Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Καταλάβατε οτι με την χθεσινη απόφαση περι απεριοριστης αγορας ομολόγων στην δευτερογενη απο ΕΚΤ, ουσιαστικα Ελλάδα και Πορτογαλία μας ετοιμάζουν για διώξιμο, ε; :help:

Πως γένεν αυτό;

Link to comment
Share on other sites

10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ (του Νόαμ Τσόμσκυ )

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος. Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα, αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους

.

Μήπως φίλε μπέρδεψες τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Εγώ στα δεύτερα απευθυνόμουν. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα όσα παραθέτεις

Link to comment
Share on other sites

όχι. τι σημαίνουν αυτά που είπες πριν το «ουσιαστικα Ελλάδα και Πορτογαλία μας ετοιμάζουν για διώξιμο»;

ΕΚΤ = Απεριοσριστο χρημα (η Frau Merkel μπορει αν τραβαει τα βυζια της οσο θελει, αλλα η ΕΚΤ θα τυπωσει)

Η ΕΚΤ δηλαδη πηρε την αποφαση, να αποκλημακώσει τα επιτοκια δανεισμου των χωρών που αντιμετωπιζουν προβλημα στις αγορες (Ισπανια και Ιταλια βασικα λογο μεγεθους) με την προϋποθεση οτι θα κανουν τις απαραιτητες δημοσιονομικες προσαρμογές (που Ραχόι και Μοντι θα τις κανουν, ο ενας ξεπουλαει και μειωνει μισθους, ο αλλος αρχισε να πουλαει καστρα και οτι βρει)

Ουσιαστικα δηλαδη η ΕΚΤ αποφασισε να "κοψει χρημα" και να βοηθησει τα κρατη που εχουν ειδικο βαρος στην ΕΕ χωρις να χρειαζεται να γινεται η διαδικασια ζηταμε απο τις κυβερνησεις-->εγκρινουν κοινοβουλια-->μνημονια κοκ. Απλα θα βγαινει αγοραστης στην δευτερογενη, θα δημιουργει ζητηση με αποτελεσμα να πεφτει το επιτοκιο.

Αυτο ομως ισχυει για τις χωρες που βγαινουν στις αγορες ακομα, δηλαδη ολες πλην Ελλαδα, Πορτογαλια και Ιρλανδια. Η Ιρλανδια καποια στιγμη θα ξαναβγει. Η Ελλαδα και η Πορτογαλια, Oh com' on, it's a joke right?

Αρα τι μενει; Ελλαδα και Πορτογαλια που δανειζονται απο τους εταιρους, τα σκατοπαιδα που ζητανε χαρτζιλικι. Αφου θα μας εχουν (την Ελλαδα ηδη την εχουν) ξεδοντιασει, θα εχουμε ξεπουλησει τα παντα για ψιχουλα και δεν θα εχουμε καμια δυνατοτητα, θα μας πουνε mein potsen das kolen, no more money honey, **** off!

Εν τω μεταξυ, ο Obama θα εχει επανεκλεγει για αλλα τεσσερα χρονια, η Ιταλια και η Ισπανια θα εχου, καπως ισορροπησει, αλλα θα εχουν και τον βουρδουλα για να κανουν ΟΤΙ πρεπει και θελει ο σκληρος πυρηνας, συνεπως Ελλας και Πορτογαλια στην απεξω γιατι ηταν κακοι μαθητες και δεν εφαρμοσαν τα συμφωνηθεντα.

Δεν ξερω μονοι αν παμε για πριν την πρωτοχροναι ή μετα. Μαλλον μεσα Φεβρουαριο-Μαρτιο να κανει κρυο να μην γινουν και πολλα εκτροπα.

Link to comment
Share on other sites

Καταλάβατε οτι με την χθεσινη απόφαση περι απεριοριστης αγορας ομολόγων στην δευτερογενη απο ΕΚΤ, ουσιαστικα Ελλάδα και Πορτογαλία μας ετοιμάζουν για διώξιμο, ε; :help:

Εάν είχα μία δραχμή για κάθε φορά που έχεις προβλέψει έξοδο/χρεωκοπία :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Εάν είχα μία δραχμή για κάθε φορά που έχεις προβλέψει έξοδο/χρεωκοπία :hehe:

Κανε με προφητη να σε κανω πλουσιο, λενε στο μαγαζι :D

Το μοναδικο που κανω ειναι υποθεσεις με βαση τα γεγονοτα. Αν ηξερα με βεβαιοτητα τί θα συμβεί πιστευεις οτι θα ειχαμε αυτην την κουβεντα τωρα; :hehe:

Link to comment
Share on other sites

kathimerini.gr | Στο 24,4% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Ιούνιο παρά την αύξηση της εποχικής εργασίας

24,4% δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους, γιατί δεν εργάζονται. Του χρόνου 30%.

Ερώτηση Κρίσεως: Ποιός θα πληρώσει φόρους;

Μοντέλο Η.Π.Α. - Νέο φορολογικό σύστημα αμερικανικού τύπου
Το «καθαρό» ποσό που θα προκύπτει θα φορολογείται με συντελεστές από 25% έως 45%. Επειδή όπως γίνεται αντιληπτό το φορολογητέο εισόδημα μετά την αφαίρεση των δαπανών θα είναι χαμηλότερο, αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης, που σήμερα ξεκινούν από το 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

Καταναλώνεις δεν καταναλώνεις το κράτος θα παίρνει τουλάχιστον το 1/4 των εισοδημάτων σου(είτε ως ΦΠΑ είτε ως φόρο εισοδήματος). Και βλέπουμε....

Link to comment
Share on other sites

Ίσως να ακουστεί τετριμμένο, αλλά, τι να γίνει...?

''Ο σοφός λαός απεφάσισε''

Και τώρα ήρθε η ώρα που θα εμπεδώσει για τα καλά το νόημα της φράσης:

ο Καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει και να πληρώσει το τίμημα των επιλογών του.

Οσο για τον Τσίπρα δεν ανησυχώ. Σύντομα θα του δωθεί η ευκαιρία να μας κάνει Αργεντινή που τόσο σθεναρά εύχεται (παρ'όλο που δεν μας έχει αναφέρει πότε πήγε και τι τον γοήτευσε τόσο, που θέλει να το εισάγει και εδώ).

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο βέβαιες Αργεντινές είναι η εθνική κυριαρχία και το κράτος δημευτής περιουσιών. Κάτσε να δούμε και το νομοσχέδιο για τα ακίνητα που προβλέπει έσοδα 3 δις(σιγουρεμένα, δηλαδή πραγματικά παραπάνω) μαζί με τα σχέδια για φόρο ιδιοκατοίκησης και τα ξαναλέμε.

Ασφαλώς και δεν θα χαθεί όλη η Ελλάδα με το μνημόνιο. Για συγκεκριμένες συνοικίες εργάζεται ο Σαμαράς...

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο βέβαιες Αργεντινές είναι η εθνική κυριαρχία και το κράτος δημευτής περιουσιών. Κάτσε να δούμε και το νομοσχέδιο για τα ακίνητα που προβλέπει έσοδα 3 δις(σιγουρεμένα, δηλαδή πραγματικά παραπάνω) μαζί με τα σχέδια για φόρο ιδιοκατοίκησης και τα ξαναλέμε.

Ασφαλώς και δεν θα χαθεί όλη η Ελλάδα με το μνημόνιο. Για συγκεκριμένες συνοικίες εργάζεται ο Σαμαράς...

Λύση υπάρχει.

Αν δεν μπορείς να βρείς ενα απο τα 500.000 καλασνικοφ που κυκλοφορούν στη χώρα, υπάρχουν μεγάλες προσφορές στα κυνηγετικά. Η για να το πώ και αλλιώς: Δοκίμασε να πάς μια βόλτα στο Ζεφύρι και να συστηθείς ως υπάλληλος της πολεοδομίας ή της ΔΕΗ.... (στους εδώ γυφτομαχαλάδες πάντως δεν ζυγώνει ούτε δήμος, ούτε αστυνομία).

Link to comment
Share on other sites

Μην ξανακούσω ότι η Χ.Α. είναι κατά της βίας ή δεν έχει σχέση με την βία.

Χρυσή Αυγή παρεμπόριο τέλος - YouTube

Όταν κάνετε την αυτοκριτική σας για την ΧΑ υπάρχει πιθανότητα να γίνεται πράγματι αριστερό κόμμα εξουσίας.

Link to comment
Share on other sites

Πεστα ρε μυραλης...

Ακου εκει οι αληταραδες, να δερνουν αντι να πανε να κανουν καταγγελια στην εφορια με το ΑΦΜ του λαθρομεταναστη που δεν δινει φπα...

Oh wait!!!

Link to comment
Share on other sites

Λύση υπάρχει.

Αν δεν μπορείς να βρείς ενα απο τα 500.000 καλασνικοφ που κυκλοφορούν στη χώρα, υπάρχουν μεγάλες προσφορές στα κυνηγετικά. Η για να το πώ και αλλιώς: Δοκίμασε να πάς μια βόλτα στο Ζεφύρι και να συστηθείς ως υπάλληλος της πολεοδομίας ή της ΔΕΗ.... (στους εδώ γυφτομαχαλάδες πάντως δεν ζυγώνει ούτε δήμος, ούτε αστυνομία).

#10968

H Ελλάδα θα καίγεται, οι νέοι άνθρωποι θα βάζουν φωτιά και θα καίνε την σάπια δομή της κοινωνίας.

Αφού δεν έχουν οι πτωχοί ας μην έχουν και οι πλούσιοι. Αυτό είναι κοινωνική δικαιωσύνη γι αυτούς που τα έφαγαν, ο θάνατος και η φωτιά. Εγένετο ΧΑΟΣ

Μην χάνετε τις λέξεις, δεν με ενδιαφέρει η αντιπαράθεση, μυαλό δεν αλλάζω, την πρόβλεψη μου έγραψα.

Την απάντηση θα δώσουν οι νέοι άνθρωποι, σύντομα θα δείτε πως γίνεται η Αθήνα κάρβουνο.

Πιο τυχεροί θα είναι οι μετανάστες που τους διώχνουν από την Αθήνα και τους προσφέρουν στέγη κ τροφή στα προάστια.

Ίσως έτσι καταφέρουν να φτιάξουν δικό τους στρατό στα δικά μας στρατόπεδα.

Μην περιμένει κάποιος να πάρει απάντηση από εμένα γι αυτά που πιστεύω και γράφω. Το μέλλον θα δείξει εάν η πρόβλεψη μου βγει αληθινή. :bye:

Link to comment
Share on other sites

Πεστα ρε μυραλης...

Ακου εκει οι αληταραδες, να δερνουν αντι να πανε να κανουν καταγγελια στην εφορια με το ΑΦΜ του λαθρομεταναστη που δεν δινει φπα...

Oh wait!!!

μη δω κανα παρανομα παρκαρισμενο αμαξι.θα του βαλω γκαζακια

γουσταρεις?

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.