Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Ο μέσος ΔΥ προγραμμάτιζε τη ζωή του με βάση το μισθό του, και ξαφνικά το κράτος έρχεται και του λέει στα @@ μου αν έχεις δόσεις για το δάνειό σου, το ένα το άλλο, σου ανεβάζω φόρους, σου κόβω και το μισθό (πόσες φορές τον τελευταίο καιρό?), σου ανεβάζω και το φόρτο εργασίας (αυτό από μόνο του δε θα ήταν κακό, αλλά και περισσότερη δουλειά, και μηδέν αξιοκρατία, και χαμηλότερος μισθός? πάει πολύ) και τράβα πνίξου, ε τότε εκνευρίζεται κι αυτός. Ή ο κρατικοδίαιτος φαρμακοποιός έχει περισσότερα δικαιώματα να εκνευρίζεται από τον κρατικοδίαιτο δημόσιο υπάλληλο;

υπ'όψιν, το δημόσιο με αφήνει παγερά αδιάφορο. Απλά προσπαθώ (χωρίς να σημαίνει ότι τα καταφέρνω) να βλέπω όσο πιο σφαιρικά γίνεται τα πράγματα.

συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά για μένα η λύση δεν ήταν να τους κόψουν τους μισθούς....ήταν να κάνουν ξεκαθάρισμα από την αρχή... Πόσους δεν χρειαζόμαστε;; 300.000 π.χ.. Απόλυση... Και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχαμε 500.000 περίπου απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα (που μας έχουν επίσης πηδήξει στην φορολογία, άρα δεν θα τους λυπηθώ, sorry guys και που ο ΙΔ. Τομέας στηρίζει την οικονομία πραγματικά).

Δηλαδή είναι ΤΟΣΟ άχρηστοι δηλαδή που δεν θα έβρισκαν μετά την απόλυση τους δουλειά; ΟΛΟΙ;;;;; Αν είναι πείτε το μου, να τους κρατήσουμε όλους τους ανίκανους και άεργους εκεί και αν είναι όντως ανίκανοι να τους πληρώνουμε και επίδομα...

Link to comment
Share on other sites

Αγρότες: Επιχορηγήσεις (που έχουν πάρει πάρα πολλές και δεν τις εκμεταλλεύτηκαν).

Υποθέτω ξέρεις τι ποσά πήραν, τι τα έκαναν, και ότι σίγουρα δεν τα εκμεταλευτηκαν ε? Άγιοι σίγουρα δεν είναι, αλλά έτσι τους έμαθαν (πολλές χορηγήσεις από ΕΕ) τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας...

Υπάλληλοι ΔΕΗ: Ζητούν την διατήρηση του μονοπωλίου, την συνέχιση τροφοδότησης του ασφαλιστικού τους ταμείου από το κράτος με τρελά ποσά, την συνέχιση πληρωμής αυτών με 3-4-5Κ το μήνα.

Καλά κάνουν και ζητούν το μονοπώλιο, σε παραπέμπω στο Catastroika, η διοίκηση της ΔΕΗ και το κράτος έχει κάνει τρομαχτικά λάθη με την διαχείρηση της ενέργειας (αν εσύ βάλεις φωτοβολταϊκα και παράγεις ρευμα, η ΔΕΗ πρέπει να το αγοράσει), αυτά πληρώνουμε παραπάνω, όχι τους μισθούς τους.

Καθηγητές&Δάσκαλοι: [..]στην Ευρώπη αντιστοιχούν 12 μαθητές ανά καθηγητή ενώ εδώ 8 μαθητές ανά καθηγητή

Σου απάντησαν οι προηγούμενοι, αλλά έχω ενστάσεις σε αυτά που λες, Όταν λες ότι Ελλάδα είναι 1/8, και στην Ευρώπη 1/12 τι εννοείς? ότι έχουμε πολλούς καθηγητές? Γιατί δεν ξέρω για την Δράμα, αλλά στην Αθήνα η τάξη μου είχε πάντα πάνω από 15 παιδιά. Τώρα, επειδή ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτικός, και έχω γνωρίσει πολλούς εκπαιδευτικούς, πίστεψε με, δεν είναι ευκολη δουλειά. Όσο για την ελλιπή μόρφωση, καλύτερα δες όλο το σύστημα πως λειτουργεί, και μετά ρίχτα στους καθηγητές. Οι καθηγητές έχουν άπειρους περιορισμούς στο πως να κάνουν την δουλειά τους, πως θα μιλήσουν στα παιδιά, κτλ κτλ.

Υπάλληλοι ΜΜΜ:.

Νομίζω πως πρέπει να εξαιρεθούν. Τα ίδια λεφτά να παίρνει αυτός που κάθεται σε ένα γραφείο, που ναι σίγουρα κουράζεται, αλλά μπορεί να χαζέψει και το ταβάνι και να χαλαρώσει, με αυτόν που είναι 30 μέτρα κάτω από την γη και 10 δευτερολεπτα να χάσει την προσοχή του μπορεί να πεθάνει αυτός και να πάρει και 200 άτομα μαζί του?

και συνοψίζω, αν μπορούσε το Ελληνικό κράτος να δίνει αυτούς τους μισθούς και τα προνόμια που ζητάνε οι Δ.Υ. και οι πολίτες καλώς και να τα έδινε

Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει σάλιο, ο κόσμος έχει τρελαθεί και αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους, νομίζοντας ότι ζούνε στο 2000 ή ότι απλά δεν υπάρχει πρόβλημα, γίνονται απλά εριστικοί.

Σου απάντησε σε αυτό ο deninho. Μία μείωση έφαγαν μόνο? Υπάρχει ένα όριο στο τι μπορεί να αντέξει κανείς.

Έχουμε κάνει άπειρες συζητήσεις, θεωρώ ότι το κράτος έχει ένα σωρό τρόπους να πάρει χρήμα, αξιοποιεί όμως μόνο αυτούς που πονάνε τον λαό, ή/και είναι άδικοι, από την άλλη, κατακλέβει τον εαυτό του με διάφορα σκάνδαλα υπέρ μεγαλοεπιχειρηματιών. Στόχος του δεν είναι να περάσουμε καλά εγώ και εσύ, αλλά οι μεγαλοεργολάβοι. Τι σημαίνει αυτό? Ότι θα μαμήσουν τον λαό, θα βάλουν τις κοινωνικές ομάδες να πλακωθούν μεταξύ τους και αυτοί με τους φίλους τους θα περάσουν φίνα.

Και παμε τώρα σε κάτι άλλο, σε ότι έγραψες είπες ότι ταλαιπωρούν τον λαό.. Αυτό ακριβώς όμως ΔΕΝ είναι η απάντηση σε αυτό που ρώτησα. Ρώτησα αν αυτά που ζητάνε είναι κατά του λαού, όχι αν το πως το διεκδικούν είναι κατά του λαού. ΟΛΕΣ οι κοινωνικές ομάδες θα πιέσουν κάπως, με όποιον τρόπο μπορούν, και το ξαναείπα, δεν έχουν σκοπό να πιέσουν εσένα, έχουν σκοπό να πιέσουν το κράτος.

Φίλε μου το καράβι βουλιάζει μαζί με το βιωτικό μας επίπεδο κι ενώ οι περισσότεροι είμαστε στα νερά, μου ζητάς να στηρίξω αυτούς που θέλουν να μπουν στις βάρκες απλά γιατί... μπορούν να εκβιάσουν. Don't think so.

Απάντησα σε αυτά που διέγραψα, για το θέμα "εκβιασμού", σου έχω νέα, οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να εκβιάσει, και μερικές φορές πρέπει να το κάνει. Η διαφορά είναι ότι με τα ΜΜΜ η πίεση φαίνεται σε 1-2 μέρες, με τους φαρμακοποιούς σε 3-4 μέρες, με τους σκουπιδιάρηδες σε 4-5 μέρες, με τους δικαστές σε 1-2 βδομάδες κτλ.

Απλά αυτή η κατάσταση με πονά γιατί βλέπω τον πατέρα μου να μην τα καταφέρνει και να έχει προβλήματα υγείας.

Θα μπορούσα εδώ, για να σε "πονέσω" να πω ότι μου κατέβει στο κεφάλι, όπως κάνεις εσύ για όλους τους άλλους.

Οι φαρμακοποιοί γιατί να απεργήσουν? Ταλαιπωρούν τον κόσμο κύριε! Κλέβουν το δημόσιο κάνοντας λαμογιές με γιατρούς!

Είδες τι κάνω? ξεχνάω τους καλούς φαρμακοποιούς, δεν με ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ ότι το κράτους τους κλέβει, και διαμαρτύρομαι γιατί χαλάνε την βόλεψη μου. Δίκιο είχαν οι φαρμακοποιοί, αλλά όταν είμαι έξω από τον χώρο και δεν με νοιάζει, έχω περισσότερο δίκιο εγώ.

Γτ μόνιμος επικεντρώνομαι στους Δ.Υ.;;; Γιατί θεωρώ

1. αυτούς που τους έβαλαν εκεί υπεύθυνους με θεμητά και αθέμητα μέσα κάνοντας και τους ίδιους τους Δ.Υ. εξίσου υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας.

2. Γιατί θεωρώ ότι ΔΕΝ θέλουν να αλλάξει τίποτα στην χώρα αυτή και δεν θέλουν να αποχωριστούν τα προνόμια τους.

3. Γιατί απολαμβάνουν μονιμότητα που εγώ δεν έχω, και μου κλαίγονται... Εγώ θα προτιμούσα 600ευρό, λάθος όχι 600, 400ε μισθό και να ξέρω ότι δεν θα απολυθώ ποτέ...

  1. Δεν είναι εξίσου υπευθυνοι, και ΠΟΛΛΟΙ μπήκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, δεν μπήκαν όλοι με μέσο. Δεν φίλησαν κώλους, και δεν είναι υπευθυνοι για ότι έγινε, δεν ψήφιζαν ΝΔ ΠΑΣΟΚ.
  2. Θέλουν να αλλάξουν, και μάλιστα πολλά. Όπως ο πατέρας σου πιθανόν εκνευριζόταν με συναδέλφους του που έκλεβαν το κράτος, λες να μην υπάρχουν πχ καθηγητές που να εκνευρίζοντε με τις λακαμίες συναδέλφων τους? Ειδικά τώρα που έχουν στοχοποιηθεί όλοι οι ΔΥ, λες να μην υπάρχουν άνθρωποι με ήθους, που κάνουν σωστά την δουλειά τους και εκνευρίζοντε με συναδέλφους τους που ξύνοντε και "δίνουν κακό όνομα"?
  3. Ναι όλο απόλαυση είναι, άσε, ξέρω από την μητέρα μου, Δ.Υ. σε υπό κατάργηση οργανισμό... 2 χρόνια ήταν στον αέρα.. Τώρα κατάφερε σχεδόν να ξανα-μονιμοποιηθεί.. Για φαντάσου να κάνεις την δουλειά σου πολύ καλά και να κινδυνευεις να απολυθείς, όχι γιατί δεν πάει καλά η επιχείρηση και δεν έχει δουλειά, αλλά γιατί η υπουργός αποφάσισε να κάνει δώρο στον άντρα της τα έσοδα από την δουλειά που κάνεις εσύ... Και να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει όχι για 3-4 μήνες, αλλά για 2 χρόνια... Και να έχεις και δάνειο να τρέχει και παιδιά να σπουδάζουν, και έχεις κάνει τα κουμάντα σου.. Και να είσαι και 50 χρονών...

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά για μένα η λύση δεν ήταν να τους κόψουν τους μισθούς....ήταν να κάνουν ξεκαθάρισμα από την αρχή... Πόσους δεν χρειαζόμαστε;; 300.000 π.χ.. Απόλυση...

Λάθος, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τους άεργους και να τους διώξεις. Οι περισσότεροι ξύστες είναι φυτευτοί Διευθυντές τμημάτων και τέτοια.. Αν διώξεις τον Διευθυντή, εκτός από τα ποσοστά σου σαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαμάς και την υπηρεσία γιατί δεν θα έχει διευθυντή!. Και αν πάρεις κάποιον άλλον εργαζόμενο να κάνει την διευθυντική δουλειά, τότε, θα πρέπει κάποιος να αναπληρώσει την δουλειά που έκανε.

Τους μη διευθυντές ξύστες, δεν θα τους βρεις.

Και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχαμε 500.000 περίπου απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα (που μας έχουν επίσης πηδήξει στην φορολογία, άρα δεν θα τους λυπηθώ, sorry guys και που ο ΙΔ. Τομέας στηρίζει την οικονομία πραγματικά).

Θα είχαμε περισσότερες, τόσες φορές έχουμε διαφωνήσει σε αυτό, δεν θα συμφωνήσουμε τώρα.. Δεν θεωρώ ότι ο Ιδ Τομέας στηρίζει σε τέτοιο βαθμό την οικονομία. Έχει ΠΟΛΛΑ λαμόγια που κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Δηλαδή είναι ΤΟΣΟ άχρηστοι δηλαδή που δεν θα έβρισκαν μετά την απόλυση τους δουλειά; ΟΛΟΙ;;;;; Αν είναι πείτε το μου, να τους κρατήσουμε όλους τους ανίκανους και άεργους εκεί και αν είναι όντως ανίκανοι να τους πληρώνουμε και επίδομα...

50 χρονών άνθρωπο, που κάνει 20 χρόνια την ίδια δουλειά, ποιος θα τον προσλάβει?

Link to comment
Share on other sites

50 χρονών άνθρωπο, που κάνει 20 χρόνια την ίδια δουλειά, ποιος θα τον προσλάβει?

Ένα δάκρυ χύθηκε από τον 50αρη που είχε την ατυχία να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και απολύθηκε, μιας και κανείς δεν ήταν εκεί να νοιαστεί ποιος θα προσλάβει αυτόν με 20 χρόνια στην ίδια δουλειά...

Link to comment
Share on other sites

Ένα δάκρυ χύθηκε από τον 50αρη που είχε την ατυχία να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και απολύθηκε, μιας και κανείς δεν ήταν εκεί να νοιαστεί ποιος θα προσλάβει αυτόν με 20 χρόνια στην ίδια δουλειά...

missing_point.JPG

Ο 50άρης να ήταν στο σωματείο του, για να νοιαζόταν κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

missing_point.JPG

Ο 50άρης να ήταν στο σωματείο του, για να νοιαζόταν κάποιος.

O 50αρης ιδιωτικός υπάλληλος είχε ένα θέμα σε πιο σωματείο να γραφτεί. Στου ΚΚΕ, στου ΠΑΣΟΚ, στου ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Ειλικρινά, το θέμα συνδικαλισμός στον ιδιωτικό τομέα θέλει σβήσιμο και γράψιμο από την αρχή. Έχουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους διασπασμένους σε κόμματα να τρώγονται μεταξύ τους για το ποιο σωματείο έχει τα περισσότερα μέλη και τα αφεντικά κάνουν rave party πάνω τους. gg σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

missing_point.JPG

Ο 50άρης να ήταν στο σωματείο του, για να νοιαζόταν κάποιος.

δηλαδή αν κάποιος δεν ειναι κομματόσκυλο (γιατί μη μου πεις ότι υπάρχει κάποια άλλη έννια στα συνδικάτα και στα σωματεία) δεν έχει δικαιώματα ετσι ;

Αν δεν υπάρχει ****κομματική ομπρέλλα παντού δεν γινεται ;

Link to comment
Share on other sites

Οκ.. Σε ότι λέμε υπάρχει ένα κενό, σε όλες τις απόψεις και τις ιδεολογίες.

Τίποτα δεν είναι σε σταθερό έδαφος, ένας τεράστιος φαυλος κύκλος, ενώ η συχνότητα που αλλάζουμε topic είναι τρομαχτική.

Σαπίλα και διαφθορά υπάρχει ΠΑΝΤΟΥ, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι όλων των ηλικιών τραβάνε ζόρια και μεταξύ 10 ανθρώπων, το πολύ να βρεις 3 που περ'ιπου συμφωνούν στο πως θα λυθεί η κατάσταση.

Είτε λοιπόν τραβάμε φορμάτ και στήνουμε την χώρα από την αρχή, είτε αρχίζουμε και τρέχουμε antivirus, antimalware, καθαρίζουμε φακέλους και ελπίζουμε να δουλέψει.

Επειδή όμως δεν μπορείς να τραβήξεις φορμάτ στην Ελλάδα χωρίς να σκοτώσεις 10.000.000 ανθρώπους, μας μένει μόνο η δευτερη λύση.

Σε αυτή την λύση όμως, πρέπει:

1) Να μην ξανακάνεις ότι επιζήμιο έκανες στο παρελθόν, που σημαίνει, ότι δεν ξαναψηφίζεις τους ίδιους μακάκες που κυβερνούσαν 35+ χρόνια τώρα.

2) Να μην καταδικάσεις σε φτώχια κανέναν πολίτη αυτής της χώρας.

Αυτά τα 2, ακόμα δεν τα καταφέραμε, το αντίθετο..

Μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε, και κάθε φορά που κάποιος λέει "Δημόσιος Υπάλληλος" να λέτε "Ιδιωτικός Υπάλληλος" και τούμπαλιν, και να μαλώνουμε για πάντα, η μπορείτε να αρχίσετε να προτείνετε λύσεις.

Ωραία [MENTION=400]astrolabos[/MENTION] συμφωνώ, σάποιο το σύστημα με τα σωματεία, αλλά απάντησε

1) Θα έπρεπε να υπάρχουν? (εγώ πιστευω πως ναι)

2) Θα έπρεπε να είναι πολύ διαφορετικά? (εγώ λεω ναι)

3) Πως θα γίνει αυτό? (δεν ξέρω να απαντήσω)

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ξέρεις τι ποσά πήραν, τι τα έκαναν, και ότι σίγουρα δεν τα εκμεταλευτηκαν ε? Άγιοι σίγουρα δεν είναι, αλλά έτσι τους έμαθαν (πολλές χορηγήσεις από ΕΕ) τόσα χρόνια οι πολιτικοί μας...

...

ότι να ναι... απλά στέκεσαι σε 2-3 προτάσεις από τα γραφόμενα μου (όπως πάντα) και μετά λες ότι γράφω ότι μου κατεβαίνει στο κεφάλι και τα γενικεύω όλα, λες και δεν το ξέρουμε όλοι ότι ύπαρχουν εξαιρέσεις παντού και πάντα... αλλά το thread αυτό είναι το απόλυτο flaming thread και βασικά δεν την σέβεστε πολλοί την άποψη του άλλου και απλά γουστάρετε πολλοί να την πείτε στον άλλο...Δεν σας αρέσει; μείνετε εκεί όπως πολύ όμορφα είπε την αντίθεση του ο Deninho... ή στο κάτω κάτω βάλτε με και στην ignore list Να βρείτε την υγειά σας αν σας χαλάνε οι ιδέες μου, τα πιστεύω μου ο απότομος τρόπος και χύμα με τον οποίο γράφω...

Ξεκίναγα να σου απαντήσω, αλλά έβλεπα ότι ξέφευγα...

Οπότε απλά θα πω ότι για μένα η αλήθεια και η λύση βρίσκεται κάπου στην μέση.

Ούτε η δικιά σου λύση δεν πρέπει να εφαρμοστεί επ ακριβώς...Ούτε η δικιά μου..Πρέπει να συνδυαστούν και αλλού πρέπει να γίνουν απολύσεις, αλλού αναδιοργανώσεις, αλλού προσλήψεις προσωπικού. Τέσπα μην τα πολυεξηγώ έξυπνος είσαι και καταλαβαίνεις...

Όσο για τους ιδ. υπαλλήλους που απολύονται εγώ θα πω ότι οι δημ. υπάλληλοι δεν έχουν δει κανέναν φίλο τους να απολύεται και να γίνεται η καρδιά τους πέτρα...Επίσης εγώ ξέρω (ΤΟ ΞΕΡΩ πρόσεξε τι λέω) ότι στα 40-45 μου θα με απολύσουν (δεν χρειάζεται να είναι μάγος κανείς), και αν δεν έχω φροντίσει να κάνω κάτι μόνος μου (που το ψάχνω πίστεψε με) θα με ταίζει η γυναίκα μου ή ο πατέρας μου (ΕΛΕΟΣ)..Είναι ΔΙΚΑΙΟ λοιπόν;

Link to comment
Share on other sites

ότι να ναι... απλά στέκεσαι σε 2-3 προτάσεις από τα γραφόμενα μου (όπως πάντα) και μετά λες ότι γράφω ότι μου κατεβαίνει στο κεφάλι και τα γενικεύω όλα, λες και δεν το ξέρουμε όλοι ότι ύπαρχουν εξαιρέσεις παντού και πάντα...

[...]

Είναι ΔΙΚΑΙΟ λοιπόν;

Ρε άνθρωπε, σορρυ δηλαδή, αλλά δεν τρώω τόσο χρόνο από την ζωή μου, να κάνω πολλαπλές παραθέσεις και να τις σχολιάζω για να μου πεις οτι στέκομαι σε 2-3 προτάσεις, και μάλιστα, "σχεδον πάντα".

Για τα υπόλοιπα, άσχετο από το τι ξέρουμε, έχω παρατηρήσει ότι όποτε δεν στέκομαι στις λεπτομέρειες και τις εξαιρέσεις, εκεί είναι που θα "μου την πει" ο άλλος. Για αυτό προσπαθώ να τις βάζω μέσα, μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Για την ρητορική ερώτηση σου, προφανώς και δεν είναι δίκαιο, αυτό ήθελα να πω και πιο πριν, δεν είναι "δίκαια" καμία απόλυση όταν ο άλλος κάνει σωστά την δουλειά του, το θέμα είναι ότι ενώ εγώ το πιστευω αυτό, εσύ (χωρίς να ξέρω αν το βλέπεις εκδικητικά ή αν το βλέπεις "δίκαιο" επειδή ΚΑΠΟΙΟΙ έβαλαν μέσο ή αν το βλέπεις σαν "να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα") θέλεις να απολυθούν 100.000-200.000-300.000 άνθρωποι, γιατί πιστευεις ότι αυτό θα λύσει θέματα.

Και ενώ καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν θεωρείς άδικο να απολυθεί ο δημόσιος υπάλληλος που μπορεί να κάνει και σωστά την δουλειά του απλά και μόνο γιατί έτσι θεωρείς ότι θα σωθεί και η χώρα, σε στυλ "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

Και μην αρχίσεις πάλι τα περί εξαιρέσεων, και οτι δεν ειπες να απολυθούν αυτοί που κάνουν την δουλειά τους. Είμαι 1000% σίγουρος ότι δεν θα βρεις 100.000 βυσματίες/κομματόσκυλους ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ στο δημόσιο.

Link to comment
Share on other sites

κοίτα αρκετό flaming έχω λάβει και όπως έχω πει Δ.Υ. που κάνουν την δουλειά τους υπάρχουν όχι 1000%, 1000000% σίγουρος είμαι και γω. Να ξυπνήσουν και αντιμετωπίσουν αυτούς που είναι διεφθαρμένοι, τεμπέληδες whatevah και όχι να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Αφήνοντας αυτούς να κάνουν ότι θέλουν π.χ. ο Φωτόπουλος και αν όχι ο Φωτόπουλος οι συνάδελφοι τους που κατάθεταν αποδείξεις από κομμωτήρια, τους κάνει συνυπεύθυνους... μπας και δούμε άσπρη μέρα...

Εγώ σαν πολίτης όμως βλέπω ότι η πλειοψηφία περιμένει τον μισθό κάθε 1 του μηνός, βγαίνει στους δρόμους, κάνει ανεπαρκώς την δουλειά του κλπ κλπ (μην τα ξαναλέμε) και ένας από τους λόγους της συμπεριφοράς τους λέγεται ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ (αν όχι ο μόνος λόγος).

Και είπα, δεν μ'αρέσει που τους κόβουν τους μισθούς, όμως η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει πλέον 1000-1300 ευρώ, άρα; ή απολύεις κλπ ή μειώνεις μισθούς...Προτίμησαν το δεύτερο.

Τώρα εσύ νομίζεις ότι θέλω οι απολύσεις να γίνουν τυφλά; Όχι βέβαια. Δύσκολο να γίνει; Ναι σαφώς. Εξ άλλου ισχύει ο κανόνας μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Αλλά τα χλωρά θα επιβιώσουν έξω (π.χ. νέοι σε ηλικία Δημ. Υπ.)

Αφού λοιπόν λες ότι είναι άδικο, να αρθεί η μονιμότητα. Δεν ζητάω πολλά.

[MENTION=1143]Snips[/MENTION] περιμένω ακόμα από σένα να μου βρεις ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα που να κλείνουν τα σχολεία αρχές Ιουνίου ή τέλη Μαϊού, να τελειώνουν τα μαθήματα στις 14:00 και να έχουν διακοπές 90 περίπου ημερολογιακές μέρες το καλοκαίρι, 2 εβδομάδες το Πάσχα και 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα... (σύνολο 118 περίπου)

και άμα δεν σου αρέσει του wikipaedia δες εδώ, και διάβασε τι προσφέρουν τα Γερμανικά σχολεία μετά τις 13:30 καθώς και διάβασε ότι κλείνουν 31 Ιουλίου...

http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/documents/eurybase/eurybase_full_reports/de_en.pdf

Έγινε επεξεργασία από tavliban
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1143]Snips[/MENTION] περιμένω ακόμα από σένα να μου βρεις ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα που να κλείνουν τα σχολεία αρχές Ιουνίου ή τέλη Μαϊού, να τελειώνουν τα μαθήματα στις 14:00 και να έχουν διακοπές 90 περίπου ημερολογιακές μέρες το καλοκαίρι, 2 εβδομάδες το Πάσχα και 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα... (σύνολο 118 περίπου)

και άμα δεν σου αρέσει του wikipaedia δες εδώ, και διάβασε τι προσφέρουν τα Γερμανικά σχολεία μετά τις 13:30 καθώς και διάβασε ότι κλείνουν 31 Ιουλίου...

http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/documents/eurybase/eurybase_full_reports/de_en.pdf

Οι καθηγητές έχουν 2 μήνες διακοπές, Ιούλιο - Αύγουστο και άλλον 1 μήνα από τα Χριστούγεννα - Πάσχα.

Δεδομένου ότι Χριστούγεννα - Πάσχα υπάρχουν κάμποσες αργίες και ότι ο κάθε υπάλληλος έχει περί τον 1 μήνα άδεια, η extra άδεια δεν νομίζω να είναι πάνω από 30 μέρες.

Σίγουρα έχουν πολύ άδεια αλλά παντού είναι έτσι πιστεύω, είναι στη φύση της δουλειάς.

Τώρα για το ωράριο εργασίας, δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά όσο φαίνεται, ιδιαίτερα από κάποια ηλικία και πάνω.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πιστεύω ότι μπορούν να απλώσουν την διδακτέα ύλη σε ένα μήνα έξτρα (κάνοντας την δουλειά τους πιο εύκολη και την μάθηση πιο εύκολη για τον μαθητή).

Να φεύγουν οι καθηγητές από το σχολείο στις 4 (αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι στην αίθουσα 8 ώρες, θα έχουν ώρες κενό που θα διορθώνουν γραπτά ή οτιδήποτε).

Να προσφέρουν έξτρα δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου ώστε οι γονείς να αποφύγουν φροντιστήρια ή οικιακές βοηθούς για να κρατάνε τα παιδιά όταν λείπουν 14:00-18:00

Με λίγα λόγια αυτό που ισχύει τώρα για μένα είναι η καλύτερη εργασία που μπορεί να βρει άνθρωπος και μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο των πολιτών.

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρά τώρα , είχα ακούσει την εκπομπή του Καζάκη τον Νοέμβριο και δεν έδωσα σημασία. - "Blackwater".ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ..."ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ"!ΜΕΛΛΟΝ ΣΥΡΙΑΣ!

Σήμερα όμως διαβάζω αυτό Βόμβα Έλληνα διπλωμάτη: Αμερικανοί μισθοφόροι στη Βουλή | Newsbomb.gr και λέω , λές;

Και επειδή δεν πίστεψα και πολύ έψαξα την συνέντευξη και την βρήκα - Ambassador Leonidas Chrysanthopoulos on the Greek economic crisis: could this Greek Tragedy lead to civil war? | The Millstone

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πιστεύω ότι μπορούν να απλώσουν την διδακτέα ύλη σε ένα μήνα έξτρα (κάνοντας την δουλειά τους πιο εύκολη και την μάθηση πιο εύκολη για τον μαθητή).

Θα το πεις αυτό στους μαθητές εσύ?

Γιατί εγώ να έλεγα ότι θα χάσετε 1 μήνα διακοπές σε μαθητές δεν θα τό 'λεγα.

Και στην Αγγλία πάντως έχουν πολλές διακοπές οι μαθητές, σαν Ελλάδα.

Να φεύγουν οι καθηγητές από το σχολείο στις 4 (αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι στην αίθουσα 8 ώρες, θα έχουν ώρες κενό που θα διορθώνουν γραπτά ή οτιδήποτε).

Γιατί δεν μπορούν να τα διορθώσουν σπίτι? Να κάθονται δηλαδή για να ικανοποιείται το κοινό αίσθημα? Αν είναι να κάθονται και οι υπάλληλοι του μετρό 8 ώρες κάτω από τη γη γιατί στο κάτω κάτω γι' αυτό τους πληρώνουμε.

Να προσφέρουν έξτρα δραστηριότητες στον χώρο του σχολείου ώστε οι γονείς να αποφύγουν φροντιστήρια ή οικιακές βοηθούς για να κρατάνε τα παιδιά όταν λείπουν 14:00-18:00

Είχε ξεκινήσει παλιότερα το σύστημα ενισχυτικής διδασκαλίας. Κόπηκε λόγω των μέτρων. Εκτός αν θες να γράφουν υπερωρίες τζάμπα.

Με λίγα λόγια αυτό που ισχύει τώρα για μένα είναι η καλύτερη εργασία που μπορεί να βρει άνθρωπος και μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο των πολιτών.

Ε γιατί δεν την κάνεις τότε?

Συμφωνώ μαζί σου ότι είναι η καλύτερη εργασία στον κόσμο από πολλές απόψεις, αλλά χρειάζεται πολύ γερή απόφαση να πας από τα 4000 ευρώ το μήνα μεικτά που παίρνω στα 1000 για να κάνω πιο πολλές διακοπές.

Η μάνα μου το έκανε, έκλεισε το φροντιστήριο που είχε και διορίστηκε στο δημόσιο για 4-5 φορές λιγότερα χρήματα. Μπορεί κι εγώ να το κάνω στο μέλλον, δεν το αποκλείω, αλλά έχοντας δει τη μάνα μου 30 χρόνια να δουλεύει σχολείο, για τα πρώτα 20 πρωί - απόγευμα (να γυρνάς σπίτι 9-10 το βράδυ), δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά όσο νομίζεις. Όταν περάσεις τα 50 χρόνια ηλικίας, χάνεις την επαφή με τα παιδιά σιγά σιγά λόγω τεράστιου χάσματος απόψεων, οπότε και η δουλειά σε κουράζει ακόμη περισσότερο.

Τέλος, όλες οι δουλειές έχουν κρυφές διακοπές, π.χ. συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια κλπ, και σε πληροφορώ υπήρξαν πολύ πιο χαλαρές δουλειές στην Ελλάδα από το καθηγητηλίκι που πλήρωναν και πολύ περισσότερα χρήματα, κυρίως σε ΔΕΚΟ, και που συνεχίζουν να πληρώνουν απίστευτες -για τα δεδομένα της εποχής- συντάξεις.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως στις ΓΣ που γίνονται αποκλείουν όσους δεν είναι εγγεγραμμένοι [όπως εγώ που δεν θα εγγραφώ ποτέ σε καμια παράταξη-κόμμα-σωματείο], να ψηφίσουν για κάτι που τους αφορά ΑΜΕΣΑ...Δεν θέλω να γραφτώ ρε φίλε ούτε να σας δίνω την μηνιαία συνδρομή όσο μικρή και να είναι...Θέλετε να αποφασίσετε για κάτι που με αφορά άμεσα ως εργαζόμενο; πρέπει να ψηφίσω αφού ανήκω στους εργαζόμενους στην εταιρία. ΤΕΛΟΣ. Αν αυτός ο αποκλεισμός δεν είναι παράλογος τότε τι είναι; Τα σωματεία σας, τα φυλλάδιά σας και τις σημαίες σας αλλού!...Κατεβάστε τα μπαϊράκια και θα δείτε εκατομμύρια κόσμο στην επόμενη Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.