DJD Σεπτέμβριος 13, 2013 #14881 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=wWdut0XaUj8]Ψηφοφορία (ή περίπου) στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής - YouTube[/ame] Πιο αστείο δε γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Σεπτέμβριος 13, 2013 #14882 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 αστειο το λες αυτό ; :suicide::suicide::suicide::suicide: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Σεπτέμβριος 13, 2013 #14883 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Ειρωνικά προφανώς, τραγικό για κλάματα είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Σεπτέμβριος 13, 2013 #14884 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Ετσι ε ?? Αθλιος και μίζερος... Δηλαδής δεν μου είναι αρκετό που καλούμαι εγώ να πληρώσω το κόστος των επιλογών , επιλογών που ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ επι 40 χρόνια και αποσκοπούσαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ικανοποίηση των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ συμφερόντων, αλλά θα πρέπει να λυπάμαι κιόλας που δεν τους βγήκε η κέντα.... Οσο για τα αποθεματικά.... Οταν επι 40 χρόνια έτρωγαν μέχρι και τα απάσβεστα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ζήταγε το λόγο, αλλά αντί αυτού έλεγε ’’δώσε και εμένα μπάρμπα’’. Για πές μου λίγο: Τι ακριβώς σε/τους έκανε να πιστευουν πως θα αφήνανε τα αποθεματικά των ταμείων έξω απο το φαγοπότι ???? Βάζανε δηλαδή τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα, ξανά και ξανά και ξανά, και πάλι φταίω εγώ ??? Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: είτε δεν έχεις πάρει πρέφα που θα καταλήξεις εξ αιτίας τους, είτε είσαι κομμάτι τους, και μας πας την κουβέντα στη συμπόνοια. Αν ισχύει το πρώτο, δεν ανησυχώ: θα σου έρθει η φώτιση αργά η γρήγορα. Αν ισχύει το δεύτερο, να σε πληροφορήσω πως, (δεν θα πω ’’πρέπει’’ γιατί πλέον είναι νομοτελειακό) ΘΑ πληρώσετε (και εσείς/ειδικά εσείς) το τίμημα των επιλογών σας. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !! Αισώπου Μύθοι/Θύννος και δελφίς - Βικιθήκη Μου αρεσεις... Ο βοσκος ταϊσε παραπανω καποια προβατα οποτε εμεις (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) που δεν φαγαμε οσο οι αλλοι, ειναι ωρα να βγαλουμε μια εκδικητικοτητα οχι απλα στον βοσκο και στο ξεφραγο μαντρι του, αλλα κυριως στα αλλα προβατα. Νομιζω ειναι ενα καλο σημαδι ωριμης σκεψης και ανακαμψης της κοινωνιας. Ξερω πολυ καλα που θα καταληξω! Διαφωνουμε απλα στο ποιοι μου φταινε που θα καταληξω εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Σεπτέμβριος 13, 2013 #14885 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 (edited) Αποφασίζω και εγκρίνω κατά πλειοψηφία. Edit Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 13, 2013 από Myralis Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 13, 2013 #14886 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 του τα είχαν γραμμένα έτσι, και δεν έγραφε πουθενά ότι πρέπει να περιμένει να απαντήσουν οι 3 βουλευτές. Δε φταίει αυτός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Σεπτέμβριος 13, 2013 #14887 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2013 Κατόπιν όλων αυτών των καταθλιπτικών , ας επιστρέψουμε on topic και ας ασχοληθούμε με το φλέγον θέμα που απασχολεί όλους του Έλληνες. Είναι τελικά το σαμπανιζέ iPhone 5s καγκουριά; Θα είναι τελικά το 5c το iPhone του φτωχού; Μοιάζουν ή όχι τα χρώματα του 5c σαν σετ μαρκαδόρων μαθητή του Δημοτικού; :tomato: Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 14, 2013 #14888 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 (edited) Μου αρεσεις... Ο βοσκος ταϊσε παραπανω καποια προβατα οποτε εμεις (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) που δεν φαγαμε οσο οι αλλοι, ειναι ωρα να βγαλουμε μια εκδικητικοτητα οχι απλα στον βοσκο και στο ξεφραγο μαντρι του, αλλα κυριως στα αλλα προβατα. Νομιζω ειναι ενα καλο σημαδι ωριμης σκεψης και ανακαμψης της κοινωνιας. Ξερω πολυ καλα που θα καταληξω! Διαφωνουμε απλα στο ποιοι μου φταινε που θα καταληξω εκει.Εμένα να δεις πως μου αρέσεις .... 700 τόσες σελίδες θέμα και το 95% τα ρίχνετε στο βοσκό. Γουστάρετε βίαιες ανατροπές του, τον βρίζετε και τον κατηγορείτε πως σας έριξε, και σας ''κουρεύει'' άγαρμπα.ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ όμως. Τα πρόβατά (αφού το θέλεις έτσι) το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι να γίνονται καλό γεύμα και τίποτα παραπάνω. Που είδες εσύ πρόβατο να ζηταει το λόγο απο τον βοσκό του ε ?? Ξέχνα και την κονωνία. ΜΑΝΤΡΙ μόνο, και να λέτε και μερσί.Αραξε λοιπόν και εσύ και τα υπόλοιπα πρόβατα, και μην παραπονεθείτε ποτέ ξανα για τίποτα. ΩΣ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ !Εντιτ: Φρόντισε δε να διαβάσεις τη ''φάρμα των ζώων'' Εκεί θα ανακαλύψεις ποιό είναι το τίμημα το να θεωρείς τον εαυτό σου πρόβατο.''4 ποδια καλό - 2 πόδια καλύτερο'' ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕντιτ 2: Έλα στο βρήκα και τσάμπα να μην ξοδεύεσαι. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 14, 2013 από colt3003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Σεπτέμβριος 14, 2013 #14889 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 (edited) Πιο αστείο δε γίνεται Αν ήμουν στη βουλή θα σηκωνόμουνα και θα τού 'σκαγα μπουκέτο. Θα τον ξάπλωνα κάτω, θα τον πάταγα στο λαιμό, και θα τον ρώταγα: εγκρίνεται το πάτημα του λαιμού σου μέχρι να πεθάνεις? Εγκρίνεται κατά πλειοψηφία! edit: αυτό περιμέναμε από ΧΑ αλλά μας πρόδωσε Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 14, 2013 από sotiris Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 14, 2013 #14890 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Το πάσχα πλησιάζει.Μετά την ''ωρα'' του [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ik7lOQX3qPs&noredirect=1]Αντρέα[/ame] , του [ame=http://www.youtube.com/watch?v=DtE5j6LplTw&noredirect=1]Κωνσταντίνου[/ame] του [ame=http://www.youtube.com/watch?v=MC8Tj7LlQZs&noredirect=1]Κώστα[/ame] και του [ame=http://www.youtube.com/watch?v=JUqp55v2VOE&noredirect=1]Γιώργου[/ame] έρχεται και η δικιά σαςΕγκλημα και τιμωρία.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=-Hq-_mZ58Bo&noredirect=1]Nausika feat loula- Ena spasmeno ftero - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Σεπτέμβριος 14, 2013 #14891 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Ανατρίχιασα αηδιάζοντας με το 1ο βίντεο ...δεν άντεξα τα υπόλοιπα...τα έζησα τότε και απορούσα ως μικρό παιδί...τώρα που μεγάλωσα μου στοίχειωσαν το μέλλον το δικό μου και του παιδιού μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Σεπτέμβριος 14, 2013 #14892 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Οταν διαβάζεις κάτι και το πρώτο που απαντάς είναι το ''Άσε ρε... '' αυτό για εμένα συνεπάγεται πως θεωρείς πως σε φουμέρνω. Δεν εννοούσα ότι ψευδεσαι, ήταν του στυλ "Χαλάρωσε ρε Colt που μόνο εσύ πληρώνεις τις λαλακίες άλλων"Και ξαναερχόμαστε στο θέμα μας. Απάντησε μου ειλικρινά σε κατι: 1. Εσύ πως νιώθεις που τέτοιου είδους άνθρωποι όπως ακριβώς τους περιγράφεις, επέλεξαν (και ακόμη επιλέγουν) το να λάβεις μισθό 400 και σύνταξη 360 ευρά (σήμερα), άν καταφέρεις ποτέ να μαζέψεις την απαιτούμενη προυπηρεσία ?? Πως να νιώθω; Άσχημα! Νιώθω εκνευρισμό; Ναι, νιώθω μίσος; Όχι! Στο χέρι μου είναι να προσπαθήσω να τους μιλήσω και να τους πείσω για κάτι άλλο. Αν δω ότι είναι τελοίως αγύριστα κεφάλια, Oh well, άσε τους στην μοίρα τους, υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι να ασχοληθώ.Δεν επέλεξαν αυτοί να πάρω τέτοιο μισθό κτλ. Αυτοί που τους πούλησαν φούμαρα το έκαναν, αυτοί είναι οι εχθροί μου, για εκείνους νιώθω μίσος.Το "μίσος" που νιώθω για τους ψηφοφόρους τους περιορίζεται σε μερικά αστεία του τύπου "Όταν θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών, να αρχίσουν απ’ αυτούς που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Εμείς οι υπόλοιποι ψηφίσαμε να μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές"2. Τι ακριβώς θα σε έκανε να τους λυπηθείς για τα ίδια δεινά που περιμένουν και τους ίδιους, τη στιγμή που γνωρίζεις πως εκείνοι τα επέλεξαν ?? (και τα κίνητρά τους δεν ήταν πάντα ''αθώα'')Δεν τα επέλεξαν αυτοί όπως σου εξήγησα παραπάνω, όσο για τα λαμόγια, εκεί ναι αλλάζει το θέμα, αλλά και πάλι, μίσος δεν θα νιώσω. Είμαι λίγο οπτιμιστής σε τέτοια θέματα, θεωρώ ότι με Αριστερά στην εξουσία, θα αλλάξει το πράγμα. * Αν πάλι κάνω λάθος ΓΙΑΤΙ δεν αιτιολογούν το λόγο που δεν τρέφουν την ίδια μήνι έναντι των καταστροφέων τους, αλλά προτιμάνε την απαξίωση του άλλου ??Βγάζεις λάδι τους πολιτικούς με αυτή σου την στάση και τα ρίχνεις όλα στα πρόβατα όπως είπε και ο SLN, μίσος βγάζω προς άλλες μεριές. Τον κόσμο θέλω να τον πάρω μαζί μου, να τον μάθω άλλα πράγματα, όχι να τον βάλω απέναντι μου και να τον πολεμήσω.Εσύ μιλάς για κόμματα, ενώ εγώ για ανθρώπους. Πόσο ευκολο είναι για ένα άτομο νομίζεις να αντιπαλέψει μια ομάδα ατομων όταν αυτά ασπάζονται μια άποψη, την οποία δεν εξετάζουν κατά ποσο είναι σωστή η όχι, αλλά την ακολουθούν επειδή είναι πιο mainstream ? Δύσκολο έως αδύνατο, για αυτό βάση της Αριστεράς είναι η συλλογικότητα.*Να χαρείτε, μην αρχίσετε πάλι, το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ήταν Αριστερά, ήταν ΛΑΜΟΓΙΑ, όπως και η ΝΔ δεν ήταν Δεξιά, ήταν ΣΑΠΙΛΑ. Αν συνεχίσετε να βγάζετε χολή προς την Αριστερά επειδή πιστευετε ότι ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα ήταν Αριστερά και κοίτα που καταντήσαμε, τότε δεν υπάρχει νόημα να συνεχίσω να απαντάω εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 14, 2013 #14893 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 (edited) Δεν επέλεξαν αυτοί να πάρω τέτοιο μισθό κτλ. Αυτοί που τους πούλησαν φούμαρα το έκαναν, αυτοί είναι οι εχθροί μου, για εκείνους νιώθω μίσος.Αυτή είναι και η βάση της διαφωνίας μας. Μπορώ να σου απαντήσω είτε με αποφθέγματα:1. ''Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν'' του Ισοκράτη2. '' το δις εξαμαρτείν τ' αυτόν ουκ ανδρός σοφού'' του ΜενάνδρουΕίτε με επιχειρήματα:Απο την μεταπολίτευση το 1974 μέχρι και τις τελευταίες εκλογές μεσολάβησαν συνολικά 14 (και ολογραφως ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ) εκλογικές αναμετρήσεις. Αν εσύ βρίσκεις φυσικό και λογικό κάποιος να ''εξαπατάται'' συνολικά δεκατέσσερις φορές, απάντησέ μου σε παρακαλώ, είτε εσύ είτε όποιος άλλος μπορεί στο εξής:1. Αμα πάς σε ένα χασάπη και σου δώσει κρέας χαλασμένο, και πάς και δεύτερη φορά και σου ξαναδώσει το ίδιο, ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ θα αντιληφθείς οτι σε εξαπατεί ???2. Αμα πάς σε ένα βενζινάδικο και σου πουλήσει νοθευμένα καύσιμα και σπάσεις το αμάξι σου, ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ???Οι πολιτικοί πουλάγαν φούμαρα όπως λές, για τον απλό λόγο ότι ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. Και επειδή ΜΟΝΟ ένας ηλίθιος θα επέτρεπε στον ευτό του να τον εξαπατήσουν 14 φορές, αναγκάστικά καταλήγουμε στο οτι, είτε έχουμε ενα εκλογικό σώμα που αποτελείται απο τόσους ηλίθιους όσους χρειάζεται για να βγεί μια κυβέρνηση, είτε γνώριζαν, αλλά επέλεγαν σύμφωνα με το δικό τους μικροσυμφέρον (και όχι για το κοινό καλό όπως θα έπρεπε), το οποίο όμως τελικά ΕΒΛΑΨΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Ας μην παραβλέπουμε δε, πως ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ένας σεβαστός αριθμός, (και όχι 500 - 1000 καλοβολεμένοι) εξακολουθεί να εκφράζει την ίδια προτίμηση. Ε !! ο πολιτικός φταίει μετά ??? Δηλαδή αν εσύ ήσουν λαμόγιο και κλέφτης, και έβλεπες πως ο κόσμος αντί να σε μαυρίσει, σε γουστάρει, εσύ θα σταμάταγες ?? Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 14, 2013 από colt3003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Σεπτέμβριος 14, 2013 #14894 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Αυτή είναι και η βάση της διαφωνίας μας. Μπορώ να σου απαντήσω είτε με αποφθέγματα:1. ''Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν'' του Ισοκράτη2. '' το δις εξαμαρτείν τ' αυτόν ουκ ανδρός σοφού'' του ΜενάνδρουΕίτε με επιχειρήματα:Απο την μεταπολίτευση το 1974 μέχρι και τις τελευταίες εκλογές μεσολάβησαν συνολικά 14 (και ολογραφως ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ) εκλογικές αναμετρήσεις. Αν εσύ βρίσκεις φυσικό και λογικό κάποιος να ''εξαπατάται'' συνολικά δεκατέσσερις φορές, απάντησέ μου σε παρακαλώ, είτε εσύ είτε όποιος άλλος μπορεί στο εξής:1. Αμα πάς σε ένα χασάπη και σου δώσει κρέας χαλασμένο, και πάς και δεύτερη φορά και σου ξαναδώσει το ίδιο, ΣΤΙΣ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ θα αντιληφθείς οτι σε εξαπατεί ???2. Αμα πάς σε ένα βενζινάδικο και σου πουλήσει νοθευμένα καύσιμα και σπάσεις το αμάξι σου, ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ???Οι πολιτικοί πουλάγαν φούμαρα όπως λές, για τον απλό λόγο ότι ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. Και επειδή ΜΟΝΟ ένας ηλίθιος θα επέτρεπε στον ευτό του να τον εξαπατήσουν 14 φορές, αναγκάστικά καταλήγουμε στο οτι, είτε έχουμε ενα εκλογικό σώμα που αποτελείται απο τόσους ηλίθιους όσους χρειάζεται για να βγεί μια κυβέρνηση, είτε γνώριζαν, αλλά επέλεγαν σύμφωνα με το δικό τους μικροσυμφέρον (και όχι για το κοινό καλό όπως θα έπρεπε), το οποίο όμως τελικά ΕΒΛΑΨΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Ας μην παραβλέπουμε δε, πως ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ένας σεβαστός αριθμός, (και όχι 500 - 1000 καλοβολεμένοι) εξακολουθεί να εκφράζει την ίδια προτίμηση. Ε !! ο πολιτικός φταίει μετά ??? Δηλαδή αν εσύ ήσουν λαμόγιο και κλέφτης, και έβλεπες πως ο κόσμος αντί να σε μαυρίσει, σε γουστάρει, εσύ θα σταμάταγες ??Tα επιχειρήματα σου έχουν ένα πρόβλημα. Θεωρείς ότι υπήρχαν πολλές επιλογές, πράγμα που δεν ισχύει, μέχρι και το 2007, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έπαιρναν πάνω από το 80% των ψήφων. Ο άλλος δεν είχε πολλές επιλογές (χασάπικα/βενζινάδικα). Επίσης θεωρείς ότι ψήφιζαν πάντα το ίδιο, δεν ήταν όμως έτσι, σίγουρα πολλοί ψήφιζαν μία το ένα μία το άλλο, και αν υποθέσουμε ότι κάθε αρχηγός κόμματος έφερνε νέο αέρα (αν και στην τελική το ίδιο σάπιος με πριν) στο κόμμα, βγαίνει ότι πρακτικά δεν ψήφιζαν 14 φορές τον ίδιο άνθρωπο. Ψήφιζαν άθελα τους την ίδια πολιτική, αλλά με διαφορετικό μανδύα.Ναι λέμε υπήρχαν και τα λαμόγια, πολλά από αυτά, αλλά το μίσος πρέπει να πάει στους πολιτικούς, αυτοί είχαν την δύναμη, όχι τα πρόβατα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Σεπτέμβριος 14, 2013 #14895 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Δημοσίευμα του Κούλογλου.Μπορεί κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κάθετα με τα γραφόμενα.Πάντα μου άρεσαν οι μεγάλες εθνικές ιδέες. Η ανακατάληψη της Αγιάς Σοφιάς και η κόκκινη Μηλιά παλιότερα, το «κούρεμα» του χρέους πρόσφατα, μέχρι να απαγορεύσει το Βερολίνο στην κυβέρνηση να το εμφανίζει ως εθνικό στόχο. Τώρα έχουμε καινούργιο, το πρωτογενές πλεόνασμα. Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη φράση «πρωτογενές πλεόνασμα» 22 φορές. Μόνο τη λέξη «θα» επανέλαβε περισσότερο, 120 φορές ακριβώς.Αποφάσισα έτσι να πετύχω πρωτογενές πλεόνασμα (ΠιΠι, για συντομία, από δω και κάτω) και σε οικογενειακό επίπεδο. Εμπνέομαι από το μότο των πρώην Αριστερών και νυν κρυφοσαμαρικών, που είναι τώρα με την Τρόικα: πριν αναρωτηθείς τι κάνει η κυβέρνηση για σένα, σκέψου εσύ τι κάνεις για την κυβέρνηση.ΠιΠι σημαίνει να έχεις περισσότερα έσοδα απ' ό,τι έξοδα, βγάζοντας έξω την αποπληρωμή των δανείων και τους τόκους. Δεν υπολόγισα, λοιπόν, καθόλου το στεγαστικό δάνειο, παρότι η Τρόικα θέλει να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς και να μου πάρει το σπίτι. Δεν το παίρνω προσωπικά: απλώς θέλουν να πέσουν οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί να περάσει και ο Γερμανός συνταξιούχος ευχάριστα γεράματα.Το οικογενειακό εισόδημα είναι 1.000 ευρώ τον μήνα. Τα έξοδα είναι: 500 ευρώ που πάνε στο φαγητό, 200 στους λογαριασμούς, 400 στα φροντιστήρια-σχολεία των παιδιών κ.λπ., 250 σε προσωπικά έξοδα, 300 σε φίλους από δανεικά που πρέπει να ξεπληρώνω κάθε μήνα, γιατί και σε αυτούς παρουσιάστηκαν ανάλογα προβλήματα, και 50 ευρώ στις εξετάσεις και στα φάρμακα της γιαγιάς. Το σύνολο εξόδων είναι 1.700 ευρώ, άρα το πρωτογενές έλλειμμα 700 ευρώ. Έπρεπε να κόψω 750 ευρώ, ώστε να εμφανίσω ΠιΠι 50 ευρώ.Αποφάσισα να ακολουθήσω τη μέθοδο με την οποία κάνει φέτος ΠιΠι ο κ. Στουρνάρας, του οποίου εκτιμώ αφάνταστα τις ικανότητες. Είχε, παραδείγματος χάριν, προβλέψει το 2010, τότε που άρχισαν τα μνημόνια, ότι το 2013 θα είχαμε μπει σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης. Όπως εξήγησε και ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, η ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ήταν 3,8% και όχι 4,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τρόικας, που σημαίνει ότι ο Στουρνάρας σταδιακά δικαιώνεται.Οι πρώτες περικοπές ήταν παιχνιδάκι. Έκοψα αμέσως τα 300 ευρώ που χρωστάω στους φίλους. Πήγαν να διαμαρτυρηθούν, αλλά τους αποστόμωσα λέγοντας ότι το ίδιο ακριβώς κάνει και η κυβέρνηση, που παρακρατεί τις επιστροφές φόρων και τις εγγράφει στο ΠιΠι της. Ύστερα, σταμάτησα να πληρώνω τους λογαριασμούς, όπως κάνει το υπουργείο Οικονομικών, που έχει μηδενίσει τις δημόσιες επενδύσεις, γράφοντας την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας στο δικό του ΠιΠι.Τα πράγματα ζορίσανε κάπως όταν περιόρισα τις δαπάνες για το φαγητό και τα υπόλοιπα μέλη διαμαρτυρήθηκαν, ρωτώντας τι θα τρώνε. Τους εξήγησα την αναγκαιότητα συμμετοχής στην εθνική προσπάθεια και ότι από δω και στο εξής θα τρώμε μια φορά τη μέρα, ενώ το βράδυ θα κοιτάμε ειδήσεις και θα τρώμε ΠιΠι. Περιόρισα δραστικά τα έξοδα για σχολεία-φροντιστήρια και όταν τα παιδιά πήγαν να διαμαρτυρηθούν, τους έριξα μια επιστράτευση που τη θυμούνται ακόμη. Με βαριά καρδιά έκοψα και τα 50 ευρώ για τις εξετάσεις και τα φάρμακα της γιαγιάς. Έτσι, το ΠιΠι μου έγινε όχι 50 ευρώ, όπως είχα υπολογίσει, αλλά 75 και πάνω. Περιττό να μιλήσω για τον ενθουσιασμό που αρχικά επικράτησε στην οικογένεια. Παρά τις κακουχίες, έβλεπαν το δικό μου ΠιΠι, και κατ' επέκταση του Στουρνάρα, σαν να ήταν δικό τους.Είναι αλήθεια ότι μετά από δυο-τρεις μήνες παρουσιάστηκαν κάποια προβληματάκια. Με τους φίλους που θέλουν τα δανεικά πίσω γίναμε μαλλιά-κουβάρια, επειδή δεν πληρώναμε τους λογαριασμούς μάς έκοψαν το νερό, το φως και τη θέρμανση, τα παιδιά έμειναν μετεξεταστέα στο σχολείο και η γιαγιά τα κακάρωσε, ένα θλιβερό γεγονός που όμως ελάφρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό και στον τομέα των εξόδων για φαγητό.Στο τέλος ήρθαν και από την τράπεζα στην οποία χρωστάγαμε το στεγαστικό δάνειο, την αποπληρωμή του οποίου δεν είχα συμπεριλάβει, όπως θα θυμάστε, στους υπολογισμούς για το ΠιΠι, και μου είπαν ότι, εν τω μεταξύ, το χρέος είχε αυξηθεί. Δεν έφερα αντίρρηση - άλλωστε και ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε το Σάββατο ότι και το χρέος της χώρας έχει αυξηθεί, αλλά όχι και τόσο πολύ ώστε να το κάνουμε θέμα. Επειδή η κυβέρνηση, μετά από πιέσεις της Τρόικας, ξεπάγωσε τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ήρθαν να μας πάρουν και το σπίτι. Πεινασμένη, διχασμένη και εξουθενωμένη, η οικογένεια δεν μπορούσε να αντισταθεί ούτε για τα μάτια των παπαράτσι. Έτσι κάπως μείναμε με το ΠιΠι στο χέρι.Το ερώτημα όμως παραμένει. Έτσι πρόκειται να προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα;Υποχρεώνοντας τους γιατρούς και φαρμακοποιούς να υπογράψουν ότι εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥ, προκειμένου να τους δώσουν κάτι τις από τα χρωστούμενα; (Έχω προσωπικό παράδειγμα από φίλο μου φαρμακοποιό και γιατρό).Toυς περισσότερους έξω αν τους ακούσει κανείς τα ίδια λένε. Δε μας λέει κάτι που δεν υπάρχει ο Κούλογλου. Δε μας λέει όμως και τι προτείνει. Μέσα ή έξω από το ευρώ; Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Ποια είναι η θέση του;:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 14, 2013 #14896 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Tα επιχειρήματα σου έχουν ένα πρόβλημα. Θεωρείς ότι υπήρχαν πολλές επιλογές, πράγμα που δεν ισχύει, μέχρι και το 2007, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έπαιρναν πάνω από το 80% των ψήφων. Ο άλλος δεν είχε πολλές επιλογές (χασάπικα/βενζινάδικα). Επίσης θεωρείς ότι ψήφιζαν πάντα το ίδιο, δεν ήταν όμως έτσι, σίγουρα πολλοί ψήφιζαν μία το ένα μία το άλλο, και αν υποθέσουμε ότι κάθε αρχηγός κόμματος έφερνε νέο αέρα (αν και στην τελική το ίδιο σάπιος με πριν) στο κόμμα, βγαίνει ότι πρακτικά δεν ψήφιζαν 14 φορές τον ίδιο άνθρωπο. Ψήφιζαν άθελα τους την ίδια πολιτική, αλλά με διαφορετικό μανδύα.Ναι λέμε υπήρχαν και τα λαμόγια, πολλά από αυτά, αλλά το μίσος πρέπει να πάει στους πολιτικούς, αυτοί είχαν την δύναμη, όχι τα πρόβατα.Μακάρι να ήταν έτσι. Με μια γρήγορη ματιά εδώ, βλέπει κανείς πως το 1974 υπήρχαν 11 κόμματα. Εκτοτε σε κάθε αναμέτρηση, όλο και περισσότερα. Οι σημερινοί 60ρηδες που έζησαν ΟΛΕΣ τις εκλογές απο τότε μέχρι και σήμερα είχαν επιλογές.Και ακόμα και σήμερα, ύστερα απο ότι έχει γίνει, και με ακόμα περισσότερες επιλογές ο κόσμος ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Κατάλαβέ το: δεν θα τους πάρεις μέ το μέρος σου, όπως λες στο προηγούμενο πόστ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ, ή τελικώς ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. Καμμία σωστή κοινωνία δεν προκειται να στηριχτεί σε τέτοια παλιο-υλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Σεπτέμβριος 14, 2013 #14897 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Μακάρι να ήταν έτσι. Με μια γρήγορη ματιά εδώ, βλέπει κανείς πως το 1974 υπήρχαν 11 κόμματα. Εκτοτε σε κάθε αναμέτρηση, όλο και περισσότερα. Οι σημερινοί 60ρηδες που έζησαν ΟΛΕΣ τις εκλογές απο τότε μέχρι και σήμερα είχαν επιλογές.Μιλάμε για κόμματα που κατάφερναν να μπουν στην Βουλή και άρα θα μπορούσαν να ακουστούν, άρα είναι 3-6.Και ακόμα και σήμερα, ύστερα απο ότι έχει γίνει, και με ακόμα περισσότερες επιλογές ο κόσμος ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Κατάλαβέ το: δεν θα τους πάρεις μέ το μέρος σου, όπως λες στο προηγούμενο πόστ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ, ή τελικώς ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. Καμμία σωστή κοινωνία δεν προκειται να στηριχτεί σε τέτοια παλιο-υλικά.Ο κόσμος δεν αλλάζει συμπεριφορά, δεν αλλάζει "θέλω", εκλογικές προτιμήσεις αλλάζει και μάλιστα γρήγορα.Πως αλλιώς εξηγείς την πτώση 30%+ του ΠΑΣΟΚ? Την πτώση 10%+ της ΝΔ? Την άνοδο 7% της ΧΑ και την άνοδο 20%+ του ΣΥΡΙΖΑ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Σεπτέμβριος 14, 2013 #14898 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 Toυς περισσότερους έξω αν τους ακούσει κανείς τα ίδια λένε. Δε μας λέει κάτι που δεν υπάρχει ο Κούλογλου. Δε μας λέει όμως και τι προτείνει. Μέσα ή έξω από το ευρώ; Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Ποια είναι η θέση του;:smoke:Σωστό αυτό που λες ως προς το ένα σκέλος. Απλώς τα γράφει με ένα πιο γλαφυρό και σαρκαστικό τρόπο.Τώρα ποια είναι η θέση του Κούλογλου και του κάθε επώνυμου δημοσιογράφου , αφενός εν προκειμένω νομίζω προκύπτει από το "τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται" , αφετέρου έχω την εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος έχει την αποστολή να μεταφέρει ειδήσεις χωρίς να χρωματίζει τον σχολιασμό τους. Την πρόταση του Κούλογλου και του κάθε Κούλογλου δεν γίνεται να την μάθουμε από τα ΜΜΕ. Δεν είναι πολιτικοί ούτε δημόσια πρόσωπα εκλεγμένα ή μη με συνταγματική εξουσία. Τότε θα γινόταν χαμός. Αυτός ο δημοσιογράφος είναι όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ο άλλος της ΝΔ, ο παραάλλος του ΠΑΣΟΚ και πάει λέγοντας. Και γιατί ντε και σώνει όποιος κάνει κριτική πρέπει να έχει και μια λύση έτοιμη; Δεν είναι αυτή η αποστολή των πολιτών. Είναι των πολιτικών, που υποτίθεται ότι έχουν τις γνώσεις , την δύναμη και τις ικανότητες . Γι' αυτό άλλωστε έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt3003 Σεπτέμβριος 14, 2013 #14899 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 (edited) Μιλάμε για κόμματα που κατάφερναν να μπουν στην Βουλή και άρα θα μπορούσαν να ακουστούν, άρα είναι 3-6.Μην μπερδευεσαι και μην μπερδεύεις. ΟΛΑ τα κομματα ξεκινάνε απο μηδενική βάση για να μπούνε στη Βουλή. Η επιλογή του κόσμου είναι αυτή που καθορίζει ποιός θα μπεί.Ο κόσμος δεν αλλάζει συμπεριφορά, δεν αλλάζει "θέλω", εκλογικές προτιμήσεις αλλάζει και μάλιστα γρήγορα.Πως αλλιώς εξηγείς την πτώση 30%+ του ΠΑΣΟΚ? Την πτώση 10%+ της ΝΔ? Την άνοδο 7% της ΧΑ και την άνοδο 20%+ του ΣΥΡΙΖΑ?Δυστυχώς. Ελπίζω κάποια στιγμή να αντιληφθεί πως βόλεμα μόνο του εαυτούλη του έξω απο το σύνολο, δεν νοείται. Αμα γίνει αυτό θα αλλάξουν και τα θέλω του. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 14, 2013 από colt3003 Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Σεπτέμβριος 14, 2013 #14900 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2013 για να καταλάβω... [MENTION=1167]colt3003[/MENTION] & [MENTION=2868]Myralis[/MENTION] συμφωνήσατε σε πολιτικά; Έστω και σε 2 προτάσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts