Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

Το ίδιο λέμε.Αύξηση στους μισθούς δε συνεπάγεται αυξημένο κόστος παραγωγής;

Αλλά από τη στιγμή που δεν έχεις ένα ανταγωνιστικό προϊόν από άποψη ποιότητας δε μπορείς να αντέξεις το αυξημένο κόστος παραγωγής..και κλείνεις.

Τώρα για το εάν έκαναν καλά που έκαναν απεργία το πιο σωστό θα ήταν να γράψει κάποιος πόσα έπαιρναν,τι αύξηση ζητούσαν και σε ποιά επίπεδα κυμαινόταν ο μέσος μισθός εκείνη την εποχή για να έχουμε μια σωστή εικόνα για το αν θα έπρεπε να κάνουν την απεργία!

βασικά η κατάσταση τότε ήταν πολύ περίεργη. Ο Παπανδρέου τότε αποφάσισε να δώσει πολλά λεφτά στους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να τρέχει σε ρυθμούς τρελούς. Αλλά αυτό δεν αύξανε το κόστος, οι Pireli και η goodyear σαν πολυεθνικές είχαν τότε λιρέτες και δολάρια (?).. Ο Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει την κατάσταση 1. τύπωνε χρήμα 2. και έκανε υποτίμηση της δραχμής. Συνεπώς οι εταιρείες αυτές μπορούσαν να πληρώνουν τους υπαλλήλους άνετα. Με λίγα λόγια οι αυξήσεις δεν θα είχαν αντίκτυπο στην pireli ή την goodyear.

Εγώ αν ήμουν επενδυτής απλά θα ήθελα να δουλεύει το εργοστάσ και ο καθένας να παίρνει ότι του αξίζει ανάλογα με το έργο που παράγει. Αν μου το έκλειναν κάθε 3 και λίγο, θα τα μάζευα και θα έφευγα. No doubt.

Μια εταιρεία που έφτιαχνε ρούχα, και εκεί που έβγαζε κάποια χρήματα και μπορούσε να κάνει μια επένδυση για να βγουν παραπάνω (δημιουργία καινούργιων θέσεων εργασίας) ήρθαν οι εργαζόμενοι του λένε θέλουμε λεφτά. Τους απαντάει μα δεν βγαίνει διαφορετικά και φυσικά τι έκανε; Σηκώθηκε και έφυγε.

Με λίγα λόγια, όλοι γουστάρουμε υψηλούς μισθούς, το θέμα είναι και ο εργοδότης αφενός να μπορεί και αφετέρου να τα αξίζεις αν του παράγεις έργο=βγάζεις τα λεφτά σου και με το παραπάνω...

Οι έλληνες έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε τα λεφτά χωρίς να κάνουμε κάτι (δημοσιουπαλληλικι). Έτσι έχουν δημιουργηθεί όλες αυτές οι ομάδες κατοχής/κατάληψης (π.χ. ΓΕΝΟΠ, ΠΑΜΕ) με αποτέλεσμα να κατεβάζουν διακόπτες και να εκβιάζουν.

Σημ. Στην εταιρεία που δουλεύω ξέρω πολλούς από τους ανθρώπους που δουλεύουν εδώ. Όταν πριν απο 2 χρόνια ήρθε το ΠΑΜΕ και έκλεισε την είσοδο (παραβίαση συνταγματικού δικαιώματος στην εργασία) οι μισοί΄είχαν έρθει από το πουθενά...Μέχρι και κάτι παππούδες είχαν έρθει επαγγελματίες στο είδος τους.

Αν είχε εργοστάσιο στην Ελλάδα η AMD και απέλυε κόσμο λόγω των οικονομικών της προβλημάτων, θα βλέπαμε τους συνδικαλιστές κάποιου πολιτικού ίσως χώρου να καταλαμβάνουν την είσοδό του μέχρι να τους επαναπροσλάβει. Αν η εταιρία αποφάσιζε να το κλείσει εντελώς, το αντίστοιχο σχόλιο μετά από 20 χρόνια θα ήταν κάτι στο στυλ....

" Οι AMD cpus εκείνη την εποχή ήταν από τους πιο άχρηστους. Μπροστά στους κορυφαίους Intel ήταν για πέταμα. "

;

:laughing:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=mmQaTrGlQRI]seferlis-xortareas 09 - YouTube[/ame]

Να κάνω εγώ μια ερώτηση ρε παιδιά; Και θα ήθελα ειλικρινά μια απάντηση.

Εντάξει, κάποιοι εδώ μέσα πιστεύουν πως η Χαλυβουργία θα κλείσει, αν κλείσει, γιατί φταίει η απεργία και το ΠΑΜΕ.

Για όλα τα μικρομάγαζα που έχουν κλείσει και έπεται να κλείσουν, φταίει το ΠΑΜΕ; Για όλες τις εταιρείες που έχουν κλείσει και καμιά παρέμβαση δεν είχε το ΠΑΜΕ, φταίει το ΠΑΜΕ; Για το ΑΛΤΕΡ, φταίει το ΠΑΜΕ;

Εν συντομία, για χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες που έχουν κλείσει, φταίνε οι απεργίες και το ΠΑΜΕ;

Ε δε φταίει, η κρίση φταίει και κατά συνέπεια φταίει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που έχει συσσωρεύσει τον πλούτο σε λίγα χέρια.

Παρά την απάντηση που έδωσα εγώ, θα ήθελα τη γνώμη και άλλων πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Να κάνω εγώ μια ερώτηση ρε παιδιά; Και θα ήθελα ειλικρινά μια απάντηση.

Εντάξει, κάποιοι εδώ μέσα πιστεύουν πως η Χαλυβουργία θα κλείσει, αν κλείσει, γιατί φταίει η απεργία και το ΠΑΜΕ.

Για όλα τα μικρομάγαζα που έχουν κλείσει και έπεται να κλείσουν, φταίει το ΠΑΜΕ; Για όλες τις εταιρείες που έχουν κλείσει και καμιά παρέμβαση δεν είχε το ΠΑΜΕ, φταίει το ΠΑΜΕ; Για το ΑΛΤΕΡ, φταίει το ΠΑΜΕ;

Εν συντομία, για χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές ή μεγάλες που έχουν κλείσει, φταίνε οι απεργίες και το ΠΑΜΕ;

Ε δε φταίει, η κρίση φταίει και κατά συνέπεια φταίει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής που έχει συσσωρεύσει τον πλούτο σε λίγα χέρια.

Παρά την απάντηση που έδωσα εγώ, θα ήθελα τη γνώμη και άλλων πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Σαφώς και η οικονομία είναι σε μαύρα χάλια. Και σαφώς ένας περίδρομος επιχειρήσεων θα κλείσουν λόγω αυτής της κατάστασης. Αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι μια απεργία ενός έτους μπορεί να κάνει μια επιχείρηση να γονατίσει (ακόμα και αν βρισκόταν σε άψογη κατάσταση) έτσι;

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια ας κάνουμε μια σούμα του τι έγινε. Η επιχείρηση απολύει κάποιους ανθρώπους (άλλοι θα πουν για να έχει ευκαιρία να επιβιώσει άλλοι θα πουν για να πάρει καινούργια ferrari ο ιδιοκτήτης άσχετο προς το παρόν). Τα ανθρωπάκια με τις κόκκινες σημαίες σκάνε μύτη κλείνουν το εργοστάσιο για σχεδόν ένα χρόνο αν δεν κάνω λάθος, το εργοστάσιο κλείνει και όλοι (απολυμένοι, απεργοί και πουλημένοι απεργοσπάστες που θα έλεγε ο Μυραλις) παίρνουν ταυλοπάπαρα ζεστά και τριχωτά.

Η απάντηση του cherryman είναι αρκετά βολική, "νταξ μωρέ θα έκλεινε ουτοις ή άλλως γιατί πήγαινε κατα διαόλου τι το κουράζουμε" και δείχνει το μέγεθος του στ@@ μου υπάρχει σε αυτά τα κόμματα. Μπράβο σας ρε μάγκες. Καμιά ευθύνη εσείς. Μόνο ο ανάδρομος Ερμής πάνω απο τον αχλαδόκαμπο, η κακιά η στιγμή και ο ******** ο καπιταλισμός φταέι.

Η απάντηση του cherryman είναι αρκετά βολική, "νταξ μωρέ θα έκλεινε ουτοις ή άλλως γιατί πήγαινε κατα διαόλου τι το κουράζουμε"

Πουθενά δε λέω ή δεν αφήνω να εννοηθεί κάτι τέτοιο.

Οι εργάτες της Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία 256 μέρες με τη σημερινή. Εάν η επιχείρηση αντέχει όλο αυτό το διάστημα με το ένα της εργοστάσιο κλειστό, γιατί εξ' αρχής απέλυσε τους 39 (δε θυμάμαι ακριβώς το νούμερο, αλλά κάπου εκεί είναι) και πρότεινε νέες συμβάσεις στους εργαζόμενους με μειωμένους μισθούς;

Όπως είπα και σε προηγούμενο μου post, κανένα πρόβλημα παραγωγής δεν είχε το εργοστάσιο, ούτε μείωση δουλειάς.

Κάτι δε μου κολάει στην εξίσωση.

Έγινε επεξεργασία από cherryman

δεν έγινε αυτό το πράγμα. Δεν το έκλεισαν το εργοστάσιο επειδή αυξήθηκε το κόστος παραγωγής. Οι εργαζόμενοι έκαναν μια βαρβάτη απεργία για να τους αυξηθεί ο μισθός, αντιδράσουν σε απόλυση ή οτιδήποτε άλλο (ήμουν μικρός για να θυμάμαι επ ακριβώς) και είπαν οι εταιρείες ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και σηκώθηκαν και έφυγαν.

Μετά κάποιοι από τους συνδικαλιστές μπήκαν κ στο δημόσιο. Χωρίς να είμαι σίγουρος (το λέω με κάθε επιφύλαξη) ο monsieur Τσοχατζόπουλος ήταν ανάμεσά τους.

Ήτανε η εποχή που φορούσε ζιβάγκο και διεκδικούσε το "συμφέρον" του λαού. Υποκριτές...

H Goodyear νομίζω ότι δεν άντεξε τόσο . Το έζησα το '96 σαν φοιτητής πρακτικής στην τότε ΕΚΟ όταν ήλθε αντιπροσωπία εργαζομένων από την goodyear για να ζητήσει συμπαράσταση από τους εργαζομένους της ΕΚΟ. Οι εποχές τότε δεν συγκρίνονται με τώρα , και όμως η εταιρία τα μάζεψε και πήγε στην Τουρκία. Πιο πίσω το ίδιο έγινε με την Πίτσος - αποτέλεσμα να αγοραστεί από τον Νο1 ανταγωνιστή. Και φυσικά εν μέσω φημών ότι οι αρχισυνδικαλιστές τα παίρναν από την siemens.

Αυτό που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι στη δημοκρατία η ελευθερία και τα δικαιώματα έχουν ένα όριο - την ελευθερία και τα δκαιώματα του διπλανού μας.

Γελάς με ένα post που έκανα βασιζόμενος στην δική σου λογική. Και καλά κάνεις.

Για το..κληρονομικό χάρισμα γελάω.Σου ανέφερα γεγονός (προσωπική μου άποψη και του περιγύρου μου έστω) και κάνεις εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί σε 20 χρόνια...

Έγινε επεξεργασία από konservas

Δηλαδή το επιχείρημά σου -που κατακεραυνώνει τους έχοντες- είναι ένα παράδειγμα από ένα εργοστασιάρχη του χώρου;

Απο πολλα παραδειγματα, απλα ανεφερα ενα. Το δικο σου αντεπιχειρημα πιο ειναι; Τι θα πεις στον οικογενειαρχη που του λενε επερνες 1000 παρε 500 και βγαλτα περα με τις ιδιες τιμες προϊοντων;

Οταν το κρατος παρεμβαινει στο υψος του μισθου νομοθετικα, να παρεμβει και στις τιμες των αγαθων νομοθετικα. Αλλα βλεπεις εκει παιζει problem mister γιατι θα πεσουν βραδυ.

Τι θα πεις στον οικογενειαρχη που του λενε επερνες 1000 παρε 500 και βγαλτα περα με τις ιδιες τιμες προϊοντων;

Κάνε μια καλή και πες μας τι θα πείς στον οικογενειάρχη που απο τα 500 τώρα παίρνει κουλούρια εξαιτίας των συντρόφων σου.

Κάνε μια καλή και πες μας τι θα πείς στον οικογενειάρχη που απο τα 500 τώρα παίρνει κουλούρια εξαιτίας των συντρόφων σου.

Θα ευχαριστήσουμε τον Antonio, που ως νέα Αντουανέτα προσφέρει PIZZA αντί για ψωμί στον λαό.

ΔΝΤ: Έχουμε καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα - NEWS247

Ακούγοντας ειδήσεις το τελευταίο διήμερο και διαβάζοντας δημοσιεύματα τέτοιου τύπου - Προς νέα παραίτηση υφυπουργού; . αναρωτιέμαι αν θα προλάβει να πάει στην Έκθεση ο Αντώνης .

Θα ευχαριστήσουμε τον Antonio, που ως νέα Αντουανέτα προσφέρει PIZZA αντί για ψωμί στον λαό.

ΔΝΤ: Έχουμε καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα - NEWS247

Κοίτα φίλε μου οικονομολόγε σου χω νέα. Την πρώτη φορά που μίλησες για Antonio και πίτσες καποιοι το βρήκαν αστείο. Την 5660924944867390η φορά που το χρησιμοποιεις απλά ξαλαφρώνεις κάποιους απο τον καύσωνα. Και μιας και είσαι τόσο αστειάτορας γιατί δεν πας για ένα stand up comedy σε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους;

Κοίτα φίλε μου οικονομολόγε σου χω νέα. Την πρώτη φορά που μίλησες για Antonio και πίτσες καποιοι το βρήκαν αστείο. Την 5660924944867390η φορά που το χρησιμοποιεις απλά ξαλαφρώνεις κάποιους απο τον καύσωνα. Και μιας και είσαι τόσο αστειάτορας γιατί δεν πας για ένα stand up comedy σε αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους;

Θα σε ευχαριστήσω για την πρόταση σου, σχετικά με την εναλλακτική μου ενασχόληση!!

Δεν είναι κακή!:fun:

Τώρα με τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει ο επιχειρηματίας Pizza, Αntonio, αρκετοί συμπολίτες μας θα βρουν δουλειά!

Τώρα με τον καύσωνα, προτείνω βουτιά στην παραλία.

Βλέπεις άλλος το τρώει και ζορίζεται, άλλος το τρώει και δροσίζεται!!

Το ζόρισμα :

Ανεργια 2012: πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι στην Ελλάδα | Εφημερίδες

Και το δρόσισμα:

ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ | eXofitsio

Y.Γ. όπως είδες και στο σχόλιο μου , δεν απευθύνθηκα σε προσωπικό επίπεδο....αλλά το πας αλλού εσύ:p

Προτείνω καφέ ,τσιγάρο και παραγγελιά για σπαγγέτι special στον Αntonio!

Κερνάω την μπύρα!

Έγινε επεξεργασία από Typhonios

Κοίτα να σου πω κάτι... αυτός πρωθυπουργός ήθελε να γίνει και έγινε, απωθημένο δεκαετιών ήταν βλέπεις, ε βόλεψε και όσους δικούς του μπορούσε, τώρα και να χρεοκοπήσει η χώρα στις @@άρες του, θα σου πει δεν ήμουν εγώ πρωθυπουργός τα τελευταία 30 χρόνια! Ότι μπορούσα να κάνω για... τη "σωτηρία" της χώρας ΜΑΣ το έκανα! :hehe:

Κι από κει παν κι άλλοι που λένε και στο χωριό μου.

Πάντως Τυφώνιε έχεις φάει τρελό κόλλημα με την προηγούμενη ενασχόληση του Σαμαρά:hehe:

Δεν μου κάθεται ρε γαμώτο...να μας κάνει κουμάντο άτομο που κάποτε είχε pizzeria στο Αμέρικα και το αναφέρει ως κατόρθωμα...αναγουλιάζω!

Δεν μου κάθεται ρε γαμώτο...να μας κάνει κουμάντο άτομο που κάποτε είχε pizzeria στο Αμέρικα και το αναφέρει ως κατόρθωμα...αναγουλιάζω!

Βασικά δεν μας κάνει αυτός κουμάντο, άλλοι μας κάνουν κουμάντο, αυτός απλά εκτελεί.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.