Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Να κάτσω να σου απαντήσω σε τι ακριβώς; Απευθύνομαι σε άτομα με εκ των πραγμάτων στοιχειώδη άγνοια βασικών έννοιων. Πιο πριν μιλάγαμε για το ρόλο των εμπορικών τραπεζών στη δημιουργία χρήματος και εσύ για αντ' επιχείρημα σε αυτό που σου έλεγα που τσαπούναγες για τύπωμα δραχμών απο την Κεντρική Τράπεζα.

Και εντάξει η άγνοια δικαιολογείται και αν κάποιος έχει τη διάθεση να ακούσει την αντίθετη άποψη ευχαρίστως να την παραθέσω. Την εμμονή στην πλάνη όμως πως να την χαρακτηρίσω; Ο καθένας πετάει νούμερα απο τη στομάχα του (αν νομίζεις ότι την ίδια εντύπωση αφήνει το κατάθεση 1-3 και δάνεια 17-22 με το μεσοσταθμικό επιτόκιο καταθέσεων 2,86 και χορηγήσεων 5,91 μαγκιά σου) και όταν κάποιος έρθει με τα επίσημα νούμερα η τακτική είναι η απαξίωση της πηγής και αυτού που τα παραθέτει. Ε συγνώμη το ξαναλέω δεν το εμπιστεύομαι το παχύ σου έντερο ρε φίλε. Προτιμώ τα επίσημα στοιχεία του κράτους.

Στην τελική Populus me sibilat, at mihi plaudo ipse domi, simul ac nummos contemplar in arca

σσσσσσωραιοςςςςς :T::D

Υ.Γ. Κατσε να σου βαλω και "like" να σου χαλασω τη μοναδικη λογικη κουβεντα που ειπες κατα τη διαρκεια της βολτας σου σημερα.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε όρεξη σήμερα ρε μπαγάσηδες ε;

http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseis/isologismos2011.pdf

Σημείωση 7. Αν όταν και εφόσον γίνει OSI τότε ναι θα πρέπει να απομειωθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία στον ισολογισμό. Με βάση ό,τι ήξεραν εκείνη τη στιγμή η αποτίμηση των ομολόγων στο 100% της αξίας τους ήταν λογική και νόμιμη.

Απο κει και πέρα με όποια κακιά φήμη και αν συνοδεύονται τα greek statistics τα προτιμώ every day of the week and twice on Sundays όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα σε αυτά και τα TsakonoData/SLNMetrics.

Α και μιας και το θυμήθηκα, δεν είδα απάντηση σε αυτό που σου είπα πριν περί του όγκου συναλλαγών. Any further thoughts?

Ρε ελεος, τωρα ψαχνομαι με αυτο το θεμα κ ψαχνομαι να μαθω κ απο αυτα που λες,δεν σε τρολλαρω ξεροντας κατι παραπανω... Εισαι σιγουρος παντως οτι τοσα ηξεραν την στιγμη του ισολογισμου;;; Αφου η ττε ελεγχει την ηδατ βασει νομου, οπου αγοραζουν και πουλανε ομολογα ελλ. Δημοσιου

Εδω πχ δημοσιευουν τραγικες πτωσεις στις αγοραιες τιμες, Απόδοση Τίτλων ελληνικού δημοσίου δεν ηξεραν τον δεκεμβρη 2011 οτι τα ομολογα αλλαζουν χερια για λιγοτερο απο το 50% της ονομαστικης;;;; Τι χανω;;;

Υγ: τα ομολογα που σου λεω στον ισολογισμο ηταν ομολογα ασφαλιστικων ταμειων, τα οποια τελικα κουρευτηκαν.. Δηλ τα αποτιμησαν 100% στον ισολογισμο επειδη τα θεωρησαν δημοσια , αλλα τελικα κουρευτηκαν στο psi? τι χανω;;;

Έγινε επεξεργασία από Tsakonas
Link to comment
Share on other sites

Λοιπον αυτό θα πρέπει να το τσεκάρω και εγώ.

Απο κει και πέρα (και απο εδώ ξεκινάει η υπόθεση ΜΟΥ μιας και δεν γνωρίζω τα τι και πως). Αν τα ασφαλιστικά ταμεία αγόρασαν απευθείας ομόλογα βάσει των κανονισμών της ΤτΕ τότε αυτά αναγράφονται στο δικό τους balance sheet. ΛΟΓΙΚΑ η ΤτΕ βάζει στον ισολογισμό της ομόλογα που έχει στην κατοχή της. (/ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ)

Στη σημείωση 7 δηλώνεται ότι αυτά τα ομόλογα δεν αποτιμούνται με το marked to market αλλά στην ονομαστική τους αξία επειδή πολύ απλά η ΤτΕ σκοπεύει να τα πουλήσει αλλά να τα κρατήσει μέχρι να λήξουν. Σημειωτέον ότι κατα τη στιγμή που καταρτίστηκε ο προυπολογισμός το PSI είχε ήδη γίνει. Προς το παρόν αυτή η υπόθεση είναι ΟΚ μιας και με το PSI ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους οι Κεντρικές Ευρωπαικές Τράπεζες δε συμμετείχαν στο κούρεμα. Κάτι τέτοιο(OSI) όπως φαντάζομαι έχεις ακούσει ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ δε προβλέπεται να γίνει. (Η αγορά το προβλέπει για μετά τις Γερμανικές εκλογές)

Link to comment
Share on other sites

Έχω κλάσει στο γέλιο με αυτά που διαβάζω. Καλά περιμένετε άτομο που σπούδασε, δούλεψε και εναποθέτει το μέλλον του στο τραπεζικό σύστημα να πει τι ακριβώς; Είναι λαμόγια έχετε δίκιο;

Αφού άμα τον πιούνε οι κολλητοί θα πέσει κλάμα κορόμηλο... :hehe:

Anyways οι τράπεζες δεν θα χρεοκοπησουν τυπικά. Η Ελλάδα κάποια στιγμή θα ορθοποδήσει... λογιστικά

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να πει κάποιος και για κάποιον που όντας washed out του τραπεζικού συστήματος τώρα το κατακρίνει.

Καταλαβαίνεις έστω και με την αντικειμενική δυσκολία που έχει το όλο εγχείρημα για εσένα, ότι άλλο να σε διώχνουν και άλλο να φεύγεις, έτσι; Όταν σε απολύουν δεν σε χρειάζονται, όταν παραιτησε συμβαίνει το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνεις έστω και με την αντικειμενική δυσκολία που έχει το όλο εγχείρημα για εσένα, ότι άλλο να σε διώχνουν και άλλο να φεύγεις, έτσι; Όταν σε απολύουν δεν σε χρειάζονται, όταν παραιτησε συμβαίνει το αντίθετο.

Οχι απαραίτητα. Καταρχάς δεν ξέρω κανέναν manager που να κλαίει επειδη του έφυγε ο analyst στους 18 μήνες. Απο κει και πέρα το "δε με έδιωξαν, τους έφυγα" το ακούω συχνά πυκνά απο άτομα που δεν παραιτήθηκαν ακριβώς αλλα "τους παραιτήσαν". Εξαιρετικός τρόπος για μια εταιρία να μην πληρώσει και αποζημίωση.

Link to comment
Share on other sites

Σιγα μην εχω και προσωπικα με τον mister :hehe:

/offtopic

Προσωπικά όχι, αχτι επειδη έλαχε στο δικό μου πρόσωπο να βλέπεις ότι μισεις ναι. Είχα μια διαφωνία με το SLN και μόλις σφύριξαμε λήξη μπαίνεις για να κανεις τι; Πλάνη ad hominen;

Τόσα χρόνια πέρασαν grow a pair και ξεπέρασε το. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά.

Link to comment
Share on other sites

@[MENTION=48]LL_NEO[/MENTION]

Διάβασα αυτά που γράφεις αλλά δεν κατάλαβα αυτά που λες.

Δεν έβαλα like στον Σόλωνα γιατί δεν θέλω να στηρίξω το λόμπυ που δεν θέλει τον Αλέφαντο.

Από τα γραφόμενά σου φαίνεται να υποστηρίζεις την άκρατη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών και τις προβλέψεις αυτών, αφού πάντα είναι οι καλύτερες δυνατές αναλόγως της περίστασης.

Μα είναι δυνατόν να έχεις ένα οικονομικό σύστημα που να βασίζεται στη συνέχεια της ανάπτυξης και όταν αυτή σταματήσει να καταρρέει το σύμπαν?

Είναι δυνατόν να έχεις συνέχεια ανάπτυξη?

Εντάξει δεν είνια οικονομικό το ερώτημα καταλαβαίνω, οικονομικά είναι το 1 + 1 = 2 - 1 = 1, αλλά όταν πλέον οι τράπεζες, τα επενδυτικά κλπ κλπ. έχουν θέση ισχύος στο τι γίνεται και στο τι δεν γίνεται, δεν θα πρέπει να υπάρχει πιο σφιχτός έλεγχος από την Ευρωζώνη και από την εκλεγμένη ηγεσία?

Έχεις καταλάβει ότι το τραπεζικό σύστημα πρακτικά προσπαθεί να εξαπατήσει όσους είναι λίγο χαζοί ώστε να υποθηκεύσουν τα πάντα για να πάνε διακοπές με 25% επιτόκιο?

Επίσης, είναι δυνατόν πιστεύεις για κάποιον ο οποίος έχει και μια άλλη δουλειά, να ασχοληθεί με κάτι το οποίο έχει σχέση με τράπεζα, επένδυση κλπ. κλπ. ?

Και δεν πάω μακριά, η εταιρία μου είχε το ... επικουρικό ταμείο για σύνταξη στην Barclays, μου είχε στείλει η Barclays λοιπόν γύρω στις 150 σελίδες με περιγραφή. Πιστεύεις ότι διάβασα 150 σελίδες? Για να κατανοήσω το τι λένε οι 150 αυτές σελίδες, πρέπει να διαβάσω 3 μήνες (δεν είμαι σχετικός με τα οικονομικά προφανώς). Και θες το χειρότερο? Η εταιρία μου πάλι, αποφάσισε να αλλάξει το επικουρικό και πήγανε στη Σκότις Γουίντοους. (Σκωτσέζες Χήρες για τους μη σχετικούς). Και μου σκάει το φυλλάδιο το οποίο είναι σαν διαφήμιση από στριπτιζάδικο με μια σκοτσέζα 'χήρα', και εγώ εκεί έχω πρόσεξε όχι τα λεφτά μου αλλά αυτά που ελπίζω να πάρω όταν θα είμαι σε ηλικία που δεν θα μπορώ να δουλέψω (ή να πάω από τις χήρες και να τις μαμήσω όλες).

Και μη μου πεις ότι ο κρατικός έλεγχος είναι επαρκής, ακόμη και στις ΗΠΑ και στο UK τα σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο (π.χ. εδώ το σκάνδαλο με Barclays).

Προφανώς μπορείς να μου πεις ότι είμαι άσχετος κλπ., δεν σου λέω ότι είμαι σχετικός, απλά επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΩ να γίνω σχετικός γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ, θέλω τουλάχιστον να είμαι εξασφαλισμένος σε ότι θεωρώ εγώ (=η λογική) ότι σημαίνει εξασφάλιση.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά όχι, αχτι επειδη έλαχε στο δικό μου πρόσωπο να βλέπεις ότι μισεις ναι. Είχα μια διαφωνία με το SLN και μόλις σφύριξαμε λήξη μπαίνεις για να κανεις τι; Πλάνη ad hominen;

Τόσα χρόνια πέρασαν grow a pair και ξεπέρασε το. Εύχομαι ολόψυχα περαστικά.

Ε οχι και διαφωνια... Εγω ελεγα τα δικα μου... εσυ εκανες βολτα και ελεγες τα (απολυτως) δικα σου... και στο τελος ειπες οτι δεν ξερουμε τα βασικα και δεν καθεσαι να ασχολεισαι με ατομα που δεν θελουνε να ακουσουνε τον ορθο τον λογο, αμην, οποτε ας την πουμε στον Τσακ που δεν απαντησε σε αυτα που τον ρωτησαμε...

Δεν ξερω πως το λενε αυτο αλλα διαφωνια δεν μου κανει, ουτε μου κανει οτι εχει πληρως ενηλικιωθει το δικο σου ζευγαρι...

Ευτυχως που scripta manent (το μονο λατινικο που εμαθα απο τον Αστεριξ γιατι δεν ειχαμε ολοκληρωμενη παιδεια εκτος επενδυτικης τραπεζας)

Σε πιο light θεματα, επειδη σημερα δεν θα πεσει ξυσιμο στη δουλεια και δεν θα μπορω να τα ξυνα τραβωντας τις κ$%τριχες μου απο τις μη απαντησεις σου... συνεχιζεται η εξυγιανση του Ελληνικου κρατους

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο Μπάμπης Βωβός |*Cretalive

Link to comment
Share on other sites

Τις τράπεζες μας τις παρουσιάζουν σαν την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας. Αν είναι έτσι, τότε πρέπει όλες οι τράπεζες να είναι δημόσιες και υπο στενή παρακολούθηση. Δεν είναι δυνατόν να δίνουμε σε έναν ιδιώτη τα κλειδιά της ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας. Συγνώμη που θα σας το χαλάσω, αλλά ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Τράπεζες πρέπει να είναι δημόσιες και να λειτουργούν υπέρ του πελάτη τους όχι υπέρ του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Και μη μου φέρετε παραδείγματα κακοδιαχείρισης δημόσιων πόρων για να δικαιολογήσετε την ανάγκη ιδιωτικοποίησης, γιατί αυτά δεν είναι ικανά για να την δικαιολογήσουν. Εφαρμόζοντας ένα σύστημα ανταμοιβής και τιμωρίας (πάει καλά η επιχείρηση, έχεις bonus, δεν πάει καλά πληρώνεις τα σπασμένα) θα δείτε μετά ποιος θα δουλέψει αξιοκρατικά και ποιος όχι.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=1085]sotiris[/MENTION]

Δεν διατυπώθηκε το ερώτημα για το αν οι τράπεζες πρέπει να είναι κρατικές ή όχι.

Αν θες τη γνώμη μου, η απάντηση είναι μου είναι σχεδόν αδιάφορο (θα επεκταθώ σε αυτό παρακάτω που απαντάω στον *λαβο.

Επίσης δεν είπα ποτέ ότι οι προβλέψεις των τραπεζών είναι οι καλύτερες δυνατές. Πως θα γινόταν άλλωστε όταν είπα ότι οι τράπεζες είναι εξαιρετικά ευάλωτες στις μεταπτώσεις της οικονομίας;

Απολαμβάνουν οι τράπεζες μιας ιδιότυπης ασυλίας;

Είτε επειδή κινούν τα νήματα, είτε επειδή έχουν ιδιαίτερο συστημικό ρόλο στην κοινωνία/οικονομία η απάντηση είναι σαφώς και έχουν. Καλώς ή κακώς η έννοα της τραπεζικής πίστης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι ο ρόλος της εποπτικής αρχής αρκετά έντονος;

Όχι!

Πρέπει να γίνει;

Ναι!

Μπορεί να γίνει;

Όπως λες και συ, εδώ σε Αμερική και Αγγλία γίνεται της ναπουτα του κάγκελο.

Προσπαθεί η τράπεζα να εξαπατήσει;

Όχι περισσότερο από όσο προσπαθεί να εξαπατήσει τον Τσάκωνα ο IT guy του, ή ο ταρίφας που θα σε παει Αεροδρόμιο-Νέα Σμύρνη μέσω Κηφισού. Είχα πει πολύ παλιά ότι οι μόνες κατηγορίες δανειοληπτών σε αδυναμία που μπορώ να λυπηθώ είναι αυτών που πήραν στεγαστικό και αυτών που χρειάστηκαν χρήματα λόγω ασθενείας. Ο τύπος που πήρε το διακοποδάνειο και τώρα έχει μείνει ρέστος ας άνοιγε τα μάτια μου (και οι τράπεζες που του έδωσαν το δάνειο ας ανοίξουν και αυτές τα δικά τους).

Εκεί που θα διαφωνήσω έντονα μαζί σου είναι στο θέμα των ψιλών γραμμάτων. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του καθενός να αντιληφθεί τι κινδύνους αντιμετωπίζει όταν «αγοράζει» ένα επενδυτικό προιον είτε αυτό είναι κατάθεση, ομόλογο, μετοχή ή ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πακέτο. Αν δεν έχεις τις γνώσεις ή το χρόνο για να κάνεις αυτή την ενέργεια τότε έχεις 2 επιλογές. Είτε αγοράζεις χρυσό και έχεις απλά να αγχώνεσαι για την τιμή του είτε πηγαίνεις σε κάποιον με τις επαρκείς γνώσεις για να σου αναλύσει τι γίνεται στον τίτλο που κατέχεις σε περίπτωση όπου το worst case scenario γίνει πραγματικότητα. Περιττό να σου πω ότι αυτός ο κάποιος καλό είναι να μην έχει συμφέρον από το αν εσύ επιλέξεις να αγοράσει ή μη το συγκεκριμένο προιον.

[MENTION=1498]SLN[/MENTION]

Σόρρυ ρε φιλαράκο άλλη φορά αν ξέρω ότι θα έχεις εξάψεις θα κάθομαι μέσα με F5 και θα περιμένω να σου απαντήσω.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπόν. Αυτό που είπα είναι ότι ο ρόλος του χρήματος που δημιουργούν οι ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ τράπεζες στη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι αμελητέος. Για να στα βάλω σε μια σειρά από το σημαντικότερο στο αδιάφορο θα έθετα ως

Market Sentiment>Interest rates>Money supply CentralB>…………………..>Money supply CommB

Παράδειγμα; Κοίτα ας πούμε τι γίνεται στην Αμερική. Αναγκάστηκαν να άλλάξουν τους νόμους τους και να τυπώσουν ακόμα περισσότερο χρήμα αλλά επειδή στην Ευρώπη γίνεται του Τατσόπουλου το κάγκελο, το δολλάριο δεν έχει επηρεαστεί όσο θα περίμενε κάποιος που εξετάζει μόνο την ποσότητα χρήματος στην αγορά.

Επίσης σου ανέφερα ότι το χρήμα που δημιουργεί η εμπορική τράπεζα είναι περιορισμένης διάρκειας. «Καταστρέφεται» μόλις ο δανειολήπτης αποπληρώσει το κεφάλαιο στην τράπεζα, επομένως η όποια επίδραση δεν είναι συσσωρευτικής ισχύος.

Το τελικό μου point και κάπου εκεί η κουβέντα εκτροχιάστηκε άρχισαν οι κουβέντες περί λαμογιών ήταν ότι αν μπορείς να αντιληφθείς τι σημαίνει για το spread των επιτοκίων μια μεταβολή στα fractional reserves.

Δε νομίζω να αντιληφθηκες τι σε ρώτησα όποτε επέτρεψε μου να στο εξηγήσω.

Κατάθεση 100€ με 5% επιτόκιο (απλά για ευκολία υπολογισμών είναι το νούμερο) σημαίνει 5€ τόκους

Περίπτωση πρώτη

Fractional reserves: 10%

Αυτό σημαίνει ότι τα 90€ που μπορεί να διαθέσει η τράπεζα σε δάνεια θα πρέπει να αποδώσουν 5€ μόνο και μόνο για να έρθουμε ίσα βάρκα ίσα νέρά. Άρα το επιτόκιο χορηγήσεως θα πρέπει να είναι κάπου στο 5,5% (r*100/(100-10)). Εδώ μέσα δε βάζω τα άλλα κόστη της τράπεζας, τις πληρωμές ενοικίων, στελεχών κτλ

Περίπτωση δεύτερη

Fractional reserves: 50%

Αυτό σημαίνει ότι τα 90€ που μπορεί να διαθέσει η τράπεζα σε δάνεια θα πρέπει να αποδώσουν 5€ μόνο και μόνο για να έρθουμε ίσα βάρκα ίσα νέρά. Άρα το επιτόκιο χορηγήσεως θα πρέπει να είναι κάπου στο 10%(r*100/(100-50))

Συμπέρασμα; Όποια μεταβολή στους κανονισμούς ρευστών διαθεσίμων έχει μεγάλη επίδραση στο spread των επιτοκίων των τραπεζών. Αυτή τη στιγμή με βάση τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το επιτόκιο για νέες καταθέσεις είναι 2,75% και για νέες χορηγήσεις 5,77%, Αν μου πεις ότι το 5,77 είναι παπαριές καμαρωτές επειδή εσύ πληρώνεις για την πιστωτική σου 17% θα σου πω ότι η πιστωτική σου δεν είναι η μόνη Bizzna που έχει η Τραπεζά σου. Τα επιτόκια των πιστωτικών συγκαταλέγονται στο ποσοστό που τους αναλογεί βάσει του όγκου χορηγήσεων στον υπολογισμό του 5,77%

Τι άλλο ακριβώς με ρώτησες και απέφυγα να σου απαντήσω;

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION]. Χαμένο από χέρι το παιχνίδι που προτείνεις για ένα πολύ απλό λόγο. Με το που βάζεις μέσα τον παράγοντα bonus ο υπάλληλος κάποια στιγμή θα πέσει στον πειρασμό να αποπειραθεί αλογομουριά για να αυξήσει την αποδοσή του.

Link to comment
Share on other sites

Αν ξέρουν ότι τους περιμένει δημόσια διακόρευση, δήμευση περιουσίας κτλ θα σου πω πόσοι θα επιχειρήσουν αλογομουριά.

Ολα τα αυτά που λες (όχι δημευση αλλα πρόστιμο που υπερβαίνει την περιουσία τους) υπέστησαν και ο αραπης της UBS και ο Γάλλος της SocGen. Πάμε στοίχημα ότι θα ξαναγίνει;

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.