostat) στην ελλάδα αυξήθηκε κατά την περίοδο 2008-2013. Από την μία, αυτή η δήλωση ήρθε σε αντίκρουση με ό,τι πίστευα μέχρι τώρα. Από την άλλη, φοβάμαι να ψάξω και να παραθέσω τα στοιχεία γιατί ευκολάκι λέει κάποιος "μαγειρεμένα"

* όχι από το καφενείο της γειτονιάς αλλά από καθηγητή οικονομικών. Εξού και η έκπληξή μου.

Δικαίωμα του να γράφει ότι θέλει, και να φεύγει και να ξαναγυρναει όποτε θέλει. Εδώ παρόμοιες δηλώσεις κάνουν οι πολιτικοί τόσα χρόνια, αυτό σε πείραξε. Το δικό σου ποστ και αν ήταν εντελώς ανούσιο...

Σε παρακαλώ δώσε τα στοιχεία να τα δούμε και εμείς.

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Δικαίωμα του να γράφει ότι θέλει, και να φεύγει και να ξαναγυρναει όποτε θέλει.

Αν και με τέτοια τακτική κάποιος καταλήγει αναξιόπιστος, σύμφωνοι.

Δικαίωμα μου, επίσης, να ασκώ κριτική σε ότι δεν θεωρώ ορθό. Διαφωνείς?

Εδώ παρόμοιες δηλώσεις κάνουν οι πολιτικοί τόσα χρόνια, αυτό σε πείραξε. Το δικό σου ποστ και αν ήταν εντελώς ανούσιο...

Γιατί μου φαίνεται ότι απαντάς σαν να είσαι πατέρας του? 35 χρονών (είπε ότι) είναι ο άνθρωπος.

Σε παρακαλώ δώσε τα στοιχεία να τα δούμε και εμείς.

Η επίσημη πηγή είναι του eurostat. Από εκεί βασίστηκε για να κάνει μια τέτοια δήλωση.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.