Jump to content

Χρεοκοπία Ελλάδας

Chosen

Recommended Posts

@tavliban

Πάρα πολλοί investment bankers έχουν πτυχία μηχανικής, φυσικής, μαθηματικών, κτλπ και απλά έχουν κάνει ένα μάστερ στα οικονομικά/finance επειδή είδαν πως αυτός ο τομέας έχει πολύ καλύτερες απολαβές.

Σωστά! εξ άλλου στην ταινία με τον Kevin Spacey (Margin Call) ένας μηχανικός βρίσκει ότι θα καταρρεύσει η Lehman...(για όποιον την έχει δει την ταινία)

Εδώ όμως έχει αναλάβει κάνας μηχανικός ανάλογη θέση; Σε κυβέρνηση; Νομίζω πως όχι. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Νομίζω πως όλοι πήγαν με τα λεφτά του μπαμπά (ή του κράτους αν θέλετε) στο Harvard και στο London School Of economics...

Λουκάς Παπαδήμος?

Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), απ' όπου αποφοίτησε το 1970, ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές ως ηλεκτρολόγος μηχανικός (1972) και πραγματοποίησε διδακτορικό στα οικονομικά (1978).

Λουκάς Παπαδήμος - Βικιπαίδεια

δεν έχω προσωπικά πρόβλημα με τον συγκεκριμένο...κατά την γνώμη μου πάντως καλύτερος είναι από τον Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο και ΓΑΠ (πιο σοβαρός τουλάχιστον).

Αυτή την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός πιο πολύ για μαριονέτα μου έκανε και τον έκαναν ότι ήθελαν ΓΑΠ, Σαμαράς και Μπένυ. imho Δεν περίμενα από αυτόν δηλαδή να τους βάλει στην θέση τους και να αρχίσει με γρήγορες κινήσεις να τους οργανώνει. (καταλαβαίνεις τι εννοώ φαντάζομαι) Αυτός ήταν η βιτρίνα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα αν είχε κάνει δικό του κόμμα μπορεί να σκεφτόταν διαφορετικά. προσωπικα θα το μελετούσα να του δώσω την ψήφο μου. Αλλά ο τύπος δεν είναι πολιτικός. Αυτό σίγουρο. Αλλιώς θα έβαζε στις εκλογές αυτές υποψηφιότητα με κάποιο κόμμα.

Τέλος εσύ θα μου αναφέρεις βέβαια ότι έκανε λογιστικά τρικ για να μπούμε στην ΟΝΕ και αυτά που έγιναν όσο ήταν πρωθυπουργός. Θεωρώ πως αυτή την εντολή είχε πάρει από τους ανώτερούς του (πάλι μαριονέτα). Εγώ θα σου πω ότι κατάφερε να κοροιδέψει ολόκληρη ευρώπη. Και είναι καλύτερα πιστεύω που αυτό το πρόβλημα μας βρήκε μέσα στο ευρώ. Αν είμασταν με δραχμή σε αυτή την κατάσταση θα είχαμε σοβαρότερο πρόβλημα. Αν και πιστεύω ότι αν δεν μπαίναμε ευρώ θα είμασταν ΟΚ τωρα. Τέλοσπάντων το παραανέλυσα και ξέφυγα..

Έτσι απλά συγχωροχάρτι?

Τι πάει να πει μαριονέτα?Άρα δεν είναι αδιάφθορος όπως λες ότι είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μηχανικών σε αντίθεση με τους άλλους ανθρώπους.

Ξεχνάς την πορεία του στην ΕΚΤ που η οικονομική της πολιτική συνέβαλε στο να βρεθούμε εδώ που είμαστε.

Τις δηλώσεις του όταν ξεκίνησε η κρίση ότι "αποκλείεται να γίνει κούρεμα στο ελληνικό χρέος" πριν καν γίνει πρωθυπουργός,που τελικά κατέλειξε να έχει αυτοσκοπό το Psi όταν ανέβηκε στον "θρόνο".

Το υπερκέρδος που απέκτησε η ΕΚΤ με την αγορά των ξεπεσμένων ελλ. ομολόγων μέσα από τις συμφωνίες που έκανε κατά την θυτεία του ως πρωθυπουργός.

Φυσικά και είχε συνεργούς,αλλά μαριονέτα και αθώος και καλύτερος από τους υπόλοιπους?:wassat:

Edit:Η θέση του δεν ήταν να κάνει τη βιτρίνα στα ισχυρά κόμματα,ούτε να φέρει αλλαγές και αποτελέσματα στην χώρα.

Πρωθυπουργός διορίστηκε επειδή η κυβέρνηση του πασόκ κρεμόταν από μία κλωστή,είχε χάσει την οποιαδήποτε εμπιστοσύνη του κόσμου,και ήταν αναγκαίο να αναλάβει κάποιος asap χωρίς εκλογές ώστε να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπογράφει τις συμφωνίες και να δανείζεται και άλλο από την Ευρώπη χωρίς αποτέλεσμα,απλά για να αγοράσουν και άλλο χρόνο εκεί στις Βρυξέλλες.

Το δήλωνε και μόνος του ότι ο σκοπός του είναι να υπογραφεί το psi.

Έγινε επεξεργασία από MasterCommander

Έτσι απλά συγχωροχάρτι?

Τι πάει να πει μαριονέτα?Άρα δεν είναι αδιάφθορος όπως λες ότι είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μηχανικών σε αντίθεση με τους άλλους ανθρώπους.

Ξεχνάς την πορεία του στην ΕΚΤ που η οικονομική της πολιτική συνέβαλε στο να βρεθούμε εδώ που είμαστε.

Τις δηλώσεις του όταν ξεκίνησε η κρίση ότι "αποκλείεται να γίνει κούρεμα στο ελληνικό χρέος" πριν καν γίνει πρωθυπουργός,που τελικά κατέλειξε να έχει αυτοσκοπό το Psi όταν ανέβηκε στον "θρόνο".

Το υπερκέρδος που απέκτησε η ΕΚΤ με την αγορά των ξεπεσμένων ελλ. ομολόγων μέσα από τις συμφωνίες που έκανε κατά την θυτεία του ως πρωθυπουργός.

Φυσικά και είχε συνεργούς,αλλά μαριονέτα και αθώος και καλύτερος από τους υπόλοιπους?:wassat:

σου είπα ότι αυτός χρησιμοποιήθηκε από τα φυντάνια για να κάνει αυτά που κάνει. Το ότι τον θεωρώ καλύτερο δεν είπα ότι τον θεωρώ και ιδανικό. Όσο για την ψήφο είπα ότι ΘΑ το σκεφτόμουν. AN λειτουργούσε ανεξάρτητα.

Για μένα πο μεγάλη ευθύνη έχουν αυτοί που δίνουν τις εντολές παρά οι εκτελεστές

Με λίγα λόγια οι Σαμαράς,Βενιζέλος,Γαπ,Τσίπρας κλπ εξυπηρετούν συμφέροντα αλλά ο Λ.Παπαδήμος όχι...

O καθένας μας στην ζωή ένα συμφέρον εξυπηρετεί..(Το προσωπικό του της εταιρείας του whatevah!) ΤΟ ΙΔΙΟ και ο Παπαδήμος και ο Τσίπρας και ο Σαμαράς και η Αλεξανδράτου!

είπα ρε μάστορα... ΑΝ λειτουργούσε ανεξάρτητα, ΑΝ ήταν πολιτικός και ΑΝ είχε κόμα δικό του ΘΑ το σκεφτόμουν να τον ψηφίσω καθώς τον θεωρώ σοβαρότερο από τους αντίστοιχους υποψήφιους που αναφέρεις...

Το αν είναι ικανός ή κατάλληλος ή θα μας έσωνε δεν το ξέρω..ξεκόλα!!!! :D

Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι κατά την διάρκεια της θητείας του άλλοι κινούσαν τα νήματα.

Μα δεν σχολίασα το τι θα ψήφιζες εσύ ή ο οποιοσδήποτε αν ίσχυαν όλα αυτά τα ΑΝ που λες.Για την πραγματικότητα μιλάμε.Γιατί το πας εκεί?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω στο σκεπτικό σου είναι η διαφοροποίηση που κάνεις μεταξύ ενός α' πολιτικού που εκτελεί εντολές και εξυπηρετεί συμφέροντα με τον Παπαδήμο που κάνει ακριβώς το ίδιο.Γιατί ο ένας δικαιολογείται έτσι απλά ενώ ο άλλος όχι?

Σωστά! εξ άλλου στην ταινία με τον Kevin Spacey (Margin Call) ένας μηχανικός βρίσκει ότι θα καταρρεύσει η Lehman...(για όποιον την έχει δει την ταινία)

Εδώ όμως έχει αναλάβει κάνας μηχανικός ανάλογη θέση; Σε κυβέρνηση; Νομίζω πως όχι. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Νομίζω πως όλοι πήγαν με τα λεφτά του μπαμπά (ή του κράτους αν θέλετε) στο Harvard και στο London School Of economics...

Δηλαδή με τί ήθελες να πάνε δεν το καταλαβαίνω αυτό...

Είχες ή έχεις ή θα έχεις εσύ στα 21-22 σου χ λεφτά που θέλουν αυτά τα πτυχία?? πως αλλιώς θα πηγαίνανε δηλαδή?

Και ενημερωτικά δεν πάς απλά μια βόλτα στο Harvard. ΜΕ άλλα λόγια να μετράει αν το όνομα σου είναι απο "τζάκι" σε ένα βαθμό αλλά πρέπει να δείξεις και κάποια στοιχειώδη νοημοσύνη.

Μα δεν σχολίασα το τι θα ψήφιζες εσύ ή ο οποιοσδήποτε αν ίσχυαν όλα αυτά τα ΑΝ που λες.Για την πραγματικότητα μιλάμε.Γιατί το πας εκεί?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω στο σκεπτικό σου είναι η διαφοροποίηση που κάνεις μεταξύ ενός α' πολιτικού που εκτελεί εντολές και εξυπηρετεί συμφέροντα με τον Παπαδήμο που κάνει ακριβώς το ίδιο.Γιατί ο ένας δικαιολογείται έτσι απλά ενώ ο άλλος όχι?

Επειδή ακόμα και αν ο παπαδήμος έκανε κάτι "σωστό", θα τον κατεβάζανε για κάποιον άλλον. Άρα από αλλού πηγάζει το πρόβλημα και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν δικαιολογείται ή όχι.

Επειδή ακόμα και αν ο παπαδήμος έκανε κάτι "σωστό", θα τον κατεβάζανε για κάποιον άλλον. Άρα από αλλού πηγάζει το πρόβλημα και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν δικαιολογείται ή όχι.

Δεν αποδεικνύει κάτι αυτό,δεν έχει νόημα να μιλάμε με υποθέσεις όπως είπα και πριν.

Εξάλου και εμείς και ο ίδιος ξέραμε από την αρχή ότι δεν ανέλαβε για να κάνει κάτι "σωστό",κανείς δεν είχε αυταπάτες,άρα γιατί ανέλαβε?

Επίσης επικεντρώνεστε στη θητεία του ως πρωθυπουργός και αγνοείτε την πορεία του ως αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Μαζί με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ που ήταν πρόεδρος της ΕΚΤ όταν ξεκίνησε η ιστορία με την Ελλάδα,έβαλαν βέτο στο να κουρέψουμε το χρέος μας προς τις τράπεζες γιατί θα έπρεπε να τις επανακεφαλαιοποιήσουν απευθείας.

Μερικά χρόνια μετά και αφού το χρέος μας εκτινάχθηκε στα ύψη από τα δάνεια που μας έδιναν προκειμένου να τρενάρουν την κατάσταση,έρχονται και μας κάνουν το κούρεμα τελικά υπό τη μορφή του psi το οποίο και μια τρύπα στο νερό ήταν,αλλά και τελικά βγήκαν μεγάλοι χαμένοι οι μικροί ιδιώτες και τα δικά μας ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υποστηρίζω φυσικά ότι είναι ο μοναδικός φταίχτης αλλά ήταν πάντα παρών στις μεγάλες αποφάσεις που μας έχουν φέρει εδώ.

κοίτα το σκεπιτκό μου είναι το εξής απλό, αν ο Παπαδήμος ήταν υποψήφιος και οι υπόλοιποι ήταν ο Τσίπρας, Σαμαρας, Παπαρήγα, Κουβέλης, Βενιζέλος, Καμένος και Μιχαλολιάκος (μόνο αυτοί) θεωρώ πως είναι καλύτερος και πιο σοβαρός...

Με λίγα λόγια ζυγίζω τα θετικά τα αρνητικά και όπου γύρει η πλάστιγκα... Ε γέρνει προς τον Παπαδήμο.

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION]

τα Αμερικανικά πανεπιστήμια λειτουργούν διαφορετικά, ναι πρέπει να δείξεις και μια στοιχειώδη νοημοσύνη για να τελειώσεις, αλλά όταν έχεις credentials από γνωστή ελληνική οικογένεια και από πίσω σου έχεις και λεφτά, νομίζω πως ανοίγουν οι πόρτες διάπλατα στο Harvard και σε κάθε Πανεπιστήμιο της Αμερικής.

Εγώ αντιθέτως, όσο και αν προσπαθούσα μόνο με υποτροφία θα μπορούσα να πάω στο Carnegie ή στο ΜΙΤ...

Τέλοσπάντων, όλα αυτά φυσικά υποθετικά...τώρα να φάμε αυτούς στην μούρη.

Εσύ έπρεπε να πας με υποτροφία γιατί δεν έχεις τα λεφτά :) όπως και ο πατέρας μου πχ, οι άλλοι τα ΕΧΟΥΝ, οπότε σε συνδυασμό με το όνομα θα πάνε. Εννοώ αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο ή σπάνιο.

Τα λεφτά κινούν τον κόσμο αυτό δεν είναι μυστικό, απο την άλλη δεν ξέρω αν θα δεχόταν το ΜΙΤ τον Γιωργάκη που θα έκανε ορθογραφικά στο όνομα του.

Πέρα από τα όσα ιστορικά έχει κανει ο Παπαδήμος , είναι αυτός που τοποθετήθηκε από τους δανληστές μας για να υλοποιηθεί το PSΙ - διότι βλέπεις αν ήταν πολιτικοί στα πράματα το γλυκό δεν θα πετύχαινε τόσο υπέρ μας . Για το πόσο επιτυχές ήταν το PSI μπορείτε να δείτε παραπάνω ανάρτησή μου.

Επίσης ο Λουκάς ήταν ο καταλληλότερος για να δημιουργηθούν το Μνημόνιο2 και φυσικά η 2η Δανειακή Σύμβαση που μπροστά της η πρώτη είναι πρωινός περίπατος.

Ακόμη υπέγραψε τα εξής , πάντα για λογαριασμό μας - DefenceNet - Σκάνδαλο Λ.Παπαδήμου: 1 μέρα πριν φύγει υπέγραψε τα 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!

Και τέλος , θυμάστε τα 436εκ. , ομόλογο στα Καιμάν;;Υπογραφή Παπαδήμου εν μέσω και καλά διαφωνίας (βλέπε πρακτικά από συνάντηση αρχηγών στις πρώτες εκλογές) Βενιζέλου. Και άσε τους ηλικιωμένους και μη χωρίς φάρμακα.

Καημένε Έλληνα , πότε θα ανοίξεις τα μάτια σου...

Εσύ έπρεπε να πας με υποτροφία γιατί δεν έχεις τα λεφτά :) όπως και ο πατέρας μου πχ, οι άλλοι τα ΕΧΟΥΝ, οπότε σε συνδυασμό με το όνομα θα πάνε. Εννοώ αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο ή σπάνιο.

Τα λεφτά κινούν τον κόσμο αυτό δεν είναι μυστικό, απο την άλλη δεν ξέρω αν θα δεχόταν το ΜΙΤ τον Γιωργάκη που θα έκανε ορθογραφικά στο όνομα του.

Eδώ το Harvard δέχτηκε αυτόν, σιγά μην κολλήσει το MIT στον ΓΑΠ:p

http://en.wikipedia.org/wiki/George_W._Bush

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame]

[ame]

[/ame] Έγινε επεξεργασία από Typhonios

Μετά την κρυάδα του τετραψήφιου εκκαθαριστικού διαβάζω αυτό - CMA: Στο 96,7% η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας και αναρωτιέμαι , να τα πληρώσω ή να περιμένω ολίγον τι;;;

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.