Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

To μνημόνιο στa θέματα του κλεισίματος κρατικώς επιχειρήσεων που δεν είναι χρήσιμες, στην μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στη μείωση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, στη λογιστική παρακολούθηση των οικονομικών των νοσοκομείων, των δήμων κλπ έχει δίκιο.

Είμαστε μία μικρή οικονομία με περιορισμένες δυνατότητες που μέσα από τον κρατικό δανεισμό, τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα και τον πολυάριθμο δημόσιο τομέα φτάσαμε να καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγαμε (αν παράγαμε κιόλας).

Το θέμα με τους δανειστές ποιο είναι; Είναι ότι δε δώσανε βαρύτητα στην ανάπτυξη που μεγαλώνει την οικονομία, μειώνει την ανεργία και φέρνει έσοδα στα κρατικά ταμεία. Δε δώσανε βαρύτητα στη φοροδιαφυγη, στη μαύρη εργασία, στις δολιες πτωχεύσεις. Δε θυμάμαι να μας απείλησαν πως δε θα μας δώσουν κάποια δόση επειδή δεν πιάστηκαν οι μεγάλοι οφειλέτες προς το κράτος.

Η τρόικα ήρθε για να μας τιμωρήσει παραδειγματικά πρώτον γιατί με πλαστά χαμηλά ποσοστά ελειμάτων τους κοροιδεύαν οι πολιτικοί για να παίρνουν χαμηλότοκα δάνεια και για να μην θελήσει άλλη χώρα της Ε.Ε. να ακολουθήσει το δρόμο μας και να πει δεν πληρώνω, πληρώστε εσείς ευρωπαίοι για εμάς.

Οι Γερμανοί κάνουν κουμάντο και αυτό σημαίνει πως θα φτύσουμε αίμα και για τους απατεώνες πολιτικούς και για τους απατεώνες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που δεν κόβους αποδείξεις, που λαδώνονται, που παίρνουν φακελάκι, που δεν ασφαλίζουν εργαζομένους, που δεν πληρώνουν την εφορία, που βάζουν μεγαλοδικηγόρους και λογιστές να σβήνουν πρόστιμα προς την εφορία.

Να μην ξεχνάμε και τη δικαιοσύνη που καθυστερεί να βγάλει αποφάσεις και που αρνείται να ακολουθήσει τη μείωση των αποδοχών της. Επίσης αρνείται και την κριτική στην απόδοση δικαισύνης λες και έχουν το αλάθητο.

Έγινε επεξεργασία από alexgk
Link to comment
Share on other sites

Η πηγή του είναι άκρως αμφισβητήσιμη, δεν υπάρχει καμια αναφορά σε ρωσικα media ούτε σε popular ρωσικα sites.

επίσης δεν βρήκα καμια official ανακοίνωση :/

Έγινε επεξεργασία από dunkel_Stern
Link to comment
Share on other sites

Η πηγή του συνέεια άκρως αμφισβητήσιμη, δεν υπάρχει καμια αναφορά σε ρωσικα media ούτε σε popular ρωσικα sites.

επίσης δεν βρήκα καμια official ανακοίνωση :/

O Tom Heneghan είναι δημοσιογράφος του Reuters και δε γράφει βλακείες. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί αυτό που έγραψε. Πας στο blog του και κοιτάς στις 24/1/2012 που υποτίθεται έγινε το συγκεκριμένο θέμα. Τι βλέπεις; Τίποτα. Τυχαίο; Αν προσέξεις έχει κάθε μέρα αρκετά twits. Στις 24/1 δεν υπάρχει ούτε ένα. Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να καταλάβω το μένος ορισμένων κατά του Γερμανικού λαού για ...

Μόνο και μόνο που εδώ και τόσο καιρό έχουμε ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ και δεν έχει πάρει ακόμα φωτιά η Βουλή με κάνει να πιστεϋω ότι φταίμε και εμείς πολύ περισσότερο από ότι είπα πριν.

δεν εχω κατι με τον γερμανικο λαο,οπως δεν τον θεωρω και υπεθυνο για τις πραξεις του ναζισμου

επειδη πηρες φορα , να διευκρινησουμε καποια βασικα πραγματα...

ποιος χρωσταει σε ποιον?

ποιος ζηταει απο ποιον να του χαριστουν χρηματα

και ποιος πληρωνει αυτα που οφειλονται (οχι απαραιτητα απο τον ιδιο) ??

απανταω

η Γερμανια στην Ελλαδα χρωσταει πολεμικες αποζημιωσεις οι οποιες αν αποπληξρωθουν φτανουν να καλυφθει η μαυρη τρυπα της ελληνικης οικονομιας , η οποια φυσικα δημιουργηθηκε ευθης εξαρχης , οφειλομενη σε μεγαλο βαθμο απο την μη καταβολη ΚΑΙ αυτων των χρηματων

αρα απο τη στιγμη που μου χρωστανε , πως γινεται να χρωσταω σε αυτον που μου χρωσταει? :wall::wall:

εμεις παντως δεν ζηταμε να χαριστει κατι

αυτοι που de facto ζητανε (και τ πετυχαινουν) ειναι οι Γερμανοι , που ακομα δεν εχουν δωσει ουτε ευροσεντ

μενει η απαντηση στο τελευταιο ερωτημα , που ειναι οπως παντα ο συνηθης υποπτος...

ο Ελληνικος (και ο εκαστοτε) Λαος...

καλουμαστε εσυ και εγω να πληρωσουμε τα κερατιατικα αυτων που τοσα χρονια εκμεταλευονται καταστασεις και πλουτιζουν , μη αποδιδοντας τιποτα και δεν αναφερομαι σε αυτους που παιρνουν μιζες κτλ κτλ

οταν καποιος Ιδιοκτητης της Ελευθεροτυπιας , μπορει να χρωσται της Μιχαλους και να βαραει ενα φαλιμεντο και ετσι απλα να μην πληρωνει τιποτε και να μην αποζημιωνει τους εργαζομενους , τι λεμε?

τα επιχειρηματα για την καταναλωση γερμανικων προιοντων ειναι λογικη τριτης δημοτικου

με αυτην την λογικη , ολοι μας εδω μεσα ειμαστε υποκριτες και δολοπλοκοι και δεν ξερω τι αλλο , γιατι χρησημ,οποιουμε προιοντα που κατασκευαζονται στην Μαλαισια , την Ινδονησια και δνε ξερω εγω που , χωρες που μαστιζονται απο παιδοφιλια , σεξοτουρισμο και οτι αλλο βαλλει ο νους μας

για την προιπαγανδα προς τον γερμανικο και τον ελλληνικο λαο συμφωνω απολυτα

το οτι η κυβερνιση μας ειναι μη εκλεγμενη και κανεις δεν κανει τιποτα , επισης συμφωνω πως ειναι τραγικο

διαφωνω με το να βαλλεις φωτια την βουλη , οχι για κανεναν αλλο λογο , παρα μον γιατι ακομα και να τους καψεις ολους εκει μεσα , οχι μονο τους 300 , την επομενη θα σου "φυτεψουν" 300 καινουριους :hm:

To μνημόνιο στa θέματα του κλεισίματος κρατικώς επιχειρήσεων που δεν είναι χρήσιμες, στην μείωση των δημοσίων υπαλλήλων και στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στη μείωση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, στη λογιστική παρακολούθηση των οικονομικών ... αρνείται και την κριτική στην απόδοση δικαισύνης λες και έχουν το αλάθητο.

εχεις σκεφτει μηπως το εξης?

οτι ολες αυτες οι "παραληψεις" δεν γινονται αθελα , αλλα θελημενα , ακριβως γιατι αυτο εξυπηρετει καλυτερα τα συμφεροντα τους?..:wall:

λεω εγω τωρα ε?

μην ξεχναμε πως το λαδωμα , η διαφθορα , κοκ , οργιαζουν μεχρι και στο ανδρο του Καπιταλισμου , την Αμερικη....

η διαφθορα και η ρεμουλα δεν ειναι ελληνικη πατεντα...

πρεπει να υπαρχει,την αφηνουν να υπαρχει και την δημιουργουν , για να εχουν πατημα...

γιατι μιλαμε συνεχεια για την ανταγονιστικοτητα , την στιγμη που οι Ελληνικες επιχειρηματιες και το εληνικο κεφαλαιο , συνεχως ειναι οι ευνοημενοι απο οποιαδηποτε ρυθμιση γινεται και οι εργαζομενοι ειναι που πανε στην γκιλοτινα καθε φοπρα?

αν δεν τους αρεσει να φυγουν και να πανε αλλου

και ας αφησουν τα εργοστασια να τα δουλεψουν οι εργαζομενοι μονοι τους οπως τους κατεβασει η γκλαβα τους...

και ενα τελευταιο που δεν εχω ακουσει κανεναν να σχολιαζει...

ποσοι γνωριζετ3 πως απο τα χρηματα που δανιζεται η Ελλαδα απο ΔΝΤ και ΕΕ , καμια 60αρια Δισ θα χρησημοποιηθουν για την χρηματοδοτιση του ελληνικου τραπεζικου/χρηματοπιστωτικου συστηματος? (οπως εχε γινει και στις ΗΠΑ αναλογα)

θα πληρωσουμε εμεις δηλαδη για τα ανοιγματα και τα διαθεσιμα των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ,ελληνικων και μη , τραπεζων...

παμε καλα?????:whip::whip:

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις ευνοημένες από το κράτος , μη γενικεύουμε. Βολεύονται συγκεκριμένες εταιρίες που έχουν τις ανάλογες διασυνδέσεις με το Τσεπέν (βλ. κοινή ονομασία εκάστοτε κόμματος στην εξουσία).

Και με τί δικαίωμα να πάρει ο κάθε εργαζόμενος την περιουσία του άλλου; Και μην ξεχνάμε , το δημόσιο πέραν από τις όποιες απαιτήσεις που έχει από τις εταιρίες , χρωστά κιόλας και μάλιστα πολλά. Και την ίδια στιγμή καλείται η επιχείρηση , έχοντας ουσιαστικά συναίτερο το κράτος , να επιβιώσει.Πώς;;;;

Δεν συμφωνώ με το αρ.99 , καλύπτει και περιπτώσεις καραμπινάτης κομπίνας αλλά δεν ισχύει παντού αυτό.

Πέρα από όλα αυτά , με το δια ταύτα τί γίνεται , θα μου πει κανείς;;;

Link to comment
Share on other sites

Αν ένα καράβι πάει στα βράχια φταίνε οι επιβάτες;

Κοίτα, είμαι με τα μπούνια μέσα για λυντσάρισμα του καπετάνιου, αλλά κι από την άλλη, δεν εμπιστεύομαι ούτε λυπάμαι τους επιβάτες που τον διαλέξανε για να πιλοτάρει το καράβι, βάση υποσχέσεων για καλύτερες θέσεις στο κατάστρωμα και τσάμπα φαγητό.

Link to comment
Share on other sites

Όπως μας έλεγε και ένας καθηγητηπς μας στο πανεπιστήμιο πολέμιος των παρατάξεων, θα θελατε όταν είστε σε ένα αεροπλάνο πουπέφτει ο πιλότος να έχει εκλεχθεί. με δημοκρατικές διαδικασίες;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις ευνοημένες από το κράτος , μη γενικεύουμε. Βολεύονται συγκεκριμένες εταιρίες που έχουν τις ανάλογες διασυνδέσεις με το Τσεπέν (βλ. κοινή ονομασία εκάστοτε κόμματος στην εξουσία).

Και με τί δικαίωμα να πάρει ο κάθε εργαζόμενος την περιουσία του άλλου; Και μην ξεχνάμε , το δημόσιο πέραν από τις όποιες απαιτήσεις που έχει από τις εταιρίες , χρωστά κιόλας και μάλιστα πολλά. Και την ίδια στιγμή καλείται η επιχείρηση , έχοντας ουσιαστικά συναίτερο το κράτος , να επιβιώσει.Πώς;;;;

Δεν συμφωνώ με το αρ.99 , καλύπτει και περιπτώσεις καραμπινάτης κομπίνας αλλά δεν ισχύει παντού αυτό.

Πέρα από όλα αυτά , με το δια ταύτα τί γίνεται , θα μου πει κανείς;;;

ειπα καπου πως ΟΛΕΣ οι επιχειρησεις ειανι ευνοημενες?

αντιστρεφω λιπον και λεω , μην γενικευεις...

επισης δεν ειπα να ΠΑΡΕΙ κανεις τιποτα...

ειπ[α πς αν δεν τους αρεσει , ας φυγουν και ας αφησουν το μαγαζι να το δουλεψουν οι εργαζομενοι...

αλλο το ενα και αλλο τ'αλλο...

χοντρα χοντρα η ουσια ειναι πως αυτοι που θα επρεπε να πληρωσουν ΔΕΝ πληρωνουν...και ο νοων νοειτο...

οσο για το διαταυτα,το τι γινετε πρεπει να το βρουμε εμεις μονοι μας,μεσα απο συλλογικες διαδικασιες..

γιατι ολοι περιμενετε την απαντηση απο καποιον φωστηρα?

πρωτα πρωτα στον εαυτο μας πρεπει να απευθεινουμε αυτην την ερωτηση

και οταν παρουμε μια ικανοποιητικη απαντηση,τοτε να ρωτησουμε και παραεξω

Link to comment
Share on other sites

CrazyAnt ασφαλώς και υπάρχει φοροδιαφυγή και απάτη στον ιδιωτικό τομέα καπιταλιστικών χωρών. Η διαφορά μας από αυτές τις χωρές είναι πως εκεί περισσότερες απάτες και περισσότεροι φοροκλέφτες γίνονται γνωστές (οι απάτες) και συλλαμβάνονται (οι φοροκλέφτες).

Η διαφθορά δεν είναι φαινόμενο μόνον των καπιταλιστικών οικονομιών. Κυρίως είναι των πρώην κομουνιστικών χωρών όπου διευκολύνθηκε (η διαφθορά) από τη μεγάλη γραφιοκρατεία και την έλλειψη δημοκρατίας. Δε μπορούσες σε εκείνες τις οικονομίες και κοινωνίες να βγεις στα ΜΜΕ να καταγγήλεις διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς 1ον γιατί απλώς δεν υπάρχαν ελεύθερα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης (υπήρχαν αυτά που ικανοποιούσαν την κομματική προπαγάνδα του καθεστώτος) και δεύτερον γιατί θα θεωρούσουν εχθρός της όμορφα πλασμένης σοσιαλιστικής κοινωνίας και θα έκανες "διακοπές" σε περιοχές με βαθμούς αρκετούς υπό του μηδενός.

Σχετικά με το οικονομικό μοντέλο που θέλει τον εργάτη στην κορυφή της παραγωγικής διαδικασία και πάλι οι πρώην κομουνιστικές οικονομίες έδειξαν πως στις εκεί κρατικές βιομηχανίες, βιοτεχνίες, αγροτικές εκμεταλεύσεις και λοιπούς κρατικούς - λαικής βάσης οργανισμούς, επειδή δεν υπήρχε το κίνητρο του κέρδους δεν υπήρχε και η ανάλογη ανάπτυξη της επιχείρησης. Συνήθως ήταν τεχνολογικά πίσω, αργές στην ανταπόκριση στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, αργές στη λήψη αποφάσεων.

Δεν ξέρω αν θυμάσαι τα ανατολικού μπλοκ Zastava, Dacia, Yugo που έπρεπε να ανταγωνιστούς το λιγότερο τα Fiat. Δεν υποστηρίζω βέβαια και την άλλη άκρη που είναι ο καπιταλισμός. Υπάρχουν και μεικτά οικονομικά συστήματα με κοινωνικό κράτος από τη μία και με ελευθερία στην επίτευξη του κέρδους ως ένα ποσοστό από την άλλη :)

Έγινε επεξεργασία από alexgk
Link to comment
Share on other sites

επισης δεν ειπα να ΠΑΡΕΙ κανεις τιποτα...

ειπ[α πς αν δεν τους αρεσει , ας φυγουν και ας αφησουν το μαγαζι να το δουλεψουν οι εργαζομενοι...

αλλο το ενα και αλλο τ'αλλο...

μην ανησυχεις,αυτο ακριβως κανουν,μονο πουχουν την κακη συνηθεια να παιρνουν μαζι και το μαγαζι και τα 5-10-20 κεφαλια των οποιων οι γνωσεις αξιζουν γκαζιλιονς(αν και δεν νομιζω οτι υπαρχει κανας τροπος να κανουμε uninstall απτα κεφαλια τους την τεχνογνωσια και να reinstall εδω με το ζορι να την δουλεψουν...οι εργαζομενοι...Μπορει να ισχυε στις βιομηχανιες του 1910 αυτο,αλλα στην εποχη της πληροφοριας ειναι καπως διαφορετικο...)....Ιντρακομ στο Λουξεμβουργο τωρα πια...

ΥΓ:

Για να διευκρινισω λιγο το ολο θεμα,υπαρχουν "μεγαλα ψαρια" που χρωστανε ευρωνια τα οποια τωρα ειναι σε καποια οφφ σορ.

Αλλα αυτα τα ψαρια,σε σχεση με τις μικροτερες επιχειρησεις /ελ επαγγελματιες που στεναζουν απο το κρατος ειναι 1/10.

Δηλ για εναν που χρωστα 1 μυριο,την τρωνε 10 επιχειρησεις που χρωστανε 20Κ.

Γενικα για επιχειρηση η ελευθερο επαγγελματια ,τα πραγματα ειναι τραγικα στην ελλαδα.

Ειναι λυση αυτο για τα χρεη του κρατους?

Δηλ για εναν μεγαλο που χρωσταει να την τρωνε 10 μικροτεροι του ιδιου χωρου και να μην μπορουν να επιβιωσουν????

Πρεπει να βρεθει μια φορμουλα,να υπαρχει πιο βιωσιμη επιχειρηματικοτητα στην Ελλαδα.

Οποιος νομιζει ,οτι ανοιγεις μια επιχειρηση και σε λιγο καιρο πλουτιζεις και δεν ξερεις απο που σουρχονται τα ευρωνια,ας παει να δοκιμασει να κανει εναρξη στην ΔΟΥ.Ζουμε στην εποχη που πανευκολα πας ιν ντα στενη για ΦΠΑ (δεν ξερω τι λενε οι πινακες για μεγαλοφειλετες κλπ,με τα ματακια μου βλεπω στα εφετεια κακουργηματων ,προηγουμενες υποθεσεις με κατι 5αρες και 10αρες χρονια για ΦΠΑ...μεχρι και 33 χρονια ακουσα σε αλλη υποθεση για 600Κ χρεος ΦΠΑ)

9/10 φορες,οι λυσεις που ακολουθει το ελληνικο κρατος και η εφορια/ασφαλιστικα ταμεια ειναι επικινδυνες.

Έγινε επεξεργασία από Tsakonas
Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, είμαι με τα μπούνια μέσα για λυντσάρισμα του καπετάνιου, αλλά κι από την άλλη, δεν εμπιστεύομαι ούτε λυπάμαι τους επιβάτες που τον διαλέξανε για να πιλοτάρει το καράβι, βάση υποσχέσεων για καλύτερες θέσεις στο κατάστρωμα και τσάμπα φαγητό.

Αν ένας καπετάνιος μου υποσχεθεί "καλύτερες θέσεις στο κατάστρωμα και τσάμπα φαγητό" σε σχέση με έναν άλλον που μου υποσχεθεί μόνο "έκπτωση στο φαγητό" προφανώς και θα πάω τρέχοντας και με χαμόγελο στον πρώτο διότι, το φαγητό δεν έχει σχέση με το αν θα βρεθώ με σωσίβιο. Αν ο καπετάνιος αντίθετα μου υποσχεθεί "καλύτερες θέσεις στο κατάστρωμα και τσάμπα φαγητό δίπλα στα βράχια" θα προτιμήσω τον άλλον με την απλή "έκπτωση στο φαγητό και ασφαλές ταξίδι".

Υ.Γ. Κανείς επιβάτης δεν μπορεί να ξέρει ποιος από τους δύο καπετάνιους ξέρει να κουμαντάρει το πλοίο και απλά βασίζεται σε φήμες για το ποιος είναι ο καταλληλότερος.

Έγινε επεξεργασία από yanni
Link to comment
Share on other sites

"Στη ζωή τίποτα δεν είναι τσάμπα".

Ειδικά αν προέρχεται από πολιτικούς. Ξέρουμε τί σημαίνει πολιτική παραπλάνηση,χειραγώγηση,προπαγάνδα,εκμετάλευση κτλπ, δεν τα μαθαίνουμε τώρα.

Φταίει και ο πολίτης, μαζί τα φάγαμε.

Απλώς άλλοι φάγανε ψίχουλα, άλλοι την μπακέτα και άλλοι το φούρνο.

Σε πολλά φταίει ο μέσος όρος των Ελλήνων. Ενδεικτικά: φοροδιαφυγή,κομπίνες,παραθυράκια,σπατάλη,εξυπηρετήσεις έναντι ψήφων κ.ά.

Όταν έπαιρνε επιδοτήσεις για μαγαζιά και ανακαίνιζε τη μονοκατοικία του; Όταν έχτιζε αυθαίρετα; Όταν ξόδευε λεφτά έξω για Μερσέντες χωρίς φόρο; Όταν έπαιρνε επίδομα αεργίας; Δύο και τρεις συντάξεις; Τσάντες και γοβάκια 500 ευρώ με κάρτα;

Και άλλα τόσα πολλά, που μου 'ρχονται στο μυαλό λίγα λίγα.

Να είμαστε ρεαλιστές. Πρώτα να αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες και μετά να ζητάμε από τους άλλους να τις αναλάβουν. Στο κάτω κάτω τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Έλληνας περιμένει πάντα να τον σώσουν πολιτικοί,ηγέτες,"σύμμαχοι" κτλπ.

Μόνοι μας θα σωθούμε, πρώτα όμως να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Δε γίνεται να έρχεται ο άλλος στο μαγαζί σήμερα,με τον Πακιστανό στην κουζίνα που τον πληρώνει 2 ευρώ την ώρα και με το κρέας από την Ουκρανία να μου ζητάει 10 ευρώ για τα ξυροκάρπια και να μην κόβει και απόδειξη. Ε, να χαθείς.

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

"Στη ζωή τίποτα δεν είναι τσάμπα".

Ειδικά αν προέρχεται από πολιτικούς. Ξέρουμε τί σημαίνει πολιτική παραπλάνηση,χειραγώγηση,προπαγάνδα,εκμετάλευση κτλπ, δεν τα μαθαίνουμε τώρα.

Φταίει και ο πολίτης, μαζί τα φάγαμε.

Απλώς άλλοι φάγανε ψίχουλα, άλλοι την μπακέτα και άλλοι το φούρνο.

Σε πολλά φταίει ο μέσος όρος των Ελλήνων. Ενδεικτικά: φοροδιαφυγή,κομπίνες,παραθυράκια,σπατάλη,εξυπηρετήσεις έναντι ψήφων κ.ά.

Όταν έπαιρνε επιδοτήσεις για μαγαζιά και ανακαίνιζε τη μονοκατοικία του; Όταν έχτιζε αυθαίρετα; Όταν ξόδευε λεφτά έξω για Μερσέντες χωρίς φόρο; Όταν έπαιρνε επίδομα αεργίας; Δύο και τρεις συντάξεις; Τσάντες και γοβάκια 500 ευρώ με κάρτα;

Και άλλα τόσα πολλά, που μου 'ρχονται στο μυαλό λίγα λίγα.

Να είμαστε ρεαλιστές. Πρώτα να αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες και μετά να ζητάμε από τους άλλους να τις αναλάβουν. Στο κάτω κάτω τώρα καταλαβαίνω γιατί ο Έλληνας περιμένει πάντα να τον σώσουν πολιτικοί,ηγέτες,"σύμμαχοι" κτλπ.

Μόνοι μας θα σωθούμε, πρώτα όμως να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Δε γίνεται να έρχεται ο άλλος στο μαγαζί σήμερα,με τον Πακιστανό στην κουζίνα που τον πληρώνει 2 ευρώ την ώρα και με το κρέας από την Ουκρανία να μου ζητάει 10 ευρώ για τα ξυροκάρπια και να μην κόβει και απόδειξη. Ε, να χαθείς.

Δίνεις κάποια σωστά παραδείγματα, αλλά είτε γενικεύεις σε μεγάλο βαθμό, στον βαθμό που και οι πολιτικοί θα επιθυμούσαν ώστε να αθωωθούν, είτε θεωρείς ως συνυπεύθυνους με αυτούς που τα δίνανε αυτούς που τα παίρνανε. Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη, μπορεί να φαίνεται ορθή, αλλά κατά την γνώμη μου είναι μισή αλήθεια και συνήθως οι μισές αλήθειες είναι τα χειρότερα ψέματα.

Κανείς δεν πήγε σε γραφείο πολιτικού να απαιτήσει θέση στο δημόσιο ή χρήματα του κράτους. Ακόμα και αν το έκανε, το σφάλμα είναι του πολιτικού που του τα έδωσε όχι αυτού που τα ζήτησε. Αλλιώς η καινούρια δικαιολογία "Ψηφίζαμε με την πλάτη στον τοίχο" που επικαλέστηκε και η Βασούλα σήμερα στον Χατζηνικολάου τους ΑΘΩΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ. ( - Υπήρχε και η επιλογή της παραίτησης. - Και τι θα άλλαζε; !!!!! Ε ρε ξύλο που θέλετε... )

Αν πάλι κάποιος έπαιρνε δύο συντάξεις ή σύνταξη από τα 50 ή δυσανάλογα μεγάλη σύνταξη, πάλι είναι σφάλμα των πολιτικών που τους τα παρείχαν. Το ίδιο και με τις επιδοτήσεις όπου ήταν επιλογή των πολιτικών να τις μοιράζουν χωρίς έλεγχο για το ποιος τις παίρνει και που καταλήγουν τα λεφτά αυτά.

Αν δούλευες σε ένα λογιστήριο και μοίραζες επιδόματα με δική σου πρωτοβουλία λέγοντας στους υπαλλήλους ότι "Έχει η εταιρία μην ανησυχείτε, είναι για να σας δώσει κίνητρο για μεγαλύτερη παραγωγικότητα" θα έφταιγαν οι υπάλληλοι που τα παίρνουν; Εσύ θα έφταιγες που μοίραζες χρήματα και καθησύχαζες τους υπαλλήλους με ψέματα.

Άλλο παράδειγμα. Αν εμένα μου δώσουν 1 κιλό ψωμί τζάμπα έξω από έναν φούρνο, δεν θα πω όχι και αν αύριο ο φούρνος που μοίρασε αυτά τα ψωμιά κλείσει λόγω χρεών δεν θα είμαι συνυπεύθυνος επειδή δεν αρνήθηκα να πάρω το καρβέλι ή επειδή πριν πάρω το καρβέλι δεν έριξα μια ματιά στα οικονομικά του φούρνου να δω αν βγαίνει.

Οπότε το μαζί τα φάγαμε, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω και αν έρθει κάποιος και μου πει κάτι τέτοιο τότε πολύ απλά, ξέρω

"τί σημαίνει πολιτική παραπλάνηση,χειραγώγηση,προπαγάνδα,εκμετάλευση κτλπ, δεν τα μαθαίνουμε τώρα.".

Link to comment
Share on other sites

Για την φοροδιαφυγη τωρα που μουρθε..

Ρε παιδια,πως περιμενετε ο δημοσιος υπαλληλος που βαριεται που ζει να κατσει να διασταυρωσει φορολογικες πλεροφοριες και να δει εαν καποιος αποκρυπτει κατι,η να κατσει να ψαξει 20 ωρες στις νταταβαζες Εθνικό Τυπογραφείο τα ΦΕΚ οτι μια αδεια επιχειρησης που μεταβιβαζεται υποκρυπτει προσπαθεια καποιου να ξεφυγει απο ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ και να κανει νεα επιχειρηση???

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Δε διαφωνώ με τη λογική σου σε κάποιες περιπτώσεις.

Τέτοιες για παράδειγμα είναι η παροχή μιας επιχορηγήσεως σε έναν κτηνοτρόφο(-τσοπάνη) για να φτιάξει εξειδικευμένες μονάδες. Έλα μου όμως που ο τσοπάνης δε ξέρει καλά καλά πόσο κάνει ένα κι ένα, δεν έχει βγάλει σχολείο και πιο ειδικά δεν έχει την τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο. Εκεί δε φταίει αυτός που τα πήρε, αν μη τι άλλο, αν περιμέναμε από έναν άνθρωπο αγράμματο (που μπορεί να έχει περάσει κατοχή λέμε κιόλας) να μπει σε ηθικά διλλήματα και να μην πάρει την επιχορήγηση - επιδότηση, θα ήταν τρελό εκ μέρους μας. Το κράτος θα έπρεπε συνάμα να του παρέχει την εκπαίδευση και την τεχνογνωσία. Α! Και να ελέγχει αν τηρεί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις, ή αν απλώς έχτισε ένα μαντρί με τσίγκια και τα χαλάει στα πανηγύρια μετά.

Όμως όταν ο άλλος δεν έχει να πληρώσει τα κοινόχρηστα ή το νοίκι και αγοράζει με κάρτες LCD 50αρες και home cinema και η γυναίκα του παπούτσια prada, να πνιγεί μέχρι το λαιμό στα χρέη. Δεν του φταίει κανένας πολιτικός.

Σχετικά με τις θέσεις που προσφέρουν (ή τουλάχιστον συνήθιζαν παλιά) για ψήφους, αυτός που θα δεχθεί να δώσει τη ψήφο του στον πολιτικό για μια θέση γραφείου στο δήμο ή το τοπικό νοσοκομείο, είναι ο ίδιος ανήθικος και δεν του φταίει ο πολιτικός μόνο. Από την αρχή ξέρει ότι εξαγοράζουν τη ψήφο του.

Οι πολιτικοί ξέρουν ότι ο κόσμος είναι διεφθαρμένος και για λίγο χρήμα μπορούν να τους εξαγοράσουν. Αυτοί που δεν δίνουν τις ψήφους τους για μία θέση δεν είναι περισσότερο έξυπνοι.

Οπότε συμφωνώ με το σκεπτικό σου, όμως για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=188]yanni[/MENTION] Δε διαφωνώ με τη λογική σου σε κάποιες περιπτώσεις.

Τέτοιες για παράδειγμα είναι η παροχή μιας επιχορηγήσεως σε έναν κτηνοτρόφο(-τσοπάνη) για να φτιάξει εξειδικευμένες μονάδες. Έλα μου όμως που ο τσοπάνης δε ξέρει καλά καλά πόσο κάνει ένα κι ένα, δεν έχει βγάλει σχολείο και πιο ειδικά δεν έχει την τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο. Εκεί δε φταίει αυτός που τα πήρε, αν μη τι άλλο, αν περιμέναμε από έναν άνθρωπο αγράμματο (που μπορεί να έχει περάσει κατοχή λέμε κιόλας) να μπει σε ηθικά διλλήματα και να μην πάρει την επιχορήγηση - επιδότηση, θα ήταν τρελό εκ μέρους μας. Το κράτος θα έπρεπε συνάμα να του παρέχει την εκπαίδευση και την τεχνογνωσία. Α! Και να ελέγχει αν τηρεί τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις, ή αν απλώς έχτισε ένα μαντρί με τσίγκια και τα χαλάει στα πανηγύρια μετά.

Όμως όταν ο άλλος δεν έχει να πληρώσει τα κοινόχρηστα ή το νοίκι και αγοράζει με κάρτες LCD 50αρες και home cinema και η γυναίκα του παπούτσια prada, να πνιγεί μέχρι το λαιμό στα χρέη. Δεν του φταίει κανένας πολιτικός.

Σχετικά με τις θέσεις που προσφέρουν (ή τουλάχιστον συνήθιζαν παλιά) για ψήφους, αυτός που θα δεχθεί να δώσει τη ψήφο του στον πολιτικό για μια θέση γραφείου στο δήμο ή το τοπικό νοσοκομείο, είναι ο ίδιος ανήθικος και δεν του φταίει ο πολιτικός μόνο. Από την αρχή ξέρει ότι εξαγοράζουν τη ψήφο του.

Οι πολιτικοί ξέρουν ότι ο κόσμος είναι διεφθαρμένος και για λίγο χρήμα μπορούν να τους εξαγοράσουν. Αυτοί που δεν δίνουν τις ψήφους τους για μία θέση δεν είναι περισσότερο έξυπνοι.

Οπότε συμφωνώ με το σκεπτικό σου, όμως για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Κάποιες σκέψεις σε αυτά που λες.

Ο τσοπάνης έχει πιθανόν μεγαλύτερη άγνοια στο ποιος πολιτικός είναι σωστός, από το πως να αξιοποιήσει την επιχορήγηση. Σχεδόν σίγουρα δεν γνωρίζει αν εκείνη την στιγμή με την αποδοχή των χρημάτων της επιχορήγησης κάνει κάτι λάθος ή ότι βλάπτει το κράτος.

Όσον αφορά αυτόν που δίνει την ψήφο του.

Με ποιο κριτήριο ψηφίζει κάποιος; Με βάση το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του κόμματος; Αν δούμε τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάθε προηγούμενο κόμμα που κυβέρνησε και τι έκανε, οποιοσδήποτε ψηφίσει με βάση αυτό το κριτήριο είναι πιθανόν αφελής, είναι πιθανόν λάθος. Με βάση την ιδεολογία του κόμματος; Μόνο περίοδο μεταγραφών δεν έχουμε ορίσει ανάμεσα στα κόμματα και πολλές φορές οι πολιτικοί συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά από ότι θα περιμέναμε με βάση την ιδεολογία τους. Άσε που ξαφνικά γεμίσαμε προέδρους που διαφωνούν κυρίως με το κόμμα στο οποίο ανήκαν! Άρα; Άκυρο και αυτό; Με βάση το αν είναι ή όχι ηθικά άτομα; Δεν μπορούμε να ξέρουμε πραγματικά τι άτομα είναι. Με βάση αν μιλάνε ωραία; Πάντα θα βγαίνουν οι ποιο πιστικοί ψεύτες. Με βάση τους προηγούμενους αγώνες τους; Πόσοι μόλις μπήκαν στην βουλή, αλλάξαν συμπεριφορές και απόψεις; Με βάση τις σπουδές τους και τις γνώσεις τους; Δικηγόροι και γιατροί μας έχουν μπιπίσει. Με βάση το τι λένε οι δημοσιογράφοι στα κανάλια; Ποιος από αυτούς λέει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα; Δεν μπορείς να ξέρεις. Σπάνια ξέρεις. Με βάση το αν είναι ομορφάντρες και γκομενάρες; Εδώ που τα λέμε ίσως να είναι και το μόνο κριτήριο το οποίο σου εγγυάται τουλάχιστον ότι θα βλέπεις με ενδιαφέρον τις συνεδριάσεις της Βουλής. Ίσως αυτό που χρειάζεται η Βουλή να είναι η Τζούλια γυμνόστηθη στο βήμα να βγάζει λόγο για να μην υπάρχει αμφιβολία για το πως την έχουν καταντήσει.

Οπότε ο ψηφοφόρος πάει και ψηφίζει τον πολιτικό ο οποίος του στάθηκε, βρίσκοντας για εκείνον ή το παιδί του μια δουλειά. Ή ψηφίζει αυτόν που παραδοσιακά ψήφιζε η οικογένεια.

Το ανήθικο κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι στην περίπτωση που πάρεις μια δουλειά με μεσολάβηση κάποιου πολιτικού πιθανόν στερείς μια θέση από κάποιον που ίσως την δικαιούται ποιο πολύ από ότι εσύ. Αλλά δεν μπορείς να το γνωρίζεις αυτό και αν είσαι άνεργος με οικογένεια βρίσκεσαι ανάμεσα στο ηθικό δίλημμα του να δεχτείς την δουλειά ή να αφήσεις τα παιδιά σου να πεινάνε. Δεν ξέρω ποιο είναι το ποιο σωστό, αλλά ξέρω τι θα επέλεγε το 90% των ανθρώπων (99.9999999%?) που θα είχαν να κάνουν αυτή την επιλογή. Ανθρώπων ηθικών.

Όσον αφορά την prada και την LCD πρώτα από όλα να δηλώσω ότι δεν έχω LCD 50'', μόνο 42'' (και μάλιστα όχι LED), δεν έχω prada και δεν έχω και κάρτα! :p

Σοβαρά τώρα, αυτοί οι άνθρωποι δεν ωθούνται από την εκάστοτε πολιτική στο να βγάλουν τα μάτια τους και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την συζήτησή μας. Σχέση θα είχε αν το κράτος τους υποχρέωνε ή τους παρακινούσε να δεχτούν ως δώρο, επικαλούμενο κάποια αθώα δικαιολογία όπως "Λεφτά υπάρχουν" ή "Για την τόνωση του εμπορίου", prada και LCD και μετά από 10 χρόνια τους έστελνε τον λογαριασμό μαζί με τους τόκους 10 χρόνων. Ε, νομίζω αυτό έκανε το κράτος και για αυτό πιστεύω ότι απόλυτα υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί.

Θυμάσαι την περίπτωση επί Καραμανλή με τα δωρεάν λαπτόπια στους μαθητές; Μπορούν οι μαθητές και οι γονείς να θεωρηθούν συνυπεύθυνοι για τα λεφτά που σπαταλήθηκαν τότε; Μα αφού ήταν για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία, για να εκσυγχρονισθεί η παιδεία, να μην μείνει πίσω η Ελλάδα στον τομέα της πληροφορικής. Οικογένειες πήραν δωρεάν φορητό, τα καταστήματα τσέπωσαν τρελά λεφτά με τα netbooks των 200 ευρώ που πουλάγανε 400 ευρώ (netbook+200 ευρώ δωροεπιταγή), αλλά ποιος φταίει στην τελική; Μήπως το κράτος και ΜΟΝΟ που εφάρμοσε το μέτρο με τόση προχειρότητα;

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.