Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Αυτό που εσύ, ο LL_Neo (και όλοι οι υπόλοιποι που τρέχετε σαν παλαβοί πίσω από κάποιο κομμα), πιστεύετε ότι οποιοσδήποτε ασχολείται ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ με την πολιτική έχει στο μυαλό του οτιδήποτε άλλο πέρα από τα φράγκα του μισθού του, τις δημοσκοπήσεις και τα εκλογικά ποσοστά (που θα φέρουν και τις αντίστοιχες παχυλές επιδοτήσεις, για να μην ξεχνιόμαστε) έχει πάρα πολλή πλάκα.

Δεν πιστευω αυτό. Πιστευω ότι κάποιοι κοιτάνε την τσέπη τους, κάποιοι την καριέρα τους, και κάποιοι το καλό του τόπου. Αν ισχύει αυτό που λες, τότε η Ελλάδα δεν έχει ούτε έναν πατριώτη, είμαστε καταδικασμένοι από χέρι, και απορώ γιατί όσοι σκέφτοντε έτσι μένουν ακόμα Ελλάδα και ασχολούντε.

Link to comment
Share on other sites

Είναι ο Δασκαλόπουλος ΣΥΡΙΖΑ;

Συγχαρητήρια επιστολή για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμα,έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα,ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Η επιστολή,αναθέρμανε τα σενάρια,πως ο κύριος Δασκαλόπουλος,καλοβλέπει το ΣΥΡΙΖΑ,και ποιος ξέρει μπορεί να τον ψηφίζει κιόλας.Στο παρελθόν έχει καλέσει τον αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλήσει στο ΣΕΒ και κάλεσε ανοιχτά τους επιχειρηματίες να μην “δαιμονοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ”.

Δεν θέλει και πολύ να αρχίσει η σεναριολογία.Τόση συμπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική προτίμηση.Για να μην πούμε για έγκαιρη στροφή του κεφαλιού προς την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Link to comment
Share on other sites

Μισθωτοί και συνταξιούχοι. Άλλωστε αυτοί είναι 100% υπεύθυνοι για την κατάσταση. Αυτοί έκλεβαν πάντα, αυτοί φοροδιαφεύγουν, αυτοί δεν πληρώνουν τις εισφορές τους...

Της Μαρίας Βουργάνα

Η φορο-καταιγίδα έπληξε ανεπανόρθωτα το 2012 περίπου 4,8 εκατομμύρια μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται σημαντικά και ταυτόχρονα τη φορολογική τους επιβάρυνση να εκτοξεύεται στα ύψη.

Αντίθετα οι ελεύθεροι επαγγελματίες «κατάφεραν» να περιορίσουν τα εισοδήματά τους αλλά και τους φόρους που πλήρωσαν στην εφορία. Μάλιστα, έξι στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες εμφανίζονται με εισοδήματα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τα πρώτα στοιχεία από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν πέρυσι αποκαλύπτουν ότι το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώθηκε πέρυσι κατά 18% σε σύγκριση με το 2011. Την ίδια ώρα, η μέση φορολογική επιβάρυνση κάθε μισθωτού και συνταξιούχου αυξήθηκε κατά 52%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν «γονατίσει» από την κρίση, να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων για τα «κουτσουρεμένα» εισοδήματά τους.

Περίπου 1,1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι εμφανίζονται με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, αφού δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή έως 500 ευρώ τον μήνα. Από αυτούς 65.185 δήλωσαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 1.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, τα στατιστικά δεδομένα της ΓΓΠΣ για τα εισοδήματα που δήλωσαν και τους φόρους που εκλήθησαν να πληρώσουν το 2012 οι φορολογούμενοι δείχνουν τα εξής:

1. Η κρίση έχει περιορίσει δραματικά τα εισοδήματα των μισθωτών και συνταξιούχων. Το μέσο εισόδημα που δήλωσαν το 2012 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ανήλθε σε 14.640 ευρώ. Το 2011 οι φορολογούμενοι αυτοί είχαν δηλώσει κατά μέσο όρο 17.928 ευρώ. Συνεπώς, το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων υπέστη σημαντική μείωση της τάξεως του 18,3%.

2. Παρά τη μείωση του μέσου δηλωθέντος εισοδήματος, η φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων εκτινάχθηκε στα ύψη. Συγκεκριμένα, ο φόρος που πλήρωσε κατά μέσο όρο κάθε μισθωτός και συνταξιούχος ήταν αυξημένος κατά 52%. Από 1.091 ευρώ που ήταν το 2011 έφθασε σε 1.654 ευρώ το 2012. Η κατακόρυφη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης οφείλεται στην καταιγίδα φόρων και μέτρων που «χτύπησε» τα εισοδήματα των φορολογούμενων, όπως:

•Μείωση του αφορολογήτου ορίου, που ίσχυε για φορολογούμενους από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ και επιβολή φόρου 10% στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και μέχρι το όριο του παλαιού αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.

•Μειώσεις στα αφορολόγητα όρια για τα παιδιά.

•Αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα.

•Αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για κατοικίες και αυτοκίνητα.

•Περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών από τον φόρο εισοδήματος.

•Αλλαγή επί το δυσμενέστερον στον τρόπο υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο.

3. Περίπου 1,1 εκατομμύριο μισθωτοί και συνταξιούχοι εμφανίζονται πλέον με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Συγκεκριμένα, 1.098.510 μισθωτοί και συνταξιούχοι, που αντιστοιχούν στο 22,86% του συνόλου, δήλωσαν ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή έως 500 ευρώ τον μήνα. Από αυτούς 65.185 δήλωσαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 1.000 ευρώ.

4. Σχεδόν έξι στους δέκα μισθωτούς και συνταξιούχους δήλωσαν πέρυσι εισοδήματα από 6.000 έως 20.000 ευρώ.

5. Σε 7.011 ανέρχονται οι πλούσιοι φορολογούμενοι, αφού εμφανίζονται στην εφορία με εισοδήματα έως 150 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Παρά την κρίση το 2012 δήλωσαν συνολικά 1,16 δισ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνονται εισοδήματα και από άλλες πηγές, όπως ενοίκια, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, αποκτηθέντα στο εξωτερικό και φορολογούμενα στην Ελλάδα κ.ά. Ο συνολικός φόρος που πλήρωσαν φτάνει τα 418,39 εκατ. ευρώ.

6. Μειωμένα εισοδήματα παρουσίασαν στις φορολογικές δηλώσεις τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ομως σε αντίθεση με τους μισθωτούς που σήκωσαν για άλλη μια χρονιά τα φορολογικά βάρη οι ελεύθεροι επαγγελματίες είδαν τη φορολογική τους επιβάρυνση να μειώνεται σημαντικά. Συγκεκριμένα το μέσο εισόδημα που δήλωσαν το 2012 οι αμιγώς ελεύθεροι επαγγελματίες ήταν μειωμένο κατά 38,5% σε σύγκριση με το μέσο εισόδημα του 2011. Συγκεκριμένα, 347.304 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν το 2012 μέσο εισόδημα 19.880 ευρώ, από 32.313 ευρώ το 2011. Η μέση φορολογική επιβάρυνση κάθε ελεύθερου επαγγελματία διαμορφώθηκε σε 3.603 ευρώ το 2012 από 4.378 ευρώ το 2011, δηλαδή μειώθηκε κατά 17,7%.

7. Το 60% των ελευθέρων επαγγελματιών (δηλαδή 207.729 επί συνόλου 347.304) δήλωσε ετήσια εισοδήματα μέχρι 6.000 ευρώ.

8. Στον αντίποδα, ετήσιο εισόδημα πάνω από 101.000 ευρώ και μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ δήλωσαν μόλις 2.443 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Πηγή: Ημερησία

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η λογική του "ο ελεύθερος επαγγελματίας είναι a priori ένοχος" είναι η ταφόπλακα των ΜΜΕ. Δεν γίνεται να χρεώνεται η αδυναμία ελέγχου της αγοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοί να πληρώνουν τα σπασμένα της κρατικής φορολογικής αδυναμίας.

Στο κάτω κάτω της γραφής, όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες παίρνουν το ρίσκο να κολυμπήσουν στα σκ@τά μόνοι τους, σεβαστείτε το και μην προσπαθείτε να τους πνίξετε.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν Ελ.Επ. που να δηλώνει τα πάντα.

Από την άλλη, εγώ αναφέρθηκα στο τι έχουν πληρώσει οι μισθωτοί, άλλωστε, άσχετα με τον τίτλο, αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι στο άρθρο.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION] Είναι η απάντηση στην λογική "Ο δημόσιος υπάλληλος είναι a priori κομματόσκυλο και τεμπελχανάς, κανονικά πρέπει να υποκλίνοντε στους ελευθερους επαγγελματίες που κινούν την αγορά και πληρώνουν τους μισθούς τους".

Τίποτα από τα 2 δεν ισχύει στο ακέραιο, και τα 2 ισχύουν όμως σε κάποιο ποσοστό.

Όσο όμως πέφτουμε στην παγίδα τους και καθόμαστε και μαλώνουμε μεταξύ μας για το ποιος είναι καλύτερος αντί να κυνηγήσουμε τον έναν και μοναδικό ένοχο της κατάστασης, τόσο οι κοινωνικές αντιθέσεις θα μεγαλώνουν και τα αιτήματα της κάθε πλευράς θα στρέφοντε περισσότερο εναντίον της άλλης.

Link to comment
Share on other sites

Δύο πράγματα θέλω. Σεβασμός του άλλου και δίκαια κατανομή βαρών. Αυτό δεν γίνεται όταν στρέφεις μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, ούτε όταν φορολογείς αλόγιστα τον άλλον

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με τους ελευθερους επαγγελματιες κρατατε μικρο καλαθι, γιατι π.χ. ολοι εμεις στα πανεπιστημια που μεχρι περσυ ειχαμε υποτροφιες, με την κριση για να γλυτωσουν λεφτα τα πανεπιστημια μας εκαναν ASAP ελευθερους επαγγελματιες με μπλοκακι κλπ κλπ. Το ιδιο εχω ακουσει και για αλλους στη θεση μας σε εταριες. Υπαρχει κι ο ελ. επαγγ.-υπαλληλος που εργοδοτειται και πληρωνεται απο 1 αφεντικο. Οχι μονο αυτος που κοβει (αν θελει) δεξια-αριστερα αποδειξεις παροχης υπηρεσιων.

Link to comment
Share on other sites

Ας επανέλθουμε...

Το πέπλο της σιωπής | Άρθρα | Protagon

Κάτι τέτοια, και σε συνδυασμό με αυτή την είδηση, δείχνουν πως τελικά το πρόβλημα δεν βρίσκεται τόσο στο ποιό οικονομικό σύστημα θα προτιμηθεί, όσο το πόσο εφικτό είναι να περιορίζονται οι λαδοπόντικες.

Link to comment
Share on other sites

Η φρασεολογια που χρησιμοποιεται απο τους κυβερνητες , μπορω να την παρομοιασω μονο με εναν βιαστη που λεει στο θυμα : "Μαζι το καναμε".

Ας κανουνε τον φορολογικο οδηγο 30 σελιδες οπως στη Γερμανια , ας εχουνε ολους τους εφοριακους μονο για ελεγχους, και οχι για υπαλληλους πισω απο το γκισε , ας παταξουνε το λαθρεμποριο και το παρεμποριο , και να δεις τοτε πως μαζευονται οι φοροι και πως πεφτουν οι φορολογικοι συντελεστες.

Αν γινονταν αυτα ομως , τοτε πως θα μπορουσαν να εχουνε πελατακια τους ολη την κοινωνια , για να βγαινουνε συνεχεια οι ιδιοι και οι ιδιοι κυβερνησεις?

Βεβαια αυτα εχουνε νοημα υπο φυσιολογικες συνθηκες , αυτη τη στιγμη βιωνουμε ακραιο ταξικο πολεμο με την μια πλευρα (το 95% της κοινωνιας) να βρισκεται σε κατασταση λες και εχει παρει "χάπι του βιασμού".

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα ωραιος τιτλος

Άκυρος τίτλος γιατί συζήτηση δεν είδα.

Από εκεί και πέρα, πότε ο φασισμός και ο Άδωνης δεν ήταν επικοινωνιακός? Ο φασισμός δεν είπε ποτέ "Θα σας μαμήσω" , και ο Άδωνης εχει μάθει να πουλάει στην ΤV, δεν θα μπορούσε να παίξει τρίπλα στο ΠΑΜΕ?

Link to comment
Share on other sites

Το 100% των καταστημάτων που ελενξαν στην Εύβοια δεν έκοβε αποδείξεις. Πάνω από 60% στην Αττική, στην Σαντορίνη και άλλες περιοχές. Έτσι είπαν στο STAR.

Και ρωταω εγώ, τους έκοψαν τον ποπο ή συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς ούτε ένα προστιματακι;

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Link to comment
Share on other sites

Η κυρία Μάχη Καραγιάννη, σύζυγος Πλασκοβίτη και η ΕΥΔΑΠ.

Η κυρία Μάχη Καραγιάννη είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό. Εντάσσεται δηλαδή στην κατηγορία των προσώπων που πληρώνουν οι πολίτες μέσω του δημόσιου κορβανά αλλά ποτέ δεν το γνωρίζουν.

Αντίθετα, ο σύζυγος της είναι πασίγνωστος. Ο κύριος Ηλίας Πλασκοβίτης, γνωστός από την εμπλοκή του στην Λίστα Λαγκάρντ, στην μνημονιακή διακυβέρνηση Παπανδρέου και τώρα -που αλλού- στην στοργική αγκαλιά του κυρίου Προβόπουλου.

Στο θέμα μας τώρα, όπως ακριβώς η “αφανής” κυρία Στουρνάρα, έτσι (αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό) αλώνει τις δουλειές το δημοσίου η κυρία Καραγιάννη, σύζυγος Πλασκοβίτη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας “Planet”, πλανάται στους δημοσίους οργανισμούς ως πλανήτης – δορυφόρος σε κρατική τροχιά και με την αποφασιστικότητα της κλείνει δουλειές. Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, εν δυνάμει πελάτης είναι η …ΕΥΔΑΠ!

Η PLANET με την τεχνογνωσία λοιπόν της εναρμόνισης έχει πάρει πλειάδα έργων αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και από το υπουργείο Οικονομικών, όπου σε ένα τμήμα του προϊστάμενος είναι ο σύζυγός της.

Συμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Εργα Μελετητικά ή Τεχνικού Συμβούλου τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και συμμετέχει η PLANET A.E. (είτε ως ένωση εταιριών είτε μόνη της ως νομικό πρόσωπο) είναι μεταξύ άλλων:

1. Μελέτη προτυποποίησης και εφαρμοσιμότητας βέλτιστου και ολοκληρωμένου πλαισίου-δομής Προϋπολογισμού Προγραμμάτων για τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (ΥΠΟΙΟ).

Ανάδοχος: Grant Thornton-Planet Α.Ε., προϋπολογισμός 202.950.000 (με ΦΠΑ), υπογραφή σύμβασης 4-10-2010.

2. Αναδιάρθρωση ΟΑΣΑ και εποπτευομένων φορέων (ΥΠΟΙΟ). Ανάδοχος: Grant Thornton-Planet Α.Ε., Π/Υ 314.991,40 (με ΦΠΑ), υπογραφή σύμβασης 13-10-2010.

3. Τεχνικός Σύμβουλος Υποστήριξης της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΥΠΕΠΘ ως δικαιούχου υλοποίησης έργων του ΕΠ ΕΔΒΜ (Υπ. Παιδείας). Ανάδοχος PLANET, Π/Y 900.000 ευρώ (με ΦΠΑ), διάρκεια τρία χρόνια.

4. Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Ανάπτυξης Ακινήτων της ΚΕΔ, ανάδοχος Εθνική Τράπεζα, Planet, CSF και Savills Hellas ΕΠΕ, προϋπολογισμός 2.400.000 ευρώ, υπογραφή σύμβασης 11-2-2010 και διάρκεια 4,5 έτη.

5. Αξιολογήσεις του Ε.Π. «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» (Υπουργείο Υποδομών/ΕΥΔ ΕΠ-ΕΠ), ανάδοχος PLANET, ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ-Δρόμος ΕΠΕ, Π/Υ 512.000 (πλέον ΦΠΑ), έτος ανάθεσης 2011, τα αποτελέσματα κατακύρωσης του έργου ανακοινώθηκαν στις 31-3-2011.

6. Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη του Ο.ΕΠ.Ε.Κ στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη» (Υπ. Παιδείας /ΟΕΠΕΚ), ανάδοχος PLANET, Π/Υ 439.200,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), έτος ανάθεσης 2011 (έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος, αναμένεται η οριστική κατακύρωση του έργου).

7. Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Ειδικής Υπηρεσίας Τομέα Πολιτισμού (ψηφιακή σύγκλιση ΕΣΠΑ κ.ά.) που θα χρηματοδοτήσουν δράσεις πολιτισμού (Υπ. Πολιτισμού), εταιρικό σχήμα: PLANET-Στάδιον ΑΕ, ο διαγωνισμός είναι σε φάση αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών.

Και αυτά τα έργα είναι ενδεικτικά, μια και υπάρχει ολόκληρος κατάλογος, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Αλλο ενα μουφα αρθρακι για το ποιος φταιει για την ολη κατασταση. Στημενο για να αποπροσανατολισει τον κοσμακη απο τον πραγματικο υπαιτιο (Δ/Υ, ελευθεροι επεγγαλματιες, μεγαλογιατροι και δικηγοροι που δεν κοβουν αποδειξεις edit: και εσχατως οι ταξιτζηδες οπως λεει παραπανω)

The Frog Who Crushed The Planet

Did a French yuppie really create the Finance Crisis?

By Greg Palast for Vice Magazine

You just knew it had to be one of those brie-biting, Sartre-spewing, overly-garlicked Frenchmen who pushed the Earth's finance system over a cliff.

This week, US prosecutors finally began the trial of the only person on the entire planet whom they have charged with the financial crimes that sank worldwide stock markets by trillions in 2008 and left millions homeless and jobless, from Detroit to Manchester.

Amazingly, say prosecutors, it all came down to a single Frenchman, Fabrice "Fabulous Fab" Tourre, only 29 years old at the time. Even Julius Caesar waited until he turned 51 to bring the known world to its knees.

Here's the story which his defence team does not dispute:

In August 2007, hot-shot hedge fund manager John Paulson walked into Goldman Sachs with a brilliant plan to cash in on the US housing crisis.

He paid Goldman to announce that Paulson would invest a big hunk of his fund's wealth, $200 million, in securities tied to the US mortgage market’s recovery. A few lucky investors would be allowed to give Goldman their billions to bet with Paulson that Americans would never default on their home mortgages.

It was a con. Secretly, Paulson would bet against the mortgage market, hoping it would collapse – making sure it would collapse. All he needed was Goldman to line up the suckers to put up billions to be his "partners".

It was Goldman’s and Paulson's financial version of Mel Brooks' The Producers, in which a couple of corrupt theatre producers schemed to suck investors into a deliberate flop.

Throughout 2007 and 2008, Paulson & Co. worked with Goldman to create the financial equivalent of Springtime for Hitler.

Paulson personally chose the group of mortgages for the fund. Rather than pick the least risky, he deliberately loaded the fund with sub-prime losers. To polish this turd, Goldman and Paulson paid a highly respected risk analysis firm, ACA, to endorse the selection. Paulson and his vice president met with ACA to assure them of the value of the crappola – never telling ACA that, in fact, Paulson would profit if the securities failed.

Based on Paulson's pitch, ACA endorsed the value of these "synthetic derivatives" securities. This led rating agencies Moody's and S&P – recipients of fat fees from Goldman – to give the package an AAA rating – that is, marking them as safer than US Treasury notes.

In just a few weeks, by August 8, 2008, the securities lost 99 percent of their value.

The dupes paid up. One, Royal Bank of Scotland, handed over nearly a billion dollars ($840,909,090) to Goldman. Goldman then quietly shifted the loot, minus its fee, to Paulson & Co.

For more on Paulson and what he bought with your money, see Billionaires & Ballot Bandits.

The payout busted RBS. But don't shed tears. The Bank of England and British taxpayers took over the bank and covered the loss.

The collapse of RBS and the billions lost by others in the scheme fuelled a panic which caused banks in the US to shut their lending windows, refusing to re-finance sub-prime mortgages. Over two million American families now faced eviction.

Paulson was thrilled. Each default and eviction just made Paulson & Co. richer, altogether pulling in a profit for his hedge fund of over $3.5 billion on the Springtime-for-Hitler game. Paulson's personal earnings on this economic tragedy exceeded one billion dollars.

I happened to be in Detroit that August, at the home of auto union member Robert Pratt. He'd already received his eviction notice. Like almost all black home buyers in the USA, he was steered to a "sub-prime" mortgage. Under a formula years later deemed to be "predatory", his payments suddenly doubled. Pratt’s mortgage balance grew to $110,000 on a home worth $30,000. The bank would not refinance, so Pratt prepared to move into his car with his wife and four kids.

Government watchdogs hunted for the financial crimes perpetrators, and, discovering the Goldman/Paulson fraud, brought charges against... the French kid. Goldman had leant Fabrice Tourre to Paulson to take on flunky tasks, including putting together a 28-page "flip book" to lure European banks into the scam.

In a text message discovered by investigators, Fabrice admitted to a friend that he couldn't understand the insanely complex derivatives Paulson had crafted with Tourre's bosses at Goldman. He did, though, grasp that the strange securities were, he wrote, "monstrosities". A collapse was coming that would "bring down the whole house", leaving Fabrice standing in a ruined planet – with a fat bonus.

What did the Feds do to Paulson? He received... a special tax break.

Am I defending the Fabulous Fabrice, the French-fried scapegoat? After all, he was just along for the ride. But he was deeply thrilled to carry water for the Bad Boys. And the charges against him are merely "civil", meaning he won't get jail time even if found guilty.

And what about Goldman, whose top brass knew of the entire game? The Securities and Exchange Commission did fine Goldman for its duplicity – a sum equal to 5 percent of the cash Goldman got from the US Treasury in bail-out funds.

After Goldman’s con became public, its CEO Lloyd Blankfein was hailed as a visionary for offloading mortgage-backed securities before the shit hit the finance fan. Blankfein hailed himself for, he said, "doing God's work". God did well. Blankfein’s bonus in 2007 brought his pay package to $69 million for the year, a Wall Street record.

Rather than prison or penury, Blankfein was appointed advisor to both the business and the law school at Harvard University.

So here’s the lesson all Harvard students are taught: If you can't do the time, don't do the crime... unless your booty exceeds a billion.

Έγινε επεξεργασία από SLN
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.