Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Πάντως στο Γερμανό στο Μαρούσι, εμένα, μου χάλασαν το χρονογράφο του ρολογιού μου, όταν πήγα να μου αλλάξουν μπαταρία. Συγκεκριμένα, όλοι οι δείκτες σταματάνε αντί για κάθετα (ας πούμε στο 12:00) 24 μοίρες πριν (στο 11:56) και μετά μου έκαναν τους ανήξερους...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

youtube -> how to reset a chronograph

Σε ένα ρολόι επαναφερόταν ο δευτερολεπτοδείκτης (του χρονομέτρου) στο :55 και έφτιαξε έτσι.

Σε ένα που ήταν όλοι ταναπού (και είναι και καινούριο δώρο :( ) δεν στρώνει. Ίσως έχει άλλο σύστημα reset-αρίσματος

Έγινε επεξεργασία από l2phile
Link to comment
Share on other sites

Ανεύθυνος. Ευτυχώς που ήταν κι ο Αμυράς να υπάρχει και λίγη υπευθυνότητα σε αυτήν τη συζήτηση.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Αν είσαι οπαδός της υπευθυνότητας ο Βαγγελάρας είναι ο άνθρωπος σου και όχι το παπαγαλάκι ο Αμυράς!

Το θαύμα του Βενιζέλου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος περιέγραψε, χθες, ένα θαύμα: την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη διασφάλιση 500.000 θέσεων εργασίας και τη δημιουργία άλλων 200.000. Αν προλάβει να βαφτιστεί καθολικός, έχει βάσιμες ελπίδες να φορέσει το δαχτυλίδι, την τιάρα και τα κόκκινα σκαρπίνια. Ας μην τον αδικούμε. Πολιτικός που δεν υπόσχεται, είναι σαν ιερέας που δεν προσεύχεται. Επίσης, πολλές φορές, ο πολιτικός λόγος είναι σαν τις κουβέντες που λέγονται πάνω στο σεξ: ο ακροατής απολαμβάνει την ακρότητα, ακόμα κι αν γνωρίζει ότι ακούει τερατώδη ψεύδη. Και το «ανάπτυξη επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας ως τρίτου πυλώνα της οικονομίας», ακούγεται εξωτικό. Χρειάζεσαι άνθρωπο να στο εξηγήσει. Αν τον πληρώσεις, έχεις -όντως- δημιουργήσει μία θέση εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

The Story:

Πριν περίπου 3 εβδομάδες, σταματάει να λειτουργεί ένα μου ρολόι, ένα απλό, φτηνούλι Casio που μου είχε πάρει η γυναίκα μου.

Λέω, τελείωσε η μπαταρία, να το πάω και να αλλάξω και στο Swatch που έχω αφήσει εκτός εδώ και κανά 6μηνο χωρίς μπαταρία.

Σε άσχετη φάση, μιλώντας με τον πατέρα μου, μου λέει "Πήγαινε τα στο Γερμανό, με 2.50-3 ευρώ κάνεις τη δουλειά σου". Λέω σιγά μωρέ, έχω έναν στη γειτονιά, 2 μπαταρίες είναι, αλλά γιατί να στηρίξω το Γερμανό και όχι αυτόν την γειτονιάς; Κατά το "Αγοράζοντας από μία μικρή τοπική επιχείριση.."

Οπότε, τα παίρνω και τα 2 και τα πάω στον ρολογά της γειτονιάς μου. Ανοίγει το Casio, μου λέει:

"Σου αλλάζω τη μπαταρία, αλλά το ρολόι σου έχει πάρει νερά και ο μηχανισμός θα σταματήσει κάποια στιγμή. Εγώ θα σου το καθαρίσω λίγο, αλλά αν θέλεις με 10 ευρώ σου αλλάζω το μηχανισμό και είναι σαν καινούριο".

Σκέφτομαι, ας αλλάξω τη μπαταρία κι αν κολλήσει πάλι είναι καλή εναλλακτική, αν και το ρολόι δεν είχε πάνω από 50€ εξ αρχής και όντως είχε πάρει νερό σε κάποια φάση.. Επίσης, μου αλλάζει μπαταρία και στο Swatch.

Παίρνω τα ρολόγια και ρωτάω τι οφείλω, μου λέει 10€ και τον πληρώνω. Επιστρέφοντας σπίτι σκέφτομαι ότι ο Γερμανός χρεώνει τα μισά για 2 μπαταρίες, αλλά λέω ΟΚ μεγάλη επιχείριση έχει άλλα margins.

Μετά από μία εβδομάδα, σταματάει το φθηνούλι Casio να λειτουργεί. Λέω "Σωστός ο τύπος, όντως κόλλησε, ας αλλάξω το μηχανισμό να σώνουμε". Οπότε, το δίνω στη γυναίκα μου να το πάει για την αλλαγή και μαζί παίρνει άλλο ένα ρολογάκι της και με σκοπό να τον ρωτήσει αν μπορεί να αλλάξει και στο μεγάλο της κουζίνας μηχανισμό. Οπότε ο ρολογάς της γειτονιάς μου θα κάνει άλλη μία ή δύο δουλίτσες, δουλειά να έχει ο άνθρωπος..

Αμ πως! Λέει στη γυναίκα μου ότι "Ο μηχανισμός στοιχίζει 15€ (από τα 10 που μου είπε) και πως εγώ ποτέ δεν έχω αλλάξει μπαταρία σε αυτό το ρολόι (το Casio που άλλαξε πριν μια εβδομάδα) γιατί δεν είναι από τις δικές μου μπαταρίες αυτή που έχει μέσα. Η γυναίκα μου πήρε τα ρολόγια και με ενημέρωσε.

Πριν μία βδομάδα, το Swatch σταμάτησε να λειτουργεί (!), οπότε πήρα αυτό και της γυναίκας, αλλά και το φθηνό Casio και πήγα στο Γερμανό, αυτόν με το κότερο, ξέρετε :p

Το Swatch είχε ΠΕΘΑΜΕΝΗ μπαταρία. Ο ρολογάς της γειτονιάς μου αποφάσισε λοιπόν να μου χρεώσει νέα μπαταρία χωρίς να την αλλάξει, ή ίσως έβαλε κάποια μεταχειρισμένη, ή πήρε την πεσμένη από το Casio και την έβαλε στο Swatch, ποιος ξέρει.

Σύνολο στο "μεγαλοκαρχαρία" για 2 ρολόγια 5,40€

Σύνολο στο "μαγαζάκι της γειτονιάς" για 1 ρολόι 10€

Με αυτά τα μυαλά λοιπόν, όταν ο άλλος κοιτάει να σε κλέψει, έστω στα 10€, που πάμε ρε παιδιά;

Εντάξει, αλλά μην το γενικεύσουμε. Δεν είναι όλοι έτσι. Συνήθως είναι οι παλιοί επιχειρηματίες. Υπάρχουν νέοι που είναι σωστοί.

Link to comment
Share on other sites

Και η μεγαλυτερη εικονα για το τι (μας) ετοιμαζεται... για οποιον αντεξει να ακουσει τα σαπια αγγλικα και καταλαβει τον ξυλινο λογο του γκιοζη....

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=S_IcUgma_4A]Farage: Watch this most boring and dangerous speech by Commissioner Rehn - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Ο Στουρν προτεινει να διατηρηθει η εισπραξη μεσω της ΔΕΗ. Ολοι ξερουμε οτι δε θα καταργηθει ως τελος για αρκετα χρονια κι αυτο μετραει...

Δε θα σου κοβουν το ρευμα απο του χρονου και θα σε στελνει στη μπουζου η εφορια;

Τι να κανεις το ρευμα αν λειπεις απο το σπιτι;

Link to comment
Share on other sites

Ελα να πουλησουμε να ξεφυγουμε απο τους ΔΥ που μας κατατρωνε τοσα χρονια!

Σαράντα σβέρκοι βωδινοί | //ΠαραλληλοΓράφος//

Λεχρίτες διπρόσωποι παλιάνθρωποι.. Δεν είναι να διαβάζω τέτοια πρωι πρωι..

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

άλλο το ένα άλλο το άλλο... (στου μυράλις το ποστ) οι 1100 θα διακόψουν την σύμβαση που έχουν με το ΕΟΠΠΥ (έτσι στο ιατρείο τους δεν θα μπορούν να εκτελέσουν συνταγές του ΕΟΠΠΥ)

οι 600-800 θα προσληφθούν στο Δημόσιο για να δουλέψουν σε νοσοκομεία της περιφέρειας όπως λέει το άρθρο...Το πιο πιθανό είναι αυτοί οι 1400 να μην έχουν τώρα δικό τους ιατρείο κλπ..

Link to comment
Share on other sites

Ο Λαπαβίτσας από το 2010 έχει λυσσάξει να πάμε σε δραχμή. Χωρίς επιχειρηματολογία υπέρ αυτής της επιλογής.

Όποτε τον ρωτάνε πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την επιστροφή στην δραχμή δεν απαντάει ποτέ επι της ουσίας, ποτέ όμως.

Link to comment
Share on other sites

Ο Λαπαβίτσας από το 2010 έχει λυσσάξει να πάμε σε δραχμή. Χωρίς επιχειρηματολογία υπέρ αυτής της επιλογής.

Όποτε τον ρωτάνε πως θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από την επιστροφή στην δραχμή δεν απαντάει ποτέ επι της ουσίας, ποτέ όμως.

Kώστας Λαπαβίτσας

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.