Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Αν είναι κούρεμα όπως το προηγούμενο, να μου λείπει. Αν είναι παραγραφή όλου ή μέρους του χρέους, έχω πειστεί από το mega, την κυβέρνηση, και πολλούς συμφορουμήτες ότι δεν μπορεί να γίνει.

Έτσι?

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχη "λεφτα υπηρχαν - που πηγαν τα λεφτα", στη συνεχεια ειχαμε το σηριαλ των Ζαππειων και τωρα εχουμε...Ο Α. Τσίπρας υπόσχεται πλήρη αποκατάσταση μισθών και συντάξεων

Μακαρι ρε Αλεξη αν/οταν βγεις να θες και να μπορεσεις να το κανεις....(και δεν ειρωνευομαι)

Link to comment
Share on other sites

Στην αρχη "λεφτα υπηρχαν - που πηγαν τα λεφτα", στη συνεχεια ειχαμε το σηριαλ των Ζαππειων και τωρα εχουμε...Ο Α. Τσίπρας υπόσχεται πλήρη αποκατάσταση μισθών και συντάξεων

Μακαρι ρε Αλεξη αν/οταν βγεις να θες και να μπορεσεις να το κανεις....(και δεν ειρωνευομαι)

@@

ΠαπΑΝΔΡΕϊζει. Έντονα. Ενοχλητικά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πήγα ποτέ στο Πολυτεχνείο, ούτε μέσα ούτε έξω, ούτε τότε ούτε αργότερα. Δεν πήρα ποτέ μέρος στις προσκοπικές τελετές και τις ηλίθιες πορείες κατά την ημέρα της «επετείου του Πολυτεχνείου» τούτο το μεγάλο συλλογικό άλλοθι για την ηθική ανεπάρκεια ενός ολόκληρου λαού. Πρόκειται για ένα πολύ βολικό άλλοθι, που το οικειοποιήθηκαν όσοι νοιώθουν την ανάγκη να ξεπλύνουν την ντροπή για την απέραντη δειλία τους επί έξι ολόκληρα χρόνια.

Βασίλης Ραφαηλίδης

Στην πραγματικότητα δεν υπήρξε σοβαρή αντίσταση κατά της χούντας. | READER'S DIGEST | LiFO

Και όλα αυτά για κάτι τέτοιο;

Πανεπιστήμιο μεσ' τη βρώμα, με αφίσες, μαρκαδόρους και γόπες, ασυδοσία και "αγώνες" υπό την κάλυψη ασύλου;

Επιτυχία η όλη φάση να επετειάζουν κιόλας για τον "αγώνα" του Πολυτεχνείου.

536407_3614855864776_1974172003_n.jpg

Δεν μειώνω τον αγώνα ορισμένων λίγων, αλλά δεν μπορώ την αντίφαση και την ψευτιά να γιορτάζουμε αυτούς που, όπως και ο Ραφαηλίδης λέει, απλώς άδραξαν την ευκαιρία "της νύχτας εκείνης" για να το παίξουν αγωνιστές. Υπήρχαν και αυτοί που έδιναν καθημερινό αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας. Μιλώντας με τον γιό ενός μεγάλου Έλληνα αναρχικού και πνευματικού του 20ου αιώνα κατάλαβα ότι οι τωρινές μόδες των αριστερών και ψευτοαναρχικών να καυχιούνται στους κύκλους τους για το πόσες έφαγαν, πόσες έδωσαν και πόσες τους πιάσανε οι μπάτσοι κράταγε από πολλά χρόνια πριν. Όπως τότε, που οι περισσότεροι νέοι της αριστεράς συμμετείχαν στα δρώμενα απλώς και μόνο για να λένε ότι συμμετείχαν, χωρίς αίσθηση κινδύνου, χωρίς αίσθηση του ρίσκου. Φυσικά εύκολο γι αυτούς, όταν έχεις από πίσω ένα κόμμα ή τον όχλο. Ας μου πεί κάποιος έναν αριστερό που εξέδωσε βιβλίο επί δικτατορίας. Στον προσωπικό αγώνα υπάρχει κώλυμα.

Τελοσπάντων, οφείλουμε να σεβαστούμε ότι κάποιοι νέοι, έστω και πλανημένοι, έστω αν θες και στο ανώριμο της ηλικίας τους, ένιωσαν την ανάγκη να διαμαρτυρηθούν για την παιδεία τους. (και μόνο το νεανικό πάθος αξίζει κάποια εύσημα) Από εκεί και πέρα ας αφήσουμε τα πολλά πολλά, γιατί δεν μας παίρνει με τέτοια εικόνα σαν και αυτή που έβαλα παραπάνω. Ποιά παιδεία, όταν εσύ κάνεις το πανεπιστήμιο να μοιάζει με τρώγλη; Υποκρισίες, τυπικότητες, αριστερίστικες κομφορμιστικές προπαγάνδες.

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

δεν μπορώ την αντίφαση και την ψευτιά να γιορτάζουμε αυτούς που, όπως και ο Ραφαηλίδης λέει, απλώς άδραξαν την ευκαιρία "της νύχτας εκείνης" για να το παίξουν αγωνιστές.

Δεν θα απαντήσω σε όλες τις καφρίλες (και είναι πάρα πολλές) που έχεις γράψει σαν μέγιστος και αλάνθαστος κριτής των πάντων, αλλά θα σταθώ στο quote.

Ακούστε αν έχετε χρόνο αυτό, λέει κάτι σωστό για "όλους αυτούς που άδραξαν την ευκαιρία". Πόσοι είναι αυτοί? Ποιοι είναι αυτοί? Είναι η Δαμανάκη, είναι ο Ανδρουλάκης, και έιναι πόσοι άλλοι? 2? 3? 5? 10? Δεν είναι παραπάνω, και ναι είναι ψευτες, λεχρίτες κτλ κτλ. Είναι όμως αυτό ικανό, (το λιγότερο από το 0.5% των φοιτητών του Πολυτεχνείου τότε) να πεις για το πολυτεχνείο τέτοια λόγια, είναι ικανό να "κάψεις" το πολυτεχνείο? Δεν νομίζω Τάκη.

Μετά από αυτά, δείτε και το [ame=http://www.youtube.com/watch?v=IdhyFdgY3dU]βίντεο[/ame] για να πάρετε μια ιδέα από τα χρόνια εκείνα. Δείτε τον κόσμο που γιορτάζει την πτώση της Χούντας, όλα αυτά δηλαδή γιατί? Για να λέμε σχεδόν 40 χρόνια μετά, "Έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα, είχαμε μια light Χούντα, κάτι παλιόπαιδα διαμαρτηρήθηκαν, κάποιοι πέθαναν (αλλά όχι μέσα στο Πολυτεχνείο , σημαντικό!!!) και έφυγε μετά η παλιοχούντα και όλα μια χαρά, δεν έγινε κάτι σημαντικό"

Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι...

Link to comment
Share on other sites

Ντρεπόμαστε που για 40 χρόνια όπως λες ένας ολόκληρος λαός είναι ακόμα υπό την επείρια του blue pill που είχαμε πάρει τότε ώστε επαναπαυτούμε για το μέλλον, που σήμερα τυγχάνει να είναι παρών. Και δυστυχώς κάνεις φανερό ότι θα κρατήσει κι' άλλο το αναθεματισμένο το χάπι..

Link to comment
Share on other sites

Αχ βρε [MENTION=2868]Myralis[/MENTION], δεν πιάνεις ούτε το 1% από όσα γράφω.

Θα σου θέσω έναν άλλο υπολογισμό: μέτρα πόσοι απλώς πήγαν στο Πολυτεχνείο και καθόντουσαν, και περίμεναν, και "αγωνίζονταν". Οι λίγοι νεκροί, κάποιες παράτολμες πράξεις, (από πλάνη και αυτές) δεν καθιστούν το Πολυτεχνείο τέτοιο έπος που να αξίζει τις κορόνες που δίνετε σήμερα. Πάρ' το χαμπάρι ότι θα έπεφτε και χωρίς το Πολυτεχνείο η Χούντα. Από τα ίδια της τα λάθη, όχι από τους αριστερούς μωρέ. Που οι μισοί και αν έκαναν αληθινό αγώνα όλα αυτά τα 6 χρόνια.

Τί μου δείχνεις τη συναυλία; Οι συναισθηματισμοί και οι συναυλίες είναι να παίρνονται σαν τεκμήρια; Αν ήμουν λαοπλάνος κι εγώ, θα σου έδειχνα το βίντεο του Νταλάρα που τρώει καρέκλες και γιαούρτια, για να σου επισημάνω ότι κάποτε αυτός έκανε συναυλίες για την πτώση της Χούντας και ο λαός χαχαχα και χαχαχου.

"Έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα, είχαμε μια light Χούντα, κάτι παλιόπαιδα διαμαρτηρήθηκαν, κάποιοι πέθαναν (αλλά όχι μέσα στο Πολυτεχνείο , σημαντικό!!!) και έφυγε μετά η παλιοχούντα και όλα μια χαρά, δεν έγινε κάτι σημαντικό"

Δεν έχεις ιδέα πόσο light ήταν! Ο Παππαδόπουλος ήταν τελείως ανίκανος και δειλός για να επιβάλει σοβαρή δικτατορία. Το χαμηλό αγωνιστικό πνεύμα καθόλη τη δικτατορία είναι αυτό που τον έκανε ισχυρό μπροστά τους. Διάβασες το άρθρο του Ραφαηλίδη; Τα λέει ο άνθρωπος και είναι και κομμουνιστής.

Άκου εδώ για παράδειγμα μια ιστορία που δεν σου είπαν.

[ame]

[/ame]

Ο άνθρωπος βρέθηκε στο γραφείο του δικτάτορα, του είπε τις τρέλες του και δεν έπαθε τίποτα. Κατάφερε να τον πείσει να δημοσιεύει σε κάθε κυριακάτικη εφημερίδα διηγήματα, που σύμφωνα με διαταγή τα κείμενα αυτά ισοδυναμούν με κυβερνήτικές αποφάσεις. Ανθολόγησε δεξιούς, αριστερούς και έναν αναρχικό. (τον εαυτό του) Εκεί τον έκοψαν, φυσικά φυσικά. Εξέδωσε χωρίς να στείλει στη λογοκρισία ένα βιβλίο ταφόπλακα για την ίδια την δικτατορία και τη μιλιταριστική νοοτροπία τους, την ιστορία ενός Α/2 πεζικού, φίλου του Ρ. και φίλου του Παπαδόπουλου. Τους έκανε ρόμπα, τινάζοντας το σύστημά τους και ο δικτάτωρ φώναζε "Ένας αναρχικός κουμαντάρει την Ελλάδα". Άλλο που οι Έλληνες δεν διαβάζουν και πόσο μάλλον κάποιον που οι αριστεροί κιόλας από χρόνια τον είχαν ξεγράψει λόγω φόβου. Εξέδωσε άλλα 6 βιβλία. Είναι ο μόνος που εξέδωσε επί Χούντας χωρίς να τα στείλει στη λογοκρισία και γράφοντας στο πρώτο φύλλο ότι αδιαφορεί πλήρως γι αυτήν. Κανένας άλλος αριστερός ή αναρχικός. Κανένας, ψάξτο.

Όλα αυτά για να σου πω κάτι τόσο απλό, αλλά αδύνατο να γίνει αντιληπτό με όλο του το νόημα αν στο έλεγα στεγνά: δεν ήταν στο Πολυτεχνείο "τη νύχτα εκείνη", καμμία νύχτα.

Και ήταν και άλλοι πολλοί έτσι, πίστεψέ με.

Για τα άλλα δεν είπα κάτι και μη μου βάζεις λόγια.

Μη ρωτάς εμένα τί κάναμε και τί λέμε 40 χρόνια μετά, ρώτα τους συντρόφους στη φωτογραφία, που ίσως αρέσκονται στη σαπίλα που εγκαθιστούν και συντηρούν.

Καληνύχτα, δεν έχω να πω άλλα. Εξαρχής δεν ήταν σοβαρός ο λόγος να γράψω κάτι για όλα αυτά γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά ήταν περισσότερο αυθόρμητο, καλώς ή κακώς, όταν είδα τη φωτό.

Ας μου συγχωρεθεί ο τόνος.

EDIT: Αν ξαναδιαβάσεις το πρώτο post μου, δεν ακυρώνω τα πάντα γύρω από τους αγώνες του Πολυτεχνείου. Εκτιμώ την εξέγερση των φοιτητών και είμαι υπέρ κάθε παθιασμένης επαναστατικής κίνησης, ειδικά όταν γίνεται από νέους για την παιδεία. Άλλο λέω όμως εγώ, να μην κάνουμε λες και το Πολυτεχνείο ήταν απαραίτητο για να πέσει η Χούντα και πως υπήρχαν αγώνες και πριν απ' αυτό, όταν οι περισσότεροι κοιμόντουσαν. Και ποίοι περισσότεροι; Αυτοί που μυρίστηκαν δάφνες και εκμεταλεύτηκαν την κάλυψη του όχλου για να το παίξουν αγωνιστές. Τα λέει ο Ραφαηλίδης, δε χρειάζεται να θεωρήσεις ότι τα λέει ένας αντικομμουνιστής, ένας δεξιός... (που ούτε είμαι)

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Μέγιστε κριτή των πάντων, έχεις καταλάβει ότι στηρίζεις όλη σου την θεωρία για την Χούντα σε αυτά που έγραψε ένας ή δύο μόνο άνθρωποι πετώντας στα σκουπίδια γραφόμενα και μαρτυρίες από πολύ περισσότερο κόσμο? Άκουσες κάτι που σου άρεσε και το στηρίζεις τόσο ένθερμα απλά και μόνο γιατί γουστάρεις να νομίζεις ότι κατέχεις την μοναδική αλήθεια, αλλη μία μοναδική χιονονιφάδα στα εκατομμύρια κόσμου.

Δεν υπάρχει light ή full fat Χούντα, και τα δύο δεν είναι δημοκρατία.

Όσο για το ότι θα έπεφτε έτσι και αλλιώς η Χούντα, πως το ξέρεις αυτό?? Το έβλεπες (και δεν το έπαιξες)?? Η Χούντα μπορεί να έπεφτε μετά από 2 μήνες, 2 χρόνια, 5 χρόνια, 10 χρόνια ή να μην έπεφτε ποτέ. Δεν μπορείς να ξέρεις σε τι σημείο είχε φτάσει η κοινωνική οργή και πότε αυτή θα έκανε το μπαμ, όπως δεν μπορείς να ξέρεις πόσο ακόμα θα άντεχαν.

Δεν μπορείς να αρνηθείς το ότι έγινε ήταν ένα αρκετά σημαντικό γεγονός για την πτώση της Χούντας, 24 άνθρωποι πέθαναν for crying out loud και ένα τανκ μπήκε στο Πολυτεχνείο, το έχεις κατανοήσει???

Είπα ότι δεν θα σχολιάσω τους κρετινισμούς σου αλλά δεν μου αφήνεις περιθώρία.

Πανεπιστήμιο μεσ' τη βρώμα, με αφίσες, μαρκαδόρους και γόπες, ασυδοσία και "αγώνες" υπό την κάλυψη ασύλου;

Επιτυχία η όλη φάση να επετειάζουν κιόλας για τον "αγώνα" του Πολυτεχνείου.

Μέσ'την βρόμα -> Αν οι καθαρίστριες δεν πληρώνοντε/δεν υπάρχουν δεν φταίνε οι εικονιζόμενοι.

με αφίσες-> Οι συγκεκριμένες θα έχουν φύγει σε 2-3 μέρες, τι σκας?

μαρκαδόρους και γόπες-> Λες να το έκαναν οι εικονιζόμενοι? Βρομιά είναι και σε προωθώ στο 1ο σχόλιο.

ασυδοσία-> Για ποια ασυδοσία μιλάς? Αυτή των παρατάξεων που δεν αποικονίζοντε στην φωτό?

και "αγώνες" υπό την κάλυψη ασύλου; -> Το άσυλο έχει καταργηθεί, για ποιο πράγμα μιλάς?

Επιτυχία η όλη φάση να επετειάζουν κιόλας για τον "αγώνα" του Πολυτεχνείου. -> Κάποιοι δεν κατέχουν την μόνη αλήθεια, αλλά αρέσκοντε να γιορτάζουν αυτά που λέει η ιστορία μας. Τον αγώνα των πεσόντων του '73 . Αν εσύ δεν αναγνωρίζεις ως αγώνα κάτι που έκανε τον "βλάκα" κατ'εσένα δικτάτωρα να στείλει τανκ να γκρεμίσει την πόρτα, κάτι σου ξεφευγει στον συλλογισμό σου.

αρέσκονται στη σαπίλα που εγκαθιστούν και συντηρούν.

Εσύ είσαι ο πρώτος που συντηρείς μία κατάσταση που δεν σου αρέσει, γιατί δεν αντιδράς! Εκτός αν είναι αντίδραση να γράφεις στο thelab για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Όσο για το ότι θα έπεφτε έτσι και αλλιώς η Χούντα, πως το ξέρεις αυτό?? Το έβλεπες (και δεν το έπαιξες)?? Η Χούντα μπορεί να έπεφτε μετά από 2 μήνες, 2 χρόνια, 5 χρόνια, 10 χρόνια ή να μην έπεφτε ποτέ. Δεν μπορείς να ξέρεις σε τι σημείο είχε φτάσει η κοινωνική οργή και πότε αυτή θα έκανε το μπαμ, όπως δεν μπορείς να ξέρεις πόσο ακόμα θα άντεχαν.

Νομοτελιακά θα έπεφτε (θα την ρίχναν τα αφεντικά της?) με κάποια αφορμή εφ' όσον εξυπηρέτησε τους σκοπούς για τους οποίους εγκαθιδρύθηκε.Εξ άλλου τω καιρώ εκείνω ετσι γινόταν με τις πολυάριθμες δεξιές και αριστερές χούντες που εμφανίζονταν στα διάφορα κράτη στο πλαίσιο του "σκληρού πόκερ" ανάμεσα στο Δεξιό και Ανατολικό μπλόκ

Link to comment
Share on other sites

Μυραλις δεν περιμένει κανείς να σταματήσεις να είσαι αριστερός. Δεν μπορεί πχ ο Τσουκαλάς να σταματήσει να είναι γαύρος. Ή ο Πάπας να γίνει μουσουλμάνος.

Θα προσπαθήσω να σου δώσω ένα παράδειγμα.

Ένας παντρεμένος εδώ και 30 χρόνια, κάνει απολογισμό σε έναν φίλο του.

"Παντρεύτηκα πριν 30 χρόνια, δεν έκανα παιδιά, μαλώνω 24/7 με την γυναίκα μου, βριζόμαστε, σεξ δεν θυμάμαι τι είναι, κτλ κτλ κτλ"

Λοιπόν, χρυσός, καλός ο Γάμος σαν έννοια, είναι το θεμέλιο για την οικογένεια πχ, αλλά πως να το κάνουμε, για τον τύπο παραπάνω ο ΓΑΜΟΣ είναι μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ. 30 χρόνια ούτε πήρε τίποτα από αυτόν, ούτε έδωσε.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχεις ιδέα πόσο light ήταν! Ο Παππαδόπουλος ήταν τελείως ανίκανος και δειλός για να επιβάλει σοβαρή δικτατορία. Το χαμηλό αγωνιστικό πνεύμα καθόλη τη δικτατορία είναι αυτό που τον έκανε ισχυρό μπροστά τους.

Και ολα αυτα επειδη εσυ εισουν εκει και τα εζησες, σωστα;

Τοσο ξύλο που εφαγαν οι μη-αριστεροι συγγενεις μου, τοσες απαγορευσεις και τοση βια, δεν εχεις δικαιώμα να τα σφουγγαριζεις σαν κατι ενοχλητικο επειδη διαβασες καποιον να λεει διαφορετικα.

Λιγο σεβασμο ρε σπορε...

Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια κ τα ίδια....

Αυτή σας η πεποίθηση το ότι το πολυτεχνείο έριξε την χούντα, μου θυμίζει τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που πανηγύριζαν πάνω στα φορτηγάκια το '09.

Αλλά ξεχνώ μάλλον ότι εσείς τα ζήσατε, εν αντιθέσι με όλους τους άλλους.

Διαχωρίστε Χούντα από Πολυτεχνείο. Δώστε μια ευκαιρία στις γενιές που έρχονται μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα.

Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Εδώ καταφέραμε αν ξεχάσουμε γλώσσα, παραδόσεις κτλ που κρατάν κάποιες χιλιετίες. Ένα γεγονός 40 χρόνων που εξυπηρέτησε έναν σκοπό δεν θα ξεχάσουμε; Σιγά.

Παγκοσμιοποίηση έχουμε....

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

Μέγιστε κριτή των πάντων

Μάθε να σέβεσαι τον συνομιλητή σου αν θες να σε παίρνουν στα σοβαρά. Προσωπικά τους ανάγωγους και όσους δεν είναι σε θέση να κάνουν διάλογο τους απορρίπτω. Συνήθως όσοι χρησιμοποιούν περισσότερα επίθετα και χαρακτηρισμούς το κάνουν για να γεμίσουν τον άδειο από επιχειρήματα λόγο τους. Και ο δικός σου είναι τρύπιος, αν θες να με πείσεις πες τα επιχειρήματά σου και μη με ρωτάς με εικασίες πότε θα έπεφτε η Χούντα, γιατί δείχνεις ανιστόρητος.

[MENTION=14120]narta[/MENTION]

Οι συγγενείς σου θα έκαναν αντίσταση φαντάζομαι. Αν διάβασες τα όσα γράφω, εκτιμώ όσους αντιστάθηκαν καθόλη τη διάρκεια της δικτατορίας και όχι μονάχα 2 νύχτες. Αλλά ναι, η αλήθεια είναι πως δεν ήταν Φράνκο ο Παππαδόπουλος.

Κλείνω με αυτό:

τιμή σε όσους αγωνίστηκαν από την αρχή του κακού. Όσο για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο, οφείλουμε κι εκεί έναν φόρο τιμής. Εξάλλου η αρχή έγινε από παθιασμένους φοιτητές, μετά κατέληξε ένα μεγάλο τουρλουμπούκι από φοβιτσιάρηδες, που τώρα κυβερνούν ή δεν τους ξέρουμε και παίρνανε συντάξεις μετά.

Καλημέρα.

[ame]

[/ame]

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

Τα ίδια κ τα ίδια....

Αυτή σας η πεποίθηση το ότι το πολυτεχνείο έριξε την χούντα, μου θυμίζει τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που πανηγύριζαν πάνω στα φορτηγάκια το '09.

Αλλά ξεχνώ μάλλον ότι εσείς τα ζήσατε, εν αντιθέσι με όλους τους άλλους.

Διαχωρίστε Χούντα από Πολυτεχνείο. Δώστε μια ευκαιρία στις γενιές που έρχονται μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα.

Αλλά ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Εδώ καταφέραμε αν ξεχάσουμε γλώσσα, παραδόσεις κτλ που κρατάν κάποιες χιλιετίες. Ένα γεγονός 40 χρόνων που εξυπηρέτησε έναν σκοπό δεν θα ξεχάσουμε; Σιγά.

Παγκοσμιοποίηση έχουμε....

Δεν εριξε το Πολυτεχνειο αυτο καθ' αυτο την Χουντα, ηταν η αφορμη να πέσει ομως. Το καλυτερο ειναι να διαχωρήσει κανένας το Πολυτεχνειο και την σημασία του, απο την διεφθαρμένη "γενια του Πολυτεχνειου" και τα λαμόγια της.

Οι συγγενείς σου θα έκαναν αντίσταση φαντάζομαι. Αν διάβασες τα όσα γράφω, εκτιμώ όσους αντιστάθηκαν καθόλη τη διάρκεια της δικτατορίας και όχι μονάχα 2 νύχτες. Αλλά ναι, η αλήθεια είναι πως δεν ήταν Φράνκο ο Παππαδόπουλος.

Κλείνω με αυτό:

τιμή σε όσους αγωνίστηκαν από την αρχή του κακού. Όσο για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Πολυτεχνείο, οφείλουμε κι εκεί έναν φόρο τιμής. Εξάλλου η αρχή έγινε από παθιασμένους φοιτητές, μετά κατέληξε ένα μεγάλο τουρλουμπούκι από φοβιτσιάρηδες, που τώρα κυβερνούν ή δεν τους ξέρουμε και παίρνανε συντάξεις μετά.

Καλημέρα.

Ο Παπαδόπουλος δεν ηταν Φρανκο, δεν ηταν Χιτλερ, αλλα οι υφιστάμενοι του ανετα ξεπερνουσαν τον Rudolf Hess. H βια ηταν εκει. Οι "εξαφανίσεις" και οι βασανισμοι υπήρχαν. Οποιος λεει το αντιθετο, απλα εθελοτυφλει ή απλα γουσταρει αυτα που γινοταν.

Έγινε επεξεργασία από narta
Link to comment
Share on other sites

Μάθε να σέβεσαι τον συνομιλητή σου αν θες να σε παίρνουν στα σοβαρά. Προσωπικά τους ανάγωγους και όσους δεν είναι σε θέση να κάνουν διάλογο τους απορρίπτω. Συνήθως όσοι χρησιμοποιούν περισσότερα επίθετα και χαρακτηρισμούς το κάνουν για να γεμίσουν τον άδειο από επιχειρήματα λόγο τους. Και ο δικός σου είναι τρύπιος, αν θες να με πείσεις πες τα επιχειρήματά σου και μη με ρωτάς με εικασίες πότε θα έπεφτε η Χούντα, γιατί δείχνεις ανιστόρητος.

Μα καλά. Υποννοείς ότι υπολείπεται επιχειρήματα στο λόγο του ο Myralis?

Που αν διαβάσει "κάτω ο σύριζα" έχει κατεβάσει σεντόνια επί pixels για να εξηγήσει ότι η θέση του κόμματος είναι διαφορετική?

Που κρυφό του είδωλο πρέπει να είναι αυτός?

Μάλλον κάνεις πλάκα :p

Εδώ καταφέραμε αν ξεχάσουμε γλώσσα, παραδόσεις κτλ που κρατάν κάποιες χιλιετίες.

Ψήνεσαι να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος σε αυτό το σημείο ή πρέπει να μαντέψουμε?

Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν θα έλεγα ότι σαν λαός δεν κρατάμε τις παραδόσεις. Τουλάχιστον, μου διαφεύγουν εκείνες που αναφέρεσαι εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.