LL_NEO Ιανουάριος 18, 2014 #15581 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 [MENTION=2868]Myralis[/MENTION]Συνήθως όταν γράφω εδώ, γράφω με αυτό που ονομάζεται hedging κατά την συγγραφή essay / papers. Μια φορά δεν το έκανα και μου την πέφτεις? Βιαζόμουν ο άνθρωπος! Μακάρι να την έπεφταν όλοι σε όλους σε αντίστοιχες καταστάσεις και δεν θα υπήρχε Έλληνας που δεν θα είχε μάθει να γράφει.Ποιος ο λόγος ακριβώς να γράψεις τη γνώμη σου τότε για κάτι για το οποίο δεν έχεις άποψη; Απλά και μόνο για να πανηγυρίσεις που την είπαν στον Πρωθυπουργό;Από εξυμνήσεις χορτάσαμε, φαγητό δεν έχει ο κόσμος..Θα περιμένουμε το Τσίπρα να σκίσει το μνημόνιο ή τη δανειακή σύμβασή ή και τα δυο (η άποψη αλλάζει ανάλογα με το αν ο μήνας έχει 31 ή 30 μέρες και ανάλογα με το αν ο Λαφαζάνης είναι στο πάνελ) για να χορτάσει ο κόσμος φαγητόΔεν υπάρχουν πλέον επίσημα συνιστώσες στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκώλα από το μυαλό σου ή γίνε ποιο συγκεκριμένος.Στο Λαφαζάνη το είπατε αυτό; Στα τυπάκια που θέλουν 70 (ή 75?) % φορολογία και πολιτικό στρατό τους το υπενθυμίσατε; Ή αυτοί απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος; Ε βέβαια, ότι δεν μας αρέσει, είναι αντι-κάτι_καλό. Εσείς και το ΚΚΕ ρε, όποιος την πέφτει στο ΚΚΕ πολιτικά, δεν είναι αντι-ΚΚΕ, είναι Αντικομμουνιστής! Όποιος την πέφτει στον Σαμαρά πολιτικά, δεν είναι αντι-Σαμαράς, είναι Αντιευρωπαϊστής!Μάλιστα. Μόνο αυτα τα δυο κόμματα το κάνουν αυτό. Ο Συριζα που μιλάει για δοσίλογους εντολοδόχους κτλ διδάσκει πολιτικό ήθος και αποφεύγει να βάζει ταμπέλες. Oh and by the way το αντιευρωπαιστής δεν είναι ταμπέλα που η ΝΔ κόλλησε στο Farange. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται έτσι!Το σύνθημα το λέει σωστά: "Η εθνική ενότητα είναι μια απάτη"Εδώ θα αναφωνήσω mea culpa. Πάω να μιλήσω για εθνική ενότητα σε οπαδό κόμματος του οποίου η νεολαία οργάνωνε αντικαπιταλιστικό φεστιβάλ στη "Μακεδονία" και του οποίου βουλευτίνα έχει δηλώσει αλληλεγγύη σε αυτή τη χώρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 18, 2014 #15582 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 [MENTION=2868]Myralis[/MENTION]Ποιος ο λόγος ακριβώς να γράψεις τη γνώμη σου τότε για κάτι για το οποίο δεν έχεις άποψη; Απλά και μόνο για να πανηγυρίσεις που την είπαν στον Πρωθυπουργό;Θα περιμένουμε το Τσίπρα να σκίσει το μνημόνιο ή τη δανειακή σύμβασή ή και τα δυο (η άποψη αλλάζει ανάλογα με το αν ο μήνας έχει 31 ή 30 μέρες και ανάλογα με το αν ο Λαφαζάνης είναι στο πάνελ) για να χορτάσει ο κόσμος φαγητόΣτο Λαφαζάνη το είπατε αυτό; Στα τυπάκια που θέλουν 70 (ή 75?) % φορολογία και πολιτικό στρατό τους το υπενθυμίσατε; Ή αυτοί απηχούν την επίσημη θέση του κόμματος;Μάλιστα. Μόνο αυτα τα δυο κόμματα το κάνουν αυτό. Ο Συριζα που μιλάει για δοσίλογους εντολοδόχους κτλ διδάσκει πολιτικό ήθος και αποφεύγει να βάζει ταμπέλες. Oh and by the way το αντιευρωπαιστής δεν είναι ταμπέλα που η ΝΔ κόλλησε στο Farange. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται έτσι!Εδώ θα αναφωνήσω mea culpa. Πάω να μιλήσω για εθνική ενότητα σε οπαδό κόμματος του οποίου η νεολαία οργάνωνε αντικαπιταλιστικό φεστιβάλ στη "Μακεδονία" και του οποίου βουλευτίνα έχει δηλώσει αλληλεγγύη σε αυτή τη χώραΈχω άποψη, στην συγκεκριμένη περίπτωση ταυτίστηκε με τα λόγια του Farage.Καλυτερο από το να στήσει στα 4 όλη την Ελλάδα νομίζω.. Το ξέρει και ο Λαφαζάνης, όσο για τα 15-20 τυπάκια που αναφέρεσαι, είναι 15-20 άγνωστα τυπάκια που εκπροσωπούντε στον ΣΥΡΙΖΑ από 2 τυπάκια (στους 200 της ΚΕ), άρα μιλάμε για 1/100.. Έ άσε τους να λένε.. Περισσότεροι ήταν οι ΝΔ που θέλουν το "καλό" κομμάτι της ΧΑ μαζί τους.Όταν τα γεγονότα δίνουν αυτή την ταμπέλα, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει?Δεν καταλαβαίνεις την ουσία. Πατριώτης είμαι και αγαπάω την χώρα μου. Αυτό όμως που κάνουνε, πατάνε σε μία δήθεν εθνική ενότητα για να κάνουνε ότι θέλουνε, το σιχαίνομαι. Είναι σαν να λες: "Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι (ακα: κανείς μην αντιδράσει) μπροστά στην κρίση, η Ελλάδα θα τα καταφέρει όπως τα κατάφερνε πάντα (επίκλιση στο συναίσθημα, ποιος δεν γουστάρει να το ακούσει αυτό), για αυτό θα δανειστούμε από το ΔΝΤ (aka: Θα ξεπουλήσουμε την χώρα, βάζοντας νταβατζή πάνω από το κεφάλι μας)"Είδες πόσο αισχρά χρησιμοποιούν την "εθνική ενότητα"?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιανουάριος 18, 2014 #15583 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Αν βγει ο Τσίπρας θα μεταναστεύσω στο Παρίσι ? ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. έχουν παρόμοια επιχειρήματα - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ :rofl: Η επιλογή της πόλης με τρελαίνει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 18, 2014 #15584 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 Μας βάζεις σε διλήμματα κυρά αλ σαλέχ... btw, κι ο Πάγκαλος κάτι παρόμοιο δεν είχε πει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Ιανουάριος 18, 2014 #15585 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: Αν βγει ο Τσίπρας θα μεταναστεύσω στο Παρίσι ? ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α. έχουν παρόμοια επιχειρήματα - ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ:rofl: Η επιλογή της πόλης με τρελαίνει ! Never heard the bitch.:sarcastic: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LL_NEO Ιανουάριος 18, 2014 #15586 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 Έχω άποψη, στην συγκεκριμένη περίπτωση ταυτίστηκε με τα λόγια του Farage.Καλυτερο από το να στήσει στα 4 όλη την Ελλάδα νομίζω.. Το ξέρει και ο Λαφαζάνης, όσο για τα 15-20 τυπάκια που αναφέρεσαι, είναι 15-20 άγνωστα τυπάκια που εκπροσωπούντε στον ΣΥΡΙΖΑ από 2 τυπάκια (στους 200 της ΚΕ), άρα μιλάμε για 1/100.. Έ άσε τους να λένε.. Περισσότεροι ήταν οι ΝΔ που θέλουν το "καλό" κομμάτι της ΧΑ μαζί τους.Όταν τα γεγονότα δίνουν αυτή την ταμπέλα, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει?Δεν καταλαβαίνεις την ουσία. Πατριώτης είμαι και αγαπάω την χώρα μου. Αυτό όμως που κάνουνε, πατάνε σε μία δήθεν εθνική ενότητα για να κάνουνε ότι θέλουνε, το σιχαίνομαι. Είναι σαν να λες: "Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι (ακα: κανείς μην αντιδράσει) μπροστά στην κρίση, η Ελλάδα θα τα καταφέρει όπως τα κατάφερνε πάντα (επίκλιση στο συναίσθημα, ποιος δεν γουστάρει να το ακούσει αυτό), για αυτό θα δανειστούμε από το ΔΝΤ (aka: Θα ξεπουλήσουμε την χώρα, βάζοντας νταβατζή πάνω από το κεφάλι μας)"Είδες πόσο αισχρά χρησιμοποιούν την "εθνική ενότητα"??[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]Μη γράφεις ρε με list μας βγαίνουν τα ματιαα) Δε με ενδιαφέρει αν συμφωνείς με τον Φαραζ. Με ενοχλεί ότι σαν καλός κλακαδόρος πήρες αυτό το περιστατικό και προσπάθησες να το περάσεις σαν κανόνα για το πως συμπεριφέρονται οι ξένοι στον Έλληνα ΠΘ. Ε σε έβαλα στη θέση που σου άρμοζε και μου γκρινιάζεις επειδή σου την είπα; Προφανώς και θα σου την πω όταν λες εν γνώση σου ψέματα.β) Μου αρκεί η έκφραση στο βλέμα της Κωνσταντοπούλου εχθές και το γεγονός ότι της ξέφυγε και είπε ότι η ερώτηση αυτή την ενοχλεί όταν ο Ευαγγελάτος τη ρώτησε και τι θα γίνει αν οι Ευρωπαίοι δε μασήσουν και μας κόψουν τη χρηματοδότηση. Σε κάνει να πιστεύεις ότι αυτό το στήσιμο στα 4 (όπως εσύ το περιγράφεις) δεν είναι και ότι χειρότερο θα μπορούσε να μας συμβεί. Επίσης άσχετο αλλά μιας και το θυμήθηκα, όποιος ξαναμιλήσει για αβανταδορικές ερωτήσεις να κάτσει να δει το χθεσινό κρεσέντο της καλογεροπούλου.γ) Βέεεεεεεεεεβαια. Ο Λαφαζάνης εξακολουθεί να λέει για δραχμή, έχετε τους γραφικούς που λένε για λαικό στρατό, οι μισοί στο σκυλολόι της Κουμουνδούρου ψελίζουν για πολιτικούς κρατουμενους της 17Ν και ποιον βρήκατε να αναγκάσετε σε φυγή; Τον τατσόπουλο. Μια ωραία ατμόσφαιρα.δ) Α μπα. Τι λες ρε; Δλδ στη μια περίπτωση η ΝΔ βάζει ταμπέλες και στην άλλη τα γεγονότα βάζουν τις ταμπέλες και ο ΣφΥΡΙΖΑ απλά τις διαβάζει να φανταστώ. Btw όπως ξαναείπα ο Φαραζ δεν είναι εαντιευρωπαιστής επειδή την ταμπέλα αυτή του έβαλε η ΝΔ το ΕΛΚ, τα γεγονότα, ο αέρας κτλ. Ο άνθρωπος έχει αυτοπροσδιοριστεί έτσι. Τι να κάνουμε τώρα; Να τον βάλουμε να ανακαλέσει για να μη φανεί ότι κοντεύετε να κρεμάσετε γυμνό πόστερ απο αντιευρωπαιστή στο δωματιο σας και χαλάσει η μανέστρα με το άνοιγμα στους νοικοκυραίους;ε) Σήμερα η δηθεν εθνική ενότητα σας ωθεί να γονατίσετε μπροστά στο ΔΝΤ και σεις τη γράφετε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και απειλείτε επενδυτές με φυλακή όταν ανεβείτε στα πράγματα.Πριν κάποια χρόνια είχατε ξαναγράψει τη δήθεν εθνική ενότητα εκεί που δεν πιάνει μελάνι και τι κάνατε οι υπερμέγιστοι πατριώτες; Παιδομάζωμα και αποστολή παιδιών στη Βουλγαρία. Ναι πιστεψε με ξέρω πόση εθνική συνείδηση έχετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 18, 2014 #15587 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2014 Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομουνισταί!!! Oh wait.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 19, 2014 #15588 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Μου αρέσει που ψηφοφόροι του συριζα έχουν το θράσος (κατά τη δική μου γνώμη) να αυτοπροσδιορίζονται κομμουνιστές. Μάλλον ψάχνουν να πείσουν κανέναν αδαή που δεν έχει διαβάσει ποτέ του ιστορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 19, 2014 #15589 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 19, 2014 #15590 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 (edited) Μου αρέσει που ψηφοφόροι του συριζα έχουν το θράσος (κατά τη δική μου γνώμη) να αυτοπροσδιορίζονται κομμουνιστές. Μάλλον ψάχνουν να πείσουν κανέναν αδαή που δεν έχει διαβάσει ποτέ του ιστορία.Κάποιοι ψηφοφόροι και κάποια στελέχη μπορούν (κατά τη δική μου γνώμη) να αυτοπροσδιορίζονται κομμουνιστές. Οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με τον κομμουνισμό.[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]Learn to ctrl+mouse upΑν αρχίσω με το τι συμβαίνει και τι προσπαθείτε να περάσετε σαν κανόνα δεν θα τελοιώσω ούτε αυριο, δεν το είπα σαν κανόνα, και ΔΕΝ είχα εν γνώση μου τι είπαν οι υπόλοιποι. Βασικά, σχόλιο έκανα σε αυτό που έβαλε άλλος.Οι μισοί? Ποιος λέει εν γνώση του ψέματα τώρα? Και δεν διώξαμε κανέναν, μόνος του έφυγε.Το θέμα μου δεν είναι ότι βάζουν ταμπέλες, αλλά το τι ταμπέλες βάζουν!! Λέει ο Τσίπρας για μια άλλη Ευρώπη, τον λένε αντιευρωπαϊστή, έλεγε να δούμε τι θα κάνουμε για την δραχμή / ευρώ, τον είπατε δραχμολάγνο..Το (ε) είναι απλά για γέλια Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 19, 2014 από Myralis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 19, 2014 #15591 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Κάποιοι ψηφοφόροι και κάποια στελέχη μπορούν (κατά τη δική μου γνώμη) να αυτοπροσδιορίζονται κομμουνιστές. Οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με τον κομμουνισμό.Αν το κόμμα δεν έχει ουδεμία σχέση με τον κομμουνισμό, τότε ποιος ο λόγος να αυτοπροσδιορίζονται έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 19, 2014 #15592 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Έχει μερική αλλά όχι απόλυτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 19, 2014 #15593 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Αν το κόμμα δεν έχει ουδεμία σχέση με τον κομμουνισμό, τότε ποιος ο λόγος να αυτοπροσδιορίζονται έτσι?Αριστερά-Κομμουνισμός, 2 τσιγάρα δρόμος. Και ποιος σου είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Κομμουνισμό? Επειδή (σωστά κατ'εμέ) δεν λέει για Λαική Εξουσία και κάτω ο Ιμπεριαλισμός σε κάθε ανακοίνωση του δεν σημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση.Σοβαρά τώρα, οι άνθρωποι (και οι πράξεις τους) κάνουν την πολιτική του κόμματος, όχι το αντίστροφο. Αν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν κομμουνιστές και θέλουν να είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και να προωθούν την επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω, ενώ σπρώχνουν προς μια ορισμένη (ίσως διαφορετική) κατευθυνση από μέσα, εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.Στην τελική, όπως έχω πει πολλές φορές, μιλάμε για Κομμουνισμό το 2014, σίγουρα μπορούμε να μιλάμε για έναν διαφορετικό κομμουνισμό από αυτόν που εφαρμόστηκε το 1917 στην Ρωσία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 19, 2014 #15594 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Στην τελική, όπως έχω πει πολλές φορές, μιλάμε για Κομμουνισμό το 2014, σίγουρα μπορούμε να μιλάμε για έναν διαφορετικό κομμουνισμό από αυτόν που εφαρμόστηκε το 1917 στην Ρωσία.Κάτσε ρε φίλε. Βάστα λίγο.Οκ, λες με λίγα λόγια να δοκιμαστεί ένα νέο, πιο βελτιωμένο σύστημα κομμουνισμού σε αντίθεση με το αποτυχημένο του Σοβιετ Γιουνιον.Ταυτόχρονα γράφεις και αυτόΑν κάποιοι άνθρωποι νιώθουν κομμουνιστές και θέλουν να είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και να προωθούν την επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω, ενώ σπρώχνουν προς μια ορισμένη (ίσως διαφορετική) κατευθυνση από μέσα, εγώ δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.Δηλαδή εν ολίγοις, από την μία (υποθετικά) ο συριζα προσπαθεί να προωθήσει το communism version 2 ενώ από την άλλη στο ίδιο το κόμμα ενδέχεται να υπάρχουν άνθρωποι-κλειδιά που να σπρώχνουν προς διαφορετική/διαφορετικές κατευθύνσεις από το v2? Άντε στη καλύτερη να πειραματιστούμε βρε αδερφέ. Το χειρότερο σενάριο όμως ποιο μπορεί να είναι? Κάτι αντίστοιχο του '17 της ρωσίας? Κάτι παρεμφερές με τρομοκρατία και 17Ν? Κάτι άλλο ακόμα χειρότερο?Μάλλον θα πάρω το το μη χείρον βέλτιστον της εκάστοτε στιγμής αφού εμμέσως υποννοείς κι εσύ ότι το κόμμα απευθύνεται σε όσους δεν έχουν διαβάσει ιστορία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 19, 2014 #15595 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 (edited) Κάτσε ρε φίλε. Βάστα λίγο.Οκ, λες με λίγα λόγια να δοκιμαστεί ένα νέο, πιο βελτιωμένο σύστημα κομμουνισμού σε αντίθεση με το αποτυχημένο του Σοβιετ Γιουνιον.Ταυτόχρονα γράφεις και αυτόΔηλαδή εν ολίγοις, από την μία (υποθετικά) ο συριζα προσπαθεί να προωθήσει το communism version 2 ενώ από την άλλη στο ίδιο το κόμμα ενδέχεται να υπάρχουν άνθρωποι-κλειδιά που να σπρώχνουν προς διαφορετική/διαφορετικές κατευθύνσεις από το v2? Άντε στη καλύτερη να πειραματιστούμε βρε αδερφέ. Το χειρότερο σενάριο όμως ποιο μπορεί να είναι? Κάτι αντίστοιχο του '17 της ρωσίας? Κάτι παρεμφερές με τρομοκρατία και 17Ν? Κάτι άλλο ακόμα χειρότερο?Παρεξήγησες.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να προωθήσει κάποιο communism version γενικά (προσπαθεί να προωθήσει Αριστερά), στο κόμμα υπάρχουν άνθρωποι (κλειδιά ή όχι δεν το ξέρω) που σπρώχνουν σε διάφορες κατευθύνσεις (αριστερά, δεξιά, κομμουνιστικά, οικολογικά, κτλ), κάποιοι σπρώχνουν και σε communism version 2. Το αν το δεχτεί το κόμμα είναι άλλη ιστορία, και όσο αυτοί οι άνθρωποι απ' έξω προωθούν αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω κανένα πρόβλημα.Δεν υπάρχουν σενάρια, τι κουλά λες περί τρομοκρατίας και 17Ν? Αυτό δεν είναι ούτε Αριστερά ούτε Κομμουνισμός και δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 19, 2014 από Myralis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 19, 2014 #15596 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 (edited) Παρεξήγησες.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να προωθήσει κάποιο communism version γενικά (προσπαθεί να προωθήσει Αριστερά)Αποφάσισε γιατί πιο πάνω λες ξεκάθαραΑριστερά-Κομμουνισμός, 2 τσιγάρα δρόμος. Και ποιος σου είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Κομμουνισμό?Επίσης δεν ήμουν εγώ αυτός που προδικάζει κάποιο "καινούριο/βελτιωμένο" κομμουνιστικό μοντέλο. Ανοικτός σε ιδέες είμαι αλλά δηλώνω κατηγορηματικά αρνητικός σε κάτι καινοτόμο το οποίο θα στελεχώνεται (όπως είπες κι εσύ) από:στο κόμμα υπάρχουν άνθρωποι (κλειδιά ή όχι δεν το ξέρω) που σπρώχνουν σε διάφορες κατευθύνσεις (αριστερά, δεξιά, κομμουνιστικά, οικολογικά, κτλ), κάποιοι σπρώχνουν και σε communism version 2Μου αρέσει επίσης η ευκολία που εξυψώνεις αριστερά και κομμουνισμό. Στην αντιπέρα όχθη λες να κάνουν το ίδιο δεξιά/ΝΔ/you-name-it και NationalsoZIalismus? Κι εκεί 2 τσιγάρα δρόμος είναι αλλά στα δικά μου μάτια δεν δείχνουν τόσο επιπόλαιοι.Δεν υπάρχουν σενάρια, τι κουλά λες περί τρομοκρατίας και 17Ν? Αυτό δεν είναι ούτε Αριστερά ούτε Κομμουνισμός και δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους. Αλήθεια?Για πισογλέντη τον είχαμε μάθει, όχι παρανοϊκό. Στανταράκι εκεί στο κόμμα μαζί με τα σπρωξίματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις, θα υπήρχαν κάποιοι (τονίζω τον πλυθηντικό) που θα πέταξαν μερικά πετυχημένα πάνω στο χαβαλέ που σχετίζονται με λέξεις όπως "βόμβα, 17Ν, τρομοκρατία, κλπ". Η κατάσταση μου θυμίζει μια παλιά είδηση με έναν αστυνομικό που έλεγε συνεχώς μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι αν του κολλήσει κανένας, θα βγάλει το όπλο και θα τον πυροβολήσει (σε αυτές τις γραμμές). Οι περισσότεροι συνάδελφοι και μη, τα άκουγαν αυτά που έλεγε ώσπου κατέληξε να "φάει" κάποιον.Μην με ρωτήσεις τι σχέση έχει το ένα με το άλλο. Αν υποτίθεται ότι το κόμμα που στηρίζεις προσπαθεί να φέρει κάτι καλύτερο από πχ ΝΔ αλλά τη μία περπατάει στα όρια του κομμουνισμού, την άλλη οι μισοί+ σκέφτονται προς κεντρικά/τέρμα-αριστερά/δεξιά/οικολογικά/όπου-κάτσει, την παράλλη υπάρχουν ενδείξεις (ή στοιχεία) για "να ρίξουμε και καμμιά βόμβα βρε αδερφέ αμα λάχει" (ξεκάθαρα διατυπωμένο από το link: Το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδρίασε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με αποκλειστικό θέμα τη διαγραφή ή όχι του Πέτρου Τατσόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα λόγω των δηλώσεών του για τους συμπαθούντες την τρομοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος.), ενώ στο τέλος ζητάς από ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους και τη πατρίδα τους να κάνουν το ίδιο πράγμα με σένα, τότε αυτό δεν είναι σαν να τους προσβάλλεις τη νοημοσύνη τους?Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, θα με κάνεις να ξαναπιάσω εκείνα τα διαφημιστικά σποτάκια της ΝΔ προ εκλογών και να αναφωνήσω: "Κοίτα ρε τους μ@λάκες! Ένα δίκιο πρέπει να το είχαν τελικά!"Παρεμπιπτόντως, το θέμα δεν είναι (τόσο) αν εκεί στο συριζα βλέπουν με αγάπη τα τρομοκρατικά μέσα. Το θέμα είναι ότι από τις πολλές και διαφορετικές συνιστώσες, ακόμα και η ΧΑ φαντάζει πιο θεμελιωμένο σενάριο προοπτικής (λέμε τώρα) από αυτό το έκτρωμα (δική μου άποψη) που θα σου απαγγείλει το ποίημα του μαρξισμού (ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο) για να καταλήξουν να τα αρπάξουν οι πρώην πασόκοι. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 19, 2014 από Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Ιανουάριος 19, 2014 #15597 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Σοβαρά τώρα, οι άνθρωποι (και οι πράξεις τους) κάνουν την πολιτική του κόμματος.Επιβεβαιώνεις λοιπόν και μόνος σου το πόσο επικίνδυνη είναι η παράταξη σου. Να χαρείς, μην απαντήσεις "ενώ αυτοί που μας κυβερνούσαν τώρα δεν είναι; έ;"Έλεγαν κάποτε, κάποιοι (το ανέφερε και ο Hero πιο πάνω), Το μη χείρον, βέλτιστον. Στον ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας λοιπόν από τους ανθρώπους, τις πράξεις τους, και τις ΙΔΕΕΣ τους φυσικά, δεν βλέπω πως δεν αποτελεί ΧΕΙΡΟΝ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 19, 2014 #15598 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Αποφάσισε γιατί ...Ξεκάθαρα σου λέω, Αριστερό κόμμα είναι, Αριστερά προωθεί, είναι πολύ λογικό σε κάποιο κόμμα (και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ) να μην έχουν όλοι την ίδια γραμμή 1000%, σε όλα τα κόμματα συμβαίνει αυτό, αν δεν συνέβαινε δεν θα βλέπαμε μεταγραφές και μετακομίσεις στο πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι λοιπόν βλέπουν προς Κομμουνισμό και Κομμουνιστική Αριστερά, ναι κοντά είναι, όπως είναι κοντά η Δεξιά με τον Εθνικισμό, αν τις απόψεις τους τις κρατάνε για το εσωτερικό του κόμματος, και τις συζητάνε βεβαίως εκεί, αλλά έξω δείχνουν την επίσημη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, κανένα πρόβλημα δεν έχω.Αλήθεια?Για πισογλέντη τον είχαμε μάθει, όχι παρανοϊκό. Στανταράκι εκεί στο κόμμα μαζί με τα σπρωξίματα σε διαφορετικές κατευθύνσεις, θα υπήρχαν κάποιοι (τονίζω τον πλυθηντικό) που θα πέταξαν μερικά πετυχημένα πάνω στο χαβαλέ που σχετίζονται με λέξεις όπως "βόμβα, 17Ν, τρομοκρατία, κλπ". Αν υποτίθεται ότι το κόμμα που στηρίζεις προσπαθεί να φέρει κάτι καλύτερο από πχ ΝΔ αλλά τη μία περπατάει στα όρια του κομμουνισμού, την άλλη οι μισοί+ σκέφτονται προς κεντρικά/τέρμα-αριστερά/δεξιά/οικολογικά/όπου-κάτσει, την παράλλη υπάρχουν ενδείξεις (ή στοιχεία) για "να ρίξουμε και καμμιά βόμβα βρε αδερφέ αμα λάχει" (ξεκάθαρα διατυπωμένο από το link: Το μεσημέρι της Παρασκευής συνεδρίασε το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με αποκλειστικό θέμα τη διαγραφή ή όχι του Πέτρου Τατσόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα λόγω των δηλώσεών του για τους συμπαθούντες την τρομοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος.), ενώ στο τέλος ζητάς από ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους και τη πατρίδα τους να κάνουν το ίδιο πράγμα με σένα, τότε αυτό δεν είναι σαν να τους προσβάλλεις τη νοημοσύνη τους?Ούτε πισογλέντη τον θεωρώ, ούτε παρανοϊκο, αλλά βασίζεις την γνώμη σου πάνω σε τι? σε αυτά που είπε ο Τατσόπουλος "για τους συμπαθούντες την τρομοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος"? Νομίζω έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερβάλλει μερικές φορές όταν είπε ότι έχει απαυτώσει την μισή Αθήνα.. Καμιά βλακεία θα άκουσε, ή κανένα "Να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Ξηρός" (αλίμονο αν κάτι τέτοιο δείχνει συμπάθεια) και το ερμήνευσε όπως ήθελε.[MENTION=1143]Snips[/MENTION]Δεν αντιλαμβάνομαι πως το επιβεβαιώνω αυτό με αυτό που έγραψα, συγνώμη.Ποιος εφαρμόζει και κάνει την πολιτική ενός κόμματος αν όχι οι άνθρωποι του? Φτιάχνουνε ένα μηχάνημα, του δίνουν την ιδεολογία και αυτό τρέχει μόνο του? Όχι βέβαια.Δικαίωμα σου να μην σου αρέσουν οι ιδέες τους, και οι πράξεις τους, και οι άνθρωποι του, αλλά είσαι λάθος σε αυτό που έγραψες ότι και καλά επιβεβαίωσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 19, 2014 #15599 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Ούτε πισογλέντη τον θεωρώ, ούτε παρανοϊκο, αλλά βασίζεις την γνώμη σου πάνω σε τι? σε αυτά που είπε ο Τατσόπουλος "για τους συμπαθούντες την τρομοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος"? Νομίζω έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερβάλλει μερικές φορές όταν είπε ότι έχει απαυτώσει την μισή Αθήνα.. Καμιά βλακεία θα άκουσε, ή κανένα "Να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Ξηρός" (αλίμονο αν κάτι τέτοιο δείχνει συμπάθεια) και το ερμήνευσε όπως ήθελε.Θα φανώ πολύ σκληρός αλλά τέτοια επιχειρηματολογία να πας να την πεις σε τίποτα γιαγιάδες που βλέπουν τούρκικα ή σε άτομα που έχει πάθει ζημιά ο εγκέφαλος τους από τα πολλά ναρκωτικά.Τα στοιχεία σου δηλαδή ότι ο Τατσόπουλος υπερβάλλει είναι επειδή δήλωσε ότι έχει απαυτώσει τη μισή αθήνα (αφού του είχαν κάνει ψυχολογικό πόλεμο και κατέληξε να αντιδράσει εν βρασμώ ψυχής). Ύστερα μας μιλάς για Αριστερά που υποτίθεται κοιτάει πρώτα τον άνθρωπο, την προσωπικότητα και τα συναισθήματα του, Για τον Τατσόπουλο (με δεδομένο ότι είναι γκέι) βέβαια, από τη στιγμή που έφυγε από το σύριζα, στο τέτοιο μας τι μπορεί να του είχε συμβεί εκεί μέσα. Θα το καλύψουμε όπως όπως λέγοντας "καμιά βλακεία θα άκουσε μωρέ" ή "σιγά μωρέ, κανένα 'να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Ξηρός' θα πήρε το αυτί του" (ενώ παράλληλα αυτοί που θα το πουν, θα έχουν παραλείψει, σκόπιμα ή μη, τα υπόλοιπα που ακούγονται/λέγονται. Όπως έδωσα και στο αληθινό περιστατικό με εκείνη την παλιά είδηση του αστυνομικού. Το αν είναι σκόπιμο ή όχι, δεν με ενδιαφέρει αφού και στις δύο περιπτώσεις είναι επικίνδυνο) Καπάκι το κερασάκι ότι τάχα το ερμήνευσε όπως ήθελε, αδιαφορώντας παντελώς για το τι μπορεί όντως να λέγεται εκεί μέσα περί τρομοκρατικών ιδεών. Έπειτα θα μιλήσουμε για Αριστερά, κοιτάμε πρώτα τον άνθρωπο (κι άμα πάει κόντρα σε αυτό που εκπροσωπούμε, στα τέτοια μας)Τέλος, μιας και με ρώτησες που βασίζω τη γνώμη μου, στο γεγονός ότι αν οι άνθρωποι εκεί ήταν πραγματικά υπεύθυνοι και αξιόπιστοι, τότε δεν θα ήμασταν εδώ και χρόνια με το δίλημμα μη χείρον βέλτιστον. Από τη στιγμή που δεν είναι ούτε αρκετά υπεύθυνοι, ούτε αρκετά αξιόπιστοι, τότε προσωπικά κρατάω πισινή και υποπτεύομαι ότι για να φτάσει ο Τατσόπουλος να αναφέρει δημοσίως "συμπαθούντες την τρομοκρατία στο εσωτερικό του κόμματος" παίζει να είναι και αλήθεια.Ποιος εφαρμόζει και κάνει την πολιτική ενός κόμματος αν όχι οι άνθρωποι του? Φτιάχνουνε ένα μηχάνημα, του δίνουν την ιδεολογία και αυτό τρέχει μόνο του? Όχι βέβαια.Δικαίωμα σου να μην σου αρέσουν οι ιδέες τους, και οι πράξεις τους, και οι άνθρωποι του, αλλά είσαι λάθος σε αυτό που έγραψες ότι και καλά επιβεβαίωσα.Κι εδώ έχουμε σοβαρό πρόβλημα κατανόησης της πραγματικότητας. Μια χαρά ξεκάθαρα φαίνονται οι πράξεις του κόμματος σφυριζα (κατά τον [MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]) και αυτό αποτελεί σοβαρό indicator για το τι μπορεί να κάνει αύριο/μεθαύριο αν βγει κυβέρνηση το κόμμα (ή οι άνθρωποι, ή οι ιδέες τους, ή όπως αλλιώς θες πες το). Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Ιανουάριος 19, 2014 #15600 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2014 Ποιος εφαρμόζει και κάνει την πολιτική ενός κόμματος αν όχι οι άνθρωποι του? Φτιάχνουνε ένα μηχάνημα, του δίνουν την ιδεολογία και αυτό τρέχει μόνο του? Όχι βέβαια.Για κάποιον περίεργο λόγο, απο τα γραφόμενά σου (και όχι μόνο δηλαδή, έχω πέσει σε πολλούς ''αριστερούς'' που το θέτουν έτσι) εξάγεις τη βεβαιότητα ότι αριστερός=καλός. Δυστυχώς αυτή η εξίσωση δεν έχει ίχνος εγκυρότητας. Είναι φύσιν αδύνατο να μαζεύονται σε ένα χώρο μόνο οι καλοί, οι ιδεαλιστές, οι αγνοί άνθρωποι. Απο τη στιγμή που η παραπάνω εξίσωση δεν ισχύει, το πρόβλημα που ανακύπτει είναι το ποιές δυνατότητες δίνει ο πολιτικός χώρος στους ''μη έντιμους'' η μη καλους, να καταλάβουν τέτοιες θέσεις, ωστε να καθορίζουν τόσο τις μοίρες όσο και τις συμπεριφορές των υπολοίπων.Αν δεν κατάλαβες που το πάω, αναφέρομαι τόσο στην καθοδήγηση (δεν διαβάζεις και λίγο Μίσσιο ρε γμτ), όσο και στο υψηλότερο σκαλί που μπορεί να βρεθεί ένα κάθαρμα ενδεδυμένο πρόβατο. Να μη μιλήσω δε για τους χρήσιμους ηλίθιους ''καλοθελητές'' με μόνο σκοπό ζωής το χαφιεδιλίκι προς ίδιον όφελος.Πως ακριβώς μπορείς να πείσεις ότι οι ''νεου τύπου'' αριστεροί έχουν ξεπεράσει τις ''παιδικές ασθένειες'' που σου παραθέτω, όταν τόσο ο λόγος τους, οι πρακτικές τους, ακόμα και οι επιδιώξεις τους, παραπέμπουν στους αριστερούς ''παλαιάς κοπής '' ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts