Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Καλά. Όταν θα σου φάνε ΕΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον κόπο σου, να τους πάς σοκολατάκια και λουλούδια, και να βάλεις πλερέζες για τους μεγάλους. Στο κάτω κάτω, εσύ μπορεί να είσαι και χομπίστας. Επέτρεψε όμως στον άλλον να κόβεται για τον δικό του κόπο.

Βγαζεις κατι ωραια συμπερασματα ομως για τον υπολοιπο κοσμο... Μουρλια...

ΕΣΥ εκατσες σε μια δουλεια που δεν σου κολλησαν ενσημα... ΕΣΥ το ανεχτηκες... ΕΓΩ σου φταιω και πρεπει να στελνω λουλουδια και αλλα "κλασσικα εικονογραφημενα"...

Θα σε απογοητευσω σουπερ Ελληνα μου (οχι ΕλληνΑΡΑ), αλλα μεχρι στιγμης ειτε απο χομπυ, ειτε απο βλακεια σε ολες τις δουλειες που εχω κανει μεχρι τωρα εχω πληρωσει και τα ΙΚΑ/ΤΕΒΕ whatever. Μεχρι στιγμης δεν εχω κρυψει τιποτα απο τις εφοριες κλπ κλπ

Για ανταμοιβη σε αυτο... επειδη το αφεντικο σου και μερικες αλλες χιλιαδες αφεντικα δεν κολλανε ενσημα (και εσεις τα ανεχεστε και καθεστε στα αυγα σας) και επειδη ο Παπ κουρεψε τα ΙΚΑ μας και τα ΟΑΕΕ μας, στο μισο, θελει ο μπουμπουκος aka "απο τους καλυτερους πολιτικους της ΝΔ" κατα LL να μου βαλει 25 ευρω εισοδο και 1ε ανα συνταγογραφηση κι εγω δεν ξερω τι και να μου πειτε οτι "δεν θα παρω συνταξη γιατι τα φαγαμε ολοι μαζι".

Σαλτατε ολοι και απαυτωθειτε γιατι δεν σας εχω φαει τιποτα. Βρειτε τα απο αλλους.

Δεν με εχεις δει ποτε να καθομαι να υποτιμαω εσενα και κανεναν αλλον σαν εργαζομενο... αλλα εγω βαφτιζομαι χομπιστας οταν και εσυ εχεις λερωμενη τη φωλια σου και συμφωνα με την δικη σου λογικη θα επρεπε να δωσεις εσυ το καλο παραδειγμα.

ΕΣΥ εκατσες σε μια δουλεια που δεν σου κολλησαν ενσημα... ΕΣΥ το ανεχτηκες... ΕΓΩ σου φταιω και πρεπει να στελνω λουλουδια και αλλα "κλασσικα εικονογραφημενα"...

Θα σε απογοητευσω σουπερ Ελληνα μου (οχι ΕλληνΑΡΑ), αλλα μεχρι στιγμης ειτε απο χομπυ, ειτε απο βλακεια σε ολες τις δουλειες που εχω κανει μεχρι τωρα εχω πληρωσει και τα ΙΚΑ/ΤΕΒΕ whatever. Μεχρι στιγμης δεν εχω κρυψει τιποτα απο τις εφοριες κλπ κλπ

Για ανταμοιβη σε αυτο... επειδη το αφεντικο σου και μερικες αλλες χιλιαδες αφεντικα δεν κολλανε ενσημα (και εσεις τα ανεχεστε και καθεστε στα αυγα σας) και επειδη ο Παπ κουρεψε τα ΙΚΑ μας και τα ΟΑΕΕ μας, στο μισο, θελει ο μπουμπουκος aka "απο τους καλυτερους πολιτικους της ΝΔ" κατα LL να μου βαλει 25 ευρω εισοδο και 1ε ανα συνταγογραφηση κι εγω δεν ξερω τι και να μου πειτε οτι "δεν θα παρω συνταξη γιατι τα φαγαμε ολοι μαζι".

Σαλτατε ολοι και απαυτωθειτε γιατι δεν σας εχω φαει τιποτα. Βρειτε τα απο αλλους.

Δεν με εχεις δει ποτε να καθομαι να υποτιμαω εσενα και κανεναν αλλον σαν εργαζομενο... αλλα εγω βαφτιζομαι χομπιστας οταν και εσυ εχεις λερωμενη τη φωλια σου και συμφωνα με την δικη σου λογικη θα επρεπε να δωσεις εσυ το καλο παραδειγμα.

Παχιά λόγια.... με μια δόση απρέπειας. Το νέο κοκτέιλ.

Φυσικά σε καταλαβαίνω. Είναι οι κουβέντες κάποιου ο οποίος αγνοεί, πως το να καταγγείλεις εργοδότη στην επαρχία, ισοδυναμεί με ΜΟΝΙΜΟ αποκλεισμό απο την αγορά εργασίας, γιατί κάτι ΚΟΜΜΑΤΟΚΟΠΡΟΙ που σκίζονται και καλά για το δίκιο του εργάτη, τα έχουν κάνει πλακάκια με τους επόπτες εργασίας, και τους εργοδότες, και τελικά, αντί να βρείς το δίκιο σου, το χάνεις.

Να ρωτήσσω και κάτι: Την ίδια ευχή δίνεις και σε όλους όσους σήμερα ανα την επικράτεια εργάζονται αναγκαστικά μαύροι και ελαστικοί , γιατί δεν μπορούν να πεινάσουν σαν σωστοί επαναστάτες ??

Και στην τελική γιατί παραπονιέσαι ?? μπράβο σου και ζήτω σου που πληρώνεις τα πάντα. Εσύ όμως δεν είσαι αυτός που λίγα ποστ πιο πίσω, έδινες συγχωροχάρτι στους μικρούς που, και καλά, ''δεν μπορούν'' να πληρώσουν το ΙΚΑ ??? Τωρα τι θές? ζητάς και τα ρέστα απο τον ληστευθέντα, γιατί τον λήστεψαν αυτοί που εσύ δικαιολογείς ?? Ημαρτον !

Αν με ρωτας εμενα προσωπικα, εχω εκφραστει επαρκως για ολο το πολιτικο συστημα. Εχω πει και τι και με ποιο σκεπτικο ψηφιζω.

Links υπάρχουν για να ξαναδιαβάσουμε τη θέση σου ή πρέπει να παρατήσουμε δουλειές/παρέες/σχέση για να ψάχνουμε στο forum?

Σόλωνα απο περιέργεια παλικάρι μου. Έχεις φωνάξει ποτέ υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, γιατρό και γενικώς οποιοδήποτε επαγγελματία και τον πλήρωσες μαύρα (κοινώς χωρίς απόδειξη). Αν η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι "ναι" τότε έλα και συ εδώ μαζί μας στον πάγκο με τους αμαρτωλούς.

Λεπτα λογια με δοση "δεν νιωθεις τιποτα απο αυτα που λεει ο αλλος"

Ναι εγω ειμαι αυτος που 393 σελιδες τωρα δεν εχω κατηγορησει τους "μικρους" που κλεβουνε 1 δις απο τα ταμεια οταν ο αλλος ακυρωνει 7 δις απο τα ιδια ταμεια. Ξερω αριθμητικη!

Εγω ειμαι επισης αυτος που ετσι κι αλλιως ειμαι χομπιστας οποτε δεν νιωθω τι σημαινει να εργαζεσαι μαυρα και ανασφαλιστα.

Ομως δεν ειμαι αυτος που 393 σελιδες λεει οτι η Ελλαδαρα μας δεν πηγαινει σωστα, και οτι μαζι τα φαγαμε και πρωτα φταιει ο μικρος και αν πρωτα ολοι εμεις αλλαξουμε θα αλλαξει ο τοπος και μετα να καθομαι να μου τα τρωει ο εργοδοτης μου γιατι "ετσι ειναι η ζωη εδω στην επαρχια".

Αλλος λεει τα μεγαλα λογια δυστυχως.

Ποτε δεν κατηγορησα τον μικρο.

Εσυ εισαι εκεινος που δειχνεις πρωτος το δαχτυλο στον καθενα και οταν ο αλλος σου πει κατι του λες οτι "αγνοει" και στην τελικη μπορει να ειναι και "χομπιστας".

Αν εχεις μαθει αναγνωση διαβασε ποιο ηταν το παραπονο μου για τα ασφαλιστικα ταμεια και δες αν εχει να κανει με μικρους ή με μεγαλους..

Και αν κι εσυ εχεις μαθει αριθμητικη πες μου γιατι σαν ασφαλισμενο με ποναει πιο πολυ το οτι μου εφαγαν 7.2 δις αντι για 1.2.

Ουτε καν σε σενα δεν αναφερθηκα και πιαστηκες να με πεις χομπιστα. Μπραβο για το ηθος σου.

Οταν δουλεψω καποια μερα σε κανονικη δουλεια και σταματησω να κανω "το κεφι μου" θελω να μαθω κι εγω τετοια κοκτεηλ.

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] Ρε μπουμπουκο-fan δεν ειπα οτι δεν ανηκω στον παγκο με τους αμαρτωλους. Αλλα δεν θα ανεχομαι και τον καθενα να με λεει χομπιστα επειδη ετσι τον συμφερει στην κουβεντα. Στο συγκεκριμενο ζητημα δε που αναφερεις, (για τους 3 αυτους, οχι...) αλλα γενικα στην καθημερινοτητα, ειδικα μετα απο αυτα που παρατηρω και γυρω μου, παιζει να μην ζηταω και επιτηδες αποδειξεις. Και ολο το ποσο και το 23% στον τυπα για να πιει μπυρα στην υγεια μου γιατι "καλυτερα αυτος, παρα ο Αδωνις" :p

Έγινε επεξεργασία από SLN

Λεπτα λογια με δοση "δεν νιωθεις τιποτα απο αυτα που λεει ο αλλος"

Ναι εγω ειμαι αυτος που 393 σελιδες τωρα δεν εχω κατηγορησει τους "μικρους" που κλεβουνε 1 δις απο τα ταμεια οταν ο αλλος ακυρωνει 7 δις απο τα ιδια ταμεια. Ξερω αριθμητικη!

Εγω ειμαι επισης αυτος που ετσι κι αλλιως ειμαι χομπιστας οποτε δεν νιωθω τι σημαινει να εργαζεσαι μαυρα και ανασφαλιστα.

Ομως δεν ειμαι αυτος που 393 σελιδες λεει οτι η Ελλαδαρα μας δεν πηγαινει σωστα, και οτι μαζι τα φαγαμε και πρωτα φταιει ο μικρος και αν πρωτα ολοι εμεις αλλαξουμε θα αλλαξει ο τοπος και μετα να καθομαι να μου τα τρωει ο εργοδοτης μου γιατι "ετσι ειναι η ζωη εδω στην επαρχια".

Αλλος λεει τα μεγαλα λογια δυστυχως.

Ποτε δεν κατηγορησα τον μικρο.

Εσυ εισαι εκεινος που δειχνεις πρωτος το δαχτυλο στον καθενα και οταν ο αλλος σου πει κατι του λες οτι "αγνοει" και στην τελικη μπορει να ειναι και "χομπιστας".

Αν εχεις μαθει αναγνωση διαβασε ποιο ηταν το παραπονο μου για τα ασφαλιστικα ταμεια και δες αν εχει να κανει με μικρους ή με μεγαλους..

Και αν κι εσυ εχεις μαθει αριθμητικη πες μου γιατι σαν ασφαλισμενο με ποναει πιο πολυ το οτι μου εφαγαν 7.2 δις αντι για 1.2.

Ουτε καν σε σενα δεν αναφερθηκα και πιαστηκες να με πεις χομπιστα. Μπραβο για το ηθος σου.

Οταν δουλεψω καποια μερα σε κανονικη δουλεια και σταματησω να κανω "το κεφι μου" θελω να μαθω κι εγω τετοια κοκτεηλ.

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION] Ρε μπουμπουκο-fan δεν ειπα οτι δεν ανηκω στον παγκο με τους αμαρτωλους. Αλλα δεν θα ανεχομαι και τον καθενα να με λεει χομπιστα επειδη ετσι τον συμφερει στην κουβεντα. Στο συγκεκριμενο ζητημα δε που αναφερεις, (για τους 3 αυτους, οχι...) αλλα γενικα στην καθημερινοτητα, ειδικα μετα απο αυτα που παρατηρω και γυρω μου, παιζει να μην ζηταω και επιτηδες αποδειξεις. Και ολο το ποσο και το 23% στον τυπα για να πιει μπυρα στην υγεια μου γιατι "καλυτερα αυτος, παρα ο Αδωνις" :p

Πριν λοιπόν ακολουθήσω την ευχή σου και ''σαλτέψω'', έχω να σου πώ πως ο μικρός, που δεν κατηγορείς ΕΚΛΕΨΕ ΕΜΕΝΑ. Και απο τη στιγμή που μου τον δικαιολογείς είσαι συνένοχος.

''Δεν έχει'', ''Δεν μπορεί' ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ !!

''Πόνεσες'' για τα 7,2 δίς, αλλά πέρα βρέχει για το 1,2 ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ !!

Κλέβαν οι μικροί επειδή έκλεβαν οι μεγάλοι, οι οποίοι έκλεβαν επειδή έβλεπαν τους μικρούς να κλέβουν. Ο κλέψας του κλέψαντα ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταραίοι !! και εσύ στη μέση, να μας ορίζεις απο ποίο ποσό και πάνω είναι politically incorrect...

Τι να πώ.... Μας λές δηλαδής πως αν για αυτά τα 7,2 δις σου χώσουν φόρο π.χ. 100 ευρά για να καλύψεις το έλλειμα, είναι έγκλημα και όνειδος. Αν όμως σε αυτά τα 100 του φόρου προσθέσουμε άλλα 20 (αναλογικά για το 1,2 δις των ''κακομοιρούληδων''), δεν τρέχει τίποτας, είμαστε λάρτζ.

Α! και τα ''δεν αναφέρθηκα σε εσένα'' άστα για άλλη μέρα. Μια χαρά απάντηση έδωσες στην αρχική μου είδηση. Απλά σε πόνεσε το μέγεθος της κλεψιάς των ''κακομοίρηδων''.

Πριν λοιπόν ακολουθήσω την ευχή σου και ''σαλτέψω'', έχω να σου πώ πως ο μικρός, που δεν κατηγορείς ΕΚΛΕΨΕ ΕΜΕΝΑ. Και απο τη στιγμή που μου τον δικαιολογείς είσαι συνένοχος.

Κλέβαν οι μικροί επειδή έκλεβαν οι μεγάλοι, οι οποίοι έκλεβαν επειδή έβλεπαν τους μικρούς να κλέβουν. Ο κλέψας του κλέψαντα ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταραίοι !! και εσύ στη μέση, να μας ορίζεις απο ποίο ποσό και πάνω είναι politically incorrect...

Τι να πώ.... Μας λές δηλαδής πως αν για αυτά τα 7,2 δις σου χώσουν φόρο π.χ. 100 ευρά για να καλύψεις το έλλειμα, είναι έγκλημα και όνειδος. Αν όμως σε αυτά τα 100 του φόρου προσθέσουμε άλλα 20 (αναλογικά για το 1,2 δις των ''κακομοιρούληδων''), δεν τρέχει τίποτας, είμαστε λάρτζ.

Α! και τα ''δεν αναφέρθηκα σε εσένα'' άστα για άλλη μέρα. Μια χαρά απάντηση έδωσες στην αρχική μου είδηση. Απλά σε πόνεσε το μέγεθος της κλεψιάς των ''κακομοίρηδων''.

Οκ κομπλε... Επιστρεφω στο GTA 5 :T:

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Σου λέω ότι δεν τις θεωρώ αξιόπιστες, αλλά ότι απλά δείχνουν μια γενική κατευθυνση, μου λες ότι της θεωρώ αξιόπιστες επειδη μας βγάζουν πρώτους.. Απορώ μερικές φορές αν καταλαβαίνεις τι γράφω..

Το δεδομένο είναι ότι οι πολιτικοί κάνουν ρουσφέτια επειδή κάποιοι τους τα ζητάνε. Αν δεν υπήρχε το αίτημα δε θα υπήρχε και η εξυπηρέτηση. Εκτός και αν πιστεύεις ότι έβγαιναν οι ΠΑΣΟΚΟβουλευτές τη δεκαετία του 80 στο δρόμο και διόριζαν με το ζόρι. Τότε πάσο. Δεν ξέρω λοιπόν πόσο εύκολο είναι να στερήσεις απο έναν ψηφοφόρο αυτή την πρακτική όταν έχει μεγαλώσει με αυτή την πρακτική. Τωρα κατα πόσο αλλάζει ένα κόμμα όταν διογκωθεί όπως το δικό σας και επειδή ο μόνος τρόπος για να το παρατηρήσουμε θα είναι όταν το δούμε στην πράξη εύχομαι ολόψυχα να βγω ψεύτης.

Συμφωνούμε απόλυτα, απλά, δεν σε βλέπω να λες ξεκάθαρα "Ε ναι, ψήφισα ένα κόμμα που ήξερα από πριν ότι έκανε ρουσφέτια" , έτσι να ξέρουμε τι και πως δηλαδή..

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε ένα δίλλημα αν πάρει την κυβέρνηση, να χάσει τους ρουσφετολάγνους ψηφοφόρους του ή να χάσει τους ρουσφετομάχους ψηφοφόρους του. Πυθία δεν είμαι σαν άλλους εδώ μέσα, αλλά θέλω να πιστευω ότι θα επιλέξει το πρώτο.

1. Τουλάχιστον το μενού έχει διαγραφή χρέους και όχι PSI να μαμάμε τα ταμεία...

2. E ναι, ότι φθηνό εισάγεται από την Ινδία, είναι και καλό, και ποιος νοιάστηκε για τους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους στην τελική?

3. Είστε συγκυβέρνηση, μια χαρά τα έχετε βρει και σέρνετε τον χοντρό από το στομάχι.. Υπόψιν, ο Σαμαράς είχε δηλώσει ότι δεν πρόκεται να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.. Έχει μπέσα ο ατιμούλης..

4. Αδήλωτο δεν ήταν αλλά μην κοιτάμε ποτέ τα ψιλά γράμματα όταν μας συμφέρει, ε? Δεν καταδίκασα κανέναν, απλά ανέφερα αυτό που διάβασα σήμερα στις ειδήσεις, εσύ λες για όλους "γ@μηστέ τους" και πας και τους ψηφίζεις.. ντάξυ, αυτό ναι δεν το κατανοώ..

Οριακά αστείο. Κατηγορείς τον SLN ότι καλύπτει και δικαιολογεί τους μικροεργοδοτες ενώ εσύ δε μπορούσες να σταθείς μόνος σου εναντίον του, κι όταν βγαίνει η αριστερά και μιλάει για την ανάγκη ύπαρξης σωματείων εργαζομένων ακριβώς για αυτούς τους λόγους βγαίνετε και λέτε ότι ο συνδικαλισμός σκότωσε τη χώρα. Μιλάμε δε πιάνεστε πουθενά.

Έγινε επεξεργασία από DJD

Ωπ να και ο Μητρόπουλος. Τελικά υπάρχει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει 7ψήφιο νούμερο στην τράπεζα; Εντάξει θα τα αξίζει ο άνθρωπος τα λεφτά που παίρνει, για να τα παίρνει. Τώρα αν πήγαν να ρίξουν τους συνεργάτες τους, αν κατάλαβα καλά από αυτά που ο ίδιος γράφει, αλλά την φάγανε στα δικαστήρια ή αν επαναλαμβάνει συνεχώς τα περί παραγραφής για την υπόθεση του 1999 που εμένα τουλάχιστον μου δείχνει ότι κάτι πονηρό παίχτηκε τότε, ΑΛΛΑ παραγραμμένο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ(όταν μας βολεύει ανακαλύπτουμε την ισότητα με τον μέσο Έλληνα πολίτη), είναι ψιλά γράμματα. Το ήθος του δεν αμφισβητείται και το γεγονός ότι πριν 30 χρόνια ήταν στο ΠΑΣΟΚ είναι απλά τυχαίο. Άλλωστε πήγε κόντρα σε ολόκληρο Ανδρέα.

Όι "αποδειξάκηδες" βέβαια είναι υπάλληλοι που δεν ανοίγουν ένα μαγαζάκι να μας δήξουν πόσο μάγκες είναι! Θα μου πεις εδώ εμφανίζονται λάβροι αυτοί που σπουδάζουν και δεν έχουν ακόμα σταυρώσει μεροκάματο!!

Οριακά αστείο. Κατηγορείς τον SLN ότι καλύπτει και δικαιολογεί τους μικροεργοδοτες ενώ εσύ δε μπορούσες να σταθείς μόνος σου εναντίον του, κι όταν βγαίνει η αριστερά και μιλάει για την ανάγκη ύπαρξης σωματείων εργαζομένων ακριβώς για αυτούς τους λόγους βγαίνετε και λέτε ότι ο συνδικαλισμός σκότωσε τη χώρα. Μιλάμε δε πιάνεστε πουθενά.

Καλημερούδια

Αμ το αστείο δεν είναι αυτό.

Το πραγματικά αστείο είναι ότι κομματικές παρατάξεις έχουν καταφέρει να θεωρείται αυτονόητο, πως για να μπορεί να διεκδικεί ένας εργαζόμενος το δίκιο του, πρέπει σώνει και καλά, να γίνεται ΜΟΝΟ υπο την υψηλή προστασία των κομμάτων. Μέσω αυτού του μηχανισμού στήνονται και θεριεύουν οι κομματικοί στρατοί, και φυσικά, αναδυκνειονται τα επόμενα στελέχη-μαντρόσκυλα, που θα συνεχίσουν να φυλάνε το κοπάδι τους πουλώντας ''εργατική προστασία''.

Τι δουλειά έχουν τα κόμματα με τον κόσμο που ψάχνει το δίκιο του ????

Και τελικώς: Επιθυμώ να βρίσκω το δίκιο μου, στους αντίστοιχους μηχανισμούς που διαθέτει το κράτος, χωρίς να κουνάω σημαίες ή να παπαγαλίζω συνθήματα ΚΑΝΕΝΟΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑ !!!

Τόσο περίεργο είναι ??

Όι "αποδειξάκηδες" βέβαια είναι υπάλληλοι που δεν ανοίγουν ένα μαγαζάκι να μας δήξουν πόσο μάγκες είναι! Θα μου πεις εδώ εμφανίζονται λάβροι αυτοί που σπουδάζουν και δεν έχουν ακόμα σταυρώσει μεροκάματο!!

Έχεις μαγαζί; Ποιο είναι οι "αποδειξάκηδες"?

Αυτοί που θεωρούν ότι για την κατάντια της Ελλάδος φταίνε όσοι δεν κόβουν αποδείξεις

Φταίνε και αυτοί. Δεν αποτελούν το πρόβλημα, είναι μέρος όμως του προβλήματος. Είναι επιπλέον ένα από τα βέλη στην φαρέτρα της οποιαδήποτε κυβέρνησης να μιλάει για φοροδιαφυγές και να επιβάλει μέτρα όπως η συλλογή αποδείξεων, η αύξηση του ΦΠΑ κ.τ.λ. Είναι ένα από τα βέλη στην φαρέτρα της οποιασδήποτε κυβέρνησης να δικαιολογεί αδικαιολόγητα μέτρα, που ευνοούν τις μεγάλες επιχειρήσεις και σφάζουν τις μικρές. Όσο μια κυβέρνηση, υπηρέτης έστω των μεγάλων συμφερόντων, έχει δικαίωμα στα μάτια του κόσμου να δικαιολογείται να μιλάει για φοροδιαφυγή και για επαγγελματίες που δηλώνουν λιγότερα από όσα κερδίζουν, θα μπορεί να επιβάλει ότι της καπνίσει ή μάλλον ότι της ζητήσουν(με το αζημίωτο).

Δεν μπορούμε να δικαιολογούμε λοιπόν την μη έκδοση αποδείξεων. Δεν μπορούμε να δικαιολογούμε τον ελεύθερο επαγγελματία που φοροδιαφεύγει και να αποκαλούμε "αποδειξάκια" τον μισθωτό και τον συνταξιούχο που φορολογείται μέχρι τελευταίας δεκάρας. Πόσο μάλλον όταν έρχεται η κυβέρνηση και τον βαφτίζει εφοριακό. Απαιτεί από αυτόν να συλλέξει αποδείξεις ειδάλλως θα τιμωρηθεί με επιπλέον φορολογία.

Αυτός λοιπόν που άνοιξε μαγαζί είναι κάποιος που έκανε μια επένδυση για το μέλλον του, έκανε μια επιλογή. Θεώρησε ότι μπορεί να πάρει το ρίσκο και να πετύχει και βέβαια αν πετύχει τα οφέλη θα είναι πολύ μεγαλύτερα από 3 και 60 και έναν προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι του να τον διατάζει μια ζωή. Το ότι άνοιξε ένα μαγαζί δεν σημαίνει ότι όποιος μπαίνει μέσα έχει υποχρέωση να τον βοηθήσει να το διατηρήσει με το να μην ζητάει απόδειξη ή με το να αποδέχεται οποιαδήποτε τιμή βλέπει στο ράφι.

Πάντως διαφωνώ γενικά σε αυτό που έγραψες πριν. Μάγκας δεν είναι αυτός που άνοιξε μαγαζί και μέχρι το 2009 πούλαγε το Χ προϊόν με 300% καπέλο επειδή ο κόσμος τσίμπαγε με ένα χαμόγελο. Ούτε "αποδειξάκιας" είναι ο συνταξιούχος που τον σφάζει η εφορία και έχει την απαίτηση να μην είναι ο βλάξ της παρέας. Ούτε ο σπουδαστής θα πρέπει να βγάλει το σκασμό μέχρι να κάνει μεροκάματο.

Καλά όλα αυτά, αλλά πείτε μου σας παρακαλώ, αν εγώ έχω μαγαζί και είμαι 100% νόμιμος, πως μπορώ να εξασφαλιστώ ότι σε 5 χρόνια που θα υποχρεωθώ να κάνω περαίωση, δε θα πληρώσω κερατιάτικα επειδή με θεωρούν κλέφτη έτσι κι αλλιώς.

Ρητορική ερώτηση, κατηγορίας "η κότα έκανε το αβγό, ή το αβγό την κότα"

Το πραγματικά αστείο είναι ότι κομματικές παρατάξεις έχουν καταφέρει να θεωρείται αυτονόητο, πως για να μπορεί να διεκδικεί ένας εργαζόμενος το δίκιο του, πρέπει σώνει και καλά, να γίνεται ΜΟΝΟ υπο την υψηλή προστασία των κομμάτων.

Και τελικώς: Επιθυμώ να βρίσκω το δίκιο μου, στους αντίστοιχους μηχανισμούς που διαθέτει το κράτος

Μια χαρά μπορείς να διεκδικείς το δίκιο σου και χωρίς να μπλέξεις με παρατάξεις, απλά σε βολευει να μην το κατανοείς αυτό..

- :: .... :: - &

Θέλεις να βρεις το δίκιο σου στους μηχανισμούς του κράτους? Τους μηχανισμούς που έγιναν από το κράτος υπό την αιγίδα του ΔΝΤ τώρα και των μεγαλοβιομηχάνων παλιότερα που στήριζαν τις εκάστοτε κυβερνήσεις? Αυτό και αν είναι ανέκδοτο...

Που ήσουν όταν τα σωματεία φώναζαν για την ανυπαρξία αυτών των μηχανισμών? Α ξέχασα, ο συνδικαλισμός είναι κόμματα και εσύ τα απεχθάνεσαι.. :tomato:

Μια χαρά μπορείς να διεκδικείς το δίκιο σου και χωρίς να μπλέξεις με παρατάξεις, απλά σε βολευει να μην το κατανοείς αυτό..

- :: .... :: - &

Θέλεις να βρεις το δίκιο σου στους μηχανισμούς του κράτους? Τους μηχανισμούς που έγιναν από το κράτος υπό την αιγίδα του ΔΝΤ τώρα και των μεγαλοβιομηχάνων παλιότερα που στήριζαν τις εκάστοτε κυβερνήσεις? Αυτό και αν είναι ανέκδοτο...

Που ήσουν όταν τα σωματεία φώναζαν για την ανυπαρξία αυτών των μηχανισμών? Α ξέχασα, ο συνδικαλισμός είναι κόμματα και εσύ τα απεχθάνεσαι.. :tomato:

Κάνεις χιούμορ !! δεν μπορεί !!

Δηλαδή δεν γνωρίζεις ότι όλα τα σωματεία-συνδικαλιστικές ενώσεις, είναι προ πολλού καπελωμένα απο τα κόμματα ??

Γιαυτό άλλωστε είδαμε και την προκοπή τους, και τα έργα τους. Κυρίως των προεδρείων τους. :sarcastic:

...μάλλον θα φταίει που δεν πήγα και εγώ να συνδικαλιστώ...

Καλά όλα αυτά, αλλά πείτε μου σας παρακαλώ, αν εγώ έχω μαγαζί και είμαι 100% νόμιμος, πως μπορώ να εξασφαλιστώ ότι σε 5 χρόνια που θα υποχρεωθώ να κάνω περαίωση, δε θα πληρώσω κερατιάτικα επειδή με θεωρούν κλέφτη έτσι κι αλλιώς.

Ρητορική ερώτηση, κατηγορίας "η κότα έκανε το αβγό, ή το αβγό την κότα"

Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα καίγονται ή μάλλον καίνε, παντού τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Όχι μόνο στην περίπτωση του μαγαζάτορα, αλλά παντού. Μήπως ο χαμηλοσυνταξιούχος δεν βλέπει την σύνταξή του να μειώνεται για λάθη άλλων; Μήπως αυτοί που απολύθηκαν δεν απολύθηκαν για λάθη άλλων; Αυτός που έχει ένα πατρικό σπίτι και είναι άνεργος χωρίς άλλα στηρίγματα δεν κινδυνεύει να το χάσει με τα χαράτσια χωρίς να φταίει; Δεν ωθείται να το πουλήσει για να επιβιώσει; Πόσοι πούλησαν αμάξια/σπίτια λόγω αδυναμίας εξόφλησης των χαρατσιών σε συνδυασμό με ανεργία; Μήπως αυτοί δεν ήταν σε πολλές των περιπτώσεων 100% νόμιμοι;

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.