tavliban Ιανουάριος 11, 2013 #12981 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 (edited) ^^ και συ πιστεύεις ότι αυτοί οι 550000 κατά προσέγγιση έχουν χαθεί απλά μέσα σε 3 χρόνια; και ότι το 1,4εκ. ανέργων οφείλεται από αυτούς; που οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι άνθρωποι και δεν θα πρόλαβαν καν να μπουν σε κάοπιο γραφείο δημ. υπηρεσίας. Επίσης αυτό που μου έστειλες δεν αναφέρει τους δημ. υπαλλ. στις ΔΕΚΟ, πολιτικά γραφεία, μεταταγμένους...οπότε ότι θέλει ας πιστέψει ο καθένας...[MENTION=93]ΓιαγκΤ[/MENTION] εδώ αναλυτικά τους έχει για 701.000 και κάτι. Άρα;http://apografi.yap.gov.gr/apografi/default.aspαλλά δεν λέει πόσοι εργάζονται σε ΔΕΚΟ δηλαδή στις ΝΠΙΔ...βρήκα ένα νούμερο που λέει ότι θα γίνει μείωση 25% για 120000 στις ΝΠΙΔ...αλλά θέλω να βρω κάτι πιο ακριβές για να φτάσω στο μύριο ... :-P Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 11, 2013 από tavliban Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιανουάριος 11, 2013 #12982 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 ΤΟ ΒΗΜΑ - Γκαζάκια σε εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι - κοινωνίαI came buckets.Καψη ζουμε, σε νεκροφορα να σε δουμε ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrong method Ιανουάριος 11, 2013 #12983 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 εντάξει όχι και τέζα.....λίγο να τον καψαλίσει δεν γίνεται; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 11, 2013 #12984 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 ΤΟ ΒΗΜΑ - Γκαζάκια σε εισόδους πολυκατοικιών όπου διαμένουν δημοσιογράφοι - κοινωνίαI came buckets.Καψη ζουμε, σε νεκροφορα να σε δουμε !Εννοείς σε νεκροφιλικές περιπτύξεις με κάνα παλικάρι από το Σουδάν : P Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιανουάριος 11, 2013 #12985 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 Πάντως μολις συνειδητοποιησα οτι ο Παντελής Καψης και ο Μανώλης Καψής εχουν το ιδιο παρατσούκλι: και οι δυο ειναι "ο Αδερφός του Μ@Λ@Κ@!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Ιανουάριος 11, 2013 #12986 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% - meioseis misthon eos kai 40%120.000 βάση αυτού...Άρα από το 2009 μέχρι σήμερα κάποιοι έφυγαν, συνταξιοδοτήθηκαν και παραιτήθηκαν..Αλλά αναλυτικό νούμερο δεν βρήκα οπότε από εδώ και στο εξής θα λέω 820.000 δημ. υπάλληλοι...άρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Ιανουάριος 11, 2013 #12987 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 [MENTION=14120]narta[/MENTION] στο edit σου...σαφώς εκεί πρέπει ο ανειδίκευτος να κάνει μια καταγγελία και ο εργοδότης να τιμωρείται παραδειγματικά. Όμως την γλυτώνουν γτ έχουν γνωριμίες μέσα στις υπηρεσίες. Σαφώς και έχει διαφορά και το γνωρίζω. Αλλά εδώ μιλάμε ότι γίνεται αυτό και σε ειδικευμένο προσωπικο, και μάλιστα έχει γίνει σε έναν πολύ καλό μου φίλο και συνάδελφο...Όταν έχει η χώρα ανεργία 25% βρίσκουν οι κ..οεταιρείες πάτημα για εκμετάλλευση..Με ανεργία στο 4-6% και αν ανοίγουν καινούργιες εταιρείες το βρίσκω πιο δύσκολο.Τωρα έφτασε και γίνεται στον ειδικευμένο. Οι εργάτες βελάζουν απο το 2009. Εμενα δεν μ' αρεσει να βελάζει κανένας εκτος του Βενιζέλου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 11, 2013 #12988 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% - meioseis misthon eos kai 40%120.000 βάση αυτού...Άρα από το 2009 μέχρι σήμερα κάποιοι έφυγαν, συνταξιοδοτήθηκαν και παραιτήθηκαν..Αλλά αναλυτικό νούμερο δεν βρήκα οπότε από εδώ και στο εξής θα λέω 820.000 δημ. υπάλληλοι...άρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...Ρε μαν χανεις την ουσιαΟι ΔΥ δεν ειναι πολλοι και δεν ηταν ποτε πολλοι...Ηταν "λαθος" κατανεμημενοι, ή αν προτιμας, τους κατενημαν καποιοι λαθοςΑν ανατρεξεις τα στατιστικα στοιχεια, θα δεις πως η Ελλαδα ειναι πολυ κατω του Μ.Ο. της Ε.Ε.Οποτε για πιο γιγαντιαιο Δημοσιο μιλατε οσοι αναφερεστε στον Δημοσιο Τομεα?Δεν γινεται να μην εχεις Γιατρους,Δασκαλους,Καθηγητες,Νοσηλευτες και να προσλαμβανεις την ιδια στιγμη 4k Αγροφυλακες και Δημοτομπατσους....Μελέτη που διενεργήθηκε ως τμήμα της Εκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκ μέρους ερευνητών του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών και των Πανεπιστημίων Στρασβούργου και Μαγδεμβούργου.Στην έρευνα αυτή εξετάζονται – και μάλιστα σε βάθος χρόνου τριών δεκαετιών- 17 ευρωπαϊκά κράτη. Η Ελλάδα κατατάσσεται 14η , με ποσοστό υπαλλήλων 11,4%, ελάχιστα πάνω από την Ιρλανδία (11%), την Ολλανδία (10,7%) και τη Γερμανία (10,2%). Πολύ περισσότερους δημόσιους υπάλληλους διαθέτει αναλογικά η Γαλλία (21,2%), αλλά και Αγγλία (17,8%). Πρώτη είναι η Σουηδία (30%) και δεύτερη η Δανία (29%), δηλαδή – αν αυτό έχει κάποια σημασία- η χώρα την οποία θεωρεί ως πρότυπο ο προηγούμενος πρωθυπουργός μας… Στην ίδια έρευνα πιστοποιείται ότι οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, ήταν μικρότερες από τις αντίστοιχες των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Ιανουάριος 11, 2013 #12989 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 Το ποσο μεγαλο αχτι εχω την Δημοτικη Αστυνομια δεν λεγεται, παιρνουν(επαιρναν?) εκει 1.500 ευρω μισθο χωρις να εχουν καν οπλο ενω τα παλικαρια της ΔΙΑΣ σκοτωνονται για 7(?) κατοσταρικα και πληρωνουν για το κρανος και το αλεξισφαιρο απο την τσεπη τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Ιανουάριος 11, 2013 #12990 Κοινοποίηση Ιανουάριος 11, 2013 Ρε μαν χανεις την ουσιαΟι ΔΥ δεν ειναι πολλοι και δεν ηταν ποτε πολλοι...Ηταν "λαθος" κατανεμημενοι, ή αν προτιμας, τους κατενημαν καποιοι λαθοςΑν ανατρεξεις τα στατιστικα στοιχεια, θα δεις πως η Ελλαδα ειναι πολυ κατω του Μ.Ο. της Ε.Ε.Οποτε για πιο γιγαντιαιο Δημοσιο μιλατε οσοι αναφερεστε στον Δημοσιο Τομεα?Δεν γινεται να μην εχεις Γιατρους,Δασκαλους,Καθηγητες,Νοσηλευτες και να προσλαμβανεις την ιδια στιγμη 4k Αγροφυλακες και Δημοτομπατσους....sorry αλλά εμένα αυτό δεν μου λέει απολύτως γιατί υπάρχει ένα πολύ απλό ερώτημα για να απαντηθεί...Χρειαζόμασταν αυτό το 11,4% στην τελική; Γιατί άλλο το κράτος της Ελλάδας, άλλο της Ολλανδίας και άλλο της Σουηδίας... Όταν βλέπω αυτούς που αναφέρεις, κάτι αργόσχολους στης δημ. υπηρεσίες και καθηγητές που μου λένε αφού πάτε φροντιστήριο εδώ θα κάνουμε επανάληψη μου γυρνάνε τα μάτια ανάποδα...Επίσης γνωρίζεις ότι στην Ολλανδία και στις άλλες χώρες το να είσαι δημ. υπάλληλος θεωρείται κατάντια και εδώ μαγκιά (για τον απλό λόγο βέβαια ότι με το που μπαίνεις δημόσιο, ξέρεις ότι δεν θα βγεις ποτέ ακόμα και αν είσαι κομπιναδώρος); Αναλογικά μπορεί κανείς να με πληροφορήσει για τους μισθούς που έχουν οι δημ. υπάλληλοι εκεί με τους ιδιωτικούς εκεί; (πολύ λιγότερα παίρνουν οι δημόσιοι σίγουρο)Τέλος για να στηρίξω και την άποψη μου περαιτέρω...αυτοί που βγήκαν στις αγορές πριν δυο μέρες (Ιρλανδία) θα απολύσουν δημ. υπαλλήλους και εμείς εδώ πέρα το θεωρούμε ακόμα ταμπού που δεν διώχναμε (διώξαμε?) ούτε τους επίορκους.kathimerini.gr | Ιρλανδία: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και αύξηση του ΦΠΑΜακάρι κύριοι να σταματήσω να φωνάζω για το δημ. τομέα asap και να δω την αναδιοργάνωση που όλοι σας ευαγγελίζεστε. Εγώ είμαι υπέρ του να τους ταρακουνήσει κανείς λίγο για να δουλέψουν και λίγο που μπορούν... Αλλά τους βλέπω ότι κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ως έχει την κρατική μηχανή να δουλεύει και οι επόμενοι ας το αφήσω καλύτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Ιανουάριος 12, 2013 #12991 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2013 (edited) Να αφήσεις τι επιτέλους ρε TAvliban;Βάλε λίγο φρένο..Αντιλαμβάνεσαι ότι και ΕΣΥ θα γίνεις δημόσιος υπάλληλος αν έρθει ο άλλος και σου δώσει έναν σταθερό μισθό; Αντιλαμβάνεσαι ότι καραμέλες περί παραγωγικότητας και άλλων ηλίθιων επινοήσεων, για να έχουμε να λέμε στα κανάλια, θα πάνε περίπατο όταν πληρωθείς ΣΙΓΟΥΡΑ στο τέλος του μήνα; Υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να αμείβεται στα σίγουρα; Δεν υπάρχει.Υπάρχει όμως άνθρωπος που επειδή αμείβεται σίγουρα, αποφασίζει ότι, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, μπορεί να λουφάρει, δηλαδή να μην εργαστεί σύμφωνα με την καθηκοντολογία του. Τέτοιος θα μπορούσες να ήσουν άνετα και εσύ ΑΝ σου δινόταν η ευκαιρία. Μην το παίζουμε οσίες παρθένες οι έξω απο τον χορό. ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ με σοβαρά κριτήρια όμως και μετά πες που αν δεν γίνει Γερμανία (στο εργασιακό).Υπάρχουν τρελά πράγματα, όπως η δημοτική αστυνομία που προαναφέρθηκε. Ποιος και γιατί επινόησε όμως αυτό το σώμα; Οι δάσκαλοι; Οι καθηγητές; Οι εφοριακοί; Οι στρατιωτικοί; Οι κανονικοί αστυνομικοί; Οι δήμαρχοι; Οι βουλευτές; Οι υπουργοί; Μαζεύτηκαν ξαφνικά 500-1000 δεν ξέρω πόσοι είναι, και πιάσαν βουλευτές-υπουργούς και τους ανάγκασαν να δημιουργήσουν την Δ. Αστυνομία και να τους προσλάβουν;ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ είναι εργαζόμενοι και οι δύο. Πάρτο χαμπάρι. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ όλοι οι δημόσιοι, ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ όλοι οι ιδιωτικοί. Πάρτο χαμπάρι. Διάβασες σε κανένα ευαγγέλιο ότι ιδιωτικός μισθός πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερος απο τον δημόσιο; Βασισμένος σε τι; Στην δική σου εικόνα για τους αργόσχολους των υπηρεσιών και τους καθηγητές που δεν κάνουν μάθημα; Σώπα; Τι λες; Ο ίδιος φορέας που δεν δεν τους ελέγχει για τα καθήκοντα τους δεν είναι και ο ίδιος φορέας που ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙ από τον ιδιώτη να κόψει απόδειξη; Που ΔΕΝ απαιτεί από τον γιατρό-δικηγόρο-επιχειρηματία να δηλώνει 10000 ετήσιο εισόδημα με βίλες και 3 μερσεντές; Βλέπεις τον ένα τον πληρώνει μεν, αλλά δεν του αφήνει περιθώριο να κλέψει. Τον άλλον που δεν τον πληρώνει, του κλείνει το μάτι και του λέει, "έλα...μην τα δηλώσεις όλα εσύ..ξέρεις.." Αυτή η διαφθορά που λέμε και ξαναλέμε του δημοσίου ποιον έχει τελικό αποδέκτη; Το δημόσιο δεν βάζει άσφαλτο στους δρόμους, δεν βάζει κεραμμύδια και έπιπλα στα σχολεία. ΙΔΙΩΤΕΣ τα κάνουν. Την μίζα θα την πάρει έναν δημόσιος υπάλληλος μεν που έβαλε υπογραφή εκεί που δεν έπρεπε, παρέκαμψε κάποιο άρθρο κατά το οποίο ο διαγωνιζώμενος δεν πληρούσε ένα κριτήριο πχ, και ο διαγωνιζόμενος (ΙΔΙΩΤΗΣ) θα χρεώσει τα μισά από αυτά που ξόδεψε. Άρα ναι...ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ. Το ότι σε ένα κράτος δεν εφαρμόζονται κάποιοι νόμοι και κανονισμοί δεν φταίνε ουτε οι δημόσιοι-ούτε οι ιδιωτικοί. Φταίνε και οι δύο. Τραγικά πράγματα στο δημόσιο θα βρεις. Ανισότητα αμοιβών θα βρεις. Χαραμοφάηδες θα βρείς. Καθηγητές που βαριούνται θα βρεις (που πριν λίγα χρόνια λέγανε καλή ώρα, ότι ήταν και αυτοί εκολαπτόμενοι ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και όχι αργόσχολοι ΔΥ), γιατρούς που δεν έχουν σχέση με ιατρική θα βρεις (που πριν λίγα χρόνια λέγανε καλή ώρα, ότι ήταν εκολαπτόμενοι ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ και όχι αργόσχολοι ΔΥ), το απόγευμα όμως με τα 50αρια στο ιατρείο τους, είναι κύριοι! Θα τα βρεις όμως και στον ιδιωτικό τομέα.[EDIT]-------------------------------------------------------------------------Α! και καθώς διαβάζω τα νέα ήρθε και έδεσε αυτό που είπα πιο πάνω.http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ti_allazei_sta_diplwmata_odhghshs_apo_19_ianoyarioy.2082489.htmlΓιατί από 20 σε 25; Γιατί υποχρεωτικά;Λέει πουθενά ότι για να πάρω Profficiency στα Αγγικά, πρέπει να κάνω 100 μαθήματα σε φροντηστήριο; Η τελική εξέταση (προφορική και γραπτή-πρακτική) δεν θα μου δώσει το πτυχίο; Γιατί δεν εφαρμόζουν σκληρότερες εξετάσεις (και όχι πάρκαρε κάνε και μια οπισθογωνία και συγχαρητήρια) και ανεβάζουν τα υποχρεωτικά μαθήματα;Λοιπόν το ΚΡΑΤΟΣ Α. Έχει έσοδα από τα παράβολα.Β. Ενισχύει την συγκεκριμένη αγορά, άρα ευνοεί συγκεκριμένη ομάδα ΙΔΙΩΤΩΝ.Γ. Καλυτερεύει την οδηγική συμπεριφορά -> Μειώνει τα τροχαία..(πλάκα κάνω, δεν παίζει να γίνεται γι' αυτό)Από την άλλη ο πολίτης (ΔΗΜΟΣΙΟΣ ή ΙΔΙΩΤΗΣ) που θέλει να πάρει δίπλωμα ή επανεκδώσει άδεια, διαπιστώνει αύξηση εξόδων.ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι τα φάγανε και με ποιους; Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2013 από Snips Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 12, 2013 #12992 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2013 sorry αλλά εμένα αυτό δεν μου λέει απολύτως γιατί υπάρχει ένα πολύ απλό ερώτημα για να απαντηθεί...Χρειαζόμασταν αυτό το 11,4% στην τελική; Γιατί άλλο το κράτος της Ελλάδας, άλλο της Ολλανδίας και άλλο της Σουηδίας... Όταν βλέπω αυτούς που αναφέρεις, κάτι αργόσχολους στης δημ. υπηρεσίες και καθηγητές που μου λένε αφού πάτε φροντιστήριο εδώ θα κάνουμε επανάληψη μου γυρνάνε τα μάτια ανάποδα... Επίσης γνωρίζεις ότι στην Ολλανδία και στις άλλες χώρες το να είσαι δημ. υπάλληλος θεωρείται κατάντια και εδώ μαγκιά (για τον απλό λόγο βέβαια ότι με το που μπαίνεις δημόσιο, ξέρεις ότι δεν θα βγεις ποτέ ακόμα και αν είσαι κομπιναδώρος); Αναλογικά μπορεί κανείς να με πληροφορήσει για τους μισθούς που έχουν οι δημ. υπάλληλοι εκεί με τους ιδιωτικούς εκεί; (πολύ λιγότερα παίρνουν οι δημόσιοι σίγουρο) Τέλος για να στηρίξω και την άποψη μου περαιτέρω...αυτοί που βγήκαν στις αγορές πριν δυο μέρες (Ιρλανδία) θα απολύσουν δημ. υπαλλήλους και εμείς εδώ πέρα το θεωρούμε ακόμα ταμπού που δεν διώχναμε (διώξαμε?) ούτε τους επίορκους. kathimerini.gr | Ιρλανδία: Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και αύξηση του ΦΠΑ Μακάρι κύριοι να σταματήσω να φωνάζω για το δημ. τομέα asap και να δω την αναδιοργάνωση που όλοι σας ευαγγελίζεστε. Εγώ είμαι υπέρ του να τους ταρακουνήσει κανείς λίγο για να δουλέψουν και λίγο που μπορούν... Αλλά τους βλέπω ότι κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ως έχει την κρατική μηχανή να δουλεύει και οι επόμενοι ας το αφήσω καλύτερα... Με αυτη την λογικη, τοτε σορρυ, αλλα ολα αυτα που λες εμενα δεν μου λενε τιποτα επισης γιατι αυτη τη στιγμη εχουμε 35%++ ανεργια και το να χαθουν και αλλες θεσεις εργασιας + το να συρικνωθει ο δημοσιος τομεας (ο οποιος τροφοδοτει τον ιδιοτικο) και με το να μειωθει το εισοδημα μας περισσοτερο, δεν θα μας βγαλει απο την κριση και την υφεση..... Το λυσαμε τωρα το προβλημα?:whistling Ρωτας αν χρειαζομαστε το 11.4%? Δεν βλεπεις απο μονος σου αν το χρειαζομαστε ή αν ειναι αρκετο? Το χρειασομαστε και ειναι λιγο, αλλα οχι αυτο το συγκεκριμενο 11.4%. Δηλαδη δεν αντιλαμβανεσαι οτι χρειαζομαστε τους διπλασιους Γιατρους απο οσους εχουμε, τους τριπλασιους νοσηλευτες, τους διπλασιους Καθηγητες Β' βαθμιας, αλλους τοσους καθηγητες Γ' Βαθμιας ,αλλους τοσους Δικαστες, αλλους τοσους οδοκαθαριστες, χωρια την αναγκη μας για εξοπλισμο.... κ.ο.κ ?? Οτι χρειαζομαστε ασθενοφορα αντι για αγροφυλακες? Οτι χρειασομαστε δικα μας αεροσκαφη πυροσβεσης, αντι να επινοικιαζουμε και μαλιστα με απιστευτες ρητρες, απο ξενες εταιριες (ειχε ενα εκτεταμενο αρθρο ο Βαξεβανης το καλοκαιρι στο Χοτντοκ), οτι, οτι, οτι.... Αυτα δεν τα αντιλαμβανεσαι απο μονος σου? Εχεις κολησει με την καραμελα των επιορκων και των τεμπεληδων, που υπαρχουν φυσικα και τετοιοι, και αντι να κοιτας την ουσια του προβληματος, ανακυκλωνεις αυτα που επι της ουσιας σου ταιζουν τα ΜΜΕ και οι "διαρθρωτες" των εκαστωτε κυβερνησεων... Και οσο και να βγαινεις και να τους κραζεις, στην τελικη εχεις πεσει στην ιδια λουμπα για ακομη μια φορα και κανεις αυτο ακριβως που εκεινοι θελουν και τους συμφερει σε τελικη αναλυση... πρακτικα παραμενεις αδρανης Το κρατος της Σουηδιας ειναι αυτο που ειναι, ακριβως γιατι εχει τοσους δημοσιους υπαλληλους Αν αντι για δημοσια νοσοκομεια, ειχε ιδωτικες κλινικες, αντι για δημοσια εκπαιδευση ειχε ιδιωτικα εκπαιδευτηρια and the list goes on, θα ηταν Ελλαδα και οχι Σουηδια... Οπως εχω ξανα αναφερει, ο ελληνας πολητης (με νουμερα 2010-2011), για καθε 1 ευρω φορου, παιρνει πισω ~0.30, ενω στις χωρες που αναφερει το αντιστοιχο ποσο ειναι πανω απο ενα ευρω... Επαναλαμβανω λοιπον πως το ζητημα δεν ειναι το αν ειναι πολλοι ή λιγοι οι ΔΥ, αλλα το τι κατανομη εχει γινει. Τι Δημοσιο Τομεα εχουμε εν ολιγοις. Το που πανε τα χρηματα των φορων και σε ποιες τσεπες. Τωρα για το αν θεωρειται καταντια εξω το να εισαι ΔΥ, ειναι πρωτη φορα που το ακουω και μου φανταζει και γελοιο Χεστηκα τι θεωρειται κατι με αυτους τους ορους Και στην Ελλαδα το να εισαι Υδραυλικος και Ηλεκτρολογος, θερουνται κοινωνικα κατωτερα επαγγελματα, ενω το να εισαι Γιατρος ειναι σουπερ ντουπερ So fockin what? Ειναι επιχειρημα τωρα αυτο? Προσωπικα ειμαι εναντια στην απολυση οποιουδηποτε εργαζομενου.Τελος Δεν με νοιαζει αν αυτος ειναι ιδωτικος η δημοσιος Αν καποιος ειναι απατεωνας και αυτο αποδειχτει ναι να παρει ποδι (και απορω γιατι μεχρι σημερα δεν εχου παρει ποδι ολοι οι "κακοδιαχειρηστες".γιατι δεν κυνηγας αυτους, αλλα ψαχνεις παλι την ευκολη λυση που ειναι ο υπαλληλακος?) Αλλα ολα αυτα που εσυ ψαχνεις ειναι εξισου δυσκολα με αυτα που οπως λες εμεις θελουμε με την εξυγειανση του κρατους Προσωπικα σαν Αρης δεν θεωρω πως το ελληνικο κρατος μπορει να εξυγειανθει για πολλους λογους, αλλα κυριαρχα γιατι δεν θελουν να το εξυγειανουν αυτοι που εχουν συμφεροντα με την υπαρχουσα κατασταση. Δεν θεωρω πως μεσα στο υπαρχον κοινωνικο συστημα μπορει να υπαρξει δικαιοσυνη εν ολιγοις :hi: Δεν ειναι ομως και λυση οι απολυσεις και οι ιδιωτικοποιησεις. Θα επρεπε πλεον ολοι να εχετε καταλαβει στην πραξη οτι η ιδιωτικοποιηση δεν εχει βοηθησει ουσιαστικα κανεναν, παρα μονο τους εχοντες και κατεχοντες. Ουτε η εκπαιδευση βελτιωθηκε, ουτε η Υγεια. Ισα ισα που πανε απο το κακο στο χειροτερο και με το που θα αρχισουν και επισημα να ανοιγουν τα παραρτηματα τους τα ξενα πανεπιστημια εδω, θα γινουν ακομα χειροτερα τα πραγματα. Ασχετως αυτου ομως, αν θεωρησουμε πως υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαξει με καποιον τροπο αυτη η κατασταση, ο τροπος αυτος ειναι οι Δημοσιες επενδυσεις και η Εξειδηκευση της χωρας σε συγκεκριμενους τομεις και προιοντα.Τελος Αυτη πρεπει να ειναι η γενικη κατευθυνση Ειδικα σε χωρες σαν την Ελλαδα ειναι ο μονος τροπος. Ενας 3οετης φοιτητης Οικονομικης Σχολης, μπορει να το διακρυνει αυτο.Δεν χρειαζεται να ειναι γκουρου της οικονομιας Το γιατι δεν γινεται αυτο ομως εχει να κανει με τα διαπλεκομενα συμφεροντα και με το τι θελουν οι Γερμανοι και οι Αμερικανοι και το συστημα Διαπλοκης στην Ελλαδα που εφερε τους Παπανδρεηδες και τους Καραμανληδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunkel_Stern Ιανουάριος 12, 2013 #12993 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2013 ξέρετε πια είναι η διαφορα του θεού Διά με την ομάδα δίας?ο θεός Δίας είναι στον όλυμποη ομάδα δίας στα everest Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Ιανουάριος 13, 2013 #12994 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Καλα ρε παιδια παραδινομαι... Ας μην γινει τπτ στον δημοσιο τομεα, καμια ιδιωτικοποιηση και να συνεχισει αυτο που γίνεται δηλαδη να απολυονται ιδιωτικοι υπαλληλοι (πόσοι απολυθηκανε μεσα σε αυτα τα 3 χρονια ξερετε; και ποσοι δημ. Υπάλληλοι (αεργοι, ανικανοι, επιορκοι); ) και να κλεινουν επιχειρισεις που στηριζουν την οικονομια. Να δω μετα τι παιδεια και υγεια θα εχουμε και τι μισθους θα εχει ο δημοσιος τομεας. Σνιπς εγω ξερω οτι δεν θελω να δουλεψω στον δημοσιο τομεα.. Αν δουλευα ομως ειμαι σιγουρος οτι θα προσπαθουσα να κανω το καλύτερο και καποιοι εκει θα προσπαθουσαν να με θαψουν για να μην τους χαλασω την πιατσα οπως εχουν κανει σε πολλους συναδέλφους τους. Τρελο μυρμήγκι διαφωνω καθετα και οριζοντια στο να μην απολυεται κανενας. Αν σε μια εταιρεια εχεις εναν υπαλληλο ο οποιος δεν σου παραγει εργο τον διωχνεις. Ειδικα κιολας αν δεν δεχεται να αλλαξουν τα καθηκοντα του σε κατι πιο παραγωγικο. Και η κυβερνηση/αντιπολιτευση δεν θελει να εξυγιανθει ο δημ. Τομεας αλλα και οι ιδιοι οι υπάλληλοι δεν το επιθυμουν και να το παρετε και σεις χαμπάρι. Δυστυχως θελουν φοβέρα για να παρουν μπρος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 13, 2013 #12995 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2013 Tavliban νομίζω δεν κατάλαβες τίποτα από όσα σου γράψανε τα παιδιά.Και δεκτό να έχεις διαφορετικές σκέψεις, αλλά δεν είναι δεκτό να λες πράγματα που κανείς δεν είπε.Ναι να γίνουν πράγματα στον δημ. τομέα, απολύσεις να μην είναι.Ναι να φάνε πούλο οι επίορκοι, και να γίνουν πράγματα για τους αεργους και τους ανίκανους (δεν ξαναλέω τι, τα έχουνε γράψει).Κρίμα για όσους απολύθηκαν, αλλά όχι και ότι οι ΔΥ με τις μοιώσεις μισθών τους τα περνάνε μια χαρά.Το ότι θα προσπαθούσαν να σε θάψουν μου φαίνεται αστείο..Δεν νομίζω να μην θέλουν κάποια κομμάτια της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης να εξυγιανθεί ο Δ.Τ., αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο όπως τα έχουν καταφέρει τόσα χρόνια..Τέλος, όταν εσύ με τον όρο "εξυγίανση υου Δ.Τ." εννοείς "απολύσεις" περιμένεις να το επιθυμούν οι υπάλληλοι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myralis Ιανουάριος 14, 2013 #12996 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2013 Ναι, σιγά μην γίνει η Ελλάδα Γερμανική αποικία... (τόπος υπογραφής) (εδώ αν θέλετε να το δείτε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιανουάριος 15, 2013 #12997 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 Δωράκι εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες διά χειρός Σαμαρά"Θα μπορούσε ποτέ ένας πρωθυπουργός να χαρίζει φόρους εκατομμυρίων ευρώ στους καναλάρχες και την ίδια ώρα να ζητά από τον απλό πολίτη να καταβάλει δυσβάσταχτους φόρους;Και όμως, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε σχετική απόφαση και μάλιστα στα κλεφτά, δίχως να τον αντιληφθεί κανείς. Συγκεκριμένα στις 31/12/2012, η κυβέρνηση ανέβαλε για τρίτο έτος κατά σειρά το νομοθετημένο ειδικό φόρο τηλεόρασης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Πρόκειται για το άρθρο 22, του σχετικού ΦΕΚ (Α΄256).Ο φόρος ειδικής τηλεόρασης νομοθετήθηκε το 2010 και ισούται με το 20% της αξίας των τηλεοπτικών διαφημίσεων." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιανουάριος 15, 2013 #12998 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 ...Όταν το φορολογικό σου σύστημα είναι απλά παρανοϊκό. Δεν το λέω εγώ αλλά το χθεσινό κύριο άρθρο της Wall Street Journal (“Greek Tax Insanity” The Greek Crisis: Greek Tax Insanity). Το άρθρο αρχίζει με τον εξής γλαφυρό τρόπο: «μπορεί μια χώρα να φορολογήσει τον εαυτό της μέχρι την εξαφάνιση;» Απευθυνόμενη η εφημερίδα στους δανειστές μας προειδοποιεί: «η επιμονή σας για ακόμα μεγαλύτερους φόρους δεν θα βελτιώσει τις πιθανότητες να πάρετε πίσω τα λεφτά σας». Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Ιανουάριος 15, 2013 #12999 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 ...Όταν το φορολογικό σου σύστημα είναι απλά παρανοϊκό. Δεν το λέω εγώ αλλά το χθεσινό κύριο άρθρο της Wall Street Journal (“Greek Tax Insanity” The Greek Crisis: Greek Tax Insanity). Το άρθρο αρχίζει με τον εξής γλαφυρό τρόπο: «μπορεί μια χώρα να φορολογήσει τον εαυτό της μέχρι την εξαφάνιση;» Απευθυνόμενη η εφημερίδα στους δανειστές μας προειδοποιεί: «η επιμονή σας για ακόμα μεγαλύτερους φόρους δεν θα βελτιώσει τις πιθανότητες να πάρετε πίσω τα λεφτά σας». Για την ακριβεια προκειται για την επιμονη στη μη φορολογηση (συνδοιασε το και με το αποπάνω ποστ του Γιαγκου οπως και με αλλα παρομοια) Και δεν ειναι παρανοικο, αλλα στοχευμενο προς συγκεκριμενη κατευθυνση Θεωρω προσωπικα, πως οσο κλεινουμε τα ματια στην πραγματικοτητα, τοσο δεν θα αλλαζει η κατασταση και θα ψαχνουμε για δικαιολογιες για να μενουμε αδρανεις Το να θεωρουμε "λαθος", "παρανοικο", κ.ο.κ ,γεγονοτα που αποτελλουν στοχευμενη πολιτικη κατευθυνση απλα αναπαραγει το κυριαρχο προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 15, 2013 #13000 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2013 To πρωτο σοβαρο σημαδι ανακαμψης της οικονομιας μας. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts