Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Ρε σε μένα το λες; Οι δικοί σου έβγαλαν ποσοστά στη φόρα! Άρα μου λες ότι έγραψαν π@παριές;

Οι δικοί μου μπορεί να είπαν π@π@ριές, για τους δικούς σου που έφτιαξαν το ποσοστό αυτό (όσο και να είναι), κουβέντα έτσι?

Δεν το έχεις ψάξει άλλο ότι λέει ο Βαξεβάνης δεν είναι λάθος. Sounds legit.

Μιας και σας έπιασε ο πόνος για τους φαρμακοβιομήχανους να υποθέσω ότι σειρά θα πάρουν και οι υπόλοιποι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές; Για μας τους τραπεζίτες υπάρχει μέριμνα; Άμα είναι να το γυρίσω και γω προς ΣΥΡΙΖΑ.

Come again ? Για ποιους λες να νοιάστηκε περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ? (2 από τις 3 απαντήσεις είναι σωστές, να μην σου βάζω δύσκολα)

Για τους Έλληνες βιομηχάνους που δεν θα συνεχίσουν να πλουτίζουν?

Για τους εργαζόμενους που μπορεί θα χάσουν την δουλειά τους αν κλείσουν το μαγαζί οι από πάνω?

Για τους υπόλοιπους πολίτες που θα πέρνουν φάρμακα από την Ινδία και το Πακιστάν?

Πέτρο δεν πάω να πιαστώ από λάθος αλλά δεν υπάρχει γενόσημο στα on patent. Ακριβώς επειδή τα on patent δεν έχουν εναλλακτική και για να μη κινδυνέψει η αγόρα με (περισσότερες) ελλείψεις, η μείωση σε αυτά θα είναι και μικρότερη απο αυτή στα off patent και στα γενόσημα.

Τώρα στην ερώτηση σου. Ακόμα και αν η απάντηση στην ερώτηση σου είναι θετική (δλδ ότι ναι κινδυνεύουν) ποια πιστεύεις ότι θα ήταν η σωστή πρακτική. Να στηρίξουν μη ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις οι Έλληνες (και μάλιστα σε μια αγορά με ανελαστική ζήτηση?) σε τέτοιες εποχές;

Επειδή τυχαίνει η παραγωγή φαρμάκων να είναι συναφής με το αντικείμενό μου, εσύ τι θα προτιμούσες για την ελλάδα, να δημιουργεί θέσεις εργασίας σε ελληνικές βιομηχανίες εντός των συνόρων - έστω και με αυτή την έμμεση συμμετοχή του κράτους με τα ελαφρώς ακριβότερα γεννόσημα - ή να στέλνει την παραγωγή στο μπαγκλαντές / κίνα / πακιστάν κλπ.? Μπορεί η άποψη των τραπεζιτών / αγοράς / άδωνι κλπ. να προτιμά το 2ο, θίγοντας τους έλληνες βιομήχανους (ενώ ο βιομήχανος στο μπαγκλαντές που δουλεύουν 20ωρα είναι άγιος άνθρωπος) αλλά η άποψη των σχετιζόμενων με τον κλάδο είναι άλλη.

deninho καίριες οι ερωτήσεις και μακάρι να είχα απάντηση. Το αν τα γενόσημα των χωρών που αναφέρεις είναι πιο ανταγωνιστικά απο τα εγχώρια δε νομίζω να αλλάξει απο τον εν λόγω νόμο τουλάχιστον το ξαναλέω απο αυτά που εγώ κατάλαβα διαβάζοντας τον.

Το θέμα είναι άλλο. Συχνά παραπονιόμαστε ότι το κόστος των αγαθών πρώτης ανάγκης είναι υψηλό. Το φάρμακο είναι απο τις ελάχιστες κατηγορίες αγαθών όπου η τιμή του ακόμα επηρεάζεται απο τις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Έρχεται νόμος που μειώνει τις τιμές σε όλα τα φάρμακα (όπως είπα όχι το ίδιο σε όλα) και ο ΣΥΡΙΖΑ το ρίχνει στο ζειμπέκικο. Απο ότι άκουσα αύριο το παιδί με το ζιβάγκο θα έχει ομιλία για το θέμα και θα παρουσιάσει τη δική του πρόταση. Αναμένω να την ακούσω.

Επίσης παραπονιόμαστε για την ανεργία. Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης θα είναι να παρέχει δουλειά και να προσπαθεί να μετασχηματίσει την οικονομία της μπανανίας από παροχή φρέντο σε παραγωγή κάποιων χρήσιμων αγαθών. Εάν τα χρήσιμα αυτά αγαθά είναι πιο ακριβά από τα του μπαγκλαντές, ας βάλει πάνω την ταμπελίτσα 'ελληνικό προιόν', όπως αντίστοιχα κάνει το γιου γκέη με τις π.χ. τομάτες, που οι βρεταννικές είναι 5-10 φορές πιο ακριβές από τις ελληνικές.

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION]

Ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες με το πάρτυ υπερσυνταγογράφησης τόσα χρόνια είχαν μείνει στην απέξω θες να μου πεις;

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION]

Καταρχάς να σου δώσω ένα thumbs up γιατί πουθενά στο ποστ σου δε χρησιμοποιησες την καραμέλα του ποιοτικότερου γεννοσήμου. Η απάντηση μου βρίσκεται ήδη σε αυτά που έχεις κάνει quote. Δε πιστεύω ότι η κοινωνία και το κράτος έχουν άλλες αντοχές για να σπονσοράρουν τον οποιοδήποτε βιομηχανικό κλάδο αν ο ίδιος δε μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απο μόνος του.

Οι δικοί μου μπορεί να είπαν π@π@ριές, για τους δικούς σου που έφτιαξαν το ποσοστό αυτό (όσο και να είναι), κουβέντα έτσι?

Μπορεί να είπαν ή είπαν; Απάντησε ξεκάθαρα σε παρακαλώ. Τι φοβάσαι; Μη σε γλεντήσουν και σένα σαν τον Τατσόπουλο επειδή εξέφρασες διαφωνία;

enikos.gr - Πολιτική: ΣΥΡΙΖΑ: Έχει και η άθλια προπαγάνδα τα όριά της

Ερώτηση. Αν ο τΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η αδήλωτη εργασία είναι στο 40% τότε στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη με 0% πραγματική ανεργία;

Προφανώς εννοούν το 40% της εργασίας είναι ανασφάλιστη και μαύρη.

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Ναι αλλά θα πρέπει να μπαίνει στην εξίσωση και το κόστος που θα έχει η εκάστοτε απόφαση στο ταμείο ανεργίας. Ειδικά αν η διαφορά κόστους είναι μικρή. Και μην ξεχνάς ότι κοινωνία δεν είναι μόνο οι σερβιτόροι, ό,τι κι αν πιστεύει ο πιτσαδόρος.

Για το ποιοτικότερο γεννόσημο, προσωπικά θα εμπιστευόμουν πιο πολύ ένα ελληνικό προιόν που τον έλεγχο ποιότητας τον κάνει κάποιος που έχει τελειώσει ό,τι κι εγώ, παρά τον αντίστοιχο στο μπαγκλαντές που ανάθεμα τι ξέρει και τι δεν ξέρει (και τι εκπτώσεις κάνει στον έλεγχο ποιότητας για να ειναι ανταγωνιστικός). Επίσης θα εμπιστευόμουν πιο πολύ το αυθεντικό φάρμακο γιατί είναι 25 χρόνια στην αγορά και ό,τι παρενέργειες και να είχε η δραστική ή τα έκδοχα το έχουν βρει, ενώ στο γεννόσημο μπορεί κάποιο έκδοχο να έχει κάποια παρενέργεια λόγω συνεργιστικής δράσης με κάποια άλλη ουσία / φάρμακο κλπ. και να το καταλάβεις αργότερα έως πολύ αργότερα. Οπότε προσωπικά θα ήθελα να μου συνταγογραφούνται τα πρωτότυπα, αν και ξέρω ότι το NHS με νοιάζεται οπότε θα μου συνταγογραφήσει τα φτηνότερα.

Εγώ πάλι καταλαβαίνω ότι κανένα κόμμα δεν ξέρει τελικά πόσοι Έλληνες δουλεύουν, αν δουλεύουν, πως δουλεύουν κ.τ.λ. Απλά βγαίνουν και πετάνε ένα νούμερο που θα ενισχύσει την επιχειρηματολογία τους. Σεβασμό στον απλό κόσμο; ΜΗΔΕΝ.

Γενικά αυτό το 40%, όπως και αν το δεις, είναι ιδιαίτερα μπερδεμένο αφού δεν ξέρουμε αν αυτό το 40% βγάζει κάρτα ανεργίας ή όχι. Εφόσον δεν δηλώνει ότι εργάζεται κάποιος, γιατί να μην βγάλει και κάρτα ανεργίας; Ιδίως τώρα με το επίδομα θα πρέπει η ανεργία να πάει στο 40% αν το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει τους ανέργους ή στο 30% + 40% του υπόλοιπου 70% = 58% αν είναι μόνο επί των εργαζομένων.

Έγινε επεξεργασία από yanni

Προφανώς εννοούν το 40% της εργασίας είναι ανασφάλιστη και μαύρη.

Γιάγκο ερώτηση. Αν εσύ δούλευες μαύρα και ερχόταν η ΕΛΣΤΑΤ σπίτι σου θα της έλεγες ναι εργάζομαι;

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION]

Να σου πω την αλήθεια εγώ δεν εμπιστεύομαι τον έλεγχο ποιότητας καμιάς εταιρίας. Προτιμώ να ξέρω ότι καταναλώνω φάρμακα που έχουν ελεγχθεί απο τον ΕΟΦ και απο τους αντίστοιχους Ευρωπαικούς οργανισμούς.

Προφανώς και δε θα προσπαθήσω να σου φέρω αντίλογο σε θέματα που άπτονται του δικού σου γνωστικού αντικειμένου (αυτό είναι προνόμιο άλλων). Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι παρεμφερές με αυτό που και συ ανέφερες στο τέλος. Η Ελλάδα προσπαθεί να υιοθετήσει το Ευρωπαικό μοντέλο στην κατανάλωση και συνταγογράφηση φαρμάκων.

Γιάγκο ερώτηση. Αν εσύ δούλευες μαύρα και ερχόταν η ΕΛΣΤΑΤ σπίτι σου θα της έλεγες ναι εργάζομαι;

Όχι αλλά μπορώ να σου πω πχ στα σκάφη αναψυχής ένα ποσοστό μαύρης στο περίπου.

Νομίζω μόνο στο περίπου βγαίνουν αυτά τα νούμερα.

Μπορεί να είπαν ή είπαν; Απάντησε ξεκάθαρα σε παρακαλώ. Τι φοβάσαι; Μη σε γλεντήσουν και σένα σαν τον Τατσόπουλο επειδή εξέφρασες διαφωνία;

Ναι το είπαν.

Ισχύει? για να δούμε.

https://www.google.nl/search?q=%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC+%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=v0yYUtPsLsa_0QWyiYCgDQ

Ο πιο πρόσφατος έλεγχος) Μαύρη εργασία, σε θάλασσα ανεργίας | Newsroom | Newsroom 9,44%

Πηγή: Σαρώνει σε όλη τη χώρα η «μαύρη εργασία» – Πάνω από 30% το ποσοστό | iefimerida.gr Σαρώνει σε όλη τη χώρα η «μαύρη εργασία» (σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 45%)

Αύξηση προσλήψεων αλλά και της μαύρης εργασίας το 2013 - oικονομία - Το Βήμα Online Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ποσοστά της αδήλωτης εργασίας, που αγγίζουν το 39,4% στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.

«Καλπάζει» η μαύρη εργασία Το ποσοστό της μαύρης εργασίας ανέρχεται στο 35%

Ρε η π@π@ρίτσα μπορεί κάλλιστα και να ισχύει! Άρα αυτό την κάνει να μην είναι π@π@ρίτσα..

Για πες μας λοιπόν τι έλεγες τώρα για την τέλεια διακυβέρνηση του τέλειου Σαμαρά που έφτιαξε 500.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Είναι καλή? Σου αρέσει? Γουστάρεις? Να ξέρουμε.

Όχι αλλά μπορώ να σου πω πχ στα σκάφη αναψυχής ένα ποσοστό μαύρης στο περίπου.

Νομίζω μόνο στο περίπου βγαίνουν αυτά τα νούμερα.

Η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει τριμηνιαίους λογαριασμούς για την ανεργία. Αντιγράφω απο την τελευταία ανακοίνωση:

Κατά το Β΄ Τρίµηνο του 2013 ο αριθµός των απασχολούµενων ανήλθε σε 3.632.184 άτοµα και των ανέργων σε 1.350.435.

Οι μετρήσεις βγαίνουν με δειγματοληπτική μέθοδο (με ότι αποκλίσεις αυτή μπορεί να έχει). Κοινώς πάνε στα σπίτια και ρωτάνε.

Ναι το είπαν.

Ισχύει? για να δούμε.

https://www.google.nl/search?q=%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC+%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=v0yYUtPsLsa_0QWyiYCgDQ

Ο πιο πρόσφατος έλεγχος) Μαύρη εργασία, σε θάλασσα ανεργίας | Newsroom | Newsroom 9,44%

Πηγή: Σαρώνει σε όλη τη χώρα η «μαύρη εργασία» – Πάνω από 30% το ποσοστό | iefimerida.gr Σαρώνει σε όλη τη χώρα η «μαύρη εργασία» (σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 45%)

Αύξηση προσλήψεων αλλά και της μαύρης εργασίας το 2013 - oικονομία - Το Βήμα Online Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ποσοστά της αδήλωτης εργασίας, που αγγίζουν το 39,4% στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν.

«Καλπάζει» η μαύρη εργασία Το ποσοστό της μαύρης εργασίας ανέρχεται στο 35%

Ρε η π@π@ρίτσα μπορεί κάλλιστα και να ισχύει! Άρα αυτό την κάνει να μην είναι π@π@ρίτσα..

Για πες μας λοιπόν τι έλεγες τώρα για την τέλεια διακυβέρνηση του τέλειου Σαμαρά που έφτιαξε 500.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Είναι καλή? Σου αρέσει? Γουστάρεις? Να ξέρουμε.

Σαν να κλέβω εκκλησία.

Το ΣΕΠΕ υποστηρίζει, ότι τα ποσοστά αυτά της αδήλωτης εργασίας είναι ενδεικτικά και δεν αποτυπώνουν την πραγματική διάσταση του φαινομένου, καθώς οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και διενεργούνται είτε μετά από καταγγελίες είτε σε κλάδους που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα.

ια μας τους τραπεζίτες υπάρχει μέριμνα; Άμα είναι να το γυρίσω και γω προς ΣΥΡΙΖΑ.
Δε πιστεύω ότι η κοινωνία και το κράτος έχουν άλλες αντοχές για να σπονσοράρουν τον οποιοδήποτε βιομηχανικό κλάδο αν ο ίδιος δε μπορεί να είναι ανταγωνιστικός απο μόνος του.

Ε ρε γλέντια αν το κράτος αποφάσιζε να αφήσει τους τραπεζίτες να είναι ανταγωνιστικούς από μόνοι τους αντί να τους χαρίζει χρήματα αβέρτα.. εκεί να δεις γέλια..

Για να καταλάβω, το κράτος πρέπει να επιδοτεί ΜΟΝΟ τις τράπεζες ε?

[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Ναι αλλά θα πρέπει να μπαίνει στην εξίσωση και το κόστος που θα έχει η εκάστοτε απόφαση στο ταμείο ανεργίας. Ειδικά αν η διαφορά κόστους είναι μικρή. Και μην ξεχνάς ότι κοινωνία δεν είναι μόνο οι σερβιτόροι, ό,τι κι αν πιστεύει ο πιτσαδόρος.

Για το ποιοτικότερο γεννόσημο, προσωπικά θα εμπιστευόμουν πιο πολύ ένα ελληνικό προιόν που τον έλεγχο ποιότητας τον κάνει κάποιος που έχει τελειώσει ό,τι κι εγώ, παρά τον αντίστοιχο στο μπαγκλαντές που ανάθεμα τι ξέρει και τι δεν ξέρει (και τι εκπτώσεις κάνει στον έλεγχο ποιότητας για να ειναι ανταγωνιστικός). Επίσης θα εμπιστευόμουν πιο πολύ το αυθεντικό φάρμακο γιατί είναι 25 χρόνια στην αγορά και ό,τι παρενέργειες και να είχε η δραστική ή τα έκδοχα το έχουν βρει, ενώ στο γεννόσημο μπορεί κάποιο έκδοχο να έχει κάποια παρενέργεια λόγω συνεργιστικής δράσης με κάποια άλλη ουσία / φάρμακο κλπ. και να το καταλάβεις αργότερα έως πολύ αργότερα. Οπότε προσωπικά θα ήθελα να μου συνταγογραφούνται τα πρωτότυπα, αν και ξέρω ότι το NHS με νοιάζεται οπότε θα μου συνταγογραφήσει τα φτηνότερα.

βασικά όλο το "ζουμί" είναι ότι ή θα κλέψουν στην δραστική -αλλά μιλάμε για την ίδια δραστική- οπότε το αποτέλεσμα θα είναι να μην είναι τόσο αποτελεσματικό το φάρμακο

ή

βάζουν φτηνότερα έκδοχα από το original για να κατεβάσουν το κόστος του φαρμάκου.

Τα έκδοχα αυτά στην χειρότερη περίπτωση να έχουν περισσότερες παρενέργειες, στην κακή περίπτωση περιορίζουν την απορρόφηση της δραστικής.

Η περίπτωση συνεργιστικών δράσεων με άλλες ουσίες είναι ευθύνη του ιατρού που συνταγογραφεί

Ε ρε γλέντια αν το κράτος αποφάσιζε να αφήσει τους τραπεζίτες να είναι ανταγωνιστικούς από μόνοι τους αντί να τους χαρίζει χρήματα αβέρτα.. εκεί να δεις γέλια..

Για να καταλάβω, το κράτος πρέπει να επιδοτεί ΜΟΝΟ τις τράπεζες ε?

Υπάρχει μια μικρηηηηηη διαφορά ανάμεσα στην επιδότηση/προικοδότηση και στον δανεισμό. Πχ τα 50 δις που πήραν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποιηση θα επιστραφούν μόλις γυρίσουν στα χέρια ιδιωτών

Δέχεσαι ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τον ακριβή αριθμό, σου φέρνω 4 δημοσιευματα που λένε για 40%, και τώρα μου λες πάλι ότι μπορεί να είναι λιγότερο, σύμφωνα με το ΣΕΠΕ.

Ποιος το γυρίζει στο τσάμικο πάλι και δεν απαντάει σε αυτά που τον ρωτάνε?

Υπάρχει μια μικρηηηηηη διαφορά ανάμεσα στην επιδότηση/προικοδότηση και στον δανεισμό. Πχ τα 50 δις που πήραν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποιηση θα επιστραφούν μόλις γυρίσουν στα χέρια ιδιωτών

Ποιων ιδιωτών? Αυτών που ξεζουμούντε για να δανείζοντε οι τράπεζες?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.